AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
139Cevap
Eşin memnunsa bize laf düşmez 😄
Hahaha favvvv ♥️♥️♥️😂
Yataktada mutlu etsin gerisini sorun etmem.
Sıçtığını da yikama olsun bitsin
Bu ne be
Aman tut temizlikci hizmetçi yapsınlar
Güncellemene kahkaya attım tşkler 😀
Kahkaha
Hayır zorunda değilsin
Tabiki değilsin
Biz ne bundan?
Hizmetçi tutarsan değilsin 😅😅
Dinen değilsin kanunnen zorunda sin
Parayla ev temizleyen insanlar vsr tutsbilirsin.
Hala niye linç yediğini anlamamış
Bilmem hizmetçi tutacak parçacıkların var mi
Evi bok götürür en fazla
Aynen dediğin gibi evet
Dinini doğru kaynaktan öpren
hizmetçi tutabilirsin :D
Zahmet olmazsa yapıver.
Yok ya ben gelir yaparım
Her gün değil arda evişin yapanilirsiniz
Böyle harika Trol soru ilkkez gördüm
Neden trol diyorsunuz
Sen delimisin evlenmeden önce bunları düşünmedinmi?
Evlenmeden önce neyi düşünmedim ben?
Biz şu an neyle ilgili konuşuyoruz
Kendine sor
Tamam sen ev işi yapma kocan işe gitsin gelincede ev işlerini yapsın
Yok ya kocam ev isi yapmıyor. Kocam işten gelince yemeğini yiyip dinleniyor ben de onu simartiyorum sürekli. Temizliği kadın yapiyor
Kocanın sana her işinde yardım etmesi gerekir sen evlendin diye esir olmadın narin ellerin ve bedenin yorulmasın
Ne kadarlık evlisin?
2022 eylülde evlendim
Bak bazı şeyler kişisel tercih. Ama neden herkes bunları kabul etmeli gibi yorumlar yapıyorsun? Sonra da kızarsın millete. Tamam okumuşsun ama KADINLIK başka bir şey. Yani evi yuva yapacak etkenler çok farklı. Bir kadının evine zaman harcaması bile güzeldir. Bakma şimdi aldılar değişti ama. Her seferinde evini yuvasını baştan dizayn eder sanki. Yemeği de öyle keza. Eliyle yapması vs. Bunlar ince şeyler. Bunun dışına çıkınca ben en doğrusunu yapıyorum moduyla değilde böyle yapabiliyorum durumum bunu gerektiriyor şeklinde yaklaşırsan tepki çekmezsin.
Ona annesi ve çevresi de gaz veriyor olmalı. Bizde avrupai tarz kadınlık yoktur bu tepki çeker. Bunu gözüne sokar gibi yapma kimsenin.
Ama sana tüyo. Bir erkeğin en hassas olduğu yer yataktır. orada Mutlu ise hemde çok mutlu ise gözüne bir şey pek takılmaz. Bunu da bil. En çok emeği oraya harca.
Ya ben ufak tefek ev isi yapıyorum zaten çamaşır bulaşık yatak toplama ev süpürme falan ama zor işler yapamam ben. Yemek olarak da zaten yemek yapmayı bilmem makarna yapabiliyorum bir tek. Eşim de gayet memnun yani. O bile beni yormak istemiyor. Ben de zaten diğer görevlerimi yerine getiriyorum ona itaat ediyorum simartiyorum araba yenileyecekti maddi acıdan destek oldum. O kendi söyledi bana dediki kelimenin tam anlamıyla yuvamsin dedi seninle 2 kelime konuşunca derdim kalmıyor dedi yani sırf temizlikle çok uğraşmıyorum diye hayırsız bir insan olmadım. Geçen eşimin cani magnolia çekti hiç bilmediğim bir tatlı olmasına rağmen youtubeden açıp yaptım hem de 2 kere yani.
Tamam sorun yok o halde. Tebrikler. Sadece bunu insanlara anlatırken daha dikkatli ol.
İşene gelen kısmı göz önüne koymuşsun
Yoo ben sadece işime gelen şeyi yapmıyorum. Dinen kadının eşine itaat etmesi lazım ben de itaat ediyorum zaten
Peki dediğin gibi olsun
Yardımcı tutabilirsin
Zorundasin.
Ben olsamda sinir olurum sana mi bakcak 😀
Soru trol bence
Eşin mutluysa boş ver gerikafalı hepsi
Süs biberimisin?
Evet 💅
Beğeni için teşekkür 😊süs biberi
Boşa okudun yani
Dinde kadın mecbur değildir sevdiği için yapar
İyi güzel herkesin kendi hayatı
Kadın olmayı bacak arasında sanan bir prenses
Tıp mezunu olduğuna emin misin
Evet kim yapacak
Eve gelen yardımcı. Ben yapmak zorunda değilim hizmetçi miyim ben
İmkanınız varsa tabiki yoksa siz yapacaksınız
Eşimin maddi durumu iyi o yüzden hiç yapmıyorum ama eşim fakir olsaydı tabiki ben yapacaktım
Sorun yok o zaman size mutluluklar
Kocan da dinen eve 2. Kariyi getirsin o zaman
Ikıncı karı keyfe göre getirilmiyor . Onun şartları var
🤗😂😂😂 Urfa'ya gelde gör keyfe göre mi 😂😂😂
Kocanın 4 kadınla evlenme hakkı var o zaman.
şartları var uydurma
kadında böyle durumda boşar ki hiçbi kadında bunu kabul etmez zaten
@İstilacıTürrİnsan aynen herkes evlenemez ve bunun şartları var. Eğer eş şartları yerine getirip 2. Bir eş almak istiyorsa ilk eşe boşanma hakkı de verildi
Öyle bir şey yok , şartta yok asıl uyduran sizsiniz bi kendinizi akıllı sanıyorsunuz
Yok ya ciddi diyorum şartları var senin esin sağlıklıysa bir hastalığı yoksa ve her ihtiyacini yerine getirip anlaşabiliyorsanız hicbir şekilde 2. Bir eş alman mümkün değil. Alırsan da çok da helal bir evlilik yapmış olmazsın yani. Sırf keyif olsun diye es alamazsın bu 2. Eş olayı helal yoldan gönül eğlendirmek değil
😅😅😅, keyfi olsun ve ihtiyaç olsun erkek ikinci eşi alma hakkı vardır , istersen anlaşsın güzel geçinsin yinede ikinci eşi alabilir, buna siz karar veremezsiniz.
Buna ben karar vermiyorum evet istese alır ama dediğim gibi dini acıdan uygun olmaz allah diyecek ki neyin eksikti de aldın. Ha ben hasta olsaydım kocamin her ihtiyacini gidermiyor olsaydım o zaman evlenebilirdi yani
Hayır bak anlamıyorsun , din zaten izin vermiş buna kuran geçiyor, ama adaleti sağlayamazsa günahkar olur. Zaten bir tane alsa iki tanede alsa adaletli olacak, laikçi hocanın böyle saçma bir şey uydurmuş sizde inanıyorsunuz.
Yemin ederim bak dediğim doğru kendimi savunmak için söylemiyorum ama durup dururken gerçekten alamaz ki yani yazık olur bunun da hesabı sorulur. Zaten eşiyle mutlu olan adam neden başka biriyle evlensin. Bir ayette eşitliği sağlayacaksanız evlenin diyor evet doğru ama başka bir ayette de zaten o eşitliği sağlayamazsınız diyor. Islâm alimleri bile o eşitliğin sağlanması imkansız dedi. Çünkü sen günde o eşine 11 kere iyi bir kelime söylediysen obur eşine de söyleyeceksin. O eşine günlük 20 kere dokunduysan o eşine de günlük 20 kere dokunacaksın bu şekilde bir eşitlik soz konusu. Kendimi savunmak için söylemiyorum. Ben bu konuyu sağlam kaynaklardan ve alimlerin söylediklerinden bakarak araştırmıştım eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan ve merak ediyorsan youtubeden ve internetten var türkçeye çevrilmiş hali var
Abla kuranda çelişkili diye bir şey yok, eğer allah izin vermişse dört eşliliğe demek ki adaleti sağlayan erkekler eğer öyle olmasaydı allah zaten yasaklardı sadece bir tane almaya izin verirdi.
Ben çelişki olduğunu söylemedim. Eğer eşitliği sağlayacaksanız evlenin ama kimse zaten o eşitliği sağlayamaz diyor. Abim merak ediyorsan internetten bak yani
Arapça ve Türkçe de biliyorum sizi resmen kandırmışlar tek eşlilik kanunu avrupa sisteminden geldi türklere , Osmanlı zamanında bir çoğu çok eşliydi, laik sistemi size dayatmışlar sizinki dine değil laik sisteme dayalı, bide eğer ihtiyaç dolayı alacaksa cennette huri olmazdı , cennette neden huri var hiç düşündün mü?
Aksine cennette hiç bir ihtiyaç olmayacak hastalık yok yorgunluk yok , neden Allah cennette erkeğe sadece bir kadın vermiyor neden diğer hurilerle evlendiriyor?
Oysaki cennette her şey keyfi, bu fıtrat meselesi anlayın artık şunu.
Bende diyorum ki eğer eşitliği sağlayamazsa neden yasak etmemiş Allah neden dört evliliğe izin veriyor, siz tefsiri kafanıza göre yapıyorsunuz.
Ben de arapça biliyorum. Abicim tamam benim söylediklerime inanmıyorsan açarsın internetten bakarsın
Tefsiri de internette yazıyor bakarsın bunu ben söylemiyorum
Bir şey sorcam, nerelisin sen?
Kusura bakma sen istediğin şeye inanmak istiyorsun kendine yediremiyorsun ve bu açık bariz belli.
Kendime neden yediremeyeyim? Ben müslümanım ve allah'ın koyduğu her kurala inanıyorum ben 2. Eşi kimse alamaz demiyorum benim eşim istese su anda 3 tane alır diyorum ama bunun şartları var ben araştırdım ve sana doğrusunu anlatmaya çalıştım bana inanmamakta haklisin çünkü ben insanlara dinini öğretecek kadar geniş bilgiye sahip değilim sadece arastirdiklarimi söylüyorum dediğim gibi internetten dediklerimin doğru olduğunu çok kolay öğrenirsin
O kadar zenginsen hizmeçti tut
Kadın geliyor zaten evi temizliyor
Yemeği kim yapacak
Kocasi gelince yapiyordur herhalde ya da yemek siparişi 🤔 baska türlü olmaz ki
@Shazam6 ya bazen makarna yaparım zaten makarna dışında bir şey yapamam. Eşim çiğ köfte lahmacun falan yapabiliyor. Genelde birlikte yapıyoruz. Mesela çiğ köfteyi o yoğurur ben malzemeleri doğrayıp hazırlıyorum ve işte olduğu günler de zaten hazır geliyor ya da annelerimiz gönderiyor 😂
Bence sen yaşama zaten hakkında yok
Ohaaa temizlik yapmadım diye yaşamaya hakkim mi yok
Mecbursun
Yoo değilim ki
Evi kullanıyorsan mecbursun
Ev benim evim değil
Sokakta mı yatıyorsun
Yoo kocamin evinde yatıyorum ayrıca günlük işleri yapıyorum zaten çamaşır bulaşık ev süpürme yatak toplama falan. Ama ben bir şeyleri yıkayamam anladın mı elime hortumu alıp mutfağı lavaboları balkonu yıkayamam cam silemem hali yıkayamam bunları yapamam ben. Bunları yaparsam gün sonuna kadar tükenmiş olurum kendime zaman ayiramam
Kimse yapmıyor zaten yardımcı cagırıyor 15 günde bir o ayrı
Kocam fakir olsaydı bunların hepsini ben yapardım ayrıca ise bile girerdim yani ama hem kocam hem ailesi zengin yani bu dünyada tanıdığım tüm zenginler de eve kadın getiriyor o temizlik yapıyor. Ben anormal bir şey yaptığımı düşünmüyorum
Doğru düşünüyorsun fakirlerde öyle yapar temizlik ci alır
Kocam fakir olsaydı ev işlerini ben yaparım diyordum
Gönlün zengin
Değilsin otur evi b*k götürsün sakamısjn?
Kadın geliyor temizliyor ben mecbur degilim. Ayrıca günlük işleri yapıyorum zaten. Çamaşır bulaşık suputme. Ama lavabo mutfak ve balkon yıkama duvar , yer ve çam silme toz alma. Bunları yapamam ben
Geriye ne kaldı ya
Mecbur değilsin bırak hertarf çöp olsun
Yoo her taraf neden çöp olsun. Kadın geliyor yardımcı oluyor. Ayrıca günlük olarak zaten çamaşır bulaşık yikarim ve ev supurum. Ama toz alma lavabo , balkon falan yıkayamam duvar silemem. Bunları ben yapmıyorum
Valla tebrikler.
Sende mi ev hanımısın
Oda sana bakmak zorunda değildi
yok hayır tabiki,, çağır vezirlerden birini
Evet zorundasınız cinsiyet rolleri gereği
Boşverin böyle şeyleri
hayır
boş ver yapma
Peki kocan senin hizmetçin mi?
bu kadin kocasinin hizmetcisi mi? Harbi bi nesliniz de tukenmedi gitti
Kadın hizmetçi değilse kocası neden hizmetçi olsun? Alıştınız yan gelip yatmaya
Haklısınız…