AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
131Cevap
Arapça öyle bir dildir ki okuma-yazma bilmeyen peygambere biranda öğretilmiştir. Eğer böyle olması istemeseydi İbranice veya diğer dillerde öğretilirdi. Mealini öğrenirsin ama bunun aslı Arapçadır.
Adamın gönderildiği topluluk Arap topluluğu. Elbette onlarla anlaşmak için Arapça olacak. Aslına kimse bir şey demiyor zaten. Arapça okuma yazma bilmeyen peygambere öğretilmedi. Yazma öğretildi. Tahsil verdi Allah. Arapçayı zaten biliyordu.
@Olasılıklarareneda ya çok biliyorsan kendi yorumunu yap. Buraya niye yazıyorsun!
Yorum yapmamın amacı görüşleri paylaşarak en doğru olana ulaşamay çalışmaktır. Ben çok bilmiyorum, sen yorumumu çürütecek bir şey paylaş da ben de bilgileneyim.
Bunu kararını kim veriyor? Neye göre belirliyor öyle daha sevap böyle daha sevap diye? Millet kafasına göre din kuralı belirliyor.
Allah'tan daha mı iyi bilecekler?
Ben bunu arapça okuyup anlamadıktan sonra ne faydası var?
Arapça öğrenseniz de yüzde yüz anlayamazsınız ki ana diliniz olmalı, öyle daha anlaşılır, zor betimlemesi derin ve farklı anlama gelen kalıpları var diye. Ama iş sevap pointe gelince ucu kaçmış.
Ben buna katılmıyorum ibadet ibadettir.
Arapça okunsa daha bir insan sevkleniyor ama senin içinden okumak geliyorsa türkçe de okunur niyettir önemli olan.
ulan bazen diyorum ki mühendisliği bırakıp tarikat falanmı kursam, iyi para var bu işlerde :D
Saçma sapan muhabbetler. Kuran ı Allah, Arapça okunsun diye mi indirdi? Bu, o salağın görüşü.. Allah un görüşü ise, Kitabında indirdiklerine uyulması. Bu kadar basit.
Şöyle katılırım.
Bizim dilimiz Türkçe ve doğal olarak Arapça bilmiyoruz. Kur'an'ı Kerim'in dili Arapça.
Biz bu kutsal kitabı orjinal diliyle okumak için Arapça öğreniyorsak, bu bence çok kıymetli bir davranıştır. Hem de sevabı fazla olur.
Katılmıyorum. Önemli olan kuranı anlayabilmek bence.
O zaman ne oldu okuyup anlayasınız diye indirdim, okuyup anlayasınız diye gece okuyun ayetlerine? Hani anlamak önemliydi. Mesajı öğrenmektense lirik olarak dinlemek için peygamber mi gönderildi?
Araplasi usagi edeb amerika bu teror orgutleriyle herkesi araplastirmaya calisiyor bunlara inanan aptaldir
Dinlemek huzur veriyor kendi makamıyla. Sevap derecesi yüksek olabilir aslından okumanın ama elbette anlamakta gerekiyor.
Anlaşılmasından bu kadar mı korkuyorsunuz? Hahaha onu kim demiş.
Ne demek iztediğini anlama demiyorki. İster arapça+türkçe meal oku,
İster arapca öğren ve arapça oku anla
Alemsiniz
Kuran dili arapçadır. Tabii ki asıl halini okumak daha sevaptır. Ancak Türkçe anlamak onu hayata uygulamak okumaktan daha çok sevaptır. Tabi ben böylee düşünüyorum din alimi değilim...
Çünkü Kuranı anlarsan o din adamına ihtiyaç duymayacaksın, böyle düşünmesi kendi kesesi açısından normal
Anlamadan okursan cennete giremezsin bunu biliyormuymuş o din adamı Allah oku diyor anlamadan okumamı olurmuş.
Doğru söylüyor , Allah herşeyi biliyor evet ama Türkçe bilmiyor :D
Mahsuni Şerif bir türküsünde şöyle diyor; "Ey arapça okuyanlar, Allah Türkçe bilmiyor mu?" adam ne güzel söylemiş...
Sacmalik. Kuran arapca sesler cikaralim diye gonderilmedi. İcindekileri anlayalim ve uygulayalim diye gonderildi.
Sevabından değil belki ama şöyle düşünün. Bir filmi çeviriden izlemek mi daha iyidir yoksa ana dilinden izlemek mi? Böyle düşününm
Dinin sencesi benceni yoktur. Sanarsın hesap defterine bunlar geçiriyor sevap pointleri 😂 geçin bunlrı ya hadis kuran bakın inanmayın cahillere
Kuranın kapağını açmayanların böyle sorular sormalarını tuhaf buluyorum.
Kur'an-ı Kerim i Allah cc Arapça göndermişse bunun mükafatı güzelliği bambaşka boyuttadır ama asıl gaye hangi dilde okuduğun değil amel etmendir okuyup anlayıp uygulamandır güzel ve hikmetli olanda budur.
Önemli olan anlamak degilmi? ister arapca, ister Türkce, farketmez, önemli olan anlamak.
Yazmiyim dedikce onume geliyo okudugunu anlamadiktan sonra neye yarar ki ya arap televizyonuna amin diyen nesiller yetistirmek icin mi acaba
Hayir katılmiyorum. Dinimiz her seyden önce okumayı ve anlamayı buyuruyor. Okuyup anlamadığımız için bu haldeyiz.
Sevap boyutunu Allah bilir elbette ama Allah bize bu kitabı okuyup anlayalım diye göndermiş...
Yani diyor ki okuyun ama anlamayın, anlarsanız sorgularsınız çünkü...
Yalan. Hep böyle dendiği için bu haldeyiz. Araplar anlıyor. Ben anlamıyorum. Türkçesi okunmalı kesinlikle
Kısmen doğru ama önemli olan okumak, sadece duvara asmak değil. Okuyun da nasıl olursa olsun...
Okunusundakı haz yabancı dıl bılmeden bır sarkıyı melodısı guzel dıye dınlemek gıbı dusunun cunku arapca akıcı latıf ve brlagata yatkın bir dıldır bunda bır sıkıntı yok ama anlmak verılen mesajı ıdrak etmek onemlı sevgılısınden gelen mesajları defalarca okuyan ınsan rabbınden gelen 6666 mesajı neden okumaz kı?
@sessizciglik85 okumuyor işte insanlık, keşke okusa...
Zaten insanlar sevap için okuyacaksa o kitabı, hiç açmasınlae daha iyi. 🤨
birsey anlamadiktan sonra arapca okunmamamli. Allahla konusma diyee birsey yok
Önemli olan ne şekilde okuduğun değil kuranı hayatına ne kadar adapte edebiliyorsun o önemli
Allah ile arapça okunduğunda allahla mı konuşuluyormuş 😂😂o zaman kuranın bütün insanlığa indiği hikâye oluyor bu mantığa göre😄
Göktürklere inmiş olsa araplar göktürkçemi okuyacaktı hiç sanmıyorum😅
Allahla konuşmu olmuyorsunda mesajlarını almış oluyorsun. Konuşma karşılıklı yapılır. Hoş konuşmuş olsan dahi tüm insanlığa indiği niye hikaye olsun. Tüm insanlar aynı şeyi yapabilme yetisine sahip olduğu için tüm insanlığa inmiş olur.
Türkçe okunduğu takdirde hikayeden ibaret olduğunu insanların anlamaması için uydurulmuş bir kılıf
Alakası yok.
Okuduğunu anlamayan, ne anlatmak istediğini anlamayan birisi. %95 anlamadığı şeylere nasıl inanacak.
bizim millet okuduğunu anlamıyor zaten, isterlerse bir de tersten okumayı denesinler
Arapça neden yüceltiliyor ki? Anlamasalar daha mı iyi anlam veremiyorum...
Her şeyin bir enerjisi vardır yine yazılarında öyle
En büyük ebcedsel enerji alfabesi
1. Arapça
2. Hintçe
3. İbranice
Maalesef latin alfabesinin mantrası çok düşük.
Uzun lafın kısası Arapça okurken aldığın pozitif enerjiyi latin olanda alamazsın olayın özeti bu kısaca.
Arap seviciliği ile alakası yok
@Bay_BELİEBER Yoda mısın nesin :D :D
😏😏
Katilmiyorum ben..
Türkçesi demek anlamak demek, daha çok şey öğrenmek demek.. çok sacma
Herkesin kendi dini bu tarz şeylerde çoğunluğa hitap edecek yorumları dogru bulmuyorum
O din adamı değil başka bişey kuranı anlamak önemlidir buda kuranda ayettir
hangi ayet paylaşır mısın kardeşim
Zuhruf suresi 3. ayeti oku anlayabilrsen tabi diyorki biz kuranı arapça indirdik anlayasınız diye! Amaç anlamak
hoca dediyse doğrudur hemen maaşına zam yapılsın :)
Aksine türkce okumak daha sevap, çünku anlayarak okuyorsun
Mealini okuyacaksan Türkçe okuyacaksın tabiki amaç onu anlamak ve özüne uygun davranmak Okunup anlasilmasindan kim neden korksun, fakat zikir amaçlı okuyorsan arapça tabiki
Ne yazdığını bilmedikten sonra istediğin kadar arapça oku ne yararı olur ki Türkçesi bilinmeli
Dincilerin alayı beyinsiz. Neyine katılcam aldığı parayıda söyleyip züğürt tesellisi verdiğini d söylesin onlar. arapçomarı türkçe düşmanları.
Kesinlikle doğru bir tabir ezelinden beri bu böyledir sevabi daha cok azalir türkce okunursa.
arap sevici araplara tapan arapların köpeği beyın yoksunlarının uydurması
bunlar kendi kafalarina göre din yapiyor yeterki araplaşalim da ne olursa olsun
Saçma buluyorum bu fikri, hangi dilde okudugumuz farketmez ki okuyup okumadığımız önemli
Heleki bir Türkçe okunsun idrak edilsin uygulansın da Arapça sevabı da kazanır zamanla insan
Aslı ile okumak makbul. İslam ı bozmak isteyen İsrail abd nin çocuklarının İslam la oyna maya karalama çalışmaları
Sen kitabını anlayınca İslam bozulmuş mu olacak?
Sen öyle oku istersen okuma. Türkçesini oku anla. Ama ezan lar Türkçe degil aslı ile. Sen bildigin i yap
Ya hani şey gibi amerikan dizisini dublajlı değil de orijinal dilinde ve Türkçe alt yazılı izlemek gibi
Din adamı benm için sıradan bir kişidir onun dediklerini ciddiye almam
bir bitmedi bu tipler...
Okuduğunu anlamadıktan sonra nasıl okursan oku bişey fark etmez
bu adamları dinledikçe dine daha çok sarıldım bunlardanda nefret ettim
Elbette çünkü Türkçeye çevirirken arapça da 1 kelime türkçe karşılığı olarak 3 anlam çıkabiliyor.
O bir kelimenin 5-6 farklı anlama gelme kılıfını kullanıyorlar sürekli yalan söylüyorlar. Kelimeler cümleleri oluşturur. Arkasından gelen kelimeler de çevirildikçe o 5-6 farklı anlama gelecek kelimenin anlamı daralır ve gayette çevirildiği gibi olmaya başlar. Elbette istisnaları var. Ama genellikle çeviriler doğrudur.
Türkçe okumaz isen hayatına hiçbir şey katmıyor. Sadece İngilizce müzik söylemek gibi oluyor. Anlamıyorsun, kuranın anlamını çıkınca huzur veren ilahi bir şarkı zaten.
@Olasılıklarareneda ben sana elma olan bir kelimeyi şeftali olarak yazsam sen buna inanırsin çünkü arapçayi bilmediğin için ve kuran-ı çeviri yapan yerlere dikkat edilmesi gerekiyor arastirarak çevrilmiş bir kuran-i kerim almak gerekiyor.
@Olasılıklarareneda sen anlamak için okuyacaksin ama sevap ve Fazilet konusunda arapça olarak okunmali
Bu konu tartışıldı. Güçlü deliller gösterdi ki anlaşılmadığı zaman sevabı olmuyormuş.
hiç okumuyorum sayelerinde deist oldum kafam rahat valla
bence kafan rahat değil sadece öyle olmasını umuyorsun ;)
@Faruk_ist3434 gerçekten rahat arap dinini istemiyorum
mutluluklar sana :)
Arap dini diye bir şey yok İslam dini evrensel
@Karanlıklar_Efendisi kesinlikle öyle evet
Arapça okumayı çok gereksiz buluyorum. Alamadığım seyi neden okuyayim?
Kuran'ın dili arapçadır okuyabilen arap dilinde okur yok olmuyorsa Türkçe okur ikiside sevaptır bana göre
Kalbi gönülden yapılan herşeyi gören görüyor fazla kasmayın ingilizlerde ingilizce okursa +2 puan o zaman urafe şeyler bunlar koca karı temsilli
Sen kendi böyle kandır. Allah büyük Allahın sözlerini Arapça okumak kadar güzel bir duygu yoktur. Ayrıca tahrikata bende karşıyım
Allah neden kuranı Arapça indirdi? Arap halkı o zamanın en azgın kavimlerindendi o yüzden. Neden onlara benim sözlerim güzeldir size Fransızca indireyim demedi? Onlar anlasınlar diye. Dinden hepimiz sorumlu isek bizimde anlamamız gerekir. Kuranı Arapça okumak güzeldir. Ama Türkçe okumak da güzeldir.