AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
191Cevap
nafaka tamamen kalkmalı , kadın kişisi de erkek gibi geçimini sağlamalı. Sadece Bizim gibi orta daoğu islam denen sefil dinin olduğu ülkelerde bu saçmalıklara rastlarsınız
Düşünsene iki sene evli kaliyorsun iki sene boyunca sen onu catur cutur duzuyorsun ayrilincada o seni omur boyu catur çutur düzüyor
Bence 6 yil bile fazla
Kusura bakmayın da kimse evli olmadığı birisine ölene kadar bakmak zorunda değil.
Okuyayım, çalışayım erkeğe muhtaç olmayayım derler sonra nafaka diye para alırlar ölene kadar.
Bunun 6 yılı bile fazla
Al işte cevap veremeye çekinen bir asalak dislike atmış. Asalaksiniz işte
Ayrıldıktan sonra kadına neden bakayım belli bir süre ver sonra tamam
Hayatını idame ettiremeyecek gibi olanlara sürekli ama sağlam ve kendi ayakları üzerinde durabilen kişilere verilmemeli.
Cinsiyetlerde eşitlik varsa nafakada da belirli bir süre olmalı. Nafaka olmasının sebebi Anne'nin çocuklarına kendi başına bakacak olması. Çocuk sahibi olmayan bir Anne de nafaka alabiliyor ancak ben buna karşıyım.
Evlendiyse daha almasına da gerek yok bence.. Aldatana süresiz olabilir ama...
eğer ortada çocuk varsa, ömür boyu 18ine kadar ona bakma yükümlülüğü vardır
Kaç yıl evli kalınmış kadının hastalığı erkeğin hastalığı var mı çocuklar var mı kadın ve erkeğin çocuğu yok ama çok uzun süre evli kalınmış bütün şartlar değerlendirilmeli. Çocuk yoksa ve evlilik kısa sürdüyse nafaka olmamalı.
Süreli olmalı, 6 yıl yine çok adam belki asgari ücretle çalışan biri nasıl kendisi 6 sene idare edicek
Nafaka tam bir saçmalık, adam evlensen bile eski eşini bi besleyecek?
Sömürücü ve Beleşci dişi gurubu süresiz olmaya çökecekler simdi sonuçlara bakın - evlenmeyi aklınızdan gecirmeyin size benden tavsiye
Nafakayı gereksiz buluyorum çocuğu varsa zaten bakmak zorunda nakafa alıyorum diye evlenmeyip dost hayatı yaşayan kadın doldu ortalık
Ömür boyu nafaka mağduru olmamak için dini nikahla evlenin.
Para avcıları eksi atmış 😃
bosanan avrat yenıden kocaya varmalı. Erkeklerde avrat bulur bu sayede
Elbette süreli olmalı 6 yılda iş bulsun çalışsın yan gel yat hergün sövdüğün eski kocanın parasıyla yaşa yok öyle yağma
Nafaka saçmalık bence zaten ayrılmışlar kadın muhtaç mı ona çalışsın işe girsin kazansın parasını gurursuzluk bu
Eskiden kadınlar çalışmazdı ama artık çoğu çalışma hayatındalar. Bence nafaka olayı saçma
normal insanların aldığı nafaka fazla bir para değilki zenginlerin ödediği paralarla karıştırmayın
Sınırı olmalı, ama ayrılma gerekçesi de dikkate alınmalı.
Nafaka kadının temel hakkıdır evet kesinlikle nafaka almalı ama belirli bir süreliğine çocuk için ayrı bir nafaka da alınıyor çocukda işe girene kadar ailesi ona yardımcı olmalı
Doğru bir karar, 2 gün evli kalan kadın bir ömür nafaka alıyor bu zaten çok yanlıştı
Aslında hayatından çıkardığın erkekten hala bir şeyler beklemek yanlış gibi geliyor bana. Tabi büyük konuşmamak gerek. 😌
Bence Nafakayı erkekler ödememeli çocuğa iki tarafta para versin devlet çalışmayan kadın ve erkeğe iş olanağı sağlamalı
Hiç olmaması lazım. Kadın erkek eşitse ikisi de çalışsın. Benim şahsı fikrim cinayete dur demek için nafaka sadece bebek sahibi olanlara verilmeli
Kadın erkek eşitliğini savunan feminist arkadaşlar kadınlar boşandığı erkeğin parasına muhtaç mı? Bence nafaka bile çok saçma
Ömür boyu nafaka vermek nedir? Canı isterse arada bir iş arasın yani. Öyle sürekli bedavaya konmak olmaz.
Erkeklere eziyet gibi hayır adam evlense de kurtulamıyor
2 ay evli kal ömür boyu enayi gibi para öde saçmalığa bak seltürlan
Sınırlansın bence en iyisi bedavadan para alanlar var.
süreli olmalı bence. ama tarafların durumuna göre değişmeli
Çocuk yoksa nafaka olmaması gerekir dişe düşünüyorum mantıksız saçma bir şey erkeğe vurulan tasma gibi o ne öyle zaten geçinmek zor
Eşitlik ilkesine uygun olarak nafakanın verinmemesi lazım çoçuk var sa verirsin karsılık olarak bakmak ile yükümlü olarak verilen doğru
Süreli olması lazım o erkeğinde yeniden evlenmeye hakkı var
Yoksa tecavüz taciz kadın cinayetleri ardı ardına gelir bunların önüne geçilemez
Çocuklu kadınlara çocuk 18 yasına kadar sadece çocuğa verilmeli. Onun dışında 5 sene maddi destek kadına yeterlidir.
Çocuk varsa nafaka verilir sonuçta ihtiyaçları olur ve babalık görevi yapması lazım çocuk yoksa kesinlikle karşıyım eşitlik Unutmayalım 👍👍
Nafaka bile olmamalı bence.
Nafaka süreli olmalı
Erkekler de mağdur edilmemeli
Çocuğu yoksa nafaka almamalı ya da birkaç ay nafaka almalı, çocuk varsa sayısına göre
Türkiyede feminizm erkeği ezip köle yapmayı hedefliyor sanırım
Çünkü kadına zaten o nafaka veriliyorsa geçinicek durumu yoktur onu elinden almak onu yıkmaktır
Bazıları bunu kötüye kullanıyor. Sınırlı olması doğrudur.
insanlar yaptıkları hatanın bedelini bir ömür ödememeli bence...
Erkekler ile kadınlar eşitse neden erkekler nafaka ödüyorki?
Aslında sadece erkekler ödemiyor. Toplumumuzda erkekler kendilerinden daha düşük maddi güce sahip kadınlarla evlendiği için böyle oluyor. Maddi gücü yüksek olan ödüyor
Senden daha iyi gelirli bir kadınla evlenirsen o sana öder erkek ödicrk diye bişi yok
Zorla Nafaka İnsan haklarına aykırıdır. Gönüllü olarak verilirse sorun yok. Sorun yaşıyorsun ayrılıyorsun birde üstüne nafaka ödüyorsun. Bundan daha kötü ne olabilir ki boşanan bir erkek için.
Kesinlikle olmamalı. Kadın mağdur edilir, erkeğin eline bırakılır
Süreli olmalı evet belki adamın durumu kötü bunuda düşünmek gerekir
Nafaka kadınların teminatı, süresiz devam etmeli.
Hadi gelsin eksiler
Süresiz nafakayı çok istiyorsan erkek kardeşin veya oğlun evlenip boşandığı kadına süresiz nafaka ödesin. Süresiz nafkaayı bu kadar çok savunuyorsan git yakının olan erkeklerin başka ladınlara süresiz nafaka ödemesini sağla ondan sonra gel burada zırvalamalarına devam et.
Umarım tam tersi bir durumda kalmazsınız bakalım o zaman da nafaka hak diyebilir misiniz...
yazacak çok şey var da içimden gelmiyo.. ayrılmayın sevin birbirinizi çok mu zor
o zaman sokakta bir suru kadin olur😂tinerci olmasinlar
bu sefer nafaka haberleri cikar
ay kimse nafaka icin birbirini öldürüp tinerci olmasin
Süreli olmalı çocuğun masraflarıda ortak karşılanmalı tek bir kişiyede yüklenmemeli
bence evlilik süresi ile orantılı olmalı... 1 ay olunca 6 yıl yine fazla...
erkekler tarafından bakılacak olursa bir süre sonra sıkıntı yaratır böyle olması daha iyi
Kökten kaldırılmalı İstanbul sözleşmesi ve onun saçma kuralları boşanan kadına 1 TL bile verilmemeli adam enayi değil sonuçta niye parasını elin kadınına versin onla bunla yesin diyemi verecek
Süresiz devam etmeli. Yani kendi cocuğuna bakmak babanın da sorumluluğunda
Bende de süreli olmalı
cocuk varsa nafaka uzun sureli olmali
Versin çocuğu babasına.. baba çocuğu istiyosa nafaka hiç başlamamalı
@ayarsızz3n3rji çocuk mal deilki isteyen istediğine verilsin. Çocuk kimin yanında rahatsız onun yanında durur. Ha çocuk anneye giderse ozamn annesine adam nafaka vermek zorunda bence. Ama çocuk babadaysa anneye nafaka verilmesi bnce doğru diil.
Rahatsa
O o kadar kolay değil.. sen bir anne olarak çocığun babada daha rahat olduğunu bilsen yine vermezsin
Kesinlikle olmalı ömür boyu nafaka hiç adil değil
Kesinlikle süreli olmalı.
6 fazlaymış yine. 3 sene ideal
Süreli olması çok daha mantıklı kesinlikle.