Çalışıyordu önceden, o zaman ediyodum. Yaklaşık 7 aydır çalışmıyo, çalışmak da istemiyo zaten bıktım her sabah erkenden kalkmaktan falan dedi iyi dedim, tek maaşla bi şekilde geçiniyoruz, hatta çoğu zamna mesaiye de kalıyorum ek gelir için. Eve geldiğimde dinlenmek istiyorum ama beni çamaşırları katlamaya yerleri silmeye falan zorluyo. Zorunda mıyım? Çocuğumuz yok
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBen evlilik birliğinde adil ve dengeli iş paylaşımından yanayım. Sen evin geçimini sağlarken eşinin yardım adı altında seni ev işlerine ortak etmesi adil olmaz.
Erkeğin yapması daha uygun olan veya gerçekten yardımı gereken bazı işleri sen yapmalısın: perde asmak, silikon çekmek, tadilat/tamirat, vs. Onun dışında kendi suyunu kendin almak, çamaşırlarını sepete atmak gibi kişisel işlerini de genel olarak senin yapman daha uygun olur.
Zaman zaman birbirinizin görev alanına girebilirsiniz. Bu sizin o anki jest yapma isteğiniz, durumlarınızın elverişliliği, ev işlerinin çokluğu gibi koşullara göre değişir.
Hayat sadece ev içinde müşterek değildir. Eve maddi kaynak sağlama konusunda da müşterektir. Ve bence en temel gereksinim de budur. Zira diğer iş ve ihtiyaçlarınızı görmeniz önce bu şartı sağlamanıza bağlıdır. Bu nedenle hayatınızı ilgilendiren işleri aranızda dengeli şekilde dağıtmaya çalışırken yüklendiğiniz görevin azımsanmasına müsade etmeyin. Kendinize haksızlık etmeyin. Ona da haksızlık etmeyin.
Şunu da unutmayın: eşiniz çalışmak istememiş ve her sabah kalkmaktan bıktığını ifade etmiş biri olarak ev işleri de dahil taşıdığı her yükü hafifletmeye ve başkalarına yüklemeye meyilli bir yapıda olabilir. Bu konuda sizi manipüle edebilir.
Sonuç olarak bir işi yapıp yapmamanız konusunda; durumun özelliğini, eşinizin kişisel yapısını, boşa geçirdiği veya eğlenceye ayırdığı zamanı, yorgunluğunu, sizin yorgunluğunuzu, ev işlerinin o andaki yoğunluğu, genel olarak yük dağılımını, işi yapmaya kimin daha elverişli olduğunu, işin birlikte görülüp görülmeyeceği vs hususları bütüncül olarak değerlendirmeniz sonrasında adil bir düşünceye varmanız gerekir.12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim abi uzun uzun görüşün için. Hiç öyle suyumu getir şunu yap bunu yap diyen biri değilim. Çamaşır sepeti vardır kendi çamaşırlarımı çıkarır oraya atarım, suyumu kalkar kendim alırım, yemeğim biter kalkar kendim koyarım. Ya da hafta sonu beraber vakit geçirebilmek için beraber yapmaya çalışırız işi. Ama iş günü de bunu çok normal bulamıyorum
- +1 yıl
Rica ederim. Yaşamınızın tüm detayına hakim olamam elbette. Yazdıklarım örnek mahiyetindedir. Zira aykırı davranmıyor oluşunuz bende bir karinedir.
İki söz paylaşayım:
“elini versen kolunu kaptırırsın”,
“sen iyilik yaptıkça onlar görevin zanneder”
Bunlar insanoğlunun genel eğilimi hakkında bilgi verir. Bu nedenle denge çok önemlidir. Çok iyi olmak dengeyi bozar. Buna alıştırırsanız sonunda siz cimri, kötü, düşüncesiz bir insan bile olabilirsiniz. Hem saygınlığınızı korumak, hem de kıymetinizin bilinmesini istiyorsanız benzer karşılıkları görmeden / göreceğinizi anlamadan kendinizden fazla ödün vermeyin. Sanırım bu konuda tavır koyma vaktiniz yaklaşmış.
