+1 yılKadını köle gibi görmek değil de eşine saygıdan hurmetten yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hakeden erkeğe tabi eşine değer veren saygı gösteren zorundaymis gibi davranmayan erkeğe. O da erkek çalışıp kadın calismiyorsa. Her ikisi de çalışıyorsa kadına bir de ev işlerini yüklemek haksızlık olur. Ama işten gelip bir de adam yemek yapsa kadın evde otursa senin için rahat eder mi bu durumda? Evliliği şöyle tanımliyorum ben. Eşlerin birbirine saygı ve sevgi içinde hizmet etmeleri. Kadın erkek ayırt etmiyorum tek taraflı. Iki taraf da üstüne düşeni yapmalı bence. Kadının erkeğin görevi diye ayırt edilmez duruma göre değişir. Herkes gücünün yettiğini yapar birbirine yardım eder yuvasını ayakta tutmak için.
21 Yorumla
Soran+1 yılErkek arkadasım genel olarak ev işi kadının görevi dedi
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAh ah keşke biraz bilgiliyim diyen asıl cahiller kendini beynen geliştirse kadının görevi diyen cahil cuhelalar
Kadın ev işi yapmak zorunda değil
Eğer saygı sevgi görür ise sahiplendiğini hissederse karşılık olarak hizmetini sunar hediye eder
Erkeğinde kadınına yardım etmesi kilibiklik değil kalbi ılık olmaktır sünnettir
Ayrıca peygamber efendimiz s. a. v bile kendi işini kendi görüp eşine yardım ederken
Şimdiki erkeklerin bir ego kasıp kadının görevi demesi ne kadar cahilce sorsak hepsi haklıdır87 Yorumla- +1 yıl
@Oneden ben teşekkür ederim saygılarımla
- +1 yıl
O zaman sizde kendi görevinizi yapın
Yemek yapmak zorunda değilsiniz onun ütüsünü çamaşırını bulaşıgini o zaman sizde kendi üzerinize düşeni yapın gerikalanı o yapsın
ya da en güzeli oda adamlık yan gelip yatmak emir vermek ya da köle gibi kullanmakla olmaz bunu bir öğretin
Askerde köpek gibi komutanın emrine uyup tuvalet yıkayan
Is yerinde patrondan tırsıp emirlere itaat eden kekomanyalar kalkıp erkeklik taslamasin
Soran+1 yılBu düşünce yapısı dışında baska geleneksel Düşünceleri de var mesela erkek çocuk istiyor
- +1 yıl
Orası senin sorunun bir şey diyemem memnun değilsen hayatını mahvetmeyeceksin ama istiyorsan onu şikayet etmeyeceksin
Soran+1 yılTanımak gerek biraz daha
Eşlerden biri çalışıyorsa diğerinin tabi ki görevi. Ortak yaşam alanı olan evi gecindiren biri varsa digeride toparlar. Kadın çalışıyor erkek issizse de erkegin görevi olacak ev işi. Bu yüzden erkekler arada yardım Edip birseyleri öğrenmeli. Dünyanın bin türlü hali var. Ev işlerinden anlamalilar ne olur ne olmaz. Burda görev annelere düşüyor tabi. Ogullariniza biraz ev işi öğretin. Bilinçsiz bireyler oluyorlar sonra. Pis ve beceriksiz.
11 Yorumla
Kadin erkek ayırt etmeden, evde kim çalışmıyor ise onun görevidir. Eğer iki tarafta çalışıyor ise her şey ortak yapılmalidir.
