• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aşk İlişkileri

Evlilik aşkı öldürür mü?

LionhearT
LionhearT Takip Et
Xper 2 Yaş: 39
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
41
Yapay Zekaya Sor
Bu sözü her zaman duyarız "evlilik aşkı öldürür" diye. Peki sizce de öyle mi?
Evlilik aşkı öldürür mü?
Evlilik Soruları Aşk Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
5 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

BiBilen

Adil Yıldırım
Adil Yıldırım Takip Et
Kadın Erkek İlişkileri, Etkili İletişim
  • Selamlar papatya,

Hani bir tabir vardır: Doğru zamanda doğru yerde... Momentum, yani zamanlama, sizin evliliğinize acımamış; maalesef dünyada meydana gelen bu olaylar aranıza girmiş...

Evlenmeden önce ne kadardır bu insanı tanıyordunuz sorusuna verilecek cevap da çok önemli. Mesela birkaç aydır tanışıyorduk, hemen evlendik diyorsan belki de adam zaten ilgisiz ve duyarsız birisiydi. Ama ilişkinin heyecanıyla bu yüzünü sana göstermedi. Ya da en kötüsü; kötü sinyalleri vermişti. Ama sen evliliğin heyecanıyla bunları görmezden geldin.

Hepsi mümkündür. Yapmanız gereken, ipleri hemen koparmamak adına şu süreçte tartışmadan ve gerginlikten uzak dur, ona anlayışlı davran ve laf arasında neden böyle davrandığını anlamaya çalış. Belki sana söylemediği başka sıkıntıları vardır; uzakta olduğu için asla bilemezsin. İletişimi kesme, ondan uzaklaşma, ona uygun saatlerde mutlaka görüş ve onu yumuşatacak bir üslup ile ağzını ara.

Yumuşak üslup karşısında buzlar erir.

Sevgiler
    AY

13
    1 Yorumla
    • Esenaslan
      Esenaslan
      +1 yıl

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Evet tanışma süremiz kısaydı 4 ayda tanıştık ama o dönemde ben her zaman onun ilgili halini gördüm güvendim beni merak edip sevmesini sevdim. Sizin deyiminizle bana ilgisini kusuyor du. Surekli gelip gitti. Evlendikten sonra değişti artik eski sıcaklığı kalmadı. Sizin bu tavsiyelerinizi izleyip yumuşak davranmaya başladım. Kıskanıyorum ama belli etmiyorum.

Yorumla

BiBilen

Gaye Turgut
Gaye Turgut Takip Et
Sinema ve Televizyon
  • https://www.dailymotion.com/video/x7e98uu

Evlilik aşkı öldürür mü?

Bizde ölmedi fakat genelleme yapamam. Karşı tarafı eğer çok boğuyorsanız o zaman evlilik aşkı öldürür diyebiliriz. Bence evliliğin en güzel tarafı değişmeden yani birinin hayatını kısıtlamadan birbirinizin hayatını paylaşabilmek. Karşı tarafla farklı şeyler paylaşmak ilişkiyi diri tutuyor bence.

6
    0 Yorumla

BiBilen

Uzm. Psk. Melis Arzu Yiğitbaş
Uzm. Psk. Melis Arzu Yiğitbaş Takip Et
Çift ve Aile Terapisi
  • Merhaba,

İlişkilerde ilk biyolojik aşk kokteylinin yani karındaki kelebeklerin, düşüncesizce gözü kara hareketlerin ya da uç duygudurumlarının 2-2,5 sene sürdüğünü biliyoruz. Bu durum evlilikten tamamen bağımsız psikobiyolojik bir süreç.

Fakat derin bağlar, tatmin, heyecan, tutku ve güvenden bahsettiğimiz iki kişilik bir duygu paylaşımından bahsediyorsak, ekip olmak, kendini ve çevreyi keşfetmek, cinselliği derinleştirmek, oyuncu, keşifçi ve özgür hissetmekse bahsettiğimiz şey iki taraf çaba göstermekten vazgeçmediği sürece sürebiliyor.

Bu kısımdaki evliliğin suçlanmasındaki neden ilişkilerinden zaten zorluklar ve sorunlar yaşayan çiftlerin o sorunların üstesinden nasıl geleceğini çözmeden, sorunlarını, güvensizliklerini, kendilerini ve birbirlerini sakinleşmede yaşadıkları yetersizlik, değersizlik, güven ya da çaresizlik duygularını göz ardı edip üzerine, aile ve akraba baskısını almak oluyor.

Hazır olunmadan katedilen uzun kilometreler ise çifleri yoruyor ve kopma noktasına getiriyor. Evliliğin kurtarıcı ya da varılacak bir yer olarak görülmesi, evlilik sonrasında da aynı sorunların, evlilik gerçekleştiği halde devam ettiğini fark etmek ve üstüne çocuk gibi daha da büyük yükler eklemek ilişkilerdeki “aşk” hissinin üzerine de ağır yükler yüklemiş oluyor.

Dolayısıyla aşkı evlilik değil sıkı bir ekip olamamak, olma yolunda ilerlemek isterken içinden çıkılamayan kısır döngüler öldürüyor. İletişimsizlik, karşımızdaki kişiye ulaşamama, ilgi, huzur, mutluluk hissedememe, ekip olamamak öldürüyor.

Aşkı korumak için çok güçlü bir ekip çalışması gerekiyor. Anne babalarımızdan gördüklerimizi, geçmiş deneyimlerimizi ya da ilişki içindeki konumumuzu uyumlamamız gerekiyor.

Son olarak şunu eklemek isterim ki beyin görüntülemesi teknikleri kullanılarak yapılan araştırmalarda, güvenli bağlanmış, iyi ekip olmayı başarabilmiş çiftlerin yüksek cinsel tatmininin, heyecanının, aşkının ve mutluluklarının devam ettiğini, genel hayat tatmininin yüksek olduğunu ve öyleki hayatta acı verici bir çok olaya karşı da daha dayanıklı olduğunu görüyoruz.

İyi haber şu ki çift terapisiyle aşkı ve güveni yeniden alevlendirebiliyoruz. Veriler çift terapisi sonrası 10 çiftten 9’unda değişim, 7 sinde gelişim olduğunu bize gösteriyor.

Yorumumu okuyan tüm bireylere çiftler özellikle ilişkilerde uzmanlığı olan biri olan söylebilirim ki ilişkilerde içinden çıkmadığınız sorunlarınız varsa lütfen destek alın.

Gitmek istediğiniz kişiyi araştırabilir ve sizinle enerjisi iyi tutan bir terapist seçebilirsiniz.

Eğer benimle çalışmak isterseniz
    www.melisyigitbas.com sitesindeki telefon numarasından her zaman bize ulaşabilir ve destek alabilirsiniz.

Sevgilerimle,

5
    0 Yorumla
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Evlilik aski öldürüp sevgiye dönüstürüyor ama sevgiden sonrasi saygi mi desem bilemedim bu aralar 2 aydir cinsel iliskimiz yok ben istesem de o istemiyor herhalde benim bakis acisima göre cinsellige önem veriyorum cünkü heyecan hissetmek ve duygusalligi yükseliyor benim icin onun icin de bilemiyorum iyice kontrol da ettim aldatma falan da yok seviyor sariliyor ediyor bu aralar stresli sanirim diye Bilmiyorum artik hayirlisi diyorum.. evlendikten sonra asktan sonra sevgi kaliyor peki ya sevgiden sonrasi soru isareti benim icin?

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• sedat-34
    sedat-34 Takip Et
    Yoda Yaş: 44 , eic 47%
    +1 yıl

evlendikten sonra çift hayatını monotonlaştırırsa öldürür hatta bir kaç sene sonra birbirlerinin yüzlerini bile görmeye tahammülü kalmayacak kadar ilerleyebilir.
    ara sıra bir yerlerde gezme birbirlerine süpriz yapma evdeyken bazı işleri paylaşma karşılıklı uzlaşma saygı sadakat ve birbirlerine verdikleri değeri ara sıra hatırlatırlarsa bence aşkı ölümsüzleştirir.malesef türk erkeği olarak çoğunlukla evlenmeden önce sevdiğimiz kızı kazanmak için yukarıda yazdıklarımı fazlasıyla yapıyoruz parmağa altın halka geçtikten sonra tembelleşiyoruz. köprüyü geçene kadar zihniyetinde oluyoruz

5
    1 Yorumla
    • şaqamaqa
      şaqamaqa
      +1 yıl

bazıları öyle tabi

Yorumla
  • bozoerkan
    bozoerkan Takip Et
    Xper 6 Yaş: 46
    +1 yıl

Öldürür
    Siz evlendiğiniz gün boşanmaya kalkışacaksınız. Bu nasıl bir korku, nasıl bir çekinme, ne tür önyargılar böyle… Doğru karar verip vermediğinizden, daha iyi bir ihtimalle karşılaşıp karşılaşamayacağınızdan hiçbir zaman emin olmayacaksınız ve bu yüzden eşinizin de sizin gibi düşündüğünü zannedeceksiniz. Sizi her aşamada ikna etmek için bin dereden su getirmek zorunda kalacak. Yorulacak ve bu yüzden de aşk ölecek. Ya onu evlenmemeye, ya da korkularınızı açıklıkla paylaşmaya cesaret göstermelisiniz. Aksi halde evliliği ikinize de zehir edeceksiniz

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

1598

Cevap

2283

Cevap

• 54srp
    54srp Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 44
    +1 yıl

Evlilik aşkı öldürür yerini sevgiye ve saygıya bırakır☺️☺️

2
    0 Yorumla
  • IAmarPresterAen
    IAmarPresterAen Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 34
    +1 yıl

Evlilik insanları bütünleştirir ve birlikkten güç, çocuk doğar :D
    Her türlü güçlenirsin

2
    0 Yorumla
  • _ΛqresiF_
    _ΛqresiF_ Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    +1 yıl

Gerçek aşkı öldürmez. Heves ise ölür.

0
    3 Yorumla
    • osmaneroqlu
      osmaneroqlu
      +1 yıl

Doğrudur

Yorumla
    • REDHOTLİNE07-4
      REDHOTLİNE07-4
      +1 yıl

Her türlü aşkın anasını bile eller evlilik bu hey yavrum hey

Yorumla
    • osmaneroqlu
      osmaneroqlu
      +1 yıl

Elde etti ya

Yorumla
  • nordun_gadasi
    nordun_gadasi Takip Et
    Efsane Yaş: 36 , eic 31%
    +1 yıl

Evlilik aşkı öldürmüyor sadece aşkı sevgiye dönüştürüyor kardeşim buda çok iyi birşey

2
    0 Yorumla
  • nordun_gadasi
    nordun_gadasi Takip Et
    +1 yıl

Aşkı öldürüyor gadası ister istemez zamanla

1
    1 Yorumla
    • nordun_gadasi
      nordun_gadasi
      +1 yıl

teşekkür ederim

Yorumla
  • nordun_gadasi
    nordun_gadasi Takip Et
    +1 yıl

Aşk zaten yerini sevgiye devreder gadası

0
    0 Yorumla
  • nordun_gadasi
    nordun_gadasi Takip Et
    +1 yıl

Bence daha iyi başlıyor gadası

0
    0 Yorumla
  • nordun_gadasi
    nordun_gadasi Takip Et
    +1 yıl

Öldürmez gadasi

0
    0 Yorumla
  • ВедьмакГеральт
    ВедьмакГеральт Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 29
    +1 yıl

Evlenmeden önce çiftler birbirine daha anlayışlı en ufak kusurlarını bile görmezden gelebiliyor. Çünkü süreklilik arz eden bir durum söz konusu değil, tamamen serbestler. Ayrılsam bile başkasıyla olurum düşüncesi hakim. Evlenince bir bağ sonucu bir arada olmanın getirilerini her birey kaldıramıyor. Bazısına ağır geliyor ve neticede aşk nefrete dönüşüyor. Aslında aşkı bitiren yine anlayışsızlıklar. Tahammülsüzlükler üzerine kurulan her ilişki bitmeye mahkumdur.

Uzmanlara göre, aşkın ömrü hormon ölçümleri ve beyin görüntülerine göre 2.5 yıl. Aşık olmamız ise sadece 1.5 saniye sürüyor ve 12 merkezin aynı anda çalışmasını sağlıyor. “Aşk, görsel bir şeyle başlıyor ama görsel beğeni insan beyninde sadece saniyenin beşte biri kadar. Aşk hormonsal bir yaptırım olduğundan eninde sonunda tükenecektir. Doğduğumuzdan beri genomlarımıza kazınan son nefesimize kadar taşıyacağımız yegane unsur 'sevgi'dir. Aşkın sevginin içinden doğduğunu unutmamak gerekiyor. Sevgiyi kaybederseniz evliliğiniz biter, sırf saygı duyduğunuz için katlanmak zorunda kalırsınız. Hani bu aynı şeye benzer 'çalışmak zorundasınızdır ama patronunuzdan nefret ediyorsunuz, sırf saygıyla paranızı kazanırsınız' gibi.

Evlilik aşkı bitirmez aksine çiftler birbirlerine tek bağlılıkla kavuşmanın heyecanı içindelerdir. Samimiyet ve tutku varsa aşk iki buçuk yıl dahilinde sağlıklıca devam eder; ki bu duygulardan yoksunsanız zaten sevginizi de dönüp bir sorgulamanız lazım. O yüzden aşık olmadan evlenmemek esastır şahsen ben aşkın olmadığı evliliklere karşıyım. Sevgiden bir araya gelmiyorlar sırf yalnız kalmamak adına veya eski heyecanlarını kaybedip kadavraya dönmenin ardından tüm duygularından arınıyorlar.

Ve unutmadan her şeyde olduğu gibi 'başarmak da mahvetmek de' insanın kendi elinde. Çiftler bu dengeyi beraber sağlayamadıktan sonra sevginin olmadığı ortamda aşkın vücut bulmasını beklemek ütopiktir. Evlenmeden önce çiftler birbirine daha anlayışlı en ufak kusurlarını bile görmezden gelebiliyor. Çünkü süreklilik arz eden bir durum söz konusu değil, tamamen serbestler. Ayrılsam bile başkasıyla olurum düşüncesi hakim. Evlenince bir bağ sonucu bir arada olmanın getirilerini her birey kaldıramıyor. Bazısına ağır geliyor ve neticede aşk nefrete dönüşüyor. Aslında aşkı bitiren yine anlayışsızlıklar. Tahammülsüzlükler üzerine kurulan her ilişki bitmeye mahkumdur.

5
    4 Yorumla
    • kubrahilal35
      kubrahilal35
      +1 yıl

çok güzel ve doğru bir şekilde açıklamışsınız

Yorumla
    • ВедьмакГеральт
      ВедьмакГеральт
      +1 yıl

@kubrahilal35 Teşekkür ederim.

Yorumla
    • Larvia
      Larvia
      +1 yıl

Çok güzel açıklamışsınız elinize sağlık👍🏻🙏

Yorumla
    • ВедьмакГеральт
      ВедьмакГеральт
      +1 yıl

Teşekkür ediyorum.

Yorumla
  • ВедьмакГеральт
    ВедьмакГеральт Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 29
    +1 yıl

Aşk zaten fanidir, sevgi ise bir ömür boyu sürecek en nadide detaydır. Evlendiğinizde aşkın ardından sevgiyle bağlı kalabiliyorsanız birbirinize mutluluğu arşınlarsınız. Sevgiyi öldürmemek gerekiyor asıl. Uzmanlara göre, aşkın ömrü hormon ölçümleri ve beyin görüntülerine göre 2.5 yıl. Aşık olmamız ise sadece 1.5 saniye sürüyor ve 12 merkezin aynı anda çalışmasını sağlıyor. “Aşk, görsel bir şeyle başlıyor ama görsel beğeni insan beyninde sadece saniyenin beşte biri kadar. Aşk hormonsal bir yaptırım olduğundan eninde sonunda tükenecektir. Doğduğumuzdan beri genomlarımıza kazınan son nefesimize kadar taşıyacağımız yegane unsur 'sevgi'dir. Aşkın sevginin içinden doğduğunu unutmamak gerekiyor. Sevgiyi kaybederseniz evliliğiniz biter, sırf saygı duyduğunuz için katlanmak zorunda kalırsınız. Hani bu aynı şeye benzer 'çalışmak zorundasınızdır ama patronunuzdan nefret ediyorsunuz, sırf saygıyla paranızı kazanırsınız' gibi.

Evlilik aşkı bitirmez aksine çiftler birbirlerine tek bağlılıkla kavuşmanın heyecanı içindelerdir. Samimiyet ve tutku varsa aşk iki buçuk yıl dahilinde sağlıklıca devam eder; ki bu duygulardan yoksunsanız zaten sevginizi de dönüp bir sorgulamanız lazım. O yüzden aşık olmadan evlenmemek esastır şahsen ben aşkın olmadığı evliliklere karşıyım. Sevgiden bir araya gelmiyorlar sırf yalnız kalmamak adına veya eski heyecanlarını kaybedip kadavraya dönmenin ardından tüm duygularından arınıyorlar.

Ve unutmadan her şeyde olduğu gibi 'başarmak da mahvetmek de' insanın kendi elinde. Çiftler bu dengeyi beraber sağlayamadıktan sonra sevginin olmadığı ortamda aşkın vücut bulmasını beklemek ütopiktir. Evlenmeden önce çiftler birbirine daha anlayışlı en ufak kusurlarını bile görmezden gelebiliyor. Çünkü süreklilik arz eden bir durum söz konusu değil, tamamen serbestler. Ayrılsam bile başkasıyla olurum düşüncesi hakim. Evlenince bir bağ sonucu bir arada olmanın getirilerini her birey kaldıramıyor. Bazısına ağır geliyor ve neticede aşk nefrete dönüşüyor. Aslında aşkı bitiren yine anlayışsızlıklar. Tahammülsüzlükler üzerine kurulan her ilişki bitmeye mahkumdur.

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Gizli Soran
      +1 yıl

Çok hakli

Yorumla
  • Moldovyapapatya
    Moldovyapapatya Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 67%
    +1 yıl

yanlış anlaşılma kurbanı bir önerme. aşkı öldüren evlilik değil sorumluluklardan kaçmaktır. bir kağıdın üzerine imza atmayla bir hayatın bu kadar değişebileceğine inanıyorsanız yanılıyorsunuz. o zaman nikah olmadan aynı evde yaşayan çiftlerin hiç kavga etmemesi gerekirdi. ama bırakın evli çiftleri daha dünkü sevgili olan ergenler bile buluşmaya geç kaldın erken geldin yüzünden kavga ediyorsa bunun sebebi evlilik kurumundan ziyade en ufak bir sorumluluğu paylaşamamak olsa gerek. iki taraf da sorumluluk kaldırabilecek zihinsel güce sahip değilse evliliğe bok at dur bir işe yaramaz.

sorumluluktan kastım ne peki? şimdi evlenen kişilerin birbirine aşık olduklarını ve evlenmek için birbirlerinden başka birini hayal etmediklerini varsayalım. muazzam bir aşk hikayesi var yani ortada. bu durumda her şeyin güllük gülistanlık olması lazım değil mi? oluyor da. sevgiliyken, sözlüyken, nişanlıyken birbirini görmeye doyamıyorlar, belki liseli çocuklar gibi kaçamak için sinemaya bile gidiyorlar. bu mutluluğun sebebi sadece güzel, neşeli, doyulamayan anların paylaşılması işte. zira ev işlerini, yemeği, bulaşığı vs. her iki tarafın evindeki diğer şahıslar yapıyor. evin düzenini tarafların annesi, babası vs. sağlıyor. iki aşığın da yaptığı tek şey buluşup gezmek, birbirine nasıl sevdiklerini anlatmak. tek sorumluluk doğum günü, tanışma yıldönümü, buluşma saatine riayet gibi şeylerin unutulmaması. kaldı ki bunların bile nasıl bir soruna dönüştüğünü söyledim daha önce.

ama evlenince işler değişiyor işte. o kendileri gezip tozarken evde otomatikmen olduğunu zannettikleri işleri bizzat yapmak zorunda kalıyor çiftler. elektrik faturası, çocuğun okul masrafı, akşam yemeği, kaynananın yemeğe gelmesi vs. evliliğe dair aklınıza ne geliyorsa onlar işte. bu yük ise sadece ikisinin omuzlarında. paylaşılan sadece mutluluk olmaktan çıkıyor, sorumlulukların ancak her iki tarafca bilinçli olarak yerine getirilmesi halinde o evlilik öncesi paylaşılan tek nesne olan aşkı, sevgiyi paylaşmaya vakit kalıyor. tabii insanın da dayanma gücü bir yere kadar, bir taraf sorumlulukların etkisiyle su kaynatınca evlilik çatırdayıveriyor orta yerinden.

uzun lafın kısası, evlilikten önce hiçbir şey yapmadan, çaba sarfetmeden paylaşılan aşk ve sevgiyi evlilikten sonra paylaşmak iki taraftan da ciddi girişimler ve sorumluluk bilinci getirilmesini gerektiriyor. yoksa o kağıda atılan imzalar ve nikah memurunun elinize tutuşturduğu evlilik cüzdanı bahane. sen sorumluluk sahibi oluver, bak nasıl aşk yaşar evlilik, nikah, düğün dinlemeden.

1
    2 Yorumla
    • gerigeldimamaneden
      gerigeldimamaneden
      +1 yıl

Bunu okuyamam Atakan değilim kskssks

Yorumla
    • Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      +1 yıl

😂😂😂😂

Yorumla
  • canlıveheyecanlı
    canlıveheyecanlı Takip Et
    Xper 7 Yaş: 44 , eic 31%
    +1 yıl

Buradan tekrar edeyim. Aşklar kısa ve geçicidir, sevgiler uzun ve hatta çoğu zaman kalıcıdır ki bunun da bazı kuralları var. Bu yüzden aşık olduğunuz insanla evlenmeyin derim. Çünkü aşk gerçeği görmenizi engeller, insana her şeyi yaptırır. Bu da iki tarafta da yanılsamaya sebep olur. Aşk bitince gerçekle yüzleşirsiniz. Tesadüfen bazı aşkların sonunda halen iyi bir eş görme ihtimaliniz çok düşükte olsa vardır. İnsan aşıksa asla bilinçli olarak gerçek yüzünü saklamaz, hormonların salgılanması değiştiği ve arttığı için normal zamanda yapmayacağı şeyleri yapar. Bu yüzden aşık bir insanın aşık olmadığı zamandaki gibi davranmasının imkanı yoktur boşuna suçlamayın karşınızdakini aşklar bitince. Evlilik aşkı öldürmez şöyle ki; farklı hormonların sürekli ve üst seviyede salınımı zaman geçtikçe azaldığı için evli olsan da olmasanda aşk duygusu bitecektir. Paraya gelince aslında insan başını sokacak bir yuva karnını doyuracak bir paranın sürekliliğini sağlarsa bence uzun bir birliktelik için yeterlidir bu yüzden evliliklerin yıkılmaması gerektiğini düşünürüm ancak maalesef günümüzde hep daha fazlası istendiği için ve de hırsların, egoların yüksekliği bu ilişkileri daha fazla sürdürmemize imkan vermiyor.

2
    1 Yorumla
    • Esilams
      Esilams
      +1 yıl

haklısın ve çok doğru yerlere değindin teşekür ederim bu güzel zahmetli🙂 yorumun için 🙈

Yorumla
  • Anthemiss
    Anthemiss Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 34%
    +1 yıl

'Doğru kişilerse' ve evliliklerine müdahale ettirmeyip 2 kişilik bir yuva, aile kurduklarının farkındalarsa ve de aşktan çok saygılarını hiç yitirmezlerse öldürmez. Evlilikte aşktan çok sevgi ve saygı ikilisi daha önemli bence. Evlilik birbirini kafese sokmak değildir daha da özgür bırakmaktır mesela.
    (Çünkü zaten güveniyorsundur o yüzden özgürlükten yana çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.)
    Bütün zorluklarında problemlerinde yanyana gelip nasıl çözeriz diye uğraşıp birbirine sımsıkı sarılmak. Bu anlattıklarımdan sonra Aşk olmasa da olur bence. Sevgi, saygı, sadakat, güven, birbirine verilen o değer, mutlu olsun diye çırpınması hep gözlerinin içine bakması, birbirini anlamak emin ol bunlar aşktan bile daha güzel :)

Sadece aşk olursa ne olur peki? Aşk tek başına yeterli gelmez bence. Belli bir süre uçurup pembe lensler taktırır insana, hatta başını döndürür de döndürür. Mantığını susturur, önündeki uçurumu bile göremezsin düşersin ama diğer söylediğim şeylerle hayat daha güzel gibi. Böyle bir evlilik harikulade olur sanırım ❣️

1
    9 Yorumla
    • Gizli Üye
      Gizli Soran
      +1 yıl

Vay anasını ne kadar uzun up uzun 😅Çok teşekkür ederim bu kadar emek verdiğin için 😊

Kesinlikle katılıyorum zaten hep derim üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir. Aşk iki kişilik çocuklar ile çoğala bilir. Kimileri yeryüzünde cenneti kimileri de cehennemi yaşatır. Hayırlısı...

Ben ettirmem. Ettirecek olan bir eşte istemem. Aşk kişiden kişiye göre değişir farklılık gösterebilir. Bana göre aşk sevgi fazlalığından ibarettir. Her geçen saniye dakika saat an be an gün be gün daha da çok sevmektir. Son nefesine kadar bir ömür daha da çok sevmek, önce onu düşünmek, onun mutluluğunu istemektir..

Seven sevdiğine saygılı olmak zorunda lafla sevgi olmaz olamaz😊
      Yok yok katılmıyorum. Aşkımın izin verdiği kadar özgür olur ve izin verdiğim kadar özgür olabilir. Birbirimizin mapushanesi oluruz. Kimse kafasına göre hareket edemez ben ve aşkım 😅
      Olur olur benim için sıkıntı kıskancım ben korkarım dünyanın binbir türlü hâli var ya başına bir şey gelirse ben ne yaparım 😥

Zaten seven ve sevilen elinden geleni yaptıktan sonra aşılamayacak engel yoktur. Birbirini seven iki kişi arasındaki mutsuzluk bahanedir. Aşığım demek seviyorum demek lafta sözde ne olursa olsun onlar ile olmaz. Herkes üstüne düşeni yaparsa fıstık gibi olur çok güzel olur çok iyi olur 😊

Körü körüne aşk ve de sevgi tavsiye etmiyorum. Pembe gözlükler ile olmaz. Hayat tozpembe değil maalesef. Mantıklı bir aşk ve de sevgi isterim mantıklı bir evlilik 😊

Olur olur ufaktan düşünce farklılığı ama sonuç olarak aynı yoldayız 😊 Gönlünce olsun 😊

Yorumla
    • Anthemiss
      Anthemiss
      +1 yıl

Acaba kimin ki daha uzun olmuş. Seninde emeğine sağlık teşekkür ederim. 😂
      Düşüncelerin desen o da çok güzel diyecek lafım yok. İnşallah uygulamada sıkıntı olmaz 😬
      Seninde gönlünce olsun umarım her şey.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Gizli Soran
      +1 yıl

Fark etmedim valla 😅
      Yazdım işte içimden geldiğince😅
      EyvAllah ricalayyy 😅
      Heheeh Allah'ım ya her türlü hiç sıkıntı olmaz Allah'ın izniyle elden ayaktan düşmeden 😊

Yorumla
    • Anthemiss
      Anthemiss
      +1 yıl

Yazarken bende kaybediyorum kendimi sende öylesin. Uzun görüşleri okumak daha çok hoşuma gidiyor. E tabi içi doluysa 😂 her görüş için geçerli değil.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Gizli Soran
      +1 yıl

EyvAllah 😅Benim de çok hoşuma kaçıyor valla 😅Ve tabi benim içinde 😅Bazıları uzun uzun yazıyor ama ne konu ile alakası var ne soru 😂Bu ne diyor leyn diyorum böyle 😅Kafası mi güzel 😂😂😂

Yorumla
    • Anthemiss
      Anthemiss
      +1 yıl

Güzel tabi doğuştan kellesi güzel olanlar çok 😂
      Onlara he tamam kardeşim demen de yeterli gelmeyebilir. Bu beni anlamadı heralde dur diyip 2. destanını yazmaya kalkabilirler çünkü. Aman ha dikkatli ol 😬şgşhlgkkg

Yorumla
    • Gizli Üye
      Gizli Soran
      +1 yıl

Hehehe he valla harbi öyle 😂
      Oluyorum görüşün için teşekkürler yazıp kaçıyorum 😂

Yorumla
    • Anthemiss
      Anthemiss
      +1 yıl

😂😂🙋‍♀️ Baş baş karşiiim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Gizli Soran
      +1 yıl

Baş baş😅 Huzurlu ve mutlu günler dilerim 😅 Hoşça kal

Yorumla
  • Busiteberbat
    Busiteberbat Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 91%
    +1 yıl

30-35 yaş sendromu olarak, artık arkadaşlarım evlendi, yaş geldi artık evlenmeliyim telaşı ile;

Flörtlerle, sevgililerle, eskortlarla veta eskortluk yaparak geçmiş bir hayat için>>>

"Evlilik aşkı öldürür"...

Fakat;

Bir müdmin için tek "ilişki" evliliktir.. (Allah'ın bir emridir)

Aşk evlendikten sonra başlar, evlenmeden önce hoşlanabilirsin veya nikah amaçlı "konuşarak" tanışabilirsin orası ayrı tabi..

Ve bilimsele araştırmalarda "evlilik" ilişkisnin gerçek manasıyla yapıldığı zaman, hem ruh sağlığı hemde beden sağlığı için yararlı olduğunu söylüyor..

(Ateist insanlar için sağlıklı ve düzenli bir cinsel hayat, sosyal hayat veya sevgi ihtiyacının giderildiği bir ilişki olarak tanımlanabilir, sosyal ilişkileri normal olan imçnsanların daha sağlıklı yaşadığı bilimsel bir gerçek..)

bu ilişkinin diğer ilişki türlerine göre (fuhuş-zina-sevgili-flört vb.) daha güvenceli olduğunuda biliyoruz..

(sebepsiz ayrılıklar, aldatmalar, terkedilme, süpriz doğumlar ile şantaj, kadınların "erken emekli olma" saldırılar gibi vs..)

Yani özetle; kime göre neye göre bir evlilik olduğuna göre değişir..

Bir insanın mutlu olmak için; ilk önce karakterine bakması lazım, yanlış anlamayın; bunu erdemli insanlara ait bir özellik diye itaf etmiyorum..

Paragöz, bencil veya ihtiraslı bir kadın olsanız bile veya şehfetli bir erkek, farketmez..

Karakterine bakacaksın yoksa pişman olacaksın bu %100 bir ihtimal..

https://youtu.be/gmOv6SaKtzQ
    1
    0 Yorumla
  • Nostalji126
    Nostalji126 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 76%
    +1 yıl

Karşılıklı nasıl yaşadığınıza bağlı. Ben 5 yıllık evliyim. Evlenmeden önce eşime tutku hissediyordum aşık olmakdan başka, yani hem aşıktım hem tutku vardı. Evlendim ilk sene alışma süresi evlilik ağır geldiği için tartışmalar olur fakat cicim ayları sebebi ile karşılıklı sevgi saygı varsa harika oluyor. Yani evliliğin aşkı öldürmemesi için saygıyı yitirmemek lazım, canlı tutmak lazım ilişkiyi. Erkek kalas gibi elinde kumanda yemek yiyip uyursa, kadında donla pijamayla dolaşıp ev işi diye kendini yırtarsa yandı onlar. Benim tecrübem renklendirmek lazım evliliği, tatiller gezmeler, güzel şeyler paylaşmak, tatil derken ille lüks tatil deyil, göl kenarı yürümek, denize gitmek birlikte maç izlemek, aktiviteler yapmak, herşeyden önce arkadaş gibi olmanız lazım, seninle herşeyini konuşabilmeli sende onunla, tavla atın, okey grupları yapın yakınlarınız ile zaman geçirin. Kamp yap eşinle. Ben 5 yıldır birçok şey paylaşıyorum, eşime dahada aşık oldum. Oda bana. Birbirimizden ayrı bişi yapamıyoruz. Sıkılıyoruz. Yani demem o ki herşey sizin elinizde.

0
    0 Yorumla
  • Hayatistanbull
    Hayatistanbull Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 49
    +1 yıl

Evlilik aşkı öldürmez bir süre sonra aşk sevgiye dönüşür. Evlilik aşkı öldürüyor hurafesini çıkaranların uydurduğu bir yalandır, evlenmemek için bahane uyduruyorlar. Aksine evlilik aşkı daha özgür ve doyasiya yaşamamıza vesile oluyor. Kaldiki uzun evliliklerde aşk ara ara tekrar alevleniyor, tecrübe ile sabittir.

Evlilik aşkı öldürür mü?

Evlilik aşkı öldürmez sağlıklı iletişim kurar, birbirini dinler anlamaya çalışır birbirine sıkı sıkıya sarılır saygıda kusur etmez, mutlu olmak ve mutlu etmek hesefleri olur ise çiftler arasinda ask bitmez.

11
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Gizli Soran
      +1 yıl

Ovvvv mükemmel olmuş Madammm 😅Bu ne güzellik 😅Yerden göğe kadar haklısın her türlü her dediğine katılıyorum 😅 Ben tecrübe etmedim de hayal ediyorum öyle düşünüyorum 😅Bak tecrübeye gerek yok demek mi 😅Kafam da yaşıyorum her şeyi of of 😂

Yorumla
    • Hayatistanbull
      Hayatistanbull
      +1 yıl

Teşekkür ederim 😜😂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Gizli Soran
      +1 yıl

Ricalayyy 😂😜😜😜

Yorumla
  • sonsuz_ask
    sonsuz_ask Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 82%
    +1 yıl

Neden mi
    Şimdiki evlilikler cinsellik üzerine
    Beğeni üzerine
    Zenginlik ve hayaller üzerine
    Rahat bir hayat gezmek tozmak eğlenmek sorumluluk almamak
    Ve tabiki sadece özenti olduğumuz için
    Bugün evlen yarın bosan bunu normal gösteriyorlar
    Mutsuz olurlar tabiki
    Evlenmeden önce her şeyi yaşayıp sadece nikah kıyıp resmiyete dökmek çözüm olmaz
    En önemlisi doyumsuz tatminkar olmadan her şeyin daha fazlasını ister olduk
    Maddi manevî beklentiler çok yuksek
    Cafe bar sinema tiyatro eğlence merkezinden çıkmayan işi gücü gezmek eğlenmek olan varsa yoksa makyaj ve süs içinde olan kızlar sevgiyi aşkı para zenginlik karizma kas ve çıkar menfaate arar oldu sonuç hüsran
    Cinsellik yatak ve oyuncak olmak
    Erkekler Seksi güzel kızları evlenilecek kız olarak görüyor
    Yetenek beceri olgunluk akıl edep sorgulamaz oldu
    Sonuç yine hüsran
    Sorsan herkes seks profu ama onun dışında hiç bir bilgisi yok ama 2 üni bitirmiş cahillikte mastır yapmış
    Neymiş yatakta iyi becersin
    Kimse demiyor ki adam mi sever sayar mi sahip çıkar mi
    Neymiş çok güzel yakışıklı zengin Seksi
    Ama kimse demiyor hanım mi adam mi
    Kısaca kendi düşen ağlamaz kendimiz ettik kendimiz bulduk kimse üzülmesin

0
    0 Yorumla
  • ForLive20
    ForLive20 Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 53%
    +1 yıl

Sana burada uzun uzun anlatabilirim sorun değil ama hayatında alacağın en iyi karar bu örnek bu düşünce bu felsefe olsun aşkı öldürmezsin hayatındaki insana da bunu bu şekilde anlat bu şekilde düşündür ki bunun duygudan fazlası olduğunu hissettir ki evlilikten korkma.
    Anlatacağıma gelirsek
    Aşkı var olmayan bir bebek olarak düşün anlatacaklarımda gerçek bir bebek ile ilgili değil bu aşkla ilgili.. Bebeklerde düşünebildiğimiz özellikler ne mesela savunmasız, güvendiği yerde mutlu olduğunu, korktuğunda ağladığını, ağladığında herkesi üzdüğünü, onu nasıl ağlatmayacağını öğrenmelisin, ihtiyaçları olan bir duyguları var iki taraflıda, sevgiyle güçlendiğini büyüdüğünü küçük sürprizler oyunlarla mutlu olduğunu onu korumak senin ve eşinin sorumluluğunda olduğunu ve daha güzel olmasını istediğini biliyorum herkes bunu ister yani Aşkı. herkes başaramaz bilinçli hareket edenler bu dediğim gibi düşünenler yapanlar var bu dünyada ve yaşın bir önemi yok bunu kazanmak her an hazır halde duruyor sadece düşüncelerini doğru yöne vermelisin aşkta da bu var.
    Aşk öldürülebilecek bir duygu çünkü ihtiyaçları var bunun bilincinde olarak ona kendi bebeğin gibi bakmalısın Anne olduğunda ise işte o aşkın meyvesi ismini alıyor bir süre sonra aşkı ölüyor diyenler vardır çünkü tüm odak gerçek bebekte oluyor diyorlar işte burada yanılıyorlar aslında 2 bebekleri var biri aşk diğeri aşkın meyvesi :)

Bunları ve yazdıklarımı tamamen kendi saf düşüncelerimle aktardım umarım yardımı olmuştur alıntı değildir.

0
    0 Yorumla
  • herkulade
    herkulade Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

Bilmiyorlar ki aşk geçici bir duygudur, aşık maşukuna kavuşunca aşk biter bilmiyorlar…

Çabuk biten, yitip giden geçici, aldatıcı bir histir aşk dedikleri…

Evlilikleri ayakta tutan aşk değildir. Aşkla evliliğini devam ettirmeye çalışanlar başarılı olamazlar…

Evlilikleri diri tutan, sulayan muhabbettir. Muhabbet ahbaplarda yani dostlarda olur. Fanilerden en iyi dost, insanın karı veya kocasıdır..

Muhabbet; içinde merhameti, sevgiyi, saygıyı, anlayışı ve sabrı barındırır… Muhabbet bazen susmak, bazen göğüs germektir. Muhabbet menfaatsiz sevmektir…

Kelimelerimizi, kavramlarımızı harcadılar, yerine silik kelimeler bıraktılar bize… Aşk dediler, flört dediler… Değerlerimizi değersizleştirdiler… Bu yüzden kediye de, eşe de aşkım diyecek kadar hissizleşti hislerimiz…

Şimdilerde gençler, ilk günkü geçici duygunun devamını istedikleri, muhabbeti öğrenemedikleri için yıkıyorlar yuvalarını. Renkli ekranların ardındaki yalan hayatları gerçek sandıkları için, gerçek hayata uyum sağlayamıyorlar. Bu yüzden anlayamıyorlar 50 yıl süren evlilikleri…Pörsüse de, şişmanlasa da nasıl aynı muhabbetle sevilir eşler anlayamıyorlar…

Eşini; aşkı değil, cennet sebebi görenler sükuna erer ve huzur bulabilirler ancak…

“Kendileriyle ‘sükun bulup-huzurla durulmanız’ için size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet kılması da O’nun ayetlerindendir. Bunda elbetteki düşünen bir kavim için ayetler vardır.”

(30-Rûm 21)

1
    0 Yorumla
  • Kim_Bilir_Belkidee
    Kim_Bilir_Belkidee Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    +1 yıl

Merhaba,
    Evlilik ne aşkı öldürür ne de güldürür. Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır. İslam erken yaşta evliliği uygun görür. İmkanı nasibi olan evlenmelidir...

İlişkiyi, evliliği, aşkı ve sevgiyi iyi ya da kötü yapan sadece ilişkiyi yaşayan kişilerdir. Kimileri yeryüzünde cenneti kimileri de cehennemi yaşatır. Üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir...

Ben ve benim ile evlenecek olan kişiye bağlı olarak değişir. Öldürebilir ya da güldürebilir. Net bir şey söylemek çok saçma olur. Allah bilir...

İnsan evladı çiğ süt emmiş her an her şey olabilir...

3
    2 Yorumla
    • Sensizlikçoküzücü
      Sensizlikçoküzücü
      +1 yıl

Ne güzel yazmışsın 😂

Yorumla
    • Kim_Bilir_Belkidee
      Kim_Bilir_Belkidee
      +1 yıl

Teşekkür ederim

Yorumla
  • ƘƛƦƬƛԼ
    ƘƛƦƬƛԼ Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 86%
    +1 yıl

Merhabalar,

Aşkın evliliği öldürdüğü yönünde bir algı var ancak bunun yanlış olduğunu söylemek isterim. Çünkü evlilik bir ilişkide aşkın sürdürülebilmesini sağlamak için yapılan bir ilişkiyi taçlandırma yöntemidir. Bir ilişkiyi tekrardan heyecanlandırmak ve eski kıvamına getirmek için tekrardan evlilik merasimi yapan insanlar bile vardır. Düşünsenize evleniyorsunuz aynı evdesiniz sevdiğiniz insanla ve ondan sonrasında çocuğunuz oluyor hayatınız şekilleniyor ancak tabii bunun devamında yapmanız gereken sorumluluklar on kat daha fazla artıyor. Evlilik bir aşkı güçlendiren en güzel yöntemdir ancak bu kadar fazla sorumluluğu herkesin kaldırabileceğini söylemekte yanlış olur. Herkes evliliğin yükünü kaldıramaz. Yükünü kaldıramayan insanlar ise evliliğin aşkı öldürdüğünü düşünür :)

6
    0 Yorumla
  • barraquda
    barraquda Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 44
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 605 cevap paylaştı.

Ask sacmaliktir zaten. Ask aliskanlikla birlikte kule doner. Zaten ask anormal bir durumdur.. yasayanlar bilir.. bir cesit hastalik gibidir.. leyla gibi gezersin. ne is guc kalir ne konsantrasyon.. hayat boyu asik kaldiginizi dusunsenize. Insanlar islerini kaybeder.. okulunu bitiremez. Aklini kaybedenler kendini asanlar dolar ortalik.. evet aski oldurur.. ama dogru evlilik daha guzel tehlikesiz ve omur boyu surecek cok ozel bir seye.. sevgiye birakir yerini. Ici bos asklar da kule donunce.. asik olarak evlendik neden 2 sene sonra bosaniyoruz olur.. sevgiye donusturmemissin. Ask hastaligina yakalanip iyilesince (!) .. ben bunun nesine tahammul etmisim bunca zaman olur o is. Aska itibar etmeyin. Sevdiginizle evlenin. Asik olup asikken evlenmeyin. Hayatinizin hatasini yaparsiniz.

1
    0 Yorumla
  • EvreninEvrimsizAdamı
    EvreninEvrimsizAdamı Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 28
    +1 yıl

Öldürmez diyecekler ama buna kendileri bile inanmayacak. Hadi evlendin 1-2 sene çok güzel geçti. Peki ya sonra? Yıllardır her gün sabah akşam yüzünü gördüğün kişiye karşı hala ilk günkü hisleri besleyebilir misin? Hayır.

Sorun da tam olarak burda işte. Belli bir süre sonra arada aşk kalmıyor ve tartışmalar, kavgalar başlıyor. Taraflardan birisinin alttan alması lazım ama devrin kadınlarının hiçte öyle yapacağını düşünmüyorum..

5
    1 Yorumla
    • PiLLy_BheBek
      PiLLy_BheBek
      +1 yıl

Aynı evde aynı sorumlulukları yüklenmek hayat mücadelesi vermek ilişkiyi yıpratıyor ister istemez diye düşünüyorum bende

Yorumla
  • Ausname
    Ausname Takip Et
    Xper 4 Yaş: 50 , eic 32%
    +1 yıl

Evlilik Aşkı öldürmez. İnsanların bazen işlerine gelmediğinden dolayı yaptıkları saygısızlıklar Aşkı eritir. Öyle yazdığın gibi bir zorunluluk durumu yoktur. Evlilik nedir diye hiç düşündün mü?

Evlilik zaten birlikte bir ömür paylaşmayı ve bu süreçte biribirilerine destek olmayı hedeflemiş çiftlerin bunu Alemin ve yaratanın huzurunda ilan etmesidir. O yüzden düğün-dernek yapılarak Cümle Aleme ilan edilir. İnsan her akşam o yüzü görebilmek için evine gelir, her akşam onunla o yatağa girebilmek için, ona olan sorumluluğu taşımak için, onu mutluluğuna ortak etmek için evlenir. Aski düşünceler altında olan evlilikler sadece ve sadece eziyettir.

3
    1 Yorumla
    • EmirSoylu63
      EmirSoylu63
      +1 yıl

Helal olsun abi

Yorumla
  • Milk-chocolate
    Milk-chocolate Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 63%
    +1 yıl

Evlilik aşkı öldürmez. Evliliği öldüren karşındaki insanı değiştirmeye çalışmaktır🙏 Olduğu gibi kabul etmektir aşk. Herşeyiyle yanında olmaktır. Evlenince toz bulutu neden kalkıyor çünkü sevgiliyken kendimiz gibi olmayıp gerçeği evlenince yaşatıyoruz. Böyle olmamalı önceden nasılsan evliyken de aynısı olmalı. Aşk savaşmaktır. Evlenince en ufak zorluklarla mücadele etmeyen insanlar bitirir evliliği ya da ihanet edenler bitirir evliliği. Aşkın hangi kitabında bunlar var? Evlenince aşk ölmez. Öldürmesini sağlayan insanların aşk anlamını bilmeden yaşamaları.

2
    1 Yorumla
    • S_H_S
      S_H_S
      +1 yıl

Cok iyi konusmaydı👏👏

Yorumla
  • aIperen
    aIperen Takip Et
    Guru Yaş: 49 , eic 82%
    +1 yıl

Aşk nedir? Bana göre olmayan bir duygu. Çünkü, beynimizin oynadığı bir oyun ve beyin içerisinde gerçekleşen kimyasal bir tepkimeye aşk diyoruz.

Yani, bugün aşık oldum dediğiniz kişiyi tanıdığınız tarih, saat, dakikada bir başkası denk gelmiş olsaydı, ona da aşık olacaktınız.

Aşk bana göre anlamsız bir duygu, sevgi de öyle.

Halbuki gerçeklik sıkıntısı yaşadığımız şu dönemde yeryüzünde iki cins arasında yaşanılan duyguların;
    - Bağlılık,
    - Ait olma ve
    - Sorumluluk ve zorunlulukları iyi bilme ve yapma isteği olmalıdır.

Gücünüzü kullanın, akıl ile düşünün, mantığınızla beğenin ve kalbinizle son nefese kadar bağlanın.

Zor değil, ama içimizdeki nankörlüklerimiz kendimizi sevdirmeye engel teşkil ettiği gibi başkalarını da hakkıyla sevemez hale geliyoruz.

Birde beynini bacak arasına yerleştirmiş kadın ve erkekler var kadrajımda, onlara ise sözüm;

"Allah hidayet versin."

2
    0 Yorumla
  • gozde_nur
    gozde_nur Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 91%
    +1 yıl

sadece evlilik değil uzun süreli bir ilişkide sürekli aşk olmaz, uzmanların bile açıklamasına göre aşkın ömrü 2-3 yıl , neden çünkü aşık olduğunuzda bir insanı baştan tanıyorsunuz, yanında heyecanlanıyorsunuz, ona sürekli ulaşmaya onu elde etmeye çalışıyorsunuz. genelde aşkta mantık devre dışı oluyor, sık sık süregelen bir kaybetme korkusu oluyor. uzun ilişkide o kaybetme korkusu zaten kendini rahatlamaya bırakıyor, zaten karşınızdakini tanıyorsunuz o heyecan azalıyor, ulaşıyorsunuz sevdiğinize ama bu aşk duygusu yerini sevgiye ve alışkanlığa bırakıyor. açıkçası ben aşk yerine sevgi ve alışkanlığı tercih ederim.

2
    0 Yorumla
  • Psikolog_İrem
    Psikolog_İrem Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31 , eic 42%
    +1 yıl

Aşk dediğimiz mefhum, bir şeye ya da bir kişiye karşı duyulan derin sevgi ya da tutkudur. İnsanlar evlenmeden önce genelde birbirine âşık olurlar, sonra evlenirler. Aşkın büyük bir kısmı duygudur ama bazen içine önemli oranda mantığın girdiği de görülmüştür veya bazen mantığın aşkı körüklediği de… Bakarsınız ki karşınızdaki kişide, eşiniz olacak insanda bulunmasını istediğiniz birçok özellikler var, bunun da etkisiyle belli bir süre sonra siz o kişiye bunun da etkisiyle âşık olabilirsiniz (olursunuz demiyorum). Bu şekilde âşık olursanız evlenmeyi de düşünürsünüz ve harekete geçersiniz, evlenmeden önceki süreçte ise âşık olduğunuz için o insanın pozitif yönlerini ön plana çıkarır, negatif yönlerini ise görmezden gelirsiniz. Belki de o kişide gerçekten çoğu insanda olmayan olumlu özellikler vardır ve birçok insanın sahip olamayacağı özellikte bir kişiye sahip olmuşsunuzdur.
    •
    Ani evlilik kararları verilmediği sürece evlilik aşkı öldürmez..

2
    1 Yorumla
    • Baharbahar46
      Baharbahar46
      +1 yıl

Teşekkür ederim

Yorumla
  • TürkologAdayı
    TürkologAdayı Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 45%
    +1 yıl

"Kavuşamazsın, adı aşk olur." mantığı ile hareket edersek, evlilik aşkı öldürür tabi.
    Bence öldürür demek, derin bir bıçak kesiği atmak gibi..
    Aşkı öldürür demeyelim de, evlilik artık aşkı geri plana atar diyelim.. Hemen değil elbette, zamanla bu böyle olur.
    Birbirini gerçekten seven çiftler arasındaki aşk zaten sona ermeyecektir ancak evlilikle ile birlikte sorumluluk alma dönemine geçiş yapılır.
    Özgürlükler isteyerek yahut istemeyerek kısıtlanmaya başlar, sevgililik döneminde kısmen birlikte alınan kararlar artık tamamen ortak kararlara dönüşür.
    Sırtını aileye yaslama devri sona erer. Tüm bu sorumluluklar peşi sıra gelmeye başlayınca artık ilk sıralara bunlar koyulur, aşk zamanla geriye atılmaya başlar..
    Yalnız dediğim gibi birbirini gerçek anlamda sevenler arasındaki aşk sona ermez fakat mezarı kazılmış aşk, ölüme mahkumdur.

2
    2 Yorumla
    • Vay-Arkadaş
      Vay-Arkadaş
      +1 yıl

Saygılar öğretmenhanım :)

Yorumla
    • TürkologAdayı
      TürkologAdayı
      +1 yıl

Sevgiler efendim:)

Yorumla
  • esradido
    esradido Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43 , eic 40%
    +1 yıl

çok güzel bir soru.evliyim.
    nacizane fikrim :
    evlilik aşkı eger önlemini almazssanız öldürür,hayat sıradanlaşır monotonluga dönusur.bunun sebeblerı ilk olarak eşlerin birbirine saygısını yıtırmesıdır.sebeblerden bazıları cinsellik ve ekonomık.eger hepsını dengede tutarsanız korkmayın.özellıkle cınsellık çok onemlı.her daım belırlı bı zamandan sonra aktıf olması gereken kısı kadın olmalı.daha uzunca yazmak ısterım ama özetledım..yorumuma cevap yazacaklar benım sahsı fıkrıme saygı duyarak yazssınlar.

2
    4 Yorumla
    • şaqamaqa
      şaqamaqa
      +1 yıl

cinselligın ve paranın önemı buyukse aşk ne ozaman. tamam biyerde haklısın cinsellik onemlı ama. en fazla 10 dkka alacagın zevktır. evlilik ise ömrün boyu sevdgıın adamla yasayacagın degişik bişydr bence.

Yorumla
    • esradido
      esradido
      +1 yıl

evlımısın bılmıyorum ama evlılık kelıme anlamı (mecazen) mutluluk olsa da,bir zincir düşün zincirin halkaları nasılsa aşk+mutluluk+cinsellik+para=evlılık demektır.cınsellıgı 10 dk zevk olarak gorouyorsun ama bu 10 dk hem evlılıgını bıtırebılecek gucte hemde hayatına hukmedecek gucte bısey canım

Yorumla
    • sdsdsdsdsdeefgg
      sdsdsdsdsdeefgg
      +1 yıl

hopa bir kiz pen is pesindese ondan ne hayir gelir

Yorumla
    • crazygirl21
      crazygirl21
      +1 yıl

Düşünceniz çok doğru buradaki en doğru yorum tebrik ediyorum👏🏻

Yorumla
  • youseemerollin
    youseemerollin Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 68%
    +1 yıl

Şimdi öncelikli el alınması gereken şey aşk nedir? Benim eşime duyduğum sevgi senin eşine duyduğun aşk gibi mi olmalı? Aşk denilen his elbette geçicidir geriye kalan sevgi olur. Düşünsenize annelerimiz ya da kimilerine göre babalarımız her şeyden önce gelir severiz, sayarız hatta kız çocukları babalarından için ilk aşkım yakıştırmaları yapar ama bir müddet sonra evlenince ya da aileden ayrı yaşamaya başlayınca ilk başlarda her gün sesini duymadan yapamadığın ananı babanı bile hafta 3-4, 2-3 kere aramak bile yetiryor ya da ne bileyim öyle bir an geliyor kanın kaynıyor arıyorsun. Bireyler arasında saygı olduğu müddetçe bence aşkın ölüp ölmemesinin bir önemi yok insan sevdiğine saygı duyar.

1
    0 Yorumla
  • aIperen
    aIperen Takip Et
    +1 yıl

Aşk nedir? Bana göre olmayan bir duygu. Çünkü, beynimizin oynadığı bir oyun ve beyin içerisinde gerçekleşen kimyasal bir tepkimeye aşk diyoruz.

Yani, bugün aşık oldum dediğiniz kişiyi tanıdığınız tarih, saat, dakikada bir başkası denk gelmiş olsaydı, ona da aşık olacaktınız.

Halbuki gerçeklik sıkıntısı yaşadığımız şu dönemde yeryüzünde iki cins arasında yaşanılan duyguların;
    - Bağlılık,
    - Ait olma ve

Gücünüzü kullanın, akıl ile düşünün, mantığınızla beğenin ve kalbinizle son nefese kadar bağlanın.

Zor değil, ama içimizdeki nankörlüklerimiz kendimizi sevdirmeye engel teşkil ettiği gibi başkalarını da hakkıyla sevemez hale geliyoruz.

Birde beynini bacak arasına yerleştirmiş kadın ve erkekler var kadrajımda, onlara ise sözüm;

"Allah hidayet versin."

1
    0 Yorumla
  • aIperen
    aIperen Takip Et
    +1 yıl

Aşk nedir?
    Bana göre olmayan bir duygu.
    Çünkü, beynimizin oynadığı bir oyun ve beyin içerisinde gerçekleşen kimyasal bir tepkimeye aşk diyoruz. Yani, bugün aşık oldum dediğiniz kişiyi tanıdığınız tarih, saat, dakikada bir başkası denk gelmiş olsaydı, ona da aşık olacaktınız.
    - Bağlılık,
    - Ait olma ve

Zor değil, ama içinizdeki nankörlükleriniz kendinizi sevdirmeye engel teşkil ettiği gibi başkalarını da hakkıyla sevemez hale geliyorsunuz.

"Allah hidayet versin."

1
    1 Yorumla
    • aIperen
      aIperen
      +1 yıl

Teşekkür ederim :)

Yorumla
  • Rakine
    Rakine Takip Et
    Master Yaş: 51 , eic 96%
    +1 yıl

Aşıkken onu gördüğünüz zaman kanınız donar, heyecandan kalbiniz yerinden fırlayacakmış gibi olursunuz. Gece yatağa girdiğiniz zaman onu düşünür, birlikte neler yapabileceğinizi planlarsınız. Bir öpücüğü midenize kramplar girmesine sebep olur.
    Sonra evlenirsiniz onunla. Günler geçtikçe alışırsınız ona. Artık onu görünce sevdiğiniz insana baktığınızı bilirsiniz. Onun yanında tatlı bir huzur duyarsınız. Ama heyecanınız azalır. Artık midenize kramplar girmez. Ona sevgi ve saygı duyarsınız. Ama aşk çok daha yoğun yaşanmıştı. Şimdi bambaşka bir seviyeye geldiniz artık. Onun için her şeyinjzj feda edebilirsiniz. Çünkü o sizin kıymetlinizdir. Bunun adı aşk değildir belki de. Ama yine de güzeldir işte...

1
    2 Yorumla
    • PiLLy_BheBek
      PiLLy_BheBek
      +1 yıl

Ne kadar güzel yazmışsınız😊

Yorumla
    • Rakine
      Rakine
      +1 yıl

Teşekkür ederim.

Yorumla
  • CanKrnl
    CanKrnl Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 64%
    +1 yıl

Sevgili saçmalığına bulaşıp kendinizi kirletmeyin. Allahin sevmediği seyleri yapmayınÇok sevdiğini söylediği Rabbinin günde 1 saatlik davetine gitmeyenden Sevgi Sadâkat beklerseniz sonu hüsran olur. Biz Allahı Tanımak O na Aşık olmak için yaratıldık. Kainatta, bize hizmet icin ve Kâinattaki eserlere bakarak Rabbimizi Tanıyalım diye yaratıldı. Sonsuz sevme kabiliyetimizi karşılayabilecek yalnız Sonsuz bir Zâttır. Hiç fâni bir mahlûku sevmeyecekmiyiz? Sevebiliriz ama Önce Rabbini tanı O nu sev. Temiz kal. Rabbin sana hayırlı birini Allah icin yaşayan birini nasip eder.

1
    0 Yorumla
  • wangqi
    wangqi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 40%
    +1 yıl

Aslında hissettiklerim aşk falan değil. Bence buna sevgi denilmeli. Evliliğe gelirsek. Evlilik insanların birbirlerini yeterince tanımadan yaptıkları bir birlikte yaşam olduğu için zaman geçtikçe daha kötü oluyor. Birini yeterince tanımadan evleniyorsun. Karakterini yeterince bilmiyorsun. Sonra sen çok değiştin diyorsun. Aslında insanların ilişki başlangıcında birbirlerini etkilemek için oldukları halden farklı görünürler. Sorun bence bu. Karşındakine kendini değil onun istediği görüntüyü yansıtıyorsun.

1
    0 Yorumla
  • Evlimutluçocuklu-a
    Evlimutluçocuklu-a Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35 , eic 66%
    +1 yıl

Kuzum eşimle 2006 yılında çıkmaya başladık 2013 de nişanlanıp ilk adımı attık 1 yaşına girmek üzere olan bir bebeğimiz var ve ikimizinde aşkı hala ilk günkü gibi ben o evliliğin aşkı öldürdüğü konusuna katılmıyorum olabilecek herşeyi göze alıp evleniyosun zaten sevdiğin adamla hayatını birleştiriyosun aynı evde yaşayıp aynı yastığa baş koyuyosun bundan daha huzur verici bişey olmuyo inan bana saygıda olduktan sonra herşey flört aşamasından dahada güzel oluyo diyebilirim sana hiç endişen olmasın ben hep iyi ki diyorum iyi ki bu adamla evlenmişim diyorum 😊

1
    0 Yorumla
  • NewsNippur
    NewsNippur Takip Et
    Yoda Yaş: 55 , eic 85%
    +1 yıl

Evlilik aşkı öldürmez ancak, aşk farklı bir boyuta geçer, form değiştirir.
    Bu süreci iyi yönetemeyen çiftler klasik olarak " evlilik aşkı öldürüyor " derler.
    Gerçek aşk sizin olmayan ve hiç olamayacak olan bir şeyi arzulamaktır.
    Sevgiliye duyulan aşk, birlikte hayat paylaşacağınız kişiye olan sevginizin yoğunlaşma heyecanıdır.
    Evlendiğinizde ve artık arada bir boşluk olmadığı için bir birinize ait olmanın sorumluluğu, evliliğin kutsal bir atmosfere kavuşması için yararlanılacak en doğal destek cinsellikten alınacaktır.
    Sevgi ile evlenmiş çiftlerin cinsel anlamda da iyi bir ten uyumu ve cinsel çekicilik yaratmaları halinde heyecanlarını hiç bir zaman kaybetmezler.
    Karşılıklı saygı, anlayış ve bireyselliğinden fedakarlık belirleyici unsurlardır..

1
    0 Yorumla
  • Hüdayar
    Hüdayar Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41 , eic 66%
    +1 yıl

Sorun evlilikte değil, evliliği geciktirmede. Evlenip daha sonra sevginin doruğa çıkması yerine, sevginin doruğa çıkışından ve her türlü bilgi-zevk yaşandıktan sonra evleniliyor bazen. Bu da sorun oluşturuyor. Sorun şu ki, evlilikle değişen şey sadece yüzük oluyor, ki bu da işin büyüsünü bozuyor. Sonra, sözümona umduğunu bulamayanlar oluveriyorlar ve "evlilikten sonra değişti" şeklinde suçu eşe atmalar başlıyor. Maalesef gözlemlediğim bu. Ve sorun, dediğim gibi, evlilikte değil. Evlilikten önce maşuk hakkında herşeyi öğrenip, onunla birlikte herşeyi tadıp, her yeri gezip, herşeyi yapmaktadır. Hal böyle olunca evlilikle değişen şey sadece yüzük oluveriyor ki, bu da aklı bir karış havada olup peri masalları canlandıranların beklentisini bozuyor. Umarım anlatabiliyorumdur. Selametle.

1
    0 Yorumla
  • Sapientiaestpotentia
    Sapientiaestpotentia Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37 , eic 37%
    +1 yıl

Aşk hormonel ve geçici fizyolojik bir durum. Evlilik aşkı öldürmez alışkanlıklar aşkı öldürür. İlişki alışkanlığa dönüştüğü zaman aşk bitiyor ne yazık ki. İlişkinin ilk zamanlarında büyük bir heyecanla ve şevkle atılan günaydın iyigeceler mesajları, ilişkinin ilerleyen zamanlarında hiç bir etki ve duygu olmadan monoton alışkanlıklara döner. Basit bir örnek bu. Evliliğe uyarladığımız zaman ilk zamanları heyecanla uyuyup beraber uyanmak kalpleri heyecandan yerinden çıkarırken ilerleyen zamanlara sanlki yastığın yorganınla uyanıyormussun gibi his uyandırır. Teoriyi şöyle bir kanıtlarsak bugün çoğu çift monotonlaşan ilişkilerini canlandırmak için bir çok yola başvuruyor aile danışmanları ve psikologlardan bile destek alıyorlar. Ama temel etken davranışların monoton ve alışkanlık haline gelmesidir. En azından benim görüşüm :)

1
    1 Yorumla
    • Tijannn
      Tijannn
      +1 yıl

Güzel görüş

Yorumla
  • ebbla
    ebbla Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 53%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 452 cevap paylaştı.

niye öldürsün ki bu sadece bekarlık sultanlıktır diyenler için geçerli sıkıya gelemeyen bir kızla bir ömür geçiremem diyenler için çıkarılmış bir sözdür bence..
    İnsan aşık olduğu kişiyle ciddi düşünürde evlenir hep yanında olması için dertli olduğunda derdine olmak mutlu olduğunda onunla mutlu olmak ister kimsenin aa şu şunu yapmış bu bunu yapmış demeden her istediğini yapabilir özgürdür niye evlilik aşkı öldürsün ki ne güzel aşık olduğun biriyle ömür boyu beraber olabilirsin ..
    ama eğer yok benim gözüm dışarda her an boşanabilirim ben sorumluluk alamam diyenler onlar evlenmesin zaten

1
    10 Yorumla
    • şaqamaqa
      şaqamaqa
      +1 yıl

aynen.

Yorumla
    • ebbla
      ebbla
      +1 yıl

teşekkür ederim

Yorumla
    • mabet
      mabet
      +1 yıl

Sen evlimisin?

Yorumla
    • ebbla
      ebbla
      +1 yıl

yok

Yorumla
    • mabet
      mabet
      +1 yıl

O zaman kuru siki atmayi birak

Yorumla
    • ebbla
      ebbla
      +1 yıl

saçma saçma konuşma işine gelmiyorsa git

Yorumla
    • mabet
      mabet
      +1 yıl

Daha annenizin onunuze koydugu tabaktan yiyip babanizin getirdigi ile gecinirken evliligin E sinden bihaber verha atip tutuyorsunuz.

Yorumla
    • ebbla
      ebbla
      +1 yıl

tartışmak istemiyorum burda bir soru soruldu ve bende yorumumu yaptım ..

sen git parası olan biriyle evlen eğer maddiyat açısından bakıyorsan ben her iki taraftan bakarak söyledim.

Yorumla
    • mabet
      mabet
      +1 yıl

Ben 13 yildir evliyim zaten:) hayata toz pembe bakmiyorum.pembesi gittiginde geride sadece toz kaldigina cok kez sahit oldum. bir gun asagiya yazwcagim soze geldiginde bu arife gununu hatirla.

evlilik birak aski oldurmeyi insani diri diri topraga koyan bir kurumdur!

Yorumla
    • mabet
      mabet
      +1 yıl

Arefe degil bayram gunu olmus.

hadi iyi bayramlar.

Yorumla
  • Çekdar2
    Çekdar2 Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 45%
    +1 yıl

evli olmadan sürekli birlikte yaşamayı aşk olarak görmüyorum evlilik neden aşkı öldürsün kimileri evlenmeden önce öyle değildi deniliyor neymiş evlilik insanların gerçek kişiliğini ortaya çıkarıyor evlenmese nasıl bir karakterde olduğunu bilmeyecekti çoğu kadında erkekte evli olmadığı kişilere hep kendini farklı sunar bunun adına aşk derler aşk biten birşey değil asla bitmez eğer hakkeden birini bu değeri veriyorsa aman sıkıldım diyende zaten hiç aşık olmamış demektir her aşığım diyen aşık değilki elbise değiştirir gibi sevgili değiştirir aşığım bu sitede çoğu aşığım diyen yalancının önde gidenleri aşk ne demek benden öğrensinler benden

0
    1 Yorumla
    • Çekdar2
      Çekdar2
      +1 yıl

https://youtu.be/F_j-i3SO6jo

Yorumla
  • AAnlaartıkkendini
    AAnlaartıkkendini Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 68%
    +1 yıl

Oldurebilir bazi kisiler evli olduklari halde hale sevgi ve ask duygulari yasarlar. Bunlar da zaten sevgi ve ask'i hayata tutmak icin bilincli olarak zahmet ederler. Karsisindaki insani oldugu gibi kabul ederler ki bu sevginin ozudur. Bir de beklentilere degil de olanlara odaklanirlar. Buna ragmen bir zaman sonra ask bitebilir tabiki. Cunku herzaman bir arada olmak, senelerce ayni insanla beraber olmak tabi ki sikici olabilir. Bilincsizce evlenen kisilerin aski hemen biter cunku onlar da oldugu gibi kabul etmek, partnerini anlamaya calismak ve beklentiyi degil de olani gorup ona odaklanmak gibi bir davranis bulunmaz.

0
    0 Yorumla
  • sonsuz_ask
    sonsuz_ask Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 82%
    +1 yıl

Evliliği doğru şekilde yasayanlar oldu mu ölmez daha çok buyur
    Benim fikrimce zamanında yaşanan değerler ile evlilik canlılığını korur
    Evlenene kadar canım cicim ölürüm biterim ama evlenince zaten benim ne gerek var
    Ilk öpücük ilk dokunuş ilk his ilk heyecan her istediğinde yasa evlenince zaten bunlar hep yaptığımız şey
    Ev işlerinde yardımcı olmaz elinde kumanda o spor kanalı senin bu haber kanalı benim dolaşır zaping yapar kadını köle gibi kullanır sonrası adı da evlenmeseydin ben mi yapacağım olur
    Aza kanaat etmez çoğu bulunca kudurur kuaförden çıkmaz çarşı pazar gezmeden bıkmaz üç kuruş görünce şımarır sonrada sen bana ne verdin olur ne yaptın olur
    Onun var benim neden yok o yaptı ben de yapmak istoyor

0
    1 Yorumla
    • sonsuz_ask
      sonsuz_ask
      +1 yıl

Bende yapmak istiyorum o aldı bende almalıyım yarışına girilirse tabi mutluluk olmaz
      Tatlı kavgalar oldu ama bahane edilip ben ailemden böyle görmedim sen kimsin boşanıyoruz denmez
      Anasının evinden prenses misali idi evlenince ay ben bunları mi yapacağım denmez
      Erkek adam olacak sevip sayacak sahip çıkacak kadın değerini anlayıp kalben hediye hizmet edecek seve seve
      Erkek çalışıp kazanacak kadınına bakacak eksik etmeyecek kadın şımarıp abartmayacak şükür edecek
      Karşılıklı kavga dövüş bağırış ile çözümcü değil sakon alttan alma ve konuşarak çözüm arayacak
      Çok güzelsin demeyecek hanımsın doğrusun uygunsun diyecek
      Yakışıklısı kaslisin demeyecek adamsin babasın sahip çıkarırsın sorumluluk sahibisin diyecek
      Hiç bir zaman ben demeyecek biz diyecek
      Özenti olmayacak kendi olacak
      Makyaj güzeli değil kalbi ımanli dürüst ALLAH korkusu olan saygılı olacak
      Kadın erkek eşit diyerek işine geleni yapmayacak gerçek eşitliği sağlayacak
      Bunları kendini bilen zaten yapar yapıyorda zor demez

Yorumla
  • Lordkindom34
    Lordkindom34 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 46 , eic 83%
    +1 yıl

bak yavrum,... yaşın kaç bilmiyorum ama bunu bilmeni isterim ki bakarsan okuyorsan ne bu yorumu yapıp kendini yor ne evlenmeyi düşün.. oku adam ol... evde hakkın olsun konuşmaya tek "Lider" ol... okuyanın dili vardır okumayanın dili bırak hiç bir şeyi yok... mahsum kedi gibi beklersin kenarlarda sorulduğunda cevap verirsin asla soru soramasın...
    evet evlilik en düşük kalite benim gözümde, tabiki evleneceğin kişiye bağlı kültürlü ön görüşlü birisi ise tabiki evet de...
    asla ve asla ne "Akraba",,,"hala"... "Amca",,, "Dayı",,, "Teyze" Çocuğu ne de ordan burdan seçmeli birisi... ne de alınmayacak birisine kendilerini sosyetik sanan ama evde gelini köle gibi değerlendirenler bile var...
    yani acıkcası,... acık gözlü ve mantıklı ol...

şimdiden kendine iyi bak... yanılma, şahsı gözlerin seni yanıltmasın

0
    0 Yorumla
  • sexy_girl
    sexy_girl Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 54%
    +1 yıl

Birbirinizi gercekden seviyorsaniz iste birbirinize sevgiliyken bile katlanip alttan almayi ogrendiyseniz kavgalarla nasil bas edeceginizi vs. biliyorsaniz evlilik guclendirir cunku evliligin sorumlulugunu ustlenmisinizdir onceden
    aksi halde olanlar ynai sevgiliyken canim cicim hic ne kavga ne ayrilik gormus ciftler evlendikden sonra birbirlerinden sıkiliyor bu yuzden evliligin getirdigi sorumlulugu tasiyamiyorlar bana hic bagirmazdi evlendik hep kiziyor vs. seyler duyuyoruz mesela
    yani benim dusuncem bu yonden

0
    1 Yorumla
    • g___ozgur
      g___ozgur
      +1 yıl

Haklısın

Yorumla
  • FrtDgny
    FrtDgny Takip Et
    Xper 2 Yaş: 41 , eic 88%
    +1 yıl

Merhaba; evet nefes, heyecan, cesaret, ve bazıları için zevk, ve bunun genel adına ''AŞK'' denilmiş... şimdi konunuza dönecek olur isek evlilik aşkı belirli zamanlarda öldürebiliyor amaaa neden öldürebiliyor. Çünkü evlilik hayatında hep aynıları yaşar isek ve monotonlaştırır isek ve sıkıcı bir hale getirir isek bu kaçınılmaz olabiliyor aslında bu çiftlerin kendi elinde tabi birde gerçek sevgi ile de alakalı olabiliyor, hani bazen çiftlerden biri der ki işte ben kocamı veya karımı seviyorum ama aşık değilim işte bu çok ama çok tehlikeli bir durum... neyse güzel bir paylaşım olmuş sevgi ve sağlıcakla kalın.

0
    0 Yorumla
  • fairtail
    fairtail Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 58%
    +1 yıl

Normal bir ilişkide duygular karşılıklı yaşanır. Evlilikte de aşkın ölmemesi için her iki tarafında birbirlerinin haklarına saygı göstererek, olduğu gibi hareket etmesi, sorunlarını da aileleri içine katmadan çözebiliiyorlarsa ilk elden mutluluğu yakalamış oluyor. İkinci aşamada da, eşler birbirlerine sevgi ve saygı çerçevesinde, sadakat duyguları ile bağlı, özveri ile birbirlerine yaklaşıyorlar ise romantizmi daimi yaşamak için bir adım oluyor. Üçüncü aşamada ise , eşler birbirlerine sürprizler ( tatil bileti ) , ya da özel anlarını paylaşacağı ortamlar yaratabiliyorlar ise evlilik aşkı öldürmez diye düşünüyorum.

0
    0 Yorumla
  • eyetoeye
    eyetoeye Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 61%
    +1 yıl

Eğer evlenmeden önce müstakbel kocanın ishal olduğunu, osurduğunu, kustuğu, işten gelince aç ve terli olduğunu, çamaşırlarını evin en ücra köşesine 90dan gönderebileceğini vs. hayal etmediysen yaşamadıysan, onun ev haliyle tanışınca "sen değiştin bıdı bıdı" diyip aşkını öldürebilirsin.
    Bu aynı şekilde erkek içinde kızı sürekli fönlü makyajlı elleri çamaşır suyu kokmadan görmek gibidir.
    Evlenmeden önce çok mutluyken devlerin aşkını yaşayan arkadaşlarım evlenince bu tarz sebepleri bahane edip o değişti, aşk bitti diye zırvalıyorlar.
    Ben böyle gördüm onlarda.

0
    1 Yorumla
    • Tijannn
      Tijannn
      +1 yıl

Güzel düşünce aslında söylediklerin doğru

Yorumla
  • Kisstanblue
    Kisstanblue Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

Evlilik kavramına yüklenilen kavrama göre değişebilir ama genel anlamda öldürmez.
    Evlenmek sevmek demek aşk demek onla uyumayı istemenin meşru hali belkide herşey icin.. Kıymet bilene değer verene aşk elbet bitsede zamanla yerini kuvvetli bir bağa ve sevgiye bırakır. İnsanlar birbirlerini tüketmedikleri sürece neden bitsin ki ve bunun içinde evliliğe gerek yok illa yeterli istesin bireyler hayatı paylaşmayı bir olmayı. Aşk deprem gibidir bunu sağlamlaştırır belkide evlilik tabi yine bakış açısına göre değişebilir şöyleki bazı bireyler gerek görmezler evliliğe şart değildir neyse yani aşk harmanlanır tahammülün bittiği yerde aşkın sevginin tacizi başlar... Diye uzar gider konu size başarılar :)

0
    5 Yorumla
    • viskilidans
      viskilidans
      +1 yıl

ben evlilik aşkı öldürür dedim :D

Yorumla
    • Kisstanblue
      Kisstanblue
      +1 yıl

Boşuna uzatmışım desene pembiş :( :D :D Kolay gelsin hıh :D :D

Yorumla
    • viskilidans
      viskilidans
      +1 yıl

kafam felaket karıştı ama ya :(

Yorumla
    • Kisstanblue
      Kisstanblue
      +1 yıl

Aynen baştan deseydin ona göre tezler sunardım sana ama bunca savunmadan sonra kafam tersine gitmiyor :D :D

Kolay gelsin sana :)

Yorumla
    • viskilidans
      viskilidans
      +1 yıl

teşekkürler :))

Yorumla
  • süperbenn
    süperbenn Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 37
    +1 yıl

İşlemesini bilenin elinde aşk, evliliği de, kişiyi de her gün yeniden diriltir. Evliliği yaşamak olmamalı amaç, aşkı yaşamak olmalı.

7
    0 Yorumla
  • dunyakactigozume
    dunyakactigozume Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

''Hep iki ‘’kişi’’yi aynı anda severek başlarız. Bu kişilerden biri sevdiğimizin yanı başımızdaki halidir, diğeri sevdiğimizin bizden uzaktayken zihnimizde bıraktığı imgedir. Sonra birleşir, birlikte yaşamaya başlarız. Aylar, yıllar geçer. Sevgimizde bir şey “eksilmiş” gibi gelmeye başlarsa bundandır. “Uzaktakinden” artık eser kalmamasından.'' demiş Haşmet Babaoğlu.

YAZININ DEVAMI İÇİN: link

1
    0 Yorumla
  • BERKAY123456
    BERKAY123456 Takip Et
    Yoda Yaş: 45
    +1 yıl

İnsanlar ilk birbirlerini beğendiği zamanlar bağımlılık olur, hep beraber olmak isterler, evlendiklerinde esas amaçlarına kavuşurlar, gerdek gecesi cinselliği yaşarlar, gerdek gecesi birbirinden bıkan var, belli süre geçince insanların yüzde 99 u birbirinden bıkar, evlilikte iki tarafta birbirinin olumsuz yönlerini görüyor, eşlerden biri veya ikisi saygısız davranıyorsa, birbirlerinin vücutlarını çok beğenmiyorlarsa daha çabuk bıkarlar birbirlerinden, çoğu kişinin evliliği bitik aslında, çocuk anneli babalı büyüsün diye, kadın bakireliğin önemli olduğu toplumda ayrılırsam evlenemem, cinselliği yaşayamam diye , oynuyor, evliliğini yürütüyor. Çoğu kişinin aşkı evlenince bitiyor, iki tarafta cinsellik için, çocuk için oynuyor. Evlilikte aşkın ölmemesi için iki tarafında birbirini isteyerek evlenmesi gerekir, çoğu kişi seviyorum diye yalan atıyor, amaç sürekli cinselliği yaşamaktır.

0
    0 Yorumla
  • kıymalıkek
    kıymalıkek Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl
    https://www.youtube.com/embed/N5RcwaqQV_k

Neden öldürsün ki ya bu mantığı anlamıyorum.Evlenmeden önce bireyler rahat olamıyor annem kızar babam görür yada vicdani olarak annemler böyle şeyler yapmamı istemezdi modlarında oluyorlar.Oysaki evlenince ne kadar rahat istediğin herşeyi yapabiilirsin sevdiğin insanla gezersin gece yarılarına kadar sarhoş olup sokak sokak bağıra çağıra dolaşırsın ,tatile gidersin,İstediğin kadar seks yaparsın ,hayatı paylaşırsın,ileride çocuk büyütürsün bence bunlar çok güzel şeyler.

0
    0 Yorumla
  • NightWitch
    NightWitch Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 43%
    +1 yıl

Öldüren şey evlilik değil, alışılan duygular bence. Hele bir de saygı kalmazsa, en ufak tartışmada ortalıkta küfürler, hakaretler uçuşursa o evlilikten hayır gelmez daha. Her şey aşık olmak değil.. Vefa, saygı, sadakat kaybedilince o ilişki de kaybedilir

3
    3 Yorumla
    • signorina39
      signorina39
      +1 yıl

Çok güzel yazmissn

Yorumla
    • NightWitch
      NightWitch
      +1 yıl

@signorina39 teşekkürler 🌹

Yorumla
    • signorina39
      signorina39
      +1 yıl

@NigtWitch 😘

Yorumla
  • ExoCiN
    ExoCiN Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Doğru kişi ile evlenmemiş isen eğer öldürür, Zaten öldüğünü hissediyorsan boşan direk :) Kasmaya gerek yok, benim evlilik ile ilgili en büyük korkum şu;
    Yapı itibariyle ben konuşkan biriyim ama korktuğum şey şu evlenip akşam ev içerisinde hatunum ile paylaşacak bir şey bulamamaktan korkuyorum...

Yani o evin içerisinde sürekli iletişim halinde olmamız gerek, düşünsene artık sıkılmışsın işten eve geliyorsun Bilgisayarı açıp dizi film izliyorsun ya da TV fark etmez yemekteyken bir kaç konu konuşuluyor standart monoton şeyler işte şu yaşandı bu oldu falan... SONRA? Bitti.

1
    0 Yorumla
  • yasinceeeee
    yasinceeeee Takip Et
    Xper 6 Yaş: 42
    +1 yıl

aşk zaten ölümlü ölümsüz olan sevgi aşkı sevgiye cevirirsen evlilik bir ömür gider

işte yanılınan nokta budur
    aşk denen nokta ilahi bir durumdur
    neden ilahidir
    aşk mükemmelliyettir
    peki
    insan mükemmelmidir
    hayır
    cünkü insan hata yapabilir hatalı doğabilir
    bedenen aklen
    biz allah a aşık olmaktan korktuğumuz için
    aşkı insanlarda doğada hayvanlarda ararız
    sonra aşkın onlar olmadığını görüncede
    hüsrana uğrarız.
    oysa sevgi öylemi
    onu öyle severizki
    geğirmesi şakıma
    osurması kahkaha olur
    kokması parfüm
    şimdi sana soruyourm
    sevdiğin hangisini yaparsa soğursun

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Evet öldürür çünkü erkek kadına cinsellik yaşamak için gidiyor. Kadını tavlamak için onun istediği gibi davranıyor yemeğe çıkarmak espriler yaomak hediyeler almak yüzük takmak hepsi buna dahil. Kadın da erkeği ruh ikizi zannediyor. Düğün sonrası 3 ay dolunca erkek tatmin oluyor ve kadından sıkılmaya başlıyor. Bir yandan eşler ev içerisinde çekici olmaktan uzak davranıp kendilerini salarken öteki yandan erkek yeni avlar peşine çıkıyor. Bazen kadın da ihmal edildiğini görüp dışarıda mutluluğu aramaya başlıyor. Ayrıca çocuklar da romantizmi öldüren başka bir faktör.

3
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Gizli Soran
      +1 yıl

Facia😞😞

Yorumla
  • Acar25
    Acar25 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 35
    +1 yıl

Aslında aşk, aynı insanı, sabahın körü uykudan uyandırdığındaki en sinirli hali ile de kabul edebilmek, aynı tuvaleti bir dakika arayla kullanabilmek, diz yapmış pijamalarla kanapede yastıklara sarılıp sızmışken bile şevkatle okşayabilmektir.

2
    0 Yorumla
  • Bebek_kokusu_
    Bebek_kokusu_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 62%
    +1 yıl

Konuya evlilik olarak bakmayın. Evet insanlar evlendikten bir zaman sonra monotonlaşıyorlar fakat sevgili olunca da bu böyledir. Bir zaman sonra flortler de bitmiyor mu? Yani aşkı gerçek olan için hiç bir zaman aşk ölmez. Evliliğin üstüne atmayın suçu

2
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (3821)
Devamını Gör(3866)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Evlilik aşkı öldürür mü?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evlilik aşkı öldürür mü? 3 cevap verildi
Evlilik aşkı öldürür mü? 23 cevap verildi
Evlilik aşkı öldürür mü? 91 cevap verildi
Evlilik aşkı öldürür mu? 58 cevap verildi
Evlilik aşk'ı öldürür mü? 43 cevap verildi
Evliklik aşkı öldürür mü? 38 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Dondurmalı haytalı yermisiniz? Sever misin?
  • Sen olsan şimdiki evinden taşınmayı düşünür müydün, neden?
  • İnsanın en ağır yükü nedir?
  • Görseldeki dizilerden kaç tanesini izlediniz?
  • Sence doğru insan kaldı mı?
  • Ayakkabıdaki kelebekler sizce nasıl duruyor?
  • Zevkleriniz hep aynı mı alakasız şeylerden mi oluşuyor?
  • Çok mu alaycısınız?
  • Aşık mısın aşka?
  • Çok hapşırır mısın?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