Antalya Valisi Münir Karaloğlu, memurların mesai saatleri içinde kahvaltı yapmasına ve sigara içmelerine yasak getirdi (kaynak:Ntv)"Fakir olmak suç mu?" diye bir deyiş vardır dilimizde. Genelde bu yaşanan hüsranlara bir başkaldırı, bir serzeniş cümlesidir. Bundan sonra "Memur olmak suç mu?" diye bir serzenişte bulunan kamu çalışanlarına rastlar mıyız ki.😊 Sanırım yönetici pozisyonunda olan bazı bürokratlar bazen "halka hizmet" söylemini biraz abartıyor mu ne?🤔
Peki siz ne dersiniz? Devlet memurlarının mesai saatlerinde kahvaltı yapmasını yasaklayan kararı destekler misiniz?
Validen memura 'kahvaltı ve sigara yasağı' . Antalya valisinin bu kararını destekler misiniz?
Abi şimdi yalan yok memurlar esnek biraz bende memurum kendim içinde diyorum aynı şeyi genelde 3vde yapıyorum ama çevremdeki bulunan arkadaslarim sürekli iş yerinde yiyolar. Sürekli kalkıp sigara molası vs vs diye saymim. Özel sektörde de çalıştım adam sabah 8 de başlıyo hiç durmadan 12 ye kadar. 13 de başlıyo 17 30 a kadar aman 3 dk kalmış iş bırakmıyor yani biraz düzen vermemiz lazım wc olur hadi çay da içersin çalışırken ama sigaraya bir iniyosun 15 dk 3 kere indiğini düşün ogl3den önce 45 dk ogl3den sonrada var daha. Ha dicrniz mesai geçince fazla mesai yazilmiyo ama ozaman mesain dolunca gidicen yapicak bisi yok gibi
Getirin abi sürekli yasak getirin insanlar bir gün bir ayaklanacak tam ayaklanacak. Sigara yasağı nedir ya adam napsın 8 9 saat sigara içmeyerek işe odaklanabilir mi mümkün değil. Kullanıyorum kendimden biliyorum.
Kariyer net Yenibiriş gibi Kariyer sitelerine girip iş ilanlarına baktığınızda artık kurumsal firmaların neredeyse yarısı sigara kullanmayan personel tercih ediyor Neden?
Çünkü işverenler biliyorki sigara işgücü kaybına neden oluyor. çok basit bir hesap bak oku.
İşyetinde bulunduğu 8 saat boyunca her saat başı bşr sigara molası veren kişi 5 ila 10 dakika arasında zaman çaldığı gerçeği var.
Miinimum süreyi 5 dakikayı 8 çe çarptığında 40 dakika ediyor. İş verenler verimlilik istiyor. Sigara moladı adı altında kaytarmalara zamanın şahsi kullanımına artık müsade etmiyor.
Ki bu hesap sadece 1 kişi için. Bu firmada 100 çalışan olduğunu düşün. Bir günlük sadece sigra moladından kaynaklı işgücü katbı 4000 dakika eder. Günde 4000 dakikanın israf edilmesi 8.25 adet ek personel istşhdamı demek.
Kurumlar sigara kullanımını ekonomik yorumluyor. Ekınomi hayatunda duygusallıpa yer yok. Nokta.
@NasreddinHoca saydıklarıma eyvallah tamam da bu işverenlerin işe aldıkları kişileri düşük ücretlerle çalıştıranlar ve hakettiğini vermeyenler? Çalıştırdığı işçinin maaşını asgari ücretten gösterip vergi kaçıranlar ve geri kalanını elden verenler? Neden bunları hesaba katılmıyor? Sigarayı ben de sevmem ama bu devlette bir sürü dert varken bunlar dert edilmemeli. Teşekkürler 😊
Bunları kimse dike getirmez, neden? Çünkü; onlarda para var ve işten atarlar. Bu arada bu saydığım insanlar da bu gün cumaya gidip sevap kazanacaklar. Size de teşekkür ederim 😊
hayır haber doğru. mola ve öğle saatlerınde içebilrisnz dedi. size birşey demedim ayrıca.8-9 saat içmicek mi dedi yukarda bir arkadas onun onun haberın tamamına hakım degılsınz dedım yanls anladnz:(
Mesai saatinde kahvaltı yapmak nedir kardeşim. Buldular bunuyorlar. Devlet memuru olabilmrk için milyonlarca genç kı çını yırtıyor memur olayım rahat edeyim diye. Neden? Çünkü herkes biliyorki memur rahattır üzerinde baskı yoktur kafasına göre takılır. Sabah 8 akşam beş.
Özel sektörde çalışsınlar mesai sastinde kahvaltı yapsınlar bak kaçıncı gün kapıya koyuluyor.
Bu şu demek devlet aklı artık dopruyu görmeye başladı. Devlet deniz yemeyen keriz zihniyetinde olanların memuriyette olmaması getektiğini artık devlet tecrübe etti.
Kpss sınavını kazan memur ol. Bu kıstas değil olmamalı. Kişilik karakter insanlara yaklaşım çık önemli.
Kpss den 95 puan alıyor. Hastaneye hemşire oluyor. Gel görki insanları sevmiyor merhametten vşcdandan hoşgörüden yardım severlikten uzak biri. Bu kişinin memur olmaması gerekir. Devlet çalışanı olmaması gerekir.
Bir insan kahvaltıyı neden işyerinde yapar anlatim mi
İşe zananında yetişmesi için sabah belli bir saatte uyanması duş alması giyinmwsi kahvaltı hazırlaması (çay, kahve, bir dilim ekmek, bir kaşık teçel, bir dilim peynir zeytin) mutfağı evi toparlaması zaman alır.
Gece geç saate kadar oturup sabah uykusundan feragat etmemek için heç kalkar kayvaltıyı evde değil işyerinde yapar. Böyle kişikerin evide dağınıktır yatağını yorganını bike toplamaz. Evini pok götürür. Bir simit çayla işuerinde kayvaltı yapıp laklak ederler akşama kadar oturup bugün çok çalıştık diyerek şikayet ederler.
Ben devlet olsam vazifesini hakkıyla yapmayanın gözünün yaşına bakmam. Devlet memurlupu yangelip yatma yeri değildir.
evet kahvaltı saçmalık evet istedikleri zaman sigara içmeye çıkmaları saçmalık belki ama şunuda gözetmeli her kurumun amiri müdürü mülkiye amiri işe gelmeyi zamanında biliyorlarmı saglık çalışanları , belediye çalışanları , küçük ilçe lerdeki memurlar misal 12 bin nufus lu bir yerde nufus müdürü 10 geliyor maliyeci 9.30 çünkü herkez birbirini tanıyor çalışan memur halk tan oralı aslında devletin en büyük sıkıntısı memur kendi şehrinde çalışmamalı adam oralı olunca sıkıntı büyük oluyor
Despot ve katı kalpli biri olduğu zaten yuzune yansimis sayın valinin.. Allah hidayet etsin ne diyeyim.. Alacagi binlerce beddua ile.. ihtiyaci olacak gibi.. bir insanin yemek yemesini yasaklamak.. işgüzarlıktır sadece.
Beddua mi :)) Adam kimsenin önünden tabak almıyor. Zaten öğle yemegi hakki ve molasi var çoğunun 1 saat. Kahvaltiyi da bir zahmet evinde yapsin paşalar
Mesai saatlerinde kahvaltı elbette yasak olmalı ben evimde yapıp gidiyorum evde olmasa yolda tıkıştırıyorum bişiler öyle saçma şey olur mu? Sigaradan başlı başına nefret ediyorum zaten.
Geçen aile sağlık ocağındayım öğle arası olduğu için bekliyordum. Doktorun birş odasına indi mesai başladı ilk hastayı aldı 2 dk da hasta çıktı içerden. Sonra 5 dk felan geçti doktor odadn çıktı sağa sola baktı hastası yok çıktı yukarıya aşağıya inerden elinde çay vardı sonra binanın dısına çıktı yaktı sigarasını tabi bu arada hasta geldi ama doktor asağıda sigara içiyor. Bu sekilde olacaksa sigara yasağı olması gereken bir durum.
kesinlikle zaten 8 saat çalıştıklar mı var? adliye gibi bir yerde bile oturdukları yerde içiyorlar. çalıştığının hakkını verceksın. bende sigara kullanıyorum ama mola ve öğle saatlerinde
elbette herkes için geçerli değil. özel sektore gore zaten daha az çalışıp daha verimsiz çalşıyrlar. suratlarından belli mutsuz çalşıtıkları. mutsuz olunan yerde zaten verımlı olamassın. hangı devlet memuru guleryuzle karsılıyor senı? allahtan artık Bimer diye biyer çıktı. her durumda şikayet edıyorum vallahı. konu çok baska yere geldı ama 😌
Iyi olur valla işin oldumu adamlarin keyfini bekliyosun cay sigara muhabbetleri bitmek bilmez. Bide çok iş yapiyolarmiş gibi bugun git yarin gel derler...
1996 Senesinde muhasebe stajına başladığımda , çömez bir stajyer olarak , vergi dairesi, ssk müdürlüğü vs gibi yerlerde çok çektim bu lakayt memurlar yüzünden. Bana göre doğru bir karar.
Bazı şehirlerin ulaşım sıkıntıları, işe başlama saatleri erken olabiliyor ve bu zor şartlarda sabah 5-6 gibi uyanıp işe ulaşmaya çalışan insanlar var. O saatte ne kahvaltı yapacak iştah ne de yetiştirecek vakit olur.
Keyfi olarak kahvaltısını işte yapanı bilmem ama bazı kişiler gerçekten mecbur kalıyor bu duruma.
En İyi Cevaplar