Erkekler yardım etsin de yanlış bir söylem. Beraber yapılmalidir23 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmek istiyor çok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
Şimdi eve para getirmek erkeğin görevi, eğer getirmezse sıkıntı oluyor. Mesela bir kadın bu sebepten boşanma davası açarsa büyük ihtimalle kazanır. Fakat eve para getirme işinde kadının durumu keyfidir. Canı isterse çalışabilir fakat "ben çalışmak istemiyorum evde çocuklarıma bakacağım" demek gibi bir hakka sahiptir. Bu yüzden madem erkeklerin sabit bir sorumluluğu var ve yapmadıklarında tepkiyle karşılaşıyorlar o zaman kadınlarında görevlerini yapmadıklarında tepkiyle karşılanmalıdır. Ya ev işleri kadının görevidir, ya da evin geçimini sağlamak ama günümüz kadını sabit sorumluluğu olmayan tamamen kafasına göre bir varlık. Kadınların istediği şey (çoğunun) hakların tamamına sahip olmak fakat sorumluluk almamak. Çoğu sırf kadın oldukları için değer görmeyi bekliyor.
21 Yorumla
+1 yılBu düşüncenin toplumunu aşıyor gibiyiz.. elbette değil olmamalı.. anneler babalar değişiyor. Yeni nesil tabii benim nadiren de olsa gördüğüm yaşıtım anne babaları kastediyorum güzel geliyorlar bir 20 yıl içinde güzel bir toplum olabiliriz bir umut. Bu toplumsal öğretiyle mücadele ediyorlar. Bu güzel.
Aileyi oluşturan bireylerin ev işlerinin hemen hemen hepsinde dahil olma sorumluluk kazandırma ihtiyacından doğuyor bunlar bazı hatalar yapılıyor olsada yinede eskiye göre iyi.. neyse aileyi oluşturan bireylerin ortak görevidir.24 Yorumla
- +1 yıl
Diyebilir öyle insanlar da var. Bu durum karşısında siz kadinalrin ne düşündüğü önemli.
Hizmetçisi olmak istiyorsanız hakli bulursunuz eşi olmak istiyrisaniz bedel ödetirsiniz. Bu kadar basit. Ama işte kadınlarım duygusal davranış ve kararları neyse iyi şanslar dilerim
Soran+1 yılTesekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
Hayır. Kesinlikle değildir. Eğer içinde bulunduğun bir durum var ise ve bu durumda sana yükleniyor ise bu konuyu konuş. Yani sonuçta ev işi dediğin nedir ki? Günümüzde tek çalışan nasıl erkekler değil ise ev isleri de sadece kadınındır diyemeyiz. Ben çok cesur taksi şoförlüğü yapan kadınların arabalarına da bindim ev erkeği olan erkeklerin çayını da içtim. Anlayış meselesi..
21 Yorumla
Diğer konusunda 494 cevap paylaştı. Ev kadınıysa evet kadın yapmalı ama erkekte tardım etmeli kadında biraz nefes alsın diye... ama kadın çalışiyorsa yani hem ev temizliği hem yemek hem çocuk bakımı sayinca fenalık geldi bukadar işe yetişen kadın ne diyim zor illa müşterek adamda yardım etmeli.. ben full time çalışıyorum birde geldimde başkasınamı hizmet edecem yani ölürüm yorgunluktan
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende öyle
+1 yılHayır tabii ki Tek bir kişiye tüm sorumluluğu yükletmek hiç doğru değil O kadın kendisine nasıl zaman ayıracak o zaman? Hasta olduğunda ne olacak kalacak mı tüm işler? Ev işleri beraber yapılmalı. Paylaşım olmalı, kadına destek olunmalı
38 Yorumla
Soran+1 yılHamile falan olsa destek olurum dedi
- +1 yıl
Sen bu soruyu birisi açısından mı soruyorsun arkadaşım? Hayatındaki biri mi söyledi bunu?
- +1 yıl
Sadece hamilelik olur mu peki? Sen bir insansın hizmetçi değil Tabii ki ev işlerini yapacaksın ama yeri gelecek birine ihtiyacın olacak, bazı işleri yapmakta zorlanacaksın. O zamam ne olacak sana yardım etmeyecek mi sırf hamile değilsin diye?
Soran+1 yılHayatındaki kişi dedi bunu ev işlerine niye yardım edeyim o da kadının görevi daha dedi
- +1 yıl
Bak arkadaşım eğer o insan sana bir eş olarak yardım etmeyecekse senin kendine nasıl eş diyebilecek? Eş ne demek birbirini tamamlamak demek Onun zihniyet tarzı geçmişte kaldı. Ben iyi düşün derim Sadece sevmek yetmiyor emin ol
Soran+1 yılbir de Çocuğum erkek olmazsa tekrar çocuk Yaparım sağlıklı olsun anama erkek olsun dedi
- +1 yıl
Yok artık diyorum Allah tarafından bahşedilen bir şey bu Belki hiç erkek çocuğu olmayacak O zaman ne yapacak? Kuma mı getirecek? Çok ama çok iyi düşün Sen anlatınca ben soğudum resmen
Soran+1 yılCahil biri mi?
+1 yılKadının görevi diye bir şey yok. Erkek akşama kadar çalışıp eve ekmek getiriyorsa kadın bir zahmet ev işlerini de yapıversin. Eğer hem erkek hem de kadın çalılıyorsa yardımlaşmak şart.
21 Yorumla
Diğer konusunda 2b cevap paylaştı. Karın senin hayat arkadaşındır, hizmetçin değil.. Dolayısıyla erkek de ev işinde eşine
yardımcı olmalı22 Yorumla
Soran+1 yılKaçasın ev hanımıysa
+1 yılBeraber yapılmalı ev birliktelik demektir evin bütün işlerini kadına yıkılması saçma bunu küçük yaşlardan başlatılıp öğretilmesi lazım
24 Yorumla
- +1 yıl
Erkeğin kadınına yardım etmesi lazım
Soran+1 yılPeki
+1 yılAdı üstünde ev işi yaa. O evde yaşayan herkesin görevidir. 21. yy dayız yahu kadın erkek ayrımı yapmayın artık 😏
14 Yorumla
Soran+1 yılErkek arkadasım sadece kadının görevi dedi
- +1 yıl
bir görev ayrımı yazılı versin o zaman sana 😀 ileride lazım olur.
Böyle bir saçmalık. olur mu canım senin aklın alıyor mu? 🤔
Soran+1 yılOlmaz dedim ana sadece hsmilrkik Döneminde yardım ederim dedi
- +1 yıl
Sen o işten vazgeç. Vazgeç ki kendine olan saygıni yitirme 😉😊
+1 yılBen tek başıma hem ev işlerine, hem faturalara, hem kendi işime, hemde ek işe yetişiyorum. :D
This is a superman children :D13 Yorumla- +1 yıl
Unutmadan tüm bu arada da kızlarsoruyorda takılmaktayım. :)
Soran+1 yılSüperman gibi
- +1 yıl
:) :)
+1 yılTabiki hayır erkek eve sıçsın böyle bokunu çıkarsın ama kadın temizlesin yok ya başka erkekte temizlemeli sanki evi tek başıma mi kirletiliyorum
15 Yorumla
- +1 yıl
Kızma bak ama erkek arkadaşın odun ya ortak olmalı
Soran+1 yılEvi erkek geçindirir dedi
- +1 yıl
Evi kadında geciktirir yani tek erkek çalışacak diye bir şey yok
Soran+1 yılAma görev Erkeğe ait
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır değildir. Bu toplumsal saçmalık. Herşey ortak. Benim hayatımda kadın duygusal ve mantıksal gereklilik. Yoksa onun yaptığı her şeyi yaparım doğurmak ve emzirmek hariç
29 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu senin için önemli bir şeydir. Sen bunun aksini düşünüyorsan ona göre davranırsin ya da sevgilim doğru diyor dersin devam edersin
Soran+1 yılDığru OLdupunu düşünmüyorum
Cevap sahibi+1 yılNeyin?
Soran+1 yılBu Düşüncenin
Cevap sahibi+1 yılKarar senin devam edersin ama sorduğun göre birşeyler var aklında oturmayan
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılKonuşalım ayrıca
Soran+1 yılGerek yok
+1 yılÇalışacağım için sadece benim yapmam saçma olur ne olursa olsun yardım etmeli.
