Ev işleri yapmak zorunda mıyım?

Çalışıyorum. Ögretmenim. Bu temizlik ve yemek işlerini oldum olasi sevmem. 2 haftada bir, bir abla temizliğe geliyor. Yemek konusunda da pek becerikli değilim.

Yine bir teyzemle anlaştım. 5-7 gun bana aksam yemekleri hazırlıyor ucret karsiliginda. Yani ben kazaniyorum, kazandiriyorum da ayni zamanda. Tek yaşıyorum. Evim kendimin.

Evimin belli düzeni var yani duzen kurdum. Oyle cekmece iclerini falan pek dağıtmıyorum. Süpürme, silme olayi gerekirse robot süpürge kullaniyorum. Arada koltuklari süpürüyorum. Nevresim falan degistiriyorum. Bir de ütü yapıyorum. Onun disinda evle ilgili pek bir sey yaptigim yok.

Para kazandiktan sonra ev işlerini yapmayi mantikli bulmuyorum. Bizim meslek kolay meslek olarak adlandirilsa da her meslegin kendi icinde zorluklari var. Bizim meslek sabir ve vicdan işi. Zihinsel yorgunlugu cok fazla. Eve geldigimde cocuk gurultusunden başım zonkluyor. Tek bir ses dahi duyacak tahammulum kalmiyor kimi zaman.

Ev islerini, yemegi sevmiyorum. Param olduktan sonra ve gecinebildigim sürece bu sistemi boyle devam ettirmek istiyorum. Ozellikle evlendigimde de boyle devam etsin istiyorum.

Bizim meslegin evlilikte en cok tercih sebebi cocuklara da bakar, evi de cekip çevirir, vakti bol mantigindan dolayi, bizim meslekteki kadinlar potansiyel gelin adayi oluveriyor ama ben evlendigimde de sistem boyle işlesin istiyorum.

Ben ev hanimcilik yapabilecek bir tip degilim. Inanin hic sevmiyorum. Annem zorla yaptırırdi belki ondan da kaynakli bu islere olan mesafem. Sogudum, tiksindim. Annemden kurtulur kurtulmaz refaha eriştim diyebilirim. Zorunda miyim bunlari yapmaya? Evlilikte de zorunda miyim? Yani bana evlilikte bunlari yapacaksın deseler evlenmem inanın. Ya da evlilikte isler ustume yuklense dusunmeden boşanırım oyle diyeyim bu işlere olan nefretimi.

Ev işleri yapmak zorunda mıyım?