Özellikle boşanmada haklı ise süresiz nafaka durumu var biliyorsunuz. MHP 5 yılla sınırlandırılsın önerisi verdi ama Aile Bakanlığı reddetti. Düşününce, 2 yaşında çocuğuyla boşanan bir anne, 5 sene sonra yani çocuğu 7 yaşındayken de çalışıp onu bırakacak yer bulamayabilir. O nedenle mağdur kadın sayısı artacaktı. Ama öyle de kadınlar var ki, hem haksız boşanıp hem de hala eski eşinin parasıyla yaşıyor. Bilmiyorum, erkekler de maddi açıdan mağdur oluyorlar. Bu işin çözümü nedir sizce? Nasıl olmalı?
Kadın ve çocuğu mağdur etmemek için süresiz olmaya devam etmeli.
5 yılla sınırlandırılmalı.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Nafaka süresiz mi olmalı, 5 yılla mı sınırlandırılmalı?
Nafakayı zerre kadar desteklemiyorum. Sen benden boşanmışsan veya ben senden boşanmışsam artık aramızda hiçbir organik bağ bulunmuyor demektir. Ben aramda organik bağ bulunmayan bir insana her ay ya da her yıl ödeme yapmak mecburiyetinde değilim. Gerçi aramda organik bağ bulunan bir insana bile maddi yardımda bulunmak zorunda değilim ama orası başka... Çalışacaksın arkadaş, çalışacaksın. Ben nasıl çalışıyorsam sen de çalışacaksın. Ya da ben nasıl işsiz işsiz geziyorsam sen de işsiz işsiz gezeceksin. Ben kimseye bakmak mecburiyetinde değilim. Kimse de bana bakmak mecburiyetinde değil. Sen ya da ben açlıktan ölecek olsam, bir liraya muhtaç olsam bile ne sen bana para vermeye mecbursun, ne ben sana para vermeye mecburum. Bu tamamiyle kişinin kendi kararına bırakılmalıdır. Boşanma haklı bir sebebe dayanır, aldatma söz konusudur, o zaman açarsın manevi tazminat davasını yasalardan yararlanıp benim her şeyimi alırsın, aynısı benim için de geçerli. Nafaka nedir yahu? Senin çalışmanı ben mi engelliyorum? Benim çalışmamı sen mi engelliyorsun? O zaman benim senin üzerinde ya da senin benim üzerimde çalışma imkanı bağlamında hiçbir sorumluluğum yoktur. Ha, sen bir kadını geleneksel yöntemlerle alıp yıllar boyunca onun çalışmasına, birikim yapmasına engel olursan, onun üniversite eğitimine mani olup maço tavırlarla "Sen merak etme, senin meslek sahibi olmana gerek yok, ben sana bakarım." dediysen elbette karşı tarafın çalışıp biriktirmesine mani olduğun için nafakayı yiyince ağlayamazsın, bu doğru bir hareket değildir ve bunun sorumlusu da sensindir zira. Onun haricinde kişinin meslek sahibi olması benim tarafımdan engellenmemişse, çalışmasının önüne benim tarafımdan engeller konulmamışsa çalışıp çalışmaması, kendine bakıp bakamaması beni alakadar etmez. Yasa beni bununla sorumlu tutuyorsa bu uygulama yasaldır fakat hukuki değildir.
Öff, ulan yine maskülist damarımı kabartmışsınız. Ne yazdım be, neredeyse 2000 harf olmuş. :D
Yanlış anlaşılmasın, ben kadın haklarını sonuna kadar destekleyen biriyim. Kadınların bu ülkede ne kadar tehlike altında olduğunu, kendilerine biçilen cinsiyet rollerine uymadıkları zaman kendilerine delikanlı diyen maçolar, çomarlar tarafından baskı altında tutulduklarını, kadınların hem ülkemizde hem de dünyamızda yüzyıllar boyunca erkeğin bir parçası olarak görüldüğünü, sosyal hayata katılmalarına yüzyıllar boyunca mani olunduğunu, sapıkların kol gezdiği memleketimde kadınların her an taciz tehlikesiyle karşı olması bir yana çomarların "O saatte ne işi varmış, niye mini etek giymiş, demek ki zaten bunu istiyormuş." gibi ahmakça ithamlarına maruz kaldıklarını biliyorum. Ben insan haklarını, bilhassa kadın haklarını önemsiyorum. Türkiye'nin gerçeklerinden de haberdarım fakat teoride nafakayı kabul edilebilir bir şey olarak değerlendiremiyorum.
Dediğim gibi taraflardan birinin eşini çalıştırmaması, birikim yapmasına izin vermemesi ya da birikimine "aile" kurumu namına el koyup kendi zevklerine harcaması, hatta hatta eşinin üniversite eğitimi almasının önüne geçmesi durumunda elbette manevi tazminat davasıyla nafaka benzeri bir uygulama, bir yaptırım yapılabilir. Sonuçta taraflardan biri suçludur. Ancak böyle bir durum sözkonusu değil ise her türlü bağımı kopardığım eski eşimin giderlerini neden karşılamak zorunda olayım ki? Ben mi çalışmasına mani oldum? Ben mi okutmadım? Benim onun sosyal ve ekonomik gelişiminde engel teşkil etme durumum mu sözkonusuydu? Benim bu yönde kusurum mu oldu ki karşıdaki kişiyi beslemek zorunda olayım? Yasalar, "kişisel gelişime engel olmak" babında suçsuz bir insanı sırf karşı taraf geçinemiyor diye cezalandırmamalıdır arkadaşlar. Devletimiz sosyal bir devlettir. Eğer gerçekten eşinden ayrılan kadının geçinememe gibi bir sorunu varsa devlet isterse sadece benden vergi alıp kadınlara bu sosyal yardımda bulunsun, onlara iş kursun, onları çalıştırsın ya da başka yöntemlerle geçinmesine yardımcı olsun...
Bunu gerekirse 82 milyonluk ülkede sadece benim vergimle yapsın, eyvallah. Hakkımı helal ederim. Fakat karşımdakine karşı hiçbir suç işlememişsem, onun geçinmesi ya da geçinememesi yüzünden ona yardımcı olmakla mükellef tutulmam tam bir akıl tutulması örneği teşkil eder. Benim ne suçum var? Onun ne suçu var? Bu yardım devlet tarafından yapılmalı. Gel gör ki devletin imkânları sosyal yardıma ve ekonomik refaha ayrılacağına bir büyükşehir belediyesinin iktidar partisine geçmesi için kullanılıyor. Bu da Türkiye'nin gerçeği işte, kabul.
Nafaka tamamen kaldırılmalı. Sömürüden başka bişey değil. Sadece ortada çocuk varsa ve bu çocuk için belirli yaşa kadar ödenmeli. Bunu sadece erkek değil, ilişkide suçlu olan taraf ödemeli. Çocuk yoksa asla ama asla nafaka ödenmemeli. Ne bu yaa o insanın evlenmeden önce hayatı yok muydu da boşandıktan sonra nafaka bağlıyorlar. Böyle sistemin orta yerine k*yayım..
Saçmala yahu, ben orada belirtim zaten ilişkide suçlu olan ödemeki diye. Çocuk varsa. Eğer seni aldattıysa bırakırsın olur biter. Para ödemek nedir? Nafaka alan kadın aciz bir köstektir sadece.
@meloşş123 ne saçmalıyorsun sen ilişkiye giren tek taraflı mı giriyo? O kadar alışmışsınız ki mağdur rolünü oynamaya azıcık doğruyu söyleyeni gördüğünüzde hemen cırlamaya başlıyorsunuz. Asil bir kadınsa eğer senin gibi “bekaretimin bedeli olarak istiyorum” mantığıyla hareket etmez. Siz para karşılığı alınıp satılan değer biçilen bir obje misiniz? Safi saçmalıktan başka birsey değil bu söylediklerin. Allah akıl fikir versin
Bekaret ne alaka ya? Siz bekaretinizi parayla mı satıyorsınuz? Fa*işe misiniz? Bunlar nasıl saçma düşünceler böyle? İki kişi anlaşamaz ve ayrılır, olur biter. Ne bekaretinden bahsediyorsun? Ben anlaşamadığım insana neden oara ödeyeyim? Yeminle ülkenin ortalamasını düşürüyorsunuz..
Kardeşim bu gibi sâlak düşüncelere laf anlatılmaz boşver ya yazdığına bile değmez. Beyin bunlardan kavimler göçüyle birlikte birdaha hiç gelmemek üzere göçmüş. Düşünceye baksana ya bekaretini alıyorsunuz diyo birde yemin ediyorum kadınların yüz karası bu ya
“eee ilişkiye girip bırakıyorsunuz aldatıyorsunuz sonra ohhh yok paraa oldu başka derdin”
Bakın burası bilmeyenler için söylüyorum ibretliktir, ülke erkeklerinin nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunun kanıtıdır. Asıl korkutucu olan bunlardan yüzbinlerce var bu coğrafyada. Allah hepimizin yardımcısı olsun beyler size tavsiyem böyle durumları yaşamamak için yeni bir ilişkiye başlayınca felak-nas- ayetel kursi okuyup şeytan çıkarmanızdır. Gazamız mübarek ola !
@Buffaloo senin de dediğin gibi beyin göçüyle beraber bunların beynide göçmüş. Yani kafatası boş, işlevsiz bir kutu gibi. O yüzden asla bu tiplerle tartışmaya bile girmeyeceksin. Sinekler her zaman vızıldar neticede 😄
Yorumları okurken hemcinsimden ve kadinligimdan utandim. Bu nasıl beyin ya bekaret dedegin şey para eden bişey değil sadece senin sağlığın için olan bişey.. erkek için yaratılmış bişey değil yani sayın sevgili cahil hemcinsim. Siz böyle yaptıkça bu bekaret zirvaligini surdurdukce erkek himayesine girdikçe hiç bı zaman ezilmekten geri kalmiyacaksiniz. Sen kadınsın kendine gel ve kendine saygısızlık etme bı erkeğin verdiği para ile geçinmek yerine kendi ayaklarının üzerinde dur.. mesleğin olmaya bilir bulaşıcılık yap ev temizle kasiyer ol ama kendi bebeğinden giden biseyim satma seni sevmeyen adama.. Fahise
Yasa sanıldığı kadar basit değil. Burada nafaka kalkmalı diyen herkesi esefle kınıyorum cahilliğinizde boğulun diyorum. Tamam, durumu abartan kadınlar var ama bu nafaka veren hakimin takdirinde olan bir şey sırf birilerinin çıkarı zedelendi diye yasayı bu kadar basitleştiremezsiniz. Bu ülkede binlerce nafaka mağduru kadın var. Hiç de boşuna nafaka kalksın diye kıçınızı yırtmayın. Önce kadının bir birey olduğunu, ekonomik olarak özgür olması gerektiğini bilin ondan sonra gelip nafaka kalksın diyin. Evlenmeden önce yok ben çalışıyorum onun çalışmasına gerek yok, yok ben evime bakarım kadın evinde otursun diye atıp tutmayı biliyorsunuz ama. Ya meslek sahibi kadınlarla evleneceksiniz ya da o nafakayı paşa paşa ödeyeceksiniz. Ağlamayın.
Peki arkadaşım kadın nafaka yi alıyor gidiyor bir adamla yasiyor evlen miyör bende o adam yesin diye para ödüyom kusura bakma arkadaşım Çocuğa bakaçak durumu olmayan kadın çocuk almasın babada kalsın Hem kel hem fodul olmaya gerek yok Nafaka top yekun kalsın Kadınlarda kendilerine gelsin Düğün altın Takıları yla kocalarini tehdit etmesinler
Hukuk okuyorum ve bu konudaki düşüncem çok net. 5 yıl bir kadının kendine iş bulup çocuğuyla hayatına devam edebileceği bir düzen kurması için oldukça yeterli bir süre. Erkeği hiç düşünmüyor toplum nedense. Yaşayacağı mağduriyeti vs. Para ödemek için mi evlenip boşanıyor bu adamlar?
