AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
191Cevap
Bence sadece çocuğun masrafıyla ilgili olmalı nafaka, kadın için boşandıktan sonra tek kuruş verme zorunluluğu olmamalı. Zira şu devirde boşanıpta eski kocasının parasını sevgilisiyle yiyen hafif meşrepliler yüzünden b. ku çıktı.
Ayrıca kadınlar eşitlik istiyorsa kanunlar önünde onları ayrıcalıklı kılan bütün haklardan vazgeçmeliler. İşine geleni kabul edip işine gelmeyeni kabul etmek kendilerini küçültür.
Ayrılan eşten para almak bana mantıklı gelmiyor. Kişi kendi çalışıp para kazanabilir. Sürelendirilmesi bence güzel olmuş.
Burada esas olan cocuk maduriyetinin olmamasi. Bu sebeple karar bu yonde olmali. Bosanan anne çocuklarıni gereksiz ozel okul egitimine kendi birwysel karariyla sokup karsiligini babasinin odemesini isteyebiliyor. ya da calissa bile bu nafakahi alip adamin hayatini zehir edebiliyor. Ben bosanma esnasindada gelir kazancina gore bir olesme gerceklesmeli diye dusunuyorum.
Bence gayette uygun bir ara haberde çıkmıştı çift evleniyor yani sadece nikah bir saat sonra boşanıyor ama buna rağmen kadın nafaka hakkına sahip oluyor ne saçma değil mi? Ayrıca boşanma sonucu kadında 6 yılda kendini toplayabilir bir adam bir kadınla yanlış evlilik yaptılar veya anlaşamadılar diye ömür boyu nafaka ödemek zorunda olmamalı ne kadınlar var dost hayatı yaşayıp aynı zamanda nafakasını alan bende kadınım kadınları kötülemiyorum ama bu erkeğin sırtında anlamsız bir yük
Bakın şimdi öyle erkekler var ki evlilik süresince kadının ağzına s*çmış parasını yemiş, kumar oynamış her türlü pisliği yapmış. Böyle erkek ömür boyu nafaka ödemeli. Bazı kadınlar da var ki sırf parası için evlenmiş boşanınca da hala parazit gibi adamın sırtından geçiniyor. Buna da verilmemeli. Nafakayı değerlendirirken şartlar göz önünde bulundurulmalı. Hayatta sadece siyah ve beyaz, evet ve hayır, iyi ve kötü yok. Arada türlü türlü hadiseler var.
Yoo kumar oynayıp kaznaan erkeklerde var. Kumarda kaybetmediyse tam tersi para kazandıysa nafaka ödemek zorunda değil :D
@MaviTürk1 yine sığ bir yorum. Kumarda kazanıp evine harcadığını biliyor muyuz? Hayır.
Bu yorumumu şakasına yapmıştım. Ayrıca kumarda kazanan erkek kazandığı parayı niye evine harcamasın? Erkekleri kötülemek için erkek düşmanı olup çıktınız. Esas senin yorumun sığ.
Harcamayan biri olmuş demek ki tanıdık. Ondan olabilir mi bay sığ.
Tanıdığın bir erkeğe bakarak bütün erkekleri genelliyebiliyorsan burada sığlığın dibini yaşayan sensin bayan sığ ;)
Bence süresi olmalı adam neden ömür boyu nafaka ödesinki kadın da çalışıp kazanırsa kendini ve çocuklarını geçindirebilir süreli olursa erkekde madur olmaz bence.
Tabiki suresiz olmali. Kadin zaten agir kusurlu ise nafakaya hukmedilmiyor. Ayrica nafaka sadece kadina degil erkege de veriliyor. Evlenirken esin calismadigi bilinerek evlenildiyse suresiz nafaka verilmeli cunku sizle evlenmeyip baskasiyla evlense belkide omur boyu surecek ve sizden gelecek 3kurus nafakaya muhtac olmayacakti. Ozellikle kadinlar icin bosanmak ve sonrasi daha da yipratici bu da yine erkeklerden kaynakli. Dul kadina genc kiza yaklasildigi gibi yaklasilmiyor bunun bedeli olmali.
Çocuk yoksa hiç olmamalı birlikte yaşanmış bir hayat
Boşuna eksilemeyin birlikte giden bir zaman neden erkek yaşamış kadın zaman kaybetmiş gibi görülüyor öyle birşey yok
Artık kadınların çoğu çalışıyor. Eğer maddi durumu yeterli değilse çocuğa bakmaya sonuçta adamın da çocukları onlar için nafaka güzel bir şey.👍🏻 kadının sadece o paraya bağlı kalmasını doğru bulmuyorum adamı sömürmek değilde ne ✌🏻
nafakayı teminat olarak gören kadının kendine saygısı yoktur 👍
bencede. bu bakıs acısına nedense sahip değiller
Şartlara göre değişmeli kadın var gençliğini vermiş hayatını vermiş en verimli zamanları adama gitmiş bu kadına süresiz olsun kadın var üç gün evli kalmış şımarıklıktan ayrılmak istemiş vermesinler bunlara nafaka
Ortak edinilen malların yarı yarıya paylaşımı adil, çocuk kimde kalıyorsa diğerinin çocuk bakımı için katkıda bulunması adil. Ama iki taraflı evlilikten fayda görmüş kadın erkekten, boşanınca sadece kadının mağdur sayılması ve süresiz nafakayla erkeğin mağdur edilmesi adil değil. Kadın toparlayıp hayatını kurana kadar bir süre olabilir ama süresiz olması çok adaletsiz.
Ayrıca uç bir örnek olabilir ama, kadın cinayetlerinde bu durumun etkisi de araştırılmalıdır !
Nafakayı sadece kadın almaz.
Eşlerden hangisinin geliri azsa ona nafaka bağlanabilir.
Yani kadın çalışıyor, erkek çalışmıyor diyelim, erkek nafaka talep ederse ona da bağlanır.
Ömür boyu nafaka gerçekten tartışılmalı.
Bence ömür boyu olmamalı
Doğru ama bu binde bir
Senin dediğin milyonda 1 örnek. O yüzden boyle örnekler vermeye gerek yok. Nafaka verenlerin %99'u erkek.
Bizim toplumda dul kalmak diye bişey var. Avrupadaki boşanmış kadın ile burdakinin toplumsal konumu ve geleceği aynı olmuyor.
Tekrar düzgün bir evlilik yapması imkansıza yakın. İşi mesleği yoksa iş hayatında ona rahat vermezler, hoş çalışacak iş bulması da çok zor.
Oysa genç kız iken evlenmeseydi hayatı çok farklı olabilirdi. Bu zarar erkeğin kusuruyla olduysa tabi ki kadına tekrar bir evlilik yapana veya düzgün bir iş bulana kadar bakacak mecbur
hiç evlenmesinler o halde hayatları hep farklı olsun. böyle mantık mı olur
@refleks22 çoğu kez evliliğin kaderini erkeğin karakteri belirler
anlaşamamışlar diyelim ne olacak bu durumda sen anlaşamadığın birisi ile aynı evde yaşamak ister misin?
@refleks22 adam olsaydı anlaşırdı bencil ki anlaşamıyor
vay be her şey de adam suçlu :D
Ne alakası var salak karı bir erkekle kadın anlaşamayınca neden erkek adam olamasın? Belki sorun adamın o salak karısında nereden biliyorsun? Çocuk olmadığı sürece kadınlar nafakayı hak etmez o kadar.
@mete2324 beyinsiz cahil, zaten boşanma davasında kadın kusurlu bulununca ona nafaka bağlanmıyo. Fikrin olmadan önce bilgin olsun!!
Sen Türkiyeyi adaletli bir ülke zannediyorsun herhalde mal. Türkiye2de kadın aldatınca bile nafaka bağlanıyor şerefsiz karı.
@mete2324 hukuk bilmiyorsan kapa çeneni cahil
Sen de hiç haberleri araştırmıyorsan kapa çeneni salak
@mete2324 ne haberi lan dingil ben adliyede çalışıyorum cahal
https://youtu.be/djbtCLHXxzU Bunu ile canım andaval
Sana ettiği hakareti bu site ''canım'' diye değiştirmiş.
Ömür boyu nafaka vermek bana göre adil bir durum değil..
Güzel başlayan bir evlilik bittiyse de bunu güzel bir şekilde sonuçlandırmak gerekir. Zora sokarak sıkıntı vererek değil..
Zaten adam kadını istemiyor para niye vereyim ki diye düşünüyor. Boşadığı kadın zor durumdaysa verilsin. Kendini idare edebiliyorsa süresiz olmasına gerek yok. Gururlu bir kadın zaten nafaka talep etmez. elinin tersiyle iter.
Abi diyelim çocuğu var ve tek başına yaşıyor kadın kimseyle yatıp kalkmıyor bence bu zaman süresiz olmalı sonuçta kendi çocuğuda ama kadın biriyle geziyor tozuyor ortada çocuk yok ama adam para ödüyor hey yavrum hey🤣
Bu ülkede adam ne kazanıyor ki kadına nafaka verecek adam akıllı. Asgari ücret kazanan biri nafaka verse açlıktan ölür. Birde sınırsız olmasını beklemeyin yani. Elbet bakmak zorunda ama sınırsız olmamalı doğru karar.
Çocuk yoksa hiç olmamalı bile çünkü o parayı sevgilileriyle harcıyanları biliyorum.
Nafaka tamamen kadına verilen bir şey. Çocuklar için erkek ayrı bir isim altında para veriyor. Hem çocukları olamayan sırf 2 ay evli kaldı diye evli olan adamlar ömür boyu nafaka ödemeye mahkum bırakılıyor. Kadına oturduğu yerden para geliyor ve erkek yeniden bir hayat kurmakta zorlanıyor veya kuramıyor. Nafaka kesinlikle olmaması gereken bir şey böyle durumlarda.
Ben herkese nafaka ödenmesine krşıyım. Erkek ömür boyu nafaka ödemek zorunda olmamalı, boşandığı için cezalandırılamaz insan. Her evlilik kendine has ve bu şekilde değerlendirilmeli.
Mutlaka süre sınırı olmalı
üst sınırın altı yıl olması makul alt sınırın biri var düşmesi gerekir çünkü bir ay bile sürmeden sonlandırılan evlilikler var
Değişir bu. Erkek kadını aldattıysa ve çocuklarına bakmıyorsa ömür boyu vermeli. Ama anlaşmamazlıktansa boşanmaysa sadece çocuklara yardım için bi miktar verilmesi gerektiği taraftarıyım.
Nafaka kadının durumuna bağlı olarak değişmeli. eğer kendini idare edebilecek seviyede bir geliri var ise belirli bir süreden sonra kesilmeli. Eğer maddi bir geliri yoksa işe girene kadar nafaka verilmeli.
Nafaka çocuk için ödenmeli eşi için iş bulana kadar 6ay iyi bana göre hayatına kadının burnunu sokuyorsan bedelini ödeme bedeli diye düşünüyorum ataerkil insanlarız erkekler kadınlara saygılı davranmalı ve iyi niyetli olmalı diye düşündüm şimdi😁
E kadın da erkeğin hayatına burnunu sokuyor ona ne diyeceksin peki? Çocuk yoksa nafaka tamamen kaldırılmalı.
Süreli olması mantıklı
Lafa gelince eşitiz derler esitsem eğer herkes kendi ayakları üzerinde duracak ayrılıyorsak nafaka hiç ödenmemeli
Bana nafaka saçma geliyo yaa evet bazı durumlarda tamam amaa bu durum çok saçma şeylerlr suistimal ediliyo
Cocuk varsa nafaka cocuga odenmeli , cocuk yoksa nafaka evl8lik yilina gore sinirli olmali.
Sirf nafaka ve cocuk icin evlenip bosanip erkegi para kolesi yapip cocgu gostermeyen kadinlae var
Son zamanlarda özellikle kanunların kadına pozitif ayrımcılık tanıması sonrasında kadınların çok sahtekarlık yaptıklarına, nafaka alacaklarına güvenerek eşlerini aldattıklarına hatta yeni kanunlarımız neticesinde eşlerine iftira atarak boşanmaya temel hazırladıklarına şahit oldum. Tabi bu bütün kadınlar için değil.
şimdi herkes her şeyi iyi niyetli kullanmıyor ülkede nafakayıda karşı tarafı sömürmek amacıyla kullananlarda var velayet kimdeyse devlet ona iş garantisi verecekse sınırlandırılabilir
Devlet kimseye iş garantisi vermiyor erkekler de aç
Örnek veriyorum 6 tane çocuğu olan bir kadın nafaka almalı. O kadının çocukları küçükse zaten çalışma imkanı yok. Eğer boşanma olayında erkek tarafında kusur görülürse nafaka sınırsız olmalı.
Kadın kusurlu ise
@ayarsızz3n3rji kadın kusurluysa verilmesin. Kadın gidip başkasıyla aldatmışsa birde eşinden para mı alacak
O zaman erkek nafaka alsın
@ayarsızz3n3rji Alsın
Ilişki bitsede bir erkek eski eşi de olsa kimseye muhtaç etmemek adına eşine nafaka ödemeli eski eş tekrar başka biri tarafından evlenirse nafaka kesilir
Para asla başka birinden değerli olamaz
Nafaka vermek ya da vermemek zaten erkeğin elinde değil, gelirine oranla bir miktarı mahkeme belirliyor. Ama benim elimde olsa vermem. Akşama kadar çalışacağım elalemle uğraşacağım kafam patlayacak sonra da benden ayrılmış gitmiş yüzünü bile görmediğim birini besleyeceğim. Yok öyle bir dünya gerçek dünya acımasız kimsenin gözünün yaşına bakmaz. 50 kuruş eksik olsa bakkal ekmek vermez hadi bugün verdi yarın kesin vermez. Bu arada hiç öyle fakir biri değilim tamam zengin de değilim ama şuna inan çocukluğumda yokluğun dibini görmüş yaşamış biriyim insanların gerçek yüzünü o zaman görüyorsun kim dost kim düşman. Ha dost olan da çok az oluyor. Şimdi sen muhtemel bir şeyler yaşamadan havadan konuşuyorsun veririm ederim bakarım gibi. İlla birisinin para vermesi gerekiyorsa gitsin çalışsın yok o da olmuyorsa babası ablası abisi ailesi versin. Eski kocası değil.
Şimdi çocuk olayına da değiniyim. Orada normal olarak nafaka haklıdır. Velayet anneye verildiyse şayet mahkemenin belirdiği bir miktardan fazlasını da ödemeye gücüm yetiyorsa seve seve öderim. Helali hoş olsun.
@Ahmet-1992 Bazen öyle ayrılıklar oluyor ki 2 taraf birbirini sevsede anlaşmazlıklar oluyor ve birbirlerini üzmemek adına devam etmiyorlar eşi sonuçta bir yaşanmışlık var bir emek var duygular tamamen bitmiş olamaz her ne olursa olsun onun yanında onun destekcisi oldugumu hissettirirm bu konu çok daha yzar ama söyleceklerim bu kadar
Bildiğim kadarıyla dinen karşılığı olan mehir bile kadının ömür boyu değil kendi ayakları üstünde kalmaya başlayabileceği süre boyunca hayatını idame ettirebilmesi için verilmektedir. Ayrıca aldığı nafakanın kesilmemesi için evlenmeyip, o parayı erkek arkadaşlarıyla yiyip içenlerde malumunuz :) Dolayısı ile karşılıklı olarak anlaşma yoksa belli bir sınırı olmalı.
Annem babamdan boşandı 2 çocuğuz ve sadece 250 tl aliyoruz babam 250 tlden başka 5 kuruş yollamiyor nafaka zorunlu olmasa o da yok. Bence çocuklu boşananlara nafaka suresiz ve daha fazla olmalidir
Yirmi üç yaşındasınız nafakaya ihtiyacı olan bi cocuğun yaşında değilsin kendine çalışabilecek yaştasın o nafaka da annenler veriliyor sana değil
@rabiakr26 Yarım akıllı insan örneği sanki annesi kendi yiyor çocuklarına bakmıyor
Nafaka gerçekten ihtiyacı olan kadınlara verilmeli ve belli bir süresi olursa daha iyi. Eli ayağı tutuyorsa bir süre sonra düzenini kurncs bir işe girip çalışabilir.
Ömür boyu nafaka sadece erkeğe külfet oluyor. Belli bir süre verilmesi daha iyi. Zaten çocuk/çocuklar varsa baba onların ihtiyacını her türlü karşılamak zorunda.
Süreli olmalı tabi ki de, ben yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarım var. Alıyor eski eşinden nafakayı yeni sevgilisi ile çatır çatır yiyor... Eee sonra da malum sonlar yaşanıyor.
Bence çocuğu olmayan hiçbir kadın nafaka almamalı çocuk varsada sadece çocuğun ihtiyacı kadar olmalı
Nafaka hiç olmamalı. Sevmediğim hayatımdan çıkardığım birisi için neden para ödeyeyim. Enayilik bence bu. Çocuk için diyen olacak. Çocuğumun zaten ihtiyacını karşılarim ama kadına asla para verme taraftarı değilim.
Evli kalma süresi, çocuk olup olmaması ve evlilik sürecinde uğranılan maddi manevi kayıplara göre belirlenmeli.
Bu sefer sırf nafaka için boşananlar olacak. 6 yıl konusu belki tartışılabilir ama süreli olması taraftarıyım.
Suresiz olmali kadin sacini supurge ediyo karsiligi bu mu olmali? Bosandiktan sonra bile aa bak bu karı dul diye laf yapiyolar. Lafa bak ya al hepsini katır katır doğra 😡 sırf bu yuzden bile suresiz olmali
@Lord_Hell 👏👏👏👏👏🤗🤗🤗🤗🤗
@Ulqiorra189 hahaha aptal 6 yıl ne demek biliyo musun öyle de sömururuz merak etme ;)
@Ulqiorra189 heeheee sen öyle sann bu her dava için gecerli değil umarım anlarsin gerizekali
Sus la mal
Cocuk varsa bakilir da elin kizina neden omrum boyunca bakayim ki gidip evlenmez de picligine gider sevgilisiyle yer 😀
Bence çalışan kadınsa nafaka almamalı. Çalışmıyorsa 2 yıl verilsin sonra verilmesin.
Çocuk varsa vermekle yükümlü.
Merhaba ,
Nafaka karşıtıyım aslında kadına yapılan pozitif ayrıncılık gibi görünsede asla öyle bir şey yok.
Ayrıca “kadına verilen” nafaka hiç doğru bir tanım değil , çocuk için yapılması gerekir.
Şöyle bir şey olabilir. Ebeveynler çocuk adına bir hesap açtırım minik rakamlarda olsa yasal zorunluluk ile para yatırmaları uygun olabilir.
Çocuğun eğitim ve yetiştirilmesi gereken konularda zaten bilinçli ebeveynlerde zaten birlikte yaparlar.
Nafakanın süresinden çok oranına bakılmalı öyle herkese verilmemeli
Mesela kadın çalışıyorsa ve kendine bakabiliyirsa adam nafakayı sadece çocuklarına vermeli ve geliriyle adaletli olmalı bence
Nafakanın süresiz olmasını adil bulmuyorum. Bana göre boşanma sırasında tarafların maddi durumu, engel durumu, yaşları, bakmakla yükümlü olduğu kişiler göz önüne alınıp buna göre karara bağlanmalı.
İstisnai durumlar hariç arada çocuk yoksa kadın neden nafaka alıyor ki zaten? Böyle saçmalık mı olur ya otursunlar çalışsınlar boşandığım adamın parasını napıyım ben alsın parasını yürüsün gitsin. Ha şu var eğer o zmaana kadar kadının çalışmamasında adamın payı varsa o zaman ona bir ceza olarak ödesin tabi ömür boyu değil
Bence iyi bir karar amerika hariç bir çok ülkede sınırllı sınırlıda olmalı eli ayağı tutan çalışabilecek durumda olan bir kadın yan gelip yatıp eski koca parası yiyor
Sonunda kadın erkek eşitliğini biraz da olsa animsatan mantıklı bir karar alındı. Erkegi inek gibi sagmaya meyilli para canlısı belesci asalak kadın tayfası için bu karar yikim olmuştur eminim ki...
Kadınım hiç bir geliri yok ve kocasına inanarak bir yuva kurduysa ölene kadar bakılması ve nafaka alması gerekir. Ama onun dışında, yüz kızartıcı bir suç ile yuvası yıkıldıysa 1 kuruş dahi almamalı.
Herkes'in bir hayatı var, o adam ondan ayrıldıktan sonra neden ona bakmakla yükümlü olsun (çocuğa verileni demiyorum). O adam hiç evlenmeyecek mi yuva kurmayacak mı?
nafaka boşanmaktan caydırıyo aileler yuvalar yıkılmıyo nafaka olmasina ragmen bosanmalar cok fazla turkiyede dul erkek olmak sorun olmaz ama dul kadin olursan yaşantin sıkıntıya girer cinsellik ihtiyaci yok bi kadinin anca kocasiyla karşilar haa evlenmek icin evlenenler icinse durum farkli ahlaksizlara nafaka verilmesin erkeklerde evlenecekleri kizi düzgün seçsin
Bayanlar bana kızacak ama bence se ömür boyu nafaka verilmemesinden yanayım. Tabi bazı istisnaları olsun. Kadın dulsa geçinemiyorsa onlara ömür boyu verilsin.
Kötü niyetle kullanılmasa sorun yokta kötü niyetle kullanılıyor kadınlar tarafından. Evlendikten sonra bosanirsan boşan nafaka alırım nasılsa diyen çok fazla kadın var.
Nafaka bence dünyanın en saçma olayı.. Çocuk varsa onun masrafları paylaşılmalı, diğer türlü kadın da bir birey kendi hayatını kendisi sürdürebilmeli diye düşünüyorum.. hele ki günümüzde..
Kaç yıl evli kaldilarsa o kadar sürmeli. Yok öyle iki ay evli kal ömür boyu maaş al
Mantıklı
Ortak bir çocuk yoksa ortada nafaka olayı erkegin hakkinin yenilmesidir benim fikrimce. Heleki şimdiki sartlarda bu gerçektende adil degil
Nafaka sadece çocuğa verilmelidir evlilik ortak kararla yapılan bir olay ortak kararlada bitiyor nafaka kadına hakarettir
evet çocuğa verilmeli Ama kadın çocuk için değil de başka ihtiyaçlar için harcama yaparsa da sıkıntı.