95. yılını kutladığımız Cumhuriyet'imizin bizlere, ülkemize kazandırdıkları nelerdir? En büyük güzelliği; dağdaki çobanla metropoldeki milyarderin ülke yönetiminde eşit derecede söz sahibi olması...

95. yılını kutladığımız Cumhuriyet'imizin bizlere, ülkemize kazandırdıkları nelerdir? En büyük güzelliği; dağdaki çobanla metropoldeki milyarderin ülke yönetiminde eşit derecede söz sahibi olması...

Yüzyıllar boyunca hanın, sultanın, padişahın ve halifenin kulları konumundaydık. Cumhuriyet ile birlikte ülkemizin yönetimi bizlere, ülkenin gerçek sahiplerine devredildi. Demokrasinin birincil esası olan ulusal egemenlik başta olmak üzere seçme ve seçilme hakkı, düşünce özgürlüğü, çoğulculuk, özgür ve eşit vatandaşlık, hukuk devleti ve insan hakları gibi çağdaş ve insanî kavramlarla tanıştık.
Halkçılık esası üzerine kurduğumuz Cumhuriyet binasını "milliyetçilik", "laiklik", "devletçilik" ve tabii "devrimcilik" ilke ve temelleriyle sağlamlaştırdık.
Ümmet bilincindeki Türkiye halkına din, mezhep ve ırk ayrımı gözetmeyen bir ulus bilinci aşıladık.
Yeni kurduğumuz ulus-devleti hiçbir dine ve inanca bağlı kılmadık. Vatandaşlarımıza din ve vicdan hürriyeti tanıdık, her inanca hürmet ettik. Dinle halkı kışkırtan hainleri teker teker ortadan kaldırdık. Siyasette, devlet yönetiminde ve elbette eğitim alanında dinin etkisini ortadan kaldırdık. Çağdaş uygarlıklar seviyesine, hatta onun da ötesine çıkma yolunda çok büyük bir adım attık.
Ekonomide devletçilik prensibini benimsedik; 30'lu yıllar itibariyle ekonomik prensibimizi daha etkili bir şekilde uygulamaya koyulduk. Devlete ekonomi sahasında da müdahale hakkı tanıdık, "kurucu" ve "yapıcı" sıfatlarını yükledik. "Millî servetin dağılımı hususunda daha mükemmel bir adaleti ve emek harcayanların yüksek zenginliğini sağlamayı" millî birliğin korunması için esas koşullardan belledik ve devletimizi bu bağlamda alâkadar kıldık. Kişisel faaliyet ve çalışma özgürlüğünü esas tutmakla beraber insanın insan tarafından sömürülmesini önlemek amacıyla devlete "önverme", "denetleme" ve "ekonomik kontrol" yetkilerini tanıyarak kişisel faaliyetleri ve özel girişimleri denetledik, devlet kontrolü altında tuttuk. 15 yılda "anayurdu demir ağlarla ördük". Onlarca fabrika ve tesis açtık, ağır sanayiye kadar girdik. 29-39 yılları arasında Avrupa'daki sanayi hacmi artış oranı %19-20'lerdeyken, Türkiye'de bu oranı %96'ya çıkarttık.
Onlarca ve onlarca devrim yaparak halkımızı, devletimizi her alanda modernleştirdik. Prof. İlber Ortaylı'nın dediği gibi beynelmilel (uluslararası, enternasyonal) ve ileri bir kültür üzerine yepyeni bir toplum inşaa ettik. Gerici kurumları devirerek çağdaş, yeni ve ileri kurumlar kurduk. Statikliğe savaş açarak rejimimize devrimci bir dinamik kazandırdık.
İster küfredin ister sövün ama bana kattığı bir şey yok dün ne ise bugünde olan o cumhuriyetten öncede bu ülke vatandaşını adam yerine koymuyordu sonrada koymuyor bir dönem elin İngilizi kendi ülkemin tatil beldesi olan didimde otel satın aldı içeri tc vatandaşı sokmadı halada sokmuyor, bir dönem elin arabı yüzünden tc vatandaşı kiralık ev bulamadı şimdide elin suriyelisi ülemde ekmek elden su gölden yaşıyor tc vatandaşı it gibi çalışıyor cumhuriyetten öncede gözümüz batıda idi bugünde batıda adamlar aldı yürüdü biz hala yerimizde sayıyoruz bize kalan tek şey ise ne mutlu türküm diyene fen başka bir şey değil
Buda çabası adalar ilçesinde okullara türk öğrenci alınmıyor
sen atatürk ölür ölmez açtığı fabrikaları okulları... kapat koyunluğa devam et ondan sonra cumhuriyet hiçbi işe yaramadı. sana vurana bide öbür yanağını çevir stalinin tavuklarını oyna ondan sonra cumhuriyet hiçbi işe yaramadı cumhurriyet sihirli değnek değil koçum. şunu da kulağına küpe et herkez atatürk değil önünüze hazır getirmez hakları adam hilafetini ilan edebilirdi etmedi doğru olanı yaptı hak verdi hukuk verdi kalkının diye tarıma sanayiye yol gösterdi eğirimde atılımın allahını yaptı sonra birileri teker teker sattı kapattı kimse gıkını çıkarmadı şimdide neymiş cumhuriyet hıçbi işe yaramadı efendim. hakkı herkes önüne koymaz söke söke alacaksın.
