Mansur Yavaş'tan aşure istediği için twitter dan Büşra hemşireyi tecavüzle tehdit eden şahıs serbest bırakıldı..
Bu ülkenin adaletini anlamak mümkün değil.. Cumhurbaşkanını eleştir içeridesin, gazetecilik yap içeridesin, ama katil ya da tecavüzcüysen dışarıdasın..
Büşra hemşireyi tecavüzle tehdit eden zanlı serbest bırakıldı! Adalet sistemimiz size güven veriyor mu?
Bir bakan'a kızını hoplatıcaz yakında denmesi bile ortalığı yangın yerine çevirmesi gerekirdi , muhatap almama kafası ile tek kelime hedeflememiş koca Bakan ve elindeki engin gücü harekete bile geçirmemiş de. Karşı tarafın avukatı bunu dışarı çıkarmakta hiç zorlanmamış , subut etmiş bir suç olmasa da sürüyle işlenmiş tehditten hakarete hürriyeti kısıtlamaktan küçük düşürmeye kadar yan suçlar , onlara isabet eden de baya ciddi cezalar var, ama bunları davada ileri süren bilgili ve korkmadan adaleti bir avukat yok. Yakında , insanlar adaleti kendi tecelli ettirir ve bunu ( umarım ) indirir sakat bırakırlar
İğrenç varlık. Artık dışarı çıktığımda bir şey fark ettim. Bazı tipler daha cesaretle kızlara bakıyor ve laf atıyor. Önceden hiç sorun yaşamadığım bir durakta bugün beklerken çok rahatsız oldum. Kendileri gibi düşünenlerin ceza almadığını görünce cesaretleniyorlar sanki dimi
Teşekkür ederim. Bunu eksileyen elemana da bir sözüm var. Seni çok çok çok çok öpüyorum. (((: Böylesine hassas konularda şaka yapacak kadar aptal olmamalıydın dostum. Şaka olduğunu varsayıyorum çünkü öteki türlüsü...
Ülkenin adaleti diyosunuz da tamam adamın yaptığını tasvip ettiğimden değil Kanunlar var ve bu kanunların suç çeşitlerine göre cezai müeyyedeleri var şimdi sosyal medya da sözlü şiddet gösteren ve ya başka bir sorun teşkil eden hareket durumlarında şikayetçi olunur, savcılık kovuşturmaya yer verirse dava açılır. Şunu da unutmamak lazım masumiyet karinesi denen bir olgu var suç ispatlanana kadar zanlı suçsuzdur. Kısaca yapılan eylemin kanunda karşılığı ve cezası varsa uygulanıyor yoksa bu şekilde serbest bırakılıyor.
Twitter oldu sana anayasa mahkemesi. Orası olmasa hiçbir şeyden haberimiz olmayacak. Resmen insanlarla alay ediyorlar ne demeye salarsın bu adamı be rezil? bu kararları alan insanların bu ülkede adalet olmasın diye savaştıklarını düşünüyorum.
Bıçaklamaya öldürmeye bile ceza yok kadını öldürdüyse, kadınları savunacak devlet memuru pek yok. Çoğu erkek ve o kanunları yok sayıyorlar eski eşim beni öldürmekle tehdit ediyor diyerek aylarca gezdim. bir ara şans eseri kadın savcı denk geldi konuşma arasında geçti kadın kendi teklif etti uzaklaştırma kararını, o şekilde yaptım şükür. Erkekler olunca "ölsünler yaşana hakları yok" diyorlar kadınlara karşı
Adamın yaptığını asla onaylamıyorum hatta şere. siz ó. c ama bir şeyi merak ediyorum. Hoplatacağız kelimesinin 10larca alt anlamı varken, tecavüz etmekle nasıl bağdaştırdınız? Adam sana tecavüz edeceğim diyip sağlık bakanını da etiketlemez yani... Şimdi haklıyken haksız olmak var ya tam olarak öyle oluyorsunuz. Ve bu düşünce yapısını insanlara benimsetirseniz, siz erkekler ebediyete kadar Türkiye’de selam kelimesinden bile sapık olarak addedileceksiniz.
Yani allah akil fikir versin bu yargi sistemine ama umarim bu karari verenler sebep olanlar bu kadar halk olarak bu olaylara sesimizi cikarttigimiz halde tepkisiz kalanlar duymamazliktan gelenler sizin Allah basiniza oype buyuk dertler versinki cozemeyin kimse el uzatmasin ve bağirdiğinizla kalin inşaAlla
Bu ülkede adalet sadece duvar yazısından ibarettir. Bir insanın canını tehlikeye atacak, gururunu zedeleyecek onca davranışlar yapılıyor ama bu tip yaratıklar hâlâ elini kolunu sallaya sallaya dışarıda dolaşıyor. Bu ülkedeki insanlar kimin umrunda, yeter ki onların saraylarının içindekilere bir şey olmasın! Kendi kızına sosyal medyadan hakaret edildi diye günlerce sosyal medyayı eleştirdi onu kapatacağız bunu kapatacağız dedi, tecavüze uğrayan intihar eden ailelerin kızlarını görmedi. Adaleti sağlayan yönetimdir, bu ülkede de beş paralık yönetim kalmadı.
Böyle tipleri gördükçe kendi insanligimdan utanıyorum. Bu nasıl bir konuşma şekli ya hele ki bir hanımefendiye karşı. Bir de adam koskoca sağlık bakanını tehdit ediyor ve serbest bırakılıyor. İdam gelecekse böyleleri için gelmeli, yaşamaya bile hakkı yok bence. Bir kaşık suda boğmak lazım böylelerini.
Bence temiz bir para cezası hak etmiş. Hapis bence uygun olmaz ama kadına yüksek miktarda para cezası ödeyip tekrarlamamasi lazım eğer tekrarlarsa hapis cezası da düşünülebilir diye düşünüyorum ama bu hakaret kişi pişman olduğunu dile getiriyorsa para cezası ya da sosyal hizmet ile telafi edilebilir bana göre. Hiç ceza verilmemesi yanlış olmuş.
Mesela içerisinde olmayan şeylerin binalarının var olması garip (Adalet Sarayı) çünkü onlar yerine daha verimli şeyler yapılabilir çünkü ülkemizde gerçek adalet artık senin aradığın adalettir bu kadar basit hiç bir caydırıcılık yok cezalarda kaosa doğru gidiyoruz haklıyı susturup ne kadar it kopuk varsa dışarıda sanki masum yalana yalan bu demek suç olmuş yanlışa yanlış demek ne denir ki...
demekki bir belediye ve bir bakanın olduğu ortamda girip elini kolunu sallaya sallaya kroluk saygısızlık hatta ırz düşmanlığı yapılıp çıkılabiliyormuş. emsal olsun diye ağzına mıçmaları gerekti. ne skik bir adalet sistemimiz var. kimseye zararı olmayan bir gariban yanlış anlaşılmayla o karakola düşe sürüm sürüm süründürrler
Devlet Bahçeli de idam cezasının getirilmesi gerektiğini söylemiş. Bunların iktidarda olduğu bir ülkede idam cezasını getir bakalım. Sonra da olanları izle.
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gündeme birtek bu yaratığın paylaşımı geldi. Ben Mansur Yavaş'ın twiti altında en az 5-6 tane daha benzer paylaşım gördüm. Bir tanesi "demek sen şehir hastanesindesin..." yazmış. Açıkça yerin yurdun belli ayağını denk al demek istemiş.
Dindar nesil derken ve kindar nesil yarattılar. Acısını herkes çekiyor.
Göz yumuyorlar işte. Kadınların ülkede zerre kadar değeri yok. Ülkede adaleti sağlayanların bile adalet duygusu yok. Bundan önce de çok duyduk sonra da duyacağız tehditçi, katil gözaltına alındı serbest bırakıldı diye. Daha dün gazetede "kadın cinayerlerinde bugün" köşesi gördüm kanım dondu.
Serbest kalacak tabi Sosyal medya da Twitter kullanıcı bileğilerini vermediği için “Sahte hesap ben değilim” diyen herkes serbest kalıyor. İşte bu yüzden Sosyal medya yasasına evet diyorum. Ortalıkta kendini bilmez karaktersizler gerekli cezayı alsın, sosyalleştiğimiz platformlarda itle köpekle muhattap olmayalım olursak da adalete hesap vereceğini bilsin!
Sabahtan akşama buna benzer hakarete maruz kalan kadin ve erkekler var sosyal medyada.. hepsini iceri tiksalar şu anda KizlarSoruyor sitedi bile epey tenha olur... hakaret etmenin cezası kişiden kişiye degismemeli.. hepsi yanlış, hepsinin bedeli olmalı
Adalet ülkemizde ne caydırıcı, ne tam anlamıyla uygulanabilir durumda. Böyle devam ederse çok büyük bir devrim olacak, öyle ki günümüz hiç bir hükümeti devrimi durduramayacak. Adaletin gerçekten çok ivedi olarak tahsis edilmesi lazım.
Turkiye de adalet:Hele bir edip oldursun de 3 yil yatirir cikaririz. Gazetecilerden yer mi kaldi icerde. Toplu toplu herkesi fetocu diye atiyolar. Masumlar icerde suclular disarda mafya babalari disarda.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
sadece kızı tehdit etmemiş bir de kendince sağlık bakanına posta koymuş görevden al bu kızı vs diyerek lakin dışarda gören olursa bu kişinin hoplatılma haberi gelirse şaşırmam
Ben bir cok konuda tutuksuz yargılanmaya karşıyım. Toplumun degerlerine karsı olan. Insanları birbirine düsürmeye calisan insanlarında tutuksuz yargılanmalarına karsıyım. Cünkü bu adam bir provakatörlük yapiyor. Atın iceri gitsin.
Cumhurbaşkanina yapıldığında ne ceza verilecekse sıradan bir insana yapıldığında daha azı veriliyorsa neyin adaletinden bahsedeceksin 🤔 sonra Yok efendim küfür ettiler de ben internete karşıyım falan. 😬 İyi önce kendi hesaplarını kapat bakalim
klavye erkekliği yapmış. bıktım şu hergün adalet sistemi demenizden. zamanında savunduğunuz atalarınız adaleti başka ülkelerden aldığı için , başka ülkelerin adaletini taşıyor bu topraklar. oturup kendileri yazamadılar. onu değiştirmekte zaman alır. geçmişteki insanlara isyan edin. şimdiki hükümete değil. bunu zaten biraz tartaklamışlardır. bir daha tehdit edemez kimseyi.
Adalet mi? Ne adaleti? Türkiye'ye Adalet olarak gelmez o işler. Ha bir opsiyon var sosyal medya baskısı ile bazen o adalet devreye girebiliyor. Bazen...
İşte bu yüzden Twitterı denetlemek istiyorlar artık böyle isyan eden yakınılar yazılar anında silinicek bir kaç ay sonra böyle olaylardan hiç haberimiz olmayacak.
sosyal medya kararı çıkarmak isteyince karşı çıkanlar şimdide birisi serbest Bırakılınca lanet okuyor iki yüzlülük bunu engellemek için sosyal medyanın denetlenmesine ve orda yazdığım şeyler kontrol edilebilmesi gerekli ve hala buna bahane uydurup gizlilik diyerek laf edenler var inanamıyorum ya içim acıyor bu insanlar yüzünden bunların hepsi ölümü hak ediyor hapiste rahatça yatacağı yer olacağına ölsün daha iyi bunu düşündürecek kadar iğrenç insanların olması asıl suç bu
Hukuka göre hapis aldıracak durum değil. 750 gün altı cezalarda hapis olmuyor. Para veya imza ile serbestlik oluyor. Tabi bu tür bir insana caza iyi giderdi orası ayrı.
var mı ki adalet kendileri nasıl istiyosa öyle işletiyorlar adaleti, herşey bunların elinde artık... evet demeden önce düşünüceklerdi evet diyenler... gelecek hiç iyi gelmiyor
Gittigin yerde sana bu ülkeden daha iyi bakacaklarini mi saniyorsun? Burada yine din iman sahibi insanlarimiz var. Oralar da o da yok olsa da sayilari cok az.
Gittiğim yerde ben kendime bakacağım kim bana nasıl bakıyor ya şartları ve fırsatları kat kat daha yüksek olan bir yer ve dinin bununla ne alakası var ya
Yurtdoşında da bu tarz olaylar aşırı fazla. Fakat üstü örtülüyor. Bizim ülkemizde son dönemde yeni nesil ve yeni bilinçle oluşan sosyal dayanışma sayesinde artık haberimiz olabiliyor. Gidiş bir kurtuluş değildir. Önemli olan bulunduğun yeri güzel kılabilmek. Lakin gitmek istiyorsan da suç oranı düşük yerleri tercih etmeni tavsiye ederim.
Gideceğim yer katı kurallara sahip fakat adalet sistemi dünyanın en güçlüsü rüşvet yok kıyak yok özgürlük.. düşündükçe sanki oraya gitmiş gibi oluyorum
Bunun için o iki eyaleti detaylı olarak araştırmam gerek lakin oralarda da parayla satın alabiliyorsun çoğu şeyi çünkü kapitalizmin ana kalelerinden birisi.
İşte sen buradan mezun olup orada iş bulmaya çalışırsan zor olacak. Çünkü adamların eğitim seviyesi bizden daha iyi ve ziyadesiyle mezun var. İyi bir derece yahut iyi bir meslek sahibi olman lazım.
Bu habere göre verilen karar doğrudur. Daha olaylarin ne oldugunu bile bilmiyorsunuz. Illa birileri tutuklansin istemenoz de cok yanlış. Önce igneyi kendinize batirin. Bir iftira ya da baska birsey icin ceza almak size nasil hissettirir?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Först leydinin çantası hakkında yorum yapmak bile mahkeme kararıyla yasaklandı. Ama tecavüz ile tehdit etmek serbest.
Sadece adalet değil.. ben bu ülkeye ve insanlarını da güvenmiyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çok güveniyorum. Hırsız tecavüzcu itler kopuklar bir kapıdan girip arka kapıdan çıksın benim gibi suçsuz günahsız insanlar yıllarca tutuklu kalsın Çok güzel bir dünya ve adalet sistemi..