"Ulan ağaysa ağa be! Onlar tok doğup aç ölmekten korkarlar, biz zati açız. Korkunuz niye? Hele bir uğraşak, belkim tok ölürük."
İhsanYüce

Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun Nur İçinde Uyusun Amin 🤲🏻🙏🏻📿😥 Tanıyorum Biliyorum Tabiki İhsan Yüceyi Böyle Çok Büyük Usta Oyuncuyu Bilmeyen mi? Var ki Çoğu İnsan bilir Yeşilçam Filmlerin Çok başarılı kendini çok sevdirmeyi Başaran Kalbi altın kalpli Çok Güzel kalbi olan büyük usta Filmlerini İzledim defalarca Kemal Sunal ile Filmlerini İzledim Defalarca Kemal Sunal da çok büyük usta İkiside maalesef bunu söylemek İstemezdim maalesef böyle 😥 Bu dünyadan göçüp gittiler Gerçekten Çok Üzücü bir şey Filmlerini İzlediğim sevdiğim oyuncu bu dünyadan göçmüş gitmiş olduğunu bilmek Gerçekten Çok acı Yüce Allah yakınlarına sabır versin İhsan Yüce Kemal Sunal Gittiler ama ölmedi onlar Kalbimde Yaşıyor ve her daim yaşamaya devam edecekler
Aaa evet! 💔
Aklıma saygıdeğer Can Yücel ile ilgili bir anısı geldi. Şöyle ki Yüce'nin cenaze törenine katılır Yücel ama defne gitmez ve kendisini eve götürmesini rica eder birinden. Meraktan sorarla ve Yücel de:
'İnsan hiç kendi arkadaşını gömebilir mi yahu! 'diye karşılık vermiş. Evet, kolay unutamayacağım şahıslar ve hayatlar..
Yıllarca onun yönettiği ve oynadığı filmleri izleyerek büyüdüm ve hala seviyorum izliyorum filmlerini eski türk sinemasını onun yönetmen senarist ve oyunculuğunu yaptığı filmleri ama kendisini çok geç tanıdım çok büyük usta o zaman yokluk ile geçen yıllarda yaptığı filmler halen izleniyor ve seviliyor
Türk sinemasına hizmet etmiş büyük oyuncu ve film yazarıydı. Böyle adamlar kalmadı artık. İhsan Yüce, Kemal Sunal, Şener Şen filmleri genel olarak güldürmek odaklı da olsa ağalık sistemini eleştiren filmlerdir. Bizi güldüre güldüre bilinçlendirdiler.
Cevap
48Cevap
İhsan Yüce Yeşilçam'a çok fazla emeği geçen bir ustaydı. Yeni nesil pek bilmez ama defalarca izlemekten sıkılmadığımız Kemal Sunal & Şener Şen filmlerinin çoğunun senaristi İhsan Yüce'dir. Velhasılkelam, kamera önünde oyunculuğunu, kamera arkasında da yaratıcılığını kullanarak; hepimizin hafızalarında yer edinmiştir. Ruhu şad olsun!
Yeni Nesil doğru Bilmeyende Var ama Ben Biliyorum Hemde çok defalarca filmlerini izledim kendisi İhsan Yüce Gerçekten Çok büyük usta Şimdiki Yeni Nesil ünlüler oyuncular Bir Halt Olmaz ihsan yüce Gelmiş Geçmiş En iyi Ustalardan biri Çok severdim rahmetliyi keşke göçüp gitmeseydi 😥 Kemal Sunal filmlerindej çok izledim Biliyorum Kemal abiyi ayrı Seviyorum İkiside maalesef göçtü gitti maalesef Ne diyim ki Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun Nur İçinde Uyusun Güzel insan Ben 2001 doğumluyum Ama eskileri ile aram Çok sıkıdır Yeniler ile aram pek yok
Çok Teşekkür Ederim Kardeşim Eyvallah 😊💖 Eskilere Değer Verilmez mi Ya eskiler Gerçekten Çok Başkaydi Herşey eskiden çok daha Güzeldi Kardeşlik Dostluk sıcaklık sevgi Aşk Ne varsa eskilerde Var Yeşilçam filmleri Kemal Sunal Şener Şen çok izledim Valla defalarca izlesem hiç sıkılmıyorum daha çok seviyorum şimdi saçma sapan filmler diziler Yayınlanıyor Şimdiki gençler serseri Saçma sapan şarkılar dinliyorlar Eskiler Gerçekten Çok Güzeldi benim gözümde apayrı yeri var
Unutulur mu büyük usta
Kendisini yeşilçam filmlerinden biliyorum, Twitter’da kendisiyle alakalı bir tweet görmüştüm, oyunculuğu haricinde hem senaristlik, hem ressamlık, hem şairlik, hem heykeltraşlık yapıyormuş... büyük bir ustaymış. Huzur içinde uyusun.
Neler hatırlarım neler...
Şair, senarist, oyuncu...
"Saadet hanım gel evlenek!"
Rakı turşuyu keser, turşu rakıyı. Gül gibi geçinip giderler
"Ekmek, şarap, sen ve ben
Bir de sabahın dördü..."
Birçok filminde senaryosunu yazan kişidir çoğu kişi bilmez.
Kibar feyzo, Şabaniye, Sosyete Şaban, Çarıklı Milyoner gibi bir çok filmi yazmıştır 👏👏
şiir kitabı bile yazıp, gerçek şairlere saygısızlık olmasın diye asla bastırmayan bir sanatçıdır. çok iyi bildiğimiz o zamanki bazı filmlerin senaryosunu da yazdığını biliyorum..
Çok saygın bir adamdır kendisi. Kibar feyzonun senaryosunu yazmıştır. Kendisi de şairdir. Bu sanatçılar işlerini en iyi yapıp para kazanamayan insanlardır. Gerçekten gıpta ile bakıyorum bunlara.
Efsane kibar feyzonun senaristi
— Ula şunun şurasında 141-142 başsınız lafa bak be hey gidi ekmek şarap
Yani
Gerçek anlamda “sanatçı” dır. Bir çok kaliteli filmin senaristidir. Oyunculuğu seslendirmesi mükemmeldir. Sosyal tespitleri harikadır. Rahmet olsun.
Filmlerinden tanıyorum çok iyi bir oyuncuydu üstelik oyunculuğun para etmediği zamanların oyuncusu
Toprağı bol olsun sinema emekçisi
Buyuk oyuncu, senarist ve benim gozumde emektar bir insan
Pek tanımıyorum ALLAH rahmet eylesin inşallah mekanı cennet olsun
İsim olarak değil ama sima. olarak evet tanıyorum.
Dizeler de nede güzel anlatmış yaşamı hayatı.
Tanımayan bizden değildir
Mekanı cennet olsun🦋🖤
Ne alaka
Kemal Sunal'ın oynadığı bir çok filmin senaristi. En önemlisi de Kibar Feyzo. Karakter oyunculuğu da oldukça başarılıydı. Allah Rahmet Eylesin...
Kibar Feyzo gibi, Türk sinemasının yüz akı olan bir filmi yazan adam
Kültürlü , bilgili , elit bir insan.
Yazar , oyuncu , senarist, yönetmen ve şairdir
Pek çok filmin senaryosunu yazmış sinema emekçisi aynı zamanda yönetmen ve oyuncu
Yeşilçamda çok sık gördüğüm bir sima kendisi iyi bir oyuncu Allah rahmet eylesin.
Tanımaz olur muyum hiç hemde çok severim , Allah rahmet eylesin☺️
tanımam mı. filmlerde çok ön planda olmasa da, 50 küsür filmin senaristi kendisi.
Hatırlıyorum Allah rahmet eylesin iyi adamdı severiz
Elbette... Kendisi sadece usta bir oyuncu değil, aynı zamanda pek çok başyapıt filmin de senaristi.
Böyle büyük bir ustayı tanımamak mümkün mü? Allah rahmet eylesin.
Çok iyi bir oyuncu, senarist ve şairdir kendisi. Allah rahmet eylesin
film lerden biliyorum tek.
Allah rahmet eylesin. mekânı cennet olsun
Toplumu iyi bilen, sinemaya emeği çok büyük bi usta.
yeşilç * emekçisi oyuncu yazar şair senarist kemal sunal flimlerin senarist ekibinde yer almıştır
türk sineması emekçisi oyuncu yazar şair senarist kemal sunal flimlerin senarist ekibinde yer almıştır
yeşil çam ayıp kelime değil yıldızlamak ne
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Efsanedir ihsan yüce
Nur içinde yatsın, biraz araştıran tanıdığından çok daha büyük bir sanatçı olduğunu anlar...
ihsan yüceyi rahmetle anıyorum mekanı cennet olsun değerli sanatcılardandır
Evet hayat hikayesini okumuştum
Baktım şimdi ama baya geride galiba.
Rabb’im rahmet eylesin. Renkli bir yuzdu
eski filmlerde gördüm
Tabiki tanıyorum Allah rahmet eylesin 🙏🏻 😞
Filmlerden biliyorum Allah rahmet eylesin
Aaa tanıyorum çok büyük bir üstattı
Yesilcami Yeşilçam yapan değerlerden birisiydi. Çok güzel oyuncuydu. Allah rahmet eylesin
Kabri Nur mekanı cennet olsun
Kemal Sunal filmlerinden tanıdığımız birisi
Çok iyi biliriz rahmetliyi
Evet allah rahmet eylesin
Nurlar içinde yatsın..
Mekanı cennet olsun ustanın...
Soyadı gibi yüce bir adamdı rahmetli
Allah rahmet eylesin buda iyi oyuncuydu.
Çok severim, mekanı cennet olsun
Rabbim ona ve tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin.
Bu adamı severdim mimar bey
Off şu an içim acıdı. En büyük hayalim mimar olmak iken üni okumanın bile önemi kalmadı.
Mimarlığı küçüksüyorlar.
Aynen hatırlıyor musun üniversite arıyordum ben Mardin de hatta bir ara. Sende öneri vermiştin. 3-4 yıl olmuştur.
Her şeyden vazgeçtim artık.
Tanıdığım mimarlar açız dedi hep. Gözümü korkuttular. Bilmiyorum. Bu ülkede ekmek aslanın ağzında.
Hiçbir istediğim olmuyor bu hayatta😢
Tanıyorum iyi sanatçıydı
Evet severim her filme yakışıyor.
tanıyorum büyük üstad
Ewwtt tanırdım
Allah rahmet eylesin
Evet ya
eskilerin kiymeti bilinmedi yazik uzgunum
Allah rahmet eylesin
Allah rahmet eylesin
filmerden görmüşlüğüm var
Tabii