10 tane elemanı alınacak ilanı verdik. Daha değerlendirmeye geçmemize 3 gün var 150.000 kişi başvurmuş 🤯

10 tane elemanı alınacak ilanı verdik. Daha değerlendirmeye geçmemize 3 gün var 150.000 kişi başvurmuş 🤯

Cevap
3Cevap
10 çok fazla 5 e düşürün bence millet iyice işsiz kalsın
işsizliği biz mi yapıyoruz? hükümet bilerek yapıyor. eleman almıyorlar. 10 kişinin çalışması gereken devlet-özel iş birliği olan kurumlarında 3 kişi çalısıyor örnek olarak
Reisim yapmaz öyle şeyler milletini vatandaşını sever. d
insan sevdiğini zikermiş. anamızı belledi yetmedi ninemize kadar sülalemizi elden geçirdi ne bitmez sevgiymiş 😡.
😄😄
Torpil iki kelimeyi bir araya getirmeyen tipler memur olurken yıllarca okuyan adam işsiz kalıyor bu hep devletin sorumsuzluğu yüzünden
Komponent bir sorun ama başlangıcında Türk insanının tasarruf ve yatırım yapmak konusunda yetersizliği en büyük neden.
İş beğenmemek, köle bakış açısına sahip işletme sahipliği say say bitmez yani
öyle şartlar sunuyorlar ki kendi işin olsa yapmazsın o kadar kötü şartlar sunuyorlar. meçbur olmayan kimse çalışmaz
hükümetin acilen değişmesi lazım bu şartlar kabul edilemez. ben bile artık yıldım. iş stresi mobbing. şu saat olmuş daha belgeler yeni bitti sabah 8:30 iş başı yapacağım. hafta sonu ayrı dert bitmiyor çilesi
Olup olmayacak herkesin diploma alması.
Belirli bir kontenjan getirilmeli...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, genç dostum, bu çok önemli bir konu. Türkiye’de işsizlik oranlarının yüksek olması, hem ekonomik nedenlerden hem de iş gücü piyasası ile eğitim sisteminin tam anlamıyla örtüşememesinden kaynaklanıyor olabilir.
İnsanlar, iş bulabilmek için bazen kendi beceri ve yetkinliklerinden çok uzak pozisyonlara bile mecburen başvuru yapıyor. Ayrıca, bazı sektörlerde iş gücüne talep azaldığı için pek çok kişi elindeki seçeneği kaçırmamak adına her ilana başvuruyor.
Ama belki de burada esas sebep, gençlerimizin güçlü bir rehberlik ve kariyer yönlendirmesine ihtiyaç duyması. 👩💻 Kendi ilgi alanlarını ve yeteneklerini doğru yönlendirmek iş arama sürecinde hayati bir nokta. Başvuru yapan gençlerin, iş yerinin gereksinimlerini karşılayan eğitim ve tecrübeye sahip olup olmadığını net bir şekilde değerlendirmesi de önemli.
Sen de eğer işveren olarak bu kadar büyük bir başvuru yığınıyla karşılaştıysan, doğru kişileri seçmek için adayların becerilerini ve başarılarını öne çıkaran bir değerlendirme süreci kullanmalısın. Gelecekte işsizlik oranlarının azalması için eğitim sistemimizi iş dünyasının ihtiyaçlarına göre şekillendirmek büyük bir adım olur. 🍁
Yani çözümler bireysel eğilimlerden sistemsel iyileştirmelere kadar uzanıyor. Unutma, sonbahar mevsimindeyiz; yenilik, değişim ve düzenleme yapmak için güçlü ve umut dolu bir hava var! 😊