Kararları doğru bulmuyorum, fakat durumun gidişatına bakarak mecburi buluyorum. Aslında devletin böyle bir karar vermesi utanç verici, bilinçli bir halk olsaydı devletten gelecek komutu beklemeden, hem kendi, hem çevresindeki insanları düşünerek kendi kendine bunları uygulaması gerekirdi. şu an Almanya’da katı kurallar koydu, yaş ile sınırlı değil yasaklar, ama aynı ev içerisindeki şahıslar hariç görüşmek, sokakta olmak yasak. Mümkün olduğunca evden çalışılacak, imkan yoksa yine işine gidecekler gidebilir. Bazı eyaletler maskeyi marketlerde zorunlu kıldı, hatta çocuklarıda yasakladı. Yani keşke herkes durabilse, fakat diğer taraftanda şu sorunlar ortada. Ekonominin, günlük hayatın halen işlemesi içinde herkese yasak koyamaz devlet. Türkiye bir Almanya değil halen ki, Almanya’da bile bir sürü insan malesef işsiz kaldılar. Bu yüzden Türkiye’de tamamen hayatı durdurmak demek ileride çok daha büyük sorunlarda getirecektir. Benim tavsiyem, mümkün olduğunca ciddiye alınması ve uygulanması gerekir tedbirlerin. Bunu devlet değil, vatandaş yapmalı.
Ama yinede spor yapmak için, market alışverişi için dışarı çıkiabilir. Almanya'da işsizlik değil yarım gün çalışmayı getirdi çoğu firmalar. Böylelikle işsizliğe önlem alınmış olunuyor.
Evet doğru, spor yapmak, market alışverişi için çıkılabilir ve muhtemelen insanlar yinede tedbirlere uymadığı takdirde daha katı yasaklarda getirilmesi mümkün. Benim anlatmaya çalıştığım, devlet kural getirmeden insanlar tedbirini kendileri almış olsa, kontrol edilebilirdi. İşsizlik konusunda biraz algı farkı var. Evet herkes tamamen işsiz değil, yarım gün uygulamaları ile kısmen tedbir alınıyor. Fakat kendi işini kuranlardan bahsetmeştim ben ve bunlara iş gelmeyince er ya da geç, kısa gün çalışanları ile beraber etkileneceklerdir. Aslında önlemden çok zaman atlatılmaya çalışılıyor. Ve bu dönem ne kadar uzarsa o kadar etkiside vahim olacaktır
Çok geç kalındı ve geç önlem alındı yurdumun insanın vurdumduymazlığı yüzünden birde sağlıkları alay edecek kadar bencil ve zalimce davranışlar sergiliyor olması vb nedenlerden ötürü vaka sayısı 20 bin oldu 425 kişi vefat etti. Ne kıymeti varki bana bir şey olmaz mantığı vede ileriyi göremiyor oluşları onların yeteri kadar hayatı kavrayamışları vede gözleri perdeli olması yüzünden gerçeği ayırt edemeyecek kadar kör duygulara sahip olduğunun birer ispatı nitelikte bunun adı cehalet resmen koyu bir cehalet üzücü bir tablo eğitim gerekir.
Ciddi önlemler almak güzel. Bu önlemleri de yerinde buluyorum. Fazlasıyla çünkü gün geçtikçe yayılan bir virüs var. Bir gün bize de buluşabilir sorumsuz olmamız lazım. Benim tek takıldığım nokta maske konusu oldu. Görülen o ki şuanda bizim market bile hazırlıksız maske ne satıyor ne de takıyor. Bir kaç gün önceden söylense idi gerekli önlemler alınabilirdi alabilirdik. Onun dışında bence yerinde kararlar.
Hiç bir anlamı yok bir kısmı eve kapatıyorsun diğer kısmına çalış diyorsun peki ben çalışan olarak evime gidince virüsü getirmeyeceğimi kim garanti edebilir? Bence çok saçma önlemler alınıyor tamamen karantinaya alınmalı ülke dışarı çıkma yasağı herkes için geçerli olmalı önlemi bu şekilde almalı devletimiz bu benim düşüncem.
Halk genelinde olması lazım bu yasağın, dışarı en çok çıkan olan bizim gibi 25-35 yaş aralığına yasak olmadıktan sonra ne anladım ben bundan? 20 yaş altının çoğu okul okuyor, zaten okulları yok anca dışarıda gezmezler ki çoğu da bundan imtina ediyordu. Birşey yaparmış gibi görünüp pek de bir şey yapmamaya örnek gibi geliyor bu bana.
Yav anlıyorum ekonomi sebebiyle sokağa çıkma yasağı ilan edemiyorlar, tamam ama bunu da şeffaf biçimde ilan etseler, ''ekonomimiz bu durumda şu rakamlar varken biz bunu istesek de yapamayız'' deseler laf etmem. Ama bu sefer ekonominin batık olduğunu kabul etmek zorunda kalacaklarından yanaşmıyorlar, kafalarına göre bri şeyler yapıyorlar işte.
İsterse sokağa çıkma yasağı veya olağanüstü hal ilan edilsin 1 ay sokağa çıkma yasağı ilan edilsin genede bu virüs artar daha doğrusu artırırlar sonra cumhurbaşkanı çıkar virüs mutasyona uğradı herkes tedbir kıyafet ile sokağa çıkacak der çıkmayan ceza yer der yaş sınırı ise önce 30 yaş altı 55 yaş üstü olur daha sonra ise 40 yaş altı ve 50 yaş üstü olur çünkü bu bir projenin ön aşaması, yaşadığım şehirde kimse sokağa çıkmadığı halde nasıl oluyorsa vaka sayısı 980 ölüm sayısı ise 5 oluyor Herkes evinde bu nasıl oluyor
Ben Zonguldaklıyım, dedem son evre kanser hastası, Zonguldakta yaşıyor ve oturduğu köyde de virüs var. Bu adam ölse babam ve biz nasıl gideceğiz? Dedeme bir şey olur ve şayet gidemezsem ne yaparım ben? Babamın üzüntüsü ne olur? Saçma sapan işler, Allah çinlilerinde, bu virüsü buraya taşıyanların da, gizli planları olan baş yapıtların da gani gani belasını versin
Gitmek zorunda mısın hastalık bulaştırıyorsun potansiyel tehditsin hastalanırsa senden dolayı hastalanır vicdanın sızlamaz mı taşıyıcı da olabiliyorsun virüste
Alınması gereken tedbirleri hâlen geciktirmekteler. Ne yazık ki genel bir sokağa çıkma yasağı kaldıracak ekonomik güç bırakmakdıklarından, böyle adım adım yaklaşıyorlar ve sanırım ki (kendi fikrim) zamanla sokağa çıkma yasağı getirilmesi için yapılan baskıların arkasına sığınıp, bu şekilde yapılması gerekeni yapacaklardır ve olası ekonomik dalgalanmaları da baskı yapan kimselere, halk örgütlerine mal edeceklerdir...
dünya sıralamasında ilk 5 e gireceğiz çok yakında.. çok geç kalındı.. çuvalladık. dünyada hiç bir ülkede hastalık ülkemizdeki gibi bir hızda yayılmıyor.. bizim insanımızın da ne derece hain , öküz , cahil ve umursamaz olduğu da kanıtlandı..
Ya o değilde, 20-65 yaş arası vatandaşın niye önemi yok. Şu zamanda 65 yaş ayrıcalığı için neler vermezdim. Özellikle şu sosyal mesafeye hiç uyan yok. Daha iki gün önce tüm bankalar ve PTT kuyruk olmuş millet, hem maske takmışlar hem mesafe diye birşey yok 🙄 bizim millet yine bildiğini yapar...
Her gün ölü sayısı hızla artıyor, insanlar hala bilinçsizce dışarıya çıkıyor, kalabalık şekilde dolmuşlarda seyahat ediyor, evlerde parti düzenliyor, yol kenarlarında dansöz oynatıyor hastanelerdeki koronaya yakalanmış insanların hallerini gözleriyle görselerdi balkona bile çıkmazlardı!
Yine de yeterli değil. Daha fazlasını yapmaları gerekiyor. Önlemleri Max. Cikarsalar bile şu 1ay içinde ölümler artacaktir. Çünkü ölümcül bir viral salgın topluma yayıldı. Sonra alınan max. onlemler ile kısmen salgın kontrol altına alinir. Ancak herşey bitmez.
kime gore 3 adim? neye gore 3 adim? 😂 eskiden millet dibine kadar yaklasiyordu sira beklerken, aryik bunlar olmayacak, rahatladim. 😂 hayir bir de agiz kokusu, ter kokusu kokluyorduk. mikroskobik bir varligin hayatimizi ne kadar degistirdigine bak...
60 yas uzeri calisan insanlar ne olacak? benim annem gec calismaya basladigi icin 2032'de emekli olacak, tam 60 yasinda. isten cikarilirsa corona bittikten sonra devlet yeniden is bulmak zorunda, o zamana kadar da simdi ne kadar maas aliyorsa o kadar aylik baglamak zorunda. evin gecimini buyuk oranda annem sagliyor. insanlari zor durumda birakamazlar. emeklilik kanunu nedeniyle annem gibi emekliligine uzun yillar olan insanlar dolu..
@new-anka dogum borclanmasi mi? o nedir? 4734 gunu var. kanuna gore ya 58 yas ve uzeri 7000 gunu olacak ya da 58 yas ve uzeri 4500 gun ve 25 yillik sigortalilik suresi olacak. 2007 yilinda ise basladi annem. yani kadinlara oyle 58 yasinda emeklilik diye bir sey yok. evli kadinlar annem gibi gec ise baslayabiliyor. eminim bu durumda bir suru insan vardir.. 65 yasinda aylik baglanma durumu varsa belki de 65 yasinda isten cikip emeklilik maasi baglanana kadar o maasla gecinmesi iyi olabilir. babamin da emekli maasi var.. biz bir de annemin kronik hastaliklari oldugu icin sgkya malulen emeklilik icin basvurmayi dusunuyoruz. %60 engel durumu cikarsa emekli oluyormus, ama anneme o kadar cikmaz. belki bir kac yil erken emekli olabilir mi bakacagiz. bu konuda bilginiz var mi?
Evet doğum borçlanması ssklı çalışmaya başladıktan sonra doğum yaptıysa bir çocuk için 2 senelik prim ödeyerek emeklilik tarihini erkene çekme şansı oluyor
Geçmiş olsun. Belki rapor ile erken emeklilik olur ama tabi onun da % şartı vardır. 65 yaş aylığı sosyal güvencesi olmayan herkese bağlanır. Düşük tutarda olsa
@new-anka sosyal guvencesi var ama 2032 'de emekli olacak. yil dolmasini bekliyor yani. yine de yasli ayligi baglanir mi? yoksa senin sosyal guvencen var diyerek baglamiyoruz diyebilirler mi?
Bu olayın böyle taksit taksit yapılması saçma kaçarı yok genel kapsamlı bir yasak illa gelecek başka türlü yavaşlatma imkanı yok hastahanelerin ve personelin yetersiz kalması mı bekleniyor? hastahanelerde sayı arttıkça kapasite yetersiz kalacak aynı zaman da personel de sayı arttıkça şartlar daha zorlaşacak bu insanlar hangi birine yetişecek sağlık çalışanları kendi sağlıklarından oluyor ve sayı arttıkça bu da devam edecek
19 Yaşında, 18,17 yaşında çalışıp eve ekmek götürecek kardeşlerim var benim. İzin belgesi düzenleyen olacak, olmayacak. Yanlış bir seçim. Yanlış bir yol.
Virüs yüzünden ekonomi battı diyecekler. Daha öncesinde zaten yükselen bir ekonomiye sahiptik de.
Mart şubat'tan, Nisan mart'tan daha da iyi oluyordu hani? Büyüyorduk?
genel yasağın çıkmaması hükümetin kasanın içini boşalttığının göstergesidir adamlar vatandaşa yardım edeceğine iban verip para topluyor bu 3. dünya ülkelerinde olsa şaşırmam şaka gibi ve bu olayı savunanlar karşı çıkanlara yine fetöcü terörist vs.. diyor
Bendede hala ödüyoruz ki vergi sabah kalkıyoruz yüzümüzü yıkıyoruz su dan başlıyor vergi yiyoruz içiyoruz vergi gece ışıkları kapatana kadar vergi ödüyoruz bide devlete bağış mi yapacağız
Taksit taksit karantina. Aman partimize zarar gelmesin sokağa çıkma yasağı yapamam para yok durumu tilkilik yapıyor grup grup yasaklayıp para ödemekten kurtulma bütün dertleri.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Çalışmak zorunda olanlar ve market, fatura ödeme vs. gibi zorunlu ihtiyaçları olanlar hariç herkes evde kalırsa ancak bu virüs kısa sürede bitecektir. Dışarda olan ve amaçsız öyle gezinen her insan yaş fark etmeksizin hem ölüm sayısını arttıracaktır hemde virüsle mücadeleyi zorlaştıracaktır.
Durum çok ciddi... Sadece bir tane taşıyıcı dolaylı yoldan 16 kişiye bulaştırmış, bence sokağa çıkma yasağı gelmeli! Suriyeliler için kesenin ağzını açık tutanlar, vergisini çatır çatır veren kendi milletine açamıyor.
Uyarsak kontrol altina alınır da bence dış ülkeden dönenleri içeri almasalar daha iyi tedbir olur burdakiler fazla yayılmamişken gider en azindan. Ama disardan gelenleri hiç almasalar izin olmasa hatta süper olur
Burdan da maske dağıtıldı mı da takıcağız mottosu geliyo. Biraz tek taraflı bir karar. Çünkü 1 maske 3-5tl 5-8 saate değişmesi gerektiğini varsayarsak normal bir türk vatandaşının bunu alabiliceğini düşünmeleri çok komik 😂😂😂
Bence yaş sınırı olmamalı 20 yaş altındakiler ve 65 yaş üstündekiler ne kadar riskliyse bunları kapsamayan yaş grubu da riskli. Tamamen sokağa çıkma yasağı getirilmeli en azından 2-3 hafta..
Pamuklu gömlek vb. kıyafetlerden ikiye katlayıp kullanmanız yeterli. Maskeyle aynı etkiyi yapıyor hatta evde 60 derecenin üstünde yıkanarak tekrar kullanabilirsiniz. Maske herkes bulamayabilir. Çözüm olarak süpermarketlerin müsterilerine tıpkı poşet satışı gibi karsız bir fiyattan verilebilir.
Sacma buluyorum saçma Zaten geri kalani işe gidiyor eve geliyor ailesine bulaşır varsa zaten. 2 hafta da olsa artık sokağı çıkma yasağı gelsin nedir bu ya
Bu yasak herkese gelmeli.. ilk çıktığında 1-2 hafta sokağa çıkma yasağı olsaydı durum bambaşkaydı şu an.. önünü alınmıyor ya da alamıyor değiliz, maalesef almıyoruz.
3 ay sayaç okunmayacak demek , biz bu işi üç aya sarkıtıcaz demektir. Oysaki insanları süründürene kadar , 1 ay da ne olcaksa olsun sokağa çıkma yasağı çıksın yazık bu insanlara.
Eve ekmek getirmek zorunda olanlara üzülüyorum. Bu virüsü yapan öyle bir yapmış ki. Hastanelerdeki durumları evden anlayamıyoruz ama çoğu hasta bilinç kaybı yaşamamış ve ölüm yanıbaşında. Hemşire doktorlara Allah sabır versin
Hiç yoktan iyidir ancak özel sektörde çalışan ve hala işe giden insanlar ne olacak. eve mikrobu onlar taşımıyor mu? toptan yasakladık demeye neden çekiniyorlar.
KS dekilerin çoğu 2000 kuşağı 😊😉çıkamıyacaklar iyi de oldu bulaştırma ve taşıma oranı fazla 20 60 yaş arası çalışma nüfusu olduğu için ortalıkta pek gezinemiyor
ekonomik durumumuz kötü olduğu için komple yasak getiremedikleri için ufak tefek adımlar aratak ilerliyorlar en azından dışarı çıkma işini zorlarştırıyorlar çözüm değil ama iyi bir adım bence
İyi oldu güzel oldu. Bunu daha önceden yapmaları lazımdı. Çocuklar gençler halısaha yapıyorlardı burda geçen gün geneli 20 yaş altındaydı. 5. günün şafağını bekliyoruz bakalım ne olacak.
Bizim insanımız bu basit şeylere aldırmaz. Abd polisi gibi olacaksın ki o zman dize gelir. Ondan sonrada propaganda yaparlar polis şöyle böyle diye. Şimdi polis işini adam gibi yapıyor değer biliyor muyuz? illa zor olacak