Merhaba, başlıkta dediğim gibi yulaf ezmesinin ezmesinin tarihi geçse de yenir mi? Skt si 21/09/2018 çok az geçmiş ama yinede merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Tarihi geçmiş yulaf yemek zararlı mı?yulaf ne zaman bozulur?
Tarihi geçmiş yulaf ezmesi yenir mi? Yulaf zamanla bozulur mu?
Yulaf ezmesini çok seven ve sürekli tüketen biri olarak bu konuya hakimim. Daha önce bende yulaf bozulur mu diye merak edip araştırmıştım.
Yulaf Ezmesi Bozulur mu?
yulaf tarihi geçerse yenir mi?
Her ürün gibi yulaf ezmesi de tüketileceği zaman alınmalıdır. Bir ürünü alıp paketini açıp daha sonra tüketmezseniz, tazeliğini kaybeder ve bozulur. Yulaf ezmesinde de aynı şey geçerlidir. Tüketmediğiniz zaman tazeliğini tamamen kaybeder, besin değerleri azalır ve bozulmaya başlar.
Yulaf çok tüketen biri olarak daha önce ben de bunu gözlemlemiştim. Marketten aldığım yulafı rafta unutunca aylar geçmişti. Son kullanma tarihi de geçtiği zaman zamanla hiç taze kalmadığını fark ettim. Bunu yediğiniz an zaten fark edebiliyorsunuz.
Tarihi Geçmiş Yulaf Yenir Mi?
yulaf bozulurmu?
Ürünlere son kullanma tarihi boşuna konulmaz. Son kullanma tarihi, ürünün en son kullanılabilecek tarihi içerir. Bu tarihe kadar tüketilmeyen ürünler bozulur ve tüketilmesi asla sağlıklı olur. Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı (USDA), bir ürünün tarihi evde geçerse, ürün bozulma belirtileri verene kadar uygun şekilde kullanılabilir diyor.
Yani eğer yulaf ezmesini açtığınız zaman renginde bir değişiklik, kötü koku varsa tüketmeyin ama bunlar varsa kesinlikle tüketmeyin demek istemişler ama benim tavsiyem son kullanma tarihi geçen yulaf ezmesini kesinlikle tüketmemek. Bu durum sizin sağlığınızı etkiler, midenizi bozabilir. Zaten besin değerleri de ilk aldığınız gibi olmayacağı için tüketmenin de bir anlamı yoktur. Tarihi geçmiş yulaf ezmesi yenir mi soruyorsanız, eğer hala lezzet varsa ve kötü koku yoksa yenilebilir ama yememek daha sağlıklıdır.
Size bildiğim kadarıyla ve tecrübe ettiğim kadarıyla son kullanma tarihi geçmiş yulaf yenir mi cevaplamaya çalıştım, umarım dikkate alırsınız diyorum. :)
Yulaf sütü yapacaktım, laktoza intoleransim var ve laktozsuz bulmakta zorlanıyorum diye evde kendim bitkisel süt yapmayı tercih ediyorum da herkes yeme deyince korktum:(
@alperen98 içinde hiçbir şey yok dibine kadar baktım, tane tane gayet iyi görünüyor kokusuna bile baktım herşeyi iyi geldi gözüme. Valla atmayıp kullanacağım gibi:)
Uzun ömürlü dayanması için bazı kimyasallar kullanılıyo onlarda tarih o yüzden var o tarihten sonra kullanılmaz ben yemem yedirmemde yinede tercih sizin
En İyi Cevaplar