asuhaushauhsauhsuah :D Nereden düzelteyim bunu? İnternetten araştırma diyor da söylediklerinin kaynakları nedir?
1- Türkler, 754'te Müslüman olmadı.
2- Türkler'e Müslüman olmaları için sayısız katliam yapıldı.
3- Selçukluları yıkanlar
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Tevarih-i Ali Selçuk; kitabında Oğuz boylarının müslüman oluşunu ve Ertuğrul gazinin Ehli Sünnet Müslüman olduğunu yazar; üstelik Türkler Göktürklerden sonra, Uygur Kağanlığı zamanında; Budist olmuşken Türklerin Tengrici olduğu iddiası komik ve bir o kadar da zırvadır. Kaynağı İbni bibi gibi Selçuklu tarihçisini alarak yazılan Tevarih-i Selçuk kitabı yalan yazıyorsa; Bütük ihtimal sen ve bu iddiayı atanlar; Ertuğrul gazinin kankası olmalısınız. Osmanlı tarihçisi Ahmedi Ertuğrul gaziye çokta uzak yıllarda yaşamamıştır ve her eserinde Türkçe Allahın adıyla başlar. Osmanlının kuruluş yıllarında beylik dönemine fatihalar okur ve onları yad eder. İddia edildiği gibi şaman yazmışlar birde Türkle hiçbir zaman şaman olmamıştır zaten;Türklerin tanrısı Tunguzlar gibi Moğollar gibi güneşin içinde değil ya da şamanların inancı gibi; Göklerdedir; Ataların ruhlarıdır;Tanyeri ağardığında kıblesidir o yüzden Tengri derlerdi;İddia edildiği gibi Ertuğrul hem tengrici olsaydı;Bugun Ertuğrul gazinin Bilecek/Söğütteki türbesi Kurgan gibi olurdu;Türbesinde Kazakların bulduğu Göktürk mezarı gibi kamların inancıyla duvarlara resimleri, değerli eşyaları etrafta gezerdi ama Türbenin heryerinde islam motifleri ve eserleri vardır. İslamiyete inanmayabilirsiniz o sizi ilgilendirirde böyle saçma sapan 16 yüzyılda Türkler müslüman oldu falan zırvalamayın.16 yuzyılda müslüman olan Türklere bakın anadoluda 12 ve 13 üncü yuzyıllarda Selçuklu Türklerine ait camiler, medreseler, hayratlar barındırıyor ve Ömer hayyamı okuyun sultan Alparslanın cuma selamlığını anlatsın size, Melihşahıın celali takvimi, Nizamiye Ehli sünnet medreseleri vs.. vs gider... bu camileri tabiki tengrci Türkler yaptı ahaha komik neyse Osman gazinin bir türbesine gidip Fatiha okuyun ruhu şad olsun atamızın :D
Yazdıklarının tamamı kendi uydurmaların, öncelikle Uygurların tamamı Budist olmadı ve bu da uzun süreli bir budizm değildi, Kağan Budist oldu diye herkes din değiştirmiyor ilk önce bunu bileceksin, Selçukluların sarayında Ömer Hayyam gibi de bir Ateist vardı ve eserler yazdı, İbn-i Fadlan da, Gerdüzi de bu dönemde Türkistanı, İranı gezen Arap Seyyahlarıdır ve Türklerin Müslüman olmadığını olsa da namaz kılmadığını tek sözcük dua bilmediklerini seyehatnamelerinde yazar, Ertuğrulun türbesi ise sonradan yaptırıldı ve içinde sadece Ertuğrul'un mezarı da yoktur, bari bunu bil, türbenin sonradan yaptırıldığını bilmeden atıp tutuyor, Tengrizm ise tek tanrılı değildir, Gökte olduğu gibi yerin altında da Erlik Han isimli bir Tanrı vardır, tarihi çarpıtmak için elinden geleni yapan insanların acizliğine şaşırmıyorum çünkü ideolojileri çürük olunca tarihi de çürütmeye çalışıyorlar. :D
Tevarih-i Ali selçukta yazar Ertuğrulun soy kütüğüde inancıda ibni bibi den alıntılarla yazılan bu kitaba uydurma diyen bir Biplersin gitsin, ona bakarsan Göktürklerde kağan tengriciydi halkta budistti o zaman senin mantiğina göre kapan Tengrici diye boylarda Tengrici olmak zorunda değil? Uygurlarin budist olduğu sogdaklı vezirlerinin olduğu çin kaynaklarında da yazılıdır; uygur Türklerine ait tapınaklar bugut dağında ve eteklerindedir tek bir kişiyle yapılan inançta değildir bir kere önce bunu öğren;Ertuğrul gazinin Türbesi sonradan yapılması onun Tengiri olduğunumu gösterir? Neden içinde Tengrici adetler yok o zaman? çünkü taa 16 yüzyila da senin demenle müslüman ve sunni oluyorlar ahahaha ulan heryerden çakıyorsunuz mal mal konuşma burda islama inanmıyorsan inanma banane sabahtan akşama kadar ibadet etsen Allah desende küfür etsende bana faydası yok ama bu uydurmalarla asıl siz ideolojilerinizin çürüklüğü ortaya çıkıyor ve son olarakta Ahmet Yesevi hoca ehli sünnet ve hanefidir
Ne kadar bildiğini sanıyorsun onu görüyorum şu anda...
1- Uygurlar'da Kağan Budist diye toplum da budist olmadı.
2- Kağan Tengrici diye tüm boylar da Tengrici olmuyor.
3- İbn-i Fadlan ve Gerdüzi okursan, 2. Murat Devrinde yazılan bir kitabın hiç bir şekilde gerçeği yansıtamayacağını da görürsün. İbn-i Fadlan ve Gerdüzi bu olayları yerinde ve görerek incelemiştir ve Türkleri "Müşrik" olarak adlandırmıştır.
4- Osmanlı Devleti Kuruluşu ile Bektaşidir, keza 2. Murat da öyledir, yani bir zahmet Ebusuud Kimdir gidip öğren sonra mal mal böyle şeylere inanma :D
5- Alkolden Zecriye vergisi alan ve Örfi Hukuka sahip bir devlet zaten Şeriat Devleti de olamaz, Narh uygulamasına, Kerhanelere ve Padişahların lıkır lıkır alkolüne girmemekteyim.
6- Ertuğrul'un türbesi sonradan yapıldı ve bu yüzden de bunu Müslüman olmasına kanıt sunman inanılmaz saçma.
7- Ertuğrul'un oğlu Ataman (Osman) Osman adını Edebali ile tanışıp Müslüman olunca aldı, ondan önce o da Tengristti, Halil İnalcık değil de sen bilecek
Ahmed Yesevi mi Sünni? :D Alkolü serbest bırakan, zinayı serbest bırakan, Kuran okuma şartının bile olmadığı, Bektaşileri Anadoluya yollayan adam mı Sünni zuhauhauahuha :D
ulan hayatiniz zirva sizin 2inci murat zamanindaki inanmiyorsun da ibni bibi yazıcıoğlu gibi döneminde yaşamış adam yalan söylüyor da 20 inci yüzyılda yaşamış inalcık doğru söylüyor lan kaybol;Türklerin hepsi zaten müslüman oldu iddiam yok tarihte öyle birşeyde zaten yazmıyor ama ne Ertuğrul ne de kayı boyu hatta diğer Türk boyları Tengriciydi demekte ayrı bir aptallık;Oğlunun adıyla sen din buluyorsan Selçuk beyin oğullarıda yahudi oluyor Mikail, İsrail adları var o zaman bu adamlar Tengrici mi Yahudimi birader saçmalıyorsun burda;Osman bey müslüman çocuğudur ve Ahmet yesevi ehli sünnet ve hanefidir divan-i Hikmeti oku ve Bektaşiler de has müslümanlardır şu an ki bektaşi geçine hurifilerler zamanının Bektaşileri bir değildir onlarda Ehli sünnettir ne ilk halifelere ne de ehli beyte tek kelam etmemiş ve sevmiş benimsemiştir Ehli sünnet budur senin sapık ve putperest atalarının yolundan git zaten yok oldunuz biz varız ve kıyamete kadar da var olacağız
Öncelikle bir şeyler öğrenmek istiyorsan, kibar olacaksın. Osmanzade Taib Efendi, kitaplarında Beyazıt'ın da içki içmediğini söyler ancak Beyazıt değil içki içmek, esrar keş'tir, şimdi sırf güzelleme yaptı diye inanacak mısın? Eşi Marina Despina yüzünden alkole alışır, Gedikli Ahmet Paşayı bile ziyafet sırasında mızrakla öldürür ama saray tarihçisine göre asla alkol almamıştır. Keza isimden din bulduğumu mu söyledim? Bunu sen söyledin, ben değil, söylemediğim şeyleri söylemişim gibi davranarak ne amaçlıyorsun?
1- Tanrı'yı eleştiren Bektaşiler, Müslüman değildir.
2- Ahmed Yesevi de Müslüman değildir, her şeyden önce Türk'tür.
3- Nasıl ki Nakşi mikrobunun etkisi ile İsmaili gibi Laik bir tarikat dahi Sünnileşmiş ise, Yesevi Dergahların da işgali ile bugün aynı şey yaşanmıştır.
4- Yesevilikte, alkol, seks serbesttir, kadın erkek eşitliği vardır ve çok eşlilik yasaktır.
5- Yesevilik, Türk Mezhebidir, Müslümanlığın Türklük ile yoğrulmuş halidir.
6- Ataman'ın, Şeyh Edebali ile tanışın
ca Müslüman olduğu zaten bilinen bir şeydir.
7- Biraz olsun sonu ABDAL ile biten insanların tasavvuf şiirlerini oku da Tanrıya ne laflar sokmuşlar bir gör. Bektaşileri idam eden Nakşilerken, çıkıp da Bektaşiler Sünni diyemezsin.
8- Atalarımın içinde Müslümanı da Budisti de Tengirsti de vardır, ben burada bir dini kötülemiyorum, Atalarımı olduğu gibi kabul ediyorum, burada kabul edemeyip tarihi değiştirerek kafasından uydurduklarıyla kendi ideolojisini haklı göstermeye çalışan paranoyaklar sizsiniz.
Ayrıca, Halil İnalcık, 3 Milyon vesikalık, Osmanlı Arşivlerini tek başına arşivlemeye kalkarak Osmanlıyı dünyaya tanıtan tarihçidir, bilmiyorsan konuşmayacaksın, İbn-i Bibi de bir saray tarihçisidir ve bu tarihçelerin hiç birisi tarafsız değildir, hepsi Selçuklu Sultanının onayı ile basılır, yazılır, bilmem anlatabildim mi :)
Ayrıca Selçukluları yıkanlar da Tengrist Oğuzlardı, önce kendi halkını Müslüman yapabilseymiş keşke :D
Divan-i hikmeti yazan Ahmet yesevi hoca ehli sünnet müslümandır yesevilik mezhep değil tarikattır tarikat din değildir yoldur Ahmet yesevi hücanın hanefi fikihina göre yaşadığı ibadetlerini ve sünnetlerini yerine getirdiği gayet açıktır sen kendine yesevilik adı altında sapık bir inanç çıkardıysan yaşabilirsin ama Ahmet yesevi hocanın kitapları açık ve nettir... Bektaşilikte gene bir yoldur din değildir Bektaşilerin has müslümanlardır bugün ve dünde kendini bektaşi gibi gösterenler hurifilerdir.. Ahmet Yesevi hocadan gelen iki kol Bektaşilik ve Heceganlık Ehli Sünnet yoludur Gerçek Bektaşiler Anadoluda ve Balkanlarda Ehli sünnet itikatını yaymış Cennet mekanlardır;Hurifilerin Bektaşi ocaklarına ve dergalarına girip yozlaştırılması senin gibi sapık fikre kapılanlardan olanlar hurifi kafasıdır. Neyese Mahmud Gazan bile islamiyete geçti siz hala puta tapmaya devam edin ne Ahmet Yesevi hocayı;ne Bektaşileri ne de Ertuğrul atamızı sapık düşüncenizle bir tutamazsınız!
Selçukluların zamanında Şaman dediğin salak Tunguz moğol inancı değil Türklerin inancı Tengiriciliktir o inanci bile asurlulardan geçmiştir Türklere göğü izleyen göğe atıflar tutan yıldızlara adlar takan kutsal kabul etme asya değil mezopotamyadır neyse bunu sen anlamazsın bu putperest kafan basmaz;İbni bibi sanki kankanmış gibi boşuna da konuşma o halil inalcık dediğin adamların kitabını okuduysan kaç tane kaynak olarak ibni bibibi kitabını gostermiştir hadi diyelim o yalan Aşıkpaşazade dem yalan söylüyor ahaha :D
Aşıkpaşa'nın yaşadığı yıllar neresi, Ertuğrul'un yaşadığı yıllar neresi? Ayrıca Aşık Paşa da bir Bektaşidir ve Nakşilere karşı Türkçe'yi savunmuş değerli bir insandır, Halil İnalcık ise hiç bir eserinde Ertuğrulun Müslüman olduğunu söylemedi, aldığı her kaynağı da koyabilir, kaynaksız mı yazacaktı adam? Bu bunu, bu da bunu söylemiş diyebilir? Kaldı ki Ataman ve Ertuğrul kişiliğini özellikle Bizans'tan öğreniyoruz, Tekfurlarla kız alıp vermelerini, alkollü toplantılarını görüyoruz, Müslüman olmadıklarını da yazan ne hikmetse hep Müslümanlarla savaşan Bizans :)
Ayrıca, ben Türkler şaman demedim, Tunguzlarla bir bağ da kurmadım bunlar hep senin saçmalıkların :D Bir de aval aval gülüyor cevap veremeyince enayi :D
1- Tengrizm, Çok Tanrılıdır.
2- Tengrizm de sadece Gök Kutsal değildir, yer, ateş ve orman, nehir, yüksek dağlar bazense yıldızlar da kutsal sayılır, bunun yanı sıra, sayılar, bazı sesler, isimler ve doğa olayları da kutsal asyılır.
3- Asurlara nereden girdin, o da ayrı bir...
hepsinin cevabını yazdım senin okuman yazman yoksa o senin sorunun aşıkpaşazadenin dönemi uzaksa halil inalcığınkini hiç yok sayarım o zaman aşıkpaşazade asıl kaynaklarını yazmıştır hiçbir zamanda bizim atalarımız tengiricydi göğe yere suya taşa tapardı hayat ağacına çaput bağlardı yazmamıştır. Ataman diye halil inalcık söylüyor zamanında yaşamış Ahmedi Ataman diye birşey yazmamıştır kaynağıda yoktur halil inalcığın devl-i aliye kitabındada ne osmanlıca ne de bu türkçeyle ne farsçayla hiçbir kaynak yoktur. Bir daha yazıyorum bektaşilik yolu ehli sünnet yoludur bozuk hurfilerin bektaşiliğine inananlar beni inandırmaz osmanlı da hiçbir zaman ne ehli beyti yok saymıştır ne de ilk halifeleri bugun aleviyim diye geçinenlerden ehli beyt saygısı ve sevgisi her ehli sünnet itikatında olduğu gibi hz alinin bütün kutsallığına inanır ve sever yahu boşuan zırvalıyorsun youtube da var senin gibi biri 18 yuzyila kadar hristiyan osmanlılar diyeni senin gibi tengiriydi diyeni adamların yaptığı
camiler hepsi duruyor bin yıla gelecek camiler var yaşı anadoluda boşuna zırvalamayın kendi kendinize inandığınız tarihinize inanın bu ne osmanlıya ne de Türk tarihine zırva olarak kalır
Tengriciliğin neye inandığı neye taptığıda beni ilgilendirmez zaten saçma sapan bir inanç inanan inansın ama Ertuğrul gazinin müslüman ve Ehli sünnet olduğu açık ve nettir sizin zırval tengirici demenizle imanını alamazsınız ancak cehennem ateşinizi çoğaltırsınız
Osmanlı Ordusunda Hristiyanlar da vardı, youtube videosu bu ise bilemem, Timur bu Hristiyanalr yüzünden de Osmanlıyı Rum Köpeği ilan etmişti ki Osmanlı da kendi soyunu Oğuz Kağana dayandırmak zorunda kalmıştı ancak anlamadığın yegane şey şu, ilk önce Farsça kaynak yok diyip sonra da Halil İnalcık İbn-i Bibi yi kaynak alıyor demen bir kere çelişki, ikincisi düzgün tartışmaktan yoksun birisin ve sürekli hakaret ediyorsun, sunduğun kaynakların hepsi ise o dönemden sonra yazlmış kaynaklar, türbe örneğin gibi ve hepsi Saray Tarihçisi, Saray kanunlarına göre yazarlar, Esrar Keş adamı Evliya ilan eden Osmanzade Taip Efendi örneğini bu yüzden verdim değil mi? Hani okuma yazması olmayan ben değilim sensin, cevap vermeyen de sensin çoğu yazdığım detayı atlayıp aynı ezberi sürdürüyorsun, Bizans Tarihçileri zaten Atuman'ın Müslüman olmadığını sonradan Müslüman olduğunu yazıyor, bu konuda da Bizans Tarihçileri daha güvenilirdir, sürekli Müslümanlarla savaşan bir Devlet, bir adamın dinini de
ve evet tengrici dediğiniz de asurlulardan geçmiştir Türklere sen gökyüzündeki cisimleri yerlerdeki taşlar ağaçları dağları onların ruhları olduğunan inancı hep mezopotamya kökenlidir ve asur inançlıdır sen ve senin gibi islamı arap diyorsanız ki islamiyet yeryüzüne inen bir nurdur kalpleriniz mühürlü olduğunuz için buna iman edemiyorsunuz mezopotamyanın eşeğisiniz gök tengirye inanarak sizde Türklerin ata ve özgün dini olması mümkün değil asya da çünkü animist inanç hiç yoktur ve animist inançların kökeni mezopotamyadır
dikkat eder, burada da Atuman ve Othman (Osman) farkına değinirler ve gene de Atuman adını kullanmayı sürdürürler, ayrıca en eski camiler örneğin, Divrği Camidir, Bitlis'de güzel camiler de vardır, Mengücekler olması lazım, kapısı ile ünlü bir cami var ancak bunlar da 1000 yılı bulmaz ve ben Türklerin tamamı Müslüman değildi, içlerinde Tengristler de var dedim, Ertuğrul tamamen Ataman ise ömrünün yarısını böyle yaşadı dedim, Hazarlar da Yahudidir ama ordusunda Müslümanlar vardır Gerdüzi'ye göre, Türkler böyle din ayrımları yapmazlar, yapan Selçuklular bedelini çok ağır ödedi zaten, Tengrist Oğuzlar isyan etti ve devletleri yıkıldı, vergi vermeyi reddettiler, ben burada Müslüman Türkleri de aşağılamamışken Tengristleri aşağılayan sensin bu da kimin tarafsız baktığını gösterir.
son olarak selçukluları şamaniz tengiri neyse onlar yıkmamıştır moğol ordusuyla gelen hulagü hanın kösedağ savaşıyla yıkılma başlamıştır babali isyanı şaman türkler değil hurifi inançlı sadece Türkler değil içinde acemlerinde araplarında olduğu isyandır önce bunu öğren Selçuklu yıkıldı ne oldu ilhanlı moğol devleti kuruldu ve mahmud gazan adındaki moğol müslüman oldu ahaha :D
nerden girersen gir anadolu Türklülüğünün kalbi islamla atar boşuna çabalamatyın yok osmanlı ertuğrul tengiricymiş hristiyan askerlermiş zırvalamayın devşirme sistemiyle kul dediği Türkten köle olmaz diyerek sırp arnavut boşnak romen devrişmelerdir ve çocuk yaşta islam ilmi ve ahlakıyla büyümüştür halil inalcığın zırvalarını kendiniz inanın bin yıla yakın camiler olacak bunlar hala zırvalar yazıyorlar ya neyse sen öyle inan... benim dinim bana senin dinin sana
Ayrıca, Bektaşiler de Yeseviler de Sünni değildir, Tanrıyı eleştiren, kadın-erkek eşitliğine inanan, alkol alan, evlilik dışı seks yapan bir mezhep Sünni değildir, he öyle diyorsan buraya atayım mı Bektaşilerin şiirlerini? Birlikte inceleyelim yobazlara ne laflar sokmuşlar o zamanlardan? Osmanlıda Türkçe ibadet etti diye asılan ve Nakşilerin mezarını bile kırdığı Pirler varken bu iddia da ideolojiktir.
Zırva dediklerin kanıtlıdır ve bilmeden konuşuyorsun ben sana Devşirmelerden değil bizzat Hristiyan Askerlerden bahsediyorum, Sivas'taki Ermeni Sipahiler ve Ankara Savaşındaki 40.000 Sırp Hristiyan bu yüzden önemli detaylardır. :) Anadoluda Türklüğün kalbi de Türklük ile atmaktadır, asla İslam ile atmadı, İslam ile atan tek şey sizinki gibi Araplardır, Atalarımı sahiplenmez ve kendi Arap Ataların ile ilgilenirsen bu da bizi mutlu eder.
Yanlış hatırlamıyor isem 1240 idi Kösedağ savaşı ancak Selçuklular bu savaş ile yıkılmadı, bundan önce başlayan isyanlar bundan sonrasında da sürdü ve 3. Alaeddin'in Anadolu Selçuklu Devletini de Oğuzlar bitirdi, istersen Büyük Selçuklu İsyanı diye araştırabilirsin, lütfen bilmiyorsun demeden önce araştır oku düşün.
hristiyan askeri devşirme, selçuklu isyanını bu nedir diye sormadan kösedağa bağlamak, klasik İslamcı gibi tartışma engellisiniz... :D
Tengricilik Asurlardan geçmiş? Asurlar? Nasıl olmuş anlatır mısın gerçekten yuh artık...
lan arkadaşım arapları siktirtme bana benim atam Türktür Kastamonu Bozkurtluyum severim senin o tengiric atalarınıda araplarıda senin soyun kim bilir kimlerdendir Bozkurtun tarihinde arap yoktur ama sizin soyunuz rum ermeni ne idiğü belirsiz birsürü arkadaşım vardır adam ol adam ederim seni benim atam olmasaydı şuanda Türkiye bile olmazdı 6 bin şehit verdi bozkurtum kütahyada ve sakaryada hadsiz arkadaşım keserim o dilini soyum senin gibi soysuza kalmadı! anladğın dil bu
he dinimden dolayı bunu söylüyorsan bunuda bil benim dinim islamdır islam arabın değil bütün Allah bir peygamberi Muhammed diyenindir hak dindir son dindir kavmi ne olursa olsun iman edenindir önce bunu öğren ya araplarınıda ya da soysuz ne idiğü belirsizliğini al defol şimdi
1- Irk ve Milliyet farkını bilmiyorsun.
2- Milliyetçiliğin yasak olduğu dine inanıp üstüne de Atalarını Türk kabul ediyorsun yetmezmiş gibi karşındakine ırkçı ithamlar yaparak dinini çiğniyorsun.
3- Oradan çıkan 6.000 Şehit'ten sanane? Mesela senin katkın nedir burada? Senle ilgisi nedir? 6.000 Şehit oradan çıkınca senin bir katkın mı oluyor sanıyorsun vatana?
4- Türk değil, baştan sona Arapsın, Müslümansın diye değil Arap olduğun için bunu söylüyorum, Türklükle bir ilgin kalmamış, Atalarını ve Milletini dinine göre yargılayan birisi Türk olamaz, ben Müslüman olana da Atam diyorum Musevi olana da sen ise hakaret ediyorsun, Türkler Atalarını aşağılamaz bu töresinde de yasaktır, ne diyelim cahilliğin geçer zamanla umarım.
senin bu salaklığım baki anlaşılan;islamiyet milletini ve vatanını sevmeyi emreder önce bunu öğren milliyetimi Allah yaratmış nasıl red et der bana? benim dinim islamiyet bu seçimdir ben yarın istediğim dine de inanırım bu beni ilgilendirir ama Allahtan başka yaratıya inanmam bu benim imanımdır! Senin burda zırvalamnla olmuyor Bozkurtun tarihinde arap yoktur bizim kökenimiz Türktür ve gurur duyuyorum;6 bin şehit benim atamdır ve dedemin babası ve 4 dayısıyla şehit olmuştur ve bu tabiki ben, ilgilendiri he bana diyorsan nasip olmadı ve askerliğimide gel bozkurta askerlik yaptığım karakoluda hakkarinin çukurcasınıda sana gösteririm ben Türkoğlu Türküm ve senin gibilere kalmadı ağzına bile alma! Benim Türklüğümü ölçecek kişi sen değilsin benim atamda bende bu vatanım bayrağım için Yüzyıllardır kan döktük gene dökeriz boş konuşma bana burda! Sen bu kafayla 3-5 Tengriciyle ancak bir dükkan tut dernek tut falcılık yap anca sayısınız o kadar çıkar neyse zavallı
İslamiyete göre Milliyetçilik haramdır, Ümmet esastır, senin Atan, Türkler değil sadece Müslümanlardır ve kardeşlerin de Türkler değil sadece Müslümanlardır, önce bunu bil, Türklük bir ırk değil Milliyettir ve İslamda ırkçılık yasak iken soy sop sohbeti yapmak aptallıktır ya da münafıklıktır, kendini Türk diye değil, Müslüman diye çağıracaksın, ayrıca bu işler boş edebiyat ile olmuyor, bu ülkeyi sizin gibi İslamcılar Arap soysuzları zaten mahvediyor o yüzden senin gibi 2 milyon şehit olsa anca verdiğiniz zararı telafi eder, Milliyetçiler yani Türkçüler ise, uluslarında din ayrımı yapmaz, Atalarına sövmez senin gibi ve Türkleri kardeşlerini dinine göre dışlamaz, o yüzden Türklük senin gibi 3-5 Arap soysuzunu da aşmaktadır, sizin işiniz ancak sağda solda Allahu ekber diye böğürerek Türkiye'yi 70 yıldır olduğu gibi ABD'ye kucaklattırmak sonra da Allah din edebiyatı ile insan yakmaktır. Babanın, dayının şehidi de babanın ve dayınındır, senin değil, boş laf edebiyatı ile vatansever olunmaz
lan soysuz bu vatanı malazgirtten edirneye kadar benim ataların fetih etti senin rum ermeni atalarını altına alarak senin soyun bozuk çünkü islamiyete anadoluda doğmuş bir Türk asla düşman olamaz vatan satmak senin soyunda var benim soyumda vatab kutsaldır kimseye satılmaz benim hiçbir partiyle de alakam yok benim atalarım sayesinde bu topraklarda yaşıyorsun madem ataların tengriciyseler sktirgit asya çöplüğüne bu topraklar adı üstünde fetih yani gayrimüslimden akınmış topraklardır benim dayımla dedemle iftihar ederim senin ne mezarını göstereceğin bir atan var ne de bir soyun çünkü hepsini toprağın ve cehenenmin dibine gönderdik kılıçlarımızda hala soysuz atalarının kanı var sırası ve vakti gelince gene o pis kanınızı akıtıcaz, islamiyet milliyetini inkar et diyen bir din değildir islamiyet aksine milliyetini ve vatanını sevmeyi korumayı emreder Türkün dışında milletin peşinde koşan sizsiniz benim dilim de soyumda Türktür. asıl senin vatanseverliğin boş
ben vatanımı çukurcada senin hiç gitmediğin anca buralarda havladığın yerlerde korudum 15 ay senin gibi rum ermeni artığıyla islama düşman olmuş tengrici ve Türk kılığındaki soysuzlardan öğrenecek değilim
Iyyy şu üslüba bak, hem Müslüman hem de soy-sop hesabı yapıyor, bir kere senin Ataların Türk değil! Selçuklular senin gibi Arapperest değildir, namaz da kılmazlar, alemlerini de yaparlar, ordularında Müslüman olmayanlar da var, tıpkı Osmanlı Ordusunda da olduğu gibi ayrıca, "Allah Türklüğümün belasını versin." diyen Osmanlı Şeyhülismları gördü bu memleket, Hilafet Ordusu Yunan Ordusudur diyen Hocalar gördük, Türkler insnaları dinine göre yargılamaz, Anadolu Çocuğunun kalbi İslamla değil Türklük ile atar, bizi biz yapan Türklüktür, Yesevi bile Türkleri dinine göre bölmez iken senin gibi aptal evladı aptal arap soysuz köpekleri Türkleri dinine göre ayrıştırmaya kalkar, ben burada yaşıyorsam Türk olan Atalarım asyesinde sen burada yaşıyorsan Arap spermi sayesinde kaybol ya. arap iti.
Bu ülkeyi kuran da Milliyetçilerdir, büyüten de Harbiyelilerdir, PKK ile savaşıp sizin gibi soysuz arap itlerinin kumpaslarla içeri attığı Generallerin kaçı Müslümandı it soyu, Göktürkler, Hunlar, Uygurlar olmasa senin gibi itlerin övünebileceği bir Alparslanı olacak mıydı sanıyorsun lale, Türkleri dincilik ile bölenler Türk olmayan Türklük içindeki o. çocuklarıdır.
sen bu yazdıklarını gel kastamonu bozkurta soyle ya da adresini ver ben gelicem bakalım kim Türkmüş daha birşey yazmıyorum hadi bekliyorum
Sen gel Pendikte söyle de ananın bir tarafına nasıl Bozkurt Sancağı sokuyorum görürsün, a. yav arabı
lan pic tam adres ver severim belani senin kim kime sokacak gorecegiz.
Sen tam adres verdin de mi konuşuyorsun anasına çöl soktuğum arap devesi seni, Türkleri Araplaştıramayacaksınız laleler, Türkleri dinine göre ayıran şerefsizler, Türk değil ancak Türklük içine girmeye çalışan Arap zehri İslamın köpeğidir! Bu ülke için şehit düşenlere de Müslüman olacak mısın diye sorulmamışken zorla Müslüman yapılan bu insanları da Anadolu Türklüğü İslamla atar gibi zırva ve boş goygoylarla savunamayacaksınız artık, Türkler kendi dinini kendisi seçecek, 3-5 tane ümmetçi p*ç kaldınız zaten sizi de temizleyeceğiz, bir ara Türk Ocaklarına uğra da g*tüne okunmuş dildo sokalım.
sınarcık caddesi yılmaz mahallesi no 48 kastamonu bozkurt gel bekliyorum burda boş konuşma o dediklerini sokucam bir tarafına bana geldiğinde yaz burdan kendinide okuttur ölme tabi gelebilirsen
Geliyorum bekle arap köpeği it soyu, bu Milleti, İslam mahvetti, hala da ediyor, senin gibi şerefsiz it soylarına inat Türküz, İslam değiliz, Müslüman olmayan Atasını Türk saymıyor, Millet kavramına din sokarak Demokrasiyi kirletiyor, tüm Türkleri Müslüman olmaya zorluyor bir de Milliyetçiyim diyor tipinii s*ktiğim ümmetçi şerefsiz pisliği tuvalet kağıdı olsan kağım çukurunu kirletirsin ya piçi
Ertuğrul Gazi'nin dönemine yakın bir devirden o devrin ünlü türkmen şair ve dervişlerinden olan Kaygusuz Abdal'dan geliyor:
'İsmin vardır cismin yoktur
Benzersin bir hiçe Tanrı
Ne anan bellidir ne de baban
Sen benzersin piçe' Tanrı'
Ama sorsan o devir çok über müslüman, hepsinin alnı secdeye değiyor falan.
Ayrıca bu yeni nesil türklüğünü bırakıp sünniliğine sarılan ve buna göre tarih uydurmaya çalışan tipler unutuyor, kendilerine yakın tarih anlayışında bile Osman Gazi'nin Edebali ile tanışana kadar müslümanlıkla alakasının olmadığı biliniyor.
Ki türkler müslümanlığı da öyle kolay kolay sünnilik olarak algılamamışlardır, şaman gelenekleri ciddi bir süre devam etmiştir.
Osmanlı ile aleviler (bu geleneğin ardılları) arasındaki çatışmanın temeli de budur, Ankara Savaşı'ında Osmanlı'nın gayrisünni türkmenlerden satış yemesinin dışında.
AMa kime anlatıyorsunuz, bu dizinin kitlesi hiçbirşey bilmez tarih hakkında.
Linkteki yazı çok başarılı bu arada. Araplar Osmanlı zamanında da her daim kafir olarak görmüştür türkleri. En çok savaştığımız ve gerilimli olduğumuz, Barbaros Hayrettin Paşa'nın bile 'İşleri güçleri bizi arkamızdan bıçaklamak' diye Gazavatında yazdığı arapları kardeş millet diye yutturmaya çalışıyorlar.
Türkler konjektür öyle gerektirdiği için müslüman olmuş olsa da, yer yüzünün en inatçı ırklarından birinin olmasıyla geleneğini ve kültürünü pek o kadar değiştirmemiştir uzunca bir süre.
dizi artık nasıl zorunuza gittiyse iyi karalama yapmışsınız :)
Kayı boyunda Anadoluya gelenlerde islam dini vardı ama gök tanrı inancı ve gelenekler itibariyle daha yaygın olmayabilir bu doğru.
Kıyafetlerde bazı değişiklikler yaşanmış olabilir ama genel o şekildedir. Eski eserleri aç bak bakalım kadınların kıyafetleri neye benziyor görürsün.
Osman beyin türbesindeki yazıları gördün mü İslam'la hiç alakası yok de mi? zaten o yazıları biz sonradan yazıp yerleştirdik huy işte naparsın
Osman'la ilgili anlatılan dini veriler zaten uydurma
talas savaşıyla türklerin islamiyete yaklaşması 751 yılında gerçekleşiyor ama 1071 yılında malazgirt ile anadoluya gelen türklerin müslüman olması imkansız öyle mi?
internetten araştıracağına aç biraz tarih kitaplarına bak. Örnek aldığın tarihçiye gelince Atatürk hiç yoktu diyen tarihçide var. Her tarihçinin söylediği kesin doğru olmuyor. Biz tarihimizi biliyoruz Osmanlı İslam'la ayakta durmuş bir toplum. Senin bastığın o topraklar böylesine korunup verilmediyse şehitlik mertebesine ulaşmak isteyenler sayesinde.
Ne sen ne de senin gibiler gerçekleri değiştiremez.
Çok biliyorsan otur muhteşem yüzyılı eleştir. At üstünde inmeyen padişah saraydan çıkmaz oldu. İslam'ın egemen olduğu topraklarda kadınlar dekolteli gezer oldu. Koskoca süleyman bir aptal oldu.
Bunlara susarsınız hoşunuza gidiyor tabi hadi şimdi kaldığın yerden devam et :)
İyi misin sen ya tarihi daha iyi araştır. En baştan beri gök tanrı inancı var. İslamiyeti ilk kabul eden Türk devleti de karahanlılardır. Sene 840-1212 ayrıca gök tanrı dini ile İslam dini arasında benzerlik olduğu için islamlasmistir. Her kitapta da yazarbu. Yanlış yerden haber duyup burada paylaşma.
Karahanlıların kağıt üstünde müslüman olduğunu ve bunun ne devlet uygulamalarına ne de halka pek yansımadığını bilmemek.
Gök tanrı dini ile İslam arasında da bir benzerlik yoktur. Alaka bile yoktur, Tengricilikte tek tanrı yoktur, Ülgen, Erlik Han vesaire tanrılar vardır ve yaşam bazlıdır, serbesttir, belli birşeye tapılmaz vesaire. Nereye benzerlik var? İslamcılar mabadından tarih uyduruyor.
Ayrıca türkler çok uzun yıllar boyunca müslümanlarla savaşmışlar, katliama uğramışlar ve arada müslüman katliamı yapmışlardır.
Talas Savaşı ile ortak olmaya ve ortadoğu coğrafyasına girmeye başladılar.
9. yüzyılda dönemin oğuzlarını kayda geçen İbn-i Fadlan 'Müslüman olanlarının din hakkında bildiği tek şey bir arap görünce selamın aleyküm demek, birbirlerine bile bu şekilde selam vermiyorlar' dahil olmak üzere bir sürü şey yazmış zamanında. En çok eleştirdiği konu ise türklerin İslamla alakalarının olmaması.
Her kitapta yazıyormuş, açıp kaçını okudu acaba
@Ragnar_Lodbrok eee böyle olunca müslümanlıktan çıkılıyormu?
O halde şimdi türkiyedeki herkes kafir 😂
@Direnistanbul Kime göre neye göre? Normalde ne kadar müslüman olduğu tartışılır milletin.
Ki, müslüman diyince bu bizim memleketin dangozları şimdiki arap müslümanı, namaz kılıp oruç tutan, Kuran okuyan müslüman anlıyor.
@Direnistanbul Ben şahsen ateistim zaten, beni bağlamıyor Kuran'ın ne dediği.
Atalarımızı siz karalıyorsunuz. Biz olanı söylüyoruz, atalarımızı arap zihniyetli göstermeye çalışanlar, olmadıkları gibi yansıtıp kendi zihniyetlerine uygun hale getirmeye çalışanlar, altlarını oyanlar sizlersiniz.
Atalarımız kendi kültürüne bağlı, kendine göre din anlayışı olan, arap gibi yaşamayan, kendine has insanlardı. Sizin sandığınız gibi 'İnşallah maşallah' kafasında değildiler.
Birşeyin doğrusu neyse odur, ümmetçi propaganda uğruna ortaçağ türklerini sünni gibi algılatmaya çalışanlar haksızdır. Buna inanan ve işin doğrusunu kabullenmek istemeyenler de haksızdır.
Yarım yamalak, kulaktan dolma, ordan burdan toplama, derinliği olmayan anlayışla tarih öğrenilmez.
Cevap
14Cevap
Göktanrı inancıyla müslümanlık aynı değil arasında çok fark var cahiller bilemez tabi orası ayrı. Kadir mısıroğlunu dinleyenler saçma sapan cevap vermiştir normal. Dizide mantık hatası var mal mal yorum yapacağınıza kabul edin.
gizlenerek mi yazoyorsun soysuz
Sensin soysuz mal. Yaşından utan. Yobaz.
@yaradanınbirkuluyum Ab'c'm s'z hakaret etmeden kaynak sunarak tarti;amaz misiniz grup. a mi özürlüsünüz?
vatan haini yobaz sensin
Zaten ak partili olmayan herkes bu ülkede vatan haini size göre küçük beyinliler
ben akp li değilim ve ben ATATÜRK'çüyüm ayrıca sen ve senin gibi soysuz olanlar ve bu soruyu soran soysuz türk lüğümüzü inkar edersiniz ayrıca dinimizi yerden yere vurursunuz allah belanızı verecek eminim bu sözlerinizle yanarsınız inşallah
Sıkışınca Atatürkçüyüm demek ruhunuzda var sizin alıştık 😂 dini inkar eden mi var ak trol hangi soruyu cevaplıosun iyi bak amca 😂😂😂
1. si akp li değilim
2. si ak trol da olsam sorun değil ne olduğum belli sen gizlisin trol ve soysuz olan sensin ben kendimi gizlemiyorum
ben
allah kulu
hz. muhammed in ümmedi
oğuz soyundan gelen
fatih sultan mehmet'in taçlandırdığı osmanlı torunu
mustafa kemal atatürk'ün evladı
cumhuriyet koruyucusu ve ileri taşıyıcısı dindar bir amcayım
sen nesin evlat kimin piççisin
@yaradanınbirkuluyum bugünlerde de herkes Atatürkçü :D İnsanların "soyun"a "dinine" küfür eden kişi Atatürkçü olamaz sen anca Atatürk'ün kovaladığı Mustafa Sabri gibi Arap soysuzlarının spermi olursun.
kimin sperm olduğu hala belli allah sız imansız insan atatürk için bile sen müslüman değildi dersin
Anan fahişe olmasa senn gbi bir arkadaşım doğurmazdı. Sen kimsin gelmiş hakaret ediosun. Benim kim olduğumu herkes iyi bilir merak etme sen
ahahaha senin ailenle benim gibileri karıştırma soysuz köpek seni kim biliyormuş kim kim ki ahahaha
@yaradanınbirkuluyum Atatürkçüler insanları dinine göre yargılamaz uza şuradan, canım daha Tanrısızlığın İlmihalini Atatürkün çevirdiğini bilmez mal konuşur.
sen mi allah kelamını biliyorsun atatürk allah ın bize en güzel nimetlerindendir ama sne bunu anlayamazsın
@yaradanınbirkuluyum ulan mal ben 4 yıl Kuran okudum öyle ateist oldum, Atatürkü allah yollamışmış he yavrum he kanıtsız, akıl dışı bilim dışı şeyleri söyle sonra da Kemalizm diye gez beyinsiz sünepe.
sen kuran filan okumadın okusan böyle olmazdın yüz yüze olsak seninle mücadele ederdim ama buradan mücadele etmem allah senin belanı verir böyle devam edersen
@yaradanınbirkuluyum auhasuhaushauhsa :D Kuranı savunan bir aptal var burada, 7. yüzyıl Arap kitabını 2016'da savunuyor, içinde kölelik, cariyelik, çok eşlilik, çocuk evliliği olan bir kitap, s. git şuradan ya. pedofilisi.
öylemi bence sen git ateistliğinle oyna müslümanlığı oğuz sayesinde gelindi sen ve senin gibiler fetö cüsünüz israilcisiniz sizler sultan süleymana süikast düzenleyen hristiyan türklersiniz siz tapınak şövalyecilerisiniz nokta kısaca vatan hainlerisiniz siz atatürk düşmanlarısınız.
Osmanlıdan önce Selçuklu imparatorluğu vardı , Selçuklu imparatorluğu dini islamdir ,
Ertuğrul gazının oğlu Osman gazının kayinbabasi şeyh edebali dır ve şeyh olan biri deyim yerindeyse gayr-ı muslime kız vermez
Ataman-Osman farkını bilmelisin ve Edebali Yesevi-Bektaşidir, ayrıca Selçuk Bey, Cent Şehrine geldiğinde Müslüman olur ve "Büyük Oğuz İsyanı" ile yıkılmıştır bu isyandakiler de Tengrist Ooğuzlardır.
Saray ile devlet birbirinin aynısı değil. Ki Selçukluların önce yahudiliğe sonradan İslam'a geçtiğine dair çeşitli iddialar da var.
Ki Selçuklular da farsi gelenekler vardı ve devlet salt islam adetlerinden çok fars yapısına bağlıydı ki onlarda da tasavvufçu anlayış çok güçlüydü.
Şeyh Edebali de önce müslüman edip, eğitip ondan sonra kız vermiştir. O şeyhleri falan şimdiki şeyhler gibi sanmayın
https://www.nurnet.org/seyh-edebali-kimdir/
Burada da senin savundugun tezi curutuyorlar
Buda ilk musluman olan Türkler
www.turktarihim.com/...ciler_HzOsmanın_Kılıcı.html
Osman bjn Talha yi araştır , ya da kabenin anahtarını , kabeyi kimin koruduğunu
, Hz Osman in kilicindaki kayı boyu damgasını araştır
Bunlar hep tezini curutuyor
Tarihi böyle komplo teorisi modunda değerlendiriyorsan o senin bileceğin iş.
Kabe'yi kimin koruduğu falan. O kadar gayr-ı ciddisiniz ki, hakettiğiniz lafları söyleyince hemen mağdura yatıyorsunuz.
Bir kısım islamcılar tabiri caizse götünden tarih uyduruyor, siz de inanıyorsunuz işte.
@Ragnar_Lodbrok
Peki kabenin anahtarının Peygamberimizin devrinde bile Turk ailesi , kabilesi tarafından korunması , Topkapi müzesinde ki Hz Osman in kilicindaki kayı boyu damgası
Türklerin çok daha önceden İslami seçtiğinde delildir
Öyle birşey yok. Hangi tarihi kaynağa dayanıyor bir arap kabilesinin türk olduğu, hem de kayı boyundan olduğu?
Ayrıca bir fotoğraf gösteriyorsun, ama söylediğin şey doğru mu, yoksa uydurma mı belli değil. Ne malum o fotoğrafın Osman'ın kılıcı olduğu?
Şaka gibisiniz yeminle bir tane kılıç mı, mermer mi olduğu bile tam seçilemeyen objenin üzerindeki simgeyi gösterip 'bak bu Osman'ın kılıcı, Kayı simgesi var' diyorsunuz.
https://mafi9210.files.wordpress.com/2013/05/5.jpg
Osman'ın kılıcını aratınca karşıma en çok bu fotoğraf geliyor ona bakarsan. Ne yapacaz? Hani Kayı sembolü?
Biraz ciddi olun ciddi.
@Ragnar_Lodbrok
Peki sen savun konunu , bir çok kaynakta geçer , ayet indiği , o ayet doğrultusunda tekrar kabe nin anahtarının Türklere geçtiği bilinir
Sen aksini savunacak iddani Sun o zaman onuda araştırayim
bir de utanmadan yalan söylüyorsunuz 'Bu konu biçok kaynakta geçer' diye. Hangi tarih makalesinde geçiyor, hangi ciddi bilimsel çalışma ile desteklenmiş? Hangi bilim çevresi tarafından kabul görüyor?
Nasıl bu kadar sığ, ciddiyetsiz ve kaypak oluyorsunuz akıl almak mümkün değil.
Aksini ispatlamak için birşey sunmama gerek yok, şurda anlattığın şeyler alenen deli saçması ve gerçekle bağdaşmıyor.
Seviyeyi düşürebildiğiniz kadar düşürüp kendinizin seviyesinde bir tartışma bekliyorsunuz, yok öyle birşey.
Şu söylediklerini savunan kişi ya tarihten zerrece çakmıyordur ya ad apaçık yalancıdır.
bir de güya dindar, ama ideolojileri uğruna dinini malzeme etmekten de kaçınmıyor.
@Ragnar_Lodbrok
Ne yalan soyliyecegim sen derslerini okul hayatı boyunca başkalarına mi yaptırdın?
www.google.com.tr/search
Araştır
Gogleden
Osman bin Talha ismini
Araştır
Senin bilim dediğin şey daha dune kadar asil atipyalan soyliyendir
Biyolojiye gore güneş ışığı almayan yerde yaşam olmaz , gunes ışıkları denizin 200 metre asasina kadar ulaşır sonrası zifiri karanlıktır , yani biyolojiye gore orada yaşam olmaması gerekli
Lakin dünyanın en derin noktası olan Maria çukurunda bile yaşam vardır marina çukurunun derinliği 11 km dır
Bilim daha mısır piramitlerinin nasıl yapıldığını açıklayamıyorum , uzaylılar yapmış vs vs
Yalanın viraji yok at ata bildikce
Benim kaynağım bu sen kaynaklarını açıkla uslubunca efendi gibi
Güneş ışığı almayan yerde yaşam olmaz diye birşey yok.
Hala yalan atıyorsun. Yaşamın ne şartlarda oluşacağı hala net değil.
Bilime yalan söyleyen diyor bu kişi.
Mısır piramitlerinin nasıl yapıldığı açıklandı bu arada. Ama nasıl bir açıklama beklediğin merak konusu.
Kaynak diye dinimiz islam isimli siteleri veriyorsun bu arada.
Neyse senin gibilere anca siktirgit' demek düşer. Ben senin gibi Google'a bir iki kelime yazıp önüme çıkanları okuyarak 'kaynak' edinmiyorum.
Konu hakkında okudğum şeyleri toplayıp sana burda atsam yarısının yarısına bile göz atmazsın.
Yalancı olduğunuz kadar riyakarsınız da.
@Ragnar_Lodbrok
Biyolojide güneşin önemi , güneş olmayınca dünyada yaşam olur mu bir araştır
Biyolojiden araştır
Adam gibi köpek salyalarını akıtma adam gibi konuş derdin ne senin?
Madem sen aksini savunuyorsan bir kaynağın olmalı
Yav bir insan bu kadar cahil olamaz.
Güneş'in Dünya'ya genel etkisi ile, okyanusun dibindeki yaşam aynı şeyler değil.
Herşeyi ama herşeyi çarpıtıp birbirine karıştırarak yalan yanlış şeyler atıyorsunuz.
Güneş Dünya'yı şu anki ısı ve sıcaklığında, ortamında tutar.
Ama Güneş ışığının ulaşamadığı bir bölgeye zamanla canlılar adapte olabilir.
Kendinizi akıllı sanıyorsunuz güya.
Türklerin islam anlayışı ve geleneğini açıp okumamış ve sikindirik dini siteleri baz alan birine 'Aha şu, aha bu' diye birşeyler sunacak değilim. Aç oku.
Kaynak falan hikaye, senin sundukların kaynak değil.
@Ragnar_Lodbrok
Biraz mantıklı olmak gerekli
Çok şey bilmem lakin doğruyu söylerim üslubundan dolayı engelliyorum , tartışmanın üslubu bu değil , bu ilk hosgorumde değil
Hele şükür be ağzına sağlık dostum paylaşımın için teşekkür ederim ben kaç gündür bunu birilerine anlatmaya çalışıyorum fakat anlamıyorlar işte 😉
Senin kadar saf sal. k biri daha görmedim. L. n hiçmi tarih bilgin yok kör cahil. İlber ortaylıyla ikinizi bir baglar orts asya daglarında asagı sarkıtırım. Sal. klığını bu kadar aleni yapmana gerek yok. Araplar g. tunümü s. ktide laf atıyorsun mk eziği.
La cahil herif ne seninle tarih tartısıcam sen ve senim gbi yalancı hıyarlar ancca sıkısınca engeller cunku korkaksınız. Talasın tarihi 754 degil 751. Sen bir kere tarih bilsen 754 de yurkler müslümn olmadı demezdin. çin ve moğolistandan avtupaya kadar olan milyonlarca km lik alandagılmış vzziyette olan turklerin 754 de müslümn olmadıı diyerek aklı sıra milyonlarca kişinin aynı anda müslüman olmadgını iddia etmek anva senin gbi tarihten anlamayanların işidir.
Osman degilde attamanmış la olum attaman osmanın avrupadaki telaffuzu kaldıkı arapca diye osman dediler diyecek kadar bir b. k bilmeyen birisin. Elifba yı acta bak cahil herif arapcada ö ve o harfi varmı? Osman kelimesi arapca degil türkce telaffuzdur mal herif.
Bu konularda cok bilgiszsin mesela hz ömer degil amr dır o. Unutma öğren diye tekrar ediyorum. Arapcada ö ve o yok ;) arastr biraz facede alıp kopileme ozaman böyle mat olur kalırsın.
Gitmiş karahanlılardan bahsetmişsin karahanlılar zamanında müslüman degilmişte nasıl müslüman devlet oluyormuş. La olm devlet baskanı müslüman oldugu için resmi din islam demiş kimse hepsi müslüman oldu demiyor zaten. Ac kitap oku az kültürün gelişsin
Kaldıki bugün macarların bulgarların milliyeti aslında türk. Onlar hristiyan oldular. Musevi olan turklerde hala mevcut. Türklerin hepsi müslüman diyen yok sen kndi kndine gelin guvey olma ;)
Yok işte resimdeki turkler moğollara cinlilere benziyormuş olm onlar zaten uygur türkleri oğuzlar cinliler ve mogollardan kızalıp vermiş. Sen bilmezsin öğren buna tarih liberatüründe kültür alışverişi diyorlar. Bunları öğren faceden caps kopileme :)
Selcukluların yıkılışı la zaten osmanlılın fetret devride dahil olmk üzere yıkılışşarının %99 nedeni bu taht kavgaları hemen hepsi bu nedenle yıkıldı xaten. Bak öğren tarihte türk kültüründe bütün ülke türk hakanının ailesinin malı sayılır o yuzden hak iddia etmeler kavgalar cok oldu. Bunu öğren bak böyle seylrr tarihte önemli tmmı :)
Kendi kendine gelin güvey olan bir cahile cevabımdır.
1- Arapların bölgeden çekilme tarihi 754'tür.
2- Çekildiklerinde Karluklar da eski dinlerine Araplar ile anlaşamadığı için geri dönmüştür.
3- Bizans, Arapça Osman adını bilmektedir ve bu ismi Othman diye kaydeder.
4- Bizans, Osmanlıyı ise kayıtlarına ayrı bir sözcük olan Atuman ile kaydeder.
5- Bilmeden konuştuğun için bilmiş görünmek adına Amr saçmalığına girmişsin bunun konu ile ilgisi dahi yok.
6- Ataman Bey'in, Edebali ile olan ilişkisi de Bizans tarihçilerince yazılır ve bu tarihten sonra Müslüman olduğunu da not ederler, Ataman'ın Bizans ticaretini bozan bir haydut olduğunu da yazarlar, yani düşmanlarını övmek gibi de bir dertleri yok iken dini hakkında da yalan söyleyecek halleri yok, bu tarihten sonra da adının Othman olduğunu not ederler ancak Atuman şeklinde geçmeyi sürdürür.
7- Sen hiç Kaygusuz Abdal okudun mu? Hiç Bektaşilerin şiirlerini okudun mu keza Osmanlıyı kuran Bektaşilerdi ve Ataman'ı Osman yapan da bir Bektaşi
Sen nası tarihcisin arkadasım turklerin müslümn oldugunu nası kanıtlıycanız turbedeki motiflemi diyotsun. Bak tarihi öğretiyorum sana dediğimi iyi dinle tammı. Tarihin kaynaklarından bir cesitide yazılı ve eser kaynaklarıdor yani o donemde yazılmış kitaplar ve tarihi eserlere bakılır. Bak bunu öğren iyi oku tamammı orhun kitabelerini hiç duydunmu bnce duymadın cunku bilmiyorsun oku öğren orhun kitabeleri yazılı turk tarihi eseridir turk kelimesi orada gecer. Neymiş tekrar et bakim öğrenmişmisin?
Ne saçmalıyorsun bilmiyorum ancak, Türbenin inşaası ne zaman, Ertuğrul'un ölümü ne zaman? Bunu söyledim, orhun yazıtları diyor, Orhun Yazıtları da ilk Türkçe eserler değildir, öncesi de mevcut yazılı olarak, Bizans Tarihçileri o dönemin tarihçisi değil mi? Atuman-Othman farkını yazdım ama tık yok, cevap veremeyince konu değiş seni gidi yobaz, hep aynı taktik :D
Bak bak benimle tartısırken sana en buyuk tavsiyem su sakın sallama yazma rezil olursun celişme mat olursun. Attamanı osman. Yapan bektasiler diyorsun ozaman turkler müslüman degilfdiki diyor olm bektaskiler hristiyanmı onlar müslüman degilmi ee hani müslüman degildi turkler? Yaw celişme ozaman mat etmesi kolay oluyor şöyle dişli bir rakip ol yahu basarabilirsin beni tarihte yenebilirsin celişme :)))
Birader kaç yaşıdnasın bilmiyorum ancak ben Türklerin çoğunluk şekliyle Müslüman olmaları 16. yy'ı bulur dedim, bunun nedeni de özellikle Türkistandaki gelişmelerdir, keza Yesevi, kendi mezhebini İslamiyeti Türklere yaymak için Türkleştirerek yaratmıştır, Bektaşiler ise Müslüman değildir, en azından Sünni değildir ve Sünnilere yani Nakşilere göre Katli vaciptir.
Bkz: Ebusuud Fetvaları.
Yani, Ertuğrul ve Ataman asla Sünni olmadı, Ertuğrul hiç Bektaşi de olmadı, Ataman ise sadece Bektaşi oldu ve o da Bektaşilikteki gibi, içki içti, seks yaptı, kadın-erkek eşitliğine inandı, ayrıca Türklerde Kağan bir dine inandı diye herkes din değişmez, Hazarlar Yahudidir ancak Ordusunda Gerdüzi'ye göre Müslümanlar da vardır ve bu Müslümanlar gidip Bağdat'ı yağmalamıştır, biraz tarafsız bak ve hakaret etme, ego kasma, düzgünce öğrenmeyi gelişmeyi dene.
La olm bizanslılar othman diyomuş latinler sunu diyomuş eee sonuc? Sen sakamısın :)) her dilin kelimeleri telaffuzu farklı ne bizans othman dedi ise zaten osmandır o isim latincede ottoman denilir bazı yerlerdede attaman ama anadolu turkcesinde osman diye gecer. Ömer-amr ilişkisi osman-attaman ilişkisine bir örnekti cok gec anlıyorsun ya :)) iki krre yazdrma bna su yorumları yaw :)))
Şimdi farkettim sana dedimki ac elifbayı bak arapcada o -ö var mı diye hala bizans arapca olarak osman demiş diyosun. Yaw bir seferde anla cok yavas ve gec anlıyorsun dostummmm yorma beni elifbaya bak :)) ha elifba kuran harflerini öğretmek için yazılan kitabın adı dostum bilmiyorsun bunuda bellii hala arapca osman diyorsun baska yerde deme gulerler sana :))
La sen sarhoşmusun sen nerenfen okuyorsun bnde hurra hepsi müslüman oldu demiyo kimse zaten dedim sende zaten benim dediğimi dgruladın. Hala neyin derdindesin dostum :))) cok gec anlıyorsun yahu :))
Gülmelerin gerçekten boş be kardeşim... Acı verecek kadar acizleşmişsin. Bizans, Arapça olan Osman'ı zaten biliyor ve bunu da Türklerin söylediği şekli ile kaydediyor, çıkıp da Türklerle savaşırken Arapların söylediği şekilde kaydedecek değil, bunu düşünememek senin acizliğindir...
Ego kasmıyorum sen laf cakıcam diye yola cıkıyorsun hala carptgın duvara toslamaya devam ediyorsun dostum. 40 kere dedimki devlet baskanı müslüman oldugu için devletin resmini dini müslümnlık oldu yoksa topu müslüman oldu demedi kimse diyorum sende gelmiş devlet baskanı müslümn diye kimse toptan müslüman olmadı dıyorsun ee ben ne dedim? Gec anlıyorsun diyorum kızıyorsun gec anlıyorsun zaten :))
Bak diyorum ki.
Atuman ilk kayıtlarda geçiyor.
Edebali ile tanışınca Müslüman oldu diyerek Türklerin söylediği şekilde Othman kaydı geçiyor.
Atuman ile Othman farklı, neden böylesin? :D
Yaw hala arapların dediği gbi diyor laaaan elifbaya bak o yok arapca nasıl osman desin diyorum yahuuu elifbaya baksanaaaaa :))))
Bak tane tane yazıyorum iyi oku. Arapcada osman ömer diye bir kelime yok cunku o ve ö hargleri yok. Yani osman arapca değil. Araplar arapca osman da demiyorlar zaten diyemezler. Adamlarda o yokk yokk :))) allahım ya rabbim
Bak kardeşim şunu söylüyorum.
Ben, seli harflerle Osman diyorum, Amr'a Ömer dediğim gibi, Bizans da adımı Ömer diyemiyorsa Ömere yakın olanla kaydediyor, Amr ile etmiyor çünkü Amr ile Ömer arasındaki farkı bilmiyor da olabilir, bilse dahi benim çağrılışım Amr değil, Ömer hali ile kendi duyduğunu geçiriyor.
Yani, Türkler, Osman dediği için, Othman diye kaydediyor, konunun elif b alfabesi ile ilgisi de yok buraya çekmeye çalışan sensin kardeşim, anla artık... Atuman-Othman farklı isimler ve aynı kişiye ait.
aushaushauhsuah beni anlamayıp da kendisinin anlaşılmadığını düşünen kişi, diyorum ki konunun elif b ile ilgisi yok, yok! Adam sen Osman diyorsun diye Othman diye kaydediyor zaten heyyyyyyyyyy duydun muuu 4. diyişim aynı şeyi tekrarlatma artık :D
Senin aklın iyice gitti ayarın bozuldu :))) turkler othmanmı diyor? :D lan bir git mk demin yukarda bizans othman diyo diyon turk osman diyo othman degil yaw bir sen dolas kafan karısıktı azda ben karstrdım tam corba oldu :))
Nerede Türk Othman dedi dedim? Türk Osman dediği için Bizans da Othman diye kaydediyor, Elif B ile ilgisi yok diyorum nasıl bir zeka düzeyin var bilmiyorum ancak şaşırtıyorsun... :D
https://i.hizliresim.com/GPQqY7.png bak çizerek gösterdim kardeşim, nasıl bir zeka düzeyin var ise artık şematik şekilde yazdıklarımı tekrar atıyorum sadece o kısmı okur musun bakalım ne diyormuş beraber görelim?
La amma cok kalın kafalısın. Asagıdaki yazıyı iyi oku senin için renklendirirdim ancak senin gbi pcden girmiym. Googleden kopilemiyorum maalesef sen bir zahmet gözlükle okuyuver senin yazın bu :)
engelleyen-cahil
4 Xper Yaş: 36 14dak
Bak diyorum ki.
Atuman ilk kayıtlarda geçiyor.
Edebali ile tanışınca Müslüman oldu diyerek Türklerin söylediği şekilde Othman kaydı geçiyor.
Atuman ile Othman farklı, neden böylesin?
Atuman'ın geçtiği kayıtlar hangisi?
Bizans kayıtları.
Türklerin söylediği şekilde kayıt yapan kim?
Bizans
Türklerin söylediği şekli Othman olarak anlayan kim?
Ataman'ı Atuman olarak anlayan Bizans
Buradaki durumu çözemiyor musun gerçekten? Zeka düzeyin gerçekten düşük, üstüne de google kopya gibi klasik at gözlüklü anadolu çomarı lafları...
Ne yazmışın hadi tekrar edelim " türklerin dediği sekilde othman " eee hani demedindi :)) osman kelimesinin davasını sen cıkardın dedinki arapcadan turerip osman diyorlar tarihi arapcadan esinlendiğini söyleyip aklın sıra ırkcılık yapıyorsun lpnu ordan cıktı tammı guzelim.
Ahhh ah Cümlede Anlama bile bilmeyen beyninin sol lobuna aparkat çaktığım cahili :D Açıklamasını yazdım, baştan sona Türkler Osman diyor, Bizans Othman anlıyor, konunun Arapça ile ilgisi yok diyorum hala elif ba elif ba diye ağlıyor çöl maymunu... :D
Aferim bu arada kendini geliştriyorsun beni çürütemediğin cevapta veremediğin için taklit etmeye basladın iyi buda guzel hiç olmazsa ugrasıyorsun calışıyorsun. :)) seni bu konuda takdir ettim aferim :)) yasımı soruyorsam 35 kardesim :) senin sanssızlıgın benim gbi tarih cografya ve felsefe alanında uzman birine toslamak oldu maalesef :))
sdoajshdjoasdjasd ahsahahaha ulan sesli güldüm :D:D:D sen mi uzmansın? Daha okuma yazman yok :D okuduğunu anlamıyorsun :D
Sen daha osman konusuna nerden geldiğimizi anlamamışsın ohoo sabaha kadar yazsam nafile 05:30 da kalkıym ben sen yazdıklarımı bir daha oku sana ödev veriyorum bak sınav yapcam iyi calış :) iyi geceler :)
Bak tekrar diyorum tüm mesajlard söyledim, Türkler Osman diyor, Bizans Othman diye anlıyor kaydediyor, Atuman'ı da söyleyen bizans, Ataman'ı söyleyen Türkler, Othman ile Atuman farklı oluyor dyorum hala mal mal Arapçadan bahsedıyorsun kafan mı iyi :D Bir de uzman dıyo kendısıne karın falan varsa allah sabır versın ya da annen baban gerçekten :D
Elindeki o mouseyi yedirir klavyeyi bir taragından sokarım mk avrupai sebegi. Önce insanlarla nasıl konusulacagını öğeren seni suyu soka cıkarta konusmasını öğretrim lan kalın kafalı iki satrlık cumleyi y. rrak yemiş gbi agzında eveleyip geveliyorsun konusamadın hala.
At y. rragı yemiş fransz gibi okuyorsun yazıları fransz kaldın anlamadın iki saaattr geveliyorsun. Önce oku kültürün gelişsin cahillikten cık kitapları essek gbi tası diye degil oku diye yazmışlar al oku
ahahahahaha şu uslüba bak tam bir İslamcı kafası, kibirli, cahil, okuduğunu anlamıyor ve küfür ediyor, kadınların özgür olduğu avrupayı eleştirirken 4 kadın alabilirsiniz diyen dini savunuyor, ne diyebilirim ki sana :D
Mk sal. agı senin avrupanda kadınlar insan hakları konjsunda 1950 de konulurken turklerde devletleri arka planda kadınlar yonetr adama aldıgı kadına göre muamele edilirdi. At avrat silah derlerdi at en önmli seyken kadın adamın silahından bile degerli sen ne ishal olmuş gibi cortluyorsun :)
Okuduk da sen hiç bir şeye cevap vermedin, Ataman-Atuman, Osman-Othman farkı ne olacak şimdi? Her mesajında hakaret eden cahil insan? Nasıl da öfkelenmiş gülmelerin nasıl sahte demiştim... :D
Kendi payında seni g. t ettim hala yuzsuz yuzsuz konusuyorsun 0-6 yas bebeleri gbi. Demin hakaret ederken ediyorsunda lafı sana caktıgımda acıyınca neden aglıyorsun yawrucum.
Yooo ben ikixler burcuyum benim nesem her daim yerinde hele sana caktıkca dahada mutlu oldum :)
Sana saatlerdir yazıyorum iki satırı anlıyamadın tarihi konulara filan girme sen lan otur sıffır :))
Evet öyle öyle tatmin ol hadi, burçlara inanıyor bir de İslamı savunuyor dengesiz :D Kadın Hakları konusunda da gidip at avrat silah zırvalarını örnek veriyor, kadını mülk olark görüyor da Atatürk diyemiyor cahil, üstüne de 1950lerden konuşuyor gel bir 2016 Arabistanına bakalım dengesiz :D Zauahahua son mesaja bak lan valla karın varsa yazık :D
bunu bizde biliyoruz musluman oldugu donemlerde bile eski gelenekler vardi az da ols bu dizinin guzel oldugu gercegini degistirmez eninde sonunda musluman oluyorlar burada farkli gosterince ne gecicek eline
Ertuğrul Müslüman olmadan ölüyor ve Bektaşilik ile ölmeden tanışıyor ancak Bektaşi olmuyor, oğlu Ataman sonradan Edebali sayesinde Müslüman oluyor, dizi ise güzel değil klasik cihad propagandacısı, Eyyübilere Kürt diyen bir dizi güzel olamaz kardeşim.
Birincisi, dizi çok kötü. İzleyen biri olarak söylüyorum berbat, senaryosu çok çiğ, diyaloglar iğrenç, hep aynı şeyler dönüyor, ucuz entrikalar ve mantıksız olaylar oluyor.
İkincisi, dizi ağır propaganda yapıp türkleri sünnilikle bağdaştırmaya çalışıyor ve bir hükümet propagandasının ürünü.
Atalarımızı arap gibi göstermeye çalışıyorlar kısaca.
ben beyeniyorum kardesim genel olarak guzel opusme ellesme yok ve kalite olarak gorsel efekt olarakta super ozmanin tarihi net diil zaten illaki birseyler katicaklardir
Nasıl süper lan? Dövüş sahneleri ne gerçekçi, ne de görsel olarak atıyorum bir Spartacus gibi şaşaalı, bildiğin vasat. Ki yirmi metreden atılan oku elindeki bıçakla sektiren Ertuğrul falan var.
Öpüşme elleşme olmayınca bir dizi iyi mi oluyor? O sahneleri 'Hadi toplumu ahlaksızlaştıralım' diye çekmiyor diğer diziler. Mesela dizide Ertuğrul ile Halime'nin arasındaki iletişim karı-kocadan çok abi-kardeş ilişkisine benziyor. Ertuğrul'u bir kez olsun Halime'yi öperken gören var mı?
O zamanın tarihi o kadar belirsiz değil. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü gibi muazzam isabetli bir film de çekildi zamanında, o da tam tarihle uygun değildi ama dönemin ortamı çok iyi yansıtılmıştı mesela.
Mesele net olana zıt şeyler katılması, Adnan Tanrıverdinin, Eyyübilere kürt demsiyle bu dizinin kürt demesi arasında bir paralellik yok mu yani?
sen spartacus izle ozman kardes
Kardesim simdi osman gazi ertuğrul gazi nin ogludur degilmi bu sarsılmaz bir gercek osman gazi 1 . Padisah 7. ci padisah fatih sultan mehmettir aradan 5 padisah gecmis 144 yıl var aralarinda fatih sultan mehmet müjdelenen komutan olmak adina istanbulu feth etmistir 144 yilda nasil bir degisim olmus olabilir sizce ozamanlar bugunku gibi
@Enes-efendi Fark inanilmaz buyuk. Anlatmasi asiri uzun suree
Mantiksiz salakca uyduruk tarih anlatmayın tarihler ve olaylar ortada iki kitaptan alıntı yapıp burda yalan tarih anlatmayın turkler 1071 malazgirt savası ile anadoluya yerlesen turkler zaten muslumandı sultan alparslan batıya ilerleyisinin nedeni sadece mogolların baskıcı zulmü degil kainatın efendisinin mujdeledigi komutan olma hayaliydi ha ben derslerime cok calisip okudugum okullardan basariyla mezun olup insanlarin saygi duydugu bir kisilik olursam bir kitap yazarim adida tarih kitabi olur yasimda 60 olsun diyelim kafamdan tarihe kendi dusuncelerime inandigim ideolojiye gore yon versem o kitabida milyonlar okusa okullarda isleseler senin gibi biriside cikip benim sozlerimi dogruymus gibi anlatsa sence tarihin dogrusu bu mudur yoksa mantıklı dusundugunde ortaya cikacak olanmı sultan alparslan muslumandi ve onun devleti selcukluda ertugrul kayı obasının lideriydi ertugrulun oglu osman gazi akil hocasi seyh edebaliydi seyh edebalinin osman gaziye bir nasihati vardı onu oku
@Enes-efendi Bilgisizligin bu kadari.
Malazgirt ile turklwr anadoluya girmistir hikayesi sacmaliktir. Malazgirt yasanmadan once Turkler Sivas'a kadar ilerlemisti.
Osmanli'nin kendi tarih yadegildi mnda bile Osman Gazi Kuran'i tanimaz. Hani bilin diye diyorum.
Sultan Alparslan donemindekiuslumanlik anlayisi bugunun sunnilerinin ozdeslesebilecegi bisey degildi
Ki buraya nerden bagladin mechul. Fatih'in bununla hic alakasi yok. Fatih de hurufi idi mesela.
Ertugrul Gazi Kayi lideri falan degildi. Kayi'yi Dirilis Ertugrul denen malak diziye bakip, birkac bin cadirlik bisey sanmayin boy denen sey oyle bir oba ile sinirli dgil lan. Mal misiniz nesiniz Ertugrul Gazi Kayi asiretlerinden birine bas ediyordu sadece.
Tarih konusunda herkese inanilmazmis. Kadir Misiroglu ayarinda adamlarin agzina bakmayoverin o vakit
@Enes-efendi Sultan Alparslan'in batiya yonelmesinin sebebi sadece mogollarin baskici rejimi degilmis bak bak bak.
Ulan Alparslan zamaninda mogollar yoktu bile piyasada. Cengiz Kagan'in dogmasina asirlar vardi.
Hay allah belanizi versin sizle muhattap olmak zorunda kaliyoruz bir de.
Yasamayin du cahillikle bu mk dunyasinda.
1071'de ne mogolu mk?
Bir tarih öğrencisi olarak ve tarihi çok seven biri olarak yazdıklarına nerden başlasam bilemedim bştan aşağı yanlışlarla dolu sen İslamiyet dinine kin bağlamışın belli de bu kinini tarihi çarpıtarak göstermesen daha doğru olur...
Hadi kaynak sun bakalım da görelim? İlber Ortaylı da mı yalan söylüyor koçum? Herkes yalancı bir sen haklısın ne de olsa öğrencisin :D
Diriliş Ertuğrul ve geçtiğimiz yıl çıkan kuruluş Osman dizisi tarihten *esinlenilmiş* bir yapımdır. Amaçlarından biri tarihi anlatmak olsada bundan daha büyük bir amacı vardır. Buda Türkiye ve müslüman propagandası yapmaktır ki böyle bişey yapmakta geç bile kaldık. Örneğin cennetin krallığı gibi hristiyan propagandası yapan filmler gibi bizimde kendi propagandamızı yapmamız lazımdı.
Türkler Müslüman olmadan önce bile Müslüman gibi yaşıyordu.
Muhteşem yüzyıl Avrupa propagandası yaparken iyi ama de mi?
İlber ortayli ya gelince.. , kendisine itibar etmiyoruz.
Türkler, Müslüman olmadan önce İnsan gibi yaşıyordu, sen ne bilebilirsin ki? Sen ne Kara Hanı ne Ak Anayı bilirsin ne de Kayra Hanı bilirsin Türkleri tek tanrılı saçmalıklara inanıyor sanarsın sırf imam hatipli beynin zarar görmesin diye.
Müslüman olmadan önce yıkanmazlardı, ölülerini ağaca falan asarlardı, belli bir şeye tapmazlardı, şamlanları ot çekip ruhlarla görüşmeye çalışırdı, doğaya taparlardı, son derece haşin ve sert idiler, belli bir otoriteye boyun eğmek yoktu, gerektiğinde kendi beyine bile ters düşebilirlerdi, başına buyruktular ve daha nice şey, sözün özü, islamın çizdiği toplum profilinin tam zıddı olan birçok şeyi yapıyorlardı.
Nasıl müslüman gibi yaşıyorlardı?
Siz kimsiniz de İlber Ortaylı'ya itibar etmiyorsunuz? Onu sorgulamak lazım.
Dizi birilerinin o kadar zoruna gitmişki midesine oturmuş. Ciddi hazımsızlık yaşayanlar var.
o zaman 300 spratalı izle kardeş. bu konular provokatifçileri bağlamaz.
Kudur ulen.. nefretinde boğul. Rok un dediği gibi g. Zekalı ekşicisin işte, ötesi değil.
Toplum once bir sanat yapitinda sahnelenenlerin tarihi gerceklik olmadigini ogrenmeli. Sanat yapiti gercege uymak zorunda degildir.
ilker ortaylı önce müslüman olsun daha sonra söz etsin densiz..
Arkadaşlar diziden tarih mi öğrenilir muhteşem yüzyıl da diriliş de kurgu
Moğolları düşmanımız olarak gösteriyor mk dizisi
arap soyundan biri eksilemiş moğallar az kesmedi bunları Türk düşmanları kandaş bırak bu arapprest dincileri hiç muhattap bile olma cevap verme insan yerine koyma Türk düşmanlarını Türk tarihi osmanlı değildir osmanlı Türk düşmanıdır bizim Atalarımız GökTürklerdir arap osmanlı değil Türk GökTürklerdir
Kaybol col bedevisi deve sidigi iç sen
Cahal seni
Kimi yerde haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar