Koronavirüse karşı İstanbul’da ekstra önlemler yolda. Sokağa çıkma yasağı yaşı 65’ten 60’a inebilir, kısıtlama 18 yaş altını da kapsayabilir. İstanbul’da özel araçlara trafik yasağı da gündemde.. Kaynak

İlk başta toplanma alanlarını kapatırdım.
Sonra şüpheli vakaların test edilebilmesi için yüz civarında laboratuvarı kuruldu.
Ülkede konserler ve tüm etkinlikleri iptal edildi.
"Güney Kore, diğer ülkelerin henüz uygulamadığı sıra dışı bir yöntem izleyerek virüs tespit edilen herkese bir GPS çipi taktı ve koronavirüslü insanların nerede olduğunu internetten canlı harita ile yayımlamaya başladı."
Haritada hastaların isimleri yer almıyor. Harita ile halka hastalardan uzak durma imkanı tanınıyor.
Güney Korenin almış olduğu bu önlemlerin ardından ülkedeki günlük vaka sayıları Mart sonundan itibaren azalmaya başladı, ölüm sayılarında ise artış durdu.
Haziran sonu gibi bir tahmin var umarım en kısa zamanda biter... 🙏
cip takildigina emin misin? cep telefonu yeterli degil mi? ben ciplenmek istemezdim acikcasi, cep telefonu var...
Ne olursa olsun zorunluluk halinde evden bir kişinin çıkmasına izin verirdim geri kalan herkese yasak derdim, çalışmak zorunda olanlara tam teçhizat koruyucu kıyafet giymeyi zorunlu kılıp gün içinde sterilizasyon yapılmasını sağlarım, ayrıca bu kişilere zorunlu test yaptırırım tabi önce bu imkanların sağlanması gerekiyor.
18 yaş altına gelmesi çok iyi olur. Şu 65 işini 60 a çekmeleri daha iyi olur. Fakat bunları denetlemekte iş yani...
Özel araçlar konusu biraz karışık mevzu çünkü bizim iş yerinde millet arabası ile geliyor işe onuda engellemek olmaz.
Şu sokağa çıkma yasağı isteyenler; hayat komple dursun mu istiyorlar, işe gitmeyeceğiz, markete gitmeyeceğiz, ekmek almaya da gitmeyeceğiz. Zaten yasak var esnaf daha dükkan mı açar bu yasakta? Hiç düşünemiyorlar mı bunu?
İşler olmasa ne ile geçineceğiz? Bence bir oturup bunları da düşünmeleri gerek.
Teşekkürler.
Herkese sokağa çıkma yasağı gelmeli diye düşünüyorum. Özel aracıyla işine gitmek zorunda olanlar da var. Bu uygulama o insanları da toplu taşımaya yönlendirmiş olacak ve bu da yoğunluğu, riski arttıracaktır. Eminim mantık çerçevesinde düşünüp bir yolunu bulurlar.
18 yaş altı için de uygun olabilir ancak virüsün kimde olduğu maalesef ki hiç belli değil. Genel yasak şart.
Cevap
40Cevap
toptan sokağa çıkma yasağı olurdu
İnşallah gelir gadası. Çünkü kimse uymuyor yasağa...
Hastalığın yoğun olduğu ve kalabalık olan şehirler hasta şehir olarak ilan edilmeli ve sağlık konusunda o şehirlere yoğunlaşılmalı. Hasta şehirlerde sokağa çıkma yasağı gelmeli. Hasta sayılmayan şehirlerden hastalar diğer şehirlere nakledilmeli ve hastalıksız şehirlerde ekonomik faaliyetler güçlendirilmeli ki hem ekonomi hem sağlık sistemi çökmesin. Bu sayede süreç sonunda köyden kente göç azalmış olacak azınlık yerlerde ekonomi canlanacak ve nüfus yığılması engellenmiş olacak. Üstüne çalışılsa ve kusursuz bir şekilde düşünülse bu fikirden daha mantıklı bir fikir bulamıyorum ama sesimi penceredeki kuş zor duyar.
18 yas alti zaten ayri evde yasiyor ciksa ne cikmasa ne calisan kisi o eve girdimi herkes risk altinda... Gostermelik sacma sapan onlem aldigini saniyolar.. Bir seyi yapacaksan ya tam yapacaksin ya da hic kalkismayacaksin tepki cekmemek icin..
Ekominin kafasına son darbeyi koyar böyle bir durum. İnsanların dikkatli olmayışı biraz kendi sorunları bana kalırsa. Bir de biraz iş işten geçti sanki toplum bağışıklığı geriye kalan tek opsiyon.
Isvec olamadik..
- Şimdiye kadar yasaklananlar ve
bundan sonrası için yasaklanacaklar
dışında farklı bir yasağım olmazdı ama
özel araçların trafiğe çıkmasını da yasaklamazdım
65 yaş ve üzerini kapsayan sokağa çıkma yasağını 60 yaşa düşürmezdim de.
- Şimdilik herhangi başka bir yasak gelmesini istemem.
- Türkiye'de bu süreç için belirlenen kurallar gayet yerinde, bence
kuralları belirleyebilme yetkisi bende olsaydı da bunlardan pek farklı bir kuralım olmazdı, sanırım.
Tamamen herkese yasak gelmeli hayat 1 hafta tamamen dursa ve eski nüfus sayımları gibi il ilçe köy vs. her yerde ev ev kontrol yapılarak ilerlense biz bu illeri 1 haftada kontrol altına alırdık.. bene artık tedbir sürecini geçtik çünkü aldı başını gitti bu saatten sonra zararın neresinden dönülse kardır denmeli ve dediğim gibi yapılmalı bence
18 yaş altını anlarım da. Özel araca neden geliyor.. Taksi ve toplu taşıma mı kullancaz zorunlu hallerde.. En büyük risk onlarda zaten
Herkes evinde otursun işe güce soonnn. Ne güzel yasak koyuyorum ama 😉
Beğenemediniz herhalde beyefendi. Peki herkes evinde otursun sen çalış çok ısrar ettin. İnsanları kıramıyorum işte 🤪
Püff iki dakika hayal de kurdurmuyorsun çattık. Hem ayrıca ben sana küsüm bay Zodi.
Çalışanlar dışında yasak gelmeli. Eğer çalışanların kaybı karşılanacaksa onlara da gelmeli.
Sokağa çıkma yasağı gelmeyecek arkadaşlar bunun birsürü sebepleri var sadece yaşlılar için uygulamaya geçecek olabilirler lakin sokağa çıkma yasağı yani ohal ilan edilmeyecek ülkenin kndine göre tedbirleri var.
dostum tamamen yasak veriridim ben kontağı tamamen kapatırdım yani
14 gün herkese yasak koyardım böyle taksit taksit önlem olmaz en hızlı artan ulkeyiz demekki bir işte yaramıyor yapılanlar
Yetki bende olsa ayrım yapmaksızın herkese sokağa çıkma yasağı uygulardım...65 yaş üstüne yaptılar olmadı şimdi 18 yaş altına yapacaklar oda olmayacak herkesin evinde 15 gün beklemesi şart... devletinde evde kalanlara yardımda bulunması şart...
Bunlar önlem değil ki, 18 yaş altı dışarı zaten çıkmıyor annesi babası işten geliyor onlardan virüs bulaşması çok normal.
şu an dolaylı yoldan sokağa çıkma yasağı gibi bir şey var zaten, yetki bende olsa tamamen sokağa çıkma yasağı koyardım ki bu illet daha fazla ilerlemesin
Ben olsam herkesi kapatırım eve herkese test yaparım pozitif olanları bir yerde toplarım her yeri dezenfekte ettiririm bitti gitti işte mümkün mü bilmiyorum ama😄
Tamamen sokağa çıkma yasağı getirirdim. Taksitle iş ne ya
Sokağa çıkma yasağı getirirdim. Kesin çözüm bu olur sanirim.
Sokağa çıkma yasağı gelse, nasıl ekmek yiyeceğiz, işe gideceğiz?
@joeblack18 polisler getiriyor babamlara
Tamam da komple sokağa çıkma yasağı istiyorsun..
@joeblack18 belli günlerde alus veriş yapılabilir izin veriyorum.
Peki o zaman yığılma olmayacak mı?
@joeblack18 olmaz ayarlanir
Nasıl ayarlanacak? Hadi yap bak gör yığılmayı, kavga dövüşü..
Toplu taşımada ilk etapta kalkması gereken Gebze-Harem minübüsleri bu araçlar tıka basa yolcu taşıyor ve o kadar cezaya rağmen hala devam ediyorlar Türkiye de toplu taşıma en az 2 ay yasaklanmalı...
Bana göre yasalar bu konuda sert olmalı 65 yaş üstü dışarı çıkarsa yüklü miktarda ceza olmalı şu anki para cezası az zaten bütün ihtiyaçları karşılanıyor çıkmasınlar dışarı onun dışında 18 yaş altı taşıyıcı olabilir ama bu kısım özgür ruhlu onları bir alanda sıkıştırmak yani evlerinde kalması onları bunaltır ve psikolojilerini olumsuz etkiler yani şu an ki durum bence gayet iyi sadece tedbirli olalım
18 yasindan kucukler neden? Iran olcaz diye korkarken Kuzey Kore olduk iyi mi? Ama karisiklik oldu herhalde. Guney Kore gibi olalim dedik, Kuzey degil 😂
Çok güzel böyle olmaya devam, daha çok tedbir yasak hepsi önemli, bunlar hepimizin güveni ve hayatta kalmamız için.
Evden çıkmayana para verirdim gün de 20 tl ay sonu hesaplarına yatırırdım
Sokaklar insan dolu arabalar vızır vızır.. Kültür seviyemiz böyle şeyleri anlamaya müsait değil.
Bence tamamen gelmeli. İhtiyacı dışında herkese sokağa çıkma yasağı gelmelidir.
Yetki bende olsa ohal ilan edip hiç bir canlının sokakta gezmesine izin vermezdim sağlık çalışanları güvenlik güçleri haricinde.
kimse gezmezse ne saglik calisanina ne de guvenlik guclerine ihtiyac olur.
Gezmesinler işte onlar da hasta olanları iyileştirsin. Bence bir sağlık çalışanının canı başı boş gezenlerden daha kıymetli.
Sokağa çıkma yasağı herkese gelmeli. Hala saçma işlerle uğraşıyorlar.
Yetki bende olsa... Muhtemelen genel seferberlik + karantinalar ve universiteleri destekleyerek harekete gecirirdim.
Askeri personel, polis ve sağlık çalışanları dışında kimse sokağa adımını bile attirmazdim.
komple dışarı çıkma yasağı ve devletin imkanları ile
her eve kişi başı gıda / temizlik yardımı..
Aynı ailede çalışan insanlardan biri işe giderken diğeri izinli sayılır.
Bence herkese çıkma yasağı gelsin. Özellikle Tiktok kullanıcılarına 😂
Etkili olur mu bilemem. Malum bizim vatandaşımız bana birşey olmaz havasında..
Komple kapatın da rahat edelim. Ailede bir kişi bile dışarı çıksa risk devam ediyor.
Virüs bitene kadar can kaybını minimuma indirgemek için ohal getirirdim
Sağlık çalışanları dışında herkese 2 hafta sokağa çıkma yasağı.
1 aylık herkesi kapsayan bir yasak gelmeli. Fakat halk mağdur edilmemelidir.
Ohal ilan ederdim. Evdekal hayatevesığar diyorlar ama faturalı kredileri durdurmuyorlar ihtiyaçları karşılamıyorlar. Devlet yardım edeceğine birde İban veriyor.
2 hafta sokağa çıkma yasağı verseler bitecek her şey
Bence yaş sınırı olmadan herkese sokağa çıkma yasağı gelmeli ve aynı çindeki veya diğer ülkelerdeki gibi ihtiyaçlarımızı karşılayan kapımızın önünde bekleyen ve ateşimizi ölcen görevliler olmalı ve kat be kat ücret almalı.
Herkeze gelse sorunlar bizde yine bitmez. Öyle olursa beni vurmaz gitmem bile dışarı.
Hala bir belirsizlik var şu sokağa çıkma yasağı bir an önce gelmeli.
18 yaş altı çıkmıyor ki zaten okul yok
herkese yasak gelsin ne kadar tedbir o kadar hızlı gelisme
İstanbul Ankara İzmir en bastan sokaga cikma yasagini getirirdim en azindan
niye ozellikle bu sehirler? diger sehirlerde yasayanlar insan degil mi?
@scorpiongirl429 En fazla nufus yoğunlugu buralarda oldugu icin.
mantiksiz. nufus yogunlugunu dusunerek Ankara'yi katiyorsan, Ankara'dan once nufus yogunlugu daha fazla olan sehirleri de katmaliydin. Ankara 8. sirada. ayrica nufus yogunlugunun az olmasi bir koruma saglamaz.
@scorpiongirl429 Mantikli veya mantiksiz bu benim gorusum. Buradaki tek mantiksiz gorus benimki mi sana gore? Git onlarla ilgilen.
ilgilendim merak etme :D
@scorpiongirl429 cok merak etmistim 😀😑
merakini gidermene sevindim.
@scorpiongirl429 pekala😀
Yasak getirmem moruk çıkan çıksın kendi bilir :D
Herkese gelmeli 1 ay sabretsek yeter
Akapeye oy vermiş herkesi dev kargo uçaklarıyla Arabistan'a tatile gönderirdim
Alınması gereken önlemler alınmalıdır artık susu busu yok vaka artı ölü sayısı artıyor
Sokağa çıkma yasağı gelmeli bence.
Bence tamamen yasak gelmeli
adı gülsün olanlarada yasak gelsin ve kimseyle görüşmelerine izin verilmesin yoksa ben kafayı yicem
20 ve altı yasaklandı.
Yaziklar olsun baska bir sey diyemiyorum artik
Sokağa çıkma yasağı getiririm daha iyi olur
Coktan yapılmalıydı is işten geçti artık
Yaşlılara az Saygı dalga geçen gevşekler var
Umurumda olma
Özel araçla seyahat yasagıda şart oldu bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?