Cevabın nedir?
Yorumlara şöyle bir baktım da herkes günümüz mühendislerine atmış tutmus millet sacmalamis resmen. Evet günümüzün en çok iş bulamayanlarindan mühendisler ama bunda mühendislik okuyanların suçu ne pardon da. Bölüm açılmış mı açılmış puanın yetiyor mu yetiyor öğrenci bu kısmıyla ilgileniyor Türkiye de tüm ailelerin çabası ne çocuğum doktor avukat mühendis olsun bizler bu bilinçle yetiştirilen cocuklardik. Devletin uyguladığı yanlış politikaların
cezasını mühendislikk öğrencilerinin mezunlarının çekmesi saçma. Mühendislikte yan gelip yatmıyorsun millet kafelerde vakit gecirirken ortalıkta gezerken sen masa başında ders çalışıyorsun okulu bitirene kadar senden bir sen çıkıyor. Düzgün eğitim verilseydi kontenjanlar kisitlansaydi bu işte böyle olmasaydı bu her bölüm için geçerli. Hak eden kazansaydi madem. Mühendislik bitiren öğrenciler asgari ücretle çalışmayı haketmiyor, okumayanlarla aynı kefeye konulmayi haketmiyor kimse kusura bakmasın. Buradan şimdi yok gittiler mühendislik okudular da şimdi iş bulamıyorlar da iyi oldu da diyenlere sesleniyorum sizler çocuğunuzu okutmayin!!40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Heryerde üniversite her yerde her bölüm var. Alım çok kalite düşük, eğitim vasat... Bu ülkenin üretim hattı sadece mühendis değil. Herkes lisans mezunu olmak zorunda degil. Ara eleman sıkıntısı bir hayli fazla. Tekniker, teknisyen ihtiyacı fazla.. Çoğu genç 4 yıl okudum diyerek iş beğenmiyor, maaş beğenmiyor. Tecrübeli isteyen işveren de bir hayli fazla tabi. Mühendis ilanlarında artık ebesinin nikahı eksik...
40 Yorumla
+1 yılUYARI: Siyasi olarak anlayan da, cevap veren de benden uzak dursun; bu konularda ağzımın ayarı bozuluyor!!!
Mesele üretim, mesele ülkemin geleceği.! Sözkonusu ülkem olunca ben de bu ülkenin bir vatandaşıyım, tepem atıyor.!
... Cevaba gelelim. ...
Mühendise ihtiyacımız yok ki zaten.!
ABD ve Rusya'dan her türlü ihtiyacımızı karşılıyoruz.
Mesela; eti dışardan, samanı bile dışardan alıyoruz; ne gerek var mühendise?
Köprüleri dışardan gelip yapıyorlar, metro-tramvay dışardan alınıyor.
Otomobiller zaten hep dışardan geliyor.! N'apacaksın mühendisi kardeş? Ne işine yarayacak?/.!72 Yorumla- +1 yıl
@IamKaaze teşekkür ederim dostum 👍
+1 yılO zaman oy atmayın kardeşim lafa gelince herkes milliyetçi bilmem neyci, ama sandıkta hep aynı isim, bırakın artık bari arkasında durun iki yüzlü olmayın be brütüs!!!
120 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
83Cevap
+1 yılYıllarca mühendis ol, boşta kalmazsın, iyi kazanırsın diye diye insanları bu alanlara hapsettiler. Dışarıya bakın en çok mesleğinden şikayetçi olanlar, mesleğini sevmeyenler mühendisler. Çünkü uzun yıllardır insanlara mühendis olmak zorundalarmış gibi baskı yaptılar. Ben Anadolu Lisesi çıkışlıyım, eşit ağırlık seçmek istediğimde bana ve benim gibi bir sürü arkadaşa okul müdürü izin vermedi, benim okulumdan sadece mühendis ve doktor çıkacak dedi. Bunu diyen bir eğitmen. O yaşta yukarıda saydıklarımla aklımıza girdiler, lan zaten işsizlik var en azından mühendis olup kendimizi kurtarırız diyerek sayısal ve mühendislik okuduk. Şimdi ülkede koca bir mühendis yığını oluştu. Firma sahibi mühendislerle konuştuğumda, mühendisten bol bir şey olmadığı için 2000bin liraya mühendis çalıştırdığını ancak sahada çalışacak demirci, kalıpçı bulamadığını ve onlara çok daha fazlasını vermek zorunda kaldığını söylemişti. Şimdi kim demirci olmak ister ki, sınava girip sallasan zaten mühendis oluyorsun. İçler acısı bir durum açıkçası..
