Ablam neden böyle davranıyor anlamıyorum

bikaç sene önce basımdan kötü bi olay geçtiği için travma tedavisi gördüm 13 yasındaydım ailem benimle ilgilenmek durumundaydı annem özellikle hep yanımda oldu. tedavim için başka bi sehire gitmek zorunda kaldık döndüğümde ablam sigaraya başlamış şimdi 22 yasındayım ablam 24 yasında bikaç sene öncede sevgilisini aldattı ve ayrıldılar arkadaşlarıylada bu yüzden arası bozuldu ve hastaneye yattı psikolojisi bozulduğu için psikolojisinin bozulmasından beni sorumlu tutuyor ailem ben hastayken benimle ilgilenmiş ona ablalık yap demişler o yüzden çocukluğunu yaşayamamış o kötü olduğunda ben çok üzülmüştüm halbuki dayanamayacağımı bile bile bana bunları yaşatıyor. ben borderlineyim çevreme karşı aşırı duyarlıyım çok üzülüyorum o bunu bildiği halde bana bunları yaşatıyor. neden anlamıyorum ne yaptım ben ona iyi olsun diye dualar etmeme rağmen beni arkadaşlarına kötülüyor insanların önünde beni aşağılıyor eskiden içkili bi ortamda içki içmeme karışır küfürler ederdi şimdi buna pek karışmıyor ama aşağılamaya devam ediyor onu hiçbi arkadaşımla tanıştıramıyorum çünkü artık ondan utanır oldum uyuşturucu kullanmayı saçma sapan birliktelikleri yapmak çok iyi birşeymiş gibi bunlarla övünüyor ama ben en ufak bişey yapayım yada mutlu olayım bana kızıyor. eski sevgilimlede birlikte oldu neden böyle davranıyor anlamıyorum tamam psikolojisi bozuk ama benimde bozuk bende dayanabilcek güçte değilim artık.
Güncellemeler
+1 yıl
Bikaç yıl önce basımdan kötü bişey daha geçti bileklerimi kestim ve onun yattığı hastaneye yatırdılar beni bunada beni kıskandığı için benim yattığım hastaneye yattı demiş bana destek olması gerekirken öl geber diyor
Ablam neden böyle davranıyor anlamıyorum