Ben çalışmıyorum ama çalışabilirdim de konumuz bu değil. Aynı evde yaşıyoruz ben banyoyu kullanıyorsam o da kullanıyor hatta benden daha dikkatsiz kullanıyor. Lavaboyu kullanıyoruz ben her kullandığımda şöyle bir temizlesem de o her yere su şıçratıp lavaboyu bir de kirli bırakıyor.. günlük havlu asıyorum daha ilk girişinde havlu ıslak ıslak oluyor.
çamaşır konusuna gelirsek “ ben anlamam çamaşırdan” diyerek sıyrılıyorlar. Makine yıkıyor ulan makine. at aynı renkleri bak düğmelere deterjanlara ne işe yarar diye aklın var işte çalıştır gitsin.
İş yerinde koca koca işleri çözerler ama evde çok basit bir makineyi çalıştırmak onlara zor gelir.
Mutfak kısmına gelirsek eşim ne zaman makineyi yerleştirse “ benden iyisini bulamazsın hee” diyr takılır bana. Sonra da “ ben sana yardım ediyorum değil mi? “ der bende evet kocam ediyorsun derim ama bu bir yardım mıdır ki?
misal eşim çok basit temel bir şey olan bulaşık yıkamayı bilmez. Tabiri caizse yalap şap yıkar geçer.
27 yaşında lastikli çarşafı yatağa geçirmeyi benden öğrendi. Heeyy annesii sen ne iş yaptırdın evde oğluna acaba diye sorasım geliyor..
dün eşim evin hiç işi olmadığını düşünerek bana bir günümü anlattı. İşte aşkım öğlene kadar yatarsın sonra kalkarsın duşa gireceğim diyordun girersin sonra işte akşama doğru da yemek yaparsın iftar yaparız dedi.
bende dedim ki eee ev işleri nereye gitti kocam dedim. Güldük.
sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz peki?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Madem çalışmıyorsun az insaflı olup bence iş beklememelisin o yaparsa zaten yapar böyle yapıp evden kaçırıyorsunuz bizi
Madem çalışmıyorsun diye bir şey yok paşacım. Ablam çalışan bir kadın 2 çocuk annesi sabah kızını kreşe bırakıyor. İşe gidiyor sonra işten geliyor yemek yapıyor sonra yetmiyor evin işlerini de hallediyor. Çocuklara geceden bir şeyler hazırlayıp onları da bırakıyor. Ee şimdi bu mu adalet?
Bu durumun çalışmıyorsun kısmı yok.
Eşim bekar olup tek başına bu evde kalsaydı da çalışan biri olacaktı ee o zaman dur kıyafetlerim kirli mi kalsın diyecekti. O yaparsa yapar dersen zaten yapmazlar.
12 yaşındaki erkek yeğenim bulaşık yıkamaktan tutun da makineye çamaşır atmaya kadar her şeyi biliyor. Ablam diyor ki ilerde bir gün evlendiğinde benim yaşadığımı başkasına yaşatmasın. Elinden her iş gelmeli. Eşi hasta bile olduğunda ona yetebilmeli.
Erkek çocuklarına hiç iş yaptırmadan büyüttüğümüz için bu kadar nazlı oldular diyor. Artık kadınlar da çalışıyor önceden çalışmıyorlar evdeler diyorlardı şimdi ise bunu da diyemiyorlar ama yine de bu görev sadece bizimmiş gibi davranıyorlar diyor.
Ben çalışan biri olsaydım ne değişecekti sanki..
Bak güzel gözlüm ben bir kadının yaptığından daha temiz daha fazla daha iyi iş yapan, bulaşıktan tut çamaşıra kadar, cam silmeden tut halı-koltuk silmeye kadar , ütüden tut çamaşır yıkamasına kadar ve envai çeşit yemek yapmayı bilen ve yapan bir adamım ama senin olaya bakış açın bana absürt geldi bu senin eşin olduğu için ona bu şekilde yargılarcasına çok rahat bakabiliyorsun ama konuyu annenin ve babanın sana evlenirken yapması gereken ama yapmadığı şeylere çevirelim mesela onlara da bu şekilde net ve keskin davranabilecek misin. Anne baba tabi yapmaları gerek arkamda durmayacaksa neren beni doğurdular mı diyeceksin yoksa bu kadar vardı ellerinden bu geldi olsa daha fazla yaparsın mi diyecektin. Konumuz ile alakalı değil ama bir kadına bu yanlışı ancak ailesinden birini örnek verecek anlatabilirsin. Bak ben evliyim dediğim herşeyi yapıyorum bazen kendime diyorum ki ulan bu hafta sonu elim kolum kalkmıyor cumartesi pazar yatacağım … ama evde ki eş sen ev işlerini sürekli yaptığın için bunu senin yapmış olduğun bir artı olarak değil vazife olarak görmeye başlıyor ve yapmadığın an seni yargılamaya eleştirmeye başlıyor işte ben buna kızıyorum bu kulaklar şunu duydu Emre bey bu çamaşırlar makinaya atıldı tamam da bunları babam mı asacak işi doğru yapsana…. Bunu duyduğu an insanın lanet okuyası geliyor hiç bir erkek bu şekilde kullanılmamalı bi kadın tarafından tamam başımızın tacısınız ama bu gibi şeyler emin ol ki yemin olsun sizden uzaklaştırıyor soğutuyor çok ciddiyim
Ben vazife gibi görsün demiyorum şimdi şöyle bir durum var ben çalışıp da gelen kişinin erkek/ kadın farketmeksizin yorulduğunun farkındayım. Eşime de çoğu zaman sen yat dinlen ben yaparım diyorum ve bundan da memnunum böyle olması gerekiyor zaten.
Benim sormak istediğim şey erkek yaptığında kadına yardım ediyorum düşüncesine kapılması..
yardım değil bu bence onu anlatmaya çalışıyorum. O yapmasa ben zaten yine yapacağım ama o yaptığı zaman birlikte halletmiş oluyoruz o da evi birlikte kullandığımızın farkında oluyor.
Tabii ki de gelsin her işi o yapsın demem diyemem çünkü eşimin nasıl yorgun eve geldiğini görebiliyorum. Biraz önce konuştuk o da oruç tutuyor bende tutuyorum ama o yatıp dinlenemezken ben yatıp dinlenebilme şansına sahibim. Ev işlerini de aksatabilme keyfine sahibim ama o değil.
Eve geldiğinde ayaklarının ağrısından duramadığını da biliyorum. Evi birlikte temiz tutma durumunu ona emir vererek iş yaptırmak olarak görmüyorum.
İşte kadın gibi kadın ❤️❤️❤️❤️❤️eşimin söyleyemediği ve yapamadığını yapıyorsun cansın
Valla paşa paşa yapacak yardım falan sayılmaz o evi paylaşan iki kişiyiz ya ortak ya da tek o yapar 😂 erkeğin sakin karısının sözünü dinleyeni makbuldür
Evet
Hayır yapması gerek