53 Yorumla- +1 yıl
Sadece okumak yetmiyor bu ülkede tanıdığın olacak ilgili yerlerde
- +1 yıl
@Cansukılınç haklısınız
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşsizliği bence sadece mühendislik ile kıyaslamak doğru olmaz diye düşünüyorum birkaç seneye firmalar artık çalıştıracak eleman bulamayacak duruma gelecek (genel olarak konuştum) zaten hani eğitimli insanları geçtim işçi göçüyle de çok giden var ülkede eğitimli olup okuduğuna pişman çok insan var ama eğitimsiz olana da iş yok ki zira işçi göçü rakamları ortada ve en önemlisi istihdam yaratılmıyor mesela yurtdışında okuyup dönsek bile okuduğumuz alan dışında dahi bir işe yerleşemiyoruz zaten gitmenin yolları çok açık :
1- Öğrenci olarak gidip orada kalmak
2-O ülkenin vatandaşı ile evlilik yapmak yani evlilik yoluyla gitmek
3-İşçi göçü
4-Firmalar bazen Avrupa birliği dışından eğitimli eleman alıyor (işçi göçünün eğitimli versiyonu olarak düşünebiliriz)
Yeni mezunlara tavsiyem : Yurtdışında yüksek lisans kovalayın ve Türkiye’de boşu boşuna iş aramayın nasılsa iş bulacağımız yok bari en azından gideceğimiz yere faydalı olalım ve orada iyi bir çevre edinip işlerimizi geliştirelim
İşi olup da yurtdışında işine devam etmek isteyenlere tavsiyem de : Bence evlilik yoluyla yurtdışına gidin en azından vizeyle ve çalışma izniyle falan filan uğraşmazsınız Türkiye’de yaptığınız işleri orada devam ettirin gittiğiniz yerde faydalı olun ve unutmayın : Hepimiz dünya vatandaşıyız artık Türkiye bitti bu ülkeye istesek de faydalı olamayız...00 YorumlaBu ülkenin çocuklarında yetenek var dünyanın hiç bir yerinde kendi insanının potansiyelini hiçe sayan yok eden bir yönetim şekli yoktor bizde olduğu kadar Baytar mezunlarını alır teknoloji bakanlığına koyarız makina mezununu alır savunma bakanlığına koyarız böyledir bizde sistem islamı överiz ama onun söylediğini yapmayız “İşi Ehline Verin” o yüzden bir süre daha Sürünmeye devam öyle korkarız ki girişimci bir insan yaratıcılık sözüne deyince hemen başka yerlere çekilir beyin beyin çok önemli bakış açısı çok önemli ülke menfaati Şeref’i bozuk haysiyetsiz yöneticilerin ceplerini doldurmalarından çok daha önemli
20 YorumlaBu ülkede işsizlik var neden mi ıyi yonetilmiyoruz çünkü. O kadar üniverste oku oku sonunda ıssız kal askari ücretle bile iş bulamaz olduk biz vatandaşlar tayyib saolsun suriyelilerden sıra bize gelmiyor mk kendi ülkemizde yabancı olduk ayrıca ev hanimlarinida issizden saymiyorlar ama onlarda ıs istiyor Turkiyedeki %20 ıssız kimler biliyor musunuz 3 ay boyunca fiilen iş aramış ama bulamamışlardır yani iş yok zaten deyip benim gibi aramaydılar ıssız sayilmiyormus bizleri de saysalar ülkenin yarısından çoğunun ac olduğu meydana cikacak mk un uyaniklari kadınlar da işe girdi diye işsizlik var dio ulan üret ki herkes çalışsın kimse ıssız kalmasın mk larim anca yio
00 Yorumla
+1 yılbunun meslekten çok dağın başında bile okul olmasıyla ilgisi var. Ki köklü universite diyeceginiz bile ne kadar dolu tartışmaya açıkken her yerde üniversite olmasının mantığı nedir.