Bence nafaka kaldırılmalı çünkü istatistikler gösteriyorki son beş yılda boşanma oranlatı ikiye katlamış. Evlenen her yüz çiftin 20 si ilk bir yıl içinde boşanıyor. Ve etten püften nedenletle ayrılıyorlar.
Kadın eski eşinden nafaka alıp başka erkekle nikah kıymadan dost hayatı yaşıyor. Ve bunun gibi binlerce örnek var.
Nafaka ömürboyu olmamalı olamaz. Aralatında iui niyetli kadınlar elbet vardır ama çoğunluğu duistimal ediyor.
Eper nafaka kalkarsa boşanma oranları bıçak gibi kesilecektir. Gerçekten geçimsizlik ve önemli sorun varsa zaten kimse kimseyi çekmez boşar paraya pula bakmaz. Ama gençlik nasıl olsa nafaka var deyip aikeyi yuvayı bozuyorlar. Ve boşanma talebi istatistik olarak hep kızlardan geliyor.
Evlendi üç ay sonra boşşandı çocuk yok. Nafaka süresi üç ay olmalı.
Evlilik beş yıl sürdü nafaka beş yıl olmalı. Yani ilkaki süreye zamana bağlanmalı.
Adam ölüm döşeğinde yatıyor. Adamın maalı emekliliği boşa gştmesin diye sahte evlilikler yapılıp iki hün karılık etmeden 30 yıl devletten maaş alanlar var. Devlet bu işlere düzen getirmeli. Çocuk olan evliliklerde nefaka süresikademeli artyırılabilir ama asla süresiz olamaz. Hiçbşr hukuk devleyinde süresiz nafaka yok.
Süresiz nafaka kurumu türk aike yapısıın temeline döşenmiş dinamittir. Aileleri dağıtıyor parçalıyor. Sabırsız kanaatsiz kadınların varlığını çoğaltıyor.
Etten püften sebeplerle gerçeklelen boşanmaların temelinde nafaka garantisinin olmasıdır.
Bir kere hayatta her şey de bir limit vardır. Öyle sonsuza kadar garantisi olmaz ürünlerin. Pet hayvanların ömrü olur. Buzdolabının da. Bizlerinde ömrü olur. Nafakanında olmalı. Bence erkek penceresindende bakmalısın. Zamanında evlendin masraf yaptın düğün. Telaşe vs sonra olmadı uyusamadın medenice ayrıldın. Cocuk var ve bakan bayan ise masraflara ortak olunmalı tabi ama mahkeme yüzde yüzünü erkeğe dayıyor diye biliyorum zaten burda poz ayrımcılık var. Bu tabirde özünde adaletsizlik içeriyor zaten. Ama cici gözüküyor. Bir örnek daha vereyim evlendim 1 sene 2 ikız dort cocuk oldu sonra bosandım nafaka baglandı öldüm. Ne olcak. Yani ölen bir eşte olabilir. Ayrılık eğer nafaka varsa tam gerçeklesmıyor. Kulliyen ayrılık gerekli ki herks hayatına baksın. Önerim su sadece cocuga nafaka verilmeli o da makul para ve süreli. Esneklik getirilmeli. Evliliği yıkıcı darbe varsa o tarafa nafaka olmamalı. Uzmanlık gerektiren bir konu aslında detaylara hakim insanların kafa yorması gerek. Kadınlar bu işi rant kapısı haline getirmiş durumda lar cunku
Bunu biz bas bas bağırıyoruz.. En mükemmel ve adili, İslam’ın uygun gördüğüdür..
Boşandıktan sonra kadının iddet süresi 4 aydır.. Bu süre zarfında koca, boşanmamış gibi kadının ihtiyacını görmekle mükelleftir..
Ayrıca, mehiri hep kadınlar atladığı için bu sıkıntılar doğuyor.. Mehiri tam bilerek isteseler, bir yıl onlara yetecektir.. Koca bu mehri evlenirken veya evlilik süresi içerisinde ödemek zorunda..
Çocuklara gelince, erkek çocuk reşit olana kadar baba yine bakmakla yükümlü, kız çocuğuna ise evleninceye kadar..
Kadın ise 4 ay kocası bakar,(bu süre içinde başkasıyla evlenemez), iddet süresi bitince eğer evlenirse kocası, evlenmezse de babası bakmakla mükellef..
Bu şartlar aynı zamanda boşanmayı da zorlaştırdığı için yuvalar da kolay dağılmaz..
Nafaka kadına asalak yakıştırması yapılmasından başka bir şey değildir. Gururlu kaliteli bir kadın ayrıldığı adamın parasına tenezzül etmez. Ama Çocuk varsa ve bu cocuk annedeyse 23 yasina kadar cocuk icin nafaka verilmesi gerekir. Babaya gosterilmeyen her gormeye geldiginde problem cikaran cirseflik yapan aileler topluma iyi bir birey kazandırmayacaklari icin cocugun babaya verilmesi gerekir. Kısacası ortada bir çocuk yoksa ya da bu cocuk babadaysa anneye nafaka verilmesi saçmadır. Her birey kendi hayatından sorumludur çalışıp hayatını idame ettirmelidir. Evlilik öncesi nasilsa evlilik sonrasıda hayatını surdurmelidir.
5 yıl süresi bile saçma boşandım ve çocuğum olmamasına rağmen çok sıkıntılı bir durum şahsi olarak kendimi bir mağdur sıfatı ile kenara koyuyorum ve gerçeklere baktığım zaman erkek için zorlu günler başlıyor demektir ödeme yapamadığı an hapis yatıp tekrar eden döngü, diğer yandan erkeğin tekrar bir hayat kurduğunda evlendiğinde bu sefer şikayetçi yeni eşi çünkü evinin gelirinin bir kısmı hiç tanımadığı başka bir kadına yatıyor çok saçma bir hukuk düzeni kurulmuş burda nafaka ödenecekse ve biz sosyal devletsek bu ödemeyi devlet yapmalı nafaka alan kadına devlet tarafından iş bulunup çalıştırılmalı ve mecbur tutulmalı mesleği yoksa meslek yeterliliği sağlanmalı
İŞKUR muyum ben Kardeşim? Devlet 6 ay veriyor lan işsizlik maaşını ben vatandaşım ben niye nafakayı 5 yıl vermek zorundayım? Girsin çalışsın bana mı sordu boşanmak isterken? 5 yılda en az 1.000 tl versen 72.000 tl para yapıyor. Resmen karıya 2011 Jetta veriyoruz.. Böyle olmamalı erkek düşünülmeli tamam kadın baştacı ama bu kadar da erkeği zorlamamalılar... Ortada çocuk olsa tamam o çocuğa ömür sonuna kadar bakar bir Baba eğer gerçekten karakteri varsa amaaa benimle yollarını ayıran, boşanan benim için el olmuş bir kadına ben neden ömür sonuna kadar bakıyım ya da 5 sene bakmalıyım? En iyisi 1 sene nafaka yatırıyım o 1 sene takılsın sonra girsin bir yerde çalışsın sonuçta bende bu parayı 12 saat çalışarak kazanıyorum...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kişilere uygun spesifik yöntemler olmalı , misal eşim benim okumamı çalışmamı istemedi izin vermem Dedi en başta nikahta önceden kıyılmıştı kabul ettik , geldik 30 a şimdi boşanmayı düşünüyorum bir işim Yok eğitimim yeterli değil iki tane çocuğum var boşansam neyle geçineceğim napacapım bir söylesin kaldırılsın diyenler ! Ben karnımı illaki doyururum asgari ücretle ama çocukların alıştığı bir standart var onları koca sağlamak zorunda çünkü hiçbir kadın rahat yaşantısını bozmaz bozuyorsa erkek suçludur 👍🏻
Paragrafın 2. Kısmı kadın bakıs acısını gösteriyor. Bunu gördüm teşekkür ederim o yüzden. Benim katılmadıgım nokta su. Bu dikte bir cümle. Zorunda demek. 2 tarafta zorundadır bence. Kadında reddedebilir eğitimden muaflgıı. Yani o da ok demiş ev hanımlıgına ok demiş dimi. Rahatı da bozulmalı bence. Şimdi erkeksin zamanında evlendin tamam hatun cocuk dedi yaptın. Sonra ayrıldın olmadı. İşine gücüne bakıcam belki aşkı bulucan mutlu olucan ama eski karın paçanda yürümene engel. Senin örnekte tabi ben okutmadıysam eşimi bencede cocuklara o standartı vermem gerekli azda eşimde nemalanır bu işten. Ama o münferit bence cogu kadın böyle değil. Yüzdesel yüksek oran erkeklerin sırtına binmek seklinde. Nafaka alan erkek var mı bilmiyorum mesela. Veriyorsun para kadın bakıyorsun baskasıyla geziyor senin paranla. Yani her iki acıdan da bok bir durum. Bilmiyorum yani en güzeli bosanmamak cocuksuz bosanmak ya da
@endmuhh çocukları da eşim istedi emrivakiyle yaptı sırf ben okumak istemeyeyim eve bağlanayım diye hala üçüncüye uğraşıyor , yani o yüzden dedim spesifik yöntemler oluşturulmalı benim çocuğum özel de okuyor şu an boşanıp ben onu nasıl özelde okutabilirim? Asalak gibi nafakayı geçim kapısı yapan kadınlarda va evet ama erkeği yoksulluğa sürükleyecek nafaka tutarları da verilmiyor bildiğim kadarıyla gelire göre hesaplanıyor durumunda düşüş olursa yapılandırma şansın var dava açarak , bir çocuk ayakkabısı 300-400 tl olmuş verdiğiniz de kadının kuaförüne falan gitmiyor yani ya da zengin etmiyor aklı başında kadın onu yine çocuğuna harcar tamah etmez zaten , yani burda önemli olan en başta eşini doğru düzgün insandan seçmek , erkek bilmeli ki eşi verdiği nafakayı çocuklarına harcayacak kadar düşünceli , kadında bilmeli ki kocası boşansa bile çocuklarının düzenini düşünecek kadar merhametli olmalı ! O yüzden çirkinleşmeden boşanmalı insanlar boşanırken karakter değişikliğine sebep olacak hareketlere girilmemeli.
evet gizli hanım haklısın. tam bir adalet yok bu işte spesifik olay bazlı bir esas yapılmalı. şimdi veren hep gönlen vermeli alan da huzurla hakkım diye almalı. tabi normal bir erkek emin ol gadar değildir cocuguna harcanmasına sevinir. ama aşk bittimi o nafakayı eski karısının kullanmasını gururu kaldırmıyo. yani cocuga 100 milyar verir sana 1 milyon batar. haberlerde gördüm 2 ay evli kalmıs adam 20 yıldır ödüyorum ya diyordu. ama nasıl bıkkınlıkla veriyom ama işte zoraki. motomot veriyom ver dediler veriyom. enayilik biliyom ama alıstım sözleri vardı gözlerinde. böyleside var. ayrıca senin durumunu da anlatmıs oldun sanırım. umarım mutlu evlilik olur. bosansan sana en cici kanun da yapsalar nafaka diğer haklar vs yine de evliliğin bozulması kötü bence.
Evlilik yılı önemli sonuçta eşinin çalışmasını istemeyende eşi çalışanda olsa kadın mallara ortaktır ama birlikteyken kazandığı mallara şimdi para avcısı kadınlar var bir çocuk yapayım ömür boyu parsını yiyeyim kafasında.. uzman hesaplayacak bunlar şu kadar yılda şu kadr kazandılar kadına düşen bu vereceksin kurtulacaksın olayın içinde çocuk varsa çocuğa üniversite mezunu olana kadar bakmak zorundasın bana kalsa 18 yaşı ideal ama baba yüreyği işte buda üç aşlağı beş yukarı bellidir ben boşandığım kdına bakmam benimde yuvam yıkıldı sonuçta bende belki evi arabayı ya da parayı eşe bırakacağım tekrar başlayacağım ama medeni kanun kadına biraz fazla hak veriyor kadında ne kendine eş buluyor nede iş ya da resmi nikahsız
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
sevgilimin ilk evliliginden kizi var sevgilim vergi dairesinde devlet memuru masa başı işi var aylık 4 bin lira alıyor ve 1 bin 500 lirasini eski eşine veriyor kaç seneden beri eger 1 ay nafaka geciksin evine tebligat geliyor ve daha cok gecirtirme yaparsa eski eşi maaşına tedbir koydurtabiliyor eski eşide üniversite mezunu ve iyi bir işi var ayaklarının altinda durabiliyor maddi durumu iyi magdur degil sevgilim o kadar bıktı kı kızıyla bile görüşmek istemiyor o kadinla muhattap olmamak için nafaka 5 sene olsun demiyorum ama eski eşin meslegi sigortası varsa magdur degilse nafaka kaldırılmalı 12 yaşında devlet okulunda okuyan okula yürüyüp gidebilen gelebilen kızın aylık 1 bin 500lira ne masrafı olabilir üstelik kurs veya dershaneyede gitmiyor
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Haklı ya da haksız belirli bir sınırı olmak zorunda. İyi ya da kötü bir şekilde evliliğini sonlandırıp yollarını ayırıyorsun ve sınırsız şekilde nafaka ödemek durumunda kalıyorsun. Saçmalıktan ibaret tamamiyle. Belirli bir süre nafaka olmalı. Kadının hayatını düzene sokabilmesi kendi ayakları üzerinde durabilmesi için geçen zaman diliminde destek alabilmeli. Nafaka sınırsız olduğu takdirde malesef kadın tarafı yan gelip yatarak erkekten gelen parayı kullanıyor. Bu durumda erkek bildiğin ırgat yerine konuyor.
Çocuklu boşanmalarda ise çocuğun giyim / eğitim / gıda vs vs vs bütün ihtiyaçlarını içeren bir nafaka olmalı. Bu nafaka kadına değil çocuğa verilmeli.
Çocuk için ödenmeli ancak 1-Ödeyecek kişinin gelirine göre ayarlanmalı eğer yeterli gelmiyorsa üstünü devlet kişiyi borclandırıp tamamlamalı ve de bu şekilde hem ödeyecek hem de alacak olan mağdur edilmemeli, 2- nafaka miktarına devlet bir liste yapmalı belli yaş aralıklarında belli nafaka miktarı olmalı yani nafaka isteyen eş ben şu kadar miktar istiyorum dememeli 4 yaşında ki bir cocukla 15 yasindaki bir degil. 2 -çocuk okuyana kadar nafaka ödenmeli 3-nafaka alacak kişi de çalışıyorsa miktar ona göre belirlenlemeli
Bence sadece çocuk için nafaka verilmeli. Ve 18 yaşına kadar olmalı. Ne sınırsız ne 5 yıl. Çocuk 2 yaşındaysa 16 sene seve seve ödesin 16 yaşındaysa 2 sene seve seve ödesin. 18 ise ödemesin. Çünkü nasıl reşitlik durumumuz varsa ve sosyal hizmetlerden bile 18 yaşından sonra uzaklaştırılıyorsak o şekilde 18 yaşında da aldığımız paradan uzaklaştırılmalıyız. 18 yaşındaki bir kimse kendine bakabilecek kapasitede olmalı diye düşünüyorum.
Eğer ayrılan çiftin çocukları varsa, haklı haksız aranmaksızın çocuk kimde kalıyorsa ona destek amaçlı bir miktar ücret ödenmeli. Onun haricinde nafaka gerekli durumlarda ödenmeli. Mesela: Kocası kariyerine engel olmuştur ve geliri yoktur.
Bunlar haricinde her boşanmada erkeğin nafaka ödemesi hukuk kimin için var sorusunu akla getiriyor.
Erkek eşek değildir, erkek malak değildir, erkek mal da değildir, erkek banka hiç değildir. Çocuksuz boşanmalarda nafaka hakkı talep etmesi kadının acizliğidir. Çocuklu boşanmalarda erkeğin be kadının da çocuğa bakmak için maddi manevi sorumlulukları vardır.
Düşünün kadın 22 yaşında okulunu bırakıp evlendi. 3 sene sonra da işini kariyerini bırakıp çocuk yaptı ve artık ev hanımı oldu. 7 sene sonra aldatıldı ve boşandı. eee bu kadın geldi 35 yaşına hadi 5-10 sene nafaka aldı diyelim bu kadın bu yaştan sonra işe mi girecek ne saçma işler. Suçlu kimse ölene kadar nafaka ödesin. Yok öyle evlenip eşini işinden kariyerinden okulundan etmek 👊🏼
vallaha işine kadın erkek eşit işine gelen erkek egemenliği ata erkek iş para almaya gelince erkek iş çalışma ekonomisine gelince kadın erkek eşit kadınlar sesini tam çıkarsında düzen komple değişsin kadın erkek eşitliği hala yok tecavüz eden erkek olunca iyi halden serbest kalıyor hadi bir kadın bir erkeği taciz etsin 20 yıl yatmazsa ben bişey bilmem
Ömür boyu olmalı ne burdan kaldırılmalı diyen hemcinslerimede yazıklar olsun bir kadın sana hayatını versin çocuk yapsın üstünü başını yıkasın sen onu ev kadını yap sonra aradan 10 -15 yıl geçsin o kadını boşa nafakada ödeme bu vicdansızlıktır o kadın napacak o saatten sonra? bence nafaka boşanmanın sebebine ve boşanmayı kimin istediğine göre belirlenmeli ve her iki şarttada çocuk varsa ona her zaman verilmeli zaten
Kadın düzenini kurar çocuğu buyur artık kendi ayakları üzerinde durur nafaka kesilir ya da kadın ben artık istemiyorum der biter gider Bu bahsettiğim gurur sahibi kadınlar için geçerli Diğer türlü bende üzülüyorum beylere şahsen yazık kimse böyle bir muameleyi haketmez
Ya öyle kadınlar var ki nasılsa para geliyor diye yayıp yatıyor işte buna karşıyım. Git o parayla çocuğu ver kreşe sen kalk git işine kreş çıkışı çocuğu sana bıraksınlar ayarla bir şekilde yapan çok kadın var ne olur kös kös eve bağlı kalıp akşama kadar yiyip içip yan gelip yatmayın. Uğraş edinin
Evli kalındığı süre göz önünde bulundurulmalı ve kadının maddi olarak ayakları üzerinde ne kadar durabildiği dikkate alınarak nafaka olmalı fakat kötüye kullanımı engellemek için takibi yapılmalı 1 sene evli kalıpta ömür boyu nafaka almak adil değil nafaka hakkini kaybetmemek adina kadınlar 2. kez evlenmiyor fakat birlikte yaşamayı kabul ediyorlar. Erkekleri destekliyorum bir kadın olarak
Kadının eğitim ve gelir seviyesine göre karar verilmeli , çocuğa bakamayacaksa çocuk belli bir yaşa gelene kadar kesinlikle ödenmeli. Ama erkek olsam eli ayağı tutup benim çalıştığım parayla fellik fellik gezecek kadına da para vermek istemezdim. Bence kesinlikle özenle ayrıştırılması gereken bir konu.
Bir de altinlarin tumunu kadina veriyorlar. Hem evlenirken hem boşanırken en cok masrad yapan erkek. Bir genc olarak sunu dusunuyorum artik. Enayi miyim ki evleneyim? Hayatimin kaderi bir kadinin iki dudagi arasina mi baksin? Eş dedigin insana bile guvenilmez iki uc gun sonra seni sirtindan vurur menfaati icin. Evlenmeden once baska yuzuyle kandirir evlendikten sonra niyeti belli olur ben cevremde ornekler gordum magdur olan erkekleri biliyorum...
Bayan başka bir evlilik yaptığı zaman nafaka bitiyor fakat bazı ablalarimiz nafaka almaya devam edebilmek için evlenmek yerine birlikte yaşıyorlar bence nafaka verdiği kadın eğer biriyle sevgili hayatı yaşıyorsa Polis veya görüntü kanıtı ile dava edilebilmeli
Süreli olmalı elbette yalnızca eş için. Mesela gündemden örnek verelim. Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı. Bir şekilde anlaşamadıklarından boşanıyorlar. İkisi de farklı insanlara yönelebiliyor. Kadın farklı bir adamla görüştüğünde boşandığı eşi nafaka verdiğinden, belki de o parayı hayatındaki adamla harcayacak. Bunu kim ister? Sonuçta geçimi için veriyorsun. Boşandığı eşi de bir hanımla evlense ve ondan çocukları olsa, adam eski eşini düşünmek zorunda mı? Bir zaman düşünmek zorundadır sadece. O da boşanma Arefesi. Sonuçta kadın çalışmıyorsa boşandığı gibi evsiz işsiz kalacak. Ayrıca çocuğun giderlerini de ömür boyu ödesin. Bu insanın zoruna gitmez sonuçta kendi günahsız çocuğu. Ömür boyu olması adamları resmi nikah olmadan illegal durumlara yöneltiyor. Nafaka için evlenen bile olabiliyor. Bunun önüne geçilmeli artık!
Sınırlandırılmalı. Çocuk varsa çocuğun okul masrafları vs için 18 yaşına kadar ya da üniversiteyi bitirene kadar destek olmalı ama çocuk için. Çocuk yoksa gerek yok. Eğer aldatma varsa ihanet dayak sözlü şiddet falan bu durumda da donuna kadar almalı.
Sınırlandırılma erkeklerin işine gelir. Bu nedenle de hepsinin hemen hemen görüşü bundan yana. Ortada bir çocuk varsa elbette baba çocuğuna bakmakla mükellef. Ve çocuğu büyüyüp eli ekmek tutana kadar nafaka ödemek zorunda. Haa ödemek istemiyorsa o zaman çocuk annede değil, baba da kalır.
çocuk için verilen parayla kadına ödenen nafaka aynı şey değil bence toplumda kadının birey olamadığının kanıtıdır bir erkeğin ona bakmaya mecbur edilmesi benim baktığım yerden nafaka vermemek kadını mağdur etmek anlamına gelmez zira herkes kendi maddi özgürlüğünü sağlamalı çocuk yardımı zaten konunun dışında birşey onun için nafakayı mantıksız buluyorum ama bunu yaparken de kadınların iş hayatında karşılaştığı şeyleri eğitiminde alamadığı destekleri vb bir sürü şeyi ortadan kaldırmak lazım
Bura da sınırlandırma yerine bir genel müdürlük kurulup bununla ilgili her 3 yılda bir denetleme yapsa, çıkacak rapora göre nafakaya devam ya da tamam dense. Haksızlıklar bir nebze önlense. Bence nafaka erkek kadına eziyet edip terketmişse ve ruh sağlığını da bozulsa ömür boyu olmalı
Sınırlandrma getirilsin kadın çalışmıyorsa 1 2 aylığına kadınada verilir ama çalışan bir bireyse kadına verlmez sadece çocuğa hatta bana kalırsa direk nakit vermekte saçma o kadınn o parayı yemeyeceği ne belli bence erkek tarafından çocuğun ihtiyaçları giderilmeli sonrada anneye teslim edilmeli
Tabiki de süresiz olmalı. Ayrıca bağlanan nafaka rakamları çok komik. Erkekler karşı tarafa nafaka vermemek trilyonları da olsa asgari ücrete çalışıyor gibi gösteriyor. Varlık içinde yüzüpte karısını zor durumda bırakan da var. Biraz vicdanla alakalı bir durum bu.
@KaranlıkSahis sen genç kızın hayatıyla oyna işinden gücünden et hayatının içine de et kapının önüne koy sayın bencil cahiliye dönemine geri dönmenin anlamı yok
Kadınların ne kadar aciz olduğunun kanıtı gibi anket. Eşitlik istiyoruz de pozitif ayrımcılık iste. Evlenirken bizim adetimiz erkek eşya alır de boşanırken yarısına ortak çık her fırsatta aciz değiliz de boşanırken nafaka dilen... Ulan varya çok çıkarcısınız erkeklerin sizi birey olarak görmesi için öyle davranmanız gerekiyor.
Nafakanin belli bir kurali var zaten kafaya gore nafaka verilmez kadinlarda bosuna istemesin bu kadar yuzsuzlük olmaz ayrilmissin bitmis nereye kalkipta sen o adamdan para aliyorsun cocuk varsa tamam da yoksa alamazsin almamalisin en iyisi sozleşme yapmak basta yapacaksin ki sonradan başin ağrımasın
Çocuğa ödenene amenna. Kadına ödenen sinirlanmali bence. Kıyak emeklilik gibi bir şey ya da kredi çekip krediyi ödemeye bilmem kaç yıl sonra başlamak gibi. Mal varlığı ortak bölüşülsün, erkek çalışırken kadın ev işlerinde, çocuğa çoluğa bakmakla yipraniyor, hakkıdır.
5 yıl da uzun bir süre boşanmada gerekiyorsa tazminat falan ödetiliyor ya da mallar bölüşülüyor zaten. Çocuk varsa ödenir bir de kadın uzun zaman ev hanımlığı yapmıştır ileri bir yaşta boşanma olmuştur o yaşta tekrar hayata atılamayacağı için sürekli nafaka uygundur. Onun haricinde 6 ayı geçmemeli bence.
Gereksiz verilen nafakalar haklı birşeymiş gibi sol dan aparkat gösterip bak haa.. Sınırsız yazarım diyip.. 5 yılla kabullendirmeye çalışmaktır
Bence tamamen kalkmalı kimsenin Sömürgesi, o bazılarının.. hayatlarını çalışmadan geçirme garantisi hiç değiliz Saçmalık usta.. Evlat varsa benim, anlaşarak boşandığım birine borçlu olamam, Türkiye tefeciliği
Sınır kadın tekrar evlenene kadar olmalı. Nafaka kötü bir şey değil bence az bile. Ne kadar kadın şiddet görüyor ayrılmak istiyor ancak kalacak yeri yok geçimi yok ayrılamıyor. Hem erkek ayrıldıktan sonra rahatça evlenebiliyor lakin kadın için durum çok zorlaşıyor. Hele bir de çocukluysa.
nafaka ezikler içindir, dilenciliktir. çocuğun varsa harçlığını verirsin bakımını karşılarsın o kadar. zaten her anlamda feminizm ayağına erkekler domalıyor. ben bu çocuğu istemiyorum diyemiyorsun mesela kadın istiyorsa doğuruyor erkeğin söz hakkı yok. birde şu var "kadın beyanı esastır" ki tam bir kanser sebebi
Nafaka neyin bedelidir onu anlayın önce. Kızlığını kocasına vermeyenlerin nafaka hakkı olmamalı. 2. El oldu diye ömür boyu eski kocasının sırtında yük olmak haksızlık, adam evleniyor yeni eşine evlatlarına gerekeni yapamıyor. Eski karısı sömürüyor çünkü.
Kadinlari ev icine tikip uretken olmalarini engelledigini dusunuyorum nafakanin evlilik yili kadar ya da belli bir zaman diliminde verilebilir kadin kendi imkanini yaratana kadar ama suresiz nafaka erkegin sirtijda bir yuk cocuk masrafi elbette karsilanmali ama gunumuzde cocuk olmayan bir senelik evliliklerde bile nafaka baglaniyo kesinlikle adaletsizlik
“eee ilişkiye girip bırakıyorsunuz aldatıyorsunuz sonra ohhh yok paraa oldu başka derdin”
Bakın burası bilmeyenler için söylüyorum ibretliktir, ülke erkeklerinin nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunun kanıtıdır. Asıl korkutucu olan bunlardan yüzbinlerce var bu coğrafyada. Allah hepimizin yardımcısı olsun beyler size tavsiyem böyle durumları yaşamamak için yeni bir ilişkiye başlayınca felak-nas- ayetel kursi okuyup şeytan çıkarmanızdır. Gazamız mübarek ola !
Nafaka tamamen kaldırılmalı, velayeti isteyen taraf ortak çocukların tüm sorumluluğunu da yükleneceğini düşünerek velayet talep etmeli. Her iki tarafta buna yanaşmıyorsa 1. derece aile yakınlarından talep edene verilmeli, yoksa çocukların devlet himayesine alınarak, ebeveynler ile ilişkisinin ve özel görüşme zamanlarının devlet tarafından ön görülen zamanlar ile sınırlı olacağı riski olmalı
En fazla 6 ay olmalı 6 ayda kendi ayaklarının üzerinde duramayan kadında bir zahmet damdan atsın kendini gksjfjfj O kadar çocuk işçiler var küçücük bedenleri ile ekmek parası kazanabiliyorlar ise koskoca karıda ekmeğini çıkarabilecek kapasitededir...
Seçeneklerden ikisi de değil. Mevcut nafaka yasası erkekleri eziyor ve bekar olani da evlenmekten uzak tutuyor. Kisilerin durumuna göre daha hassas ve hakkaniyetli bir düzenleme olmalı. Kadına pozitif ayrımcılık yapacağız diye evlilik bağına zarar verilmemeli.
Arkadaş iliğimizi de emin ya :D Hayır zaten "adam" olan çocuğuna bakmak ya da masraflarına yardım etmek için bir yaptırıma ihtiyaç duymaz. Hoş eminim o yaptırım olmasa destek olmayacak insanlar vardır, bir şey diyemiyorum. Ama her şeyden önce kadın kendi ayağı üstünde durmalı. Ömür boyu nafaka alan, dener mi, o bile tartışılır.
Bu durumu kendi lehine kullanan kadinlar ne olacak? onlarda var ayrica erkek hayatini yeniden kurmak istese nafaka buyuk problem Elbet kadinlarin hayata aktif katilmasibi saglamak icin bir nafaka lazim belki ki bir 10 yil olabilir ama sonrasi keyfi gibi geliyo
Nafaka çocuk sütten kesilinceye dek normal bir şekilde verilmeli, Eşe verilen nafaka çocuk sütten kesilince bırakılmalı, çocuğa belirli bir aylık boşanılan eşin maaşından bağlanılmalı ve çocuğun insiyatifi ile bu para bankalar aracılığı ile çekilmeli ve yalnızca çocuk için harcanmalı. Eğer eşin maddi durumu kötü ve çocuğa bakamayacak durumda ise, 5-7 yaşında denildiği gibi velayet babaya verilebilir (Bu da maksimum olabilecek nafaka süresibi belirler). Ancak süresiz nafaka olmaması gerekir.
Baya karışık bir konu aslında bu. Şimdi kimi erkekler var karılarına hayatı zindan ediyorlar. İlk başlarda iyi hoş sonraları berbat hele birde çocuk varsa kadın çocukları için katlanıyor belki de ölene dek ama öte yandan hiç haketmeyenler de var ikisini birbirinden ayırmakta zor. Evlilik süresine göre değerlendirilebilir belki.
Ne kadar süre evli kaldılar çocukların velayetinin kimde kalacağı boşanma sebebi gibi benzeri etken değerler baz alınarak bir hesapla formülü oluşturulsun bu şekilde kaç yıl ve ne kadar vereceği hesaplansın. 1 yıl evli kalıp çocuk olmadığı halde kadına ömür boyu nafaka ödemek saçmalık
Sınırlandırılmalı. Nafakanın süresi ve miktarı belirlenirken tamamen erkeğin maddi durumu göz önüne alınmalı. Tanıdığım şahsın biri boşandı ve sigortalı bir işe giremiyor nafaka vermemek için. Ki haklı çünkü 3-4 ay evli kaldılar ve çocukları da yok niye versin ki? Madem öyle olacak mahkemeler hiç kimseyi boşandırmasın, nasılsa kolay kolay bağı koparmıyorlar.
Öyle tabi.. adam genç yaşta işe giremiyor nafaka ödememek için, alacak asgari ücret birde çocuk olmadığı halde nafaka verecek? Yok öyle yağma.. ne bilsin parayı elin erkeğiyle yemeyeceğini?
Nafakayı suistimal eden çok insan var bu durum ciddi olarak araştırılıp süreye bağlanmalı. Kimse kimseye bakmak zorunda değil. Kimse havadan da para kazanmıyor. Mal paylaşımlarıda aynı saçmalıklar üzerine kurulu.30 sene evli kalıp sıfırdan zengin olmuş çiftleri anları anlarım ama şimdi kalkıp hiç sıkıntı çekmeden biri diğerinin mallarına konmak istiyor. Yok öyle yağma!
nafaka diye birşey neden var ki anlamıyorum. nafaka mecbur olmamalı, kişinin insiyatifine bırakılmalı bence. ayrıca neden erkek kadına ödemek zorunda? hani kadın erkek eşitliği? yırtıyor feministler kendini eşitiz eşitiz diye, iyi o zaman bşanınca kadın ödesin nafakayı erkeğe ömür boyu. salak salak şeyler... sonra niye avrupaya giremiyoruz bıdı bıdı bıdı
Bence nafaka sadece çocuk varsa olmali zaten ben önceden nafakayı çocuk için ihtiyaç parası sanıyordum burdaki sorular sayesinde saçma birşey olduğu öğrendim erkek niye boşandığı ve artık yabancı olduğu bir kadına para versin ki hem de her ay..
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İştirak nafakası 25 yaşla sınırlandırılaması, kadına verilen nafaka ise koşula bağlı olmalı... mesela 20 yaşında bir kadınla 60 yaşında bir kadına verilen nafaka süreleri kıyaslanmalı... zaten nafaka bir tarafın evliliğin bitmesiyle yoksullaşması gerekçesiyle veriliyor... yani nafakayı sadece kadın alacak diye bir kural kaide yok...
Her durum kendi içinde değerlendirilmeli bence. Evlilik süresi, çocuk, çocuğun yaşı gibi unsurlar göz önünde bulundurulmalı. Bazı erkekler mesela karılarının çalışmasını istemiyorlar, kadın evde durup çoçuğa baksın gibi şeylere diretiyorlar. Pardon da kadının kariyeri bu şekilde bölünüyorsa, işinde yükselmesi engelleniyorsa ya da tamamen çalışması engelleniyorsa o nafakayı da süresiz ödemeli erkek. Bir kadının hayatını engelleyip sonra da başının çaresine bak olmaz. İkiyüzlülüktür bu.
İşsizlik maaşı gibi olsun kaç sene çalışıyorsun sana 1 sene işsizlik maaşı veriyor devlet Nakafa da bu tarz olsun Ortada çocuk var ise zaten çocuğa bakmakla mükellefsin o konuda sınırlama olmaz Senin dediğine gelince çocuğuna bakamayacak ise velayeti baba alır olur biter illaki anneye mi verilecek velayet
Ya saçma sapan konuşmayın o kadın senin çocuğunun annesi o çocukta senin çocuğun tabiii ki de maddi ve manevi yardım ediceksin ama erkeği de sıkmayın hanımlar parası işi yoksa durumu kötüyse nafaka istenmemeli
Şimdi şöyle ki bir çocuğumuz varsa ömür boyu onun ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor. Zira biz boşanmasak da ihtiyaçlarını babası karşılayacaktı çünkü. Şahsım adına bir nafaka zaten kabul etmem, çocuk yoksa kadına nafaka verilmesi çok absürd.
En İyi Cevaplar