HADİ GÜLÜMSE!
İçimden gülümsemek gelmiyor. Tatlı bir tebessüm bile belirmiyor yüzümde. Yanaklarımda gamzelerim oluşmuyor. Ağladığım zaman göz damarlarımı çatlayacak gibi hissediyorum ve perişan.
Sen hiç hayatında gülümsedin mi? Ya da gülümseyebildin mi? Tatlı bir tebessüm... Yağmur damlalarının içerisinde parlayan sessizlik olmak isterdim. Cama tutunan masum ve yalnız bir damla. Gözyaşlarımla tamamlamak isterdim mutsuzluğumu. Gecenin karanlığında ve sessizliğinde kaybolup giden bir damla; o sessizliği bozan yağmur olmayı çok isterdim ışıkların aydınlattığı bir gecede. Ağaçların yapraksız, solarak çıplaklığa terk edildiği zaman, dallardan yavaşca süzülen ıssız bir damla ve çöle canlılık saçan bir damla, tüyleri ürperten bir dokunuş gibi soğuk ama ne yazık ki imkânsız bir düşünüş.
Hadi gülümse.
Gülümsemek o kadar kolay mıdır verdiği kadarıyla mutluluğu? Yüzünde beliren bir hoşluk mudur dolaba yığılan renkli, süslü kıyafetler gibi? İçinde büyüttüğün, özen gösterdiğin, açan ama zamanla solan pembe bir gül gibi masum...
O kadar özlemiş hissediyorum ki karanlığın soğukluğuna gizlenmiş hasretli gözlerle... Hadi gülümse. Ben kendimde olmasam bile, yalnızlığın pençesinde kalsam bile, sen,
Hadi gülümse. Gülümsemekten hiç vazgeçme...
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :)
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba,
Bu soruna bir cevap olacak mı bilmiyorum. Bu gibi sitelerde gezinen arkadaşlarımla hep dalga geçerdim. Şimdi ise ben buradayım :)) Hayatımdaki gel-gitleri anlatsam sana herhalde "Benimki de dert mi canım!" dersin. Ben tamamı ile bir asosyalim. Benimki hastalık boyutunda idi.Öyle ki, bilgisayarıma IP karıştırıcıları yükleyip fake hesaplar açıyordum facebook'ta arkadaşlarımla sohbet edebileyim diye, ama salaklık işte kimse tanımadığı için eklemiyordu ve ben bunalıma giriyordum benim arkadaşım yok, kimse beni eklemiyor diye :)) (Gülme!) Bu gerçekten hastalık. Bu sanal alemdeki örnek, bir de gerçek hayatı düşün :) Ama aşmayı başardım. Kendimizi kısıtlayan, asosyalleştiren yine kendimiziz. Ben buna inanıyorum. Bu gerçekten böyle. Ben mutlu olmak istedikten sonra başşkası benim moralimi bozamaz ki! Seni mutlu edebilecek olan tek kişi yine "SEN"sin unutma. İnsanların aptallıkları, ezilmişlikleri, dertleri, herşey biz duyarlı insanların canını sıkmaya yetiyor ama, o insanlar izin vermedikçe kim onları ezebilir? Kim onlara dert yaratabilir? Kim kendilerini geliştirmelerine mani olabilir? E, onlar bunu yapmıyorlarsa varsın çeksinler. Biz de canımızı hiçbirşeyin sıkmasına izin vermeyelim. Okay? ;)01 Yorumla
Soran+1 yılyalnızlıgın dibine vurmuşsun ben kız oldugum için o konuda biraz daha şanslıyım yanii bazen facebooktaki gruplarda yorum yapıyorum mesaj atanalr falan oluyor ama inan insanın konuşası gelmiyor sanal diyee... benimkiis utangaçlık çekimserlik ama ailen kaynaklı çünkü böyle yetiştirildik
+1 yılBugün cuma gecesi, inançlarını bilemem ama bolca dua et bence,inanırsan kabul olur bence:)
02 Yorumla
Soran+1 yılinanmam mı herşey Allahtan sürekli dua ediyorum ama nasip
- +1 yıl
Hadi Allah kobul etsin diyelim o zaman:)
Gizli Üye(30-35)+1 yılaynı dert bendede var ne iş bulabildim nede sevgili karadır bu bahtım kara :(
01 Yorumla
Soran+1 yıltek olmadııgmı bilmekte güzel
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
+1 yılYa adam :D hepimiz a sosyaliz demiş :D özürlüyüz der gibi , töbe ya , neyse kardeş sen nefes almıyonmu zihnin sende , buna şükret ,en ufak şeye bile şükrede şükrede zamanla mutlu olursun , aşk ; anlamıyorum zaten sorulara bakıyorum herkes acı çekmiş :) la hiç mi gülmediniz abi
BEN DE AŞIK OLDUM HERŞEY MUHTEŞEM Dİ ANLAŞAMADIK AYRILDIM
MUTLUYUM ODA MUTLU BAŞKASIYLA :)
Lan yeter ya kimse aşktan gülmemiş okeyde hiç mi mutlu olmadın :)
Sen üstüne alınma , sözlerim kendini acındırarak manita düşürmeye çalışan her iki cinse .
Feysin de arkadaşın yokmu erkek , kesin güzelsindir bu yüzden de beğenmiyorsun dur , feys te yoksa , arkadaşların da yoksa bura var , ben hariç eli aya düzgün efendi arkadaşlar var , takip et bak yorumlarına cartına curtuna ,uzaktan tanı , sonra istk yolla arkadaş olun ,
Ya yavşak dolu bura da dersen , tamam da sende gidip yavşanı bulma . Kib aeo.010 Yorumla
Soran+1 yılbayaaaaa açık konuşmuşsun sağolasın benim kimseye bişey dediğim yok... aradıgım namazında olması dinine düşkün olması aile ilişkileri kuvvetli olması
- +1 yıl
Bişe dedin falan demedim , hiç bir sözüm de seni suçlamadım suçlamıyorum ama beyin kontrolü yapmalısın , bardağın dolu tarafına bakmalısın , peki güzel sen kılıyormusun .
Soran+1 yılkılmasam istermiyim ? deniyorum bakmayı aama işte her zamn anlayamıyo insan
- +1 yıl
Kılmasan istemek hakkın değil mi ?
Soran+1 yılhakkın ama kılıpta istemek daha mantıklıı
- +1 yıl
Oda seni başlatabilirdi neyse , insanları dıştan tanımak zor işte , zaman ve zeka .
Soran+1 yılolabilirdi hayır demezdim herşey birlikte konuşularak olmalı
- +1 yıl
tabi ki öyle , insanlar muhteşem yaratılmış varlıklardır , konuşularak üstesin den gelinemicek hiç bir şey yoktur , bazen sözler işlemez artık sevdiğine , çünkü o artık senin değildir sana ait değildir , işte o zaman da sözler ayrılığı belirler , dil çok önemlidir karakterin olduğu gibi .
Soran+1 yılhaklısın herşey sevgi saygı ve sadakattan oluşuyor nasp kısmet herkes hakettiğini bulur
- +1 yıl
Aynen , iyi geceler
+1 yılAsosyalim, sevgilim yok, pek arkadaşım yok. Buruk bir mutluluk içersindeyim. Aslında böyle daha mutluyum sürekli dışarı çıksam gezsem tozsam arkadaşlarımla takılsam falan hem vakit kaybı hem para kaybı. Sevgili bulsam birde onunla uğraşıcam tekrar. Boşver böylesi daha hoş alışmaya çalış.
00 Yorumlabilgisayarci ne yahu?
talibin cikmasini sen daha cok beklersin. Biraz cik dolas, cevrene bak, arkadasliklar kur.
Ish hayati zar atmak gibi birseydir. Bir bakarsin yaver gider. Bi bakarsin morgenteinshtreise.
O yüzden takma kafana hayatini yasa. Hayat kisa ve güzel. Herseye ragmen01 Yorumla
Soran+1 yılbilgisayarcı işteee :)) nye öyle dedin çıkmazmı talibim... bir iş bulsam ohoooooooooo :(
hiç bir zamanla olmaz düşünmekle cözemessin. hayat sana bişi vermez sen saldırıp zorla alacaksın urkersen korkarsan hep böle yasamak zorunda kalırsınn.en cesur olanlara hayat herzaman dahacok cömert davranıyor.
sadece nerden baslayacagına bir an önce karar ver ve kendine güven kimse mukemmel degildir03 Yorumla
Soran+1 yıliş bulsam sorun çözülür diye düşünüyorum ama iş yok :(
Soran+1 yılkodlar :(
- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılbak ben sana söyliym bunu bir sorun olarak görme hepsi ayağına kadar gelecek demedi deme
bunları kafaya takarsan hiç bir şeyin olmaz vede bunları kafana takmandaki sebep işsiz olmandır arkadaşım başka hiç bir neden yoktur07 Yorumla
Soran+1 yılevet aslında tek olsam kafama takmam ama annem hergün bir sürü laf söyleyince iic tkıyorum arıyorum başvuruyorum ama sonuç yok...
- +1 yıl
cv ni göz gezdir ve iyi düzenle arkadaşım adam akıllı mail adresleri felan olsun dikkat et onlara bunlar çok önemli dikkat ederler arkadşlarınla çık gez dolaş biraz vakit geçir dışarıdaaa
Soran+1 yıladım soyadımdan oluşuyo resmi olsun istedim msn...
- +1 yıl
tamam bu güzel ama bak cv olayına iş seçimlerin felan dikkat et resmi yazılar felan ekle nette bak dolaş bilgi edin birde evde fazla durma durursanda ev işleri yap yemek yap bir şeyler yap annenin gözüne gir yaniii
Soran+1 yılonları zaten yapıyorumkiii... onlarda olmasa hiç bunalırım zaten ben ... cv mi hazırladım ama bilmiyorum genelde herşey,i yazdım
- +1 yıl
herşeyi yazma işte resmi olsun arkadaşım çok dikkat ediyorlar haberin olsun yaniii
ben söyliym sana araştır netten iyi bir cv de dikkat edilmesi gerekenkler felan fulan gibilerinden çok önemli çoookkkk
Soran+1 yılbaktım ona göre yazdım herşeyi derken gereken herşeyyii
en guzeli karamsarlıga kapılma sevdıgın seylerı yap gece uykusuzluguna son vermek için kötü düüşüncelerini sil at kafandan..ve şunu unutmaki hayatına gırecek bırısı bır gun senı ansızın bulacaktır..
07 Yorumla
Soran+1 yılinşallah inşallah
Soran+1 yılevet kız oldugum için her yerde çalışamıyorum klabalık yerlere iş başvurusu yapıyorum.. izmirde yaşıyorum aslında heryerde işçi aryan çok ama bence ne istediğini bilmeyen patronda çok.. inşallah öyle biri olur aşkı yaşamak istiyorum
Soran+1 yılçevresinde ok kız olmayan imanlı aile ilişkileri güçlü aklı başında düzgün dürüst merhametli biri
Soran+1 yılöyllee sasunlu hemşerim öylee
+1 yılherşey zamanla olur dostum ve her zaman mutlu olamazsın sen şuan bunalımdasın arada olur böyle hergün yaptıklarının dışında farklı şeyler yapmalısın canın sıkıntısı gider o zaman dostum :s
05 Yorumla
Soran+1 yıl1 tanede olsa kız olsa ama malesef mahallede tek kızım ben hep erkek var... çıkıp gezebileceğim oturabileceğim kimse yok.. tek gezmekten iletişim kopuklugu oldu bende
- +1 yıl
ya canını sıkma herşeyde hayır vardır dostum ya erkeklerle gez gerçek dost olabilen gerçekten adam olan kişiler vardır mutlaka ya birde ekle özelden konuşalım bu konuyu dostum
Soran+1 yılerkeklerle dost olunmaz bencee cidden ya senin aklına düşer ya onun...
- +1 yıl
ne düşer dostum ya saçmalama o kadar dost olan insan var bence gerçekten güvenilecek insanları bilmiyorsun birde cesaretin yok unutma hata yapsan bile o sana bir tecrübedir o tecrübe sayesinde artık doğru yaparsın
Soran+1 yıltecrübelerim o kadar çokkii
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin gibi binlerce genç var bu durumda... hepsi monoton hayatlar partisi adı altında bir partiye katılsa sorun kalmayacak :)) şaka bir yana senin gibiydim bende işe girdim hayatım düzene girdi ama yine yalnızım yine yalnızım biraz kendini sevmeye calıs ve kendinle mutlu olmaya bak
07 Yorumla
Soran+1 yıliş bulsam benimde kafam boşalacak en azından annemin dırdırı olmayacak ama malesef :( kendimleyim hep... kendim kendimden bıktım artık hep onla takılıyorum ancak yaz tatillernde arkadaşalrımı görebiliyorum
Cevap sahibi+1 yılne bölümü mezunusun ve kac yıllık ?
Soran+1 yıl2 yıllık bilgisaya rprogramcılıgı ama lisede de web tasarımı ve programlama okudum
Cevap sahibi+1 yıl:) zor iş bulman ama yalnızlıgına eşlik etmek isterdim :) hehe
Soran+1 yılsağol beee umudum azdı iice azaldı
Cevap sahibi+1 yıltamam
Soran+1 yılniye gizlendinkii
çalışmaya başlarsan sosyal problemin çözülür.iş bulamıyorum demişsin mesleğn ne ki bu kadar zorluyor ya da yaşadığn yer küçük bir yer mi.
04 Yorumla
Soran+1 yılbilgisayar programcılığı.. yok İzmir ama ne fayda herkes tecrübe istiyor :(
- +1 yıl
başka bir iş bak,kendi mesleğinde iş bulana kadar.kendini eve hiç kapama.bi silkelen kendine gel.hem yalnızm vs deyip depresyona girince üzüntüden başka bişi olmuyor.biraz duygusuz olucn,düşünmiyecen,kim ne s?ylerse söylesn takmayacksn,gülüp geçeceksin.kısacası biraz deli olacksn.bu hayat böyle geçer.
Soran+1 yılvalla tecrüben yokbaşörtülüsün ded,ler ekmek fırınına almadılar :( düşün artık
Talibim yok diye düşünme, bu düşünceyle hayatına biri girse onu bunaltır kaçırırsın bir erkek olarak söylüyorum. Kendini geliştirebileceğin kurslara git aktivitelere katıl muhakkak yeni ortamlara gireceksin, sakın ola ki nete umut bağlama.
011 Yorumla
Soran+1 yılo kadar kurs başvurusu yaptım bekliyorum alan olursa gidicem inşallah... neredeyse 300 iş başvurum var ama dönen yok bir ugursuzluk var üstümde ama nedendir bilmiyorum çok bunaldım.. bütün gün netteyim valla yapacak bişey yok oyun falan oynuyorum napim hergün evde geçmiyor vakit
Soran+1 yılyok ben önceliği işe verdim eş daha sonra
Soran+1 yılteşekkür ederim ama mantıklıda olsa yinede işsizim
Soran+1 yılmeslek bilgisayar programcılıgı ona uygun olan işlere bakıyorum
Soran+1 yılen nefret ettiğim kısım o işte grafikkk benim lisede de bölüm web tasarımı ve programlamaydı web sitlerini grafikle birleştirmeye uyuz olurdum sevemedim bir türlüüü
- +1 yıl
Bahsettiğim web grafiği değil, web de gördük ama asıl işim kreatif reklamcılık, baskı tasarım katalog çekim vs, web kodlaması biraz zordur ama sistem programcılığı çok daha zor ve iyi bir matematik gerekiyor, yıllarımı verip pc başında cozutacağıma sevdiğim bir işi yapıyorum şu anda, diğeri hobi :)
Soran+1 yılayyy ne güzelll ben severek okumadım mecburen okudum çünkü hem ne olacağıma karar veremedim hemde il dışında okutmadılar ondan bu bölüm vardı bunu okudum lisede sonrada üniverstede devamı geldii
+1 yılSizi özelde kısa bir süre meşgul etsem olabilir mi mümkün ise tabi?
022 Yorumla
Soran+1 yılneden desem
- +1 yıl
kesinlikle asılma değil şayet aksini hissederseniz silebilirsiniz desem
- +1 yıl
Hanım efendi ciddi ciddi iş konuşacağız eklermisiniz lütfen musait oldugunuzda ben bilişim sektöründe faaliyet gösteriyorum ve manisa.dayım
Soran+1 yılburdan yaz bak o kadar kişi cevap yazmış herkes açıkca yazıyor yorumunu yapıyor özele gerek yok
- +1 yıl
iyi peki ben akhisar teknoloji merkezi adı altında faaliyet gösteriyorum script artı stok takip benzeri bir yazılıma ihtiyacım var eğer bu konular ile ilgili bilginiz var ise buradan detay konuşur sözleşme imzalarız. hayırlı olsun
- +1 yıl
Evet hanım efendi cevabınızı bekliyorum iş aradığınızı söylemiştiniz bilginiz var ise bir ay gibi bir süre size meşguliyet olur
- +1 yıl
1 adet msql veri tabanli php asp ya da aspx script bir adet stok takip
- +1 yıl
Ayrıca iş başvurularınız da referans olur
- +1 yıl
Peki sizden yarina kadar cevap bekleyeceğim bizimle çalışmayı düşünür iseniz buradan ulaşın lütfen
Soran+1 yılakhisar nerde ?
- +1 yıl
manisa ile balikesir arasında izmir'e 81 km uzaklıkta
Soran+1 yılben İzmir karşıyakadayım ama
- +1 yıl
Hanım efendi sabah sabah kafanız dağınık sanırım karşıyaka ile bornova kavşağı 11 km yani 92 ko mesafe var aramızda fakat bakın evinizde pc başında bu konularda iş yapmak istermisiniz?
Soran+1 yıltamam anlamamış ya da bilmiyor olabilirim ama böyle yazmanız gerekmiyordu... ben devamı olan sürekşi bir iş arıyorum bilgisayardan yapılma işlere güvenim yok doğrusu
- +1 yıl
Niye iş bulamadığınız belli bu ıki iş en az 2 bin tl 1 ay ya sürer ya sürmez siz bilirsiniz. ben size işinizi bulana kadar meşgale olur diye düşünmüştüm. bu kadar nazik iken nerde yanlış bir hitapta bulunmuş isem özür dilerim. bu gece beni yerin dibine soktunuz teşekkür ederim.
Soran+1 yılhayır iş kötü demiyorum ama bilgisayardan yapılana gvenmiyorum dyorum hani ben ev dışı istiyorum zaten... parasında değilim gelecek vadetsin yeterlii...
- +1 yıl
Hanım efendi lütfen en başında söyledim size işin şeklini niye anlatamıyorum ben size yemin ediyorum başıma ağrılar girdi bir web sitesi ve stok takip yazılımı pc dışında nerede yapılabilir gözünüzü seveyim
Soran+1 yılben sizi anlıyorumda siz anlamıyorsunuz beniii
- +1 yıl
Tamam efendim ben eşeğim hatta en büyüğünden ne olur ben birşey söylemedim tamam mı Allah sabır versin.
Soran+1 yılestağfurullah öyle bişey demedimm... niye Allah sabır versin dedinizki
- +1 yıl
Yok öyle öyle ben eşek kere eşeğim. niye olacak sizinle iletisime devam edebilmek için Allahtan sabır diledim
+1 yılmerak etme dert etme tek değilsin herkes senin gibi kadını da erkeği de herkes ah sağlam güvenilir bir sevgilim olsa modun da. Biraz sosyalleş anlarsın :)
07 Yorumla
Soran+1 yılsosyalleşmek çin çevrende arkadaş olması lazım benimkiler bir yaz tatilinde burdalarr
- +1 yıl
o zaman yeni arkadaşlar edineceksin. İnternetten olmaz deme burda yazanlarda dışardaki kişiler otobüste gördüklerin sokakta gördüklerin tek fark burda daha rahat konuşuluyor ve bu yüzden yanlızlaşıyoruz dışarda birbirimize karşı cesaret edemiyoruz acaba tepki verirmi diye korkuyoruz.
Soran+1 yılevet haklısın biraz alışayım sonra arkadaş edinirim
- +1 yıl
ben internetten çok üst düzey elit insanlarla tanıştım herkes kötü değil ne konuştuğunu ne istedini bil yeter. Yok canım o kadar da değil diyeceğin kalite de insanlar anonim olarak sohbet ediyor nette. Hepimiz iyi insanlarız merak etme hepimiz aynı şeyi istiyoruz. Mutluluk.
Soran+1 yılolabilir inanaırım biriyle tanışmıştım 4 yıl oldu aramızdan su sızmaz dostumdur kendisi tek sözü yeter benm için
- +1 yıl
bak yalnız değilsin işte niye bunalım yaptın :)
Soran+1 yılsaol
+1 yılanladım =) oncelikle iş konusunda bir yerden başlaman lazım çıraklık yapmadan ustalık yapamazsın
aşk hayatında sosyal yasantınla alakalı bunun için abartmadan gezmen dolaşman yeni insanlarla tanışman lazım01 Yorumla
Soran+1 yılvalla her türlü işe başvuruyorum hanii benim mesleğim var yüksekte gözüm var demiyorum bende deneymsiz oldugum için önce deneyim kazanmak istiyorum fakat hiç arayan soran yok iş başvurularından cevap yok
sakin ol dostum hayat kimse için bu kadar can sıkıcı değildir
02 Yorumla
Soran+1 yılsıkıcıamaa
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. bende yalnızım tatile gitmeyi düşünüyorum belki bir yaz aşkı renk katar hayatıma
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBilgisayarcıyım derken, donanım, yazılım hangi daldasın.
03 Yorumla
Soran+1 yılyazılım
- +1 yıl
Hangi ildesin. Eğer delphi, dotnet v.s. biliyorsan büyük şehirlerde yazılım firmalarının bayileri seni kaçırmazlar. Tabi tecrübe olmadan zorlanırsın ama en azından başlangıç olur sana.
Soran+1 yıltecrübesiz almıyorlarkii.. izmirdeyim
yalnız değilsin buraya girenlerin çoğu bizim gibi asosyal yalnız :((
03 Yorumla
Soran+1 yılyalnız olmadıgımı bilmek bile güzel ben seviyorum burayı iiki var
Soran+1 yılhadi yaa mıknatıs gibi çektim galiba bütün bilgisayarlarııı
evlilik programları vardı bir aralar hala devam ediyorsa oralara katıl talip çıkar..
01 Yorumla
Soran+1 yılolduuuu
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende senın erkek versıyonun oluyorum herhalde.durum tamamen aynı.buda gecer dıyorum ama gecmıyo bı turlu cok bunaldım
03 Yorumla
Soran+1 yılbencede geçmiyorr en azından senin annen dırdır yapmıyordur ben hergün aynı lafları duyuyorum üniversite okuttuk o kadar para harcadık bir baltaya sap olamadın hala evde oturuyorsun flan filan :(
Soran+1 yılöyle ama iştee ne bilim benim annem farklıdır biraz bide oğulları çalışıyo diye ayrı tutar onları
Gizli Üye(36-45)+1 yılbana mesaj yolla. sana face adresimi yollayim. sohbet ederiz
24 Yorumla
Soran+1 yılfazla cesurcaa
Cevap sahibi+1 yılne var oglum. Kiz depressionda, biz de bir nebze olsun yardimci olalim dedik. :))
Insanlik ölmedi ya.
Soran+1 yılen azından numarasını falan vermemiş bunada şükür
Cevap sahibi+1 yıladam sizle tassak geciyor
+1 yıleyer bana takılırsan bu ihtiyacını giderebilirim bende arkadaş arıyorum ne dersin
00 Yorumla
+1 yılsende yanlızım diyosan vay haliimize
01 Yorumla
Soran+1 yılneden öyle dedinki
+1 yılal bendende okadar lan tek b en değilmişim
00 Yorumlagemileri yak kendini yak
00 YorumlaBekle birazdan taliplerin çıkar :D
10 YorumlaYaaa bende programcıyım selçuk da
00 Yorumla
+1 yılhayırlısı artık
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbachata ?