AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
191Cevap
Nafaka evliligin kaç yıl olduguna göre süreli olmalı bence 3 ay evli kalıp 6 sene nafaka ödeyen insanala tanıyorum
Nafakayı kah etmeden alanlar var, yıllardır eski kocasına külfet olarak adamın sertından geçiniyorlar. Tamam evlendin bitti gitti, adamı sömürmeye ne gerek var
Çalışabilecek durumda olduktan sonra veya çocuk yoksa nafaka olmamalı. Erkek geçiniyorsa kadın da geçinir.
Süreli olmali tabi bi cok kadın hem o nafakayı alırken hem başkalarıyla gününü gün ediyor bu adama koymaz mı
Siniri olmali.6 yilda kadin hayatini duzene koymali. bosanmissin iste hâla kebdi ayaklarinin ustunde dur
Bunu kötüye kullananlarda var... onu ayırt edebilmek lazım... kurallar hep insanlar yüzünden çıkıyor... insanlar ve suistimalleri...
İslami kanunlarına göre Kadına düşeni vermek gerekir çocuk varsa O çocuklara adam bakmak mecburunda
Hani kadın, erkek eşitliği? İşlerine geldiği zaman eşitlik anca.
ben şuna şahit olmuştum. Aldığı nafaka kesilmesin diye nikah yapmıyor ve sevgilimle yiyorum misler gibi demişti bir kadın
Kocasını aldatıp dostuyla kocasının parasını yiyenler var. Süreli olmalı
Aldatan para alamıyo yalnız
Kocasının ispat etmesi lazım. Kocasının parasını alıp boşandıktan sonra sevgilisiyle o parayı yiyenler bkz. Şeyma subaşı
Ortada çocuk varsa süresiz olmalı ama ortada çocuk yoksa süreyle sınırlandırılabilir.
Çocuklara bir taraf devamlı bakıyorsa süresiz olmalı..
Nafaka geçimlik demek. Ama maalesef 2020 yılındayız. Nafakayı meslek gibi görenler var.
Bence süreli olması çok mantıklı hatta şimdiye kadar böyle birşey getirilmemesi bile hataydı...
Çocuk yoksa kadının eski kocasının cebine bakmasının mantığı yok
çocuk için ayrı nafaka belirleniyor zaten. kadın için ayrı.
Bu şartlara göre değişir. Eğer adam evlenirken eşinin çalışmasını istemediyse süresiz. Eğer istediyse süreli veya çocuk büyüyene kadar olabilir.
boşanınca kimse karşı tarafa bakmak zorunda olmamalı. çocuk varsa tabi onun masraflarını karşılamalıdır.. kadının eğitim seviyesi düşük çalışamıyorsa da bu adamın sorunu değildir bunu normal şartlarda bana göre devlet karşılamalıdır.
Yaşa göre olmalı.
Mesela kadın 60 yaşında boşandı kimsesi yok ne yapacak.
Ona ölene kadar olmalı.
Ama genç ise çalışabilir , 6 yıl olabilir.
Erkekler büyük ihtimal aptal. Bir kadına 150000tl harcayıp düğün ev eşya düzme vs. yapıyorsun. Sonra boşanıpta 50000tl nafaka vermen gerekiyor. Nasıl olurda bu ülkede bu kadar aile var anlamış değilim.
bence alt sınır 4 yıl üst sınır 20 yıl olmalı 😐😐 yazık günah ya bazıları sadece boşanıyor, bazılarıysa aldatıyor o şerefi eksik ödesin 20 yıl 😏
Bence hiç olmamalı zaten bir adam çoçuk varsa zaten her zaman ki gibi nafakaya gerek kalmadan herşeyi karşılar
Bence ne olursa olsun ortada çocuk yoksa nafaka verilmemeli. Bazıları bunu suistimal ediyor ya. Para zaten geliyor diyerek yan gel yat osman yapıyor.
Bu Nafaka meselesini suistimal edenler var o yüzden, mesela kısa süreli de evli kalan, o kadar uzun süre Nafaka almamali
Erkeğin bir değeri yok ki anasını satim olan hep erkeklere oluyo, bir gün de kadınlar ödesin bakalım neler oluyor şu dünyada
Hani mevzu açılınca diyorsunuz ya erkek üstün diye.. ne oldu iş menfaate binince o ezik gördüğünüz kadından medet mi umuyorsunuz ××(sözüm bir size değil tüm erkeklere)××
@Papatyaa_x ben üstün demedim hiçbir zaman kadın erkek eşittir sonuçta hepimiz insanız kimse kimseden üstün değildir.
Bu Türkiye'de erkek ölse kimsenin umrunda olmaz ama bir kadın ölsün dünyayı ayağa kaldırıyorlar ya erkek de bir insan kadının ne özelliği var oda insan erkek de insan.
Evet öyle ama artık bu durum o kadar göze batar bir hâl aldı ki. Ve erkekler de ota b*ka kadın öldürür oldu. Bu yüzden tepkiler yerine göre gayet haklı
@Papatyaa_x Eee kadınların çoğu bunu fırsat bilirse erkek de gururuna yediremeyip çeker öldürür tamam öldürmek doğru bişi değil ama kadınların bunu fırsat bilip erkeklerin üstüne gitmesi çok yanlış kendilerine dönüyor bütün zarar.
Dünya zaten adaletli bir yer değil, insanların birbirine düşmesi iyice kötü bir izlenim bırakıyor dünyaya..
Nerden biliyor sunuz ki ölmeye kadınların sebep olduğunu?
Alkol kullanıyor diye eşinden ayrılan kadınlar öldürülüyor mini etek giyiyor diye seks unsuru olarak görülen kadınlar öldürülüyor anlaşamadık diyip nişan bozan kadınlar öldürülüyor ilişkiye zorlanıp kabul etmedi diye tecavüze uğrayıp öldürülüyorlar. Bence bu durumun savunulacak açıklanacak bir yanı yok. Ve unutmayın istisnalar kaideyi bozmaz
@Papatyaa_x Kardeşim herkes kendine yapıyor, kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz! Hak ettiğini yaşıyor insan Allah akıl vermiş kullanmaz isek başımıza kötü şeyler gelebiliyor..
Nafakayı cocuga harcıyor kadın sanki seyma subasi gibi ispanyol sevgilisiyle sevişiyor da öyle bir algı yaratıldı.
Aynen öyle çoğu şeyma artık instagramlarda görmüyor muyuz ozentileri
Süreli olacak tabiki de o da 1 sene olsun daha fazla olmaz zaten dinde belli bir şeyi var bunun bu kadar aşırı fazla nafaka olmaz
Eksiliyen kişi eksilemen sadece senin karaktersiz kişiliksiz adam insan olmadığını gösterir
Hayır 6 yıl gayet yeterli bence o zamana kadar kadın bir konuda kendini geliştirip bir iş sahibi olabilir. Çocuk varsa büyür, bence gayet iyi olur.
yobazlar istiyor sımdı hukumet yobazları dinliyor oysa şeriatda da nafaka var ama bu cıkarcılar serıatı bıle delecek kadar kadınlardan korkuyorlar
Nafaka TAMAMEN kaldırılmalı.
Anaerkil düzen istemiyorum eşitlik olmali.
Yeni kocasına da eski kocası bakmalı hatta , ölse bile erkek eski karısının 3 kuşak masrafını karşılamalı
Süreli olmalı. Kişiler ayrıldıktan sonra kendilerine yeni bir hayat kurmak isteyebilir. Sürekli nafakaya ödemeye gerek yok. Eğer çocuk varsa düzenli olarak çocuğa nafaka ödenmesi mantıklı.
Bazı insanlar var kendi çoluk çocuğunu düşünmüyor. Nafakayı verdikten sonra doğurduğu çocuğu da eminim umursamayacak bazı kişiliksizler.
Çocuk varsa 18 olana kadar olmalı. Çocuk yoksa nafaka olmamalı
En dogru yorum
@MiyuPoti tşkr
Eğitim seviyesi düşük ve çocuklu bi kadının nafaka sonuna kadar hakkıdır kesinlikle.
Ama bunu çocuğu olmayan kadınlar fırsata çevirebiliyorlar.
Süreli olmalı duruma göre değişmeli süresi hatta 6 ay bile fazla..
6 yıl*
Bence kadının durumu değerlendirilmeli nafakaya göre değişir.
Altı yıl ideal o süre içerisinde kendi ayakları üzerinde durmayı başarmalılar.
Aynen mantıklı kimse kimseye ömür boyuda bakmamalı.. çocuklar hariç
Şık seçimini yanış yaptım. Nafaka terörü en fazla 6 ay sürmeli.
@Lord_Hell Boşsa oku geç kamil ne yorum yapma zahmetinde bulundun. Sen ne gördün de boş diyorsun? Noldu kocan nafaka mı veriyor sana.
Eğer erkek kadının çalışmasına dair herhangi bir kısıtlama yapmadıysa nafaka kalkmalı şıkkı nerede?
Kadın erkek eşitliği diyoruz hâlâ nafaka neden var? Anlamıyorum...
Evli kaldığı yıl kadar verilmeli.
Hiç verilmemesi de sorun ömür boyu vermekte çok sıkıntı.
süreli olmalı. özellikle cocuksuz kadınların nafaka almasına da karşıyım
Çocuğa verilen süresiz kadına verilen süreli olmalı
Kadın çocuğa verilen paraları kendi harcwrsa ne olcak
@ayarsızz3n3rji O yüzden çocuğun kişisel ihriyaçlarını almalı babası annesidenlğks ihtiyaçlarını
Aynen.. para kadına gönderilmemeli çocuğa şahsen harcanmalı
Çocuğun durumuna bağlı olarak degisebilmeli bu.
Erkeklerin sömürülmesi iyi değil evet. Fakat çocuğu tek başına yapmadilar 6 yıl sonra çocuğa tek kişinin maddi açıdan bakması sikinti
Kanunda zaten kime kalırsa o kişi bütün sorumluluğunu kabul etmiş olarak çocuğu kabul eder öyle de bir durum var
Evet kanunda olabilir fakat kanunu da sorgulamak gerek bazı konularda. Değişmesi gereken şeyler var. Bu zamana kadar erkeklerin çok sömürüldügunu düşünüyorum nafaka olayında. Fakat 6 yıl sonra kendi çocuğunu görmezden gelip birlikte yapmamış gibi senin o ben karşılamak masrafı diyemezsin 🤷
Ama dediğim gibi çocuğu istediği zaman görüp sevip ilgilenebiliyosun böyle de bir şansın var. Diger yandan erkeğin böyle bir şansı yok. Bakilamıyorsa kimin durumu iyiyse o tarafa verilmeli bence
Evet doğru ama kabul edelim erkekler pek evlat sevgisi ile yetişmiyor. bu genellemeye uymayan çok kişi olsa da erkek tarafı işe yoğunluk veriyor maddi olarak iyi olsa da sevgisini göstermiyor pek
Genelleme yapmayalım lutfen ya şahsen ben biriyle evlenecek olsam sadece kıvırcık bı kız çocuğu için evlenirim. He tabi şu konuda haklısın kimse benim gibi sevmek zorunda degil. benimki biraz aşırı 😁
😄😄genelleme adı üstünde
Lütfen lütfen 😁😁
İşte bir kez daha bu ülkede kadına verilen değeri görmüş olduk 👏🏼👏🏼🙄
Kadına verilen değeri kadınların erkeklerden haksız yere aldığı nafkaayla ölçen bir cahil daha.
Ne alaka yahu... Haberleri açıp izledin mi hiç adamın birisi 20 senedir nafaka ödüyorum diyor eski eşimi görsem tanımam ayrıca çocuğumu göstermiyor zaten diye isyan ediyordu. Her boşanma olayında erkeği soyacak kapı olarak görmek kadının değerini mi yükseltiyor? Peki ya erkeğin hayatı ne olacak?
60 gün evli kalıp da boşananlar var ve kadına nafaka veriliyor mantıklı bir olay mı bu? Adam evleniyor tekrar ve yine eski eşine nafaka ödemek zorunda kalıyor.
Kadınların bu nafaka olayının suyunu çıkardıkları bariz ortada. Armut pişsin ağzıma düşsün demeye çok alıştılar zira..
Tamam 2mizde aynı şeyi savunuyoruz :) Ben nafakayı savunuyorsun sanmıştım. Sende benim gibi karşıymışsın :)
@MaviTürk1 tepkim sana değildi ki görüşü yapan kişiye ben ise görüşü yapan kişi değilim aklınız karışmasın
@--Danielllaaa---- 2nizi aynı kişi sandım bi an karıştınız :D Seninle aynı görüşteyim, yukarıda yorumu yapan kişiyle değil.
Bence sürekli olmalı. Eğer param olsaydı ve ayrılsaydım zor durumda kalmasını istemezdim.
Bi zahmet kendisine baksın
Gün geçmiyor ki türkiyede saçma sapan yenilikler gelmesin
Nafaka hiç olmamali. Kadinlarin para makinası degiliz.
kadın-erkek eşitligi nerde adam ayrılmış kadın hala sömürmeye devam ediyor adamı.
hayata bak
6 yıl bile çok. Düğün takıları zaten kadının değil mi? Bozdurup 1 sene içinde düzenini kursun.
@Lord_Hell medeni kanuna göre takılar geline aittir. Boşandığı zaman gelinin olur. Ayrıca cahil dediğin kişi medeni hukuka göre konuşurken sen popona hukuka göre konuşuyorsun.
Ortaasya'dan beri tüm Türk yurtlarında, seralarında ve yaylarında kültür böyledir. İran kültüründe takılar erkeğe iş kurması için verilirdi. Bizim güzelimiz gelenek de bu şekilde heba olmuştur.
Allah gecinden versin baban öldüğünde annen dul olarak sokakta kalmasın, kimseye kendini kullandırtmasın, güvende olsun, sıcak yemeği olsun, düzeni olsun istersin değil mi? Türk geleneği bunu sağlamak için ölen kocanın eşine tüm malvarlığını verir. Koyunları, büyükbaşları, keçileri, çadırları, yurtları hepsi kadına aittir. Kadın yokluk görmesin, kadın zor durumda kalmasın diye düğünde geline o boydan kim varsa küçük, büyük bir taş, altın, sikke, hayvan... hediye eder.
Biraz daha cahilce konuşursam cahil bile olamadığını anlayacaksın.
@Lord_Hell merak ediyorum orada takı merasimi Ortaasya Türklerinde nasıl olur diye anlattım. Üşenmeyip okudun da bu cevabı veriyorsan helal olsun diyeceğim ama okumadan bu cevabı veriyorsan sen de s. kimin başı olamazsın diyorum. Eğer biraz daha ileri gidersen kulağından tutup babana götürüp bu bebe verdiğiniz terbiyeyi alamamış IQ testi yaptırın ya da önce kendinizi terbiye edin derim. Adabını bileceksen cilt cilt kitabım okursun, adabını bilmezsen alev olur seni yakarım.
Okuduğum için öyle dedim yok Orta Asya yok gelenek kaçıncı yüzyıldasın?
@Lord_Hell atalarının geleneklerinden girdim medeni hukuktan çıktım. Bu benim her yüzyılı bildiğimi ispatlar tabi amacın tartışmak yerine öğrenmek ve sorgulamaksa.
Hadi işine
@Lord_Hell gerçi sende suç yok. Anan baban yetiştirememiş ve tüm tartışmalarda uygulanan haklı çıkma çifkeşliklerini tek tek uygulayarak iyice kendini rezil ediyorsun. Bence daha fazla rezil olma.
@pandemist Adam yorumlarda neredeyse herkese çatmış... Ya Troll ya da psikolojik sıkıntıları var.
@Ulqiorra189 ne olursa olsun 2 kere insan yerine koydum ve karşılığında analizimi yaptım. Bırak kendi egosunu burada tatmin etsin.
Süreli olmalı tabi. Kimse bu sömürüye ömür boyu mahkûm olamaz.
Sahte dolandırma amaçlı evlilik yaptıgı için kadın erkege nafaka ödemeli
Süreli olmalı tabiki. Adam bir sene sonra boşanıyor ömür boyu nafaka ödüyor. Yok öyle bir dünya.
Zorla mı evlendiriyorlar kardeş
@Lord_Hell sen vereceksen ver. Burda laeın yalakalığı yqpma düşmez kimse bu laflara. Haa cinsiyet değiştirip bi adamla evlenip boşanıp nafaka alcam diyorsan o başka.!
Çok iyi yapılmıştır bence 2 yıl evli kal ömür boyu tazminat öde ohh iyi iş.
Dünyaya , getirilen bir çocuk varsa onun için ödenmeli.
Çocuğu olan ayrılmasın o zaman.
@NAMUSUMOL Şiddetli , geçimsizlikten dolayı zaten ayrılıyor insanlar.
Bunlar bahane kardeş 😃
Bence yanliss kadini işi gücü meslegi yoksa napcak cocukla ortadami kalcak o zaman evlenmiycektinizz evlendiysenizzz bosanmayida goze alip onaa gore davrancaksinizz
adam evlenmese yine öyle olucaktı o zaman?
Evlenmeden nasl bosancak nafaka vercekk bekar haliylemi
hayır işi gücü yoksa evlenmesede öyle olurdu insanlar kendi ayağı üstünde durabilmeli bu adamın problemi olmazdı o kızdan sadece babası sorumludur adam boşandıktan sonra bakmak zorunda değil
Cocugu icin veriyor zaten nafakaa karisi icin degil cocugunun giderlerini tabiki karsilamak zorunda
kız derken ben eşini kast ettim
Esine vermio devlet cocuk icin verio parayii
Kadın ve erkekler eşitse neden bu nafakayı erkekler ödüyor ozaman? Çocuklarına bakmakla yükümlü olabilir ona birşey diyemem ama kadına ömür boyı nafaka vermesi gereksiz bence.
Nafakayı sadece erkekler ödemiyor. Kadının maddi gücü daha yüksek olsa kadın öder
Nafaka şu zaman da adaletsiz bir duruma geçti kadın tabi boşandığında eğer durumu yoksa hak talebi oluşur bu durumda ama boşanmış erkeğin durumu buna müsade vermiyorsa da nafaka verilmemeli
baba evine dönmeyi kendisi tercih etti ise sizi terk etti ise kesinlikle bakım parası yani nafaka gönderilmemeli kaldırılmalı