Peki Ecel kapını çalınca Aşkı mı? Sen den alacak, yoksa canını mı? Senden alacak. Ölen kim, kalan kim o vakit...
Bir ilişkiye başlıyorsunuz ve Aşk yaşasın diye bir imzadan korkuyorsunuz. Aşk yaşasın diye de bağlılıktan, sadâkatten kaçıyorsunuz.
Diyorsunuz ki; seviyorum, vallahi de, billahi de deyip, bir İMZA' dan korkacaksın. Ama İMZA' yı da atarsan da AŞK' ın mı? yalan olacak.
Yani sahte bir ilişki. Yani ikiyüzlülük değil mi?
Ben seni çok seviyorum, hem de deliler gibi deyip, ama İmza atmasam Aşkım dese ne diyeceksiniz. Ya da İmzayı atınca da; bak aşk meşk yok işine gelirse dese ne diyeceksin.
Her türlü ikisi de çelişki değil mi? Samimiyet yok. Adamlık yok, Karakter yok. O zaman biz bu ilişkiye Aşk demiyelim. Aşk Mukaddestir. O zaman bunun adı Kiralık İlişkidir, Kiralık Aşk' tır. Aynı Devre Mülkler gibi öyle değil mi? Yaz dan Yaza gider ihtiyacınızı görürsünüz. Sonuçta herkes kullanıyor değil mi? Bir kişinin değil. Bu Devre Mülk.
Şunu bilin ki; Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...
Sözlerim size dair değil canlar. Bu benim bakış açımdır. Sana verdiği sözü başkasına da verir. Çünkü ortada bağlayıcılık yok. Sonra da ben Aldatıldım demeyin. Orta da bir Aldatma da yok bence. Kiralık bir İlişki var.
Aşk kalbin gülümsemesidir. Sevgi gülümsemenin devamını getirmektir.
Ya sorumluluk almak? İşte orada derin düşünceleri dallandırıp budaklandıran bireylerin sözü gelir aklıma "evlilik aşkı öldürüyor" Evlilik aşkı öldürmez, güçlendirir. Aşk bitecek diye imza atmaktan korkma değildir o, sorumluluk almaktan kaçmadır. Aşkın devamı sevgiyle pekişir. Eğer bir ilişkide her şey gayet güzelse hayatı beraber paylaşmak, o yolda beraber yürümek de o kadar güzel olacaktır.
Ama sorumluluk alamayan, kendine güvenemeyen, ne istediğini net bilmeyen, iyi günde kötü günde birbirine kol kanat gerebilecek gücü kendinde bulamayan kişilerde erteleme ya da böylesi daha güzel düşüncesi mevcuttur. Evlenmek ilk önce güven ister. Güvenirsen paylaşırsın, güvenirsen huzurlu olursun. Sırf evlenmek için ya da yalnızlığına yalnızlık eklemek için evlenilmez. Ki zaten hem rahatça her şeyi paylaştığın, kasılmadığın, ruhunun özgürlüğünü beraber paylaştığın bir insanla hayatını birleştirmek için sabırsızlanırsın. Sonuç evlilik aşkı öldürmez. Kişiler aşkı öldürür, önemli olan kıymetli olanı almakta değil, kıymetinin bilinmesidir. 🙌🏻
hem öldürür, hem de öldürmez. Bunun sebepleri ise evliliğiniz nereye bağlı. İnançlı bir insan için güzellikler vs gelip geçici. Ama sevgi baki der Bunun için çabalar ve sonuç olarak bu ilişkiyi taze tutabilir. Ama buna rağmen zaman içinde evrilecektir. Bu açıdan bakmayalım yine bitmeyen aşklar var. Bu bütünüyle tatmin duygusu ile alakalı sanırım.
Öldüğü evlilikler de var elbette. Yani eski huylarını bırakamayan, hovarda, kaba vb erkekler ve herşeye alınan kadınlar örnek verilebilir. Bir tarafı suçlamıyorum ama olabilecek olan şeyler.
Yani bu iş öyle birşeyki, elinde olan değerini bilmez; bizim gibi olmayanda bekler durur :)
Evlilik aşkı öldürüyor. Ben 10 senedir evliyim ancak içimde ne bir sevgi kaldı ne de saygı. Karımı sevmiyorum ve artık bana çekici gelmiyor. Çocuklar ortada kalmasın diye boşanamıyorum. İlk zamanlar çok güzel anlaşırdık. Ancak evlendikten 5 yıl sonra sorunlar artmaya başladı o yüzden benim aşkım öldü...
Evlilik aşkı öldürmez. Evlenmeden önce aynalttıklarıyla ve dışarda gördüğümüz kadar taniriz ama evlendikten sonra birebir tanıma şansımız olur o tanıma anındaki olumsuz olan şeyler aşkı öldürür. Bence bir insan ne kadar doğal ve eş adayına olması gerektiği kadar şaffaf olsa o zaman. Evlendikden sonra da aşk ölmez diye düşünüyorum.
evlilik bence aşkı öldürmez ancak birbirini sevmeyen saymayan ihanet eden yalan söyleyen psikolojık şiddet uygulayan dahası istenilmeyen her ilişki istismarına yol açan etmenler evliligi ve ilişkileri olumsuz etkiler öldürür
Evlilik aşkı öldürmez karşındaki insan içindeki aşkı öldürür. Yaptığı hareketlerle tavırlarla ihanetle zaten çok az insan dengini bulur bu hayatta.. oda gerçekten yürekten seven insana binde bir denk gelir..
Merhabalar,
Aşk kalbin gülümsemesidir. Sevgi gülümsemenin devamını getirmektir.
Ya sorumluluk almak? İşte orada derin düşünceleri dallandırıp budaklandıran bireylerin sözü gelir aklıma "evlilik aşkı öldürüyor" Evlilik aşkı öldürmez, güçlendirir. Aşk bitecek diye imza atmaktan korkma değildir o, sorumluluk almaktan kaçmadır. Aşkın devamı sevgiyle pekişir. Eğer bir ilişkide her şey gayet güzelse hayatı beraber paylaşmak, o yolda beraber yürümek de o kadar güzel olacaktır.
Ama sorumluluk alamayan, kendine güvenemeyen, ne istediğini net bilmeyen, iyi günde kötü günde birbirine kol kanat gerebilecek gücü kendinde bulamayan kişilerde erteleme ya da böylesi daha güzel düşüncesi mevcuttur. Evlenmek ilk önce güven ister. Güvenirsen paylaşırsın, güvenirsen huzurlu olursun. Sırf evlenmek için ya da yalnızlığına yalnızlık eklemek için evlenilmez. Ki zaten hem rahatça her şeyi paylaştığın, kasılmadığın, ruhunun özgürlüğünü beraber paylaştığın bir insanla hayatını birleştirmek için sabırsızlanırsın. Sonuç evlilik aşkı öldürmez. Kişiler aşkı öldürür, önemli olan kıymetli olanı almakta değil, kıymetinin bilinmesidir. 🙌🏻
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dedikleriniz çok doğru.
@NeSenSor_NeDeBen Ben teşekkür ederim 🙏🏻😊