AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2286Cevap
evlilik aski öldürmez o askin zaten ölecegi varmis ölür
evlilik hakkinda kötü bir sey söyleyemem mutlu ciftler var ama biz hep mutsuzları görüyoruz
korkum da iyi bir es olamamak
Aşkı ihanet öldürür yalan öldürür evlilik değil. Öldüren insanlardır suçu evliliğe atarlar yine kolaya kaçarlar 😞
Bu söz bence yahudilerin uydurması. Çünkü müslüman gençler evlenmesin zina yapsın haramlara bulaşsın. Böylece sağlıksız nesiller meydana çıksın diye yapılmış.
Aşk diye bir şey yok.. eğer evlenene kadar olan şey hevesse, hevesi öldürür.. ama gerçek sevgi bitmez. Sabır ve sadakatte varsa tadından yenmez
Evlilikle alakalı bir problem değil aslında
Yüz göz olunan ilişkilerde sürekli beraberliklerde tutku kaybolabiliyor
Mesafeler varsa gercekten sevdiğine inaniyorsak? Çevremdeki insanlar hep bunu söyler evlilik aşkı öldürür. 😕
Genelde kaçan kovalanır lafının da temeli bu insan tam olarak tanıyamadığı kişiyi mükemmel sanıyor oysa tanışsa peşinde koşmayı bırakır gibi
Hayır öldürmez geçen 44 yaşındaki anneme sordum ki babamı halen seviyormusun ilk günkü gibi aşıkmisin , babam uyuyodu ona bakarak dedi ki , insanlar birbirini kirmayinca aşk ölmez :)
Aşk, evliliği öldürüyor bence
En iyisi mantık evliliği
Aşıkken karşındaki insanı doğru bir şekilde tanıyamazsın gözlerine perde iner
Aşkın gözü kördür derler
Yani o kadar uzağa bile gitmene bile gerek yok.. max 3,5 ay içerisinde beynin buna tolerans geliştiriyor ve normale dönüyorsun.. Zaten fizyolojik olarak zararlı bir şey aşk. :)
Cıkss, aşk insanı olarak buna hayır diyeceğim evlilik aşkı öldürmez aksine güçlendirir. Evlilikte sorun yaşayan kişiler sorunu evlendikde böyle oldu diye yansıtsalarda asıl sebep kendilerindedir. Yani kısaca evlilik değil kişiler öldürür.
Oy oy oy ne güzel yazmışsın mükemmel olmuş emeğine yüreğine sağlık kesinlikle katılıyorum her türlü her dediğine 😅 Gönlünce olsun
Teşekkür ederim 😃senin de 😊💫
Ricalayyy 😊 Amin inşAllah
Evlilik adamın anasını bile diker. Öyle pembe rüyalar ve iyi niyetle olmuyor bu işler. Biri giriyor hayatına tüm hayatını dikip gidiyor. Evliliğin ta mına oysunlar.
Herkes bir değil. Gönlünce olsun
Evlilik aşkı öldürmez evlendikten sonra azan ilgi artan umursamazlık gibi durumlar aşkı öldürür önemli olan noktaa evlendikten sonra da aynı ilgiyi verebilecek insanı bulmaktır
Sadece birbirinin hakkında herşeyi biliyorlar artık bir heyecan vs kalmıyo evlilikleride biraz bu yüzden bitiriyolar gerçekten seven insanların sevgisi bitmez ne olursa olsun
İnsanı bekarlık değil sevgisizlik öldürür. Dolayısı ile sevgisiz kalınan herhangi bir yalnızlık ya da bekarlık ya da evlilik türevi hayatı kesinlikle kısaltır.
evlilik aşkı öldürmez kanka. Öldürür diyenler kimler biliyor musun. Aldatmaya meyilli kanı bozuk adiler. Evlilik aşkı öldürüyor cümlesinin arkasına sığınıyorlar :D başka bir açıklaması yok
Kesinlikle haklısın katılıyorum sana
Ben aska inanmayan biri olarak varsa bile oldurur evlilik gercek sevgiyi on plana cikarir ve kuvvetlendirir ask gecici bir hevestir saf sevgi ise tadilmaya degerdir
Evlilik aşkı öldürmez.
Aşkı ve evliliği öldüren; birbirini gerçekten tanıdığını zanneden ufak bir konuyu büyüterek tartışma çıkaran ve o ufacık tartışmayı boşanmaya kadar götüren zavallı inslardır.
Ailelerin müdahaleleri öldürür. İçin yana yana ayrılırsın
Başka birisini seçip aldatır. Nefret ede ede ayrılırsın
Şiddet gösteriyordur. Beddua ede ede ayrılırsın
Sebepler yukarıda yazıyor.
ilk baştan aşkın geçici bir süreç olduğunu kabul ederseniz, daha az hayal kırıklığı olur. aynı heyecanla devam etmesi kalp için mümkün değil, gerçekçi olmalı.
Tutku azalır. Evlenmesine gerek yok. Zamanla azalır. Zaten zamanla Tutku sevgiye dönüşürse ilişkiler daim olur. Tabi bazen çıkar ilişkileri de ilişkiyi sürdürebiliyor.
Evlenince herşey artık garanti artık ayırlıma trip sıkıntısı yok ohh hissi aşkı ve evliliği bitiriyor önleni alırsan sevgiyi diri tutarsan neden olmasın
Hayır etrafımda bir sürü örnek var aşklarına İmrendiğim. Niye bitsin zaten aşkı da sevgiyi de oyuncak etmişler 🤦♀️🤷♀️ ben de asker yolu bekliyorum 😔 Allah kavuştursun 🙏🏻
Amin seninde allah kavuştursun 🥰 ben bitmicegine inanmak istiyorum ☺️
Amin🙏🏻Çok teşekkür ederim. Hep tekrarla bunu olacağına inanmak da bir adımdır unutma 🙏🏻
Belki de aşk evliliği öldürüyordur. Evli birisi sevdiği kişi aşık olduğu kişiyi evlendikten sonra belki de hiç tanımamış olabiliyor. Onun için aşk evliliği öldürüyor katliam yapıyor.
En buyuk korkummm bir karım olması 🤔🤔 bu cok korkunc bisey nerdesin kimleydin saat kac bu yemekleri bn kimin icin yapiyorum bak zaten her yerim şis şiş bla bla bla bunun sonu yok 🤔😂😂
Etrafına bir bak kim karısından ya da kocasından memnun ele güne karşı idare ediyor herkez birbirini aşk maşk hikaye bence ilk başlarda cicim ayları sonlarda siqim ayları :))
Tamtersi, aşkı yaşatır. Evlenince onunla daha iç içe olacaksın ve onun her yanını biliyor olacaksın, dertlerinde ve sıkıntılarında sürekli yanında olacaksın, var mı bundan daha güzeli? 😊
Evlilikte aşk kesinlikle bitiyor bence
Eğer şansın varsa güzel bir yol arkadaşlığına dostluğa dönüşür ya da işler ters giderse de en nefret edilesi şekilde biter bı ömür boyu zindan hayati
Teşekkürler efenim😊
Ricalar. :)
Zamanla herşeye alışıyorsun ve monoton bir hale geliyor bunu bu duruma getirmemek herkesin bence kendi elinde o yüzden kendi adıma söylüyorum benim evliliğimde aşk ölmez
Ben hergün dügün fotoğrafları çekiyorum traji komik olaylar oluyor bir görseniz o çekim bitene kadar neler oluyor kadın adama adam kadına söylenip duruyor yinede evlenin güzel birşey
İlişki farklı boyut alıyor tabiki eskisi gibi olmuyor doğal olarak eskiden günde belki 1/2 saat geçirirken şimdi 7/24 berabersiniz. Ama bence güçlendiriyor.
Sevgi oluyor
Evlilik aşkı öldürmüyor aslında, çiftler öldürüyor. Monotonlaşan bir ilişkiden ne beklersin? Hep aynı şeyleri yapa yapa bir süre sonra insan da bunalıyor, canlı tuttuğun zaman her daim ayakta kalır.
Evlilik aşkı değil de , birbirineze olan cinsel isteği öldürüyor , saklı kutu içinde ne çıktığı belli oldu, istek azaldı, bu da ölünce acaba beni sevmiyor mu diyor. Bunun için birbirinizi iyi tanıyın sürprizler yapın bu da aşkın ilk gün ki taze kalmasını sağlayacaktır...
yüzde 99 söndürüyor. istisnalar kaideyi bozmaz.
yerini saygı sevgi alıyor bu bir gerçek.
*** insanoğlu hep ulaşamadığını arzular***
dünyanın en güzel kızı da olsa evlendiğin kişi evlenince aşk zamanla bitiyor.
şu bir gerçek insan bir şey için çep te diyorsa ona olan tutku otomatikman azalıyor
aşk öldü diye evliliği suçlamamak lazım. alışkanlık öldürür, rutinlik öldürür, tanıdığını sandığın ama tanıyamamıs olduğun insan öldürür ama evlilik aşkı öldürmez.
Evlilikle ašk ölmez ama sevgiye donusuyor bir nevi, yani daha cok taniyorsun, dogru kisiyse evlendigin daha cok seviyorsun, gozlerine hep aškla bakiyorsun 😍😊
Kişiden kişiye göre değişir karakter meselesi evliliğin daha çok artırması lazım ben böyle düşünüyorum yürekten seven birinin sevgisi azalmaz tam tersi artar, hele bir de çocuk oldu ise katmerlenir..
bence arttırır. evlenince anladım tecrübeyle sabit. geç kaldığım yıllara üzülüyorum şimdi. keşke daha önce evlenme imkanım olsaydı diye dövünüyorum. Allah herkese böylesini nasip etsin...
Evlensen de evlenmesen de aşkın ömrü max. 3 yıl. Yani katil evlilik sayılmaz tam olarak.. Ama evlilikte fazla beraber olunduğundan aşkı yıpratıyor olabilir.
Gerçek aşksa ki onu hiçbirşey öldürmez. Gerçek aşk kişilikten çıkmış daha büyük birşeydir. Bu yüzden daha da iyi olacagıni düşünüyorum çünkü üzerine artılar eklenecek.
aşk bir gün bitecek.. onu uzun süreli tutmanız imkansızdır.. çünkü duygular olgunlaşır.. yerini sevgiye bırakır.. yaşamınızda evlilikte farklı bir düzen bir ilişki başlar...
Bn diğer dedim şole ama eğer 2 kişide birbirine tam guveniyosa uyumları varsa aile ile ilgili sıkıntı geçim sorunu yoksa neden aşkı öldürsün ki? Tabii bunun tam terside olabilir.
Guru bilindik sorular ya. Baska soru yok mu? Cogu kisi ayni sorulari tekrarlayip duruyor. Aşk nedir bunu sorgulamak lazim önce guru kardes. sevgi ve askin arasinda olan sey nedir?
Ya iki makara iki kafa yaptırmıyorsunuz sen bilgilisin ya bebeğim o yeter bize
Alingan arkadasim. alingan. iki makara yaptirmiyorsun sendee.
Bir hataya düştüm sen affet :(
Ama son cumlemi dusun derim bn bunu cozemedim.
Tskler
Aşk ölmez asla sadece duygular içinde kalır olgunlaşır insan yaşadıkça birşeyler yaşadıkça o insanla içtende sevilebileceğini öğrenir olay budur kısacası aşk sevgiye dönüşür .
evlilik çakma aşkları öldürür.gerçek aşkları ödüllendirir.çok güzel duygular sunar.
günümüzde aşkı herkes yaşıyor.ama gerçek aşkı herkes yaşayamaz.güzel 2 ruh denk gelmeli.
bence ruhları guzellııgyle alakası yok. aşık oalcagn kısının ruhunu secemezsın /:
insanlar ruhlara aşık olur asıl.beğenmediğin ruha aşık olmazsın.o yüzden secersin.
Hayattan zevk almayı bilirse iki tarafta öldürmez, aksine güçlendirir.
Güzel ve herşeyin dozunda gittiği bir ilişkide, evlilik aşkı besler hatta tamamlar.
"Çorabımı bulamıyorum" diyen erkeğe kadının yanıtı;
- evlenirken söylediğin aşk, sevgi sözcükleri neredeyse orada..
Bende bulamıyorum
tamamen kişilere bağlı... sevgililikte yaptığın şirinlikleri, sürprizleri, eğlenceli şeyleri evlenince de yapmaya devam edersen aşk devam ediyor. bazen öyle şeyler oluyor ki evet ben hala aşığım ona diyebiliyorum :) sevgi ve saygı da iyice pekiştikçe gözün ondan başkasını göremez oluyor. ama benim yaşadığım çok nadir bir şey. etrafımdaki çoğu insan evlendikten sonra saldı kendini...
yanı nıye bozuyosunkı kendını demi. sonucta sevdıgın ınsanla evlenıosun ya aynı evı paylaşıosun hep ynnda olucak o :) bundan guzel ne olabılır. nıye degısırkı ınsanlar asıl o zaman sorumluluk alıp sahıp cıkmaları gerekr
kesinlikle... sabah uyanıp sevdiğini görmek, onun öpücükleriyle uyanmak, rahat rahat beraber tatile gitmek, gezmek , gece onun kollarında uyumak... dünyada bunlardan daha güzel ne olabilir ki...
Aşk zaten ölmeye mahkûm ama tamamen ortadan kalkmaz yerini sevgiye bırakır bence eğer gerçek duygular genel anlamda söz konusu ise
Katılmıyorum ama saygı duyarım. Gönlünce olsun. Benim aşkım sonsuzdur
Benim fikrimce öldürmez. Onu canlı ayakta tutmak isteyen her şekilde yaşatır. Bu birazda kişilerin kendilerine bağlı bir durum.
Çok güzel düşünüyorsun kesinlikle katılıyorum her türlü 😅 Gönlünce olsun
Teşekkürlerr 💫
Ricalayyy
Evliliği öldüren çevresel faktörler oluyor genelde. Maddi zorluklar insanlar arasında tartışmalara yol açıyor. Sonuç mutsuz giden evlilikler ve boşanmalar.
Aynı şey değil. Aynı duygular her yaşta eşit şekilde dışa vurulmaz. Eksik kalanlar, yaşlandıkça daha sert ve kontrolsüz bir şekilde hayatı etkiler ve kişilik bozukluğuna sebep olur
Çiftler birbirine anlayış, merhamet ve sevgi gösterirse evlilik aşkı arttırır da doyamazsın. Demişler ya yüzü güzele 40 günde doyarsın ama gönlü güzele 40 yılda doyamazsın diye. Buda öyle işte
hayır öldürmez. aşk zaten geçci bir durum evli olunmasa da zamanla ölür. burda suçu evliliğe atmak kolaya kaçmak bence
Aşkı ilgisizlik, dertleşmemek, mesafe koymak, zor günlerde yanında olmamak, sadece menfaat için yaklaşmak, hislerini önemsememek, kırıldığı meseleleri basit görmek öldürür.
Gerçek aşk bitmiyor ama aşkı düsünecek hal kalmıyor, yuklendigin sorumluluklar aşkı farkina varmadan arka planda bırakıyor, duygular o kadar yipraniyor ki çesitli koşullardan aşık olduğunu biliyor ama hissedemez hale geliyorsun.
eski portakal şarkısı aklıma geldi
https://vocaroo.com/i/s0YCveKgVkuK
dogru insani bulduguna inaniyorsa insan bence evlenmeli mutlu olan cok cift var. Evlilikte sikintilar oluyor elbet yeei geldiginde Ozur dilemeyi bilicek ciftler.
11 senelik aşkımla 3 yıl önce evlendim henüz çocuğumuz yok ama aşkımız da ölmedi. Çocuğumuz olunca da öleceğini sanmam :)
Bence evlilik basli basina riskli bir olay
Karsindaki tamammen farkli birine dönüşebilir evlenince guvenemezsin
Ben aşk i içimde yasarim kimse karismasin 😅