"Bence cumhuriyet" diyerek senin için cumhuriyetin ne olduğunu anlat, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna sen de katıl!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramın kutlu olsun KScan :)
"Bence cumhuriyet" diyerek senin için cumhuriyetin ne olduğunu anlat, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna sen de katıl!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramın kutlu olsun KScan :)
Sonuna Nokta konmuş bir milletin, Kanla Şerefle o noktayı Kaldırıp Tüm dünyaya imrenilecek Şan koymasidir!
Bizim Amacımız Dünyayı Nazi Egemenliği Altına Almak Ama Ben Türkiye İle Hiç
Bir Zaman Düşman Olmayacağım…yani, “Dünyada savaşmayacağım tek ülke
Türkiye’dir.” Adolf Hitler Atatürk Hakkında ( Mavi gözlü Mustafa Kemal, bize demokrasi ve milliyetçiliğin ne olduğunu öğretmiştir…)
“Benim ustam Il-Duce’dir, ama onun ustası da Mustafa Kemal’dir.”
“Bütün enerjimi Atatürk’ten alıyorum. O’nun hayatı bizim feyizli ışığımızdır.”
Mustafa Kemal’in ilk oğrencisi Mussolini, ikinci öğrencisi de benimdir.
Benzer sözleri ;
Yeni Turkiye’nin buyuk ve dahi yaratıcısı ki talihin terk ettigi ve kaderin cokuntuye ugrattıgı o zaman ki muttefiklerilerine kalkınmak için ilk muhtesem ornegi verdi.
(Adolf Hitler)
Mustafa Kemal, bir millet butun vasıtalarından mahrum edilse dahi kendini kurtarabilecek vasıtaları yaratabilecegini ispat eden adamdır. O’nun ilk ogrencisi Mussolini, ikinci ogrenciside benimdir.
👏👏👏👏
👍👍👍
İnadına Kemalizm saygilar
Atatürk'ün ilk pişmanlığıdır.
Bu halk cumhuriyete layık değilmiş, monarşiyle yönetilen ve buna alışmış insanlara demokrasiyi getirmiş olmak bu hayatta yaptığım en büyük hatamdır ve pişmanlığımdır derken şimdileri görmüş mavi gözlü dev adam.
Yine de bizler sahip çıkmak ve yüceltmek için savaşacağız ATAM sen huzurlu uyu, pişman olma..
Cumhuriyet, Atatürk'ün bizlere çok zor koşullar altında tanıdığı LAİK, bağımsız , özgür , demokratik özelliklere , kadınlara verdiği her türlü hak ve özgürlüklere sahip ve halkın kendi iradesiyle yürütülen devlet biçimidir. Şimdiki yaşadığımız yer ise aksine laik olmayan, özgür olmayan, kadına değeri olmayan, eğitim sistemini çökerten, Cahil eğitimsiz insanların tarikatlaştırıldığı , insanların maddi manevi sömürüldüğü, beyinlerinin yıkandığı, en hergün bombalarla yüzleştirildiği , Cumhuriyetçi anlayışa sahip olmayan bir yer.
Ben yine de Önder'imiz Atatürk'ün bize armağan ettiği Cumhuriyet Bayram'ımızı kutluyorum! cumhuriyetin kalmadığını bile bile , görüyoruz ki AKP de farkında cumhuriyet kırıntısının kalmadığını o yüzden kutlamıyorlar.
Atatürkün su sözü ile girelim.
"Bir adam memleketine hizmet etti diye sülalesini de memleketin başına sarmaya hakkı yoktur."
"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"
Cumhuriyet her bireye fırsat eşitliği sağlayan bir sistem. Falanca ülke de krallik ama bizden iyi hih diye gelip cahillik sergilemeyin. Falanca ülkedeki krallık sembolizme dönüşmüş olabilir ama ortadoğudaki kralliklar görüldüğü üzere emperyalizme hizmet eden diktatörlüklerdir. Hah biz de aynen bu olacaktık. Bunu yikmamiz ise büyük başarıdır. Artık bir zahmet açalım şu gözlerimizi...
Cevap
333Cevap
Cumhuriyet, ne İslam karşıtlığıdır, ne de Atatürk diye ağlayıp şov yapmak. Nutuk alıntısı yapıp ağlamakla, şeriat isterük diye ağlamak aynı şeydir. Cumhuriyet Islam'a, İslam Cumhuriyet'e karşı ve engel değildir. Cumhuriyet, bu topraklarda yaşamanın sigortasıdır. Cumhuriyet, ağızlara pelesenk olmuş tanımlardan ibaret değildir. Çevremizdeki ülkeler, fikir özgürlüğüne, sosyal hayatta seküler düşünmeye, bilimden kopmaya, aklı arka plana atmaya temayül ettikleri için zelil haldeler. Ben Kur'an Müslümanı adamım, hiç saklamadım. Cumhuriyet, Kur'an karşıtlığı değildir. Bununla alakası da yoktur. Fakat biz ülke ve toplum olarak kasabalı kafasından kurtulamadığımız, her şeyi statükoya aykırı görüp refleks gösterdiğimiz için, her şeyi tehlike zannediyoruz.
İslam'ı yaşamak isteyen elbette yaşar. Buna engel yok, ben de böyle yaşamaya çalışıyorum. Fakat Allah aşkına, yönetim şekli ile bir dini inancın ne ilgisi var? Sen Allah'ın ayetlerine teslim ol, indirdiği ile hükmet hayatında. Daha şeriatın ş'sini bilmeyenler Cumhuriyet'e düşman olmasın, çok komik ve irrite edici oluyor.
Fakat tekrarlayayım, bu herifler ne kadar iticiyse, Cumhuriyet umurunda olmadığı halde sabah akşam Atatürk ağlaklığı yapanlar da iticidir. Birbirinden pek de farkı yoktur.
Cumhuriyet nedir biliyormusun sağcılar için dinsizlikle suclayip sağcıların oyunu almak icin kullandığı bir malzeme. Solcular için cumhuriyeti demokrasiyi kullanip solcularin oyunu almakta kullandığı bir malzeme dir. Ortalikta demokrasi diye gezinen at kafaları ( demokrasinin fransiz akimi olduğunu egemenligin tanridan halka gecitigini bilmeyenler) laiklige karşılar ya da baska ataturk un inkilaplarina karsilar ama ortalikta demokrasi diye geberiyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahane turşusu? Yani Atatürk düşmanısın laiklik düşmanısın avrupa düşmanısın ama avrupa yonetim biçimi icin dinsizlerin yönetim sekli olan demokrasi savasi deyip can veriyorsun cok komik cidden. Hersey bir kenara 90larda laiklige dinsizlik diyen adam 2000 lerde laiklik tavsiyeleri veriyor ülkelere. 10senede 20 senede din degistide bizim mi haberimiz yok? 90larda avrupa birligi hacli birligiydide 20 sene sonra müslüman birligi olduda bizim mi haberimiz yok? Bu ülkenin cogusu müslüman diye dinsizlikle suclayip başa geldiler simdi arta kalan kısmı da cumhuriyet mesajlariyla demokrasi mesajlariyla alıyorlar. Çıkıp atatürk düşmanıyim dese ulkenin batısını tamamen kaybedicek çıkıp atatürkçüyüz dese doguyu kaybedicek. Adam çıkıyor her ikisinide aynı anda oynuyor kimsenin ruhu duymuyor. Eğer varsa ayni anda ben dindarım ya da dinimi yasamak istiyorum deyip bunlari kabul eden. Soruyorum demokrasinin ya da diger inkilaplarin dinde yeri var mi? Eger aksini iddaa eden varsa çıksın ben her turlu dinle ters düştüğünü aciklarim ayetlerden tut tarihe kadar. Siyaset yalandır dostlarım gelmeyin böyle dolanlara...
Cumhuriyet değil ‘Laik Cumhuriyet’in en önemli kazınımlarından birini kadınlar elde etmiştir, din ve devlet işlerinin ayrılması yalnızca devlet yönetiminde değil sosyal hayatta da kadının bireyselleşmesi ve toplumsal hayata her alanda katılımının sağlanmasına vesile olmuştur, Türk kadını çağdaşı olan diğer ülkelerdeki kadınlardan çok daha evvel bu haklarına kavuşmuştur, Osmanlı devleti döneminde kadın diğer Arap ülkelerindeki gibi yalnızca evinin duvarları arasında yaşamış, özgürce dışarı çıkabilmek, eş seçebilmek gibi en basit haklara dahi sahip olamamış, varlıklı aileler dışında olanlar hariç eğitim imkanlarında mahrum kalmış, varlıklı ailelerin çocukları dışında kalan halk en fazla ilkokul düzeyinde kuran eğitimi alabilmiştir, İttihat ve Terakki döneminde kadınlara yönelik birtakım çalışmalar yapılmaya çalışılmış olsa da bu çalışmalar ancak büyükşehirler düzeyinde kalmış ve Anadolu’nun birçok yerinde ulaşmamıştır, Türk kadını hak ettiği birçok özgürlüğe ancak Laik Cumhuriyet ile kavuşabilmiştir, o sebeple Laik Cumhuriyet kadın haklarının teminatıdır, Türk kadını tarihini iyi okumalı ve hangi şartlardan geçerek bu haklara kavuştuğunu iyi öğrenmelidir.
Cumhuriyet nedir?
Halkın egemenliğini kendi elinde bulundurduğu ve bunu, arasından seçtiği milletvekili aracıyla kullandığı bir devlet şeklidir.
Bu devletin başında belirli bir süre için seçilen cumhurbaşkanı vardır. Cumhuriyet kelimesi sözlük anlamıyla «halk yönetimi» demektir. Eski Yunanlılardan günümüze gelinceye kadar cumhuriyet, İlk Çağ'da Yunan şehir devletleri, Ortaçağ'da Venedik, Cenova, Floransa gibi devletçikler için kullanılan bir deyim olmuştur.
Fakat, yurttaşlarına özgürlük ve eşitlik tanıyan gerçek halk yönetimi, ancak Fransız İhtilali’nden sonra gerçekleşme yoluna girmiştir. Çağımızın cumhuriyeti özgürlük ve eşitlik gibi iki ana kavramdan başka, devlet başkanlığı, yasama, yürütme ve yargı organları gibi temel kurumlara dayanır. Cumhurbaşkanı devletin başkanıdır. Doğrudan doğruya halk oyu ile yahut halkı temsil eden bir meclis tarafından belli bir süre için seçilir.
Yasama organı millet meclisi ve senato gibi halkın seçimiyle gelen ve onu temsil eden bir kurumdur. Yürütme organı, devlet veya hükümet başkanının sorumluluğu ve yönetimi altında, meclislere karşı sorumlu kabinenin adıdır. Yargı organını ise, millet adına yargılama hakkını kullanan, bağımsız bütün adli ve İdari mahkemeler meydana getirir. Cumhuriyet rejimlerinde bütün bu organların birbirinden ayrılığı ilkesi hakimdir.
Yurdumuzda cumhuriyet ilk olarak Kurtuluş Savaşı'ndan sonra, Atatürk tarafından 29 Ekim 1923'te kurulmuştur 1924 Anayasası'nın I. maddesine göre, «Türkiye Devleti bir cumhuriyettir». Bu madde, 27 Mayıs 1960 Anayasası'nda aynen yer almış ve aynı anayasanın 9. maddesinde şu şekilde bir hukuki kesinlik kazanmıştır: «Devlet şekli Cumhuriyet olduğu hakkında anayasa hükmü değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez».
Hemen bütün ülkelerde tek ortak yanı, devlet başkanlığı makamının babadan oğula veya aile yakınlarına miras kalmamasıdır. Aristo, cumhuriyeti; "Umumun menfaatini gözeten halk idaresi" diye tarif eder.
Montesquieu ise, cumhuriyet rejiminde üç ana kuvvet (yasama, yürütme, yargı) bulunduğunu; bunların birbirine karşı bağımsız ve denetleme esasına göre işleyen, başında seçimle gelmiş yöneticilerin olduğu siyasi rejim olarak ifade etmiştir.
1789 yılında Fransa’da vuku bulan ihtilalle Avrupa’daki zalim krallık rejimlerine tepki olarak doğmuş bulunan cumhuriyet rejimi, zamanla cumhuriyete tamamen zıt rejimler tarafından, gerçek yüzleri örtmek için kullanılmıştır. Sosyalist ülkeler isim olarak cumhuriyet kelimesini benimsemişler, fakat "halka rağmen halk için" düsturunu uygulamışlardır. Cumhuriyet ilk olarak ABD’de 4 Temmuz 1776’da, Fransa’da ise 1789’da ilan edilmiştir.
Demokratik düşünürler cumhuriyetin en ideal şeklini; çok partili bir siyasi hayata, genel seçimlerle işbaşına gelmiş ve bu seçilen kişilerin çıkardığı kanunlarla idare edilen, tarafsız ve hiçbir zümreye imtiyaz tanımayan bir idareye sahip, özgür ve demokratik bir devlet şeklinde telakki ederler.
Fakat ülkeler ve iktidarlar, cumhuriyet rejimini tatbikte değişik uygulamalar gösterirler. Mesela 1990 öncesi Sovyetler Birliği’nde ve ABD’de olduğu gibi. İkisi de cumhuriyet olmasına rağmen, biri komünist, diğeri kapitalisttir.
Türkiye’de Cumhuriyet 29 Ekim 1923’te ilan edilmiş ve 1924 Anayasası’nın 1. maddesinde ifadesini bulmuştur. 1961 Anayasası da devlet şeklinin cumhuriyet olduğunu belirtmiştir. Ayrıca bunun değiştirilmesinin teklif edilemeyeceğini de hükme bağlamıştır (madde 9). 1982 Anayasası başından beri cumhuriyet rejiminin kesinlikle benimsenmiş olduğunu beyanla 1. maddesinde "Türk Devleti bir Cumhuriyettir.", 4. maddesinde de; "Anayasa’nın birinci maddesindeki devletin idare şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2. maddesindeki Cumhuriyet’in nitelikleri ve 3. maddesi hükümleri değiştirilemez. Teklif edilemez." hükümlerini vazetmektedir.
Ayrıca milletvekilleri (madde 81) ve Cumhurbaşkanı (madde 103) vazifelerine başlarken cumhuriyet ilkesine bağlı kalacaklarına dair ant içerler.
Cumhuriyet demek özgürlük demektir.
Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN izinden gitmektir.
İnanmaktır, başarmaktır, gelecektir.
Cumhuriyet Bayramı hep kutlandı ve hep kutlanacaktır!
Bayramımız kutlu olsun.
66.media.tumblr.com/.../...i96pZq1s0esluo1_500.jpg
Bence cumhuriyet Türk halkının vatani için direnişidir gözünü kırpmadan vatanimin bir avuç toprağı için canini feda edenlere minnetimizdir ozgurlugumuzur Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'un ileri görüşlülüğü dur vatan sevdasidir ordu yokken bile kurulur demesidir hurriyetimizi ilan etmesidir. kadına erkeğe eşit haklardir hakkarininde İstanbul unda vatanimin toprağı olmasıdır şu an bir ülkenin sömürgesi olmamaktir Ay Yıldızlı Bayrağın altında İstiklal Marsidir Cumhuriyet, minnettarım Atam sana askerine Şehitlerimize gazilerimize.
cumhuriyet ozgurlukdur cumhuriyet insan haklaridir cumhuriyet bizi biz yapandir kurdunu turkunu hristiyani ateisti muslumani bir arada tutandir cumhuriyet esitlikdir kadinlara hak erkeklere is her dusunceye saygidir en onemlisi atalarimizdan bize kalan en buyuk mirasdir emanettir cumhuriyet turkiyede yasayabilmekdir insan oldugunu hatirlamakdir acin tarihe bakin cumhuriyetimiz kadar guzel bir sey bulacakmisiniz tarihe sole bir bakalim osmanli diyelim mesela cogu yonden gelismis olsada adam deli devletin basina geciyor sirf cikar icin baska ulkenin kiziyla evleniyor kadinlar zulum goruyor sesi cikmiyor allahin kelami adiyla daha dun oldugu gibi din kullanilarak isyanlar cikariliyor erkek her istedigini giyiyor bayan giyemiyor herkes sanayi kullaniyor gavur icadi die matba bile gec geliyor cumhuriyet iste bu ne delinin eline birakiyor ne kadinlari bir heykel gibi goruyor ne hristiyan lari inancindan yargiliyor tam da eksik olan yonumuz hosgorumuzu tamamliyor
Bence cumhuriyet çok şeydir ama illa birkaç kelimeye sığdırılacaksa "kadınım" diyebilmektir ülkende.
Edit: İzlemeniz ve izlettirmeniz tavsiye edilir :)
20 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun
Bence Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk'ün özellikle kadınlara verdiği özgürlük, hak ve eşitliği sağlamada büyük rol oynayan yönetim sistemidir.
Aksini iddia edip Cumhuriyeti ve Atatürkü sevmeyen insanlar ise tamamen vatan hainidir, 4 kadınla evlenemeyip kuyruk acısı olan potansiyel sapık/tecavüzcü insanlardır, araplara benzemeye çalışan, şeriatla yönetilsek her şeyin herkes için muhteşem olacağını düşünen cahil topluluktur.
Bu kadar.
👏👏👏👏
Cumhuriyet okula giden kız çocuğudur.
Yobazlarin düşmanıdır.
Özgürlüktür.
Atamın emanet ettigi; Muhafaza ve müdafaa etmek birinci vazifem olan yegane şeydir Cumhuriyet.
Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun.
Ne mutlu Türkm diyene ✌
Üstte yok, elde yok, ayakta yok Savaştan çıkmış, yoksulluk içindeki halkın zaferi, vatan için 3 çocuğunu toprağa gömmüş elinde kalan tek oğlanını 14 yaşındaki çocuğunu cepheye gönderen annenin zaferi, Milliyetin zaferi, Türklüğün zaferi.
Polise, Askere insan gibi davranın şu an rahatça kutlayabiliyorsan zaferini onlar sayesinde kutluyorsun, yatağında rahat uyuyabiliyorsan onlar sayesinde uyuyabiliyorsun, Onlar milleti için çoluğunu çocuğunu ailesini yanlız bırakıp savaşan insanlar, Sen rahat uyu diye uykusundan vazgeçen insanlar onlar, Onlar bu milletin, vatanın, toprağın tek zaferi.
Ne Mutlu Türküm Diyene
Ne Mutlu Türküm Doğana
TR CcC
bence cumhuıriyet saygı sevgi hoşgörü gibi hayatın içinden birşey mesela en basitinden şu an burda düşüncesini yazan kimi doğru kimide saömalık olan birsürü şey var ve bu saçma sapan yazan arkadaşlar hala idam edilmediyse bu cumhuriyetin varlığını kanıtlar kanıtlamayı geçtim şimdi cumhuriyetin aslında ne olduğunu açıklıyım
cumhuriyet insanların kendini savunma korunma ve sağlıklı olmasını sağlayan şeyleri getiren düşünce ve hayat tarzıdır mesela polis, jandarma, asker, doktor, itfaiyeci vb birsürü şey cumhuriyetin eseridir vetabiki mahkemeler ama ülkemizde cumhuriyetin başbakan için yoksayılması çok saçma bişey mesela rte haber ajanslarını ve mahkemeleri kendine bağladı gibi bişey yanlış bişey yapsa bile ceza almıyor
Çıkar kavgaları yüzünden ayrılmaya çalışılan, yurdumun çeşitli yerlerinden sesinin kısılmaya çalışıldığı kadınlar, çeşitli yörelerine sen -ben tohumları ekilmesine rağmen bunlara direnen ve başka bir toplumun himayesi altına girmemek için uğraşıp bir bayrak altında - bir kimlikle toplanarak ilerlemeye çalışmaktır.
CUMHURIYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Bence Cumhuriyet fazilettir, bu ülkeye verilmiş olan, erdemli insanlara verilmiş olan bir hediyedir. İlim, adalet ve faziletin iktidar olduğu bir yonetim şeklidir.
Sahip çıkacağız, çıkılacak! Soysuzlara, kanı bozuklara fırsat verilmeyecek.
Ne Mutlu Türküm Diyene! Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun! :)
Bence cumhuriyet yaşanılacak bir ülkede daha aydınlık yarınlara uyanmak için verilen mücadele demek...
Emek demek yürek demek birlikte her daim ille bet mücadele etmek yıkılmamak haksızlıklara göğüs germek demek..
Daha aydınlık yarınlar için nice cumhuriyet bayramlarımiz olsun bayrağımız inmesin selamız dinmesin.. Ülke bütünlüğünün bozulmayacagi nice güzel aydınlık günler olsun..
Ne mutlu Türk'üm diyene..
Cumhuriyet demek, Arap zihniyetinden arınmak demektir. Cumhuriyet demek, insanların din istismarı yerine, laik bir şekilde yaşamasını sağlamak demektir. Cumhuriyet demek, özgürce etnik köken ayırt etmeksizin, bu topraklarda refah içinde yaşamak demektir..
@abbas2510 senin de at gözlüğü ile doğduğun belli.
Hemen her şeyde olayı arap zihniyetine bağlıyorsunuz anlamıyorum. Biraz önceki yorumumda farklı şekilde izah ettim ama senin ifadenden şu anlaşılıyor: Arap zihniyeti derken aslında peygambere hakaret ediyorsun. Onu sevmediğini zımmen belirtiyorsun. Ben Müslüman Türk'üm. Arap olan Peygamberimi de ziyadesiyle seviyorum. Arap zihniyeti de neymiş, ne alaka?
@abbas2510 peygamber efendimizin bir sözü var, "Ben arabım, fakat arab benden değildir" bunu bir idrak et, ondan sonra gel konuşalım.
Böyle bir hadis yok. Yalandır. Irkçıların uydurduğu bir sözdür. Kaynağını araştır, sahih olmadığını göreceksin. Her duyduğunu hadis diye yutma. Biraz araştırmacı olmalısın. Mevzu hadisleri (uydurma hadisler) hadis olarak değerlendirmek peygambere hakarettir. Ayrıca peygamberimiz;"Kim bana yalan yere söz isnad ederse cehennemdeki yerine hazırlansın" buyuruyor. Ayrıca ırkçılık içerikli bir söz İslam'ın ruhuna terstir.
Cumhuriyet en çok nedir biliyor musunuz?
Kadınla erkeğin aynı sırada oturması,
Bayramların hep beraber kutlanması,
Kadınların istediği gibi sokakta gezebilmesi,
En fakirin dahi başa geçip şerefiyle ülke yönetebilmesi,
Bağımsızlığın korunabilmesi,
Emperyalizmle savaşılabilineceğinin en büyük resmi
Her türlü etnik kökene ve mezheplere başkaldırıdır.
Kısaca Cumhuriyet Özgürlüktür. Ne Mutlu Türküm diyebilenlerin kadim Özgürlüğü...
Bugün Cumhuriyete sahip çıkıp güvenmeyen, ondan rahatsız olan yarın bir gün amerika yönetim biçimi olan başkanlık sisteminde başa amerika başkanı vari bir kukla geldiğinde ve ülkeyi eyaletlere bölüp yönetimi arka plandan yaptığında çok ah vah edecekler, ama geç olacak. Bugün Erdoğan'ın başkan olmasında bir sorun görmüyor olabilir bazıları. Fakat 10 sene sonra? Ya da siyaseti bıraktığında o yönetim biçimine gelecek kişinin ülkeyi tek bir ağızdan doğru yönetecek biri olacağının garantisi var mı? Milletimizin en büyük zaafı günlük düşünmesi. Yarın Allah kerim hesabı.
ulu önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK YANİ atamız yurdumuzu düşmanlardan kurtararak bugünlere getirmiştir ona sonsuz saygılarımı sunuyorum dünyada birtek insan varsa oda ATATÜRKTÜR şu anda turkiyenin halini görse kem, kleri sızlardı kimlerin elinde görseydi eminim haddini bild, rirdi hepsinin.. herkesin cumhuriyet bayramını kutluyorum..
www.kadinwomans.com/.../...tatürk-fotoğrafları.jpg
cumhuriyetimizin bayramı hepimize kutlu olsun
Cumhuriyet bizm, biz olabilmemizdir.
suriyeyi, ırak ı , iran daki baskıcı rejimi, mısırı ve darbeyi, arabistandaki baskıyı ve bilium ortadoğu coğrafyasındaki kan gölünü gördükten sonra diyorum ki iyi ki Cumhuriyet iyi ki demokrasi. Bu günlerin mimari Mustafa Kemal Atatürk'den, silah arkadaşlarından , aziz şehitlerimizden binlerce kez Allah razı olun. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, Sevgi saygı ve kardeşliğimizi, Hoşgörüyü, anlayışı, toleransı ve birlikle yaşama arzumuzu daim kılsın.
Cok güzel dileklerin var da
Dinin gitti biliyor musun
bence cumhuriyet, yolda gördüğü polise mükemmel gülücüklerini gösterip el sallayan küçük bir şehit çocuğu, her istiklal marşı okunduğunda kalbi pır pır atan bir vatan evladı, sabah erkenden kalkıp tatbikata giden bir asker. Her 23 Nisan öncesi gösterisi olduğu için heyecandan uyuyamayan bir ilkokul öğrencisi bazen de cumhuriyet.
iyi akşamlar
Cumhuriyet; o milletin değişmez asaleti, sarsılmaz bütünlüğü, anlatılamaz mutluluğu, yaşanır hayat gayesi, onca kalabalıkta alabildiğin rahat bir nefesin tanımı, geleceği kanatlar gibi saran tümce, bağımzsızlığı resmeden şekil, vazgeçilmemesi gereken umut ve her daim uğrunda çaba harcanılması gereken bir yaşam ve zafer mücadelesi gibidir.
Bence cumhuriyet insandir insanin insan oldugunu anlamasidir ve kendini insanca yonetmesidir insanlara insan oldugu icin deger vermektir insanin insanlarla beraber insanca yasmasidir cumhuriyet cumhuriyetin bugunlere gelmesinde emegi olan her insanimizda Allah razı olsun...
cumhuriyet kendin gbi yasamaktır. Atatürk sayesinde Türklüğümüzle ve Atamızla gurur duyarak yaşadık hep , bazılarının zoruna gitttiginden Ne mutlu Türküm diyene! geciyor diye andımızın okunmasını okullarda kaldırıp simdilerde ise Türk bayraklarıyla her tarafı donatmaları, tasımaları ne kadar muamma olsada biz bayragımızla da Türklüğümzle de gurur duyduk hep...
Bence cumhuriyet fikri ve vicdanı hür bireylerin yaşadığı bir vatana sahip olmaktır. Şimdiki gibi sadece kağıt üstünde kalan ve yobazların ülkeyi tel tel dökülme noktasına getiren kokuşmuşlukları ile boğuşturan, bizlere nefes aldırmayan yapısından kurtulmaktır.
Bizler kokuşmuş yobazlara inat senin yolundayız Ata'm, vatanımızıda unutmadık, milletimizi de unutmadık, inancımızı da unutmadık, dürüstlüğümüzü de unutmadık..
Sevgili atam mustafa kemal atatürkün bizlere bıraktığı (şeria ve dinci yobazlar hariç) en büyük armağandır. İzmirimde de çok güzel kutlanmıştır. Gurur duyuyorum İzmir ve İzmir insanlarıyla. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Onlar hedeflerine ulaşamayacaklar. Osmanlıcı, şeriat isteyenlere inat cumhuriyetimizi ve laik ülkemizi her zaman baş tacı edeceğiz.
Bence cumhuriyet sadece son yüzyılların en iyi yönetim biçimidir. Ancak söz konusu Türkiye Cumhuriyeti ise; bence cumhuriyet her şeyi tükenmiş bir milletten yeni bir devlet kurmaktır. Ata'm önderliğinde seviyesiz bir milleti göklere çıkarmaktır. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Ata'm!
Cumhuriyet millet hakimiyetine dayanan, halka dayanan, gücünü halktan alan bir yönetim şeklidir. Bu sebeple cumhuriyette egemenlik bir kişi veya zümreye değil toplumun bütün kesimlerine aittir. Cumhuriyeti kurup bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına ne kadar teşekkür etsek az. Canım Atatürk'ümüz ve arkadaşları olmasaydı şu an bu şartlarda yaşıyor olmazdık. Tüm Türk ulusunun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun..
Bence cumhuriyet:
birbirinden ayrılmış ve kopmuş bir milletin birleşmesi tek yürek olmasıdır
ortada bir vatan ve bu vatanın her karış toprağı şehit kanıyla alınmıştır her karışı çok değerlidir
atamız birbirinden bir haber olan milleti bir araya toplayarak tek yürek olmamızı sağlayıp cumhuriyetimizi ilan etmiştir
Seni sevgiyle saygıyla anıyoruz atam.
cumhuriyet bayramınız kutlu olsun
allah bizimle olsun ( tek yürek tek millet tek vatan )
bence cumhuriyet dediğin cinsiyeti hür , zihniyeti hür , insanı hür , giyimi kuşamı hür , vatanı hür demektir. Bütün bunlar tamamlandığı gün işte o gün bizler de tamamız demektir. Tabi o günün yüzünü gormek nasip olur mu... Neredeyse imkansız be halkım😏😏
Bence cumhuriyet özgürlüktür bağımsızlıktır kardeşliktir eşitliktir Mustafa Kemal Atatürk ün açtığı yolda gösterdiği hedefe başarıyla ulaşmak Vatanını canından çok sevmektir
Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun ❤
Dislike atan arkadaşlar neden attı acaba? Acaba özgürlüğü elinden alınmış esaret altında bir millet osaydık... Bu açıdan da bakın bence
bence cumhuriyet cumhuriyetten nefret edip iki yüzlü bir şekilde cumhuriyeti yönetenlere inat kutlu olsun
bence cumhuriyet kefen edebiyatı yahut darbe şehidu darbe gazisi yahut dağda şehit gibi kendine pay çıkarıcak siyasi görüş aşılama çabası değilde halkın gerçekten sadece taşıdığım Türk bayrağna boyun eğerim ben hürüm özgürüm istediğim gibi fikitlerimi ilan eder aynı zamanda eleştriyede açarım diyebilcek yüreği gösteren ülküsünden vazgeçmeyenlerin kalbindeki geçmişi yad etme yine aynı geçmişi izliyerek geliceği tayin etme hürriyetine sahip olmasıdır bence cumhuriyet.
Ben Denizli liyim buraya yunan girmemiş , Yunani da sevmeyiz
Ama yunan giren yerde cok severler Mustafa kemal i
Sizin oralara girmiş her halde yunan
Senin atandan ecdadından şüphen varsa o ayrı
Git önce neyin arkasından gittiğini , kimi savunduğunu bil
Mustafa kemal materyalist , ateisttir
Dinsizi , kurduğu dinsiz düzeni savunan insanlar tabi Sevmez osmanliyi
nolur bunu yüzyüze konuşalım bu mesafeden türk ırkını ve sadakatini sana kanıtlıyamıyorum gönül isterki gel görüşelim seni aydınlığa kavuşturuyım belliki sen ırkını ve kimi sevmen gerektiğini hala tanımıyosun yine çok belliki sen petrol zengini kaypak arapların gerici zihniyetiyle yola çkmş Atatürkün bırak soyundan bahsetmeyi açık bir dille ifade ettiği görüşlerini anlatmlarını yazılarnı bile anlamaktan mahrum beyin kapasitesi hayli düşük birisin Atatürke olan hakaretini kınar içinde bulunduğun örümcek ağı zihniyetinden kurtulmanı tavsiye ederim aman diyim benide kafir felan ilan etme hocam demin kıza yazmissin ya ataturku seviyosan dinsizsin diye sana kaldı bizim dinimiz bozuk.
İslam oyuncak mi muslumanlik oyuncak mi
Git araştır öyle gel
www.kizlarsoruyor.com/.../q5959651-nedir-bu-muslumanlarin-kemalistlerin-cahilligi-net-olun-ogrenin
Burada ki bilgiler yanlış da buyur gel
Gerçeklerden korma ne olsa Allah a döneceğiz hepimiz dinsiz ölmekte var işin ucunda , bunun millet farkında bile değil
Yüz yüze gorusucegimiz gün de gelir ha bu dünya da ha mahşer günün de
Kaçarı yok
Adam gibi kabullenemediniz gitti Mustafa kemal ateisttir ya kabullenin bunu
Asıl siz anlamamisdiniz Mustafa kemal i
Mustafa kemal bu ülkede getirmek istediği sistem oturmadı bu ülke insanına baskılar , dayatmalara karşı direndi bu halk Mustafa kemal e kalsa halk tümden dinsiz olsun istedi
Kemalizm derin bir konudur öyle lise yıllarında okutulan kitaplarla anliyamazsin Mustafa kemal devrinin bir kaç eserini oku işte o zaman görürsün gerçek Mustafa kemal i
Git savcılığa ver beni
Mustafa kemal ateisttir , materyalist bir yaklaşım sergilemiş , millete bu anlayışı empoze etmiştir
Hakkımda suç duyurusunda da bulun istersen
Yalnız ben Haklı cikarsam , Mustafa kemal in ateist olduğunu ispatlarsam hakkında sana dava açarım baştan soyliyeyim
sen gel ben sana hakli haksiz gosteriyim canım gönderdiğin videoyu kendin izledinmi zındık büzzük örümcek kafalı yine sizin yeni model hocanız konuşmuş siz dinlemişsiniz mal gibi aynı şeye döndü bu bir arada sizin feto hocanız bir rüya görmüştü rüyasında peygamber twetleri ikiye katlayın diyodu buda yeni hocanızmı dini
dili ırkı farketmeksizin yapılan iyiliğe Allahuteala araciligiyla şükretmek vefa göstermek ne zamandan beri kafirlik olmuş utanmadan bide kirli pis nurunu kaybetmş suratlarnzla ya ya konuşuyonuz anca kanı sütü bozul hakkı hukuku tanımaz gereksiz edebiyat yapan rüyalarda yaşıyan haşhaşi ırkının devamı az beyinli çok çeneli arkadaşım bu hocanın söylediği sureyi ya da ayeti ya da her ne diye ifade ediyosanız artık kendi aranızda bana ayet sayfa numarasıyla kaynağını bir yazarsan ben sana gerçekten kuranı kerimden alınma türkçe meali arada gerici bir beynin anlatımı olmadan tercüme ederim senin hocanın anlattığı vefaszlk iyi niyeti görmezden gelip sırt dönmek hainliktir hainlikte şeytana yakışır sizinde hizmet sunduğunuz makam şeytan makamıdır gel bir abdes al yanlışından dön Muhammed as. bir hristiyan kral tarafından korundu ve efendimizin duasını aldı bunuda unutma dilinle ettiğin cihadda dahi şeytanı kullanma.
Git hocaya sor , muftuye sor
Dinsizler sevmem , ateistlerin de
Bu ozgurlugum var
Feto kim onu tanımam ben
Allah yeter bana merak etme ergec geç gorusucez ha bu dünya da ha mahşer günün de
, İthamlarinda burada kayıtlı
Ayet var ayet hoca ayeti açıklıyor
www.ihvanlar.net/.../
Başka bir örnek
www.fetva.net/.../...limlere-rahmet-okunur-mu.html
Araştır öyle konuş dinini öğren
Allah korusun dinden çıkarsın
Gerçi senin dinle pek aran yokmuş gibi nefsin Allah in sözünü bile dinlettirmez olmuş sanırım
Bilemem de bunu en güzel Allah bilir
zaten kurandan bir yazı göndersen şaşardım işiniz gücünüz götünüzden fetva uydurup koyun sürüsüne yedirmek biz yemiyoruz paşam biz araştrmalarmzı gordugumuz sakallilara inanarak değil turkce meallerle hatim ederek yapiyrz gerci simdi sen bana hatim ne diye sorarsin hatimide anlatym hatim nedir biliyomusun bilmem ne hoca cemati tarafndan turkcelestirilen kurani degilde elmalılı gibi edip yüksel gibi insanlardanda tekrar meali arastirip yazilani anlamaya calismaktir koyun gibi okuyup gecmek degildir
Merak etme gerçekleri sen de bende ogrenicez
Elmalılı Hamdi Yazır:
Şu haram aylar bir çıktı mı artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir
Ona bakarsan Zekeriya beyaz da , Yaşar Nuri Öztürk de hoca diye tvlere cikiyor
Senin dinin sana benim dinim bana
Dünya sahnesinde silinmek üzere olan bir imparatorlugun küllerinden doğarak dünya sahnesinde; yeni bir akil, yeni bir bakis acisi ile yeniden yer almasının delilidir.
#BenceCumhuriyet Mustafa Kemal Atatürk ün kalbimizde sevgisi olması bizler onu varlığın da göremedik buna rağmen sadece sevdik saygıyla andık senelere kendi babalarımız yani kısaca aileden biri gibi hep kalbimizde yaşattık gönlümüz de açan Çiçekler gibi ♥
Cumhuriyet , 1923 tarihine kadar Türk halkının geçmişi , emeği ve Atatürk'ün bizlere emanet ettiği gelecektir. Türkiye'nin ruhudur. Ebedidir ve her daim öyle kalacaktır.
Tüm Türkiye halkınn Cumhuriyet bayramını kutluyorumİ! nsanlarınıza güzel gelecek. mutlu ve sağlıklı hayat diliyorum. Geçmişden bugüne Vatan için canlarından geçmiş tüm şehitlerinizi saygıyla anıyorum. Hep güzel yıllara, TÜRKİYE!:) Azerbaycandan kucak dolu selamlar. sevgiler!:)
Ben seni severken cumhuriyeti aldım karşıma..
seni aynı sırada başka bir erkekle yan yana görünce,
cumhuriyetin en büyük düşmanı ben oldum.
Olmamalıydı böyle bir rejim.
Ne başkasının sevdiği ne de benim sevdiğim hiçbir yerde yan yana durmamalıydı başka bir adamla
😂
@Seydzaccc bu benceyi hazirlayana ithafen şey ettim ben belki etkilenir felan 😂
@Seydzaccc sessiz gülersen onun adı tebessüm olur zaten akıllım 😂
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun herkese..
Atam Cumhuriyeti iyiki kurdun ama bizim Türk milletinin bazıları ya da cogunlugu sana cok büyük düşman besliyorlar. Nedeni kandırılıyorlar tuzaga düşüyorlar. Ne olacak halimiz bilmiyorum. Onu da geçtim halimize bir bak ne olacagız onu hiç bilmiyorum. Umarım bosuna değildir herşey huzur içinde uyu !
"Efendiler yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz." Mustafa Kemal Atatürk
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun 🇹🇷
Bence Cumhuriyet Ulu önderimiz MUSTAFA KEMAL PAŞA'nın biz Türk milletine bıraktığı en büyük armağınıdır. Bir türk evladının vazifeside bu ülkeyi bölmeye, kullanmaya, kendi işlerine alet edenlere rağmen bu armağanı elinden geldiğince korumaktır. Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun...
Cumhuriyet demek;
Umudunu yitirmeden
Mutlulukla
Huzur ve barış içinde
Uygar bir toplum olarak
Renk, ırk
İnanç, cinsiyet ayrımı yapmadan
Yasaksız, demokratik, hukuk devletinde
Eşit haklar olarak
Türkiye'de birlikte yaşamak demek...
Bence CUMHURİYET MEDENİYET demektir EŞİTLİK İNSAN HAKLARI ve EN İYİ YÖNETİM Biçimidir YAŞASIN CUMHURİYET ✌💟
Hayatımda "Bence" kelimesini hiç sevmedim. Ben söylüyorsam bencedir zaten. Soruya dönersek , Namık Kemal'in "Hürriyet Kasidesi"nde cumhuriyeti daha iyi anlatacak kelime olduğunu düşünmüyorum.
"Vücûdun kim hamir-i mâyesi hâk-i vatandandır
Ne gâm râh-ı vatanda hak olursa cevr ü mihnetten."
Hürriyet Kasidesi : www.siir.gen.tr/.../hurriyet_kasidesi.htm
Şeriat ülkelerindeki gibi , düşünceni açıklayamadığın, özgür olamadığın, sadece bir kula boyun eğen ümmet olmadığımız ve gelişmiş , özgür bir toplum olduğumuz için şükretmemeiz gereken birşey
Yeni bir padişah olma şansı varken bizlere cumhuriyeti hediye etme lütfunda bulunan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E teşekkürlerimi vede dualarımı iletirim...
5000 yıllık bir geçmişi olan, önce soyluların senato aracılığıyla yönettiği bir sistem olup ilerleyen zamanlarda içeriğinin geliştirildiği ve çeşitlendiği bir rejimdir. Parlamenter sistem, Parti Cumhurbaşkanlığı, Başkanlık sistemi, otoriteryan ve diktatöryal sistemler de birer Cumhuriyet uygulamalarıdır.
Ülkemizde Cumhuriyet, tek parti diktatörlüğü ile başlayıp, parlamenter kaos ile devam edip, Başkanlık mevzu ile meşgul olan bir rejim.
Bence cumhuriyet diye birşey yoktur. Ne ülkemizde, ne de herhangi bir ülkede. Halkı cumhuriyet ülkesiyiz diye yönetebilirsiniz, ama hiçbir dünya ülkesi, bazılarının istediğine aykırı birşey yapabilmekte hür değildir. Hür gibi görülür.
Yine de iyi ki cumhuriyet gelmiş, bize bunu layık görenler, şimdi neden cumhuriyetin "c" sini bile koklatmayıp, bu hale getiriyor. Bunu düşünün.
Selametle
Bir Atatürk'ü olmayan Cumhuriyet ile yönetilmeyen tüm müslümanların ne halde olduğu ortada. Atatürk ve milyonlarca vatan sevdalısı cengaver sayesinde bataklıkta açan gül gibiyiz
https://i.hizliresim.com/lEl7Dl.jpg
Cumhuriyet hırsızların , sahtekarların , oğlunu askere bile göndermemiş devlet büyüklerinin değil bizim!! Her daim osmanlının yobaz zihniyetini cumhuriyet çocuklarına enjekte etmekle kendini mükellef sayan emperyaller güçlerin kuklalığından başka hiç bir şeye yaramayan şakşaklanmayı seven çomarların ve meelemekten başka bütün değerlerini yitirmiş modernizm ve çağdaşlığı gavurlaşma tehlikesi gören gericilerin değil bizim!!! Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
Şort giyiyor diye bir kıza tekme atılabiliyorsa ve halk sinema izler gibi izliyorsa otobüsün içindeki ler mal mal bakabiliyorsa ben cumhuriyet felen göremiyorum bildigin arap ülkesi ve bizler içinde yaşamaktayiz ne aci gelmissiniz burda cumhuriyet diyorsunuz hangi cumhuriyet?
Bence Cumhuriyet buraya kadar kimin sayesinde geldigimizi anne ve babamizin kim oldugunu bilmemizi ayrica su eskiden muazzam olan ama su an gittikce eski gorkemini yitiren topraklarda nefes almamızı saglayan insani anmak demektir onun hakkinda ileri geri konusanlari hadlerini bildirmek demektir
Cumhuriyet, Demokrasi, Milliyetçilik, İleri görüşlülük, Reis, Başkomutan denilince sadece benım aklıma direk ATATÜRK gelmiyordur inşallah:) Kutlu olsun :)
Bence CUMHURİYET Bilim, özgürlük, gelişmişlik, adalet ama en önemlisi kadınlarımızın seçme ve seçilmi hakkıdır. Türkiye Cumhuriyeti ilalebet payidar kalacaktır!
Ne mutlu Türküm diyene!
🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
bence cumhuriyet, dün bugün yarındır..
Gelecektir..
İlk başta Mustafa Kemal'i sonra şehitlerimizden Allah bin kere razı olsun..
Bunuda buraya bırakalım..
www.google.com.tr/search
Başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve elleri öpülesi Dedelerimizin bize bıraktığı mirastır CUMHURİYET..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar