Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Utanmadan sıkılmadan, işsizlik var diyorlar. Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş iş, iş çok. Ne diyor? 'Benim istediğim gibi iş yok.'"
— Pusholder (@pusholder) August 29, 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Utanmadan sıkılmadan, işsizlik var diyorlar. Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş iş, iş çok. Ne diyor? 'Benim istediğim gibi iş yok.'"
— Pusholder (@pusholder) August 29, 2022

Gençler, mutsuz ve maaşlarının alım gücü yok. Şöyle li ;
1. Gençlerin büyük çoğunluğu, kendi alanında iş bulamıyor. Kendi alanında iş bulan, sözelciler ; asgari ücret veya bir tık üstü alıyorlar. Her halukade, 10. 000 ni bulan yok.
Mühendis ve Avukatlar, alanında çok iyi değillerse ; 6000-7000 tl arası alıyorlar.
Mühendisler, alanında çok iyi ise ve iyi bir firmada çalışıyorsa ; 9000-13.500 alıyorlar. Bu da Memur maaşı demek
Avukatlar alanında çok iyi iseler, 10.000 ni geçen duymadım. Para getiren çevre varsa, öyle iyi kazanırsın. Büyük çoğunluk da bu çevrede yok..
Durumlar böyle. Genç işsizlik oranı da %30.
Ben Avukatım, 6000-6500 tl arası alıyorum. Piyasa böyle, beğenmiyorsan ; işsiz kal. Ama kapsamlı reformlar yapılırsa, Almanya olabilecek potansiyelimiz de var. Ama reformları yapacak lidere, halk oy vermez.
Peki kurtuluş nedir? Tek kurtuluş, Zafer partisidir. Zira Altılı masa, ekonomiyi Ali Babacana devredecekmiş. 15 milyon kaçağı da zorla göndermeyeceğim diyor. Ali Babacan, ekonomik krizin çözümü olmaz. Zira döneminde, ekonomi nasıl iyi oldu biliyor musunuz? Akp, Amerikanın kucağında idi. Şimdi ise, Çin kucağında. ABD nin kucağında olunca, sıcak para aktı
Yani altılı masa, kesinlikle çözüm değil. Bir kere 15 milyon kaçağı, zorla sınır dışı etmeden ; ekonomik reformlar için, kaynak bile oluşturamazsınız. İşte Zafer partisi, "hepsini sınır dışı edecem, . İsrafı da yok edecem ve böylece ekonomik reform için, kaynak oluşacak" diyor. Çözüm de bu!.
Bu durumda altılı masa seçmeninin yarısı Zafer partisine oy vermez ise ;Zafer Partisi, %13 alır. Ama ikinci tura kalamaz. Akp de ikinci turda, kesin iktidar olur. Zira Mansur Yavaş ve Ümit Özdağ haricinde, kimse Tayyibi yerinden edecek kadar ; güçlü aday olamaz.
Akp yine kazanırsa, gitmemek için ; 15 milyon kaçağın hepsini vatandaş yapacak, kaçaklar devlet eliyle ordu olacak, sokaklarda gezemeyeceksiniz, şeriatçı kaçakçı orduyla şeriat gelecek, açık kadınlara tecavüz normal olacak, ve dinci olmayana yaşam hakkı dahi vermeyecek. Özetle kurtuluş savaşı kazanmadan; ülkemizi geri alamayacağız. Bu seçim, son seçim. Uyan Türk, uyumanın bedeli çok ağır olur!
Bir an Bilge Kağan konuşuyır sandım
Eyvallah sağolasın
Mühendislik okumuş adam neden kasiyerlik, çobanlık, dönercilik, kuryecilik yapsın?
Çocuk Nitelikli bir alan okuyor ama iş bulamayınca bu malum kesim , “ sen iş beğenmiyorsun, fetöcü, terörist “ diyorlar.
O zaman o kadar üniversite neden açtın? Her yerden mühendis fışkırıyor arkadaş! Arz talep dengesinin içinden geçildi. Piyasa yılda 5000 bin mühendis istiyor ama senede 40.000 mühendis mezun oluyor. Nasıl olacak bu iş?
Ayrıca çalışma koşullarına hiç girmiyorum bile. Zaten bir ev kirası olmuş en az 5-6 bin arası. Sen adama asgari ücret verip 12 saat çalış dersen neden çalışsın adam? Avrupada adamlar haftalık çalışmayı 4 Güne indirmeye başladı, burada çoğu yerde ise insanlar köle gibi çalıştırılıyor.
Bu ülkede iş beğenmemezlik oranı toplasan %10 falandır. Eskiden iş beğenmemezlik diye bir şey de yoktu zaten. Arz talep dengesi iyidi. İşi olmayan gidip sanayide orada burada çalışıyordu ve aldığı maaşla da evin kirasını ödeyip 1 ayı bir şekilde geçiriyordu.
Aynenn öyle yorumlarda hala iş beğenmeyen çok var falan demisler ya bazi yer asgari bile vermiyor 12 saat 3bin sigortasiz tatilsiz diyor yani kim bunu beğensin hadi girdi adam nasil gecinicek buyuk sehirlerde belki böyle çok yokturda küçük sehirlerde dolu böyle 12 saatte gun bitio ztn ben gidip asgariden düşüğe nasil calisicam
Size katilmiyorum. Evet piyasada nerdeyse tum kariyer mesleklerde aşiri bolluk var. Haddinden fazla universite açilmis. Buna katiliyorum. Ama artik piyasadasin yani kendi yolunu kendin bulmalisin. Herseyi devletten ya da baskalarindan beklememelisin. İş mi yok? 3 kuruşa kölelik mi teklif ediliyor? O zaman kendi işini kuracaksin. Belki okuduğun alanda yetenegin yoktur belki ilgin yoktur. Baska bir alana yonelik iş kurabilirsin. Önemli olan yaptiğin işten keyif alip cok para kazanman degil mi?
Ben muhendislik okumus olup bu alanda iş ve para bulamayip butik online yemek şirketi kuran kizlari gordum şu an deli gibi para kazaniyorlar dunyayi geziyorlar tanindi markalari.
Bunun gibi cok örnek var. Siz istiyorsunuz ki hemen bir sirket sizi muhendis olarak işe alsin siz olaganustu bir basari da gostermenize gerek kalmadan aylik 30 40 bin maas alin. maalesef yok öyle bir dünya. Maasli calisirsan baskalarinin hayalini gerceklestirmek icin calisirsin. Varlikli ailelerin cocuklari maasli calismaz cunku bunun kolelik oldugunu bilir
@betterböcek Şimdi bak;
1- Her şeyi devletten bekleme sözü yanlış. Ülkedeki eğitim sisteminin aşırı mezun vermesine ve işsizliğin artmasına neden olan devlet ve onun eğitim politikaları değil mi? Bu konuda hem fikiriz.
Devlet sana böyle bir yanlış yapıyorsa, bunu düzeltmek zorunda.
2- Girişimcilik öyle kolay olacak iş değil. Bir sabitin olması lazım ilk başta. Ya bir birikimin olacak, ya aileden kalan bir paran olacak ya da sabit bir güzel maaşlı işin olup, öyle şeylere yöneleceksin.
Senin o dediğin işleri yapan, girişimciliği yapan insan sayısı kaç? 90 milyonluk ülkede 20-30 bin kişi onu anca başarabilmiş ve çoğu da kolay yoldan, bir birikimle bunu başarabilmiş. Elbette zorluklar içinde bunu başaran da vardır.
Kendi işini kurmak bu ülkede kolay değil. Dediğim gibi; Ekonomik olarak bir akarın ve birikimin olması lazım ya da aileden yardım alman lazım.
Yoksa asgari ücretle * sene bir girişimcilik kurman, yardım almadan çok ve çok zor.
Ayrıca bu tarz işler risklidir. Bu risk avrupada %10 ise, ( alım gücü, hayat şartları vs. iyi ondan ) Türkiye de %80-90'dır.
Ayrıca kimse bir anda işe girip 30-40 bin lira maaş almak istemiyor. Adam insani şartlarda yaşamak istiyor. Çok mu şey istiyor?
Hayir yaniliyorsun sadece yetenek ve cesaret gerekli. O bahsettigim kizlar siparisle evde davet yemekleri ve pasta hazirlayip internetten satarak bu şireketi kurdular. Instagram diye bisey var taninmak kolay artik. Bu kisilerin parasi yoktu.
Ozel siparis usulu kisiye ozel ceyizlik hazirlatan sirketler var cabuk büyüyorlar.
Bir baskasi piyasada kadin tekne kaptani ihtiyacini ogrenip tekne kullanmayi ogreniyor. Tesetturlu zengin kadinlar tatil icin kadin kaptanli tekne istiyorlar. Fiyatlar 2-3 kati oluyor ve talep patlamasi var.
Bir digeri makine muhebdisiyken lyl maasli bir is bulamiyor ve saglik ve estetik turizmi isine giriyor. Yerli ve yabanci turistler icin estetik ya da tibbi tedavi surecinde alaninda en iyi doktorlari bulup, randevu alip, otel ve hastane ucak transfer islerini hallediyorlar. Parayi kiriyorlar.
Adam dis hekimi ama meslekte istedigi parayi bulamayinca medikal estetik kursu alip medikal estetik isine giriyor parayi buluyor.
Bir digeri atanamayan ogretmen. Gidiyor bakiyor turizm bolgelerinde otel ve kiralik villalarin temizlik elemani bulma sorunu var, kendi temizlik sireketini kuruyor, sirketlerden parayi temizlik isi icin alip hemen birkac kadin buluyor ve paranin bir kismini onlara veriyor temizligi onlara yaptiriyor. Al sana bol parali is kendi isin.
Avukatlar da baska avukatlar tarafindan asgari ucretle calistiriliyor. Cunku bolluk var. Birinin canina tak ediyor gidiyor kendi ofisini kuruyor ama kimse gelmiyor. 3 ay cebinden yiyor sonra univeesitedeki hocasini ariyor anlatiyor kapatacagim büroyu diyor. Hoca diyor ki ; "ofisin nerde?" , " "Falanca işhaninda" diyor. Yarin basla ishanindaki herkese caya git ziyaret et tanis diyor. O da bunu yapiyor. 3 ay sonra tekrar hocayi ariyor tesekkur etmek icin. "Hocam sagolun insan tanimak onemliymis cevre onemliymis, benim ishaninda mali musavir bir arkadasla tanistik musterilerinin hukuki isi olunca bana gonderiyor maddi durumumu duzelttim araba aldim" demis 3 ayda!
Yani hersey para degil bazen girisimci cesur olmak da senin yolunu acar. Devlet herkese is ayarlamak zorunda degil
bu 2000 ve sonrasi olan dogumlu olan butun arkadaslara Mehmet Ali Brandin 320 gun belgeselinde 90li yillarda ne oldugu hakkinda cektgi altin degerindeki belgeselleri izlemelerini siddetle tavsiye ederim. Izleyin gorun ki ulkenin o zamanki haline bakin simdide degisen birsey olmadigini bu erdoganin o zaman nasil bir siyasetci kiligindan cikip partisini kurup basbakan oldugunu. Zihniyet hic degismedi hala milleti sagiyorlar. Ozellikle REFAH partisi ardindan FAZILET partisi ve akabinde AK Partinin kurulus amaci ve donemine iyi bakin. Şu an Ak partide ayni adimdan ilerleyip ulkeyi mahvediyor.
Köleliğe , iş var diyenlerde vicdan sıfır.
İnsanı şartlarda, insan onuruna uygun şekilde çalışmak istersen, ancak torpille öyle bir işe girilebilir.
Ama sığınmacıların çalıştığı sigortası olmayan, düşük maaşlı, uzun çalışma saatli, kötü, sağlıksız koşullarda iş bulmak elbette nispeten kolay olur.
Yandaş vakıf üniversitelerine dünyanın parasını döküp mezun olan gençler, marketlerde kasiyerlik yapıyorlar.
RTE nin başarısı bu dur.
Cevap
96Cevap
Yapamıyorum.