karadeniz de bilgisayar mühendisliği okumaya giden bir arkadaşım vardı dayımın aselsanda olduğunu duyunca dayımın ona is bulacağı hayaliyle kendini bir süre avuttu resmen. ( söz konusu adam itü mezunu) aynı arkadaş siinifta kızların derse girmediğini, derslerin erkeklerle işlendiğini de söylüyor. O zaman bu ne tezatlik diye sorarlar.
Yani hicbir sekilde yeterli eğitimi almadığın bir alanda sana birileri iş verse ne olacak, iş kıtlığı diye bir şey yok , oldugu yerde saymak sonra da iş aramak ve bulamamak var.02 Yorumla- +1 yıl
Dayım bana iş bulucam diye vaadlerde bulunmuştu okurken onun hayali de vardı. Eczacı bir konşumuz vardı o da yardımcı olurum demişti:). Mezun oldum yüzüme bakmadılar. Neyse küçükten başlayıp bikaç basamak ilerledik.. beklenti kötübişi.
- +1 yıl
aslinda o beklentiye girecek kadar yetersiz hissetmek
kotu olan.
+1 yılBilgisayar Mühendisiyim, okul bitince İstanbul'da iş bulamadım basit bir mühendis değildim cv tam donanımlı İtalya'ya gittim sırf yabancı dil öğrenmek için staj yaptığım yer basit bir yer değildi buna rağmen iş bulamamıştım yaşadığım şehri bırakıp iş için İzmire taşındım. Bir tanıdık sayesinde yoksa işsiz kalma ihtimalim vardı. İyi ki buraya gelmişim diyorum.
40 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Benim yanima yetistirmem icin muhendis verdiler cocukta bir kibir bir kibir sanirsinki kucuk daglari o yaratmis. Adama iş anlatiyorum benden is ogrenmek zoruna gidiyor. Okuldan mezun olunca hemen mudur amir filan olunacak saniyor. Bende bu ise yaramaz diyip kapinin yolunu gosterdim. Bu kafada olan adamlarda var.
49 Yorumla- +1 yıl
Nasıl anlattığına bağlı. Etki olmazsa tepki olmaz. Ego konusuna değindiğine göre bu durumla savaşan sizsiniz gibi görünüyor
- +1 yıl
Yetiştirmen için vermişler işte. Her neyse. İyi akşamlar.
- +1 yıl
Abi önüne geçeni mühendis yapıyorlar artık bu tarz adamlar da o yüzden oluyor bence. sana sonuna kadar hak verdim
- +1 yıl
@contravolta7 bir insanı yetiştirebilme kapasitesine herkes sahip değil anlaşılan. Öyle kalpı göstermekle olmaz bu işler. bir insanı kazanmak çok önemlidir. Tamam sistem önemli ama iş insanların vicdanında bitiyor. Her şeyden önce insanlık. Yok artistmiş falanmış filanmış. Zaten onun zamanla düzeltebileceği bir durumdu
- +1 yıl
Yani artist falan bunlar ayak işe yeni başlayan biriyle bir olmak? Üzücü açıkçası yol göstermek yerine kapı göstermek. Yani ben onu yetiştireyim geleceğe iyi şeyler katabilen bir mühendis olsun da sonradan anlamazsa zaten onun eşşekliği. Ki anlamayacapını düşünmüyorum. Ayrıyeten Etki varsa tepki vardır bu kadar basit.
- +1 yıl
Evet çünkü gerçekleri söyledim.
+1 yılİşsizlik neden artıyor biliyormusun. Biz çocuklarımıza kıyıp orta ve lise çağlarında hayatın zorluklarını öğretmiyoruz. Biz çalışıp onlara veriyoruz buna üniversite çağıda dahil hiç bir iş görmemiş 25 yaşında birisi ne iş yapar. Hiç bir iş yapamaz yapamadığı gibi az iş çok para istiyorlar. Ee tabi üniversiteyi bitirmiş işçiliği küçümsiyorlar masa başı is arıyorlar. Unutmayın Emeklemeden yürümez. Daha yazacak şey çok ama başınız ağrıyacak.
30 YorumlaOkuyanda bulamıyor okumayanda. O bu şu diye ayırmayın he iş var diyenlerede sesleniyorum siz defolun gidin o işte çalışın madem var.
Cidden insanlar boş iş yok diyene sitem ediyolar var diyolar gösterdikleri iş şantiye hamallık veya tekstilde hamallık kendi gül gibi işte çalışır iş yok diyen gence hamallığı iş diye gösteren bir millete dönüştürüldük20 Yorumla
+1 yılTMMOB yi artık olaya mudahil olmaya cagiyorum. Odalarda g. t büyüterek solculuk oynamasinlar artık. Mühendisler için iş ortamı yaratsinlar. Üyelik için para almayi biliyorlar. Kurslar için çanta çanta para almayı biliyorlar. Kapitalizme en büyük usakligi edip utanmadan 1 mayista meydanlara zırlıyorlar
20 YorumlaGirişim az. Herkes bir şirkete kapak atmanın peşinde. Kimse sorumluluk almak istemiyor. Sonunda da çalışacak şirket kalmıyor. Dünyanın neresinde olursun ol bu devirde devletten bir şey beklemek salaklıktır. Engellenemez bir şekilde her şey özelleşecek. Özel şirketler uzaya çıkıyor artık. Özel şirketler çoğu devletten daha zengin. Özel şirketler çoğu ülkeden daha fazla nüfusa sahip.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılMühendis gereksiz bir meslek çünkü örnek vereyim vestel telefon üretiyor ama montajını 12 yaşında ki cocuga öğret o da yapar parçaları birleştir al sana yerli malı telefon bunun için mühendise gerek var mı haaa amarikada çalışacaksan tamam mühendis ol ama türkiyede mühendis okuyacağına amele ol daha iyi.
10 Yorumla
+1 yılBence'mde de bahsettiğim gibi, sistemin değişmesi gerekiyor...
İşçi Sınıfının Aşağılanmadığı Bir Ülke Hayal Ediyorum! ↗11 Yorumla- +1 yıl
Gereksiz yere insanlar mühendislik fakültesinde okumamalı ya da okuyacaksa da olacaklarına katlanmalı. Herkes mühendis olamaz, o yüzden başka iş kollarında yer alması gerekiyor.
+1 yılKimse üstüne alınmasın da tecrübeye rağmen kumpas tutmayı bilmeyen hesap yapamayan da kendini Makine veya ilgili birim Mühendisiyim demesin. Eğer özellikle Makine Mühendisi açıktaysa bunda sorgulanacak tek kişi kendisi. Ben ne mühendisler gördüm kripto Einstein. Adamlar kendini geliştirmek için resmen bilgi çalıyor yerleri süpürüp masaları silerken. Bu birşeye yaramaz mühendisler bununla aynı mesleği paylaşıyor. Buna bile şükretmeliler.
15 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim ben makine teknikeriyim. Güzel firmalarda çalıştım. Benimle aynı gün başlayan bir mühendis benim kadar kafasına alamıyordu. Düşün kaliteciydim, arte mühendisine fikir veriyordum haaa doğru ya diyordu.
- +1 yıl
İsteyen birşekilde öğreniyor.
Muhendislik tanimi demode... misal insaat muhendisliginin 30 kusur bransi var. Kopru yapanin tunel yapmasi artik ne dogru nede mumkun. İssiz tanimida demode... Cocuk bakmakta dukkana yarim saat gozkulak olmakta misal bir is, ekonomiye katkisi herkesin az cok var. Olcu sistemi birimi olmayan tanimlar gelisime aciktir.
00 Yorumlaİktisat mezunuyum.. jant lastik otomobil
Servis bakim sahibi oldum.. severek yapiyorum kendim sectim bu isi ama insan her okudum diye bu beklenti icine girmemeli ben kpss yi kazandim yine memur olmadim tercih ve yetistirilme tarzi diyelim.. annem babam
Yuksek mevki memur olduklari halde memur olmami hic istemediler Allah ikisindende razi olsun.. iyi kazaniyorum isim pis ama eglenceli ve zevkli..00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu benim kişisel görüşüm daha önce bir süre mühendislik fakültesinde bulundum ama mezun olmadım ve bazı öğrenciler düşük puanla bile yerlesse sıkı çalışıp ilerlerken bazıları sadece bölümü bitirmeye çalışıyor bir mühendis adayı olabildiğince kendini geliştirmeye çalışmalıdir hatta bu her bölüm için böyle.
30 Yorumla
+1 yılMadem donanımlı muhendisler yetistirilmiyor bu kadar üniversite niye var !!! ? 5-6 yıl boyunca ne yapıyor bu öğrenciler? Sistem değişmediği sürece bu oran her yıl artacak ve iç savaş kaçınılmaz olacak o zman sorumlular kaçacak delik arayacak aha da buraya yazıyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdam sırf okumak için üniversite okuyor. Sonra işsizim diyor. Önü kapalı olduğunu bile bile İşletme iktisat okuyor. birazda bizim insanımızda var ya kendini geliştireceksin, merdiven basamakları gibi kendini geliştirerek yukarı doğru cıkacaksın. Çoğu mezun ben mühendislik bitirdim ingilizce öğrendim bir işe yaramadı diyor tabi yaramaz tecrübe olmadan ben mühendisi ne yapayım 🤷♂️
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok üniversite açmak mesele değil, Eğitim kalitesi yüksek olmadıktan sonra. Türkiye de ODTÜ, İTÜ, İstanbul Üni ve bir iki üniversite dışındaki üniversitelerin eğitim seviyesi düşük. Özel üniversiteler neredeyse baba parasıyla diploma veriyor. Bu durumda mezun çok ama , y, yetişmiş mühendis sayısı az
21 Yorumla- +1 yıl
haklısın
Gizli Üye(36-45)+1 yılZibil gibi universite, zibil gibi bolum, zibil gibi de muhendis adayi ya da muhendis...
Egitim kalitesi yerlerde, hoca sayisi yetmiyor. Yetistirilen yeni muhendisler daha da vasat hale geldikce, kaliteli hocalar yavas yavas azaldikca durumlar dahq da kotu halr gelecek...
Bu sartlarda ne bekliyordunuz ki?10 Yorumla
+1 yılBana da iş Bulamazsın dediler iş de buldum (devlette) evimi de aldım arabamı da (bmw f30 2014 estoril Blue) çalışana ALLAH verir
ALLAH VAR GAM YOK !..40 Yorumla
+1 yılBilgisayar Mühendisliği mezunuyum. Yeni mezunlar kervanındanım. Cv verdiğim hiç bir yerden dönüş yapılmıyor. Bende yazılım üzerine yoğunlaşmaya, mobil uygulama üzerinden para kazanmaya karar verdim. İnşallah kısa sürede Play Store de olacağız. Çabalamadan olmuyor maalesef.
32 Yorumla- +1 yıl
Bana yaz play storedeki uygulamayı yükleyim telefona
- +1 yıl
@Cansukılınç
Teşekkür ediyorum bu güzel düşüncen için Cansu :)
Henüz Play Store tarafından onaylanmadı. Uygulanır uygulanmaz buradan duyuru yapmaya çalışacağım, ☺️
- Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAvrupa bizi kıskanıyeah, Türkiye işşizlikte şaha kalkıyeah.
''Burası Türkiye, burada işşizlik var''
Hz. Mevlana yaşasa ise gelme ama sen bilirsin derdi.32 Yorumla- +1 yıl
Onu kendine sorman gerekmiyor mu?🤭
+1 yılBurda çok gereksiz konuşanlar var, önemli olan tek şey üniversite kalitesi değildir bu sadece pozitif etkendir, asıl önemli olan bireyin kendini ne kadar yetiştirebildiğidir. Eğer bölümünüzü gerçekten sever ve çalışır iseniz elbette iş bulmak kolay yoksa sırf okumak için okursanız iş bulmanız mucize olur. Kaldı ki odtü mezunu olsanız bile adam işe girdikten sonra vurur tekmeyi.
10 Yorumla
+1 yılHaydi buldu diyelim, doğru düzgün çalışma koşulu zor, maaş ne kadar tatmin edici olur? Birileri çıkıp şu insanların sağlığı en önemlisi diyorsa bir nebze iyi, belli olmuyor o.
20 YorumlaMüslüm babanın lafı aklıma geliyor Dünyayı yakarsa garipler yakar diyor ve bu garipler çoğalmaya başladı dünya olmasa da bazılarını yakacaklardır yakındır
10 Yorumla
+1 yılArz talep meselesi biraz.
İstihdam yoksa diploma çöp oluyor.
Ülkede eğitimi tamamlayıp işe hazır olan vatandaşa iş vermek zorundadır devlet veya hukumet.
Yoksa kapatın okulları ya da sadece okur yazar olmak için okusun30 YorumlaBu tabiki resmî veri kendi adıma konuşmam gerekirse orta ölçekli bir inşaat firmasında bir fiil 3 yıl çalıştım ve işler bitti ben dahil beş arkadaşım işsiz kaldık yani bence daha fazla işsiz var
12 Yorumla
+1 yılİnşaat mühendisi adaylarının işi çok özellikle. Bir arkadaşım vardı. Sözde mühendisti. Vakit bulup görüştüğümüzde ayakkabıları vs hep toz toprak içindeydi. Adamlar sonra tüm mühendisleri kovdu. Dava açtılar tazminat için. Vermiyorlardı da. Allah yardım etsin meslek seçimi çok önemli. Şimdi pilotluğa hazırlanıyor
12 Yorumla- +1 yıl
@Aytaç0660 çok zor. Gerçekten yazık oluyor
Enerji sistemleri mühendisliği bitirdim iş bulamadım şu an Türk hava kuvvetlerinde asteğmenim kara havacı yardımcı pilot... Türkiye’de özel sektör batağı olduğu sürece böyle gider ne yazıkki 👍
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkuzenim fen lisesinden ve Odtü bilgisayar mühendisliğinden mezun
anadili gibi ingilizce ve almanca biliyor ama işsiz hic meslegini yapamadi üç senedir iş bulamiyor hani odtülüler açikta kalmazdi
1 sene önce filan bir yabanci dil kursunda iş buldu ingilizce egitmenligi yapti 6 ay çalişti asgari ücret aldi sonra kurs müşterisizlikten dolayi küçülmeye gidicekler diye kuzenimi işten çikardilar
adam Şu an kafayi yicek antidepresan kullaniyo galiba04 Yorumla- +1 yıl
o iş beğenmiyodur
Cevap sahibi+1 yıl@nejatkitis begenmedigi içinmi 6ay boyunca ingilizce egitmenligi yapti sonra kovulduktan sonrada antidepresan içmeye basladi
herkesi kendin gibi sanma- +1 yıl
izmirde bilgisayar mühendisleri daha mezun olmadan son sene çalışmaya başlıyorlar senin kuzenin odtüden mezun olmuş o nasıl bulamıyor
Cevap sahibi+1 yıl@nejatkitis belkide şansı yoktur
Unutmayin bu ulkenin copcuyede ayakkabiciyada pazarciyada v. b. ihtiyaci var. herkezin gozu yuksekte. sisteminde hatalari var tabiki.
30 Yorumla
+1 yılgidip niğdede mühendislik okursan ya da gıda mühendisliği çevre mühendisliği okursan tabi iş bulamazsın rekabet var heryerde
22 Yorumla- +1 yıl
Niğdeli misin abi :)
- +1 yıl
@AtalayÇağatay yok değilim örnek olsun diye söyledim aklıma ilk orası geldi gazozdan dolayı herhalde :)
+1 yılBir mühendis olarak, mezun olana kadar en az 8 profesör den ders aldım. Şimdiler de özel okul vs mühendis yetiştiremiyor tekniker bile sayılmaz. Bastır para yi aliyor unvanı
16 Yorumla- +1 yıl
@aksmdn siz bilemezsiniz tabi mi. Şimdi ki prof larda aşırtma makale ile oluyor. Kendi kuramları olmayan prof lar var. O zaman aradaki farkı anlarsınız.
- +1 yıl
Her mühendislik fakültesi açmak için en az 8 prof 12 doc olma şartı olsa zaten uyduruk kolejler mühendislik fakültesi açamaz. Tek doçent ile bölüm açıyorlar. Sonrası okutman
- +1 yıl
@aksmdn araştırma görevlisi vs herşey vardı. Şimdi sayıları fazla. 94 te inşaat müh kazandım. 2014 te öylesine sınava girdim yine aynı yeri kazanıyordum nerdeyse.
+1 yılNüfus çoğaldı herkes okumaya başladı eskiden az kişi çocuğunu okuturdu şimdi ise herkes okutuyor dolayısıyla her meslekten çok var. Herkes de kamuda çalışmak istiyor zanaatkar olmak isteyen yok. Bu da devletin durmadan kaynak üretip kamu personeli almasını öngörüyor. Herkes iş seçiyor artık.
Sadece mühendislikte değil öğretmenlikte de öyle. Çok fazla öğretmen var çünkü.00 YorumlaTabi bizden istediğiniz gibi hiç bir şey düşünmeden okursak daha sonra mezun olduğumuzda mal gibi ortada kalırız!!! Düşüdükmüde ilerleyemeyiz... Ah güzel ülkem ne haldesin sen böyle!!!
00 Yorumla
+1 yılMuhendislik rastgele heryerde okunacak birsey degil. Teknik universitede okumaya gayret ediniz.
30 YorumlaMühendislik bölümünü iyi bir üniversitede okumak çok önemli. Ben, fen lisesinde okudum ve mühendis olan arkadaşlarımın çoğu benden fazla kazanıyor.
20 YorumlaHer ile bir üniversite. Her eve okumuş bir işsiz. Sadece mühendislik değil malesef.
31 Yorumla- +1 yıl
malesef
+1 yılFarketmiyor ki öyle tanıdıklarım varki jeofizik okumuş adam şuanda satış işinde çalışıyor. Normal yani😉
10 Yorumla
+1 yılŞimdi eğitim durumuna göre adam çalıştırmıyorlar. Tecrübeliysen, İngilizcen varsa, diksiyonun iyiyse yine de işe girmeye tam yetmiyor.
10 Yorumla
+1 yılEee ilk 30 binden sonrasini muhendis yaparsan... 200 binle aliyorlar 200 binle muhendislik ogrencisi aliniyor, yani...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaşım makine mühendisi mezun oldu torpille asgari ucretli is buldu fabrikada. Normal isciyle aynı aliyor. Birisi enerji muhendisi oda is bulamadi. Birisi elektrik muhendisi 6. senesine girdi mezun olamadi. Mühendislik zor
10 Yorumla
+1 yılHerkes kendi branşında iş bulabilse.. Mesela mezuniyet durumuna göre kadrolar olsa.. Üniv. mezunu halkla ilişkiler varken, lise mezunu.. 🤔🙄
10 Yorumla
+1 yılOdtü'de mühendislik okuyacağım diye kçını yırtan bana bayağı büyük bir şok oldu bu.
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 393 cevap paylaştı. Bunlar daha başlangıç 😀%95 dısa bağlı bir ülkede bunlar gayet normal
20 YorumlaAsliye hukuk mahkemesi? ↗
Yardımcı olabilir misiniz00 YorumlaYazılım sektörüde aynı. Fırsat olsa bir tane yazılımcı tr de kalmaz... ne ücret tatmin edici ne Bişi...
00 Yorumla
+1 yılBu tamamen kendini geliştirmekle alakalı. Mühendislik için yapılacak şeyler arasında çağa ayak uydurmak var.
Memur kafasındakiler işsiz.00 YorumlaBaşımızdaki zat nitelikli kişilere her zaman işin olduğundan bahsediordu. Nerde hani diye sormazlar mı adama. Yok, soramıyorlar işte.
00 YorumlaYakın gelecekte yapay zeka yüzünden milyonlarca insan işsiz kalacak.
34 Yorumla- +1 yıl
Aynen kardeşim ama o dediğin yaygınlaşması ile birlikte 20 30 yılı bulur bizim nesil değil gelecek nesiller etkilenecek zaten 20 yıl sonra dünya diye bişey olmayacak küresel ısınma susuzluk su savaşları cikacak
- +1 yıl
@Cansukılınç 30 yıl sonra benim yaşımdakilerin çoğu hayatta olur. Yani bundan bizde etkileneceğiz. Neyse ki bir ayağım çukurda olacak. Öteki ayağımı da çukurdaki diğer ayağımın yanına getirmiş olacağım. Dediğin gibi benden sonrakiler baksın başının çaresine.
- +1 yıl
Hiç belli olmaz hiçbirimizin yarına çıkacağının garantisi yok ayrıca biz o yasta emekli oluruz yine gelecek nesilin sorunu ama yinede o kadar yaygın yapmazlar millet aptal mi insanlar ne iş yapacak da para kazanacak
- +1 yıl
@Cansukılınç Kapitalizm göz yaşına bakar mı sence? Zengin daha da zengin, fakir daha da fakir olacak. Senin fabrikan olsa işçi olarak insan mı alırsın yoksa maliyeti çok daha az olan robot mu? Sen 2019 model ferrarini satıp 2020 modelin, rengini cantlarını katalogtan seçmeye çalışırken bir çok insan evine ekmek götürememenin huzursuzluğunu yaşayacak. Japonya hemen hemen her sektörün robotunu çıkarmaya başladı. Otellerde robotlar karşılıyor artık insanları. Yarın bir gün sokakları robotlar süpürecek. Halk otobüsleri insansız olacak. Yapay zeka dil çevirici robotlar sayesinde tercümanlık yapanlarda artık işsiz kalacak. Robotlara 60 dil yükledin mi tamamdır. Daha insana ne gerek. Bunlar insanlara şu an belki komik geliyor ama bunların hepsi bir bir gerçekleşecek.
180 barajini gecip muhendislik okuturlarsa tabi isssiz sayisi artar
60 Yorumla
+1 yıliyi kimühendis değilim 👻öyle işsiz kalınır mı aman aman
10 Yorumla10 yıllık tekstil mühendisliği hayatımın 6 yılı reklam sektöründe geçti.
10 Yorumlatanıdığı olmayan bu devirde iş bulamıyor, sorun diploma falan değil.
10 Yorumla
+1 yılValla artik her meslek issiz. Allah ac kopekleri doyursun
10 YorumlaÖnemli yerlerde dayın yoksa her bölümde açıkta kalabilirsin
10 YorumlaKimse iş bulamıyor ama yoğunluk iibf mezunları sanırım 😂
10 Yorumla
+1 yılİşsizlik olduğunu düşünmüyorum. Kuru kuruya üniversite bitir sonra 3.5 bin lira maaş iste. Vermeyince de ben issisim de. Genelleme yapıyorum. Kişi okuldan sonra kendini gelistirmiyorsa seçen değil secilen oluyor
20 Yorumla- Devamını Gör (80)
Devamını Gör(125)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Türkiye'de işsiz mühendis sayısı 91 bin oldu! Sizce hangi meslekler bu devirde iş bulamıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler