Ben mecbur olduklarını düşünmüyorum. Ancak ortak yaşam alanı, birinin evi temizlemesi gerekiyor :) Temizleyen kişi kesinlikle hizmetçi olmuyor, kendi yaşam alanını temiz tutmuş oluyor. Erkek ya da kadın fark etmez. Ancak erkek çalışıyorsa kadın da gün içerisinde kendisini çok yormayacak şekilde temizlik işlerine bakabilir. Erkek de yorgun olmadığı zamanlarda yardımcı olabilir.
Çalışsın veya çalışmasın ev işleri ortaktır. Kadın evin hizmetçisi değil hanımıdır. İçinden gelerek yapabilir ama herhangi bir işi yapması için kadını kimse zorlayamaz.
erkek çalışsın para kazansın, market alışverişine gitsin, tamir - kurulum işlerini yapsın, ortak kullanılan arabanın bakımını yapsın ev işlerini ortak yapalım, meriçler sizi...
bence siz kesinlikle evlenin, evlenmeden önce tüm adımları siz atın, sürprizleri siz yapın, tektaş alın, hesabı ödeyin, düğün masraflarını karşılayın, kıza ve ailesine altın mücevher alın, saçma sapan adetleri yerine getirin, evlendikten sonra da akşama kadar siz çalışın milletin ağız kokusunu çekin, , dış işlerin de hepsi sizde olsun, meriçliği - köleliği dibine kadar yaşayın.
kesinlikle aynı kanaatteyim ama sorumlulukları paylaşmak istemeyen kadınla da o yol yürünmez. ha ben ev işlerinden hoşlanmıyorum bu problemi nasıl çözebiliriz diyebilir imkan varsa da yardımcı tutulur, ev işlerini yapmaya mecbur değilim derse de erkek ben de hiç bir şeye mecbur değilim deme hakkını kazanır...
ama sizin ilk söyleminizle çelişti, çalışsın ya da çalışmasın ev işleri ortaktır diye, para kazanmak da ortaktır o zaman herkes kendi parasını kazansın gibi bir sonuç çıkar. bu bakımdan kim daha müsaitse, uygunsa ve o konuda yetkinse onun yapması gerekir ve çalışmayan bir insan bu konuda çok daha müsait durumdadır...
o zaman şuna kanaat getiriyoruz, erkekler de hiç bir şeyi yapmakta zorunlu değildir tamamen başındaki anlaşmaya bağlı, ama kolay kolay hiç bir kadın kabul etmez bunu
çok saçma sapan çıkarımlar yapıyorlar insanı çocuklarına eşine yaptığı şeyler hizmetçilik değildir ayrıca evli değilim ama evimde yaptığım temizliği seve seve yaparım yani bundan neden gocunucam bazı kafaları anlamıyorum ,
Hayır değildir.. Kendi evimi temizlerken neden öyle hissedeyim bundan hiç bir şekilde gocunmam.. Tabi eşler de yardımcı olmalı kadın çalışmıyor diye bütün işleri sorumluluğu üzerine bırakmamalıdır..
Üstüne düşeni yapmiyosa evde. Ben aksama kadar çalışıyorum mantığıyla yardimci olmuyosa. Senin işin ev işi benim işim dışarı işi gözüyle bakıyosa evet hizmetçi yerine koyuyo. Ve bunun bi çok örneği var. Kadında çalıştığı halde evdeki işleri de kadın yapmak zorunda zihnoyetinde çevremde bir yığın insan var.
Dinen bile kadın bunları yapmak zorunda tutulmuyo. Kadın yemek yapmak zorunda değil ev temizlemek zorunda değil ve hatta çocuğu kendi sütüyle beslemek zorunda bile değil.
erkek çalışsın para kazansın, market alışverişine gitsin, tamir - kurulum işlerini yapsın, ortak kullanılan arabanın bakımını yapsın ev işlerini ortak yapalım, Türk kadınının sürekli imtiyaz bekleme hali...
Erkek çalışsın para kazansın, market alışverişine gitsin, tamir - kurulum işlerini yapsın, ortak kullanılan arabanın bakımını yapsın ama ev işlerini ortak yapalım, Türk kadınının sürekli imtiyaz bekleme hali... Sorumlulukları eşit paylaşalım ama her sorumluluğu, hiç bir kadının buna tamam diyeceğini sanmıyorum.
erkek çalışsın para kazansın, market alışverişine gitsin, tamir - kurulum işlerini yapsın, ortak kullanılan arabanın bakımını yapsın ev işlerini ortak yapalım, meriçler sizi...