@uyecikt Yaa bir kerede okuduğunuzu doğru anlayın ve sağlıklı bir yorum yapın dişimi kırayım😄 sırf konuşmuş olmak için konuşmayın! Yok ölür ölmez açtığı fabrikalar okullar kapatılmışta vurana bir de öbür yanağını çevir stalinin tavuklarını oyna bilmemne sen onu bir taraftan sille yiyip sonra diğerine çevirenlere stalinin tavuğunu oynayanlara 6. filonun önünde secde edip sam amcanın or. sbuluğunu yapan sözde vatanseverlere söyle bana değil güzelim, yukarda yaptığım yorumu kişiselleştirip okun ucunu bana çevirmende ayrı bir ironi her neyse ben türk milletinin durumunu özetledim görüşümde o durumdan bahsettim zaten anlayabilmiş olsaydınız zaten okuduğunuzu ve yıllarca bu ülkede gelişen süreci, osmanlının çöküşünden cumhuriyetin kuruluşunda ve sonrasında olanın tam olarak bu olduğunu anlardınız bu milletin yarısı stalinin tavuğunu diğer yarısı ise sam amcanın horozunu oynamıştır tarih boyunca, cumhuriyet sihirli değnek değil mi dedin sen, evet ben bunun farkındayım zaten de
@uyecikt Siz farkında mısınız orası meçhul ve sözlerinden olmadığın bariz bir şekilde anlaşılıyor cumhuriyeti sihirli değnek sanan sizlersiniz ben sanmıyorum daha öncede söylediğim gibi sansam yukarıdaki görüşü yazmazdım bence senin bir şeyleri küpe yapma vaktin gelmiş hatta geçmiş bile satılma veya kapatılma konusuna gelince ahh yavrum benim yaa satılma kapatılma konusuna ağırlık vereceğine neden satıldı kapatıldı bunu bir sorgulsaydın keşke be! Mesele orada zaten herşey sağdan soldan kopyala yapıştır hazır geldiği için bu millet elinde tutamadı, özümseyemedi ceza kanunu almanyadan, medeni kanun isviçreden, lokomotif fabrikası isviçrenin sglemenestrof şirketinden çini ve porselen fabrikası japonlardan vs hepsi yabancı şirketlerin yap işlet devret modeli ile yapıldığı için sonra o fabrikaları ayakta tutmak için alınan dış borcu ödeyemeyince kapatılmış olabilir mi acaba ha ne dersin😉
@uyecikt Söze nokta koyayım diyorum öyle şeyler görüyorum ki yorumunda bir türlü nokta koyamıyorum, hilafetini ilan edebilirdi mi neden etsin zaten hilafete karşı idi sırf bu sebepten mehmet akif ersoy ve kazım karabekir ile hükümet seçimlerinde ayrılığa düştü parti kapattı hilafeti ilan etmedi ama diktatörlük zırhına büründü, hak hukuk mu dedin hangi hak hukuk halkın yarısına yakınının oylarını yok hükmünde sayan hak hukuk mu hangi hukuk devletinde şapka takmak istemediği için vatandaşlıktan atmak halkı hiçe saymak var bana söyler misin neresinde yazıyor bu hukukun içerisinde dayatma olan bir rejimin neresinde hak hukuktan bahsedeceğiz bu sistemin şunun altını tekrar çizeyim sadece cumhuriyet değil benim hedefim osmanlıdan cumhuriyetin kuruluşuna ve 2018 yılına kadar bu coğrafyada hakkını söke söke almak isteyeni şantajla susturdular ya da para ile satın aldılar alınamayacak kadar haysiyet sahibi olanları da şantaj ile para ile susturamadıklarının da ya kafasını kestiler, iple boğdular
göğsüne ya kafasına bir kurşun sıktılar, dar ağacına gönderdiler, olmadı aracına bomba koyup moleküllerine ayrıdılar..
Kim bu ülke için hizmet etti ise kırkını göremeden öldürülmüş suikaste uğramış ya da hain yaftası yemiş sınırdışı edilmiştir
Onun için siz inanmaya devam edebilirsiniz kendi kendinizi kandırmaya devam edebilirsiniz fakat kimse bana bu coğrafyada haktan, hukuktan, adaletten, doğruluktan bahsetmesin çünkü zerre inanmıyorum bunların bu ülke hudutları içerisinde mevcut olduğuna
Not: Ege adaları mı ne ege adası onları zaten cumhuriyet kurulmadan evvel kaybettik geç onları ben marmara denizindeki adaları kastediyorum oradaki okullardan bahsediyorum bir git gör Büyükadada kimlerin borusu ötüyor şu an yaşadığın coğrafya bile senin değil sadece emaneten senin, bekçilik yapıyorsun onuda böl parçala yönet düzeni ile satın alıyorlar, hak vermişmiş hukuk vermişmiş ürettiğin fındığın fiyatını bile bazı kıt akıllıların bizi kıskanıyor dediği almanya belirliyor...
hani demişsin ya stalinin tavuğunu oynadı falan fişmekan keşke amerikanın köpeğini oynayıp s. rtüğü olacağımıza kurtuluş savasında bize koltuk çıkan dostlarımızı sırtından bıçaklamak yerine stalinin korkak tavuğunu oynasaydık diyorum..
