Gaye Turgut

Uzmanlık Alanı: Sinema ve Televizyon

Oyuncu Gaye Turgut Kimdir?

1987 doğumlu olan Gaye Turgut, Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunudur. Aynı zamanda çift anadal ile Sinema - Tv bölümünü mezunudur. Anaokulunda yaratıcı drama ve dans çalışmalarına katılarak oyunculukla küçük yaşta ilgilenmeye başlamıştır. Okulun tiyatro grubunda yer alıp Cumhuriyetin 75. yıl çalışmalarında Bayrağımızın Gölgesinde adlı oyunla MEB başarı ödülünü almıştır.

Gaye Turgut, toplumsal duyarlılık göstererek, Ümraniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumunun sahnelediği Duvarların Dili adlı tiyatro oyununda rol almıştır. İyilik perisini oynadığı bu oyunda, diğer bütün oyuncular cezaevi sakinlerinden oluşuyordu. Aynı yerde tiyatro eğitimi vermektedir. Beni Affet dizisinden rol arkadaşı olan Deniz Evin ile evlidir.

Filmografisi

2002 Sevgi Ana Oya Televizyon dizisi
2005 Beşinci Boyut Ayla Televizyon dizisi
2008 Her Halimle Sev Beni Beril Vardar Televizyon dizisi
2010 Akasya Durağı Pınar Televizyon dizisi
2010 Kanıt Sibel Televizyon dizisi
2010 Yahşi Cazibe - Televizyon dizisi
2010 Türk Malı Derya Televizyon dizisi
2010 72. Koğuş Funda Sinema Filmi
2011 Yamak Ahmet Canfeda Televizyon dizisi
2011-2017 Beni Affet Bahar Kozan Televizyon dizisi
2017 Kurt Kapanı (film) Hülya Sinema Filmi
2017 Savaşçı (dizi) Çiğdem Teğmen Televizyon dizisi

Rol aldığı tiyatro oyunları

Cadı Kazanı - Arthur Miller (Tituba)
Çapraz Aşklar - Kandemi Konduk (Leyla)
Macbeth - Shakespeare (Lady Macbeth)
Hamlet - Shakespeare (Ophelia)
Jan Dark - Bernard Shaw (Jan Dark)
Tanrım - Huri Aykut (Dansçı-Koro)
Fehim Paşanın Konağı - (Mihriban)
Afacanlar Sirki - (Çocuk Oyunu) (Peri)
Kırt Kırt ile Cırt Cırt - (Çocuk Oyunu) (Havuç)
Sakarya Gençlik Türküsü - N.Fazıl Kısakürek (Dansçı-Koro)
Üç Kız Kardeş - Anton Çehov (Olga)

Eğitim: Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Lisansı

Gaye Turgut Son Paylaşımlar

Daha fazla detay görebilmek için kaydol ya da giriş yap

940 Xper puan
Çok Süper Görüş Sayısı
YÜKLENİYOR...