AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
335Cevap
● Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
yav ATATÜRK
Çekemeyenlere inat, sahiplenemeyenlere inat, silmeye çalışanlara inat,
hepimize lazım Cumhurriyet, sahip çıkalım, sulandırmayalım, aklımızı başımıza alalım, kıymetini bilelim.
bence cumhuriyet cok sesliliktir fikir özgürlüğudur. Hukukun iktadarin fahisesi haline getirlmesi değildir.
Cumhuriyet Atatürk'ün bizlere verdiği onlarca armağandan sadece biridir.
Bugün yok edilmeye çalılılan onlarca armağandan biri...
Bence Cumhuriyet; özgür, mutlu, barış içerisinde bir toplum olmanın tek yoludur.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden, daima.
tüm ulusum cumhuriyet bayramını kutluyorum - Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.
Mustafa Kemal Atatürk
Cumhuriyet özgürlüktür, Kurtuluştur, gururdur.
Atatürkün ve tüm savaşan Askerlerimizin ruhuna bir Fatiha okuyalım.
Yaşasın Cumhuriyet🎊
cumhuriyet atamızın bize armağan ettiği ve bu zamana kadar gelen en iyi yönetim biçimidir bu boyle devam edip türk hakli da özgür ve bağımsız bir hayat sürecektir
Bence, Cumhuriyet demek;
Şehit olup nurlanan, gazi olup omurlanan bu asil milletin emeğidir.
Emek kutsaldır.
Bu emeğe sahip çıkın.
İlelebet
Herkese tatlı bayramlar çocuklar
Osmanlıyı yıkanların bayramı. Ben kutlamıyorum. Bize bu sistemi dayatanlar halen krallıkla yönetiliyor neden oralarda cumhuriyet sistemi yok? Cumhuriyet Cumhurun sistemi yani halkın. Ama kemalizmle yönetiliyoruz Cumhuriyet bunun kılıfı
Ya git bir köşede öl Allah aşkına.
Son padişah ingilizlere kaçıyorken o beğenmediğin Mustafa Kemal Atatürk ve cesur milletimiz senin baban belli olsun ve fikrini belirtme hakkın olsun diye savaşıyordu.
Her yorumu eksileyen kişi belli oldu 😂😂
@MsChappuler sizi böyle kandırmışlar. Birilerinin kahraman yapılması için birilerinin kaçması hain ilan edilmesi gerekliydi. atatürkü samsuna gönderen vahdettin idi. Biraz kendinizi geliştirin mürekkebin akmadığı yerde kan akar
Canım çok komiksin ya, cidden. İlber Ortaylı gibi okumuş, makaleler yazmış Tarihçiler varken KizlarSoruyor da ki bir insanın bize kandırıldığımızı iddia etmesi... komik cidden.
Bir de gizli kullanıcı yapmışsın kendini, haklı olsan insanlarla yüzleşirdin.
@AlmaHatun kim eksilemiş😊
@MsChappuler sen ilker ortaylıyı bende kadir mısırlıoğlunu tarihçi olarak görürüm. Cumhuriyeti reddetmiyorum ama cumhurun sistemi gibi gösterilip cumhurun onaylamayacağı şeylerin cumhuriyet kılıfıyla yapılmasına karşıyım. Halifeliği kime sordun kaldırırken? Ezanı Türkçe yaparken kime sordun? Bu örnekleri uzatabilirim
Mısıroğlu mu 😂😂😂 Tamam susuyoruz biz tamam tamam 😂😂😂😂😂😂
@AlmaHatun o kadar kelime ettik aradan mısırlıyı cımbızladın helal olsun😀
Önünde eğilirim gizli üye 😂😂 Sözcük bulamadım Mısıroğlunu dinlediğini görünce 👏👏👏
yalan beee Atatürk basörtüsünü yasaklamadi kara çarsafi yasakladi
gayette iyi yapti
cünkü kara carsafa girip taninmayan düsmanlar vardi
adamin yaptigi herseyin bir sebebi vardi
bunlari ne kadar anlatirsan anlat
karsidakinin anliyabiliceği kadardir
@AlmaHatun bunu tavsiye etmem😂
Fesatlaşmadan Süslümancığım fesatlaşmadan 😅
@mecnununleylasi_76 kara çarşaf müslüman kadının simgesi olduğu içindir. Alfabeyi hangi bahaneyle kaldırdı? Ya ezanı? Ya sarığı? İslamı çağrıştıran herşey kaldırılmaya çalışıldı. Bu muhabbet bitmez
@AlmaHatun Gayet medeni şekilde muasır medeniyet çerçevesi içinde fesatlaşmışsam ne olmuş yani😂
Yüzün doğuya ama kıçın batıya dönük unutma 😂
şartmi osmanlı Alfabesinin olmasi yooo değil
mesela osmanlilarin hep çok kadinlari olurmus
ve tam bir kadın düskünüymüs hepsi
hatta osmanliyi kadinlar yikti
bunlara inanayımmı simdi
Osmanliyi kim yikmis git bir öğren
osmanlı güçlü olsaydi kimse yıkamazdi onlari
Çok merak ettim, Ataturku damsuna vahdettinin gönderdiğini neye dayanarak iddia ediyorsunuz?
Atatürku samsuna ayaklanmalari bastirmalari için göndermişlerdir. O da kendisine yakın bir adam bularak geniş yetkiler verdirtmistir. Ardından Ferit Paşa bundan suphelenmis ve Mustafa Kemali uzun bir sorguya çekmiştir.
Son olarak Vahdettinle görüşmüştür. O da Mustafa Kemale "Paşa devleti kurtar" demiştir. Bakın halkı değil, devleti. Atatürk bizzat bu aniyi kendisi anlatıyor ve ekliyor, devletin kurtulmasını istiyordu, hanedanıni düşünüyordu.
Şimdi bizzat Atatürkün anlattığı şeyden nasıl onun aleyhine sonuç çıkarıyorsunuz gerçekten anlamadım.
@AlmaHatun biz orta asyadan gelmeyiz diye yüzümüz doğuya dönük ya sizin😂 size tavsiyem yüzünüzü batıya dönmeyin 😂
Benim lafımı bana satma ama gizli ya 😕
@mecnununleylasi_76 Osmanlı'nın çok kadını olurmuş nasıl yani bilimsel olarak ispatla😂
@Haberver Osmanlıyı Yahudi İngiliz mason ittifakı yıktı. Türkiyeyi de onlar kurdu. Mustafa kemali de onlar seçti. Anladınmı?
hadi sende ispatla Atatürkün yaptiklarini
yahudilerin kurulusu oldugunu sende ispatla bana
Bu Atatürk ingilizdi lafından bıktım.
Atatürk son ana dek ruslardan yardim almıştır. Bak ne diyorum bak RUSLARDAN
Hayır rus ajani deyin bari. Daha inandırıcı olur.
Ha ama kalkıp zaten LENIN de ingiliz ajani derseniz, o seviyeye kadar düştü isek o ayrı.
Rica ediyorum bizim için değil kendiniz için okuyun.
Mustafa Kemal de Lenin de emperyalizme büyük darbe yapmışlardır. Biraz da bunlara yönelik şeyler okuyun. Belki görmediğiniz bir şey görürsünüz.
Saygılar.
@mecnununleylası.
Türkiyeyi lozanda temsil eden haim naumun Yahudi olması yeterli değilmi?
Yahudilerin Abdülhamitten toprak istediğinide bilirsin Osmanlı yıkılmadan israilin kurulamayacağını biliyorlardı
İsrail devleti kurulduğunda ilk Cumhurbaşkanı Chaim Weizmann'ın konuşması;
-"Biz yahudiler 20. yüzyılda Orta doğu'da yıkılmaz denen devleti yıkıp 2 tane devlet kurduk. Onlara öyle güzel sistem inşa ettik ki Türkler bize Filistin'i vermeyen Abdülhamit'e en az 200 sene daha söverler!
bak ne diyorum
Türkiyede Atatürk ismi hic bir zaman silinmeyecek
bin yilda gecse torunlarimiz
onun davasini yürütücek
sen
yani nekadar söylersen söyle bu hic binzaman deismeyecek
beğenmeyende ülkemizden defolup gidicek
Herkes bir şekilde anıyor leyla hanım bencede silinmeyecek 😂
dimi 😊
osmanlinin ismi bile yok yakinda iyicene unutulur zaatn
ama Atatürk Unutmicak
hatta leyla hanim demisti dersin
Sen adamı mecnun edersin leyla. Osmanlı unutulsada sen unutulmazsın 😂
ha ha ha cok komikk
@mecnununleylasi_76 uzatmaktansa konuyu saptırmak en güzeli. 😀
Aptal aptal konuşuyor bunu ciddiye almayın dünyadan haberi. yok böyle ilgi çekmeye çalışıyor artık hangi örgüt kuruluş kafayı yikadiysa boşverin bunu :-)
@Haberver verecek cevabın olmayınca aptal diyorsun bana ilminle gel tartışalım. O kadar yorum yaptım boş teneke misali ses çıkardınız ;)
Diğerlerini oku onlar sana cevap veiş bikere gizli gizli yazarsın sen anca korkaksin çünkü ve fikirlerini bu şekilde dile getirebilirsin anca
@Haberver kimden ne korkacam. Sorduklarıma cevap bekliyorum. yanılıyorsam beni aydınlatın. Cumhuriyet özgürlükse İslam dini niye kısıtlandı? Niye ezan türkçe okutuldu? Niye şapka zorla giydirildi? Niye kılık kıyafet kanunu yapıldı? Hani özgürlük? Şeriata hayır diyen salyalılar yaşasın cumhuriyet diyorsa ben bu sistemi sorgularım. Sen müslümansan Müslümanlara yapılanlar zoruna gitmiyormu? Ateistsen müslümanı anlamanıda beklemem.
Arapça okunuyor da ne oluyor ne anlıyoruz hiçbirşey. canım misin nesin git o zaman arap ülkelerinde yaşa
@Haberver hah işte atatürk senin gibi düşünen insanların atası. Müslüman olsa onu sevmezdiniz. Mücadelesini islama karşı yaptığı için tapınıyıorsunuz. Neyseki beliniz kırıldı Tayyip sonunuzu getiriyor. Müslümanlar sizi Fransaya gönderecek laplaik şekilde yaşayacaksınız 😂😂
Hala gizlisin çünkü hep böylediniz köpek gibi havlar ve fikrinizin arkasında duramazsiniz. TAyibin koyunusun çünkü. o Tayip bugün nerde Atatürke saygı duruşunda dimi :-)
@Haberver açık olunca ne olacak? senin tapındığın islamı överek nasıl yükseldiyse kendini gizlediyse Erdoğanda kendini gizliyor. Sizden biri gibi gözükmek zorunda taktik güzel. 😉 koyun koyun diyorsunuz ya her sandıktan galip çıkıyoruz argo kullanmicam😂
İdealleri ve düşünceleri uğruna canimi verebileceğim tek lider Mustafa Kemal Atatürktür.
En büyük ortak noktamız herhalde...
Ortak noktamiz olarak en büyüğü.. ulus olarakta.
Kisisel olarak üç noktayida ekledim üstüne...
Cumhuriyet, fikirlerini özgürce dile getirebilen ve kendi yönetimini demokratik bir şekilde sağlayabilen halk demek. ama ortada ne demokrasi ne halk ne de özgür fikre saygı var.
mustafa kemal ataturk ne mutlu turkum diyene 29ekim 1923 atam her daim izindeyim herkezn cumhuriyet bayrmi kutlu olsun not. yarn benimde dogum gunum tam bir cumhuriyet cocuguyum
"Efendiler; Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz" diyen sarı saçlımı, mavi gözlümü özledim...
Hiç bir doğum sancısız geçmez. şu an Cumhuriyetin en iyi yöneltildiği dönemde Türkiye Cumhuriyeti gebedir Osmanlı'ya. Sizinde Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun.
Spastik, deli bir padisahi da gemileri karadan yuruten zeki bir padisahi da ayni olcude sevmek zorunda olmamasi. Özgürlüğün kayıtsız, şartsız milletin olması
Bence cumhuriyet özgürleşmemizin modernleşmemizin ilk adımıdır.
Cumhuriyet mi?
Müslümanların elinden alınan "zaferle", Islamiyetin kaybettiği bir "kurtuluş" savaşının sonucudur cumhuriyet.
Asıl kurtuluş savaşı şimdi oluyor.
Misak-i Milli sınırlarımıza geri dönüyoruz.
Lozan da hainlerin elleriyle geri verdiği topraklarımızı geri alacağız inşallah.
Misak-ı Milli Sınırlarını kim çözdü Google'da arat bu 1
Lozan'da kaybedilen topraklar neresiydi bunu söyle bakalım bu da 2
çizdi olacaktı
@Balkir birincisi birinci dünya savaşına katılmamıza razı gelenler, abdulaziz'e ve abdulhamide muhalefet edenlerin ta kendileridir.
O sorularını cevaplamadan önce söyler misin bana, nerede görülmüş ki ingilizler, işgal ettiği toprakları tek kurşun sıkmadan bırakırlar? Üstelik açık bir farkla galip iken?
sen benim sorularıma hele bir cevap ver de ben de sana cevap vereyim.
@Balkir musul kerkük ve süleymaniye sadece örneklerdir
Sevr Antlaşması'nı biliyor musun? Sultan Vahdettin'in gorrvlendirdigi Eski Maarif Nazırı (milli eğitim bakanı) Bağdatlı Mehmed Hadi Paşa, eski Şura-yı Devlet (Danıştay) reisi Rıza Tevfik Bey ve Bern Sefiri Reşat Halis Bey tarafından imzalanan antlasmaydi. Antlaşma maddelerince Osmanlı İmparatorluğu inanılmaz bir küçülmeye gidecekti ki Süleymaniye'yi falan geç Anadolu'nun, Güneydoğu'nun, Ege'nin, Marmara'nın çok büyük bir kısmı elden gitmişti zaten. Senin bahsettiğin toprakları neden alamadigimiza gelince Şeyh Sait isyanini aç bir oku. Savunduğun Misak-ı Milli'yi 20 Ocak 1920'de o sevmediğin Atatürk çizmiş ve aynı tarihte kabul edilmişti Padişah tarafından.
@Balkir ben atatürkü sevmediğimi nereden çıkardın?
Önyargılısın bu birinci hatan.
Ikinci hatan ise mevzu vahdettinden önce başladığını anlayamaman.
Zaten vahdettine kadar ihanet çeteleri etrafı sarmıştı ki onun görevlendirdiği adamlar da ihanetin bir parçası idi
Ortada Islam'in mağlubiyeti falan yok. Islam'in doğduğu topraklarda bile halifeye ihanet edilirken hilafetin hiçbir hükmü kalmamıştı. Ortada mağlup olan birileri var eder. Bunlar Islam'i kendi çıkarları doğrultusunda kullanan dincilerdi
Atatürk İttihatciydi fakat ihanet için değil devletin bekasi için cabalamisti. daha sonra ittihatcilarin Alman aşığı olduğunu görünce onlardan ayrılmıştı. Canakkale'de, Trablusgarp'da büyük başarılar elde eden vatansever bir komutanın neden bizzat padişahın emriyle müfettiş olarak gorevlendirilme bahanesiyle Anadolu'ya yolladığın biliyor musun? her tarafı işgal edilen bir ülkede bağımsızlık ateşini yakacak yegane kişinin Atatürk olması nedeniyle görevlendirilmişti.
ihanet çeteleri şarkısı her tarafı doğru fakat bu 1. Dünya Savaşı zamanında olan bir şey değil sadece. Kanuni döneminde başladı bu ihanetler. Devlet yavaş yavaş, içten içe çürümeye başladı. basiretsiz devlet adamları, gerçekten harika padisahlar vardı evet fakat birçoğu yaptığı hatalar yüzünden devlete ciddi zararlar verdi. Teokrasiyle yönetilen bir devlette gayrimüslim devler adamları vardı. Padişahlarin anneleri Kariları gayrimuslimdi.
atatürkün hayalindeki cumhuriyet olmadığı kesin. zaten türk insanı ayak uyduramadı buna. özgürlük fazla geldi. padişaha köle olma hevesimiz var.
aynen
Kesinlikle katılıyorum.
Bizim özgürlüğün yaninda ahlak, edep, haya, adalet, sağlam iman bunlarada ihtiyacımız var. Yani sizin tabirinizle OSMANLININ kölelerinde bu özellikleri taşıyan pek çok kisi var idi. Şu anda da var elbet ama özgürlük yok. Kimse dile getiremiyor malesef. Dile getireni yobaz, islamcı falan diye linc ediyorlar. Ama devran dönecek elbet..
@bisesvar07 bak hata yapıyorsunuz artık osmanlı osmanlı diye tutturmanın anlamı yok. Ben şimdi GökTürk devletini nasıl yeniden kuralım demiyorsam Osmanlı'da kurulmuyacak açık ve net Türkler'in yüzyıllardır devletleri yıkılsada yeniden devletleri kurdular. Ayrıca edep , haya , ahlak gibi şeyler osmanlıya özel değil insanın içinde de olması lazım. Genclerimizin avrupa özentisi olup orasını burasını acması benimde hoşuma gidiyor diyemem ama yapacak birşey yok. Bu arada öyle kişiler coğunlukla Osmanlı dışında Türk devleti bilmedikleri için Osmanlıyı bu kadar sevmeleri normal.
*gitmiyor
@Muhammeddr ben illa osmanli kurulsun ya da kurulacak demiyorum. Ama o devletimizde olan edep, haya, adalet, sağlam iman bu devletimizde yok. Neden? Çünkü millet laikliğin ne bileyim cumhuriyetin vermiş olduğu bir özgürlük var diye poponu başını açmayı, lgbt ilişkilerinde bulunmayı, dini kötülemeyi hatta inkar etmeyi kendine vazife olarak almaya başladı. Yok öyle bir özgürlük kardesim. Eğer cumhuriyet bu hakki veriyorsa o cumhuriyet değildir. Benim istedigim cağdaşlık gölgesinin ardına sıgınıp her turlu uc kagitciligin, fuhusun, gunahin, inkarciligin hak konusunda adaletsizliğin olmadığı BÜYÜK TÜRKİYE CUMHURİYETİ dir. Sanırım herkezin isteğininde bu yönde olması gerekir.. diye. dusunuyorum.. cümlelerim bitmiştir. Saygi oldukca saygilar. ve selamlar...
@bisesvar07 bu eşcinsellik mevzuları vb. Şeyler osmanlı zamanında da vardı ama bu kadar acık acık yapılmıyordu. Dediğin gibi benimde isteğim o yönde. Devlet bu işlere el koyabilir. Bana göre devletten kimse büyük değildir.
Bence Cumhuriyet Dünyanın Türk'ün en büyük ve en güzel devrimi.
Cumhuriyet hürriyettin güvencesidir. Kutlu olsun bayramımız.
@Ansur
Bağımsızlıktır , özgürlüktür, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olmaktır , Atamizin bize bıraktığı en kutsal yadigardır.
Ata'mın ruhu şad olsun. Cumhuriyet kurtuluştur, özgürlüktür.
Herkesin kendini özgürce ifade edebildiği, kimsenin kendi yaşam tarzını bir başkasına dayatamadığı, eşitlikçi bir yönetim tarzı demek.
Çok şükür Allah yine bu günleri görebidik. Cumhuriyetimiz daim olsun. Cumhurriyet hele hele Türk kadını için özgürce yaşabilmekdir.
Cumhuriyet, Demokratik İdarenin Tam Ve Mükemmel Bir İfadesidir. Bu Rejim, Onlardan Esirlik, Soysuzluk, Dalkavukluk Hislerini Uzaklaştıran Bir Yoldur. Mustafa Kemal ATATÜRK
bence cumhuriyet türkürt çerkez laz herkesin birlikte olduğu iyi günde kötü günde hep beraber olduğumuz her şeye beraber göğüs gerdiğimiz yönetim şeklidir...
İlanı Atama ve onunla birlikte savaşan her insana minnet duymamı sağlayan gündür. Bir kadın olarak sahip olduğum her hakta kanları, emekleri, ömürleri var.
bence cumhuriyet, topluluk barışı ifade eder.
kendini cumhuriyetçi ilan edip başka devletlerin kaşıklarına yağ sürüp devletine ihanet etmek cumhuriyetçilik değildir.
Bence cumhuriyet, farklılıklara sahip olmanin , farkli dusuncelere saygi duymanin ve duyabilmenin temel sebebidir, özgurlugun onemini ve ozgurlugun ne oldugunu, halkin yoneticilerden daha ustun oldugunu gosteren olgudur. Kutlu olsun :)
Tamamiyle bir zafer hikayesi!
https://www.youtube.com/watch?v=JoANpXqm5w0Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun...
Bu Vatan Atatürk ve Sehitlerimiz sayesinde kurtuldu...
Allah vatanimizi korusun ve daha iyi olmasi icin yardim etsin
amiin
Amin
Cumhuriyet, toplumları çağdaş uygarlığa götüren ilk kapıdır. Cumhuriyeti desteklemesi gereken farklı parametreler vardır: sosyal devlet, hakların özgürlüğü gibi.. günümüz Türkiyesinde olmadığı gibi..
23 Nisan
29 Ekim
19 Mayıs
.. ve daha niceleri ulusal bayramımızdır.
Kutlu olsun
Her kesimden , toplumdan , her dinden insanın , barış içinde bir arada yaşamalarını sağlayan en güzel yönetim biçimi..
Bence 🇹🇷🇹🇷CUMHURİYET🇹🇷🇹🇷
👐😇ONURUMUZ GURURUMUZ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDÜR
Atamızın emanetidir, milyonlarca askerimizin canını feda ederek gelen bağımsızlığımızdır. Biz de bu emaneti korumayı bilmeliyiz.
Türkiye, vatan, Recep Tayyip Erdoğan, AKP, 29 ekim, birlik - beraberlik..
🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Bence Cumhuriyet; insanlığa vurulmuş olan kelepçenin yerini eşitliğin almasıdır.
Cumhuriyet, çomarların kudurduğu müthiş bayramdır. Var ol!
Benim nâçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır
Mustafa Kemal Atatürk
İhtiyacımız olan bu hediyeyi (cumhuriyet) elimizin tersiyle itmememiz dileğimle.
Aaa Cumhuriyette neymiş, Ülkemiz 15 temmuz gibi dünya darbesi gördü onun yanında bunun konuşulmaması lazım..
şüpesiz ki mustafa kemal atatürk türkiye cumhuriyet tarihinin en önemli figürü.
saygıyla özlemle...
Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.
Bor üretimi skksksks ciddi olmak gerekirse NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
Bence Cumhuriyet demokrasi özgürlük insan hakları nın korunmasıdır
Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Daha bugün duydum ve çok hoşuma gitti bu söz :)
Cumhuriyet, yüksek ahlâkî değer ve niteliklere dilenen bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun..
Bence Cumhuriyet, özgürlük demek. Bizi özgür kılan büyük önder Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun.
Bence Cumhuriyet Mustafa Kemal Ataturk'un bize disiyle tirnagiyla kaziyip,''bagimsizlik'' savasinda bu millete kazandirdigi buyuk bir armagan..
Biraz geçte olsa. Umarım Ülke insanımız Cumhuriyetin değerini anlayacaktır. Yoksa çok büyük sıkıntılar içine gireceğiz.
Her zaman daha iyiye doğru götürmek dileğiyle...
iranda cumhuriyet... kuzey korede cumhuriyet... cumhuriyetin yapisi önemlidir...
Cumhuriyetimiz dalgandıça biz varız, hepimizin bayramı kutlu olsun.
Ah klavye ah. Dalgalandıkça diyecektim.
teröriste milletvekili olma hakkını veren asıl işçiye emekçiye avcunu yalatan sistem. kimse kusura bakmasın bu vatanı Atatürkle beraber halk kurdu ama getirilen sistem bizi günden güne bitiriyor
Atatürk zaanında mv maaşı öğretmen maaşından küçüktü, askere daha fazla önem veriliyordu.
bize bir nazar oldu cumamız pazar oldu
bize ne olduysa hep,
azar azar oldu ;)
Her gelen cebini doldurmaya baktığı için Atatürk'ün bıraktığı şekilde değil hiçbir şey.
Atatürk'ün ileri görüşlülüğü kaç yıl sürdü?
Niye? Atatürk mü dedi hdplileri mv yapın diye? Kim kaldırdı onların siyasi yasağını?
kim kaldırdı sen söyler misin
Son 15 yıla bak partilerini kapattırana bak, yeni parti kurmalarını onaylayana bak.
son 15 yıldan önce pkklı olan milletvekili, 1 gecede ülkesini dolandıran başbakan bakanlar gösteriyim mi sana :) normalde bu halkla bu ülke nası bir yer olmayı hakediyor biliyor musun. malesef biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil müşterisiyiz.
15 yıldan bahseden kim? Sadece 15 yılda sayıları arttı. Ülkeyi bu kadar dolandıran oldu mu dicem hemen Ecevit zamanlarında ki yağ kuyruğu filan diyeceksin. O yüzden biraz iyi gözlemle zira Atatürk'e, ülkenin kurulmasında emeği geçen dedelerimize de laf söyletmeyiz!
ben hiçbir atama laf söylemiyorum sadece hepsi tartışılabilir diyorum. şahsen müslüman olduğum için Allah'ın indirdiği Kuranı Kerimle hükmetmeyen herkes benim gözümde hatalıdır
Kur-an'ı Kerim'e göre yaşasan baştakiler idam edilmeli.
neden idam edilmeli?
Tecavüze kimin bakanları bir kereden bir şey olmaz diyerek örtbas etti? Kim halktan daha fazla maaş alıp üstüne yetmiyor ki diye dalga geçti? Örtülü ödeneği işine göre kat ve kat arttırdı? Terörü kim palazlandırdı? Çözüm süreci diyip kim askerimin, polisimin şehit olmasına göz yumdu?
Madem din diyorsun Peygamberimizin hadislerinden birinde ne diyor? Kim devlet malından bir hırka bile çalsa savaşta ölse bile şehit olmaz diyor.
Tabi sen koyu akpli olduğun her şeye kandırıldık dersin.
Akpli değilim oğluna faizle gemicik alan birisi benim istediğim lider olamaz. anlamadığım niye böyle birşey yaptın şimdi ne güzel tartışıyoduk
Onları savunuyormuş gibi konuşuyorsunn ondan.
Yok ekonomiymiş yok köprüymüş yok uluslararası ticari anlaşmalarmış hepsi yerim dibine batsın. Dünyada açlıktan ölen bebek yaşta ölen insanlar varsa bütün dünya liderleri benim gözümde katildir.
bir ülke obezite başka bir ülke açlıkla savaşıyorsa artık ne cumhuriyet ne kapitalizm ne o ne bu hepsi çöptür.
Bence Cumhuriyet bu ülkenin başına gelen en güzel şey. Cumhuriyet insan olmanın tarihi, aydınlanmanın tarihidir. Aşağıdaki yorumları okuyunca gözlerim doluyor, bu sevinci bu mutluluğu bize yaşatan mustafa kemal atatürk'e sonsuz teşekkürler..
cumhuriyet dediğin adalettir barıştır yani bize artık uzak olandır
Türkiye Cumhureyeti sınırlarını kabul eden, bu vatana, bu topraklara ve üzerinde yaşayanları kabul edip, Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmaz üzere uğruna can veren şehitlerine saygı duyan herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun
Bence cumhuriyet insan olarak yaşayabilmenin temel taşıdır