• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Ev & Yaşam

Evliyim, ev işi yapmak zorunda mıyım? (Sayfa 3)

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
1311
Evliyim, ev işi yapmak zorunda mıyım?
İş Soruları Çocuk Soruları Sevgi Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
24 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

113

Cevap

139

Cevap

Popüler Cevapları Göster(120)
  • Eraa27898
    Eraa27898 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 20
    1 yıl

Abla merhaba öncelikle ben deli gibi tıp okumak istiyorum sonralıkla evde ev işi yapmıyormusunuz evi kim temizliyor ya da yemek yapmayı biliyormusun?

0
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Valla ben yemek yapmayı hiç bilmem yani genelde kızlar univeristede ogrenir yemek yapmayı ben yoğunluktan öğrenemedim ve tıp son senemde evlendim. Eğer tıp hayalinse tabiki oku ama ben tıp okuduğuma pişman mıyım hayır değilim ama evli olduğum için bazen keşke diş hekimliği okusaydım diyorum cubku o daha kolay ve evlenip çocuk yapmak gibi bir düşüncen varsa daha rahat olursun diye düşünüyorum ama yine de doktor olup her şeye yetişen kızlar var. Hem evlilik hem meslek hem çocuk 3u 1 arada çok zor ama bazı kızlar yine de yapabiliyor yani. Sen eğer bunların hepsini birlikte yürütebilecek misin bence kendine o soruyu sor ve ardından mesleğini sec 😊 benim yengem var 45 yaşında o da doktor ve 4 tane çocuğu var. O da yemek yapamıyor. Günlük 1 öğün yiyorlar ve hepsi basit yemeler makarna nugget patates salatası falan bu şekilde yiyorlar.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Temizliği de ben ufak tefek yapıyorum çünkü ev hanımıyım su anda zor işleri yardımcı abla yapıyor. Eğer çalışırsam asla iş yapamam bu arada günlük 200 hastaya bakmak hiç kolay değil. Hastalarla uğraşmak çok zor. Hepsi hasta olduğu için genelde sinirli oluyorlar ve benim babam da doktor. Turkiyede illaki haberlerde okumussundur işte hastalar doktorlara saldırıyor diye. Bu tarz saldırma olayları tahmin ettiginizden çok daha fazla genelde kadın doktora saldırmazlar da erkek doktorlara çok saldırıyorlar. Babamin çalıştığı hastanede bir doktor ve hasta birbirine girdi babam ayırmaya çalışırken bile saldırgan babami boyunundan taşla vurdu. Babam aylarca boynundan zarar gördü.

Yorumla
    • Eraa27898
      Eraa27898
      1 yıl

Ben 18 yaşındayım ev temizliği yapmayı biliyorum ve Türk mütfagında ne varsa yapmayı biliyorum 6 kız kardeşiz ben evin 2 çoçugu olduğum için diğer çocuklara baktım ve bakmam hayla devam ediyor spor da yapıyorum günlük 30 dk ve doktor olmak çok zor biliyorum evlilik gibi bir hayalim yok tek hayalim elime bir meslek almak çünkü temelim ypk

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

E o zaman doktor olabilirsin yani çünkü doktor olmayı bir tek çocukluk hayali doktor olmak olanlar seviyor

Yorumla
    • Eraa27898
      Eraa27898
      1 yıl

Benim temel yok ya

Yorumla
  • Italyanaygiri0102
    Italyanaygiri0102 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    1 yıl

Yok canım olur mu sen hanlar da saraylarda yetiştin prenses cindrella sin sen sana temizlik yap yemek yap demek kimin haddine sen konum at biz yaparız yemeğini

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Yok ya o kadar de değil eşimin cani magnolia istedi sabahın köründe kalkıp yaptım bu kadar hayırsız değilim

Yorumla
    • Italyanaygiri0102
      Italyanaygiri0102
      1 yıl

Eşin hamile mi 🤣

Yorumla
  • Cilgingencxxx
    Cilgingencxxx Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26
    1 yıl

Vefa borcun var AMA bu da insanlikliktir ed hakkindir bans gore kocam calisacak aksamlar gecelere kadar Ben evde olucam hep kocama yemek yapmiyicam insan kendini kotu hisseder

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Hayır ya öyle de değil. Ben zor iş yapmıyorum ama makarna pizza hamburger falan yaparım ben. Hatta daha yeni mantarlı kori soslu tavuk sote yapmayı öğrendim. Yanı basir yemek yapıyorum ama zor asla yapmam

Yorumla
  • Ififid
    Ififid Takip Et
    Xper 1 Yaş: 25
    1 yıl

Hem calışmıyorsun hem de isten dönen adami ev isi yaptir degme keyfime. Yapacaksin tabii ne olacakti. Adamdan gecinirken iyi iki yerin daha tozunu mu alamıyorsun

0
    2 Yorumla
    • Ififid
      Ififid
      1 yıl

Simdiki kadinlar iyice tembellesti

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Kocam ev isi yapmıyor ki. Kadın gelip ev isi yapıyor. Kadın olmasaydı ben yapacaktım tabiki

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Evet doğru hatta dinen o eve 3 kadın daha getirme hakkına sahip eşin

0
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

" HAK " demek doğru değil çünkü hak dediğin kesinlikle alınması gereken bir şeydir. Çok eşlilik dinde vardır ama çok dinen rağbet gören bir şey değildir ve bunun şartları var yani her önüne gelen ikinci bir eş alamıyor. Alırsa düpedüz helal olmayan bir evlilik yapmış oluyor yani bildiğin aldatma metres tarzı bir şeye dönüşüyor. Keşke insanlar bunu anlasa

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Senin iş yapmak zorunda değilim demenle onun ikinci üçüncü ve dördüncü eşi almak istemesi eşit seviyede buna emin olabilirsin :) hatta bununla ilgili kıssalar var anlatılır. Erkeğe bu hak veriliyor ki işte böyle karısının afra tafrasından, veya doğum tatilinden yıpranmasın. Harama bulaşmasın da yine gitsin nikahlı yaşasın diye. Keşke insanlar bunu anlasa :) ben kocanın yerinde olsam hemen ikinciye oda hazırlatırdım beraber yaşardınız o hem iş yapar hem kocanı memnun ederdi sen yine keyfine bakmaya devam ederdin ne güzel işte :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Tamam canım benim eşim bana sen rahat ol kendini yorma dedi ve abla geliyor temizliğe. Ben hizmetçi değilim sen de artık kendi tercihinle hizmetçilik yaparsın. Ben baba evinden bu şekilde yasamaya alıştım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Benim için hiçbir sorun yok soruyu soran sensin :)

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Senin gibi düşünen bir kız eximin başına hatta daha beteri amin aminn

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Süslenmesinde pis olsun inşallah onun başına gelen😄

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

😂😂 ay duanı geri çek bence cunki ben evde eşimi çok simartiyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Sen dediğin için değilde beddua doğru değil geri çekiyorum. Ben en başında dedim Allaha havale ettim. Allahim en güzel şekilde herkesin hakkını verecektir

Yorumla
  • maskeliadam09
    maskeliadam09 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    1 yıl

Adamda eve para getirmek senin ihtiyacını karşılamak zorunda değil hayat arkadaşı aldı adam senin giderlerini değil.

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Valla adam çalışmak zorunda ya

Yorumla
    • maskeliadam09
      maskeliadam09
      1 yıl

Çalışır parasını kazanır yer. Sende çalış sende kazan sende ye

Yorumla
  • Alperen353535
    Alperen353535 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    1 yıl

Sonra hayat müşterek, kadın erkek eşit bilmem ne dimi. Erkek çalışsın mal mülk yapsın sonra bosan al yarısını götür. Adalet o kadarda adil değil erkeklere.

0
    0 Yorumla
  • Anlamadimmkartanesi
    Anlamadimmkartanesi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25
    1 yıl

Hiçbir şeye katkıda bulunmayıp sana para kazanmaya giden eşine güzel yemekler yapmayacaksan sen bu ilişkide gece işini gör bitir kadını mısın?

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ya ben zor iş yapmıyorum sadece ama kocama yemek yapıyorum makarna falan zaten başka yemek yapamıyorum

Yorumla
    • Anlamadimmkartanesi
      Anlamadimmkartanesi
      1 yıl

Tamam kadın yemek yapsın diye bir zorunluluk yok fakat söylediklerin kocam zaten beni böyle kabul ediyor maddi durumu da iyi. Direkt bastan kestirip atmışsın ev işi yapmam vs vs diye. Makarnayla ömür mü geçer. Yani yapamıyorum diye bir şey yok. Tıptan mezun olmuş birisi istese ne yemekler yapar kendini kandırma. Yani benim sinir olduğum nokta temizliğe birini cagirabilirsin ona okey ama eşine bi sıcak yemeği çok görmen ilginç

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Yemek yavaş yavaş öğreniyorum yani normalde kızlar univeristede igrenir ama tahmin edersin ki tıp okuyan birinin yemek yapmaya vakti olmaz

Yorumla
  • pvcu2929
    pvcu2929 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 29
    1 yıl

eğer çalışmıyorsan ve ev hanımıysan, kocan ne iş yapıyor bilmiyorum ama her hafta temizlikçi tutman bence biraz fazla.

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ben cidden ev isi yapamıyorum ki. Ufak tefek günlük işleri yaparım ama sabahtan akşama kadar temizlik yapan kadınlar oluyor ya asla onlardan olamıyorum ben yoruluyorum

Yorumla
  • zibababab
    zibababab Takip Et
    Xper 3 Yaş: 22
    1 yıl

o zaman kocan da hizmetci degil eve para getirmek zorunda degil? ne sacma sey sormussun ya anlamadim gitti valla. isine geldigi gibi yazmissin valla.

0
    3 Yorumla
    • zibababab
      zibababab
      1 yıl

hayrina mi yasiyosun evde? benim evdeki görevim suslenmek diyo bi de. evdeki gorevleri bolusmussunuz coktan, eve kocan para getiriyosa diger isler sende. kalk git calis kocan yapsin senin yapman gerekip de yapmadiklarini 😀😀

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Kocam eve bakmak zorunda ki. Ayrıca ben evde yan yatmıyorum. Basit temizlik işlerini yapıyorum. Ama zor işlere bulaşmam. Onun dışında spor salonuna gidiyorum almanca kursuna yazıldım epoksiden anhrtarlik ve kolye yapmayı öğrendim kanaviçe ve örgü bile yaptım mum yapmayı öğrendim. Hamile olmasaydım da sabun yapmayı öğrenecektim

Yorumla
    • zibababab
      zibababab
      1 yıl

nasilsa eve para getiren var diyerek belese yasiyosun. haberin olsun. ne guzel hayat ya yok kanavice yok o bu su hahahahaha hayat size güzel

Yorumla
  • jefi1234
    jefi1234 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    1 yıl

Ozaman sende çalış üniversite bitirme nedenin bir şeyleri görev almak içindi ama dimi hem sevdiğin abla senin görevlerini yerine getirmek zorunda mı

0
    16 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Üniveriste bitirme nedenim sadece kulturlenmek ve üniveriste ortamı görmek ayrıca o abla kendi isteğiyle geliyor kimsesi yok ve çalışmak istiyor ben de onu getirdim zorla getirmedim ki

Yorumla
    • jefi1234
      jefi1234
      1 yıl

Tıp fakültesi gibi zor bir bölümü sırf kültürlenmek ve ortam için gitmezsin kariyer hedefin için gidersin yoksa herhangi bir bölümde bitirebilirdin sesin eşine hizmet ikramdan ama sen yapmıyorsun kadına maddi açıdan yardımcı olmak için çağırıyorsan bir şey diyemem

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Senin ikramdan anladigin benim çalışıp maaşımı kocama vermem mi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ve ben kulturlenmek için okudum sana mi soracaktım çalışmak istemiyorum

Yorumla
    • jefi1234
      jefi1234
      1 yıl

Senin hizmet etmekten anladığın çalışıp kocana para vermenmi ev ekonomisi beraber omuzlasına daha güzel olmazmı madem yapmıyorsun ev işlerinde yardımcı olsan biraz kendi ev hanımı konumuna getirmemek için yapmıyorsun belliki

Yorumla
    • jefi1234
      jefi1234
      1 yıl

Ozaman sen tıp fakültesi mezunu değilsin tıp çok zor öyle herkes bitiremiyor bildiğin doktorsun çalışmak istememeni anlamıyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Tip mezunuyum tıp okumak hatamındı zaten çalışkan bir çocuktum ve okuyup bitirdim ama şu anda çalışmayı düşünmüyorum neden kendimi yorayim?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ayrıca zaten maddi acıdan destek olmak zorunda değilim ama nezaketen ve esimi sevdiğim için maddi destekte bulunuyorum bulunmadigimi kim söyledi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Eşimle kirada oturuyorum ev alacağız ve evin yarısı benim paramdan diğer yarısı kocamin parasından olacak yani evin yarısı benim adıma diğer yarısı kocamin adına olacak

Yorumla
    • jefi1234
      jefi1234
      1 yıl

Peki ne okumak istiyordun da tıpı Seçtin içinde böyle bi istek olmasa yerine getirmezdin sonuçta kariyer hedefi olan bir bölümü seçmişsin hem çok feminemsi konuşuyorsun aynı evde yaşıyorsun illaki görev dağılımların olucak bir zaman sonra istemesende bazı şeyleri sorumluluklarını yerine getirceksin bundan kaçış yok nezaketen destek olmandan biraz garip bak ben sana destek olmuyorum seni kırmamak için nezaketen yapıyorum demek gibi bir şey eşin sana nezaketen baksa çıldırırsın bu görevi değilmiş gibi

Yorumla
    • jefi1234
      jefi1234
      1 yıl

Çalışmadan hangi parayla evin yarısını karşılayacaksın

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Kirada 1 tane evim var birikimim var işte. Evet ben eşime maddi olarak destek olmak zorunda değilim ki. Ama eşim tek başına bu yükü kaldırmasın diye ona yardımcı olacağım cubku onu seviyorum yani 1 evi tek başına alması uzun sürer ya da borç alması gerekir haliyle borçlu erkek stresli oluyor o stresi kocama yaşatmak istemedim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ayrıca ben çalışacağım ki yani tıp okudum ama ileride çalışacağım şimdilik çalışmak istemiyorum zaten yeni mezunum 1 senedir çalışmıyorum ve zaten 2 aylık hamileyim

Yorumla
    • jefi1234
      jefi1234
      1 yıl

Kirada nasıl bir tane evin var babadan kalma mı ev alana kadar kiradaki evini kullansanız daha mantıklı olmaz mı, keşke soruyu sorarken bu şekilde detaylandırarak yazsaydı 2 aylık hamile olman durumu değiştirir şu an için çalışmak istemiyorsun ilerde çalışırsın

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

O babadan kalma ve ben 3 yıllık sözleşme yaptım diye kiracıyı çıkarmamistim ayrıca evin konumu da çok uzak. Ben o kadar uzak yerde oturamam. Ben şimdi hamileyim ama hamilelikten önce de ev isi çok yapmam. Günlük olarak yatak toplarım hali supurum eşim ve benim kıyafetleri makineye atarim bulaşık varsa da bulaşıkları makineye dizlerim. Ama mutfak yıkamak , lavabo yıkamak, balkon yıkamak, toz almak , yer silmek bunları yapmam ben. 1 senedir çalışmıyorum ve zaten hamileyim yani. Anca 2 sene sonra çalışırım eğer canım isterse ve durumum müsaitse

Yorumla
    • jefi1234
      jefi1234
      1 yıl

Hahsa yazacak mecalim kalmadı bir neyse çok uzadı Allah yardımcınız olsun çocuğunuzada iyi bir gelecek diliyorum

Yorumla
  • polataltndg
    polataltndg Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    1 yıl

Yok öyle bir şey hem ayranım dökülmesin hem götüm s! k! lmesin

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Kısaca bu hayatta ot gibi yasiyirum kimseye faydam yok desene 🚩🚩🚩🚩🚩

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Cok tuhafsin valla ya beynim yandı okurken

Yorumla
  • dr_kadikoy
    dr_kadikoy Takip Et
    Xper 2 Yaş: 40
    1 yıl

tıp fakültesi bitirip evde süslenip oturmak da bir değişik

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Evde oturup suslenmiyorum. Ingilızce zaten biliyorum almanca kursuna yazıldım. Epoksiye baya baya merak saldım anahtarlık kolye yapmayı öğrendim. Spor salonuna gidiyorum. Kanaviçe ve örgü öğrendim mum yapmayı biliyorum. Bunlarla uğraştım hep

Yorumla
    • dr_kadikoy
      dr_kadikoy
      1 yıl

tebrikler o zaman dışardan hep eleştirilirsin ama mutluysan sorun yok. Ben de almanca öğrendim

Yorumla
  • scorpion026
    scorpion026 Takip Et
    Master Yaş: 40
    1 yıl
    Ev & Yaşam konusunda 329 cevap paylaştı.

eşinde senle evlenirken sana banka olmak için eşşek olmak için evlenmedi eşinde çalışmasın o zaman

0
    0 Yorumla
  • KelebekBlossom
    KelebekBlossom Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl

Ne güzel bir hayat kıymetin bilinir

2
    0 Yorumla
  • Aleynaecrinkarataş
    Aleynaecrinkarataş Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    1 yıl

Kesinlikle sen haklısın ev arkadaşı aldı hizmetçi değil iş yapılicaksa birlikte yapılır yapilmicaksa yapilmaz

0
    0 Yorumla
  • Esmercansu7
    Esmercansu7 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    1 yıl

Yapmicaksan evlenme tabiki adam isten gelip. sana yemek hazrlicak degil ya nasil kiyablcen evet ikramidir ve sevaptir bunlari yaparsan

0
    0 Yorumla
  • vampircarmillaaa
    vampircarmillaaa Takip Et
    Xper 3 Yaş: 25
    1 yıl

Çalışmak isteme ev işi yapmak isteme bosar seni adam hizmetçiyi alır

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

😂

Yorumla
  • Cindirella97
    Cindirella97 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28
    1 yıl

doktor olup evde oturmak mı neden 7 sene okudun ayrıca kocanda doktor mu

0
    8 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Kocam doktor değil. Kocam diş protez mezunu kendi diş protezle uğraşıyor ayrica ticaret işi var

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ya ablam 2023 mezunuyum ben. 2022 de evlendim. Yanı ben henüz 1 senedir çalışmıyorum sadece herkes mezun olduğu gibi çalışmak zorunda değil. Ben şu anda çalışmıyorum ama ileride çalışacağım.

Yorumla
    • Cindirella97
      Cindirella97
      1 yıl

ama doktorlar cok calısır aılene vakıt ayıramayabılırsın belkıde ev hanımı olman daha ıyı zaten esının guzel işi var tıcaretle ugrasıyor paraya ihtiyacınız yok cocuk buyut

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Biliyor musun zaten eğer çalışmaya başlarsam büyük ihtimal ilk 2 senem hep nöbet tutmakla geçecek ben evliyim ve hamileyim geceleyin nasıl nöbet tutayım?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Benim babam da doktor bu arada. Ama şu anda devlette çalışıyor. Eğer ileride kendine ait bir muayenehane acarsa devlette çalışacağıma babamin yanında çalışırım daha iyi babam en azından nöbet falan vermiyor

Yorumla
    • Cindirella97
      Cindirella97
      1 yıl

Bencede boş ver çocuk büyüt okudun diye illa çalışmak zorunda değilsin maddi durumunuz iyi zaten kendıme vakıt ayır çocuklarınıza iyi yetiştirirsin bakırsın onlar büyüyünce çalışmaya başlarsın ama doktorluk kolay değil çok çalışırlar ve esınle aran açılır bence vakitsizlikten

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Biliyorum benim babam doktor olduğu için gayet iyi biliyorum babamin telefonu 7/24 çalışıyor sürekli hasta hemşire sekreter arıyor. Geceleyin bile telefonu susmuyor hatta bazen acil bir durum oluyor gece 2de 3te babam evden çıkıyor. Ben bunu yapamam yani. Ben max masa arkasında çocuk gelir ateşine bakar ilaç yazarim tansiyon ölçerim burun kanaması ilacı yazarim vs vs

Yorumla
    • Cindirella97
      Cindirella97
      1 yıl

Evet bir kız için cok zor meslek yani

Yorumla
  • BÜYÜKSEVERMİSİN
    BÜYÜKSEVERMİSİN Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    1 yıl

Umarım birinin hayatını alt üst etmemiş sındır sen

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Komşu kızı gelsin yapsın yemek hazırlasın eşinize sizde gezme gidin

1
    0 Yorumla
  • Mineral2023
    Mineral2023 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40 , eic 100%
    1 yıl

Maddi gücünüz yerindeyse harcayın gitsin.

1
    0 Yorumla
  • Yildizkos3
    Yildizkos3 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Eşinle birlikte yap

1
    0 Yorumla
  • HideMan63
    HideMan63 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    1 yıl

Yok bence senin evde yatman lazım boş ver

Ula varya bı KS mmall dolu abına k

1
    0 Yorumla
  • CoffeeAndCoffee
    CoffeeAndCoffee Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 98%
    1 yıl

Valla haklısın bacım.

1
    0 Yorumla
  • Алеся_Хира
    Алеся_Хира Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl

Kocan nasıl mutluysa öylə.

1
    0 Yorumla
  • WernherSchwarzchild
    WernherSchwarzchild Takip Et
    Xper 4 Yaş: 44
    1 yıl

Eşin problem etmiyorsa sorun yok ama bunu mahkemeye taşırsa kazanır.

1
    0 Yorumla
  • Altinbasakk
    Altinbasakk Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 100%
    1 yıl

He bacım he, sen haklısın aynen böyle devamke

1
    0 Yorumla
  • pusatbirgün_
    pusatbirgün_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 125 , eic 100%
    1 yıl

Ne gerek var ev işine dimi 😂😂

1
    0 Yorumla
  • çok_yaramazınız
    çok_yaramazınız Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 50%
    1 yıl
    Ev & Yaşam konusunda 332 cevap paylaştı.

Paran varsa her işi yaptır

1
    0 Yorumla
  • Elıfsıla11
    Elıfsıla11 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Hiç kimse hiçbir şeye mecbur değildir

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Kocana veriyor musun bari onun için para da istersin

2
    2 Yorumla
    • Belirle
      Belirle
      1 yıl

Bu yorum çok iyi 😂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ya o kadar da değil 😂

Yorumla
  • mangekyueyez
    mangekyueyez Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    1 yıl

Tabii? Kadın deyil misin? Yüce Rab bizden bunu istiyor. İyi forumlar

0
    0 Yorumla
  • betthhyy
    betthhyy Takip Et
    Xper 1 Yaş: 20
    1 yıl

Mutluysaniz sıkıntı yok ya kolay seyler zaten yemegi halledersin yavas yavas

0
    0 Yorumla
  • borluO
    borluO Takip Et
    Xper 3 Yaş: 34
    1 yıl

Taniki yapmak zorundasın üşengeç sen hizmetçi tut kendine

0
    0 Yorumla
  • Zeynep_qwr
    Zeynep_qwr Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24
    1 yıl

Ev işi yapmak zorunda değilsin eşinle mutluysanız devam

0
    0 Yorumla
  • hapybird
    hapybird Takip Et
    Xper 3 Yaş: 22
    1 yıl

Yapmalısın kocan nasıl evi geçindiriyorsa evini temizlemek yemek yapmak da senin görevin

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    1 yıl

Peygamberimizin bir sözünü paylaşmışın Peki dinen bütün herseyi yapıyormusun namaz oruç kuran vs vs

1
    0 Yorumla
  • Kuşadali88
    Kuşadali88 Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl

Ben araştırdım böyle bir hadis yok 😄

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Araştırmış olsaydin bilirdin ki bu hadis sahih bir hadis ama işine gelmediği için..

Yorumla
    • Kuşadali88
      Kuşadali88
      1 yıl

Kaynak yazar mısın? Araştırmamı derinleştireyim.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Kusura bakma hafifi iqsüzlük görüyorum sen nasıl tıp okudun?

1
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Temizlik yapmiyorum diye zekasiz mi oldum? Ayrıca düzgün yazmayı öğren sonra millete laf at

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Benimki bir klavye hatası düzeltilir seninki zor ama haydi sana kolay gelsin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Kendinde hata diye bulduğunda temizlik yapmamak cidden çok ironik

Yorumla
  • Sakaryalim
    Sakaryalim Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 38%
    1 yıl

Kesin troll. İnanmayın arkadaşlar :)

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

teşekkür

Yorumla
  • özgürrkiizz
    özgürrkiizz Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 71%
    1 yıl

Merak ettim sizin evde şu an yemekleri kim yapıyor

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Eşim 😂 tabi ben de yardım ediyorum ya da hazır söylüyoruz. Eşim çiğ köfte yoğuruyor mesela ben de ona maydanoz ve soğanı doğrarım ya da genelde makarna yaparım. Bu şekilde ama dolma icli köfte sarma falan yapmıyorum zaten yapmayı bilmiyorum

Yorumla
  • jelibonlukoftee
    jelibonlukoftee Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21
    1 yıl

istedigin gibi yasa ailesiyle evli degilsin

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Aramız çok kötü onlarla ya huzursuzluk yaratıyorlar tek sebebi de neden eve kadın gelip temizlik yapıyor neden ben yapmıyorum tek sebep bu

Yorumla
    • jelibonlukoftee
      jelibonlukoftee
      1 yıl

aran iyi olmak zorunda degil birak onlar kendi kendine kudursun esinle iyiysen gerisinin onemi yok

Yorumla
  • cimcifbey
    cimcifbey Takip Et
    Xper 1 Yaş: 24
    1 yıl

evet kadın ayaklarımı yıka ve bana kömbe yap

0
    0 Yorumla
  • FigmudSreud
    FigmudSreud Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

e sen ne işe yarıcan bu evlilikte

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Kocamı simartip mutlu edicem 😂

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Eğer herhangi bir işte çalışmıyorsan ve eşin çalışıyorsa yapmak zorundadın. Eğer ikiniz çalışıyorsanız ikinizde yapmak zorundasınız.

0
    0 Yorumla
  • 3_FourLeafClover_2
    3_FourLeafClover_2 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 99%
    1 yıl

Yemekleri şu an kim yapıyor

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ya ben makarna yapabiliyorum makarna pizza falan yaparım. Geçen mantarlı kori soslu tavuk sote yaptım. Yanı bu tarz basit yemekleri yapıyorum hiç yapmıyorum değil. Eşim zaten her gün ise gitmiyor. Haftanın 3-4 günü işte oluyor. Onun ise gitmediği günlerde de o yemek yapıyor.

Yorumla
  • _gunes__00
    _gunes__00 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Eşin senin hamalın mı prenses?

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Yoo

Yorumla
  • Yoksulll
    Yoksulll Takip Et
    Xper 7 Yaş: 48 , eic 97%
    1 yıl

Yani sen varken ben mi yapacağım Aşk olsun

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

😂😂😂 yaaaa

Yorumla
    • Yoksulll
      Yoksulll
      1 yıl

Yaaaaaaaaaaaaa🤣🤣🤣🤣

Yorumla
    • Yoksulll
      Yoksulll
      1 yıl

Günaydın kalk kahvaltı hazırla

Yorumla
  • MarcusAntonyus
    MarcusAntonyus Takip Et
    Guru Yaş: 110 , eic 98%
    1 yıl

Eşin memnunsa sorun yok

0
    2 Yorumla
    • MarcusAntonyus
      MarcusAntonyus
      1 yıl

Ama 1-2 yıl sonra senden yemek yapmanı isteyecek bence.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Öğrenicem zaten çocuk yolda

Yorumla
  • kurumeyvecanavarı
    kurumeyvecanavarı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    1 yıl

Evet zorundasın kim yapcan başka

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Hizmetçi değilim ben

Yorumla
    • kurumeyvecanavarı
      kurumeyvecanavarı
      1 yıl

Kendi evinde hizmetçi olmazsın zaten ama bir yetişkin olarak sorumluluk alman lazım

Yorumla
  • alpp3838
    alpp3838 Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 99%
    1 yıl

Böyle bir hadisi şerif okumadım.

0
    6 Yorumla
    • Shazam6
      Shazam6
      1 yıl

Hemen bu soruya göre bulmuş ya bir de 😅

Yorumla
    • Shazam6
      Shazam6
      1 yıl

Ben de ilk kez duydum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

@Shazam6 ilk kez duyduysan ne güzel öğrenmiş oldun böyle güzel bir hadisi

Yorumla
    • alpp3838
      alpp3838
      1 yıl

Cennetlik kadının vasıfları var onu iyi biliyorum. Evine bakar çocuğuna bakar namusunu korur kocasına itaat eder. Namazını da kılar. Bunlar cennetlik kadının vasıfları

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Kocama itaat ediyorum namaz da kılıyorum hamileyim zaten çocuğuma bakacağım ileride

Yorumla
    • alpp3838
      alpp3838
      1 yıl

Maşallah... Allah hayırlı etsin 😊

Yorumla
  • Üniformalııcocuk
    Üniformalııcocuk Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 53%
    1 yıl

Sen bu kafayla nasıl tıp okudun?

0
    10 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Temizlik yapmıyorum diye tıp okuyamaz miyim

Yorumla
    • Üniformalııcocuk
      Üniformalııcocuk
      1 yıl

Nasıl başardın?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Nasıl başardım sence yani? Ben zaten çalışkan bir çocuktum

Yorumla
    • Üniformalııcocuk
      Üniformalııcocuk
      1 yıl

Yok onu demiyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Neyi diyorsun o zaman

Yorumla
    • Üniformalııcocuk
      Üniformalııcocuk
      1 yıl

Tıp okumana rağmen bu kadar cahil kalmayı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Cahil değilim ben. Temizlik yapmıyorum diye cahil değilim

Yorumla
    • Üniformalııcocuk
      Üniformalııcocuk
      1 yıl

Sorun temizlik yapmaman değil ki, düşüncelerin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ya nesi saçma mesela söyler misin

Yorumla
    • Üniformalııcocuk
      Üniformalııcocuk
      1 yıl

Anlatsam da anlamayacaksın. Onun için s*KT*r et boş ver

Yorumla
  • dunyadaMisafir
    dunyadaMisafir Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

Ah bir karım olsa senin gibi... çalışma

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ne diyorsun sen be

Yorumla
    • dunyadaMisafir
      dunyadaMisafir
      1 yıl

Kes ya ne diyorsun sen ne diyorsun Allah aşkına boş boş Ne lan ne yaparsan yap ya

Yorumla
  • erkansd
    erkansd Takip Et
    Xper 6 Yaş: 100 , eic 100%
    1 yıl

tıp mı okudun? yoksa sağlık bölümü mü.

0
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Tıp

Yorumla
    • erkansd
      erkansd
      1 yıl

niye okudun madem böyle düşünüyorsan, yani çalışmayacaksan.

Yorumla
    • erkansd
      erkansd
      1 yıl

çok zor bir bölüm ondan diyorum.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Şu anda çalışmak istemiyorum 2023 mezunuyum. Herkes mezun olduğu gibi çalışmak zorunda değil

Yorumla
    • erkansd
      erkansd
      1 yıl

sende haklısın

Yorumla
  • Kelimelerin-Efendisi
    Kelimelerin-Efendisi Takip Et
    Bilge Yaş: 41 , eic 100%
    1 yıl

Çok fazla sürmez evliliğin

0
    23 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Buna sen karar vermiyorsun 😂 çalışmadığım için evliligim bitecekse bitsin ben kimsenin hizmetçisi değilim

Yorumla
    • Kelimelerin-Efendisi
      Kelimelerin-Efendisi
      1 yıl

Çalışmadığın için değil. Bir Hadis-i Şerif paylaşmışsın ama sen o ikramı bile yapmıyorsun.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ileride çocuk yapacağım ve günlük olarak da temizlik yapıyorum zaten elimden gelen bu

Yorumla
    • Kelimelerin-Efendisi
      Kelimelerin-Efendisi
      1 yıl

O zaman erkek senin karnını doyursun yeter fazlası da onun ikramı çünkü. O da ikramı esirgesin senden.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Yoo erkek sadece karnımı doyurmakla sorumlu değil. Ben ac miyim ki karnımı doyuracak allah allah 😂 kocam benim her ihtiyacımi karşılamak zorunda. Bana servetlerini versin demiyorum ama ihtiyaç olan ne varsa almak zorunda hem dinen hem kanunen. Hatta hz muhammed bile dediki eğer kocanın maddi durumu iyi ise eşine hizmetçi almak zorundadır. Düşün yani bırak yemeyi içmeyi hizmetçi bile almak zorunda

Yorumla
    • Kelimelerin-Efendisi
      Kelimelerin-Efendisi
      1 yıl

Öyle bir hadis yok uydurma. Kocan her ihtiyacını değil zaruri ihtiyaçlarını karşılamak zorunda.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Yemin ederim var iyle bir hadis. Eşim tüm ihtiyaçlarımi gidermek zorunda babam önceden ne harcıyorsa aynısını harcamak zorunda. Ben ehliyet çıkarmak istiyorsam eşim karşılayacak, ben okuyorsam eğitim masrafını karşılayacak , kişisel bakım , makyaj...

Yorumla
    • Kelimelerin-Efendisi
      Kelimelerin-Efendisi
      1 yıl

Hayır değil yemin etme. iyi araştır. Eğer ki yok böyle bir hadis var dersen peygambere iftira atmış olursun. Bunu da okumanı tavsiye ederim.

www2.diyanet.gov.tr/.../...Koca%20Haklar%C4%B1.pdf

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Islâm alimlerinin sözlerini buldum söylediklerimin dogru olduğuna dair sana kanıt atabilirim hizmetçi konusunda

Yorumla
    • Kelimelerin-Efendisi
      Kelimelerin-Efendisi
      1 yıl

Lütfen rica edicem ama islam aliminin sözü peygamberin sözü değildir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ya bak mesela siz erkekler sinir oluyorsunuz ama cidden ben ne evde ne de dışarıda çalışmak zorundayim ve eşim tabiki de benim her ihtiyacımi gidermek zorunda ( mantıksız bir şey istemedigim sürece) . Buna sinirlenmemeniz lazım. Dinen Allah sizin için de gayet güzel haklar vermiş. Itaat gibi. O yüzden evet biz çalışmak zorunda değiliz ama itaat etmek zorundayız mesela.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Bu benim bahsettiğim hadisti ama ben hadisi türkçe olarak asla bulamadim arapça olarak buldum. Onu sana atarim sen de çeviriden bakarsın

Yorumla
    • Kelimelerin-Efendisi
      Kelimelerin-Efendisi
      1 yıl

Lütfen at bekliyorum

Yorumla
    • Kelimelerin-Efendisi
      Kelimelerin-Efendisi
      1 yıl

Eğer burada yazmaya çekinirsen diye de gizliden çıktım.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ya pardon ben tekrar baktım da galiba bahsettiğim hizmetçi konusu hadis değildi çünkü o kadar çok arttım ki internette o hadis cikmadi.
      Sadece islam alimleri bu konuda 2ye ayrılmış. Birinci kısım maddi durumu iyi olan erkeğin eşine hizmetçi getirmesi vaciptir demiştir. Ikıncı grup da maddi durumu iyi olan erkeğin eşine hizmetçi getirmesi farzdır demiş. Yanı her türlü hizmetçi getirmek zorunda bunda yanılmadım sadece hadis sanmistim

Yorumla
    • Kelimelerin-Efendisi
      Kelimelerin-Efendisi
      1 yıl

Farz değildir. Eğer farz olsaydı bu Kur'an da hüküm altına alınırdı. Bu konuda mutlaka bir ayet gelirdi. Alimler konusunda da İbn Âbidîn en söz sahihiplerinden biridir.

İbn Âbidîn hazretleri nafaka bâbında Bahr kitabından alarak diyor ki: Kadın un öğütmekten, ekmek yapmaktan, yemek pişirmekten çekinirse bakılır: Eğer kadın baba evinde hizmetçisi bulunanlardan ise yahud kendisinde bir illet bulunursa, kocası ona hazır yemek getirir. Aksi takdirde, kadının baba evinde hizmetçisi bulunanlardan değilse ve kudreti de varsa kocasının hazır yemek getirmesi vâcib değildir. Kadının ev işleri için ücret alması câiz değildir. Çünkü diyâneten onu yapmak kendisine vâcibdir. [Yani ev işi yapmazsa günaha girer; fakat ev işi yapmaya zorlanamaz. Kocası nafaka vermeye devam eder.] Velev ki eşrafdan birinin kızı olsun. Çünkü Peygamber aleyhisselâm, Hazret-i Ali ile Fâtıma arasında işleri taksim etmiş; dış işlerini Hazret-i Ali’ye, iç işlerini de Hazret-i Fâtıma radıyallahü anhümaya vermiştir. Halbuki Hazret-i Fâtıma bütün cihan kadınlarının hanımefendisidir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Farz olan her şey kuranda yazmıyor bu arada.

Yorumla
    • Kelimelerin-Efendisi
      Kelimelerin-Efendisi
      1 yıl

Ni’met-i İslâm’da nafaka bâbında diyor ki: Taâmın dışarıdan tedâriki erkeğe ve dâhilde hazırlanması kadına aittir. Çünki bu işler zevceye diyâneten lâzımdır. Resûl-i ekrem efendimiz hazretleri, Hazret-i Ali ile Hazret-i Fâtıma radıyallahü teâlâ anhümâ arasında, geçinme işlerini taksim buyurup, hâricî işleri Hazret-i Ali’ye ve dâhilî işleri Hazret-i Fâtıma’ya ait kılmışlardı ki, Hazret-i Fâtıma üstelik bütün kadınların seyyidesidir…Vâlide çocuğu emzirmek için cebrolunamaz. Babası süt anne tutar. Vâlideye çocuğunu emzirmek şer’an (hukuken) değil diyâneten vâcibdir. Çocuk annesinden başkasını emmezse çocuğunu emzirmek hukuken de vâcib olur.

Yorumla
    • Kelimelerin-Efendisi
      Kelimelerin-Efendisi
      1 yıl

Netice itibariyle, İslâmiyette kadın ev işi yapmaya ve çocuğunu emzirmeye mecbur değildir sözünü, hukukî bir borç olarak mecbur değildir şeklinde anlamak gerekir. Yani yapmazsa, zevc bunları zevcesine zorla yaptıramaz. Çocuk için de babası süt anne tutar. Kadın ev işi yapmasa da, çocuğunu emzirmese de nafakaya hak kazanır. Ancak kadın hizmetçilerle büyümüş zengin bir âilenin kızı olmadıkça ev işi yapmadığı için günaha girer. Sütü var ise, çocuğunu emzirmediği için de günaha girer. Çünki bunlar kendisine diyâneten vâcibdir. Zengin kadına zengin nafakası verilir. Yani kocası hizmetçi tutar. Kadının ev işlerini yapması, zevcine teberru ve ihsandır. Çok sevaptır. Ev işi yaparsa veya çocuğunu emzirirse ücret isteyemez. Çünki erkeğin vazifesi, dışarıdaki işleri, kadının vazifesi içerideki işleri yapmaktır. Zevc de zevcesinin bu ihsanına karşı ihsanda bulunur. Ben ev işi yapmaya mecbur değilim diyen kadın, nafaka olarak fıkıh kitaplarında yazan asgari mikdara (her yıl için bir kat elbise) mahkûm olmayı göze almalıdır.

Yorumla
    • Kelimelerin-Efendisi
      Kelimelerin-Efendisi
      1 yıl

Farz olan her şey Kur'an da vardır. Vacip ya da sünnet olan yoktur.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Farz olan her şey kuranda yok. Varsa da her şeyin detayları yazmıyor kuranda mesela kuranda namaz geçiyor ama namazın nasıl kılınacağı yazmıyor biz bunu peygamber efendimizden öğrendik. Farz diyen islam alimleri de adi üstünde ALIM yani belli bir kaynak üstünde çalışıp farz olduğu sonucuna vardı. Neye göre farz olduğuna karar verdiler onu bilmiyorum araştırmadım o kadar ama onlar da tabiki kafalarına göre bunu söylemiyorlar zaten youtube de çoğu din alimi bazı şeylerin farz mi vacip mi olduğuna nasıl karar verdiğini anlatıyor merak ediyorsun ordan bakabilirsin adamlar cahil değil yani

Yorumla
    • Kelimelerin-Efendisi
      Kelimelerin-Efendisi
      1 yıl

Namaz kılmak farzdır ve kur'an da bu ayetlerle mevcuttur. Sadece nasıl kılanacağını da Peygamber efendimizin nasıl kıldığına bakarak kılıyoruz. Yani FARZ olan her şey kuranda var detaylarını da Peygamber efendimizden öğreniyoruz sadece.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Evet işte

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Paran varsa no problem.. keyfin bilir

1
    0 Yorumla
  • Valkriye_95
    Valkriye_95 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 82%
    1 yıl

Yani. Biraz şımarıksın sanki

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (72)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Ev & Yaşam > Sorular > Evliyim, ev işi yapmak zorunda mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Ev işleri yapmak zorunda mıyım? 64 cevap verildi
Ev işi yapmicam artık haklimiyim? 3 cevap verildi
Evin her işini ben yapıyorm? 5 cevap verildi
Eşim ev hanımı. Ev işlerine yardım etmem gerekli mi? 108 cevap verildi
Ev işini çok seviyorum. Evlenince bütün ev işlerini ben yapsam olur mu? 24 cevap verildi
Evde her işi ben yapiyorum ama baskalari işimin ustune konuyo? 5 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Yaş aldıkça üzülüyor musunuz?
  • Gerçekler biz kabullenemediğimiz için mi acıdır?
  • Acı bir gerçek mı sahte bir mutluluk mu tercih edersin?
  • Eldorina Gizem Çağları seviyor musunuz sizce nasıl birisidir?
  • Hayatınızda kaç defa araç kazasına rast geldiniz?
  • Sevince çılgınlaşır mısın?
  • Sevgilinizin bir bakışı, sizi etkilemeye yeter mi?
  • İki insan birbirini sevdikten sonra sizce yaşın önemi var mı?
  • Eşyalarımızı atarken neden zorlanıyoruz, geçmişe bağlılık mı sizce?
  • Bu evimizin yeni üyesi 6. Kedim 😹 adı ne olsun sizce?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