Gündem konusunda 901 cevap paylaştı. Zaten böyle bir yasak yoktu. Bakanlık resmi sayfasında itibar etmeyin diyordu asılsız haberlere ama işin ilginc tarafı bir markete giren görevli alkol satışı yaptığı için sahibine ceza kesti. Tebligat var mı diye soruyor market sahibi , polis ise medyada konuşuldu herkesin haberi var söylendi , diyor. Artık söylemle iş yapılıyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Vatandaştan yoğun tepki gelince kaldırdılar. Vatandaşın taleplerini hiçe saymadıklarını gösteriyor. Bence yasak devam etmeliydi. Toplumumuz için güzel bir fırsattı ama insanlar geri tepti. Kapanma sürecinde hem insanlar sağlığını koruma ve biraz dinlenme fırsatı bulurken hem de zararlı alışkanlıklara ara verseler ne olurdu. Çok mu kötü bir şey yapmış olurlardı.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, cinayetlerin yüze 85'i, tecavüzlerin yüzde 50'si, şiddet olaylarının yüzde 50'si, trafik kazalarının yüzde 60'ı, kadına şiddet olaylarının da yüzde 70'i alkollüyken gerçekleşiyor.
Bu anlamda alkolün benim için uyuşturucudan farkı yoktur. Uyuşturucu ile nasıl mücadele ediliyorsa alkolle de aynı şekilde mücadele edilmelidir. Alkol satışı ve kullanımının serbest olduğu bir yerde hiç kimsenin hayatı güvence altında değildir. Araba kullanacağız, ne malum alkollü birisinin gelip durduk yerde kaza yapmamıza neden olmayacağı... Bir kadın gece yolda yürüyecek, ne malum alkollü birisinin gelip musallat olmayacağı... Kadın evlenecek, ne malum kocasının içtikten sonra gelip karısını dövmeyeceği, çocuklarını dövmeyeceği... Yok efendim içmesini bilen varmış bilmeyen varmış da falan filan... Yok ya... Nerden biliyoruz kimin ne kadar içmesini bildiğini. Bir garantisi var mı fazla mı içecek az mı içecek. Sağlığa zararlı, aileye zararlı, topluma zararlı, insanların hayatını tehdit eden, baş belası bir şey işte. Hala bunu savunmanın medeniyetle bağdaşır bir tarafı var mı. Sırf din bunu yasaklıyor diye din karşıtlığı yüzünden karşı çıkan zihniyet, problemli bir zihniyettir. Tehlikesi tüm insanlar için geçerli sadece dindarlar için değil ki. İslam'ın bunu yasaklaması, kişilerin hayati güvencesine ve toplumsal huzura ne kadar önem veren bir din olduğunu gösterir. Rahatsız olmaya gerek yok.10 Yorumla
+1 yılRamazan ayında herseyden uzak dururum
Alkol ve diğer hususlarda dahildir
İhtiyacı olana elimden geldigince gerekini yaparım Orucumu tutarım Ramazan ayını severim Çünkü çok rahmeti ve bereketi vardır. Fakir insanları açı yetimi korursun
Gelelim Alkol Satışına
Yaw içmeyen adam hiç içmiyor normal arada içende ramazanda içmiyor !
Sen tuttun yasak getirmeye kalktın !!!
Senin lebaleb kongrelerine
kimse bişey demiyecek
Sen virüs var diye alkol yasagı koyacaksın
Muz ülkesine yakınlaştık
Ağamız Ne derse o oluyor
Yasak koydun koymayada
İnsanı 17 gun evde nasıl tutacaksın?
Zaten parası olan içiyor artık !
Sende vergini alıyorsun
Hemde herseyden çok fazla bir şekilde
Bence Doğru Karar Verildi
Alan zaten aldı Hemde fazla fazla aldı00 Yorumla
+1 yıl
Yasakla Satışlar Artsın
Kısıtlamalar sonucu alkol satışlarında Büyük oranda düşüş yaşanıyor be bu haliyle hükümetin büyük oranda vergi kayıplarına neden oluyor (bandrol vergileri, bandrol vergileri peşinen alınır, üreteceğin kadar alırsın yetmezse devamı yok ancak bu günlerde satışlar olmayınca üretici firmaların elinde patladı bütün bandrollar) nasıl yaparız da bu işi artırırırız? yasak getirelim,19 gün!!! her gün 3 bira içen için tam 57 bira yaklaşık 2,5 3 kasa (14 liralık biranın vergisi 11 ₺) bu tam 660₺ vergi demektir!!!6 milyon kişi tüketiyorsa 660x6.000.000=3.960.000.000₺ hesap bu kadar basit!!! Yasakla satışlar artsın00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
120Cevap
- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru bir karar olmuş gadası. İnsanların özel hayatlarına müdahale etmeye giriyordu. İsteyen istediği kadar alkol satın alabilir. Onu bunu kısıtlamaya gerek görmüyorum.
10 Yorumla Ee millet camiye gidip sıkı fıkı namaz kılabiliyorken adamların yaptığı tek şey içkisini alıp eve gitmek yani. Kimi ilgilendir insanların ne içip yediği?
60 Yorumla
+1 yılŞaka misiniz? Doğru karar mi da ne demek. Kimse kimsenin yaşam biçimine karışamaz, burnunu sokamaz. Herkes özgürdür. Kimseye zara vermeyeceği biçimde herkes kendi yaşam biçimini hayatına dahil eder , onu yaşar. Yasaklanması saçmalık!!
91 Yorumla- +1 yıl
Biraz önce yolun karşısındaki bufeyi aradım. Adam kapalıyız, yasak dedi. Yasağın kalktığını bufeciler bilmiyor. Bu nasıl iş?
Alkol ile coronanın ne gibi bir bağdaştırıcılığı vardı zaten anlamamıştım. Camiler açık ama onu da anlamış değilim. Cuma namazında her yer tıklım tıklım.
40 Yorumlaİcmeyen insani tesvik ediyorlar. Virusle Alkolun ne alakasi var , Neyin zihniyeti bu !
Gidin abi, ulkeyi sattiniz kendi vatandasina bakamayan iktadsr oldunuz gidin, ugrastiginiz seyler, kendi cevrenizi genisletmek adina gorgore gore yaptiklariniz ulkeyi geriye goturdu. Multeci doldu, ulkenin guzelligini turistler yasiyor. ozellestirilen her isletmede isciler perisan, kendi yandaslsriniz dahi istemiyor artik sizi, gidin.20 YorumlaEn başından beri desteklemediğim bir karardı. Marketten herhangi bir ürünü satın almakla alkol satın almak arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum. Pandemi üzerinde de kötü bir etkisi ispatlanmadığına göre yasağın kalkması mantıklı olmuş. :)
70 YorumlaElbette doğru karar.. Herkes Müslümanlığını içinde yaşasın kimse kimseye karışmasın, haddini bilsinler.
201 YorumlaGündem konusunda 379 cevap paylaştı. Doğru karar kesinlikle. Hatta böyle bir karar alınmış olması bile çok talihsiz. Alkol yasağı nedir ya , kaçıncı yüz yılda yaşıyoruz. Herkesin görüşüne ve tercihlerine saygı duymayı bilmedikten ve kendinden farklı insanlara anlayış gösterip , uyum içinde yaşayamadıktan sonra , sadece ibadet ederek iyi insan olunmaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir kere alkol kimseye hayırlı olmaz. Kötülüğün annesi alkoldür. Bunu anlamamız için istatistiklere bakmamız yeterli gelir bence.
Bildiğim kadarıyla, Almanya, Fransa, İngiltere ve Kanada'da bu yasak mevcut. Yani konu irtica filan değil. Sanırım aşının etkisini düşürdüğünden bu karar alınmıştı.31 YorumlaKimse kimsenin hayatı yaşayış biçimine karışamaz, sırf kendileri dinci diye diğer insanların değer normlarını kafalarına göre değiştirmezler. Devlet Katma Değer Vergisini peşin peşin alırken iyiydi değil mi¿ 😼 Şaka gibi ülkeyiz İsteyen oruç tutar veya tutmaz, isteyen içki içer veya namaz kılar herkes bir birine saygı duymak zorunda
10 Yorumla
+1 yıldoğru tabi. isteyen istediği zamanda alkol içebilir. ramazanda da içer, cuma da içer, müslüman olsa da olmasa da içer. insanların tercihlerine, eğer sana zararı yoksa, karışmaya hakkı yok kimsenin. oh, akşam içeceğim inadına
40 YorumlaKimin ne ictigi ya da ucmedigi bana zarari yoksa beni ilgilendirmez.
40 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi yaşam tarzı, yasaklanması zaten saçmaydı. Keyifli günler..
41 Yorumla- +1 yıl
O yaşam tarzı dediğin şey kimilerinin ölümlerine sebep olabiliyor
Evet, doğru bir karar.
140 YorumlaGündem konusunda 370 cevap paylaştı. yanlis karar dedim icki yasagini elestiriyorum ama boyle de oyun gibi olmaz ama ya devletin ciddiyeti kalmiyor
hop hadi yasak bir saat sonra tamam tamam hadi gel yasak degil 😂😂
hos bir durum degil yani yasakladiysan oyle kalsin ya da hic yasaklama. bir karar ver yani on tane degil
herhalde maksat icki satislarini arttirmak idi o zaman cunku millet stok yapti yani
kacak satistan korktuklari icin de acmis olabilirler00 Yorumla
+1 yılYa insanlara stok yaptırıp vergi topladılar işte Ramazan ayın da alkol satışalarının rekorunu kırdılar hayal di gerçek oldu 😂😂
10 YorumlaWow böyle bir adım beklemiyordum, şaşırdım. Doğru karar tabi ki. Daha doğrusu yanlış bir kararı geri çekerek doğru bir şey yapmışlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılalkol bağlantılı suçlardan oluşabilir , yaralamalar olabilir , şiddet artabilir , onu geçtim bunlardan dolayı hastane yükü artabilir , ayrıca aşırı alkol tüketimi bağışıklığı düşürüyor , doğal olarak enfeksiyon kapmak kolaylaşıyor. Neden kapandık peki? Salgın var...
10 Yorumla
+1 yılLaik bir ülkede yaşıyoruz en başından saçmaydı bu yasak
80 YorumlaAlkol satışının pandemi ile ne alakası var? Bunu anlayabilmiş değildim zaten. Anlayabilen olduğunu da sanmıyorum. İsteyen istediğini içmekte özgür olmalı. Yasaklamanın bir gerekçesi yok. Kaldı ki, içmek isteyen bir şekilde içer. Yasak engel olamaz.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabikide kimse kimsenin hayatına karışamaz amaaa ama bsu 17 günlük kapanma surecince bazı kendini bilmezler içip içip evdeki eşine cocuklarina şiddet uygulmasjn diye bir nebzede olsa önüne gecilmeye çalışılmış.. ama asıl alkol satışının yasak lanmasi diğer kapanan tekel bayiler ile aralarında rekabet yasanmasjlin diye..
Keşke elimde bir imkan olsaydida tüm alkolü dünyadan kaldirabilseydim. basta insanın kendisine sonra çevresine zarqrkndan başka hiçbir faaydasi yok. Ve alkol içenlerin Allah katında da hesabı büyüktür00 Yorumla- Gündem konusunda 772 cevap paylaştı.
+1 yılKimin eli kimin cebinde belli degil ki alk kötülüklerin anasi ama bunu yasaklayamayiz bakin irana seriatla yönetilir insanlarina bakın alkol uyusturucu batagina girmis neden yasak diye bizim insanlarda mi oyle olsun istiyorlar milletin akliyla alay ediyorlar biseylerden yararlanma derdindeler bunu yazarken bile insan korkuyor tutuklanırim diye
10 Yorumla
+1 yılDoğru karar, insan özgürlüğü hiçbir surette sınırlanamaz.
60 Yorumla
+1 yılDogru vurisle ilgisi ne? Yasakla ilgisi ne millet evinde icerse kimene
10 YorumlaKeşke bunu tekeller ve marketlerde alkol sıraları oluşmadan yapsalarmış.
10 YorumlaPandemi ile uzaktan yakından alakası olmayan, saçma sapan bir yasaktı. Nadiren alkol kullanırım, pandemide de içmeyi düşünmüyorum ama eve kapanıp içmek isteyen insan da içer, bu tip bir şeyi yasaklamak insanlık dışıdır.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılnerde boş yasaklar var bunlarda. içen içsin içmeyen zaten içmiyor
40 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞahsen kullandığım birşey değil.
İçenlere de karışmak olmaz. Herkes kendinden sorumlu. Başkası ne yaparsa bizi pek ilgilendirmemesi lazım.20 Yorumla Alkol ciddi anlamda pandemi sürecinde insanların kalabalık ortamlar oluşturmasını tetikleyen bi faktör. Her yapılanın altında artniyet aramayın lütfen.
20 Yorumla
+1 yılYa aslında yasak olması bişey ifade etmiyodu yine ben her türlü buluyodum almak istediğimi :d bence yerinde bi karar olmuş sonuçta tekel bayisinde çalışanlarda eve ekmek götürme derdinde.
20 Yorumla
+1 yılIc isleri bakanligi aciklama yapti yasak kalkmadi.
20 YorumlaKimsenin yemesine içmesine dinine karışamasın hiç bir şeyine yardım etmiyor ama nedeni belli yasak koyacaktı millet bulamıyinca yasak satış millete bol bol ceza sonra serbest edeceklerdi bu sefer büyük bir vergi yükleyeceklerdi hepsi bu
00 YorumlaKapanma suresinde yasagi dogru buluyordum ben. Gerekcemi de ulkemizde insanlar agzindan cok baska tarafiyla iciyor hic degilse ailesine saracak olan aptallar ayik gezsin diye belirtmistim. Hala ayni fikirdeyim.
00 YorumlaÖzellikle alkolün yasaklanması insanları tahrik eden bir karar
İnsanların uğraştığı saçmalığa bak.
Topluma dayatma ile alkolü bıraktıramazsın.
İçen içiyor
İçmeyen içmiyor.
Saçmaydı zaten...00 YorumlaMadem o kadar müslümansınız
Ramazan ayında şans oyunlarınıda durdursunlar
Eee durdurmazlar çünkü para getiriyor30 Yorumla
+1 yılyasağı kalkmasını anladım ama.
uğurlu olsun ne demek ya.
içkiden ne uğuru bekliyor bu adam acaba merak ettim.33 Yorumla- +1 yıl
Tekelci kafası işte tipe baksana at hırsızı gibi. Zaten asılsız çıktı
- +1 yıl
kime ne dedin sen kardeşim?
- +1 yıl
Açıklamayı yapan tekelci bozuntusuna
+1 yılKesinlikle doğru bir karar olur. Kimin ne için ne yediği kimseyi ilgilendirmez. Kişilerin haklarını kendi kafalarına göre kısıtlayamazsınız haddinizi bilin. Ancak yalanlandı bu.
10 Yorumla
+1 yılMilletin ne içtiğine değil ne yiyemedigine baksinlar
10 YorumlaÇok yerinde bir karar olmuş, insanların neyi ne zaman tüketeceğine başka herhangi biri karar veremez diye düşünüyorum, bu yasak özgürlüğüye getirilmiş gibiydi.
10 YorumlaRamazanda satilmasa bari
91 YorumlaAlkol ile uğraşacaklarına; varsa güçleri, İstanbul aksarayda, ankarada oluk oluk içki akan pavyonları kapatsınlar da görelim...
40 YorumlaEn son alkol alalı 2 sene önceydi sanırım. Şimdi spor yapıyorum içmiyorum. Ama doğru karar çünkü kişi özgürlük haklarına uygun olmayan bir karardı. İsteyen içer iateyen içmez.
00 Yorumla
+1 yılgörüşün zaten belli ve içiyorsun, neden doğru karar mı değil mi diye soruyorsun? insanlar içip azarlar diye yasaklattılar bence, hoş kimse uymuyor ya neyse
01 Yorumla- +1 yıl
yasak olmasına rağmen insanlar dışarda mesela, yasak insanları durdurmuyor daha da azdırıyor
+1 yılDoğru tabikide iranda mı yaşıyoruz kimsenin özgürlüğü, yaşam biçimi kısıtlanamaz
30 Yorumlaİnsanların özgürlüğünü kısıtlamak bu denli kısıtlamak çok yanlıştı. Doğru olmuş.
38 Yorumla- +1 yıl
Yasaktayiz, şimdi de alamıyoruz. Amaç belli. Dalga geçiyorlar.
- +1 yıl
Camiiye gitmek serbest öyle mi?
Manyak bunlar 🤐 - +1 yıl
Canları çıksın da kurtulalım.
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir Bunlar hastalığın ciddiyetini henüz kavrayamamışlar. Söz de cehennem korkusu her yanlarını sarmış. Cehennem ve tanrı korkusu yerine vicdani korkuya sahip olan bireyler zaten toplu ibadethanelerden uzak dururlar. Bu virüs hava yoluyla, temasla bulaşıyor. Bulunduğun yerden taşıyıp, ailene götür, ailende başka insanlara bulaştırsın sonra tanrının vaad ettiği cennete gitmeyi planla... Hadi bakalım, ben daha duyarlı bir inançsız olarak cehenneme, sen cennete git! Adalet böyle işliyorsa lütfen cehenneme gideyim ben, keza bunlarla aynı yerde olmak istemem. :D
- +1 yıl
Evet doğru söylüyorsun. Nasıl kurtulacağız bu zihniyetten ve bizlere yaşattıklarından?
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir Ne yazık ki dünyanın her yerinde bütün ülkelerde dini ön görüleri insan hayatından önde tutan zihniyet mevcut. Bu ilk çağda ve orta çağda bile vardı. Kadınları, hayvanları kurban eder, bilim insanlarını büyücü diye yakarlardı. Günümüzde olanlar da onların evrilmiş modelleri... :)
Yanlış anlaşılma olmasın ben İlluminati destekçisi değilim ancak bu örgüt dünyadaki dinlerin ortadan kaldırılmasını ve tek tanrılı, tek coğrafyalı bir insan düzeni kurmayı hedefliyor. Bence bu hedefi yanlış değil ve umarım gerçekleşir.
Alkolün satışının kaldırılmasına doğru diyen zihniyeti çok çok merak ettim, şeriat geldiğinde de doğru diyebilecek misiniz bakalım
10 Yorumla- Gündem konusunda 484 cevap paylaştı.
+1 yılAlkol yasağı değil yasak. Birilerinin özel hayatına yasak getirmek. O yüzden içilebilir alanlar düzenebilir ama kişinin alıp almamasına yasak getirilemez
10 Yorumla - Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence doğru bir karar. Yasal olarak kapatılmaması gereken yerler arasında ise dileyen alkolünü kullansın.
10 Yorumla
+1 yılAlkol satışının pandemi tedbirleriyle alakalı olmadığını herkes biliyor sadece yaşam tarzına bi müdahaleydi kalkması doğru oldu. Not: alkol yine de dostunuz değildir
10 Yorumla
+1 yılBu durum ülkemizde olunca nede abartılıyor ve İslam'a bağlanıyor anlamıyorum. Kısıtlamalar ile bunu yasaklayan bir çok Avrupa ülkesi mevcut
10 YorumlaAlkol yasağının kaldırılması aşırı doğru bir karar kapanma ile alakasız.
40 Yorumla
+1 yılTabii ki de doğru karar. İsteyen istediğini içer kimse karışamaz buna. Tekelcileri de zor durumda bırakmaya kimsenin hakkı yok.
213 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Sana ne bundan*
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
OKU BUNU. Vatandaştan yoğun tepki gelince kaldırdılar. Vatandaşın taleplerini hiçe saymadıklarını gösteriyor. Bence yasak devam etmeliydi. Toplumumuz için güzel bir fırsattı ama insanlar geri tepti. Kapanma sürecinde hem insanlar sağlığını koruma ve biraz dinlenme fırsatı bulurken hem de zararlı alışkanlıklara ara verseler ne olurdu. Çok mu kötü bir şey yapmış olurlardı.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, cinayetlerin yüze 85'i, tecavüzlerin yüzde 50'si, şiddet olaylarının yüzde 50'si, trafik kazalarının yüzde 60'ı, kadına şiddet olaylarının da yüzde 70'i alkollüyken gerçekleşiyor.
Bu anlamda alkolün benim için uyuşturucudan farkı yoktur. Uyuşturucu ile nasıl mücadele ediliyorsa alkolle de aynı şekilde mücadele edilmelidir. Alkol satışı ve kullanımının serbest olduğu bir yerde hiç kimsenin hayatı güvence altında değildir. Araba kullanacağız, ne malum alkollü birisinin gelip durduk yerde kaza yapmamıza neden olmayacağı... Bir kadın gece yolda yürüyecek, ne malum alkollü birisinin gelip musallat olmayacağı... Kadın evlenecek, ne malum kocasının içtikten sonra gelip karısını dövmeyeceği, çocuklarını dövmeyeceği... Yok efendim içmesini bilen varmış bilmeyen varmış da falan filan... Yok ya... Nerden biliyoruz kimin ne kadar içmesini bildiğini. Bir garantisi var mı fazla mı içecek az mı içecek. Sağlığa zararlı, aileye zararlı, topluma zararlı, insanların hayatını tehdit eden, baş belası bir şey işte. Hala bunu savunmanın medeniyetle bağdaşır bir tarafı var mı. Sırf din bunu yasaklıyor diye din karşıtlığı yüzünden karşı çıkan zihniyet, problemli bir zihniyettir. Tehlikesi tüm insanlar için geçerli sadece dindarlar için değil ki. İslam'ın bunu yasaklaması, kişilerin hayati güvencesine ve toplumsal huzura ne kadar önem veren bir din olduğunu gösterir. Rahatsız olmaya gerek yok. - +1 yıl
+1 yılSalgın günlerinin içkiyle ne alakası varsa anlamadım
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOruc tutuyorum. Hayatimda hic agzima bile surmedim. Tum kotuluklerin anasi. Ama biliyorum ki etki tepki olayi. Sen insanlari birseyden mahrum birakirsan daha sonra daha fazlasina sahip olmak ister.
20 YorumlaGündem konusunda 408 cevap paylaştı. Alkol karşıyım fakat bireysel olarak :) ben idedim oldu bitti olmamali. Saçma yasaklar. Kaldırıldı diye biliyorum
00 YorumlaEvet ben tekrar yasaklansın diyeceğim çünkü çoğu sarhoş eden şeyin azıda haramdır. Benim inancım bu bizde haram. Yasaklansın yine yazık insanlara
04 YorumlaKullanmıyorum ama yanlış karar. İçen içsin içmeyen içmesin tercih meselesi olan bişeyin yasağı olmamalı.
02 Yorumla- +1 yıl
Doğru karar demek istedin sanırım soruya göre
- Gündem konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılAlkol kullanmıyorum ama alkol kullanan vatandaşın da özgürlüklerine müdahale edilmesine karşıyım. Karar doğrudur
00 Yorumla
+1 yılYasaklanması bence çok talihsiz bir karar, herkes evine ekmek götürüyor. Geniş kapsamlı düşünmek gerekiyor ki laik bir ülkeyiz
00 YorumlaKim, başka bir kimseye zarar vermeden ne istiyorsa yapar.
10 Yorumla- Devamını Gör (116)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat