İstanbul'lu olanlar, İstanbul'a yolu düşenler bilir. Bir taksi plakası 2 milyona kadar çıkmışken, şöförlerin bıkmış ve serkeş hali, seni dolandırması, yüksek taksi ücretleri, can güvenliğin olmadan seyahat etmen, sürekli asılmaya çalışmaları, trafik vardır orada diyerek istediğin yoldan asla götürmemeleri ve Über sürücülerini döve döve Türkiye'den yolladıkları malumunuz.
Ekrem İmamoğlu şimdi 5000 yeni taksiyi çıkartacağız yollara diyor. Böylece;
Daha uygun fiyata yolculuk yapılacak.
Tek tip giyimli olan taksiciler belediyeye bağlı olduğundan güvenlik sorunu azalacak,
Taksi plakası sahiplerinin rant kapısı ellerinden alınmış olacak.
Ama birkaç galerici tabi çıkıp plaka fiyatları düşerse trafiği kitleriz falan diyor. Bu insanlar bizi neden sevmiyor demiyor kimse. Devleti tehdit edecek kadar küçüldüler benim gözümde.
Siz ne diyorsunuz bu konuda?
İstanbul'da taksi sayısı arttırılacak diyen İmamoğlu'na ''trafiği kitleriz'' tehdidi yapıldı; sence ne olmalı?
Birincisi zaten mevcut taksiler çift taksi çalışıyor biri anadoluda diyeri avrupada hepsinin bir ikinci arabadı var çünkü ihtiyaç var Gelelim taksi plakasının fiyatına hiçbir şey düşmez aksine artacak yazın buraya Bir diğer konu taksicilerin asılması denilinen istikamette gitmemesi ;şimdi bir taksici herhangi bir şekilde benim istediğim istikamette gitmemezlik yapmadı ama yapacak olsa ya da kadınlara yönelik bir olumsuz davranış içinde olursa birdaha taksiye çıkamaz heryerde taksiciler odası var 2 dk mı ayırıp arar şikayet eder ve takip ederim ayrıca turkuaz taksiler daha çok eğitimliler onlarda hemen hemen aynı fiyata gidiyorlar 50 tlde. 4 lira ya değişir ya değişmez taksici esnafına nekadar ihtiyaç var ortada belediye bunu çözemez helehele taksi ile hiç çmzemez ancak toplu ulaşımı metro tren gibi istanbulu donatırsan hiç kimse trafik çekmez 40 dk işine giden kaç insan var ülkede ben sırf bu yüzden motor aldım 30 dk yolu 1 saat ya da 1saat 20 dk anca gidiyorsun araçla otobüske aynı şeye geliyor bazıları buyğzden metro tek çözüm
Akşam haberlerde dinledim. 17 bin civarı taksici varmış İstanbul'da. İstanbul'da en son taksi plakası, 1990 yılında verilmiş.
Yani 1990 yılındaki taksi plakası sayısı ile biz 2020'de hala trafikte dolaşıyoruz.
Plaka sahiplerinin trilyoner olması gram umurumda değil. Plaka fiyatları düşünce, mülk sahibi de ayı gibi para kazanmayacak; daha makul kazanacak. Eşşek gibi kira ücretlerini düşürecekler; şöförler o kadar etkilenmeyecek.
Ha, diyelim etkilendi. Yeni 5bin aracın şöförü olmaya talip olsunlar? Biz taksicileri zengin etmeye yeminli miyiz ya? Tiksiniyorum taksilerden. Kirliler, kaba konuşuyorlar, yalnız bir kadın olarak binersen askıntı olma ihtimalleri %80. Pöfür pöfür sigara içiyorlar, bazen araca tek başına almıyorlar; birkaç kişiyi almak istiyorlar.
Defalarca şikayet ettiğim yer, Yenikapı Yalova İDO durağı. Çıkışta taksiciler atmaca gibi, yoldan geçeni çevirsen sopayla kovalıyorlar; illa orada park halindekilere bineceksin. Tek başına da almıyor seni birkaç kişi alıyor aynı güzergaha gidecek ama parayı bölüşmüyorsun tabii. Herkes kendi payını yeniden veriyor. Dolmuş mu bu kardeşim? Oraya yakın metro açıldı da göt gibi kaldılar.
Başkanım çok iyi düşünmüş. Bu taksi plakaları rant kapısı oldu iyice. Şöförler aç kalmaz merak etmeyin. Plaka sahiplerinin ağız kokularını çekeceklerine gidip devletin araçlarında şöför olsunlar.
Tek tip kıyafet, Gidilecek yerin ücreti belli, İstanbul kart ile yolculuk şansı... Daha ne olsun?
*Atatürk havalinanı saldırısında insanlar canını kurtarmaya çalışıyorken o insanlardan aşırı yüksek ücretler talep edenler bu taksiciler. *Yabancı, çocuk, yaşlı gördü mü yolu uzatarak müşterisini kazıklamaya çalışan bu taksiciler. *Trafikte terör estiren bu taksiciler. *Uber' e çalışanların yollarda önünü kesip döven bu taksiciler. *Kısa mesafe oldu mu yağmura, kara bakmadan müşteri kabul etmeyen bu taksiciler. *Bir kadın bindiğinde dikiz aynasından kesen, taciz eden bu taksiciler. *Magandalık yapan, kaba saba konuşan bu taksiciler. *Taksi kullanmıyorum ama kullanan bir çok arkadaşım akşam ve sabah saatlerinde taksi bulmanın çok zor olduğunu, bulsalar bile taksicilerin mesafe beğenmeyerek onları almak istediklerini sık sık duyuyorum. İstanbul' un taksiye ihtiyacı varsa plaka değeri düşecek diye halkı süründürmenin manası yok.
Şu salgın süresince ağlayıp durdular. Azıcık bile üzülmedim. Atatürk havalimanı saldırısında canının derdine düşmüş, oradan uzaklaşmak isteyen insanlardan 300-500 TL isterken, yol bilmeyen birisi denk geldiğinde yolu uzatırken, trafikte terör estirirken, yağmurda karda beğenmediği müşteriyi almıyorken onlar üzülmüyordu. Bundan sonra taksileri tamamen kaldırsalar bile üzülmem. Eden bulur. Hiç kusura bakmasınlar.
Taksiciler vatandaş için milli güvenlik sorunu gibi birşeye dönüştü. Kesinlikle memnun değilim onlardan. Agorafobi birisiyim psikiyatrime gitmem gerekiyordu bindim taksiye adam beni yarı yolda indirmeye çalıştı trafik var aracı teslim etmem gerek diye. İnmedim tabi araçtan dedim kuzenim avukat bu işin sonu mahkemede biter seninde çalıştığın şirket zan altında kalır işten atarlar seni ya da tazminat parasını senin cebinden alırlar deyince mecburen götürdü.
Bence uber geri gelmeli türkiyeye
İmam oğlunu sevmiyorum ama bu konuda sonuna kadar haklı. Ayırca devlet yetkililerini tehdit etmek ne eskiden olsa araçlarına el konulurdu ben olsam cidden taksicilere kan kustururum
Sonuna kadar başkan haklı. Plaka fiyatının değeri düşeceği için hopluyor taksiciler. Ne demek tehdit etmek? Hadi kitlesinler polislerimiz ne güne duruyor herşeyin bir bedeli var!
Konu hakkında fikir sahibi değilim... Sık taksi kullanmıyorum, ayrıca trafik zaten yeterince kitli :D Ama bu taksicilerin çoğu teröristten farksız zaten. Uber sürücülerine yol ortasında saldıran bunlar değil miydi? Turistlere falan yapılanları saymıyorum bile... He işini güzel yapan adamlar da var. Mesela İstanbul'a ilk geldiğim zaman bir 1-2 yol öğrenip taksici beni saf sanmasın diye oradan tarif ederdim :D Bir tanesi bana daha kolay yollar göstedi... Çok iyileri de var yani, onları tenzih ederek konuşuyorum.
her 10 takisiciden 9,5'u Kadinsaniz sizi süzer eger biraz sevecen güler yüzlü kadinsaniz lafla taciz eder, yerli turistseniz sizi uzun mesafeden götürmeye calisir olabildigince kazik atabilmek icin ugrasir, Yabanci turistseniz ve kadinsaniz her türlü taciz edilirsiniz ve Türk parasi ile ödemenmesini istemezler döviz ile ödenmesini isterler yani her neresinden bakarsan bak berbat bir durumda İstanbul taksicileri tamam zor meslek kolay degil Insanlarin agiz kokusunu cekmek saatlerce İstanbul trafiginde direksiyon sallamak ama hangi is kolay ki? her isin kendine göre zorlugu var bunlari bilerek zaten o isi yapmaya karar veriyorsun bunlari bahane edip Insanlari dolandirmayi kadinlari taciz etmeyi hakli kilmayin sayin olmayan taksi söferleri. Imamoglu en güzelini yapmis bir kuruma bagli olarak calisan taksciler bence islerine daha cok özen göstereceklerdir ve halk hak ettigi hizmeti alacaktir.
Nadiren üç beş iyi taksici var gerisi dolandırıcı. Aynı yere 20 tl ile giderken bir başka taksici alakası olmayan semtten dolanıp adrese geldi ve 35 tl civarı tuttu. Ablam tepki gösterince yüzsüz gibi sanki haklı da 20 tl ver sadece benden olsuj demiş. Bu kadar aç gözlü ve yüzsüzleşmişler. İmkanımız yok binmeye, sağlık için kırk yılın başında taksi kullanıyoruz onda bile dolandırıyorlar. Hele taksi tutarı 22 tl tutmasına rağmen adam 25 tl diyor, bir başka taksici 19 tl tutsa bile 20 demiyor. Garip gerçekten bu magandalık son bulmalı.
Ekrem bey oturup bir düşünmeli böyle bir şey faaliyete geçerse ciddi anlamda taksicileri ve plaka sahiplerini karşısına almakla kalmaz İstanbul da ciddi de oy kaybeder. Şov yapmasın kimse plaka sahibi de haddini bilecek, taksici de haddini bilecek belediye başkanı da bulunduğu makama yakışır bir şekilde herkesi memnun edecek kararlar almak zorundadır! Şu anda almak istediği karar sadece bir kesimi mutlu ediyor oda sadece plaka sahiplerinin zamanında bu plakayı uygun fiyata alıp bu plaka değerlendikten ve iyi kazanç getirmeye başladıktan sonra bir kıskançlıkla beraber halkın yüzde 80'i düşman oldu taksiye durum bundan ibarettir. Yok 5 bin plakayı İstanbul'a sürücez felan görülmüş, duyulmuş şey değil hizmet yapmaya başlayacak ise ki kaç ay oldu daha bir numarasını, icraatını göremedik beyefendinin başka sektörlerin sıkıntısına derman olsun.
Yapraklar alkışlıyor , yetmedi üstüne deprem esnasında kayak merkezine gider oda yetmedi tatil sezonu açıldı ekonun İstanbul'u denizleri pok götürüyor hala uyuyor
Ülkeyi yönetecek potansiyel de olduğunu düşünmüyorum ki böyle bir zorunluğu da yok takılsın İstanbul belediyesinde yeter ona o. Beylikdüzü gibi sakin sessiz bir yeri nasıl boş yere betonlaştırdığı zaten herkesin malumu zaten inşaatçı kendisi uzmanlık alanıdır yani bu işler.
@MakinaTR ne engellemesi senin dünyadan haberin yok belediyenin internet sayfasına git bak ihalelerinde nasıl yolsuzluk yapılıyor. Yenikapı da yaptığı israf sovuda ayrı bir şey şimdi kaç araba yatıyor belediyenin önünde acaba
Ya aslan parçası Ekremi sevmek zorunda mıyım ben bur 1 burda sana Akp liyiz dedi mi birisi bu da 2 Haddini bil görüş altına gelerek terbiyesizlik yapma haddini aşma!
İste bunlarin kuyruk acısı burdan belli siyaseti objektif yapmıyorlar birisi yanlışlarını söylesin hemen akplisin diye damga vururlar özgürlük anlayışları demokrasi bunların hepsinde böyle bundan ibaret İzmir'i pokk götürüyor hangi belediye ilk onda CHP'nin
AkTroller ile tartisicak halim yok. Farkli farkli anketlere göre Imamoglu suanda Türkiye geneli Erdoganin önünde.
Önümüzdeki secimde bu adam aday olursa ülkenin Cumhurbaskani oluyor.
Kraliniz Erdogan ölüyor, ya bastan yeni gelen krala biat edersiniz, ya da Menderesin bile kellesini alan CHP bugün yediginiz naneler ile kellenizi almaya gelir.
Siyasi olarak değerlendirmeyeceğim. Her parti taksicilere vermediği imtiyaz olmadı şimdiye kadar. İktidar partisi ise maalesef iyice abarttı. BU taksicilerin kalitesiz hizmeti, mafyavari tavırları, vatandaşa saygısızlıkları, şiddete eğilimi, trafikte yarattığı tehlikelerden bıktık ama bunların cüretkarlığına hep çanak tutuluyor. Açıkçası ben Uberin de kalması gerektiğini düşünüyorum. Plaka mafyasına son verilsin, bunlara bu kadar taviz yeter
Biz Mal Sahibiyiz. Devlete Kazancımızın Çocuğunu Vergi Olarak Ödüyoruz. Dışarıdan Bakınca Herşey Hoş Sizin İçin. Hazır Araçlar Zaten İş Yapamıyor. Ekrem İmamoğlu 5000 Taksiyi Kendi Adamlarına Verme Derdinde Çözüm Üretme Taraftarı Değil. Pastadan Bizde Yiyelim Demek İstiyor. Zaten Hangi İşi Düzgün Yaptı ki Bu İşi Alnının Akıyla Yapsın.
İmamoğlu bu ülke için doğru şeyler yaptığı için, doğrunun yanında olduğu için, çalma çırpma yapmadığı için, İstanbul için doğru kararlar alıp insanlar için sağlıklı olanı yaptığı için. İnsanlar sevmiyor. Neden çalmıyor diye, çırpmıyor diye Atatürk’ü sevdiği için onun yolunda ilerlediği için sevmiyorlar. Çünkü toplumumuz soyulmaya, hırsızlığa alışmış, böyle şeylerden hoşlanıyor halkımız.
Imamoglu'nu artik desteklemiyorum, ISKI faturalarini inceleyin. Gecen ay soka ugradik. Ondan once de ogrencilik hakkimi yediler. Daha cok sikayet var. Mansur Yavas tam bir Ataturkcu ve hak da yemiyor. Keske sehir degistirselerdi :D Ama o zaman da Ankara buraya donerdi.
İmamoğlu’nun üzerinde ki baskıları göz önünde bulundurursan adamın yapmak istediklerini yaptırmıyorlar. Önüne sürekli bir engel çıkartıyorlar, sabotaj yapıyorlar. Su faturan yüksek geldiyse biraz daha az harcamaya özen göstermelisin demek ki. Bize gelen su faturalarında herhangi bir sıkıntı olmuyor. İnceleyip size de gösterebilirim. 4 kişilik bir aileye ortalama 165 lira geliyor bence gayet bizim ailemize.
Hayir, fatura gelmedigi halde gelmis gibi gosterilmis. Mahalledeki bazi evlere hic gelmedi. Bazilarina geldi. Ayrica ben secimlerde de gorevliydim. Tesekkur belgesi hazirlamislar adima ama ondan evvel halk hizmet bekler. Gorusmelerim de oldu, bize yansitilan izin verilmiyor vs. ama izin alinmadan yapilabilecek cogu sey de yapilmadi ve yaklasik 1 yil oldu. Artik vaadler tutulmali. Kendi partim de olsa elestiririm. Iktidar partisini de elestiririm onu da. :) Gelen gideni mumla arattiktan sonra ne kiymeti var ki?
Taksici terörü yaşamayan kalmamıştır sanırım. Ben kullanmıyorum. Siz de kullanmayın.
Bu sorunun cevabı değil belki ama, ülke genelinde bir eyleme geçilmesi lazım bence. Bir hafta kimse taksi kullanmazsa eminim kendilerine çeki düzen verip, bütün yasaları kuzu kuzu kabul ederler. Unutmayın, kimse kullanmazsa taksi plakasının değeri de olmaz.
Bir ülkenin cumhurbaşkanı önüne gelene efelenip höt hit derse eee nolacak imam osurur ise cemaat s. çar ülkenin önde gelenleri hak hukuk tanımaz adaleti çiğner hak yerse ekonominin canını okursa sonra biri çıkıp bir şeyleri düzeltmek isteyince birileri diş biler Son 19 yılın ülkeye kazandırdıkları
Aynen aynen o yuzden genel 9.500 para kaldırdı ibbdeki o sekerci siz yapinca normal. Ama bizkmkile rbisey gapinca hak huku yemek size icraat yapilmaz :))
@herseyemaydonozum siyaset yapmıyorum ben koduğumun beyin fakiri olanı söylüuorum senin gibi parti çanağı yalamıyorum kendi görüşünde havla belki önüne kemik atan olur😅
Ortadoğulu bağnaz insanların aymaz tehditleridir. Taksicilerle alakalı yaptırımlara neden gidildiğini idrak etmek yerine böyle zorbalıklarla uğraşmalarını neye göre konumlandıracağız? Etraflarında olup bitenlerinde mi farkında değiller, ciddi manada bir çete hatta mafya bir güruh oldular. Aynı tas aynı hamam devam etsin, insanlara her türlü nezaketten uzak hal ve tavırlarda bulunsunlar. Buna bir çözüm aranınca da zorbalığa başvursunlar. Hiç kendilerini düzeltmek akıllarına bile gelmiyor.
Ekrem İmamoğlu bir adım geri atmamalı ve halka hizmet için elinden ne geliyorsa yapmalı. Taksiciler çok şımardı her şeyin onların isteklerine göre olmasını istiyorlar. Başkan İmamoğlu bunlara bir güzel hadlerini bildirse çok güzel olur.
o zaman kısa mesafe yolcusu almama durumu ortadan kalksın, turist kzıklama adeti tarihe karışsın, kaba tavırlar takınılmasın ve bu ve buna benzer sorunlar yaşanmayacaksa mevcut taksicilerin yanındayım. fakat bu olumsuzluklar yaşanırken Ekrem İmamoğlu'nun kararını destekliyorum
Anam mercimek kadar yere 25 milyon insan sıkışmışsınız. Çok afedersin ama bk mu var orada. Kaçın göçün rahat nefes alabileceğiniz başka illere gidin. Ekmeğini nerde kazanıyorsan vatanın orasıdır. Ekmek dediğin de bir İstanbul'da yoktur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bence polise bağlı bir sesli kamera olmalı taksiler de ve rastgele izlenmeli. Hem taksici rahat eder, hem de yolcular. Böylece işlerini daha düzgün yaparlar. İyi olan taksiciler de var ama bazıları gerçekten çok sıkıntılı tipler. Özellikle kadınlara asılmaları konusu çok rahatsız edici, bazı yakınlarımın başına gelmiş. Gereksiz diyaloglar, lafı uzatmaya çalışmalar vesaire.. Ancak hiç konuşmadan işini düzgün ve efendice yapanlar da var. Sap ve saman birbirinden ayrılmalı.
Devleti değil belediyeyi tehdit ediyorlar. Imamoğlu otursun masaya taksicilerle arayı bulsun. Zaten rezil bir trafik varken 5000 aracı daha caddelere salacakmış. Birinin cebini doldurmaya niyetlendi herhalde, hadi bakalım.
Adam arzı arttırarak fiyat düşürmeye çalışıyor, yoldaki araç sayısını azaltmak için İstanbul'un nüfusuna çare bulmak gerekli toplu ulaşımın yanında Önünden kemiği alınmış mafyalar ile pazarlık mı etsin? 🤔
bizim sorunumuz taksi sayısı değil ki. bizim sorunumuz taksilerin pahalılığı ve taksicilerin hepsinin kazıkçı olması. başkanın çaresi varsa önce buna çare bulsun. bu arada imamoğlna oy atmış biri olarak yazıyorum bunu.
ha bu arada detayı okumamıştım. taksici sayı arttırılacağa karşı yorum yaptım. umarım sistemi doğru kurarlar ve en azından kazık atanların önüne geçerler.
Turk vatandasini taksisine almayip arap turist kovalayan yurdum taksicilerine bak... tehditten baska bir sey bilmeyenlere emekci diye sevimli gosteren kitleye de yaziklar olsun... trafigi kitlerlermis... magandalar
Günümüz taksicilerden genel olarak herkes şikayetçi, turist kazıklayan, kaba, döverek arabadan indiren, taciz eden, saygısız, müşteri seçen bir güruh. Hepsi böyle değil elbet fakat çürükler bu kanıyı destekliyor.
uberin yasaklanması turist sayısını düşürdü yabancılar özgür bir ülke olmadığımızı düşünüyor imamoglu 5000 taksi getireceğine git uberi geri getir bir işe yara
Başı bozukluk bahane, fırsat şahane durumu. Yani birilerinin fırsatçı halleri, başka büyük fırsata yani çok büyük bir ranta düşeceği kesin. Bu da İmamoglunun sebebi halk için, ŞU için, bu için misali masumcuk kilifiyla yutturmaya, büyük bir ranta dönüştürmeye çalıştığı: belediyeyi ve kanunlari da alet ettiği büyük bir proje ama RANT PROJESİ.
Devleti tehdit eder, çünkü arkasında devlet var. Geçmişte bazı üst kademedemedeki politikacıların taksi filosu olduğunu duymuştuk. Hatta o günlerde Uber gibi harika bir sistemi çökertmişlerdi.
@Beyazyakalinarsist :D siz boylesiniz zaten gorusun karsiliksiz kaldi diye girdigin su hallere bak. Sanki istesem sana cevap veremem😄😄. Umrumda degilsin az ötede afkur
bu taksiciler aynı osmanlıdaki yeniçeri ocağı gibi oldular. bunları laav etme zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. ama reto işte oy alacak ya yüz veriyor
Taksiciler de kurumsallaşmaya yönelsin bizde rahat edelim. Uber'in önünü kestiler, scooty'nin önünü kestiler. Halk uygun fiyata kaliteli hizmeti haketmiyor mu?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Distopya gibi ya :D bir ülke düşünün taksiciler devleti tehdit ediyor inanılır gibi değil asklhfklahfklashfasklhfsklfhklashkl :D bir de uberi istemezdi bazıları :D
iyi de taksi yon kii :/ halk napıcak bir avuç taksicinin cebine 3 kuruş fazla para girsn diye rezillik mi çekelim :D :D
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Taksi, dolmuş, otobüs gibi toplu taşıma araçları şahıs değil şirket/olmalı. Hatta taksiler şirketlere bağlanmalı, dolmuş ve otobüsler sadece belediyenin olmalı. Taksiciler mülakattan geçirilmeli ki işini düzgün yapan taksicilerle fırsatçı dolandırıcı taksiciler birbirinden ayrılsın.