Senin evdeki rolün ve eşinle olan ilişkin tamamen kişisel bir tercihtir 🌟. Herkesin hayat tarzı ve ev içinde üstlendiği görevler farklı olabilir. Bir konuda, eşinle ortak bir anlayışa sahip olduğun sürece, başkalarının ne düşündüğünü çok da önemsememek en iyisi 🤷♀️. "Temizlik yapmak" kavramı, herkes için farklı anlamlar taşıyabilir ve bu rollerin belirlenmesi eşler arasında alınan bir karardır.
Ama eğer bir gün pratik temizlik yapmak istersen, Philips'in harika ürünleriyle tanışmalısın! Örneğin, Philips Robot Süpürge 7000 Serisi, evde rahatına düşkün olanlar için adeta sihir gibi 😊. Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟0
Yani şimdi şöyle evlenen her kadın iş yapacak diye bir şey yoktur. Şu kalıp yargıyı kafanızdan atın yani. Hani o evde bir koca varya onunla iş bölüşmesi yapabilir. Bu sadece işler tek kişiye binmez. İkiye böldükleri için de hafifler aksine. Neden birisi evlendikleri zaman eve köle almış gibi davranıyorsunuz anlam veremiyorum. Erkek ev işi yapmaz diyenlere de zaten hiçbir şey diyemiyorum. Yıl olmuş 2025 hala erkekler bunu yapmaz onu yapmaz. Pardon da erkek yatsın kadın çalışsın. Hani nerde yazıyor popon uydurduğunuz şeyleri buraya yazmayın. Erkek de o evde yaşıyor kadın da. Bu yüzden ikisininde görevi. Hatta evde çocuk da varsa onlara teşvik edici minik görevler vererek ileriye yönelik katkı sağlayabilirsiniz. Siz kocanızla ev işi yaparken çocuğunuz sizi gördüğü zaman o da size katılıp yardım etmek isteyebilir. Ama çocuğun babası koltukta uzanırken annesi orada iş yapıyorsa çocukda babası gibi yapar. Yani çocuk ailede ne görürse onu yapar. Tabi kişiden kişiyede değişir ama varsayım olarak konuşuyoruz burada. Sonra işte o çocukta ileriye yönelik karısına yardım etmez. Bu işler böyledir. Ağaç yaş iken eğilitir sonuçta. Haklısın iş yapmak zorunda değilsin bunalmış olabilirsin anlıyorum bende bir kadın olarak yani. Tıp mezunuymuşsun ne güzel. Keşke çalışmayı denesen dicem ama belki imkanlar yüzünden belkide kendi isteğinle çalışmak istemiyorsundur. Ki zaten bu senin en doğal hakkın. Evet erkek adam eve bakmak, evi geçindirmek zorunda ama ek bir gelir olsa yinede güzel olmaz mıydı yani yanlış anlama dediklerimi sen sonuna kadar haklısın umarım sana çok yük bindirmiyolardır. Asla sessiz kalma böyle sorunlarla karşılaşırsan. Ayrıca demin sorudaki güncelleme kısmını okudum da. Kaynanan ve görümcen, kocanla olan sorunlarına karışmamalı bence. Çünkü sen onlarla değil eşinle ilgileniyorsun. Diğer yorumları da aldırış etme. Dünyaya bir kez geliyoruz sonuçta onda da başkalarına hizmet edip boyun eyerek mi geçirelim yani. Sonuca kadar haklısın bence. Güçlü bir insan gibi duruyorsun. İleriye yönelik kaynanan ve görümcen bir olup üstüne gelebilir belkide geliyorlardır yani fake hesap acıp yazacak kadar düştülerse. Her işin bir zorluğu var yani. Umarım her şey gönlünce olur ve hepsiyle anlaşabilirsin. Yinede bir kadın olarak yani onlarda kadın sende kadınsın böyle yapmaları gerçekten hiç hoş değil. Yani kendini ezdirmemeye çalış susma. Büyüğün olsa da susma, seni aşağılamaya çalışırsa ağzının payını ver yani. Elimizden bir şey gelmez ama umarım her şey çözülür. Güçlü bir bayanı kimsenin ezeceğini sanmıyorum. 🤍
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılTıp mezunuyum, ve çalışmaktan gurur duyuyorum. Elbette aile dinamikleri eşin ve seni ilgilendirir. Ama onca yıl verdiğin emekleri bi kenara atmak neden? Kendime özenmek benim de hoşuma gidiyor. Hem güzel hem doktor olabilirsin. Pratisyen olmaksa sorun, ki anlayabiliyorum, ben de pratisyenim şu anda, zor tabii kolay değil. Tus'a çalış annem, mutlu olabileceğin bi bölüm yaz, rahat olabileceğin bi bölüm yaz. Tıp fakültesini kazanırken ben de kvc, nrş istiyordum. Yıllar içerisinde bunları kaldıramayacağıma karar verdim, hedef değiştirdim. Ama şunu biliyorum ki çalışmamak, hatta çalışsam bile rutin olmuş bi işte çalışmak, kendimi geliştirmemek benim sonum olur. Eşinin geliri çok güzel olabilir, çalışmamak çok güzel olabilir, bi yerden sonra fıttırmaz mısın? Bilmiyorum ben fıttırırdım şahsen. Bir de her ne kadar şu an ilişkiniz iyi olsa da, bu ilerde de böyle olacağı anlamına gelmiyor, hiçbir şeyin garantisi yok. Eşinle aranızda bi anlaşmazlık çıkabilir boşanabilirsiniz, eşinin işi kötüye gidebilir, eşin bi kaza geçirip o işte çalışamayabilir, eşin vefat edebilir. Böyle durumlarda kendi ayaklarının üzerinde de durabiliyor olman lazım. Aldığın eğitimden yıllar yıllar geçtikten sonra mesleğe geri dönebilecek misin mesela? Ya da ne yapacaksın?
23 Yorumla- 1 yıl
Bunları seni veya tercihlerini yargıladığımdan değil, hayat her zaman güzel gitmezse başına gelebilecekler konusunda endişelendiğimden söylüyorum. Kendini güvenceye al. Bunu bi kenara maddi olarak yatırım yaparak değil, kendine yatırım yaparak yap.
Soran1 yılBen sonsuza kadar çalışmam demiyorum ki tabi ki çalışırım yani ama ben 2023 mezunuyum daha mezun olalı 1 sene falan oldu. Ve zaten ben 2022 eylülde yani son senemde evlendim. Sadece 1 senedir evde oturuyorum. Ve zaten 2 aylık hamileyim ama ileride çalışmayı tabiki düşünüyorum
- 1 yıl
Tamam kuzucum, çocuk çok ayrı mesele. Umarım sorunsuz bir gebelik geçirir ve bebeğini kucağına alırsın. Ben de korkuyorum anne olunca çocuğumun yanında yeterince olamazsam diye, ama bi yandan da hayatı öğretmek, güzel bir örnek oluşturmak lazım diye düşünüyorum. Çocuğunun kadınlara karşı bakışını etkileyecek ilk ve en önemli kişi sensin bunu unutma. Tekrar çalışmaya başlayınca zorlanmamak için süreçte bol bol oku, çalış. Paslanmana izin verme.
1 yılEvet haklısın dinen bir sakınca yok olayın bu kısmını da düşünmüşsün gerçekten sakıncalı bi durum yok insanlar eleştirir gelirin iyi eğitimlisin burada hayatında bi başarı elde edememiş çok fazla insan var çekemeyip linç edeceklerdir sen sana doğru geleni yap yemek konusunda hassas olmanı düşünüyorum sadece YouTube dan öğrenebilirsin çünkü çocuğun da olcak ve pizzaya falan alıştırmaman gerek sağlıklı ev yemeği lazım vitamin alması lazım yemek konusunu sen halletsen çok süper olur kalanları dediğin gibi halledersin Allah bağışlasın
24 Yorumla
Soran1 yılYa zamanla işte öğrenmeye çalışıyorum dediğin gibi çocuk olunca daha çok ev yemeklerine yönelmem lazım
- 1 yıl
Çok güzel çabalıyorsun yaparsın doktor olmuşsun bunlarda mı zorlanacaksın bende son sınıf öğrencisiyim tıp düşünüyorum mutlu oldum yorumunu görünce
Soran1 yılUmarım kazanırsın 🌸
- 1 yıl
Teşekkür ederimm
1 yılHayat senin hayatın dilediğin gibi yaşayabilirsin. Eşinde bu durumdan memnunsa ne ala. Göründüğü kadarıyla eşin eve para sağlıyor sıcak bir yuva güvenli bir hayat veriyor. Sende ona pizza makarna yapıyorsun ve "onun için" temiz ve bakımlı oluyorsun :). Bu hikayeden seni çıkarırsak kocan 300 liraya pizzanın kralını yer 3000 liraya neler neler yapar. Ama kocanı çıkarırsak sen evini bile temizletecek imkana sahip değilsin. Milyonlarca insan her gün istemediği şeyleri yapıyor senin sahip olabildiklerine sahip olabilmek için. Olayı islami açıdan bakman ince bir düşünce ama insani açıdan bakmaman büyük düşüncesizlik.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
138Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 8,2b cevap paylaştı.
u 1 yılzorunda değilsiniz ama ortaklaşa yapılması daha iyi olur.
00 Yorumla
1 yılDinen çalışmak zorunda değilim diyince bir hikaye geldi aklıma, anlatayım;
Hocanın biri kadınlara özel sohbet veriyormuş, sohbetin bir bölümünde İslam'daki kadın haklarından da bahsetmiş. Neyse sohbet bitmiş hanımlar evlerine dağılmış, kadının biri de eve gelince kocasına başlamış carlamaya.
"ya hu bey, sen beni ırgat gibi kullanıyormuşsun meğer. hoca neler anlattı ne haklarımız varmış öğrendim"
- evi temizlemek zorunda değilmişim
- yemek yapmak zorunda değilmişim
- hatta çocuk emzirmek zorunda bile değilmişim, sen süt anne tutmak zorundaymışsın eğer ben istersem.
"artık bundan sonra ne ev temizlerim ne de yemek yaparım, haberin olsun"
Koca da 1-2 dk durmuş ve lafa girmiş;
"tabi hanım, hoca çok doğru söylemiş. kadınların böyle hakları var, haklısın valla. şu senin sandık mandık olan kullanmadığımız oda var ya, oradaki gereksiz eşyalarını al hele bir. ben orayı düzenleyip bir yatak döşek filan koyayım"
Kadın merak etmiş, "hayırdır bey ne yapacaksın odayı?"
Adam da demiş ki;
"e sen haklarını kullanacaksın ya, unutma ki ben de bir kadınla evli kalmak zorunda değilim, ikinci kadın ile evlenebilirim İslam'a göre"
Kadın da 1-2 saniye düşünüp cevap vermiş;
"ya hu bey sen de hiç şakadan anlamıyorsun"
:)
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİnsanlar zulmeder, lâkin kader adâlet eder.
Cehl-i mürekkeb'ler gibi ehadis-i şerîften bir hadîs fıkrasını gösteriyorsun, ve dînî kanunları bir delil olarak gösteriyorsun. O hadîs-i şerifin mânâ-yı hakikîsi nedir bilmiyorsun, ve bilmediğini dahi bilmiyorsun.
Zîra şu bahsi geçen hadîsin zâhirî mânâsı ile bakılsa eğer, erkeklerin eşlerine bakması, ve çocuk yapması, ve erkeğin çalışıp evine ve eşine bakması, erkeklerin görevi ve vazifesi değildir, yalnız onların ikramı ve hediyesiydir. Mânâ-yı zâhirisinde tevil edilip yorumlanabilir.
Şimdi sen kendi nefsinin keyfiyetine ve menfaatine göre bir hüküm çıkardın ve o hükmü böyle kabul ettin.
Mâdem sen kendi idrâkin ve anlayışın ile onu öyle tasdik edip öyle kabul ettin, öyle ise diğer mânâyı da kabul etmelisin ve etmeye macbursunuz.
Ehl-i zâhirîler âyetleri ve hadîsleri kendi nefsinin hoşuna gideceği biçimde yorumlar sonra şu bedbaht gayr-ı müslim bir mü'min hükmüne geçer.
Netice itibariyle kendi rahatın ve menfaatin için eşinize zulmediyorsunuz ve hakkına ve hukukuna tecavüz ediyorsunuz.
Eğer dersen ki, eşim bundan razıdır, ve kendi rızası ile bunu kabul ediyor. Bence burada bir tecavüz ve zulüm görünmüyor.
Bende buna mukabil derim ki, belki eşinizin rızası cebridir, ve zarurîdir. Yâni size karşı olan şiddetli ve samimî sevgisinden size itiraz edemiyor ve bu adaletsizliğe gayr-ı ihtiyarî bir rıza gösteriyor ve tahammül ediyor.
Yoksa, hiç mümkün müdür ki, zerre miktar sevgisi ve şefkati bulunmayan bir insan bu derece adeletsiz, ciddiyetsiz, emniyetsiz, hâmiyetsiz, muvazenetsiz, ve intizamsız bir evliliğe katlansın ve tahammül etsin.
Hem hiç mümkün müdür ki, eşini samimî ve hakikî seven bir kadın, eşinin sırtına dikenli ve ağır yükleri yüklesin. Kadının ise vicdanı ve insafı bundan razı gelsin?
İnsan, insan olmazsa eğer, şeytan hayvana inkılab eder.
10 Yorumla
s 1 yılEv işini, evde kim yaşıyorsa o kisiler yapmak zorundadır. Bir insanın yaşam alanını temizlemesi, hayatını devam ettirebilmesi icin yapması gereken seylerdir, bunun cinsiyeti yok, o erkektir ne ev işi diye bir şey YOK. Eğer o erkek, evde yaşıyorsa yapacak ha sokakta yaşıyorsa lafım yok. Maddi durumun iyiyse zaten uşak tutarsın o yapar. Bu durum sadece eşinle seni ilgilendirir, diğer insanlar bu durumdan rahatsızsa kendileri başka türlü yapsın, sırf kendileri bu sekilde değil diye kıskanıyorlar başka açıklaması yok.
26 Yorumla
Soran1 yılTemizlik yapmıyorum derken mesela hali yıkamıyorum , cam yıkamıyorum, duvar silip yıkayamam. Ama günlük olarak ev süpürme, bulaşık, çamaşır, yatak toplama falan bunları tabiki yapıyorum. Yatagimi toplasın diye eve kadın getirecek değilim. Haftada bir kadın geliyor lavaboları baştan aşağı yikiyor, balkonu ve mutfağı da yıkıyor , camları siliyir. Mutfak dolaplarını ici ve dışını temizliyor bu şekilde
- 1 yıl
Bacım daha ne yapacaksın zaten olması gerekenleri yapıyorsun, halı ve cam yıkama haftalık ya da aylık olan seyler.
Soran1 yılBaşka şeye elimi sürmem valla. Toz asla almıyorum yer silmiyorum lavabo asla yıkamam. Yemek zaten yapmayı bilmiyorum. Öğrenciyken makarna yapmayı öğrendim o kadar.
- 1 yıl
Bacım troll musun idc ama asla yadırgamıyorum, erkekler suyu bile annelerinden isterken, kızların her seyi bilmesi ve yapması gerektigini savunmalarına deliriyorum. Makarna yapmayı dahi bilmeyen erkekler normal karsılanırken aynı sey kız icin de karsılanmak ZORUNDA. Sen bilmiyorsan eşin yapsın bu kadar basit, asagıdaki erkeklerde aglamıs onların derdi sevdigi kisiyle evlenmek degil kendilerine bakacak hizmetci bulmak olay bundan ibaret cunku anneleri sonsuza kadar hizmetciligini yapamayacak nokta. d
Soran1 yılAynen yemin ederim çok sinir oldum onlara. Allah'tan eşim melek gibi. O da yemek yapmayı çok bilmez. Cig köfte ve lahmacun yapabiliyor bir tek ve genelde bunları yapıyor. Kendisi de ev işlerinin ne kadar yorucu olduunu biliyor o yüzden yormak da istemiyor beni. Şanslıyım bu acidan çok şükür
- 1 yıl
Ne guzel insallah her zaman boyle mutlu yasarsınız, sen buradaki yorumlara takılma sinir hastası olursun cahil insan cok var
Sen soru sormuyorsun ki, fikirlerine destekçi arıyorsun sadece; vicdanını rahatlatmak, haklı olduğuna inanmak için.
Bir yargıya varmışsın zaten...
Evet, kocan evlenirken eve hizmetçi almadı. Peki sen evlenirken kendine bakıcı ya da sponsor mu aldın?
Bu tıp mezunu olmak mevzusu bana inandırıcı gelmedi ama şayet öyle ise üzüldüm açıkçası. Bitirdiği bölüm ne olursa olsun, üniversite mezunu bireylerin daha olgun, daha mantıklı ve uzlaşmacı olmasını dilerdim.
Dini açıdan bakınca da İslamiyet ile Hristiyanlığı kıyasladım ister istemez. Her ne kadar kendi dinime de inanmasam da, bizde Vows bu yüzden var işte...
Evlilik bir paylaşım.
Linç yediğini düşünüyorsan, üslubunu gözden geçir bence.
31 Yorumla
Soran1 yılBen bana saldırıcı bir şekilde konuşanlara aynı şekilde karşılık verdim ve evet ben ev isi yapmak zorunda değilim yani. Günlük isler dışında. Bulaşık çamaşır ev süpürme yatak toplama bunları yapıyorum. Ama kalkıp da ben mutfak lavabo balkon yıkayamam cam silemem. Yemek olarak da basit yemek yapıyorum yani makarna pizza gibi. Dolma sarma icli köfte yapmayı zaten bilmem. Bu şekilde yaşıyorum yani.
nasıl tıp mezunusunuz şaşırdım doğrusu. tabiki eşiniz hizmetci almadı ama evde iki kişi yaşıyor biri parayı getiriyor diğeri de ev işlerini yapar o zaman cinsiyet farketmeksizin. İki kişinin de çalıştığı versiyonda ev işleri paylaşılır çünkü sizin de dediğiniz gibi hizmetci değil bir hayat arkadaşlığı bu. Tabii kaynananızın karışması kısmında haklısınız herkesin kendi ev düzeni evin dışını ilgilendirmez. Ama eve maddi olarak bi getirisi olmayan birinin ev işlerinı yapmasını beklemekten daha normal bir şey yok
44 Yorumla
Soran1 yılUfak tefek ev işleri yapıyorum zaten güncellemeye yazdım
Soran1 yıl@Asel_65 teşekkür
Hicbir zorunluluğun yok tabiki. Ama eşin dışarıda birsürü insanla ailesi için mücadele edip eve gelince de sıcak bi kap yemek görmek isteyebilir. Kirlettigini temizlemek veya karnını doyurabilmek büyük meziyetler değil. Bu kadarını yapamıyorsan bi süre sonra sorunlar olmaya başlar bunlar naçizane tavsiyemdi.
Gelelim gerçeğe kocan sorun etmiyorsa çokta önemli değil ne yaptığın. Evlilikte karşılıklı anlaşmaya dayalı sonuçta
41 Yorumla
Soran1 yılYa şöyle ben tabiki evde tüm gün yapmıyorum ev pislenmesin diye günlük temizliği yapıyorum ama ben zor temizlik yapmam onu diyorum. Işte çamaşırları yıkamak, bulaşıkları makineye dizmek falan yatak toplamak budur benim yapacağım iş. Diğer zor işler haftalık abla gelip yardımcı oluyor eşimin maddi durumu iyi tabiki. Fakir olsaydı eve kadın getirtmezdim. Onun dışında yemek olarak da aynı şey zor yemek yapamam. Makarna pizza falan yapıyorum. Ise girmediği günler o yapıyor. Bazen annem gönderiyor bu şekilde yani
görümcene ve kaynanana bakma sen. evet görevin değil. ikramdır. eve akşamdan akşama gelen erkek eğer yorgunsa bir ikram iyidir yani. bu yemek olur veya süslenmek olur. ikram şarttır. eğer sen de çalışıyorsan eve günlükçü çağırma inkanın varsa tabiki çağır. senin zaten çalışıyorken iş yapıp yorulmandan keyif alan koca da kaynana da biraz sosyopat olmalı ki keyif alsın. yani olay tamamen sizin maddiyatınızla alakalı. ikiniz de çalışıyorsanız evde ki tüm işi ikiniz üstlenirsiniz. eğer koca günlükçü kabul etmiyorsa birlikte yapmanız lazım. Adalet ve eşitlik budur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYa çok tatlısınız, bunu icimden geldigi icin yazdim. Elbette ki hizmetci degilsiniz. Bence işleri belli bir yere kadar ortaklasa yapabikirsiniz. Hizmetci tjtmakta bir cozum ama bu ekonomik sartlarda hizmetciye ayrica bir odeme yapmak agir bir yük. lutfen beni yanlis anlamayin ama bu isleri sizin ya da esinizin ogrenememesi icin bir sebep yok. youtube da bike yüzlerce video var. hali hazirda ben de yemek yapmayi bilmiyorum. Ama evlenmeden once birkac hemek yapmayi ogrenmek istiyorum. Pilav , fasulye, nohut yemegi... Bence sizde birlikte ogrenebilirsiniz , hem bu sayede bahanryle birlikte vakitte gecirmis olursunuz, insallah mutlulugunuz daim olur...😊😊😊
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayır yapmak zorunda değil… evlilik ev işi anlamına gelmez ev ortak alan … bu konuda tamamen seninle destekleyen makaleler de var… erkeğin tabiat gereği maddi … kadının da manevi sorumlulukları var… kadın mutluysa ki örnek şu: kalabalık bir aile evinde anne mutluysa herkes mutlu olur….
sen güzellik demişsin ama daha fazlası… senin mutluluğun evin eşinin çocuklarının mutluluğu…. orada Türkçe tercümesiye sevgi bakanlığı aslında evde kadının görevi tanımlanıyor …bizim Türk kültüründe de yuvayı dişi kuş yapar mentalitesi denebilir…. veya her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır denebilir…
özetle ev işi asla görev değildir ortak alandır … bir erkek eşine asla sen de çalış diyemez ekonomik kaygı altına sokamaz…
10 Yorumlaevdeki durumu bilmem
ama topluma karşı sorumluluklarınız var
Tıp mezunuyum diyorsunuz yani ilk 10 bine girmişsiniz ve toplumun size ihtiyacı olan bir bölümü okumuşsunuz Devlet siz bu bölümü okuyun diye yatırımlar yapmış sizde bu yatırımları kullanıp kendinizi geliştirip topluma hizmet edin diye benim vergilerimle eğitim almışsınız ( vakıf ünv. Paralı okumuşsanız yapmaya bilirsiniz)
eğer siz bölümü okumasaydınız sizin bir altınızdaki kişi o bölümü okuyarak topluma yararlı bir birey olacak ve topluma hizmet edecekti. siz bunada engel oldunuz.
kocanızla aranızdaki durum ve evdeki iş paylaşımı önemli değil ama topluma olan görev borcunuzu yerine getirmek zorundasınız.
02 Yorumla
Soran1 yılHerkes mezun olunca çalışmak zorunda değil. Böyle bir zorunluluk yok ben de çalışmıyorum
Evliysen ve çalışmıyorsan tabi ki de evin işini üstlenmek zorundasın. Sonuç olarak evlilik gibi ciddi bir kararı alabilecek olgunluğa erişmiş isen bu sorumluluğun sonuçlarını da yüklenmeyi kabul etmen lazım. Çünkü eşin çalışıyor sen ev hanımsın ve görevin o evin düzenini sağlamak. Yorulduğun ve gerçekten isteksiz olduğun zamanlar olacak bu o günün içerisinde ki psikolojine bağlı ama kendini ev işi vs. yapmak zorunda değilim diye restlersen ve yapmazsan tabi ki de tek görevinin süslenmek olduğunu zannedersin.
46 Yorumla
Soran1 yılValla eşim bana dediki senin görevin güzel olup süslenmek ben evime eş aldim hizmetçi değil dedi. Artık sen evlenince temizlik ve yemekle uğraşıp hizmetçilik yaparsın ben yapmam
Soran1 yılEvliliğin sorumluluğu da ev ve temizlik yapmak değil 😂 evlilik hizmetçi olmaktan ibaret değil. Yapmak zorunda değilim
- 1 yıl
Kendi barındığın yerin temizliğini ve yediğin yemeği yapmak taş devrinde ki insanlardan geliyor yeni bir update değil. Alıştığın yaşam tarzı bu şekilde ise tabi bunu değiştirmek istemeyeceksin. Bende evliyim, avukatım mesleğimin görevlerini yerine getirirken evimi ve yemeğini arka plana atmıyorum eşim ile görevlerimizi paylaşıyoruz ve bunları çözerken öz bakımımı yerine getirecek vakti buluyorum💓senin ki biraz üşengeçlik gibi ya sağlık olsun, huzurun olduğu yerde önemli değil
Soran1 yılGünlük temizliği tabiki yapıyorum. Yatağı toplamak , çamaşır, bulaşık ev süpürme. Ama yer silme duvar yıkama lavabo mutfak bilmem ne bunları yapamam ben. O yüzden kadın geliyor yardımcı oluyor. Yemek yapmayı zaten bilmem bir tek makarna yapmayı biliyorum. Zaten ben tıp son senemde evlendim. 2 senedir evliyim. Yanı 1 senedir çalışmıyorum sadece. Ve çalışmayı da düşünmüyorum şimdilik zaten hamileyim.
- 1 yıl
Günlük temizliğin dışında saydıkların zaten ay da yılda bir yapılan şeyler sen gerekli şeyleri zaten yapıyormuşsun daha net anladım şu an bence gayet yeterli zaten iki kişisiniz. Ve hamileymişsin🧿ağır temizlik yapmana hiç gerek yok. Bu şekilde mutlu iseniz gerisi önemli değil. Temizliğin ve yemeğinden şikayetçi olan eşinin ailesi gelip destek çıkabilir. Destek değiller ve üstüne olumsuz konuşuyorlar ise hiç önemsememeni öneririm. Zaten karnında bebeğin var tek önemli olan şey psikolojik ve fiziksel sağlığın☺️
Soran1 yılTeşekkürler çok naziksin. Kaba konuştuysam özür dilerim
Gizli Üye(18-24)1 yılGuzel olkumus etmis her şeyin farkinda bir insnsin fakat bence temizlik ve yemegi bilsen iyi olur yao demiyorum ama ogren bence sonra istersen yapma ama hayat bu esinin basina bir sey gelir elbet ki tek basina yemek yaomak zorunda olduğun gunler gelecektir bence her insan bilmeli ki tek bence de degil yurt disinda ana okulunda baslatiyorlar egitimw meslea 8 yasidna norvecte doguo buyuyen kuzenim cogu yetiskinin bile yapamadigo yemekleri tatalilaro yapiyor temizlikten orgüye kadar her isi bikiyor okullarda egitimi veriliyor
02 Yorumla
Soran1 yılMakarna yapmayı biliyorum. Ayrıca hemen hemen bütün tatlıları yapmayı biliyorum cunki tatlı yemeyi seviyorum 😂 makarna , pizza , hamburger yapıyorum. Hatta daha yeni kremalı mantarlı tavuk sote yapmayı öğrendim. Az çok biliyorum ama sarma dolma icli köfte yapmam ben. Çok zor ve yemek yapmakla uğraşmayı sevmiyorum
Cevap sahibi1 yılKiz sarma dolma icli kofyeyo hep disaridan mi yiycen en luks restourant bile bu yemekleri evdeki gibi yapamaz bence onlari da ogren kendine aci cektirmeeee icli koftesiz yasam yasam degildir😃😃
Ev işi yapmak bir zorunluluk değil, bir sorumluluktur. Ev işleri, bir evin düzenli işlemesi için gerekli olan görevlerdir. Bu görevlerin kim tarafından yapılacağı, eşlerin karşılıklı anlaşmasıyla belirlenmelidir. En önemli olan şey, eşlerin karşılıklı saygı ve anlayış içinde bir anlaşma yapması ve ev işlerinin adil bir şekilde paylaşılmasıdır.
10 Yorumla
1 yılModern çağın kadın mantığı bu zaten kuralları olan bir kadınsın eminim ki bu durumda seni zorlasa eşin ayrılığa kadar gider mantığındasın sen nasıl bunları istiyorsan erkekte ister sadece cinsellik değil temizlik yemek bunlar erkeğin gözünde değerini yükseltir eşim bana düşkün bakıyor der ama görünen o ki sen ona değil o sana tabi olmuş eleştiremeyiz sonuçta seninde onunda tercihi bu şekilde kabulseniz memnunsanız bu durumdan yuvanıza sahip çıkın yoksa halel gelir ve herkes tercihinin sonucunu yaşıyor bu hayatta onun için hayat arkadaşı çok önemli
01 Yorumla
Soran1 yılYok ya ben inatçı ve zor bir insan değilim eşim gerçekten rahatsız olsa ve bunu bana söylese hatta söylemeden sadece rahatsız olduğunu belli etse ben kendimde bir şeyleri degistirirdim yani genelde insanlarla anlasabilen biriyim eşim de bunu biliyor yumuşak kafalıyım
Herkes sorumluluğunu bilmezse o evlilik yürümez. Bu yüzden işte evlilik olmuyor. Kusuruma bakma ama yemek yapmayan hiçbir kadınla kolay kolay hiçbir erkek evlenmez. İki kişilik hayat erkek evet yardımcı olur ama kadın ne demek ev işi yapmam yemek yapmam. O zaman kim yapacak bu işleri? Yanlış düşünüyorsun. Benden demesi. Şahsen olursa evlenme durumum olsa asla yemek yapmam diyenle değil evlenmek sevgili dahi olmam.
02 Yorumla
Soran1 yılMakarna yapabiliyorum
Annem hep bil ama yapma derdi😄 yani bu da bir beceridir ve hayatta kalmak için gereklidir. Diyelim ki işsiz kaldın veya parasız kaldın ve o kadınlar gelemedi nasıl kendi hakkından gelebileceksin ki? Şu konuda haklısın, paran var ve kendin yapmak istemiyorsun, okey. Ama yapmak istememekle hiç bilmemek arasında dağlar kadar fark varr
01 Yorumla
Soran1 yılYa gerekli olan şeyleri zaten biliyorum makarna falan yaparım gerisini öğrenmeme gerek yok yani
1 yılEv işi yapmak zorunda değilsin seninde dediğin gibi hayat arkadaşı oluyorsun evlendiğinde ama bazı işlerin bölüştürmesi lazım mesela eşin yemeği yapar sen evi temizlersin bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp eşine bence biraz daha yardımcı olabilirsin ama maddi durumun aşırı iyiyse bir sözüm yok aynen böyle devam et
04 Yorumla
Soran1 yılUfak tefek işler yapıyorum tabiki. Ev süpürme yatak toplama çamaşır bulaşık. Daha fazla yapamam ama yorulurum
- 1 yıl
Kocanı mutlu edebiliyorsan sıkıntı yok ama dediğim gibi maddi durum bu konularda aşırı önemli eşinin durumu iyiyse yapma ama durumu orta düzeyse diğerlerinide yapmayı denesen güzel olur 🙏
Soran1 yılYa eşimin maddi durumu iyi fakir olsaydı gidip eve kadın getirmesini mi isterdim bu kadar acımasız değilim ben. Esimi ben çok simartiyorum ne istese yapıyorum itaat ediyorum. Eşim benden memnun
- 1 yıl
Tatlım ozaman keyfine bak hayata birsefer geliyorsun kocan mutlu sen mutluysan başkalarını boş ver
1 yılEşimin elinden yemek yiyemiyeceksem neden evlendim ki. (Çamaşır bulaşık ütü bunlar ayrıntı)
Yaşam tercihiniz sizi bağlar beni değil.
Ben zaten yemek yapmasını bilen biriyim.
Kaç sene oldu kimseden yardım almadan yaşıyorum zaten aılemle aynı şehirde olmama rağmen.
İstesin bende yaparım hiç sorun degıl ama kadının eli olması başka oluyor.14 Yorumla
Soran1 yılEşimin canı tatli isteyince ona tatli yapıyorum. Genelde tatlı yapmayı beceriyorum ama yemek yapamıyorum makarna , pizza ve hamburger dışında. Ama özellikle makarna konusunda uzmanlastim genelde çok lezzetli yaparım
Soran1 yılBen hiç yemek yapmıyorum değil. Ben yemek yapmanın ustume farz olmasını sevmiyorum. Hepimizin annelerinin ömrü mutfakta ev işlerinde çürümedi mi? Ben istemiyorum bunu sürekli duvarlara tırmanıp bir yerleri temizleyemem. Basit şeyleri zaten yapıyorum. Arada ben de yemek yaparım bazen eşim yapar bazen de hazır
- 1 yıl
İyide yukarda yazdıklarınız arasında ben güç ev işi yapmıyorum yazmışsınız heralde yanlışlıkla yazdınız o zaman.
Çünkü söz yazdığınız yorum da ben hıc yemek yapmıyor degılım yazmışsınız.
Bence ılk önce ne yazmak istedıgınıze bence karar verın lütfen.
Yukarıda başka asagıda başka konuşmayın lütfen.
Soran1 yılYa orada ben yapmak zorunda değilim demek istedim soruyu zaten gorumcemle tartıştıktan sonra sinirle attım ve genelde sorularıma 1-2 kişi cevap yazar anca bu kadar çok görüş geleceğini bilseydim daha düzgün bir şekilde yazardim
1 yılKanka biraz çabala sende ya madem çalışmiyorsun en azından yemek temizlik yapmayı öğren hadi yemeği de öyle böyle hallettin diyelim temizlik yapmadan olur mu yav o çok önemli temizlik imandan gelir. Bak yemek yapmak için Ahmet şefin mutfağı çok yardımcı olur temizliği de araştır öğren evde boş durma boş durmak kötü bir şey çalış üret
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDinen zorunda değilsin. Kocalar kadının isteklerini karşılamak zorunda. Bir hoca örnek vermişti çocuğunu emzirmek istemeyen anneye süt anne bulmak zorunda diye... Tabi bizim tr erkekleri hem buna yanaşamıyor hem de karım gidip çalışmasın, evde benim hizmetçim olsun, hem seksi olsun hem çocuklarıma dadı olsun hem hiç para harcamasın hem de ben ne istersem onu yapsın istiyor...
10 Yorumla
s 1 yılTroll olduğu belli olmakla beraber, çalışmayım ev işi yapmayım yemek yapmayım.. ne yapıyorsun merak ettim yani tüm gün süslen püslen yine zaman geçmez. Adamlar çalışmak zorunda ev işine yardım etmek zorunda ama kadınların öyle zorunluluğu yok? Ne güzel
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılMuhteşemsin kesinlikle haklısın. En doğrusu bu. Tamamen aynı fikirdeyim kadınlar bu ülkede köle konumuna geçiyor erkeğin de işine geliyor. Senin gibisi bulsam yani senin eş gibisini hiç bırakmam aksi halde ben yokum. Bu yüzden aşka evliliğe kapalıyim. Asla her gün ne yemek yapılacak ne yiyeceğiz diye düşünemem herkes başının çaresine baksın, evlilik bana göre değil
10 YorumlaEeee, her boka bir hadis uydurmussun, calismiyorsun, eşin de memnun anladık da , bize neden onaylatma ihtiyacı duydun o zaman. Ve aksi yönde görüş belirtenlere neden saldırdın? Madem amacın görüş almak o zaman aksi görüşlere de saygı duy.
45 Yorumla
Soran1 yılSaygı duydum ben kime hakaret ettim ama bazıları bana nasıl saldırdıysa ben de saldırdım. Ayrıca bu soru daha çok içimi boşaltmak amacıyla atılmış bir soruydu. Bu kadar çok görüş geleceğini düşünmedim
- 1 yıl
Hakaret demedim ya, saldırmak dedim. Fikirlerinin aksine görüş yapanlara baya baya saldırmışsın. Ha dersen ki saldırıya saldırı ile karşılık verdim ona da ben saygı duyarım.
Bu sizin aranızda bir olay, eşin kabul ediyorsa ve durumdan memnunsanız soru yok ama bunu hadise, kanuna dayandırmaya çalışmana gerek yok. Ama ben burada bir tek şeye acırım eğer gerçekten tıp mezunu isen anne babanın senin okulun için verdiği emeğe. Bir baba olarak o emeklerin (maddiyatı saymıyorum bile) karşılığı ben çalışmayacağım diyen bir evlat olmamalı.
Paraya ihtiyacı olmasa bile eğer benim çocuğum üniversiteyi bitirip ben çalışmayacağım derse inan onu eve sokmam. İster kanunda yazsın ister hadiste, beni ilgilendirmez. Onun okulu için harcadığım emeklerimi, gençliğimi, çöp ederse zopaynan kovalarım onu.
Soran1 yılBabam benim ne yaptığımı gayet iyi biliyorum. 2023 mezunuyum daha yeni mezun oldum. Ayrıca da hamileyim. Hiç çalışmam demiyorum doktor olmayı kendim bilerek istedim ömrümün sonuna kadar evde oturursam sıkılırım
Soran1 yılHayır evdeyim su anda. Soruda da daha çok detay belirtmek isterdim ama çok uzun olurdu kimse okumaz zaten detaysız hali bile çok uzun
Evlisin bir işte çalışmıyorsun bütün gün evde duruyorsan yap bir zahmet ev işi sende evde çalışmış olursun hem çalışma hem ev işi de yapma oldu komiksin sende çalışıyor olsaydın ev işinde beraber yapardınız ama sen hiç bir işe el atmayacaksan öyle bir dünya yok
00 Yorumlawalla bilmiyorum :D ne diyim ki. senin kararın. mutluysanız sorun değil. enişte kazanıyordur bu konuyu da sorun etmiyordur ok yani. ben sana yanlıs yapıyorsun diyemem demem de. bence top cizgiden gecmisse kazanan haklıdır:D eşin mutlu ise sallama gec. bir yerde patlamaz umarım:D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende evliyim canım yapmak zorundasın senin evini başkası gelipte demizliyecek zorunda değil o evde sen yasiyosun yeyip iciyosun o evde sen yasiyosun yapmazsan evini pislik götürür her gün hergun bende yapıyorum demem oki kalkık o isleri yapilacak kimse sana o isleri yapmaz
14 Yorumla- 1 yıl
Kaç yıllık evlisin
Soran1 yılTemizliğe abla geliyor o yapiyor
Cevap sahibi1 yılHmm ozaman başka canim
Cevap sahibi1 yılSana bişey diyemem
1 yılBurdaki insanlar özellikle erkeklerin içi çok fesat neden bu böyle bende anlamış değilim oysa kötü yorumları ciddiye bile alma eşinle konuş onunla çöz sorun neyse en iyisi bu zaten
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDoğru kadın yapmak zorunda değil bir yere kadar adamın maddi durumu bunlara elvermiyorsa yapmalısın, yani hizmetçi tutmak için.
bir de dinen böyle bir hakkın olduğunu bildiğin yerde esinin de birden fazla eş alabildigini de biliyorsundur diye düşünüyorum02 Yorumla
Soran1 yılEsimin 2. Bir eş alması için bazı şartları yerine getirmesi lazım öyle herkes alamaz. Almak isterse de benim bosanmaya hakkım var
Cevap sahibi1 yılİyi güzel 👍🏻
Gizli Üye(30-35)1 yılEger esiniin eilesi ile yasiyorsan esinin ailesi sana niye yemek yapmak zorunda? Ha diyorsan ki maddi durumum cok iyi, yemek yapanda var temizliyende. Ozaman tamam ama yoksa hergun disardan lahmacunmu soulyluyeceksiniz mantikli olmak lazim. Tabiiki oturup tas kemiriyorsan o baska
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYemekleri kocanmi yapiyor? Kocan bildigin suzmenin teki. İyi bulmussun ordek gibi yoluyorsun yani. İste bu yuzden tr karilari acayip girmemis kezo. En bastada sen. Neymis ev isi yapmak zorundamiymis. E ozaman yuru git ananin evine. Beynini orada birakmissin muhtemelen
Cevap sahibi1 yılZaten yasina bakilirsa 15 yasinda omrunde erkek gormemis bir kezbansin belli. Tipik gormemis sari kulaci tr kizi
Soran1 yılNe terbiyesiz adamsın soruyu okumadın mi yazdım zaten kocama iş yaptirmiyorum diye
1 yılkimin dediğine niye bakıyorsun sen kocan için en iyi şekilde onu karşılamaya onu evinde cenneti yaşatmaya çalış gerisi önemli değil ben eşimin hep öyle olmasını isterim
11 Yorumla- 1 yıl
Bi dk bir şey fark ettim Ama evdeki sorumluluklarını yapman lazım kocan işte sizin için çalışıyor aynı anda çocuğa bakamaz bi zahmet olucak ama o diğer işleri de yap bare o kadar da abartma ailen için yapacaksın bunları kendine gel biraz
Eşinle birlikte ev işlerini ortaklaşa yapmak en iyisi evlenmek demek onun her konuda yanında da olmak anlamına gelir hastalıkta ve zorlukta , yemek yaparken eşinin de yardım etmesi destek olması bazenleri eşinin yemek yapması senin ona yardım etmen ortaklaşa birbirinizin planlama yapması en iyisidir eğer ikinizde memnunsanız zaten sorun yoktur ancak iki tarafta birbirine destek olmalıdır
10 YorumlaEşinizin maddi durumu yeterli ve eve girdiğinde bir kadın görmek istiyor ise sorun yok... Ama ev dağınık vs ise ve bu eşinizi rahatsız ediyor ise problem... Benim maddi durumum yeterli olsa bu işleri başka birine yaptırır ve evde gerçek bir kadın isterim... Benim maddi durumum yetmedi sanırım eşim tam öyle bir kadındı ve şu an ayrıyız😅
10 Yorumla
1 yılAblam sen popo büyütmek için mi evlendin evlilik hayatı bolusmektir zorluklara ortak göğüs germektir sen ne boka yariyosun o evde ayıptır sorması onu yapmam bunu yapmam Allah eşine sabir versin senin gibi insan 40 iftitteb beter
20 Yorumla
1 yılDinen kanunen koca bakmak zorunda dinen etiken sen ev işi yapmak zorunda değilsin 🤣🤣🤣 ya tıp mezunuymuş tıp avam oldu çıktı daha kurduğu iki cümle birbiriyle celisiyo
21 Yorumla
Soran1 yılEvey kocam eve çocuğa bana bakmak zorunda ama ben ev isi yapmak zorunda değilim
Gizli Üye(25-29)1 yılNe mezunu olduğun farketmez şu an işin özü çalışmıyorsun ve de keyfinden çalışmıyorsun evde durduğun müddetçe napcan başka kusura bakma da adam essek gibi çalışıp ekmek getiriyorsa sende temizliğini yemegini yapcaksin hitmetcilik olmuyor ztn bu tam tersi olsa aynısı erkek için olurdu ya da calissaydin beraber yapmak zorundaydiniz ve de hak verirdim ama sen yan gelip yatma derdindesin bilmiyorsan git aç YouTube den yemek yapmasini öğren ufaktan nolcak asıl kocan sana bakmak zorunda değil sakat da değilsin mezunsun git çalış ağlama yani asıl burada hizmecti olrk kullanilan ablam dedigin kişi böyle devam et sen aldatmayı falan asla normallestirmiyorum da bu kafayla sonun böyle olur Max ztn
00 Yorumla
1 yılYani anlattıklarında sıkıntı yok, öyle koca bulmuşsun ve kendine bakıma yapman kadar da güzel bir şey yok, her erkeğin bence hayal ettiği kadınsın, maddi durumum kocanın ki kadvr güzel olsa da senin gibi eş bulsam ah be
03 Yorumla
Soran1 yılEvet işte insanlar beni linç etti ama ben ufak tefek ev işleri yapıyorum zaten makarna pizza falan yapıyorum. Ama zor iş yapamam ben. Yaparsam halim kalmaz terlerim yorulurum. Eşim de ben rahat olayım diye haftalık bir abla getiriyor. Ben de karşılığında evde ona cenneti yasatiyorum. Onu simartiyorum itaat ediyorum ne istese yapıyorum
- 1 yıl
Yaşanılması gereken hayatı, ortamı sağlayarak yaşıyorsun milletin dediğine bakma, senin gibi isteyip yaşayamadıkları için çamur atıyorlar, karşılığını vermen çok güzel mesela, eşinde memnunsa kimsenin ne dediğini aldırma
Soran1 yılEşim çok memnun zaten eşim kendi söyledi bana dediki senin evdeki görevin süslenip güzel olmak dedi. Evde otur hobilerini yap kendinle ilgilen dedi. Ben de hep kocam eve gelmeden süslenip en güzel kocamin hosuna giden kıyafetlerimi giyip kocamı karşılıyorum kocam da gayet memnun
Bazı hocaları çok iyi dinlemişsiniz, bazı şeyleri de çok derinlemesine anlamışsın.
Her şeyi başka bi kadın yapacaksa eğer, biz seni ne yapacağız?
Bunun eninde sonunda Kocan başkasını sevecektir. 2+2=404 Yorumla
Soran1 yılBen ufak tefek temizlik yemek yaparım daha fazlasını yapamam. Kocam da beni zor işler yapmıyorum diye sevmekten vazgeçecekse gidebilir
Soran1 yılKocam memnun işte ne güzel dil öğreniyorum. Zaten ben turkiyede çalışmayı düşünmüyorum dayım amerikada yaşıyor o yardımcı olacak bana alıp başımi oraya gideceğim. Çifte vatandaşım zaten amerikada yıllık en kötü doktorbile 300 bin dolar kazanıyor
Vallahi okurken yoruldum yarıda bıraktım. Yapma keyfin bilir
Şu konuşma biçimi, üslup o kadar kötü ki yok kanunen mecbur değilim onu bilmem bunu bilmem.
Yapmıyorum istemiyorum de geç15 Yorumla
Soran1 yıl😂 ya haklisiniz genelde ben soru sorarım ama 1-2 görüş anca gelir bu sorumu da sinir anıyla icimi boşaltmak için attım hiç aklıma gelmedi sorunun tutacağı bilseydim daha iyi bir üslupla yazardım 😂 ve detay anlatırdım
Soran1 yılHerkes yanlış anlamış çünkü
Soran1 yıl@emoli15 hamileyim ben onu yazardım
1 yılAynen öyle haklısın din bakımından zorunluluk yok. Ama onun sana bakma zorunluluğu var erkolar düşünsün oh oh 😌
10 Yorumla
1 yılHayır ev işi yapmak zorunda değilsin paran varsa para karşılığı ev işi yapacak bir çok kadın bulabilirsin.
10 Yorumla
1 yılÇalışmıyorsan zorundasın adam hem hayat yoldaşı hemde hayatını kolaylaştırmak için evleniyor aynı şey kadın içinde geçerli
12 Yorumla- 1 yıl
Durumu olamayıp hamile çalışan insanların canı yok mu bahane bu değil merhametsiz insan değilim ama hamilelik sakatlık değil ki benim komşum ikinciyi doğurdu ikinciye hamileyken çocuğu 3 yaşındaydı ve bütün evin temizliği ondaydi onun canı yok muydu
- 1 yıl
Senin yerinde olsam ise gitmeyi tercih ederdim tıp bitirmissin doktorluk istemiyorsun
1 yılerk*k analarının bazı gerçeklerle yüzleşmesi gerek, oğullarının aşağılık soyu devam etsin diye köle olacak değiliz
11 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 443 cevap paylaştı.
u 1 yılEv işi yapmak zorunda değilsiniz, bölüşebilirsiniz. Ama yaptığınız her iş sizin eşinize yaptığınız sadaka hükmünde dinimizce tabii. Sevaptır yani.
10 Yorumla Kocan da zorunda değil bu arada. Bebek değilsin ki ebeveyn bakımına ihtiyaç duyasın. Kocan senin baban değil. Ama seninle evlendiğine göre tencere kapak misalidir. Döndürün değirmeni bize ne.
12 Yorumla
Soran1 yılEşim neye mecur değil? Eşim zaten beni kocasında sallayıp uyutmuyor. Eşim sadece evine ve eşine bakıyor. Diğer herkesin yaptığı gibi ben ev hanımıyım su anda ayrıca da 2 aylık hamileyim.
1 yılAh şu bayanlar aaaah hem ayranım dökülmesin hem G.. S... Derdindesiniz ne için evlendin yiyip icip yatmak icin mi ozmn 🤓
22 Yorumla
Soran1 yılEvet 💅😂
- 1 yıl
Gel hem ayrani dokmyelim.😁hemdeeee😆🤭
Ben de çalışmıyorum herkese batıyor maşallah..
20 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 522 cevap paylaştı.
1 yılValla bende öyleyim 2 gün yemek yapıyorsam 3 gün eşim yapıyor ikimizde yorgunsak gidip dışarıda yiyoruz. Evi ben süpürüyorsam o bulaşık makinesini boşaltır vs. Kendimizi çökertmek için mi evlendik ya ahahah iyi yapıyoruz 😂😂
00 Yorumla
1 yılDışarıdan biri gelip temizliyormuş zaten sıkıntı yok. Ama mesleğine yazık etmene üzüldüm nedense yani onca emeği evde oturarak heba etmeni istemezdim ama gene senin tercihin girl.
01 Yorumla
Soran1 yılSonsuza kadar evde oturmam ki doğum yaptıktan sonra çalışmayı düşünüyorum
1 yılTek başına yapmak zorunda değilsin ama sonuçta kocan çalışıyorsa ve yorgun argın eve geliyorsa iki tabak yemek koyuver ne olacak? Çalışmadığı günlerde de beraber yaparsınız.
02 Yorumla
Soran1 yılOnu yapıyorum zaten o kadar da değil yani
- 1 yıl
E o zaman problem yok, düşüncen gayet normal.
Tıp okuduğuna inanıyorum sallıyorsun tıp gibi zor bir bölümü okumuş ve mezun olmuş hiçbir insan çalışmak istemiyorum demez, kendine olan saygısından dolayı bile demez.
01 Yorumla
Soran1 yılŞimdilik çalışmak istemiyorum. Benin yengem de tıp mezunu o da çalışmıyor hiç ömründe hiç doğru dürüst ise girmedi. Cani sıkılınca günlük nöbet alıyordu
Sana ve çocuklara bakmak için çalışmak 'zorunda' olan kocan😄😄 ama yemek yapmak zorunda olmayan sen. Sen şu eşi evi temizlerken Fas'a giden kadına çok özendin sanırım
01 Yorumla
Soran1 yılYok ya ben eşime kurban olurum ona ev isi yaptirmam o eve geldiği an padisah gibi muamele görüyor tabiki ona bulaşık falan yikatmam. Günlük olarak çamaşır bulaşık ev süpürme gibi basit işleri yapıyorum ama zor iş yapamam ya
1 yılBunları bize değil, eşine anlamalısın, temizlik yapmak zorunda değilsin elbette eşinle birlikte yapın
30 Yorumla
1 yılEşinle sorun yapamıyosan no prob
Kime ne
10 YorumlaSorunun cevabını vermişsin aslında kendin nasıl istiyorsan bu senin hayatın
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvet eşin hizmetci almadı tabiki fakat sende hizmetci almadın, ev ikinizinde evi, evde yapılması gereken bişey olunca kim o an müsaitse uygunsa yapmalı, pis temizlenmemeiş bi evde yaşanmamalı sonuçta, ac aç gez
15 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl*aç aç gezilmemeli
Cevap sahibi1 yıleşinde sende yapın paylaşın ev işlerini
Cevap sahibi1 yılbu arada pardon yanlıslıkla basıp gönderdim, yorum yarım yamalak durdu ama tamamladım şimdi kalanını
Soran1 yılTamam da eşim de yapmıyor temizlik ve evimizi tabiki de bk götürmüyor. Ben günlük temizliği yapıyorum zaten. Çamaşır bulaşık ev süpürme yatak toplama. Ama duvar ve cam silme , lavabo balkon ve mutfak yıkama falan bunu asla yapamam. Onun için haftada bir kadın gelip yardımcı oluyor
Cevap sahibi1 yılpardon, galiba açıklama kısmını tamamen okumadığım için yanlış anlamışım
evet doğru diyosun eşin ayıp ediyo, tamamen sana bırakması yanlış, biraz daha konuş onunla, anlaşmaya çalışın, umarım aranızdaki sorunu çözer ve ev işlerine eşinde ara sıra bile olsa yardımcı olur umarım
dahada çözemezseniz bence boşan gitsin, bu şekilde ömür geçmez sonuçta
tabi yinede senin tercihin
1 yılHizmetçi tutacak paran varsa ev işi yapmak zorunda değilsin ama yoksa paran ya 💩💩💩içinde yasıcan ya da temizliceksin tercih senin
11 Yorumla
Soran1 yılKocam zengin işte hele babası milyoner bi zahmet haftalık kadın gelsin yani
1 yılVallahi iyi yere dükkan açmışsın tahsil de var kafada çalışıyor yapma boş ver kocan her şeyi halletsin Bana sorarsan çocuk da yapma Tıp ve teknoloji ilerleyince onu da o yapsın😂
10 Yorumlayapmak zorundasın onu yapma bunu yapma ne yapacaksın sen sadece kocanın altına yatarak mi geciniceksin shssh
118 Yorumla
Soran1 yılYoo niye kadın ya hizmetçi ya da obje olarak görülüyor. Ben temizlik yapmadım diye evlilikteki sorumlulukarim bitmiyor
- 1 yıl
sen bilinçsiz bir insansın bütün herşeyi kocanın üstüne yigiyorsun lütfen cocuk yapma senden anne olmaz çocuk meme ister sen emzirmezsin altını kirletir ay kociskom evden gelsin o yapsın ben bilmem ki dersin lütfen çocuk sahibi olma korunun bu senin iyiliğinden ziyade çocuğun iyiliği için hayatın bktan ibaret birde dünyaya çocuk getirip onun başını yakma yemek yapmayı bilmiyorsan da tarifleri var ilklerin güzel olmayabilir günden güne gelisirsin
Soran1 yılSen karar vermiyorsun buna. Ayrıca çocuğa neden bakmayayım yani? Ben yorucu ev işlerini yapmıyorum ama çocuk bakarım yani sonuçta bu benim çocuğum. Hepimizin anneleri mutfakta ev işlerinde ömrünü heba etti hepsi erken yaşlandı bunu kendime yapmicam ben. Kocam da gayet memnun
- 1 yıl
kendini yıprat demiyorum ki bir işe yara diyorum hep kocanın üstüne yığma herşeyi evde dura dura canın sıkılmıyor mu
bir işte calismayabilirsin zaten kocanın geliri yüksekse
ben gorduklermi söylüyorum çocuğuna bakabileceksen hem maddi hemde manevi özellikle manevi anlamda yapın banane
Soran1 yılBen evde bos oturmuyorum ki zaten daha yeni mezun oldum univeristeden 1 senedir mezunum. Ingilizcem zaten var bu sefer de almanca kursuna yazıldım daha 2 aydır gidiyorum. Ayrıca spor salonuna da yazıldım. Onun dışında epoksi isleri var bilmem duydun mu baya merak salmıştım bu sene anahtarlık kolye tepsi falan yapmayı öğrendim. Mum yapmayı zaten biliyordum sabun yapmayı da öğrenecektim ama hamileyim diye vazgeçtim cubku o tarz ürünlerin kokusu iyi gelmiyor. Örgü kanaviçe işine bile karıştım yani evde yatmıyorum ki ben
- 1 yıl
bak simdi anladim işte boyle desene bastan detaya oyle yazmissinki bende sandım bisi yapmiyo bu evet hamileyken koku alma biraz daha hassasiyetlesiyor miden bulaniyo spor salona yazilman güzel olmuş Şu an gidiyor musun bilmiyorum da yürüyüş bile yapsan iyidir hamileyken kilon da çok artmaz
e ne güzel daha ne yapacaksın hamile halinle kaynanan kafayı yemis
Soran1 yılYa ben 17 yaşından beri spor salonuna pilatese hep giderim ama aralıklı yani. Univeristede haftada 1 giderdim en fazla çünkü üniveriste inanılmaz yoğun geçiyor. Mezun olunca da hep gitmeye başladım. 1 senedir düzenli gidiyorum haftada 3 gün.
Soran1 yılYa detayları yazardim da çok uzun olurdu yani. Ayrıca hamile olmasaydım bile eşimin ve ailesinin maddi durumu iyi hatta babası özellikle milyoner. Tüm zenginler eve kadın getiriyor ben anormal bir şey yapmıyorum ki. Gereksiz linç yediğimi dusunuyorum
Soran1 yılNe bileyim ya. Ben onlara iyi davranıyorum hatta bazen eşim kızıyor onlara asla izin vermiyorum kızmasına. O senin annen onun rızasını alman lazım diyorum. Kız kardeşlerine kızdığı zaman da sakinlestiriyrum yazık yani 2 tane kız kardeşi var eşimi arkalarındaki dağ olarak görüyorlar sanki ben ellerinden onu almışım gibi hissetmelerine müsaade etmiyorum zaten görümcelerimden bir tanesi yeni boşandı kalbi kırık beni rahatsız ediyor ama karışmıyorum yani bir de ben üstüne gelmeyeyim diyorum. Çoğu şeyi de eşime bile anlatmıyorum yani. Onlar sürekli ev isi yapmıyor olmama kızıyorlar. Zaten gorumcem boşandığı zaman keyifsizdi ben onu çağırdim gel bizim evde kal dedim kafanı dinlersin o da geldi bizim evde 1 hafta falan kaldı. Ordan anladılar benim ev isi yapmadığımi sürekli de laf arasında dile getiriyorlar
- 1 yıl
insan gibi evine cagirmissin güzel bir sekilde gelmiş kalmis buna sukretmesi gerekiyo şimdiki zamanımızda kim gelin görümce anlasabiliyo evinin o kadar pis olduğunu dusunmuyorum degildir bence anlattıklarına göre yapıyorsundur temizlik dip köşe temizliği haftada bir kere yapsan yeterli hamileyken eğilip kalkman ya da sandalyelere çıkıp camları silmen tehlikeli bişey bunlar ne bekliyo senden sen boş ver zaten kötü bişi söyleme onlarla muhattap bile olma artik hamile kadinada bu yapılmaz sadece onların mi kalpleri varmis
Soran1 yılEvim tertemiz yani zaten günlük olanlari yapıyorum haftalık da bir abla gelip bastan aşağı temizliyor ama onlar buna laf attı yani. Yemek yapmıyor iş yapmıyor. Bir dizinin 27. Bölümüne geldim diye laf attılar. Boş boş oturup dizi izliyor dediler 😂 çok takmadım yani eşime bile söylemedim
Soran1 yılYa cidden öyle anormal bir şey yapmıyorum ki tüm zenginler böyle yaşıyor
1 yılMerhaba,
Bu sadece sizi ve eşinizi ilgilendiriyor. 😅
Hak hukuk yok!
Mesela yazdıklarınız bana ters!12 Yorumla
Soran1 yılNeden ters ki
- 1 yıl
Detayınız komple top yekün ters hanfendi. 😅
Karşıyım düşüncelerinize. 😅
- Devamını Gör (187)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?