Köpek gibi çalıştırıp üç kuruş vermeyi, yasal hakların üstüne karabulut gibi çökmeyi, her türlü haksızlığı yapıp işten çıkarma resti ile tehdit etmeyi seven işverenler ve o işverenleri koruyan bir sistem oldukça elbette işsizlik olacak!
O iş öyle sarayın altın varaklı koltuğundan oturup ahkam kesmeyle olmuyor. Çıkıp neyin ne olduğuna, neden olduğuna, niye olduğuna ve kimler tarafından nasıl olduğuna bakmak gerek. Lafa gelince mükemmellikler ülkesiyiz ama reis madalyonun diğer yüzünü söylemeye cesaret edemiyor.
Utanmadan kendisi nasil bu ülkenin başına gelmek istiyor hâlâ bence oturup bunu konuşalım. Başımıza getirdiği felaketler yetmedi mi kendisi sarayında her yanı yanan ışıklarla dolu lüks gösterişli yerlerde otururken bu halk asgari ücret ile nasil geçim sağlasın kira olmuş 2.500₺ - 3.500₺ civari aylık market alışverişi 2.000₺ faturalar desen öyle zamanında 3 çocuk deyip halkı gaza getiren insan bu halk 3 çocuğunu nasil okutsun nasil büyütsün kırtasiye- eğitim masraflarını nasil karşılaşın çocuğuna bir meyve dahi alamasın mı? Kimsenin evine kuruyemiş giremez oldu 2 cesit ayakkabı dışında kimsenin ayakkabısı yok. Cumadan cumaya namaza gitmeyi millet sosyal yaşam zannediyor. Karın tokluğuna çalışıyor herkes. Evladına doğum gününde pasta alamadığı için intihar eden babalar var bunun vebalini ödesin önce.
İstediğim mesleği yapabiliyorum. Fakat iş verenin çalışacak personel değil, köle araması bu da yetmezmiş gibi çalışanlarının emeklerini vermemesi hepsini geçtik bunca insana doğru düzgün iş olanağı veremeyen hükümetimiz (Muhalefette dahil buna, çünkü bu süreçte onlarında suçu var.) utanmadan nasıl işsizlik yok diye biliyor gerçekten aklım mantığım ermiyor.
Bir diğer konumuzda artık insanlar, istedikleri mesleği yapmayı değil karnını doyuracak mesleği yapacak "İMKANI" bulamıyor, buna izin vermiyorlar.
Umarım en yakın zaman içerisinde her şey yoluna girer diyerek kendimi teselli ediyorum.
Biz teknik elemanlar mesela
Bir bilgisayar programcısı
Min 10 000 TL Lık notebook a ihtiyacı var kendini geliştirmek için
Ve staj yeri diyoruz çoğu şehirde stajda yazılım öğreten yok
Okulda zaten teoride
Gariban memur, işçi çocuğu nasıl kalifiye eleman olsun
Tek anladıkları herkes fabrika işçisi inşaat işçisi
Olsun
Herkes fabrika ve inşaat işini beceremez ki
İş kurmak istesen Home Office
Senelik 4800 TL sadece muhasebeci masrafı
Artı bilgisayar ekipman etti sana min 30 000 TL
Bir kendi bölümünle işle çalışmak istesen tecrübe istiyor min 3 yıl
Yabancı dil istiyor maaş asgari ücret
Memurluk desen min kpss 90 puan
Ne yapsın gençler ölsün mü
Gitsin bir ömür fabrikalarda, mağazalarda, inşaatlarda hamallık yapsın teknik elemanlar
Ama lise mezunu kibarca referans sahipleri Sefa sürsün yeter be
Ya atmasın tepede oturup. Kaç yere başvurdum kabul etmediler normal bir iş satış elemanı almıyorlar. 3 ay sonunda tanıdık buldum da yine satış elemanı olarak bi mağaza torpilli çağırdı. Çoğu arkadaşım da hala işsiz geziyor bulamıyorlar. Bu adam da gelsin sarayından alay etsin aklımızla.
İş çok da işin şartları insancıl değil. İnsan gibi yaşayamayacaksa kişi neden çalışsın? İstediğim mesleği yapıyorum ama buralara hem kolay gelmedim hem de emeğimin karşılığını aldığımı düşünmüyorum.
Ulan Hadsize Bak Bir de Asıl Sen Utanmadan Konuşuyor sun Sen Önce Maaşlara Düzgün Zam Yapıyor musun Halk Doğru Düzgün iş bulsun Vatandaş Çalışıyor ama emeğinin Hakkını vermiyor sun doğru Düzgün sadece kendine zam yaparsın ya çeksin defolsun bu herif Ya umarım 2023 de seçilmez
İşsizlik var ama herzamanda vardı fakat işlizlikten ziyade az para çok iş yaptıran insanlar var o yüzden adam duzgun bir iş bulmuyor işsizlik var diyor aslinda işsizlik yerine maaşları gündeme getirseydiler daha mantikli olurdu erdoğan haklı çünkü yanlış anlatilmiş adam zaten herşeyin fatkinda ama adama koz olmuş
Şimdi universiteye geçtim Allah' ın izniyle başlayacağim ve okul birinciliklerim var ve şimdi annemle babam beni nasil okula gonderecekler diye kara kara dusunuyorlar çunku okumak bile luks olmuş artik bu ulkede her şey çook pahali. Ve ben bu okulumu başarili şekilde bitirip bolumumle alakali iş bulamazsam bu ülkeyi yonetenlerin suçu. Bu siyasetçilerin hepsinin çenesi durmuyor yalan dolan konuşuyorlar. Kendilerinin utanmasi gerek. Bisürü universite mezunu var bu ulkede ama iş bulamayanlar da bisuru bolumuyle alakali. Ben madem bolumumle alakali iş bulamayacagim ne diye okuyorum ya da digerleri? Bunun hesabini kime verecekler. Hakkimizi yiyenlere hakkim haram olsun. Onlar yaşasin tabi saraylarinda akşam yemegine ne giyeceklerini dusunsunler millet de giyecek bi sey bile bulamasin bu yokluktan.
İşsiz mi daha çok iş mi daha çok diye sorarsan bana iş daha çok derim, geliştikçe daha çok ülkemiz iş bulmakta zorlanan iş beğenmeyen, işi begenip parasını begenmeyen, parasını begenip işi beğenmeyen, iş beni bulsun benmi iş arayayacagım diyen, ben çalışmam direk maaşım yatsın diyen, sosyal yardim bekleyen, tecrübesizim ama işde ögrenmeye niyetim yok diyen arkadaşlar için çözümler üretecektir.
Üniversite mezunları, mühendisler, avukatlar, öğretmenler asgari ücretle çalışmak zorunda mı? Tabii beğenmeyecek, çünkü asgari ücret vasıfsız işçinin alması gereken ücrettir. Atanamayan öğretmen kasiyerlik yapıyor bu ülkede. İktisat, işletme mezunları motorlu kuryelik yapıyor. Bu "iş beğenmiyorlar" lafı da tipik kahvedeki akepeli dayı söylemi.
Evet zorunda.
@1Yalnizadammm Niye zorunda? Niye vasıfsız düz işçi maaşını kabul etmek zorunda? Meslek öğrenmek için yılları fakültede geçmiş, işletmeci, mühendis, avukat, iktisatçı, öğretmen, kimyager vs olmuş, niye asgari ücreti kabul etsin ve niye bu nitelikli insanlar kasiyerlik, kuryelik, sekreterlik, çağrı merkezi işleri yapsın? Azıcık akıl fikir diliyorum size.
Kursa bakmasın her yerde iş var ama hiç kimse iş beğenmiyor
İstediği meslek yapabilmek için de üniversiteye girmek gerekli ha girdin bitirdi bir yere atanmıyorsa hala yine sorun patronlarda tecrübeli isteye isteye kimse bir işe başlamıyor o insan ilk defa işe girmeden nasıl tecrübe elde edecek?
Sadece bir ay, asgari ücretle geçinmeye çalışsın. İşverenlerin o kibrine, üstüne bir de çalışanların saygısızlığına maruz kalsın. Sonra iş var mı yok mu kendisi tekrar bu konu hakkında yorum yapacaktır. İş var tabii olmaz mı dolu. İş var da insan yok. İnsanlığı yediler, afiyet olsun.
Anlamindan cikarmayin, is isteyen herkese is var ama Millet olarak, masa isi olsun, 5000 dolar aylik maas olsun, mesai saatinde is ydegil , laklakla gecisn diyne tembeller sürsü dolu ülke. Ölye oldugu icinde avrupanin gerisindeyiz, cünkü tembel ama ac gözlü bir milletiz
bekara karısını boşamak kolaymış derler.
atıp tutuyor.
kendi çocukları bir yerde memur mu işçi mi?
alayının şirketi ve sınırsız paraları var ( hepsi helal yoldan ! :) )
millete nutuk atmaya gelince de ''iş beğenmiyorsunuz'' oluyor.
tabi biz aklımızı kullanamadık !
spk başkanı olup ( devlet memurunun aldığı maaş ve gelir belli iken ) 180 milyon servet edinemedik !
Yapabiliyorum bir işsizlik var sebebi kötü koşullarda iş teklif eden işverenler 12 saat çalış asgari ücret adam neden kabul etsin bunu biraz değer verin işçilere ozaman bakın bakalım kimse işten çıkıyor mu
Evet ben istediğim mesleği yapıyorum lakin bu işsiz insanlar olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Tuzu kuru olanlar sustuğu sürece yokuş aşağı gitmeye devam edeceğiz.
Ucu bize dokunmadan ses etmeyi öğrenmek zorundayız.
Kpss sorularini tarikatlara peşkeş çektikleri içi mesleğimizi elbette yapamadık. Liyakat yok. Nerde dinden bahseden milletin colugunun çocuğunun emeğini çalan hırsız haramzade var kamuda şu an
... Ülkenin durumu da ortada. Liyakatsizlik...
İyi salağa yatıyor bu adam. Millet çalışmasına değecek iş arıyor, sürünmek, günübirlik yaşamak değil. Onca diplomalı genç avmde çalışıyor, yazıktır yahu. Öffff neyse ya, illa bir gün en olmadı ölecek da bu adam.
Atanamayan ve mesleğini yapamayan onca üniversite mezunu kimmiş? Bu adam, bizimle sahiden alay ediyor. Başka bir şey demiyorum artık.
Bir tanıdık var fizik öğretmeni.
Malum ataması yok gibi
Kolejde öğretmenlik yapıyor. Aylık 3500 lira.
Ha böyle iş çok var. Çok çalışıp az maaş alıp.
Reis doğru söylüyor aga sezarın hakkı sezara bu halk nankör Allah devletimize zeval vermesin akpyi ve reisi başımızdan eksik etmesin hep icraat yapıyolar aga.
Haklı kardeşim iş beğenmeme var, tanıdığım o kadar insan var ki boş beleş yatıp kalkıyorlar ama iş beğenmedikleri için çalışmıyorlar neymiş masa başı 15 bin TL maaş almaları gerekiyormuş
Sayın Erdoğan 'a utanmaz bir vatandaş olarak sormak istiyorum ki; 1982 yılında eğitime başlayan Marmara üniversitesinden 1981 yılında nasıl mezun olduğu konusunda vatandaşı aydınlatabilir mi?
Ciddi misin
O üniversite okumadi ki
Mezun değil yani
peki sayın recep bey bizim milletimiz suriyelilerle aynı işi yapmak zorunda mı? işten kastı tekstil falan mı bu adamın çünkü işsiz kalanlar genellikle mühendis falan da
Ben iş yerimin arazisi içindeki lojmanda yaşıyorum, tüm ihtiyaçlarımı içeride karşılayabildiğim için dışarıya da pek çıkmıyorum. Bu işe girmek için çok çabalamak gerekiyor. Bu kadar çabalandığına göre herkes işini seviyordur herhalde.
Buradan bakınca hiç işsizlik yokmuş ve herkes işini seviyormuş gibi görünüyor.🤔
Yapıyorsunuz yapmasına da 7 bin TL alan birisi 4 bin kira verip boğazına mı baksın evlensin mi yoksa çoluk çoğuna mı yedirsin?
Sen kendinden utan da millete iş olanağı sağla üniversite mezunlari işsiz lise mezunları ülkeyi yönetmeye kalkıyor
Ağzı olan konuşuyor demek ağzımı açarsam hiç iyi şeyler söylemem de neyse hem hayalim olan işi yapamıyorum hem de şu an işsizim erkek okumasa dahi bir şekilde yoluna bakar biz kadınlar her işte çalışamayız ki 😡
Utanmayan ve sıkılmayanlarda başı çeken kendisi. Epey bir zamandır hem de. Bunların kendinden haberi yok. İlginç.
Ben yapıyorum da bi sürü insan yapamıyor. Bunun suçlusu insanlar değil, liyakatsizlik, kötü eğitim falan
İş var dediği de haftanın 6 günü günde 12 saat çalıştırılıp asgari ücret hatta daha bile azı :D
Tanıdıklarına verdiği çift maaşlı işlerle asgari ücretli vasıflı insanlara verilen saçma mağazacılık işlerini bir tutuyor tabi. K. Pek.
Bos yapıyor köle gibi yaşa diyorlar adam asgari ücretle evini nasıl gecindirsin
Mühendisi gıda firmasında makina operatörü yapacaksanız evet iş var... !
İşsizlik de var iş begenmemezlik de var ben iş beğenmiyorum mesela çünkü niye beğenelim çalışma şartları berbat çalışma saatleri çok yüksek ayda alacağın para 200 250 dolar niye begenelim
Adam haklı yok tabii kimsenin bi yerinde iş yok asıl 🤣🤣🤣
Tabiki yok iş çok ülkede çalışmayı kanka yemiyor iş yok iş yok diye ortada geziniyorlar
Is var ama uzun saatler çalışıp asgari ücret alırsan var. Kurye taşıyan mühendisler var
Yapıyorum ama Türkiye'de değil. 5li çete kardeşim yesin.
Bir yerde haklı İş beğenmeyen de hatırı sayılır kişi var
Valla tayyip seçime yakın ne gibi bir oy yükseltme hamlesi planlıuyor merak konusu. Ama pek bi etkisi olmaz artık.
Onlara bakma sen onlar kendi ütopyalarında yaşıyolar.
Her yer angarya işlerle dolu. Sonra iş var diyolar heee iş var bok var
Erdoğan saraydan çıksın da iş arasın çalışsın bakayım asgari ücretle geçinsin oradan sallamak kolay
İşsizlik hep vardi ama şu anda doruk noktasında sanırım
Ülke gerçeklerinden bi haber bi cumhurbaskani var ve ona körü körüne oy veren bi kitle var...
Ama ciddrn heryer işci ariyor calişcak insan yok bizzat sahit oldum
Madem iş var neden herkes boş boş geziyor of bıktım bu sistemden
Utanmadan diyor öylemi o biraz utansa yapması gerekeni yapsa biz bu halde olmazdık
Ülkede oluşan SORUNLAR kabul edilmiyor ki çözülsün İşsizlik olduğunu kabul bile etmiyor
Tamam Recep Amca Tayyip amca diyorum da ana avratta da sövdürüyor
Hayır uyuşturucu yetiştirmek satmak istiyorum ama cb izin vermiyor 😏
işsizlik yok tabi öğretmenlik okuyan sanayide çıraklık yapabilir
Kimse kusura bakmasın ama kasiyer olup kendini bilmezler beni ezsin diye onca yıl okumadım. İşsiz profesör yetiştiriyor bu kpss sınavı.
Asıl utanmayan kendi, ben utandım burada be, nasıl böyle utanmadan dalga geçebiliyor.
Bu konuda adam hakli Her fabrikanin onunde is ilani var Adamlar zencilerle is yapiyor. Turkler is begenmiyorrrrrr
Asgati ucret diyede bisey yok ara bulursun yuksek maasli isi
TUİK çok utanmaz ya, 3.900.000 kişiyi işsiz göstermiş 🤣

Gençler iş beğenmiyor
İş:
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?