Diriliş Ertuğrul Dizisinin Tarihi Yok Ettiğini Biliyor Musunuz?

İlber Ortaylı dahi, Ertuğrul'un Müslüman olmadığını bir Tengrici olduğunu Osmanlı İmparatorluğu kitabında söyler, burada hala Türklerin 754'de Müslüman olduğunu sananlar varsa uzaklaşsın gerçekten, bu yalanların dillendirilmesinden bıktım, Türklerin doğru düzgün Müslüman oluşu 16. yy'a kadar uzar, Sünni oluşu ise 2. Mahmut iledir, Doğu Türkleri ise zaten Yesevidir, bugün Uygur Müslümanları bu yüzden Anadolu Bektaşisi-Alevisi gibi semah getirir.

İşte sıralamasıyla o hatalar.
Diriliş Ertuğrul Dizisinin  Tarihi Yok Ettiğini Biliyor Musunuz?

Ben sadece son maddeyi yazıyorum.

Burada uzun uzun anlatılmış bir şekilde hatalar duruyor. Hayali karakterler mi dersin, olmayan kıyafetler mi, saçma sapan çadır düzenlemeleri mi, Müslüman olmayan Boyu, Müslüman gibi göstermek mi...

Osmanın adı bile Ataman'dır, Osman değildir, bilmezler ki...

Devamı için: https://neoevrim.com/dirilis-ertugrul-dizisi-tarih-hatalari-ve-islami-propagandasi/
Güncellemeler
+1 yıl
Nedense küfür edenler hiç bir hataya cevap vermiyor, üstüne de kaynak sunmayıp hakaret ediyor. :D Ertuğrul'un Müslüman olduğuna ne kanıtınız var? Yok mu? Benim olmadığına bir kaynağım var, o da Halil İnalcık'ın Klasik Dönem Osmanlı İmparatorluğu'na girişi, İlber Ortaylı'nın Osmanlı İmparatorluğu kitabı ve Türk Kolonizatörler Dervişler kitabı, sizin kaynağınız nedir? Saçma sapan türbesine git motiflere bak mı :D
Güncellemeler
+1 yıl
Aşağıdaki Blue... isimli "engelleyen cahile" cevabımızdır. Yarasa ışıktan korkar !

asuhaushauhsauhsuah :D Nereden düzelteyim bunu? İnternetten araştırma diyor da söylediklerinin kaynakları nedir?

1- Türkler, 754'te Müslüman olmadı.
2- Türkler'e Müslüman olmaları için sayısız katliam yapıldı.
3- Selçukluları yıkanlar
Diriliş Ertuğrul Dizisinin Tarihi Yok Ettiğini Biliyor Musunuz?