En İyi Cevaplar
Çamaşır katlamak ya da ortalığı toplamak,
yani küçük işler için yardım etmelisin,
çünkü ev temizliğinde insanın beli kopuyor.
Tabi sende Kendince haklısın,
eşin ile oturup bu durumu sakince konuş.
Biz senin evliliğini ne bozabiliriz nede kurabiliriz.
En iyisi açık sözlü bir şekilde derdini eşine anlatmak olacak.
Çünkü o da zamanında çalışmış,
seni daha çok anlayacağını düşünüyorum.00 Yorumla
+1 yılHayır, ev kadınına yardım etmeye gerek yok. Zaten ev işleri çok kolay. Çalışmıyosa kendi yapabilir. Çalışmayan kadının ev işi yapmak için bol bol vakti var. Ev işi yapmak zorunda değil karısını çalışmayan erkek. Karın baya tembel biri. Hem çalışmak istemiyor, hem dünyanın en basit işi olan ev işlerini yapmak istemiyo
00 Yorumla
+1 yılÖnceden yardım etmişsin alışmış artık. Sen de yemekten sonra sofrayı toplamasına yardım et. Sen işten gelip dinlenmek isteyince kızıyor sana. Bir öpücük, bir sarılmak, bir de bu gün nasılsın, işlerin nasıl sor azacık zaman ayır sonra dinlen. Kadın yardım istemez aslında anlayış ve dikkat ister.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
37Cevap
Yorucu bir işte çalışıyorsanız zaten ev işini size yüklemesi saçma olur ama yemek yedikten sonra sofrayı toplama da yardımcı olsanız ya da işten geldiğiniz zaman çamaşırlarınız kirli ise kirliliğe atmanız en büyük yardım olur. Çamaşır katlamayı size vereceğine kendisi başka bir gün de katlayabilir aslında.
50 Yorumla
+1 yılKarşına al, konuş. Bak de, ben ikimizin yerine çalışıyorsam, sen de ikimizin yerine ev işlerini üstlenmelisin. Sen maddi yüke ortak olmadığın halde benim hem o yükü kaldırmamı hem de evde çalışmamı istiyorsun.. Ufak tefek şeyler neyse ama yorucu işleri benden bekleme. Ben sana haksızlık yapmıyorken sen de bana yapma.
12 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim uzun açıklaman içn
- +1 yıl
rica ederim
İkinizde çalışıyor olsaydınız farklı konuşurdum fakat madem eşin çalışmıyor herhangi bir hamilelik hastalık durumu da yoksa bence işleri eşin yapmalı sende bazen yardimci olursan eşin mutlu olur yardimci olmasan bile kendi üstünden çıkanları katlayıp yerine koyabilirsin veya kendi tabağını makineye atabilirsin bunlar saniyelik işler zaten
20 Yorumlaİkiniz çalışırken yardım ediyordum diyorsun şu anda tek kişi çalışıyor ve ek gelirler için mesaiye kalıyorsun eve yorgun geliyorsan aksine eşin sana anlayışlı olmalı diye düşünüyorum 'o kadar saat çalışıp geldi eve' demelidir diye düşünüyorum. Tabi ufak tefek de olsa yardım etmen eşinin de gönlünü hoş tutar sofrayı beraber kurup toplamak gibi. Ama sürekli şunu yap bunu yap diye zorluyorsa köle sen oluyorsun eşin anlayışlı olmalı
00 YorumlaEv hanımı ise günlük ev işleri onun sorumluluğundadır. Yardım başka bişey. Perde asmaya boyu yetmez sen asarsın gibi.. Ama lütfen siz erkekler de eşleriniz nasıl olsa çalışmıyo işi ne diyip kirli çoraplarınızı da oraya buraya fırlatmayın
12 Yorumla
Soran+1 yılöyle yapan biri değilim hiç
Eşin çalışıyor olsa birlikte yapın ama ev geçindirmek için zaten mesaiye kalıyormuşsun. Sanada yazık dinlen bence normal süreden fazla çalışıyormussun. Ev işi mutlaka Ogün bitmek zorunda değil ertesi günde yapılabilir. Hafta sonu yardım edebilirsin
13 Yorumla
Soran+1 yılevlenmeden önce bekar evinde kalıyodum yani annemle falan değil. elbette bi evli evi kadar değil ama yine de temizlik yapardım. günde 12 saat sürebilecek bi temizlik türü yoktur ya sanmıyorum abartıyo bence
+1 yılBu tür sorunlarını eşinle konuşsan daha iyi edersin.
00 YorumlaMesaiye kaldığın halde ve çalıştığın halde senden yardım mı istiyor? Bence o ev hanimligini yapamıyor. Sana anlayış göstermesi gerek çünkü çalışmış çalışmanın nasıl bir his olduğunu biliyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet, önceden yardım ediyodum çünkü artık tek maaş olduğu için mesaiye kalıyorum ona rağmen istiyo
Nasıl olsa çocuk yokmuş boşa gitsin nafaka vermek zorunda kalmazsın ne kadar çabuk biterse o kadar iyi senin için öyle kadınla ömür mü geçer hem işe gitme hem ev işini yapma sırtına yük o kadın senin at sırtından
00 YorumlaUfak tefek olur yardım ama fazlasına gerek yok. Mesaiye kalıyorsanız dizede yorucu. Ama bazı erkekte içtiği bardağı, çamaşırlarını çoraplarını ortada birakiyo bu duyarsızlık misal..
01 Yorumla
Soran+1 yılYok hiç öyle biri olmadkm ya
Eşin yapmalı herşeyi. Madem çocuk yok ve çalışmıyor. Siz haftanın altı günü mesai yaparken evi süpürüp silmek çamaşır yıkamak çok zor olmamalı. Çocuk olsaydı yine bu kadar net konusamazdim fakat, bu durumda gayet yapabilir herşeyi.
00 Yorumla
+1 yılnormal şartlarda etmen daha hoş olur fakat işim ağır bir de ek mesaiye kalıyorum diyosun bu durumda bence eşinin de anlayışlı olması gerekir ve bu konular evlenmeden konuşulsa daha iyi olur iki taraf için tabi ki.
00 Yorumla
+1 yılKnka böyle durumlar evlenmeden önce konuşulmalı , benjm düşüncem o kadar çalisip yorgun geliyosun öyle bi sey yok haci, simdi hamilelik durumu cocuk durumu olsa tamam da o da yok yanlis olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılevlenmeden önce çalışıyodu be kardeşim bilmiyodum ki işi bırakacak. sıkıldım dedi zor geliyo dedi iyi dedik ama bileydim böyle olacağını
- +1 yıl
Knka yapmiycan yaptin mi kurtuluşun yok benden söylemesi , tabi yine senin bileceğin bisey umarim senin icin iyi bir sonuc olur.
+1 yılEğer işten Geldik den sonra çok yorgun değilsen eşine yardım etmen gerekli. Bu soruyu sorman bile hata. Lütfen beyler eşinize karşı yumuşak, sadık olun. Onlar sizin köleniz değil
06 Yorumla
Soran+1 yıle ben köle mi oluyorum bu durumda anlamadım. sabah 7de evden çıkıyorum akşam 7de eve geliyorum. iş yerinde neredeyse hiç oturmuyorum. benim evde olmadığım 12 saat boyunca eşim napıyor?
- +1 yıl
Sana kölesin diyen olmadı. Farkındaysan çok yorgun değilsen eşine yardım edebilirsin mesela sofrayı toplamada yardım edebilirsin? Eline yapışmaz bir çatal bir kaşık. Eşine iyi davranmicaksan evlenme arkadaş
Soran+1 yılEşim de bana iyi davranmıyo bu durumda ama işte, fikirler hep aynı demek ki
- +1 yıl
Güzelce konuşmayı denediniz mi?
+1 yılSorman bile hata. Eğer işten eve geldiğinde hareket bile edemeyecek kadar bir yorgunluğun yok ise eve geldiğin an eşin her ne ile ilgileniyorsa ona yardımcı olman gerekir.
011 Yorumla
Soran+1 yılneden?
- +1 yıl
Çünkü evlisiniz?
Soran+1 yılevliyiz evet, günde 12 saat dışarıdayken eşim günde 12 saat napıyor? ben yardımcılığı zaten eve para getirerek yapıyorum. evde iş de yapacaksam evlenmeseydim
- +1 yıl
Görüşümün başında da belirttim güzel kardeşim. "İşten geldiğinde yorgun değilsen."
Soran+1 yılişten geldiğimde niye yorgun olmayayım ki ben de soruda belirtmişim mesaiye bile kalıyorum diye
- +1 yıl
Çalışan herkes işten geldiğinde yorgun olmayabiliyor veya eşine olan sevgisinden dolayı yorgunluğunu unutabiliyor. Ev işlerini tamamen kadına yüklemeyi kendisine görev edinen biri olarak senin bunları bilmemen gayet normal.
Soran+1 yıleşine olan sevgi mi :)) gözünüzü gerçekten çakma feministlik bürümüş, madem sevgiden bahsediyoruz günde 12 saat çalışan biri olarak niye eşim bana olan sevgisini unutup benden iş bekliyor ayaklarım şiş şiş eve gelmeme rağmen? günde 12 saat evde napıyor?
- +1 yıl
Bunu belki de aranızdaki ilişkiyi güçlendireceğini düşündüğü için yapıyordur, bunu hiç düşündün mü? Ayrıca sürekli 12 saat evde ne yapıyor deyip duruyorsun, sanırım seninle eşit olması gerektiğini düşünüp 12 saat boyunca evde çalışması gerektiğini, çalışmadığı için de senin ona yardım etmemen gerektiğini düşünüyorsun.
Neyse sen yardım etmesen de olur, işten gel ve paşa koltuğuna kurulup eşinin sana sunduğu hizmetlerden faydalan her zaman olur mu 🙂
Soran+1 yılEvet aynen düşünüyorum, bunu nereden anladın ki 1 saattir anlatıyorum ama kendin keşfetmiş gibi yazmış bi de :D Evet öyle yapayım teşekkürler
- +1 yıl
Neyse aklımda bir sürü cümle var da senin gibi bir vandalla tartışmaya girmek benim için çok büyük bir hata ve zaman kaybı olur. Allah eşine yardım etsin ne diyeyim.
- +1 yıl
Bu feminist değil feminazi laa hem çalışıp eve para getir hem de karıya hizmet et. Çok düşünceli bi kadınsa bu ekonomik krizde çalışsım evde işi ne :d
+1 yılhakkaniyetli davranmıyor. çocuk olsa tamam da çocuk yokken sizden ev işine yardım etmenizi beklemesi abesle iştigal.
11 Yorumla
Soran+1 yılçocuklu arkadaşlarım var çocukla ilgilenmekten eve vakit kalmadığını biliyorum ben de onun demesine gerek kalmadan yardım ederim ama dediğiniz gibi çocuk da yokken içimden gelmiyor
+1 yılKendinizi birşeye mecbur hissettiğiniz için değilde, hayatınızdaki insanı sevip değer verdiğiniz için yardımcı olabilirsiniz bu ilişkinizi çok daha mutlu yaşamanızı sagşayacaktır...
00 Yorumlayani ev hanımıysa onun görevi ev işleri ama tabii ki ufak ufak da yardımlar edebilirsin sürprizler jestler yapabilirsin
ama kadın da çalışıyorsa yardımdan bile bahsetmek saçma her şey ortak olmalı00 YorumlaTabi ki gerekli, ev ortak yaşam alanı. Doğal olarak senin de bu alana dair sorumlulukların var. Yardım etsen ne kaybedersin?
03 Yorumla
Soran+1 yılsağlığımı? :)
Soran+1 yılNeden sağlığını kaybetsin? Ben 12 saat çalışıyorum, ayaklarım davul gibi geliyorum eve. Daha üstümü çıkarmadan iş veriyor. Kendi 12 saat evde oturunca sağlık mı gidiyor?
Hayır tabikide yardım etme.
Sen evin gelirini sağlıyorsun o da eve bakacak. Sorumluluğu zaten paylaşmışsınız çok memnun değilse ev işlerden işe gitsin.
00 Yorumla
+1 yılHayır zorunda değilsin. Bu konuyu aşırı saçma buluyorum. İkiniz de çalışıyor olsanız neyse ama çalışmıyorsa bir zahmet çamaşırı da katlasın.
01 Yorumla
Soran+1 yılilk evlendiğimizde (3 senelik evliyiz) yapıyodum çünkü dediğin gibi o da çalışıyodu o da eve yorgun geliyodu sadece ona yükleyemem işleri. ama şimdi yorgun gelirken bi de iş yapınca sanki her şey bana kalmış oluyo
+1 yılEşin çalışmıyorsa ev işlerini yapmak zorunda o kadar. Sen haklısın
30 Yorumla
+1 yılO evde beraber yaşıyorsanız bi kaç iş yapman normal değil mi
128 Yorumla- +1 yıl
Kadın bütün evin temizliğini yaptırmıyor bir çamaşır katlamak bu kadar göze batmamalı
- +1 yıl
Adamın 12 saat çalıştığını nereden çıkardınız
- +1 yıl
Tamam 12 saat çalışsın masa başı bir iş olabilir sırf 12 saat çalışıyor diye kadından daha çok mu yorulmuş oluyor
- +1 yıl
Oldu suyunu da kadın getirsin istiyorsan
- +1 yıl
Adam kabul etmiş demek ki dokunan bir yaraf yok o evde ikisi yaşıyor ve bir kıyafet katlamak bu kadar zor değil her gün kıyafet yıkandığını sanmıyorum 3 günde bir bunu yapsa ölmez
- +1 yıl
12 saat çalışan adama yer sildirip çamaşır katlamaya zorluyor ve adam şikayetçi olduğu için buraya yazmış kabul ettiği bir şey yok kadın bencil ve vicdansız saatlerce çalışan adama iş yaptırmaya çalışıyor. İşe gitmek zor gelmiş her sabah erken kalkamam demiş şimdi ev işini de kocasına yıkmaya çalışıyor böyle kadın mı olur be
- +1 yıl
Bunu zorlaması saçma zaten eger adam sorumluluğunun farkındaysa olsa kadın söylemeden yardım eder
- +1 yıl
İyi sen evlendigin de bir çamaşırını bile katlama hatta gidip suyunu bile almaya tenezzül etme çünkü sen sevdiğin kadınla değil bir hizmetciyle evlendin
- +1 yıl
Ama işte adam çalışmak istemediğin de anlayış göstermiş şimdi de bir çamaşır katlamak zor geliyor
- +1 yıl
Hafta da bir yer silse yorgunluktan ölmez
- +1 yıl
Daha bir milyon tane ev işi var kocasından yardım istemesi kadar doğal ne var
- +1 yıl
Acaba kadın çalışırken adam yardım ediyordum derken sofrayı toplamak çamaşır katlamak gibi basit işleri değil de gerçekten ev işlerinin yarısına yardım ediyordu da şimdi bu durumdan rahatsız olma hakkını kendin de buluyordur
- +1 yıl
Adam kendine göre anlatmış durumu
Soran+1 yılBen bakana kadar çok yorum olmuş. Birincisi ben öncesinde tek yaşıyordum yani az çok ev işleri ne kadar tutuyor biliyorum. İkincisi suyumu oyumu buyumu eşimden isteyen ya da çıkardığı çorabı fırlatan biri değilim. Üçüncüsü çalışırken yer de silerdim bulaşık da yıkardım çünkü o da çalışıp eve yorgun geliyordu şu an yorulduğunu düşündüğüm bi şey yapmıyor
- +1 yıl
O zaman bu rahatsız olduğun durumları burada anlatmak yerine gidip eşine bu durumdan rahatsız olduğunu söyle
Calismiyorsa bence gerek yok, sen paradan o evden sorumlu oluyor bana göre bu sekilde.. calisdiginda kesinlikle edilmeli
10 YorumlaHayat müşterek evet ama çocuk falan yoksa tüm gün evde durup hiç bir şey yapmayıp akşam siz geldiğiniz zaman size yaptırıyorsa sıkıntı.
10 Yorumla
+1 yılEv işleri müşterektir yapman gerekir tabi ki lütuf değil
112 Yorumla
Soran+1 yılHayat müşterektir deniyordu, ev işleri müşterektir mi oldu o artık
- +1 yıl
Çalışan kadınlar da var?
- +1 yıl
Kimse sizin hizmetçiniz değil.
Soran+1 yılÇalışan kadınlar da var ablam kimse yok demedi. Benim sorum üzerinden konuşuyoruz orada da çalışmadığını yazmışım. Ya soru okumuyorsun ya da savunmak için savunuyorsun. Ben işe gidiyorum diye kimsenin kölesi değilim diyemiyorum ama evde oturan biri bunu diyebiliyor öyle mi?
- +1 yıl
Karınla konuş burada ağlama 😂saçmasapan bir soru sormuşsun. Komiksiniz. Kadınla başka derdin var ama konuyu ev işlerine bağlıyorsun. Mesela kendi çamaşırını katlayabilirsin değil mi al sana tepki. Yemek mi yapmamış kendi yemeğini yaparsın ya da ben dışarda yedim tokum dersin. Senden harçlık mı istedi? Vermezsin bu kadar basit. Hala sorun yapıyorsan bu küçücük şeyleri boşanma davası açabilirsin.
- +1 yıl
Yaaa aaqq o kadının
- +1 yıl
Daha soruyu okumamış ki, fikri var ama.
+1 yılDağıtmamak da bir çeşit yardımdır. Ama çalışan insana tutup da yer sildirilmez.
11 Yorumla
Soran+1 yılyok dağınık bi insan değilimdir asla zaten
Gizli Üye(30-35)+1 yılYardım etmekten bir şey kaybetmezsin diye düşünüyorum ama genel temizlik işlerini de komple sana yığmak doğru değil. Bu konuyu onunla konuşmalısın.
20 Yorumla
+1 yılHayır değilsiniz ev hanımı ise o işleri zaten üstlenmiş demektir erkeğe o işleri yapmak yakışmaz
024 Yorumla- +1 yıl
Yakışmamak ne alaka bir insan kendi kişisel işlerini temizliğini yapmaktan aciz olmamalı herhalde. O evde bir tek karısı yaşamıyor
- +1 yıl
tek başına yaşasa her işi zaten kendi yapıcaktı ne alaka
- +1 yıl
Kişisel işlerden Bahsetmedim farkındaysanız. Ev işinden bahsettik. Tek başına yaşayan ve geliri olan bir erkek de ev işlerini kendisi yapmak zorunda değil. Erkeklere kadın işleri yüklemekten vazgeçin.
- +1 yıl
İki kişi aynı evde yaşıyorsa aynı derecede o ev kirlenir kimse kimsenin pisliğini temizlemek zorunda değil evlenirken de hizmetçi almıyorsunuz kendinize. Hayat arkadaşı alıyorsunuz.
- +1 yıl
Aynen hizmetçi almıyorsunuz o yüzden erkeklerden ev işi beklemek tezat oluyor. Kadın çalışıyorsa o da mecbur değil. Bu işleri yapanlar var onlara yaptırılabilir
- +1 yıl
Yani tek yaşayan her insan evine yardımcı mı alacak
- +1 yıl
Ya da evli her çift yardımcı mı alacak
- +1 yıl
Eğer istiyorsa alır evet ev işleri kimseye görev olarak yüklenemez. Ama yapmak isteyen yapar.
- +1 yıl
Kadın çalışmıyorsa da kadın yapmalı
- +1 yıl
Peki erkek çalışmıyorsa erkek yapmalı mı ve maddi durumu olmayanlar ne yapacak
- +1 yıl
Evet çalışmayan kişiler yapmalı, ama bir erkek çalışıp kazanabilmeli. Maddiyat yoksa ve her 2 taraf da çalışıyorsa erkek yardım edebilir , ama dediğim gibi, görev değil , eşine jest olmuş olur
- +1 yıl
Hocam işte ben bunu anlamıyorum kadınların yapması zorunlu ama biz az bir şey yapınca bu jest oluyor. Kimse kimsenin düzenli olarak çamaşırını katlamak, yıkamak eşyalarını toplamak zorunda değil
- +1 yıl
Evet bu konuda katılıyorum kadınlara da bunu görev olarak yüklemek yanlış. İşte biraz önceki dediğiniz hizmetçilik konusuna dönüyor o zaman.
- +1 yıl
Ev hanımı olmak demek evin hizmrtçiliğini yapmak demek değil ya
- +1 yıl
Eşin durumu iyiyse tabi ki öyle ama durum yoksa , hizmetçilik değil de biraz emek verilse iyi olur ☺️ ya da işe girilebilir 🙏
- +1 yıl
Verimli bir tartışmaydı fakat ben hala işlerin ortak yapılması taraftarıyım
- +1 yıl
Seven insan yardım eder zaten kıyamaz merak etmeyin ☺️👍 bence de güzeldi teşekkür ederim
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim
- +1 yıl
çok saçma bi konuşma olmuş o zaman ikiside işi yapmasın direk eve temizlikçi çağırsın sonuçta evlenirken çocuk sahiplenmiyorsun daha kendine bakamayan erkekten çocuk yaşıyonuz sonra yok kocam bana ilgi göstermiyor şöyle yapıyor bilmem ne bile bile lades işte
Soran+1 yıl@EresUnBebé kendine bakamayan erkek derken?
- +1 yıl
Bu sonuca mı vardın konuşulanlarldan bravo
- +1 yıl
sen çok mu farklı anladın yani
- +1 yıl
Aynen. 'Engin' fikirlerini paylaş da saçma devam etmesin
- +1 yıl
yazacağımı yazdım zaten gerisini anlayan anladı
+1 yılEğer gerçekten yoğun çalışıyorsan çamaşır katlamak zorunda değilsin sadece bir kaç ufak işte yardımcı olabilirsin
00 YorumlaSeni kölesi yapmaya calısıyo calışmadıgını nerden cıkardın
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani çalışmadığını nerden çıkardın derken
Soran+1 yılHa çalışmadığını nerden çıkardın deyince anlamadım, haklısın
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşin çalışıyor olsa yardım et derdim ama ev hanımı olduğu için yardım etmemen uygundur.
Sen gelmeden evvel herşeyi hazırlamış olmalı ve senle ilgilenmeli 😀
Yoksa dediğin gibi evde boş boş 12 saat ne yapıyor kimle ilgileniyor 😳00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 611 cevap paylaştı. Yorucuysa işin bunları senden istemesi doğru değil. Yapamayacaksa anasının evine yolla.
10 Yorumla
+1 yılİçinden geliyorsa yardım et. Zorla güzellik olmaz.
10 YorumlaYapma. Madem çalışmıyor ev ile o ilgilensin. Yorgun adama iş yaptırmak ayıp
10 Yorumla
+1 yılZorunda degilsin sonuçta yorumluyorsunuz oda evde seni anlaması gerekir.
11 Yorumla- +1 yıl
Yoruluyorsun o evde
Hayır şu durumda zorunda değilsin. Sen elinden geleni yapıyorsun zaten. Bi zahmet kendi temizlesin.
10 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılburdaki kızlara ne bakıyon hepsi akşama kadar yatıp senden yardım ediver der. ucundan tutuver der. senin yaptıgın işi kendileri yapsında gelsin o zaman konussunlar.
02 Yorumla
Soran+1 yılabi çok ilginç konular cidden ben o işe gittiğinde zaten yorgun olduğunu tahmin edip yardım ediyodum niye o aynısını göstermiyo bana
- +1 yıl
kız milleti işte ne bekliyonki
+1 yılÇalışmıyorken de yardım edersin ama sürekli olmaz hele yer silmek falan olmamalı
00 Yorumla
+1 yılZorundasın evet o evde beraber yaşıyorsunuz ara sıra yardımcı ol
00 YorumlaYorgun olduğun günler zorlamasın bir zahmet ama tatil günlerinde yardım edebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılhayır ev kadını ve çocugunuz yoksa sızde çok çalışıyorsanız öyle bir zorunlulugunuz yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç evlenmeseydin daha iyiydi. Şimdi ömür boyu eşine köle olarak yaşayacaksın. Demek ki seni sevmiyor. Bir araç olarak görüyor inan kadınlar sevdiği zaman o adamın kölesi oluyor köle yapmıyor seni
00 Yorumla
+1 yılZorunda değilsin ama az da olsa yardim edersen mutlu olur
00 YorumlaEv sizin ortak alanınız, tabiiki de yardım etmelisin..
00 YorumlaEtme aga dinimiz bile kadın ev işini yapar adam çalışır demiş
01 Yorumla- +1 yıl
Nerde demiş merak ettim
+1 yılEtme işine bak gerekirse haftada bir temizlikçi çağır
00 Yorumla
+1 yılZorunda degilsin asla bir sey yapma sadece onu getir bunu getir gibi kullanma yeter gorevini bilsin
00 YorumlaBu zorundalik degil, normal sartlarda kim calismiyorsa ev islerini o yapar ama tabi ki sen de cok yorgun degilsen yardim edersin. Galiba isten çıkmış bir bosluk icinde olabilir. Icinden hicbir sey yapmak gelmiyor olabilir.
02 Yorumla
Soran+1 yılkendi çıkmak istedi
Alıştırma sadece arada yardım et ama alıştırma
00 Yorumla
+1 yıldeğilsin tabiki. evde erkek olduğunu ıspat etmelisin.
00 YorumlaDevamlı yapamadan bile az da olsa yapmaya çalış derim nasılsa sende yaşıyorsun evde mesela evli olmasaydın evde tek başına yaşıyor olsaydın mecbur sen yapacaktin o yüzden en azından çamaşır ser makine tut veya toz al
00 YorumlaÇok basit ikiniz de çalışıyorsanız ortaklaşa yaparsınız Ama sen daha uzun süre Çalışıyorsun o kısa süre yapıyorsan işin bir çoğunu o yapar az çoğunluğunu Sen yaparsın ama o çalışmıyor Sen çalışıyorsan ev işlerinu onu yapması lazım
00 YorumlaErkek adam gerektiğinde yemekte yapar bulasikta yıkar yerleri de süpürür kardeşim. Esin ev hanımı diye bütün işleri ona yikmamalisin..
Kadınları köle gibi kullanmamak gerekir...03 Yorumla
Soran+1 yılgerektiğinde evet. çalıştığı zaman gerekiyodu yapıyodum. şimdi gereklilik nerede
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabi ki yardımcı olman gerekir hayat müşterek sonuçta değil mi
02 Yorumla
Soran+1 yıleve parayı ben getiriyorum, müşterek dediğiniz şey her işin ortak yapılması değil ki biri getirir biri pişirir bu da müştereklik
Cevap sahibi+1 yılTamam sen getir o pisirsin diğer ev işlerinin de ucundan tut o zaman yarısını sen yarısını o demiyorum bak ucundan diyorum ortak bir payda da buluşun
+1 yılZorunda değilsin yapma ikiniz de çalışsanız hadi neyse ya da sadece eşin çalışsa sen işsiz olsan sen yap derdim de
Eşin insafsızlık ediyor yapma sen10 YorumlaHiç bir iş yapma, ona ettiğin şey yardım değil kendine haksızlıktır. Amele yerine koyuyor seni, seven böyle yapmaz.
12 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim, çok fazla kişi etmelisin diyor ama ben de böyle düşünüyorum. o da çalışırken ben ona kıyamayıp beraber yapıyodum çünkü işten yorgun geliyodu ve ikimiz de eve para getiriyoken illaki ev işlerini de bölüşmek gerekirdi. şimdi niye benden istiyo anlamıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılher zaman değil ama hafta sonları yardım edebilirsin ilgini alakanı kesme
00 YorumlaTek taraflı olmaz iş. Bir kere ikinizinde çalışması gerekiyor sen çalışacaksın o yiyecek mi? Tamam ara verebilir dinlenebilir ama yinede senin işten gelip yorgun argın iş yapman güzel olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıletmen gerek o evde sadece o yaşamıyor sen de yaşıyorsun
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Devamını Gör(89)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri