Evliyim, ev işi yapmak zorunda mıyım?

Tıp mezunuyum calismak istemiyorum. Bu benim kendi tercihim. Ayrıca ev isi de yapmıyorum. Mecbur değilim. Eşim benimle evlenirken kendine hayat arkadaşı edindi hizmetçi değil. Haftalık olarak bir tane sevdiğim bir ablam geliyor o temizlik yapıyor. Tabi ben günlük olarak da işte yatak toplama, bulaşıkları makineye dizme , çamaşır yıkama gibi isler yapıyorum ama yemek ve temizlik yapmam zaten yapmayı da bilmem. Dinen ve kanununen çalışmak zorunda değilim ne evde ne de dışarıda. Çalışmak zorunda olan ve bana , eve , çocuklara bakmak zorunda olan kocamdır.

Benim evdeki gorevim de süslenmek ve güzel olmak. Eşim kapıdan girince beni pırıl pırıl, temiz ve bakımlı görmeyi seviyor. Ama eşimin ailesi tam tersi bana çok sinir oluyorlar hiç çalışmadığım için. Mecbur değilim ki onlara ne? Ben ve eşim memnunuz. Sizce kim haklı?

Güncellemeler
1 yıl
Bence cevapları kaynanamla 2 gorumcem hesap açıp açıp yaziyorlar. Neden bu kadar linç yedi anlamıyorum?
Güncellemeler
1 yıl
şunu kasdediyordum Ben zor iş yapmıyorum Çamaşır bulaşık yikarim , yatak toplarım ama zor işleri yapamam Yemek makarna pizza vs yaparım Eşim işte olmadığı zaman yemeği o yapar ya da annelerimiz gönderiyor. Kocama ev isi yaptirmiyorum tabiki ve kocamin maddi durumu çok iyi. Temizliğe bir abla geliyor yani. Kocam benden gayet memnun. Ben şu anda çalışmıyorum ama evde boş da yatmıyorum 1 senedir dil kursuna gittim, spora yazıldım , orgu ve mum yapmayı öğrendim ve su anda zaten 2 aylık hamileyim