O zamanda burnumuz boktan kurtulmayacaktı belki ama bizi dost bilenlerin düşmanlığını kazanmayacaktık birileri ortadoğuda at oynatamayacaktı belki sırtımızı kollayacak birileri olacaktı ateş çemberinde piyon olmayacaktık şimdi oda kalmadı evet atatürk çok doğru yaptı yatırımında allahını yaptı komünizmden kurtulmak için bizi emperyalizmin köpeği yaptı o yüzden bokumuzda boğuluyoruz zaten bir millet küllerinden doğabilecekken tekrar köle kılıfına sokma konusunda istikrar sağladı çokta ileriyi görebilen biri değilmiş demek ki olsa bugün bu halde olmazdık..
Onun ilkelerini yaşatıyorsan;
"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"diyorsan,
Kadın ile erkek eşit ise senin için,
Cumhuriyeti gözün gibi koruyorsan,
Kara çarşafı, peçeyi sildiysen aklından,
Kölelik, esirlik sana göre değilse,
Onun aydınlığında kurtulduysan karanlıktan,
Yurdunun özgürlüğünden taviz vermiyorsan,
Padişahın saltanatı bir yere kadardır diyorsan,
Ufkunu"bilim"ile genişletiyorsan,
En hakiki mürşit ilim ise hâlâ,
Bugünleri ona borçluysan,
Onun geriye bıraktıklarıyla yaşatıyorsan;
İşte budur Atatürkçü olmak;
İşte budur O'nun yolunda yürümek!
BANA KATKILARI BU:)
Evet bu ülkede çoban Sülo da bu ülkeyi yönetti. Beş parasız recepde yönetti Kürt Turgut da yönetti paşa oğlu erdalda ama bu ülkeyi hiç bir zaman başa geçen yinetemedi her zaman bu ülkeyi yönetenler ve parmağında oynatanlar ABD ve para babaları oldu ve olmaya yönetmeye de devam edecekler.
Helaaaaaaaaal
Kskli iste ❤
yaşa varollll
Cevap
37Cevap
Mobilden giriş yapıyorum hata verdi tüm yazılar gitti, yeniden yazıcam ama kısa olacak bu sefer. Cumhuriyet bana her şeyden önce; dönemin saray korkakları olan kişilerden çıkıp bana bağımsız, hür yaşama hakkı verdi. Demokratik ve laik düşüncemi ifade edilebilme hakkı ile kanunlar karşısında eşit olmayı sağladı. Güzel Türkçe mizi kazandırdı mesela. Sırf bu sebeple bile diğer islam devletlerinden ayrılıyoruz.
Günümüz hainleri tarafından anlaşılmasada gerçek Cumhuriyetin bize kazandırdığı başlıca değerler bunlar.
Cumhuriyetin getirdiği tüm hakları sömürüp, üstüne hala küfreden inkar eden kadınlardan nefret ediyorum.
Şöyle güzel bir günde açılan soruya bile hala chp akp bilmem ne zkim yazabilmelerine hayret ediyorum.
Kadın, kendine gel. Tüm bunlar herkesten önce senin içindi
Cumhuriyet rejimlerin en mükemmelidir. Milletin egemenliğine dayanan demokrasi en iyi yönetim biçimidir. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülke için canını ve kanını hiç çekinmeden veren tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.
Dağdaki çobanın hakkı daha çok milyarderden. Milyarder para verir ölen mehmetçik, hep dağdaki çobandır. Bu gün çok güzel bir gün, bana kattıklarını saymakşa bitiremem Cumhuriyetin.
Hepimize kutlu olsun bayramımız, emeği geçen herkesi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle ve minnetle anıyorum. Umarım cumhuriyeti bildiğimiz kadar idrak ta ederiz, hep birlik oluruz.
CUMHIRIYET VE turkıye gıbı bır ulke bugun ben burdan sana rahatlıkla bunu yazabılıyosam ulkemde bayragımın altında yasıyorsam tabıkı bu ulkenın kurucusu gazı mustafa kemal atatuk ve sılah arkadasları bınlerce canakkalede dumlupınarda kefensız yatan bu ulke ıcın canını vermıs askerlerımızın sayesınde bana cumhurıyet dendıgınde bu aklıma gelıyor
Cumhuriyetin bize kazandırdığı en büyük değer, kadına saygı, sevgi ve hoşgörü.
Toplumda erkekler kadar yeri olan kadınlara verilen önem ülkelerin kalkınmasında en büyük rolü oynamakta. :):
Özgürlük eşitlik ve en önemlisi kadina yasama hakki verildi artik kadin köle degildi ve erkeklerle eşitti iste biz bunu Gazi Mustafa Kemal Paşa ve sayısız nice kahramanlara borçluyuz
Osmanlıda kadın ne zaman köle oldu
Ben yazdigim yazıda kadinlar osmanlıda köleydi dedigimi hatırlamıyorum
Peki ne zaman köle
Madem konuyu actin dinle o zaman cumhuriyetten önce kadinin başlık parasi altinda mal gibi satıldığı cariye adi altinda mal gibi kullanıldığı konuşma hakkının olmadigi seçme vr seçilme hakkının olmadigi 2. Sinif muamele gördüğüne ne diyeceksin
Başlık parası hala olan yerler var ve bunu adı satılmak değildir medyada çarpıtılıyor bu anneye verilen bir paradır seçme hakkına gelince osmanlıda seçme ve seçilme yoktu saltanat vardı ve erkeklerede geldi bu hak
Erkeklerede yeni geldi bu hak diyosun peki neden hic sadrazam olan kadın yok neden hic kadin bir vezir yok neden hic kadın bir kadı yok
Zaten bu ülkenin en büyük sorunlarından birisi cahilin kendini alim sanması
Erkeklerin kadın üzerinde hakimiyetini elinden alsa da bu kayıp islamcıları üzer. Benim gibi Atatürkçü erkekler cumhuriyeti, Türklüğümüzü, dilimizi geri verdiği ve bizi arapların boyundurluğundan kurtardığı için sever.
Ayrıca cumhuriyet bizi, dinin karanlığından kurtardı. Üretimi canlandırdı. Yani osmanlı zamanında, ithalat ülkesi iken 1930 yılından itibaren ihracat ülkesi olduk. Ama osmanlı torunu akp, fabrikaları kapatarak üretimi durdurdu. Yeniden tüketim ve ithalat ülkesi olduk
Cumhuriyetin bana kazandırdıklarını anlamam için önceki dönemi yaşamış olmam gerekmez mi? Ne yani şimdi gelecek kazandım para kazandım egemenlik bağımsızlık falan kazandım mı diyeyim? Biz doğduğumuzda zaten bunlar vardı hala var olmaya devam ediyor.
Klasik Türk serüveni tahmini 5000 bilinen ise 2000 yıllık Türk kaderi sürekli devlet yıkıp devlet kuruyoruz cumhuriyet in kişisel olarak bana kazandırdığına gelirsek sadece oy kullanmak heralde
Cumhuriyetin kazandırdıklarını hangimiz saysak bitirebiliri ki.
Özgürlüktür
Düşünmek , düşünebilmektir
Okuyabilmek yorumlayabilmek uygulayabilmektir düşündüğünü.
29 ekim yani bügün tum dünyaya en büyük havalimani nedir onlara göştereceğiz ❤️🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Düşünce özgürlüğü, seçme seçilme hakkı, eşitlik ve adalet
Nüfus sayımında hayvanların sayılıp kadınların sayılmaması saçmalığı bitti.
Keşke kazandırdıkları bize kalsaydı. Değerlerin yok edildiği bir devre denk gelmek ne büyük bir şanssızlık.
Cumhuriyet en çok kadınlara yaradı. Seçme ve seçilme hakkı ve erkek- kadın eşit şekilde eğitim görme hakkı tanındı. Binlerce minnetle🇹🇷
Keşke bandolar kalkmasaydı küçükken hemen balkona koşardım izlerdim çok hoşuma giderdi tam katıldığım sene çalamadan müfredattan kalktı.
İçimde ukte kaldı 😞
hele dur biraz daha bekle şemsiye g. öte iyyce bir girsin kaybedelim ozaman anlarız neymiş kazandırdıkları
Seçme ve seçilme hakkı. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.🇹🇷🇹🇷❤
TC yi çoğu yerden kaldırmasalar daha iyi olurdu.
bir ülkede olması gereken değerlerin adıdır cumhuriyet. iyi ki T. C. sahibiz
secme ve secilme hakki egitim hakki ozgurluk hepsininAtamiza borcluyuz
Oy kullanabilme hakkı dışında kazandırdıklarından ziyade kaybettirdiği koca bir tarih var
Seni köle yapıp insan yerine koymayan osmanlı tarihini kaybettirdi diye üzülüyorsan, Suudi Arabistan'a gidebilirsin. Zira osmanlıdan farkı yok
Öğretimden önce eğitimi gerçekleştiren her şeyi bir nizam içinde olan müderrise gerektiği gibi önemini veren adalet ve hakkı gözeten zenginlerin torpille bir şeyleri kazanmadığı, suçlulara gerçekten caydırıcı cezaların verildiği, başka dinlerden ırklardan insanların himayesinde bulunmaktan memnun olduğu Osmanlı tarihini kaybettirdi. Osmanlı güçlü ve her devletin imrendiği bir imparatorluktu. Sınırları içinde yaşayan gayrimüslim halka gereken hoşgörüyü sağlıyor fikirlerine inançlarına saygı duyuyordu. Osmanlı Arabistan'dan çok farklıydı. Osmanlı dini gerçek anlamda yaşıyordu fakat günümüz Arabistanı bozulmuş durumda. İkisi yanyana getirilemez. Bir de tutturmuşsunuz köle yapıyorlarmış bizi. Osmanlı İslamın kurallarına göre yönetiliyordu hz Muhammed de İslamın kurallarına göre yaşıyordu. Şimdi gidip araştır bakalım hz Muhammed ne zaman kadını köleleştirmiş.
3 çeşit osmanlıcı vardır. İlk çeşidi, akplilerdir. İkinci çeşidi, kürtçüler. Zira osmanlı, kürtlere eyalet vermiştir. Üçünü çeşidi ise, fetöcüler. Bana göre, bunların üçünün de hiç bir farkı yok. Zira hepsinin amacı, laik cumhuriyeti eyaletlere bölüp parçalamak.
Şimdi gelelim, şaçmalıklarına cevap vermeye;
1. Osmanlı zamanında, adam kayırma ve rüşvet çok fazla idi. Zira 15. Yüzyılın sonlarından itibaren hep devşirmeler, devlete alınıyordu ve bunların referans oldukları da şahıslarda halkda vergi topluyor, bir kısmına el koyup devlete ödeme yapıyordu.
Atatürk zamanında ise, adam kayırma felan yoktu. Hatda Atatürk zamanında, Ankara Emniyet Müdürü Atatürk düşmanı dinci idi. Yani dinci bir adam, emniyet müdürü oluyordu. Bu da liyalatin kanıtıdır. Daha sonra rüşvet alan memur ve bakanlar, yargılanıyordu. Yani Akp iktidara gelene kadar, adam kayırma ve rüşvet alan yanardı. Akp de Osmanlı torunu zaten. Yani adam kayıranlar, osmanlıcı. Hal böyle olunca, cumhuriyetin suçu yok. Suç akp ye oy veren, osmanlıcılarda
2. Muhammet zamanında kadınlar, zorla küçük yaşında evlendiriliyordu. Cariyelik de çok yaygın idi. Hal böyle olunca, kadınlar köle idi. Ayrıca tüm bunlar İslama da uygundu. Zira islamın özünde, çocukla evlilik yasaldır. Ayrıca kız çocuğu evlendirilir iken rızası da aranmaz İslam hukukuna göre. Atatürk ise, tüm bunları yasakladı.
Hal böyle olunca, ya laik cumhuriyeti seveceksin. Ya da Arabistan'a gideceksin. Aksi durumda, gün gelir biz göndeririz.
Ben bu saydığın üç çeşit osmanlıcıdan biri değilim. Ve ben burada ne Akp yi ne de başka bir siyasi kuruluşu ya da örgütü desteklemiyorum savunmuyorum. Siyaset ise içinden çıkılmaz labirent gibi bir şey ve iş siyasete gelince her şey mübah sanki bunun için parti de tutmuyorum. Ortada tutulacak bir parti de yok zaten. Tabi bana göre. Ve osmanlı zaten adaletiyle ün salmış bir imparatorlukken burada onu tartışmak saçma gidip örneklerine bakabilirsin ve gerçekten Atatürk yanlısı değil olaya objektif bakabilen bir tarihçiden oku.
Hz. Muhammed zamanından önce bildiğimiz gibi kız çocukları diri diri toprağa gömülürdü ve o zamanlar kadının insan olmadığını düşünen topluluklar bile vardı. Özel günlerinde kadınları resmen karantinaya alırlardı. Ama hz Muhammed bunların hepsini tarihe gömdü. Hz Aişe ile 9 yaşında evlendi yazar her yerde fakat o zamanlarda kızların yaşı adet gördükten sonra sayılırmış yani aslında 9 yaşında değil adet olduktan 9 sene sonra evlenmiş. Islam'a uygun olsaydı kölelik Osmanlı'da sınıfsal farklılıklar olurdu burjuva olurdu köleler olurdu fakat yoktu. Aksine hindistanda romada vardı bu sınıfsal farklılıklar.
Kızlar evlendirilirken rızası alınmaz diyorsun kusura bakma ama o kadar fıkıh dersi aldım ilmihal okudum akaid okudum fakat böyle bir şey görmedim. Aksine İslamda nikahın geçerli olması için 7 şart vardır ve bu şartlardan birisi de evlenecek olan kişilerin rızasıdır. Eğer kadının da erkeğin rızası yoksa o nikah kıyılsa bile Allah katında hiçbir geçerliliği yoktur.
Yok arabistana git yok bilmem nereye git sana soracak değilim nereye gideceğimi. Siz de gidin Amerikaya o zaman gidin Ingiltereye fransaya. Her şeylerini örnek alıyorsunuz. Adamlar yılbaşı kutluyor siz de kutlayın geri kalmayın adamlar medeniyetlerini yaymışlar her yere kültürlerini yaymışlar kac yüzyıllık kültürleri hala yaşıyor peki biz ne yapıyoruz kendi medeniyetimizden kültürümüzden utanıp onlara özeniyoruz. Onlara benzeyip onlarla kolay iletişim için alfabemizi değiştirdik bir gecede binlerce alim cahil kaldı kaç yüzyıllık tarihimiz çöp oldu. Aç bak bakalım atalarının yazdığı yazıların kaçını okuyup anlayabiliyorsun? Japonlar da değiştirmedi alfabesini o zaman kalkınamamaları gerekirdi değil mi ama hayır en güçlü devletlerden birisi ve adamlar tarihini biliyor tarihinden utanmıyor yüzyıllar öncesi yazılmış kitapları okuyabiliyorlar.
Neden Osmanlı zamanında bir sürü alim yetişti tarihe ismini kazıyan dünyaya duyuran adamlar neden o zaman vardı da şimdi yok? Devlet eğitime önem vermiyor öğretmene önem vermiyor Osmanlıdaki gibi bir eğitim sistemi yok. Müderrisin önünde diz çöken padişahlar vardı. İşte bu yüzden akp Osmanlı torunu değil olamaz da. Geçlerde ne saygı ne hürmet var öğretmenlerine küfür eden öğrenciler var. Eğitim olmadan ögretim olursa böyle olur. Zamanla kendi kendimize yabancılaşıyoruz yeni nesil kendi kültürünü bilmiyor batı kültürünü biliyor. Baby showerlar cadı bayramları bunları kutlamaya başladık. O kadar benimsedik batıyı. Bizim benimsediğimiz şey kendi dinimiz fakat sen öyle misin bilmem de senin taraftakiler başkalarının dinini kültürünü benimsiyor. İster kabul et ister etme acı olan şey bu.
1. Akp bas baya osmanlı torunu. Zira osmanlı gibi tüm malvarlıklarımızı yabancılara satıp, üretimi bitirdi. Daha sonra aynen Osmanlı gibi biz Türklere, 3 sınıf muamele yapıp bizden aldığı vergilerle araplara bakıyor
2. Osmanlı alfabesi, Arapça alfabesi idi. Selçuklu alfabesi de böyle. Lakin latif alfabesinin kökeni, Etrükslere dayanır. Bu Etrüksler, Türktür. Roma imparatorluğunu, kuranlar da Etrüksdür. Fakat imparatorluk, sonradan başka ırkların eşine geçti. Yani latif alfabesi, Etrüksler'in alfabesi olduğundan Türkçeye en uygun alfabe oluyor. Hal böyle olunca Arapça hayranı olduğundan Arabistan'a gideceksin. Biz laik milliyetçiler ise bu vatanı kurtardık, osmanlının sattığı yerleri aldık ve kendimize yetecek ülke haline getirdik ülkemizi. Ama siz osmanlı torunları, 2002 den itibaren tüm birikimlerimizi sattınız. Çok ağır hesap vereceksiniz bir gün. Hal böyle olunca, bu ülkede yaşamak bizim halkımız ve hiç bir yere gitmeyiz. Ama seni, Arabistan'a postalarız
3. Osmanlı ilk başlarda bilimde iyi idi. 16. Yüzyıldan itibaren Avrupa bilimi, osmanlı bilimini geçti ve Osmanlı Avrupa bilimine gavur icadı diyerek red etti. İşte laiklik burada çok önemli. Zira laiklik, bilimi dinine göre ayırmaz! Ayrıca 2002 den önce, Türkiye' de eğitim sistemi baya iyi idi. Siz osmanlı torunları, mahvettiniz.
4. Ben Avukatım. İslam hukukunu, 3 kez okudu. Kızın rızası felan aranmıyor. Ama ergin olduktan sonra boşanma hakkı veriliyor. Fakat uygulama da bu olmuyor. Zira 2-3 çocukla ortada kalamaz. Hal böyle olunca, önceden rıza şartı koymak lazım idi
5. Yaş, 9 dan sonra sayılıyor iddiası da tamamen yalan. Kendi sapıklıklarına, kılıf uyduruyorlar. Eğer yaş 9 dan sonra sayılsa idi, küçük çocuklara dini nikah kıyılmazdı
Bak gelip sana burada akpyi koruyamam çünkü bu konuda tıpkı senin gibi düşünüyorum ama benim Osmanlı torunu dediğim tek bir siyasi lider vardı o da vefat etti; Erbakan. Ve bizim Osmanlı zamanında kullandığımız alfabe İslam alfabesiydi dinimizin alfabesiydi ki ben Arapça hayranı falan da değilim.
Siz Osmanlı torunları dediğin akpnin torunları aslında ve ben kendimi onların içinde görmüyorum, değilim de zaten. O ağır hesabı benim gibilerden değil ülkeyi gerçekten bölmek isteyenlerden sorarsanız, sorarsak ne iç karışıklık çıkar ne de topraklarımıza göz dikenler başarılı olur. Ayrıca siz osmanlı torunları derken akpyi kastettiğin hiçbir cümleni cevaplama gereksinimi duymuyorum.
Avukatım diyorsun tamam peki bir avukat mı daha iyi bilir islam hukukunu yoksa beş senedir medrese eğitimi almış üzerine ilahiyat okumuş Arapçayı bilip kuranı okuyup anlayan, taberi tefsirini okumuş birisi mi? Çünkü ben böyle birinden öğrendim tüm bildiklerimi. Ha şimdi bilimden yoksun falan da dersin sen o kişi ilahiyat dışında iki üniversite daha okudu. Ortalıkta sapıtmış bir sürü hoca dolanıyor bu arada. Ilahiyattaki hocalar bile sapıtmış olabiliyor. İlimi kimden aldığın da önemli. Daha fazla uzatmaya gerek yok zaten bu tartışmanın sonu da yok. Her fırsatta dini karalamaya çalışanların da sonu yok. Yallah Arabistana diyip kendinin farkında olmayanların da.
Hocalar, dinde olanı söylüyor yalnız. Zira gerçekten de islamda evlenme yaşı yok ve kadının rızası aranmaz. Aksine delil de yok. Bu yüzden ben islamı, kabul etmiyorum. Tamamen araplara uygun bir din ve İslam dili de arapçadır. Bu yüzden bir Türkçü olarak, Arapçayı kabul ETMEYİP Türkçeyi kabul etmem ve bizim kurtararak kurduğumuz cumhuriyetde Arapça özlemini duyanları Suudi Arabistan'a defol demem en doğal hakkımdır.
İslam'ı kabul etmeyen birisi ne Osmanlı'yı ne de günümüz Türkiye'sini sevebilir. Bu konu hakkında tartışmayacağım herkesin kendi fikri kendi inancı. Bu ülkede farklı inançlara sahip zıt fikirlere sahip birçok insan barınabilir yaşayabilir önemli olan herkesin birbirine saygı duyması ve barış ortamı içinde yaşanması. Bunu düşünmeyen beceremeyen insanlar aslında ülke içindeki karmaşıklığın nedeni. Kimse kimseyi fikirleri yüzünden başka ülkeye gönderemez eğer ülkeden gidecek birileri varsa o da huzuru kaçıranlardır. Huzursuzluğun nedeni de ben ve benim gibiler değil. İyi günler...
Hattini aşıyorsun hanım efendi! Günümüzün Türkiyesini, biz laik Atatürkçüler kurduk. Atatürk ve subaylarının, tamamı laik milliyetçi idi. Halkda sonradan laik milliyetçi oldu. Şayet 1950 yıllarında islamcı oranı %40 idi. Ama 1950 den itibaren, Amerika'nın ılımlı İslam projesi sayesinde İslamcılık artdı. şu an ise laik milliyetçilik, yeniden yükselişde. Zira islamcı--tayyipçi ailelerin çocukları, Atatürkçü oluyor. Yani kurduğumuz Türkiye Cumhuriyetini, sonuna kadar seviyoruz ve cumhuriyetimizin islamcılar ile kürtçüler tarafından bölünmesine engel de olacağız. Bunu böyle bil!
Hatda şu an Pkka ile savaşan askerlerin çoğunluğu, laik milliyetçi iken Türkiye sevgimize dil uzatmaya cüret bile edemezsin. Sana gereken cevapları verdim.
Yok öğle yağma! İslamcı isen ve şeriat istiyorsan, kadınlara her türlü özgürlüğü veren ülkede yaşayamazsın. Zira kendinle, çelişirsin. Hal böyle olunca ya laik cumhuriyeti ve Atatürkü seveceksin ya da bir gün iktidara geldiğimizde, ilk sürgün edilenlerden olursun!
şu an sürgün edilmiyorsan, tesettürlü halinle devlet kurumlarında memur olabiliyorsan ve özgürce bir şekilde cemaat toplantılarına katılabiliyorsan tüm bunlar tayyibin sayesinde olmuş oluyor. Hal böyle olunca neden AKP' ye düşmansın? Bunu da açıkla bakalım. Hiç açıklamadın.
Çünkü ülkeyi iyi yönetemiyor. Durduğumuz yerde sayıyoruz hiçbir ilerleme kaydedemiyoruz üretmiyoruz sürekli tüketiyoruz. Eğitim sistemi desen berbat. Güya dindar bir başkan var başımızda ama faiz eksik olmuyor hiçbir yerden. Akp ye düşman değilim ama desteklemiyorum da. Benim destekleyeceğim tek lider vardı Necmettin Erbakan. Bir daha onun gibisi gelir mi bilemem.
Şükür iyilik böyle bir bayramımız var gururlu bir durum anlatamayiz
chp liler tarafından kadınların dovuldugunubgormeknistemiyoruz artık chp liler olduğu surece ne kadına nede çocuğa şiddet biter. sözüm ataturke değil ataturku kullanan patojiklere
ataturku seviyorum ama ataturku kullanıp alkol kullanıp kadına kötü davrananlara sözüm sözde chp liler avrupaya köle olmak isteyenlere
Özgürlük, huzur, mutluluk ve eşitlik.
Herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
#izindeyizatam
Özgürlük, halk değer kazandı. En önemlisi kadınlar büyük itibar kazandı.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!
"Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene!"
Bugün özgür bir şekilde yaşıyorsak bu Cumhuriteyimiz ve uğruna canından geçen Yiğitlerimizin sayesindedir 29 Ekim Kutlu Olsun
Cumhuriyetin en güzel hediyesi kadın erkek eşitliğidir bir insan insan olduğu için değer görmelidir
Şeref onur haysiyet bunları kazandırdı. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
Bayrak, vatan aşkıdır! Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet
Ulu olan Allah'tır. Gszi Mustafa Kemal Atatürk
1 insan
Cumhuriyet mi kaldı?
Yine de Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!
nolmuş cumhuriyete hayırdır?
@Thedeepestcain bekle ve gör
@Thedeepestcain Cumhuriyet mi kaldı ülkenizde?
yahu sen şimdi her istediğini yapıyor musun? yapıyorsun evet daha ne konuşuyorsun yaa.
@uyecikt neyi bekleyim pardon.
@Thedeepestcain Her istediğini yapmakla Cumhuriyet ne alaka? Biri kişisel hürriyet diğeri halkın kendini yönetecek kişiyi seçmesi durumu.
@Thedeepestcain güzel günleri
@uyecikt güzel günleri görmek herkesin temennisi. 😊
@nuri238e8 ülkeye dıştan yapılan bunca saldırıdan bir haber arkadaşlar var.
tamam da sen hür iradenle seçim yapamıyor musun bu ülkede?
selin hanım mesaj ı açarsanız size bu konu hakkında özel ve detaylı bir açıklama yapabilirim.
@Thedeepestcain Açıklamaya ihtiyacım yok.
sosyal hayatınızı istediğiniz gibi yaşamakta bir sıkıntı çekiyor musunuz?
@Thedeepestcain burdan yap engin bilgilerinden bizi allaasen mahrum bırakma bütün millet aydınlansın
@Thedeepestcain ne sosyal hayatı lan ben geçinemiyorum ne sosyal hayatı 1600 lira maaşla 13 saat çalışıyorum kiramı ödeyemiyorum sen hangi sosyal kitabımı diyon ona bile para yok
neye ihtiyacın var o zaman söyle de verelim. 😂😂 senin burda eleştirdiğin şey sosyal hayat ve hürriyetler değil mi? öyleyse son 16 yıldır hayatında bu açıdan bir kısıtlama oldu mu? Bak ben mevcut iktidara hiç destek vermemiş azınlıktan biriyim hatta her zaman İzmir halkının peşinden gittiği siyasilere oy verdim ama kimse son 16 yılda özgürlüklerinin kısıtlandığını söylemesin.
@Thedeepestcain Özgürlük var mı😂 ben sokağa çıkıp rteye küfretsem müebbet yerim be
@uyecikt ulan o senin dediğin ekonomik hayata giriyor ya. 😂😂
@Thedeepestcain barınma özgürlüğüm beslenme özgürlüğüm?
@Thedeepestcain aç karnını doyuramazsan yaşayamazsın beslenemezsen ölürsün yani yaşama hakkını kaybedersin bir ölü sosyalleşemez zeki dostum
@uyecikt daha fazla çalıs kardeşim mesela yerli arabayı sen ürette biz binelim. 😂😂
sana yakışıyor mu sokağa çıkıpta küfür etmek? 😅
@Thedeepestcain Kime?
Bir bayana küfür etmek yakışmaz kime karşı olursa olsun.
@Thedeepestcain Bayan ne alaka? İyice sıvadın şu an.
Baslicam lam sizin yorumunuza habire bildirim geliyor. Sg din basja yerde konusun nerden yorum yaptk qa
kaçıyonuz mu yoksa? 😂😂
Gerizekali nuri ben. Engelledim hepinizi hala bildirim geliyor. Konusmayin artk
çıkacan tabi başa çıkamayınca.. 😎😎
vay çiçeğine kodumun orosbusu izmirden sadece bacım çıkar derlerdi de inanmazdım kodumun cahilleri bu ülkeye ne faydanız var lan cenabet sürüsü. 😂😂😂😂
@Thedeepestcain S*ktir p*zevenk
La yeter qa kinusmayin mesaj yazin birbirinize
Eşitlik, hak , özgürlük, adalet , hukuk...
Say say biter mi?
Her şey için Mustafa Kemal Atatürk e teşekkir ediyorum
Valla bu yazdıklarının bizim ülkemizde olmaması onun dışında bişey kazandırdığını sanmıyorum pek
Cumhuriyet bize bu ulkede yasayan bir halk oldugunu gosterdi herseyin saraydan ibaret olmadigini
Az zamanda çok büyük işler yaptık bunların en büyüğü TÜRKIYE CUMHURIYETIDIR
bagımsızlık ve özgürlük ama gel gelelim şu an öylemiyiz desek bir nevi diken üstündeyim...
Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Özgürce yaşama ve Türklüğümle övünme hakkı. <3
Tabi ki kadın erkek eşitliği.
Kadının her alanda söz sahibi olabilmesi..
Adalet, özgürlük, insani yaşam hakkı.
Devlet aklının gücünü gösterir.
Altınla alıyordum maaşı şimdi tl üzerinden..
Bir çok kazanım oldu hangi birini sayalim
Seçme ve seçilme hakkı
Kadın-erkek eşitliği.
Eşit söz sahibi olması derken sadece seçimlerde.
Valla ben yine aynıyım hshshs
çok şey kazandırdı da cahillere anlatamıyoruz.
Birsuru sey kazandiriyo knk
Şükür ki bugünlere geldik
Özgürlük
Özgürlük
cumhuriyet en büyük hürriyet
Cumhuriyet mi oda ne
Yavur Akpci seni
bisey kazandirmasina musadd etmediler ki
Secme secilme. hakki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar