Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınların ve gençlerin işgücüne katılımındaki artışın işsizliği artırdığını söyledi. Türkiye, kadınların işgücüne katılımında OECD sonuncusu Eğitim almayan ve çalışmayan gençlerde ise OECD birincisi.
"Bu durum ülkemiz için bir zaaf değildir. işgücüne katılımın yükselmesi bizi daha güçlü kılar. 2023’e kadar organize sanayi bölgelerinde yaratacağımız 1 milyon ilave istihdamla işsizliği azaltmayı hedefliyoruz" diye de ekledi.
Güncellemeler
+1 yıl
Detayı okumayanlar hangi tayfadan?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kadınların ve gençlerin iş gücüne katılımı işsizliği artırıyor”dedi. Sizce işsizliğin sebebi bu mu?
Burada bu siyasetçinin açıklamasına inanıp, "Destekliyorum" diyenler fena halde yanıltılıyor. Çünkü siyasetçinin verdiği beyanat; tamamiyle dayanaksız, gerçek dışı ve başarısızlığı örtme örtmeye yönelik.
1). Türkiye OECD ( Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü ) ' nin yaptığı araştırmaya göre 47 ülke arasından işgücüne katılımda sonuncu. Türkiye' de 2017 Yılında İş Gücüne Katılım Oranında Dünyada (180 Ülke) sondan 9' uncu. http://i.hizliresim.com/376A20.jpg
Türkiye' nin işgücüne katılım oranından %52.70 ile: Güney Afrika %59.90, Meksika %59, Şili %59.51, Makedonya %56.90, Bulgaristan %55.80, Namibya %70.60, Polonya %56.20, Rusya %69.60, Arnavutluk %65.90 ' un gerisinde kaldı. Yani bir rezalet söz konusu.
2). OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) daha geçtiğimiz günler de "Eğitimde Refah" diye bir rapor yayınladı. Türkiye ‘eğitimde refah’ sıralamasında 10 üzerinden 0 puanla Meksika’ yla birlikte son sırayı paylaştı. Tam puan alanlar ilk 4 sıradakiler. 1. Çekya 2. Polonya 3. Slovakya Not: Bu ülkelerde ortaöğretim ve üstü mezunların işgücüne katılım oranı yüzde 90’ ın üzerine çıktı. 4. Estonya 5. ABD 6. Kanada OECD Eğitim Düzeyinin Artmasına Göre İşsizlikte Türkiye sondan 4' üncü. https://i.resimyukle.xyz/8Q1GO1.jpg Gençler İşgücüne katıldığı için işsizlik oranı yüksek beyanatı da gerçek dışı yani.
3). OECD Lisans Lisans Üstü Mezunlarının İşsizlik Oranında Türkiye %13.2 ile en yüksek 3' üncü işsizliğe sahip ülke. https://i.resimyukle.xyz/9GW862.jpg
Sonuç olarak Kadınların ve Gençlerin İşgücüne Katılım Oranı İşsizliği arttırmıyor çünkü 15 yıl öncede nüfus artış oranı aynıydı, 15 yıl önce Gelişmekte Olan Ülkelerde Kadının İşgücüne Katılımı ne ise bizde de o kadardı.
OECD Ülkeleri 15 - 29 Yaş Arası OECD Tanımlı Genç İşsizlikte 36 Ülke Arasında %31.3 İşsizlik Oranı İle Birinciyiz.
Türkiye' de 2002 öncesi 79 yıllık dönemde işsizlik konusunda diğer ülkelere göre ve o döneme göre bu kadar başarısız değildi. Türkiye' de 1980' den 2017' nın Ocak Ayı Verilerine Kadar İşsizlik Oranları 1980' de %7.2 1981' de %7.2 1982' de %7.6 1983' de %7.5 1984' de %7.4 1985' de %6.9 1986' da %7.7 1987' de %8.1 1988' de %8.7 1989' da %8.6 1980' dan 1989' a kadar işsizlik ortalaması %7.7 1990' da %8.0 1991' de %8.2 1992' de %8.5 1993' de %8.9 1994' de %8.6 1995' de %7.6 1996' da %6.6 1997' de %6.8 1998' de %5.9 1999' da %6.6 1990' dan 1999' a kadar ki dönemde işsizlik ortalaması %7.6 2000' de %5.6 2001' de %7.2 2002' de %9 2003' de %9.1 2004' de %8.9 2005' de %9.5 2006' da %9.0 2007' de %9.2 2008' de %10.0 2009' da %13.0 2000' den 2009' a kadar işsizlik ortalaması %9.1 2010' da %11.1 2011' de %9.1 2012' de %8.4 2013' de %9.0 2014' de %9.9 2015' de %10.03 2016 Aralık %12.7 2010' dan 2016 Kasımına kadar işsizlik ortalaması %9.8
4). Türkiye' de Asgari Ücret Net 298,73 Euro civarı olduğu halde, TÜİK' e göre İş Gücüne Katılmak İsteyenler az gösterdiği halde, çalışan her 100 kişiden 42' si asgari ücretin (1404 TL) %5 fazlası olan 1474 TL' ye razı olduğu halde %13 İşsizlik Oranı ile işsiz durumda. Ülkenin %53' ü yani nerede ise yarısı iş gücüne katılmadığı halde TÜİK' e göre işsiz sayılmıyor buna rağmen resmi işsizlik oranı %12.6. Almanya' nın %3.6, ABD' nin %4.10 . Türkiye' de Net Asgari Ücret Euro Cinsinden 298,73 € (1404,06 TL), Dolar cinsinden 353,66 $ (1404,06 TL). Aslında bu ülkede İşsizlik en az %50, çünkü 500 Dolar alamayan insan zaten işsizdir. Polonya' da Asgari Ücret 473 Euro olmuşken bizde komik komik maaşlar var.
Böyle boş bir yorum yapmak hiç doğru değil. Boş, anlamsız ve aşırı negatif bir yorum.
Öncelikle sağlam bir ekonomik planımız yok. Var olan politikalar çok zayıf ve günü bile kurtarmamakta. Para politikasına bakalım, Faiz oranı istikrarı, döviz kuru istikrarı, fiyat istikrarı, sağlanıyor mu? Hayır.. Maliyet politikasına bakalım, ülkemizin mali araçlarınının sosyo-ekonomik koşullara uygunluğu ne durumda? yetersiz.. Devlet, ekonomik kalkınmayı sağlayabilmek için sosyo-ekonomik hayatı idare edici müdahelelerde bulunuyor mu? Evet ama yetersiz. Neden yetersiz? çünkü bu uygulamaları, demokratik hukuk düzeni içinde, güven verici ibr ortamda halka benimseterek uygulamıyor. İşsizliğn nedenlerinden ilki, göçtür. Kırsaldan kente göç sürecinin fazlasıyla devam etmesi ve sanayileşmenin yavaş kalması ekonomik yapısal bir sorundur. Mesela, kentsel alanlardaki sanayiye ekonominin gereksinim duyduğu nitelikli insan kaynağı az. Bir iş yerinde 10 tane A derece eğitimli insan lazım ama 2 tane alabiliyor. Geri kalan 8 pozisyon boş kalıyor. Boş kalmasıyla beraber bu iş yerinde ekonomiye sunulan katkı normalin çok çok altı oluyor. Bu düşük değerde ise sanayileşme zayıf kalıyor. Sanayileşme zayıf kaldığında da var olan ara elemanlarda açıkta kalıyor. Dolayısıyla işsizlik oranı artışa geçiyor. Bir diğer sebeplerden biri de iş gücü maliyetlerinin yüksek olması. Emeğin katma değer içindeki payının gerilemesi ve gelir dağılımında sermaye lehine değişmelerin arttığı yerde , ücretlerin bastırılması hem üretimin hem de yatırımların bastırılmasına sebep olarak işsizliğin daha da artmasını sağlamakta. Her sektörde istihdam esnekliği farklıdır. Büyüme-istihdam ilişkisi de farklıdır. Ekonomik büyümenin istihdam üzerindeki sınırlandırılmış etkisini kaldırmak için istihdamın arttırılması gereklidir. Sonra , aktif istihdam politikalarımıza bakıyoruz. (AİP, istihdam gerçekleştirirken enflasyonu kontrol altında tutan sosyal demoktrat bir stratejidir). ++
Kamunun eşleştirme ve danışmanlık hizmetleri yetersiz, gençlere ve engellilere yönelik politikalar çok yetersiz, erken emeklilik yok, mesleki eğitim sadece vasıfsız ara eleman yetiştirmeye yönelik var... Bu tabloda işsizlik elbette artar.
Ayrıca, kadınların ve gençlerin iş gücüne katılım oranının düşük olması büyük bir problemdir. Eğer sen işleyen ve seni atağa kaldıracak bir ekonomi planlıyorsan kadınları ve gençleri iş gücüne katılmasını sağlaman lazım.
Bir kaç sene önce , bu rant ekonomi modeli batacak , işsizlik sorunları artacak , döviz kurları sapıtacak diye insnalar bir taraflarını yırttı. Kimseyi dinlemediler.. Rant ekonomi modeli sadece günü kurtarır, saman alevi gibidir çabuk parlar ve çabuk söner. İşsizliğin temel ilacı eğitim ve üretim ekonomisidir.
Ataerkil düzenden artık nefret geldi. Ayaklarının üstünde duran kadınların artması, kadınların kendini her alanda geliştirmesi ve göstermesi ülke adına kötü bir şey değil, iyi bir şey. İşsizlik için bu bir bahane olamaz.
Kadınlar evde oturup kocasının para getirmesini beklesin. Sonra önemli bir konu olsa bile ayrılmakta tereddüt etsin. Yok öyle bir dünya. Millet emekli olduğu halde çalışmaya devam etsin, gençler evde otursun. Asıl kadınların ve gençlerin iş gücüne katılımı sağlanmalı.
Ki zaten kadınların iş gücüne katılım oranı, işsizlik getirecek bir oran değil. Sorunu başka yerlerde arasın.
İlk olarak Türkiye de iş sıkıntısı yok. Her alanda eleman açığı var. Emekli zaten olamıyorsun, ölene kadar çalışmak zorundasın. Çalışana asgari ücret ödüyorsun iki, üç kişinin işini tek bir kişiye yıkıyorsun. Açlık sınırının altında yaşıyoruz ve hala en az 3 çocuk diyorsun. Söylenecek o kadar çok şey var ki ama neyse...
Bunları diyeceğine iş kolu ve yatırım yapılacak alanlarda yabancı ülkelerdeki iş adamı ve yatırımcılara ülke içerisinde teçvik amaçlı çalışmalar yapsınlar. Bunu demesi dha kolaylarına gidiyor e tabi haberlerde bile sürekli trafik kazası, kadın cinayeti ve siyaset olduğu için ekonomi ve iş imkanlarıyla ilgili konulara sıra gelmiyor anca işsizlik oranını paylaşsınlar bununla ilgili ellerini taşın altına sokmasınlar zaten. Bu ülkede işsizlik varsa sebebi açık ve net iş imkanı ve iş kolu bakımından ne yeterli projeler yok ve insanları karın tokluğuna çalıştırıyorlar insanlara hak ettiklerini değil daha çok HAYATTA KALACAK kadar para vereyim derdinde bir çok insanda hak ettiğini alamadığı için insanlarda iş seçiyor ki haklılarda. İş konusunda ülkede adaletsizlik çok maalesef.
Bunu anlamayıp hala kılıf uyduran tipler var ya. Sorsak biz devr almadan önce masş bile vermiyor diye zırvalıyorlardı şimdide işsizliğin sebebinin kadın ve gençler olduğunu söylüyorlar ki o gencide sadece kadını demiyor bak şunu da diyor diyen tayfaya bahane aratmak için demiştir. Hamile kadın sokağa çıkmasın, tecavüzcüsüyle evlensin ya da çocuğunu doğursun devlet bakar. Makyaj yapan kaportası bozuktur vs bunlar tam kadın düşmanı hepsinin sütü bozuk. iki gun sonrada ben oyle demek istemedim diye ortada vvızıklar.
Herşeyin başı o tayip diye andığıniz şahıstır ki o Suriyelileri ülkeye sokarak işsizliği artırdı bir sürü dükkan kapandı herkes bı ekmege muhtaç kaldı herşeye zam geldi sonumuz son değil bizim kanımızı bile taşımayan kansilzlari ülkeye sokup tek tek maaş baglatti şimdi kadınların çalışması göze çarpıyor siz cahil insanlar kendiniz gibi gereksiz bir mahluk için caddelerde cabalayip cirpindiniz bu tayip uğruna şimdiye kadar ne faydası oldu hangi savaşın önünde durdu haber izlemek bile psikoloji istiyor artık Türkiye mahvoldu adam kaşıkla verip kepçeyle alıyor siz hala akp diye geçinen zavallılar kendi sonunuzu hazırlıyorsunuz yarın birgün Koskoca atamızı bile ortadan kaldıracak emin olun göz boyama amaçlı geçip Atatürk'ün arkasına saklanıp size anlattığı hikayeleri dinlemeye devam edin bakalım sonumuz ne olacak Allah'ım sen bizi koru 🙏
Devamında tüm kadınlar evinde otursun, kadının yeri kocasının yanıdır gibi açıklamalar gelmesinde, bana sanki ucu oraya varacak gibi gözüküyor. Zaten birkaç güne tellalları başlar. Kadın evinde otursun, kadının işyeri evidir. Mutfaktır. Ve yatakta da erkeği mutlu etsin diye buna eminim. Önce kendi kızı ve yakın çevresindeki kadınlara işlerinden el çektirsin. Kısaca ülkenin içler acısı bir halini göstermişsin, bu tablo aslında bundanda vahim, bu oecd ülkeleri içerisinde çalışan kadınların hangi ülkede ne kadar paraya çalıştığı gibi detaylı bir tablo çıkarılsa, zaten mevcut çalışanlarında köle olduğu daha iyi anlaşılırdı.
Devir değişti artık. Kadın da erkek de çalışabilir. Hala bunun tartışması yapılıyor ne yazık ki, kadın olsun erkek olsun kimse kimseye muhtaç yaşamak zorunda değil. İmkanı olan, sağlığı el veren herkes çalışmalı bence. Devlet de kadın çalışmasın, genç çalışmasın demek yerine iş sahaları oluşturup istihdamı arttırmalı. Gelişmiş ülkelerde kadınların neredeyse hepsi çalışıyor ama işsizlik sıkıntısı yaşamıyor. Demek ki asıl sorun devletin vatandaşlara yeni iş sahaları oluşturmamasıdır. Tabi gerçi şimdi bazı bakanlar ''İş var ama beğenmiyorlar'' gibi cümleler kuruyor. Mühendislik okuyan adamın yük çekmesini istiyorlar. Bu yüzden de iş var beğenmiyorlar diyorlar. Üniversiteleri açmayı biliyorlarsa mezun olanlara da yeterli iş imkanını vermeliler.
Organize sanayide bir milyon istihdam sağlıcakda tarımda hayvancılıkta sanayide tekstilde ihracatta istihdam bırakmamak için herşeyi yapıyorlar o ne olacak ülkede tarım bitti oldu hayvanlar ithal yemleri ithal ekmeklik un buğday ithal organize sanayide bir milyonluk istihdam bu açıkları kapatmaya yetecek mi?
Nasıl yani? İşsizlik hesaplanırken o gençleri ve kadınları hesaplamıyorlarmıymış ki.. Saçmalığın daniskası bu açıklama ama her türlü açıklamayı afiyetle yiyen bir kitle var nasıl olsa..
O organizede bölgelerinde 1 milyon ilave istihdamı zor yaratırlar. şu an işsizlik daha da artmıyorsa en büyük sebebi KGF ile milleti biraz daha borçlanabilir hale getirip birçok firmanın şimdilik iflasını önledikleri içindir. Fakat bir noktada KGFden gelen kredilerde kurtarmayacak firmaları. İşte o zaman çok fazla iflas eden olacak ve işsizlik %20lere kadar tırmanacak maalesef..
Türkiye'de çalışan kadın sayısı ne ki işsizliği arttırsın. Gençlere gelirsek Türkiye'de işsiz sayısı en fazla gençlerde zaten. Eğer gençler iş gücüne katılıyor ise bu kadar işsizin %60-70 gibi bir kısmı nasıl olur da gençlerden oluşuyor olabilir. Varsayalım bir milyon istihdam daha açıldı. Bu istihdam için yeni fabrika mı kuruluyor, yeni işletmemi açılıyor. Hayır, oradan çıkartıp, buradan alıyorlar. Bu defa da çıkıp diyorlar ki, gençler çalışıyor yaşı ilerlemiş olanların önünü kapatıyor. Bu da böyle bir kısır döngü işte. Dön babam dön. 😂 😂 😂
Eskiden üreten bir ülkeydik , şimdi ise tüketen bir ülke olduk Eskiden tarım ülkesiydik toprağımız boldu, şimdi betondan bir ülke olduk Petrol almış başını gitmiş dünyada birinciliğe oturmuş , adam diyor hala reis ne derse o dur. Yol yaptık diyorlar ;o yolu kimin parası ile yaptın devlet? senden aldığı vergi , ötv, trt payı, kayıp kaçak bedeli, satılan devlet mülkleri, daha saymakla bitmeyen bir sürü şey. Ey arkadaşlar bir silkinin de ülkemizin yıllardır içinde bulunduğu krizi görün artık. Hükümet tv ye çıkıp ta demez ülke krizde diye , fetöcüler bizi kandırdı der gündemi değiştirir sende uyursun. Ben şu partiliyim bu partiliyim demiyorum, bir vatandaş olarak gördüklerimi paylaşıyorum. Ülkemize sahip çıkalım. Liderler gelip geçicidir ama bizler bu ülkede her zaman yaşayacağız.
Aslında iş yok değil. Ancak herkes üniversite mezunu olup iyi iş peşinde ya da masa başı iş peşinde koşarsa işsizlik olur. Lise eğitimini mesleğe yönelik daha kalifiye eleman yetiştirmek için verirsek herkes işsiz üniversite mezunu olmaz. Basit bir örnekte vereyim. Bulunduğum ilde Organize sanayide çalışacak işçi bulunamıyor ve komşu illerden servisle çalışmaya geliyor insanlar. İşsiz mi yok şehrmizde hayır hem de sürüsüne bereket var. Ama iş beğenmiyor kimse. Ben okudum ettim neden işçilik yapayım diyor. Bu tüm sorunun kaynağı değil ama önemli bir katkısı var işsizliğe. Diğer önemli bir konuda ememklilik yaşının çok yüksek olması. Memurlar ölene kadar koltuklarındna kalkmak istemiyor.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bunun sebe sadece şu; eğer ki her yere yerli yersiz üniversite açarsanız ve elini kolunu sallayan herkes üniversiteye girer nüfusun çoğundan fazlası öğretmenlik okursa gençler işsiz kalır. Açmayacaktık o kadar üniversite ya da başka yönlere çekilecekti
Söylemek istediğimde buydu zaten. Talepten çok arzda bulunursanız işsizlik olması çok doğal. Her ilde bir hatta birden çok üniversite var. Özellere girmiyorum bile. özellikle sosyal devlet anlayışına ters düşen bu özellerin kapatılması taraftarıyım. Sadece üniversitelerin değil; ilk-orta öğretim ve liselerin, hastanelerin ve diğerlerinin kapatılması taraftarıyım. Devletin kendi yapması gereken hizmetleri parası olana özeller aracılığı ile sunması son derece yanlıştır. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Kanada gibi dah bir çok gelişmiş ülkede bu kurumlar tamamen devletindir ve özel açılması yasaktır.
O zaman da kadınlar işsiz olur evimizde oturup 3 çocuğumuza mı bakalım? Bunlar ne ağtal yorumlar allaam 😂 neyse Tr kadar okumuş adamın sokakta gezdiği başka bir ülke daha yok sen kapıdan geçeni üniye alırsan herkes mühendis olursa iş bekler ama o mühendisler o kadar kalitesiz okulardan ne şekilde mezun oluyorlar ve harcanan paralara yazık
% dilimini vurursak %1 bile etki etmez kadınlar :D :D daha farklı olaylar dönüyor iş beğenmeyende var yakın olsun maası cok olsun diyende var az para veren de var karekteristik özelliklerini beğenmeyip işten cıkan da var iş artık profesyonelleşti biz tembel bir milletiz üretmekten biraz uzak bir milletiz daha kesin işlere yoğunlasıldığı için bir sürü sebeb var devletin millete verdiği desteğin az olması falan filan yani
Her ne kadar hükümetin politikasını tasvif etmesemde, bu işsizlik konusunda hak veriyorum... bazen öyle insanlar denk geliyor ki, iş beğenmiyor... şunu da ekleyim, eeeyyyy Tayyip Erdoğan! Sen fabrika sahiblerine yardım edeceğine, işçiyi gözetlesen bu insanlar da işine sahip çıkar... zengini daha da zengin etme politikasından vazgeçerseniz, işler o zamam düzene girer...
Erdoğan, konuşmasının devamında “Bu durum ülkemiz için bir zaaf değildir. İşgücüne katılımın yükselmesi bizi daha güçlü kılar. 2023’e kadar organize sanayi bölgelerinde yaratacağımız 1 milyon ilave istihdamla işsizliği azaltmayı hedefliyoruz” da dedi.
Kötü yönetimdir işsizliğin yüksek olmasının sebebi... Ama temel sebebi ise kapitalist düzendir.. Bu düzende işsizliğin çok düşük olması veya sıfırlanması asla mümkün olmaz. Zira iş gücü pahalılarşır ve iş adamlarının kontrolünde olan siyaset buna izin vermez.
Bu ülkede işsizlik yok yanlış bölüm okuyup yerleşemeyen üniversiteliler ve sevdiği işi yapmayan ya da yaptığı işi sevmeyen insanlar var. Cinsiyetle ya da yaşla alakalı bir konu değil. Lakin iş gücüne katılım bence de ülkemizin gelişimi adına bizi güçlü kılar.
İnsanları çalışmaya mahkum edip sonra kadın ve gençler çalıştığı için işsizlik var dersen sana oturma organıyla güler insanlar. https://i.hizliresim.com/4GANEq.jpg
Böyle diyeceğine devlet kurumlarımızon ve özel sektörün işsizlik konusunda çalışma yapması istihdam sağlaması gerek desen, bir sözünle herşeyin değiştiği ülkede, okuyup işsiz kalanlar ailesini geçindirmek zorunda olanlar onca gencin boş kalıp günlerini boş geçirmek yerine destek verilsin desen bu yönde talimat versen sanırım kaos değil çözüm üretmiş olurdu ama işte kaosun olmadığı gün yok ülkemizde..
Kadınların ve gençlerin işgücüne katılımı öyle yüksek seviyelere ulaştı ki işsizlik oranını hedeflediğimiz düzeye çıkaramadık. Kadınların ve gençlerin işgücüne katılımının yükselmesi bizi daha da güçlü kılar. Bizim görevimiz, daha çok istihdam sağlayacak politikalar geliştirmek. Dedi Reis
2
15 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kadınları ve gençleri hedef almakta neyin nesi yahu?
güzel oku arkadaşım güzel sorundaki cümlelerle reisin söylediğini bir kıyasla sonra yorumla yahu? gec onu bunu sen kılıcdaroğlunun kadınlar için söylediklerini bir soru yap bakalım ya da dün acıklarım dediği ama acıklayamadıgı belgeleri dök buraya hadi görelim adaletini.
Kadınların ve gençlerin işgücüne katılımının yükselmesi bizi daha da güçlü kılar. Bizim görevimiz, daha çok istihdam sağlayacak politikalar geliştirmek. Dedi Reis
Ben Kılıçdaroğlu’nu kaale bile almıyorum ki sorusunu yazayım ayrıca açıklamanın devamı detayda var ve ayrıca üyesi olduğumuz kuruluşta olan diğer ülkelerle olan oranımızda ortada yani saçma yani gereksiz yani cahilce bir açıklama anlatabiliyor muyum? OECD ye göre kadınların çalışma oranının en az olduğu ülke biziz. Ayrıca ekonomiyi ben mi yönetiyorum ki çıkıp size işsizliğin nedenini söyleyeyim mi diyip kadın ve gençleri hedef alıyor. O açıklamayı istediğin yöne çek çok amaçsız ve yersiz bir açıklama. Başkalarının söylediklerini değil de kendi fikirlerini beyan etseydin keşke.
dinledm deme deme ancak kopyala yapıştır yapın gündem değişsin. hadi bana kılıcdaroğlunun kadınları hedef alan cümleleriyle soru sor hadi dün olan belgeleri yayınlayacak bunu sor hadi bende bileyim senin adaletini hadi hodri meydan.
ben sormam ki o soruları ben köpürtmem ortalığı adam yerine koymadıgım birinin hele hele dünden sonra hiç saymam sadece acıyorum ona ve onu destekleyenlere. ben o duruma düşeceğime ölürüm daha iyi.
Kardeşim bu talihsiz bir açıklama muhtemelen kendi de yaptığı hatayı anladı eğer ki sen hitabeti az çok biliyorsan olumlu bir şey söyleyeceğin zaman olumsuz bir cümleyle başlanmayacağını bilirsin ben ortalığı köpürtsem detaydaki açıklamaları yapmam. Cümleye kadınlar ve gençlerin iş gücü öylesine arttı ki işsizlik oranımız düşmüyor demesi direk bir kesimi hedef gösterir. Neyseki sonraki açıklamaları var ki bende şunu diyorum zaten genç ve kadınlarda çalışma oranı yüksek değil böyle bir açıklama olamaz!
hedef göstermediğini kullandıgı cümleleri direk yazdım arkadaşım senin sorunda farklı? neyse sen engelleyebiliyorsan engellede ben artık muhatap olmak istemiyorum.
İyi de muhattap olmuyorsun ki benimle görüş yaptın yorum yaptım. Cevap vermeme özgürlüğün var. Evet işsizim ev hanımıyım taraftar toplayarak siyasete atılmayı düşünüyorum. Hadi iyi günler sana.
Hikaye anlatma. Türkiye İşgücüne Katılım Oranında Dünyanın 180 ülkesi arasından sondan 9' uncu 10' uncu. Neden gerçekler ortada iken kabul etmiyorsun. Ayrıca OECD' nin verilerini meydanlarda " OECD verilerine göre..." cümlesiyle başlatıp kabul eden siyasetçi varken aynı OECD başarısız olunan parametreleri söyleyince neden uzatıyorsun? Neden boş yapıyorsun? http://i.hizliresim.com/1L6dR1.jpg http://i.hizliresim.com/1L6d5D.jpg http://i.hizliresim.com/j8gn9n.jpg http://i.hizliresim.com/376A20.jpg Herbirbokolog olmanıza gerek yok. Ekonomi bilmiyorsanız bilmiyorum deyin geçin.
issizligi ben suriyelileri getirerek artirdim demiyorda, kadinlar ve gencler suclu diyor. uyanin artik bu sekilde kadinlarin calismasini önlemeye calisiyor, biri tayibi ucaga bindirip arabistana postalasin, yoksa o arabistani buraya getircek.
8
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
eksileyen kardes sende bir zahmet eslik et, ucak biletiniz benden tek yön gidis arabistan, dönüs yok
cumhutbaşkanının kafasıdır sebebi. kadın insandan sayılmıyormu? eşit olmamız gerekmıyormu. o bağnaz kafasıyla bu ülkeye cumhurbaşkanı olursa sonuç bu. kafaya bak ya. sadece erkekler mi çalışma hakkına sahip kadın evde olsun kafası bu
Ne yapsın? Kadınlar çalışmayıp, eşlerine finansal anlamda köle mi olsun? Eşi evine para getiriyor diye, liderlik mi sağlasın? Erkek egemenliğimi artsın?
Erkekler ve özellikle yaşı ilerlemiş erkekler iş bulmakta zorlanıyor ve genelde birçok yer bayan eleman tercih ediyor.
Erkeklere hitap eden iş alanlarının arttırılması gerekiyor.
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Böyle bir cümle ile konuya girmesi talihsiz olmuş şimdi başlığa onu attım diye herkes kadın ve çocuklar aslında işe girmese işsizlik kalkacak anlamı çıkarıyor. Cümle girişi yanlış. İş alanları açılır ve üniversitedeki birtakım bölümler kapatılırsa sorun çözülür
Sadece birçok iş pozisyonu kadınlara hitap ediyor ve erkeklere hitap eden pozisyonlar yok, o yüzden bunlar arttırılmalı ve yaşı gecen erkekler yaştan dolayi iş bulmakta zorlaniyor anlaminda dedim.
Kadınlar yüzünden işsiz kalıyoruz demedim, daha dikkatli okumanı tavsiye ediyorum.
Önce kendi kızını işten atsın o zaman bir şey bilmeden cumhurbaşkanlığı danışmanlığı yapıyor nerden baksan 40 milyar alıodur o. Önce ondan başlasın sonra halkta gereğini yapar hadi bakalım
Ttayip düşmanlığı sizi mala bağlamış heepten ne kadar da boş insansınız adama hayranlığım yok ama sizin gibi düşmanlığım da yok ne yani 90 lı yılalrdaki gibi şeriat geliyor diye milleti mi kandıracaksınız bu tür provakatif paylaşımlarla tam aksine kadınalr ve gençler için her türlü teşciği veriyor nunu araştırmadan direk kabul edip hareket edenlerde şu beyinelrini çalıştırıp sorgulamayı öğrensin artık bu mesaja görüş bile atılmamalıydı boş işleri bırakın artık vatan için faydalı işler yapın
Çok saçma istihdam sahası yok açmıyoruz yok kapatıyoruz demiyor da kadınlar ve gençler işsizliği artırıyor diyor oysa ki bilmesi gereken ekonominin gücü iki şekilde belli olur ilki iş adamları ne kadar güçlü ikincisi de istihdam sahasının genişliği haaaa bir de iş gücüne kadınlar ne kadar katılırsa o ülke o kadar güçlü olur
Bence tam anlayamamış reis ya da herkes yanlış anladı. Eskiden işsizlik azdı deniyor evet doğru ama eskiden kadınlar çalışmazdı çoğu ev hanımıydı şimdi ise öyle değil çoğu kadın kendi ayakları üstünde durmak için çalışıyor buda işsizlik sayısının artmasına neden oluyor. Yani Tayyip kadınlara çalışmayın demiyor sadece işsizlik neden bu kadar fazla onu söyledi.
reisinize söyle de tek maaşla geçinemiyorlarmış de.. benzin 5 dolar 4 lirayı geçmiş de.. en ücra ilçelerde ev kiraları en az 500 olmuş de.. bir kg peynir 25 bir kg tereyag 35 4,5 litrelik çiçekyag 30 oldu onu da söyle.. kadnlar çalışmasnlar da ne yapsinlar bir sor bakalim
onlar yurtdışına dolar kaçırırken orta gelirliler reisiniz istedi diye ellerindeki ufak tefek dolarları da bozdurdu. zararları cok oldu. mültecileri beslerken kendi vatandaşına zam üstüne zam vergi üstüne vergi yaptı. bunlari da söyle sana zahmet.
Kardeşim sizin kendi düşünme gücünüz yok mu reis dediğiniz kiiinin söz ve cümlelerine göre hayatınızı idame ettiriyorsunuz. Grafikde koydum halbuki diğer ülkelerle oranımızda ortada. Kadını erkeği mi var bu işin kadının çalışması demek zaten o ülkenin gelişmiş olmasını gösterir. Komik misiniz yapmayın ya
aaa kardeş niye oyle diyorsun. bu ak koyunlara düşünmez. reisleri ne derse koşulsuz sualsiz biat ederler. tamamen sürü psikolojisi anlatabildim mi? Gidin toplu halde boğaz köprüsünden atlayın derse atlarlar. ben hırszlk yaptm yolszlk yaptim dese "yap reisim helali hoş olsun bir bildigin vardir"derler.
Kadınlar evde otursun çocuk baksın yemek yapsın tamam da Sayın Cumhurbaşkanının kızları da önden buyursunlar. Ayda 50000 liraya babalarına danışmanlık yapmasınlar.
Böyle saçma sapan bir sey olamaz kadinlarimiz çalışmak istemesi işsizliğin ana sebebi gosterilmez yazik yani. Boyle esitlik olmaz.. Kendi ayiplarini ortmesinler.
Gündemi başka tarafa çeviriyor. Suryelileri ıçeri aldı vergi harcıyor, işsizlik aldı başını gidiyor, dolar yükseliyor hala iyiyiz diyor. Yandaşları beslenip hala iyiyiz diyor
Her yer özelleştirildi, kamuda istihdam kalmadı. Üretim bitti. Çiftçilik yapacak adam kalmadı. Masal anlatması güzel, dinleyenler de kuzu gibi "Maşallah" diyor zaten.
Kadın ve genç nufus çalışmayacak mi, onlara özel bir geçinme, hayatı idame ettirme politikası mi var devletin? Şu komik bahaneler yetti artık. Ülkenin durumu yıllardır ortada hala her mevzuda ucuz ve mesnetsiz beyanatlar..
Hadi kadınlar bir nebze tamam diyelim de gençler çalışmıcakta kim çalşıcak? Meteliksiz mi dolaşalım? Bir insan herşeyi bildiğini sanınca böyle saçmalıyor işte
Daha dune kdr kdn kdn dye meydanlarda yirtindi ama destegi yardimi hep annelere verdi kadini sosyal hayata katalim diyordu ne oldu para bitti ask bitti.
Herkes işi geldiği zaman dost işi bittiği zaman tanimiyor. Merak etme 2019 seçimleri geldiği zaman bir daha çıkacak dışarı ve oy toplamak için elinden geleni yapicak
suriyelilerde arttırıyor. suriyede savap bitiyor geri göndersinler. onların çalıştığı işlere bizim vatandaşımız girer...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Haklı aslında her aileden 1 kişi çalışsa işsizlik diye bir şey olmaz. Kadınlara yönelik bir kısıtlama olarak görülmesin sadece. Unutmayınız ki siz biraz daha para kazanıcağınız diye birileri aç kalıyor.
0
23 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yok yok bu ülkede eğitim reformu şart yoruma bak yoruma!
Katılıyorum seni bir gün boyunca işsizlik yüzünden maddi sıkıntılar çeken ailelerin evlerini gezdirmeliler. O zaman anlarsın kimlerin daha çok çalışmaya ihtiyacı var.
@defend_your_self ben kadın evde otursun demiyorum. şu an ki durum için erkek ya da kadın farketmez birilerinin fedakarlık yapması gerekli. İhtiyacı olanlar için bazı keyfiyetlerimizden vazgeçmeliyiz diyorum.
Yahu yazmayayım diyorum da çalışan bir kişinin nasıl bir keyfiyeti olabilir söyler misin? Para kazanacağız diye başkaları aç kalıyor diyosun bu nasıl bir mantık bir şey anlatmaya çalışıyosun da anlatamıyor musun gerçekten
Bazı ailelerde 3 - 4 kişi çalışıyor. İhtiyacı olduğundan mı hayır daha çok mal elde etme hırsından dolayı. O kişi yerine daha çok ihtiyacı olan birisi çalışsa daha iyi olmaz mı? İhtiyacı olan çalışsın tabi ama ihtiyacı olmayan diğer insanları da düşünsün.
İhtiyacın yoksa çalışma. Anlamıyorum cidden insanlar birazcık para uğruna birilerinin kölesi olmaya ne kadar meraklı. Kendini keşfetmek, sevdiklerinle daha çok beraber olmak, hobiler edinmek varken işe gidiyorsunuz. Birileri daha çok para kazansın diye hayatınızı heba ediyorsunuz.
Bak basit bir şekilde anlatıcam. Mesela bir ülkede nüfus aşırı fazla olsun o ülkedeki devlet bir süreliğine çocuk yapma hakkını belli bir sayıya indirirse bu zorbalık mı olur? Hayır bu nüfusu dengelemek için gerekliydi. Cumhurbaşkanı da yeni iş imkanları doğana kadar dişinizi sıkın diyor.
halktan fedakarlık isteyeceğine yurtdışına para akışlarıni durdursun. hatta yolsuzluk hatta cemaat kadroları. üstüne üstlük 3 değil 5 çocuk tavsiyesi. keşke bir ç. Başkanı olsaydim da tüm halk senin gibi olsaydı koltuk hep sağlam olurdu 😀
Devlet işleri öyle yürümüyor işte. Cumhurbaşkanı melek de demiyorum ama cumhurbaşkanın bile erişemeyeceği yerler var. Mesela geçen bankalara rica etti faiz oranlarını azaltın diye elini masaya vurup " indirin lan şu faiz oranlarını" demedi. Demek ki Cumhurbaşkanı olunca her şey elinin altında olmuyor.
Ekonomi bilmiyorsun ama ekonomi hakkında yorum yapıyorsun. Türkiye faizleri indirse Türkiye' ye parasını getiren fonlar paralarını başka bir ülkeye götürürler. O zamanda şuankinden daha kötü bir manzara ile karşı karşıya kalırız. Siyasetçi siyaset yapıyor, siz de sorgulamadan inanıyorsunuz. Türkiye' de faizin düşmemesi bankalarla ilgili değil, Merkez Bankası Türkiye' nin parasının değerinin korumakla görevli kuruluştur. Siyasetçiler isterse Merkez Bankası' nı tamamen hükumetin kontrolüne bağlar. O zamanda Merkez Bankası başkanı faiz arttırma ve düşürme gibi şeylerin getirdiği olumsuzluklar konusunda sorumluluk almaz. O zamanda istedikleri şekilde faiz kararı verirler. Ama böyle bir şey yapmazlar çünkü faizin düşmesi için ülkenin ekonomik parametrelerinin iyi olması gerektiğini onlarda biliyorlar. En yüksek 22' inci enflasyona sahip, İşgücüne Katılımı en düşük 10 ülkeden biri olan, Dış Borcu sürekli artan bir ülkede bir sürü sıkıntı olduğu için faiz düşüremezler.
Bu ülkede düşünce özgürlüğü yokki kadınıda erkeyide çocuğuda aynı eşittir milletin eşine çocuğuna deyer vermio 2 sınıf muamelesi yapıo ama kendi ailesini el üstünde tutuyo yazık
evet ülkemizde ve dünyada eve parayı erkek getireceği için kadınların her işte çalışması söz konusu olamaz ama torpille işi bilmeyenler işe gelirse buda söz konusu olaabilir
Keşke stand up çı olsaymış. Bu mesleğiyle bile güldürmeyi başarıyor
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Haklı adam işsizlik başka türlü düşmeyecek. fabrika kurmak yerine böyle ali cengiz oyunları ile işsizlik düşecek işte. kadınların hepsi ev hanımı olsun işsizlik %5 in altına düşer 😁 siyasetçilerimiz şehir gibi maaşallah 😊 Eskiden her ile ilçeye üni. Açma politikası vardır. maksat kimse işsizliği kağıt üstünde düşürme, şimdi o politika iflas etti. gençler akıllandı işsiz kalacağını bilerek gitmiyor oraya
Bize kim bakacak çalışmazsak? Suriyelilere bakar bize bakmaz o.
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Erdoğan konuşmasının devamında “Bu durum ülkemiz için bir zaaf değildir. işgücüne katılımın yükselmesi bizi daha güçlü kılar. 2023’e kadar organize sanayi bölgelerinde yaratacağımız 1 milyon ilave istihdamla işsizliği azaltmayı hedefliyoruz” demiş
Birader İngiltere de mi yaşıyorsun? Sen mi yaptın istatistiği? Yalan lan bu. Adamlar işe almadan önce 4 işlem matematik soruyor biliyorsan alınıyorsun. Cahil cahil yaşamayın
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kadınların ve gençlerin iş gücüne katılımı işsizliği artırıyor”dedi. Sizce işsizliğin sebebi bu mu?
En İyi Cevaplar