13 Yorumla
- +1 yıl
Tamam genel olarak öyle de bir erkekte yemek yapabilmeli yeri gelince ben yapamadığım yerde o yapmalı.
Soran+1 yılBence de
Saçmalama Tabikide hayır. Yani ben biri ile evleniyorsam birşeyleri paylaşmak için evleniyorum. Ortak alanımız sonuçta. Zorunda değil ama yardım etmesi + puan kazandırır ona 😉 birdakine işi düşerse hemen yapılır
10 YorumlaBunu diyen erkekler kendi evlerinde annelerine yardım ediyor mu merak konusu 🤔
11 Yorumla
Soran+1 yılEtmiyor
+1 yılKadın da insan. Yetişebildiği yere kadar. Yetişemediği yerde erkeğinden yardım görmeli.
11 Yorumla
+1 yılHem kadının hem erkeğin. Daha doğru bir tabirle evi paylaşan her iki insanın da görevidir.
13 Yorumla
- +1 yıl
Hoş bu düşünce yüzünden evlendikten sonra eş değil de mutfak robotu gibi kullanıyorlar...
Soran+1 yılDoğrudur
+1 yılKadının görevi değildir. Erkeğin beceriksizliği yüzünden kadının görevi haline dönüşmüştür. Erkeğin yaptığı temizlikten hayır gelmez. O yüzden temizlik konusunda evde erkeğin konumu ucundan tutmaktır. Bari kirletmesin yeterdir.
15 Yorumla- +1 yıl
@AYIDAYI2 Sen niye kaygılandın şimdi
- +1 yıl
@AYIDAYI2 neden gecmiş olsunmuş açıkla bakalım
Yani dogası geregi kadın boyle islerde daha bir alımlıdır. Misal eli terazi gibidir tadı da tuzu da iyi tutturur daha hassastır kadınn. Temizlik konusunda da daha titiztir sonracma daha bir detaycıdır
10 YorumlaHayat müşterektir, iki kişide paylaşıp ona göre ev işlerini yapmaları gerekir ama kadın çalışmıyor, erkek çalışıyor gibi bir durum mevcut ise o zaman kadından ev işlerini biraz daha yüklenmesi beklenebilir.
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet ev Hanımı değilse de kadın yapmalı dedi biraz geleneksel düşünüyor
Soran+1 yılAnladımm
+1 yılEv işleri ortaklaşa eşlerin görevi. Ama çalışmıyor ise biri o yapması gerekir. Evlilik sadece duygusal bağ olmayıp hayatı beraber sürdürebilme başa çıkmadır
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılErkek calisop kadon ev hanimiyla bir zahmet onun gorevi olsun ikiside calisiyorsa es te kendince isin ucundan tutup yardım etmeli
20 Yorumla
+1 yılAslında değildir. Hizmetçi tutmak zorunda her erkek.
14 Yorumla
- +1 yıl
Anlasilan hanimefendi prenses
- +1 yıl
@tasfırın61 kadına değerin anlayışın nezaketin göstergesidir bir nevi ne mutlu öyle herkes ince düşünebilse keşke...
- +1 yıl
Malesef hersey dusunmekle olmuyor yoksa dunya mukemmel olurdu
- Diğer konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılKimse yapmasın evi bk götürsün, ne kavga meselesi yaptınız be. Çalışmayan taraf evde çalışır kadını olsun erkeği olsun bu kadar basit
20 Yorumla
+1 yılDeğil ama ev işleri sadece kadının görevi değil diyen kadının da evin bütün masraflarını erkeğe yüklememesi lazım 😉
32 Yorumla- +1 yıl
Düşünen biri.
- +1 yıl
Teşekkür 😎
+1 yılKesinlikle sadece kadının görevi değildir. Ev ortak kullanım yeri sonuçta ve temizlik vs işlerde ortak yapılmalı.
10 YorumlaErkek çalışıyor kadın çalışmıyorsa elbette kadının görevidir. Ama her ikisi de çalışıyorsa ev işleri her ikisinin görevidir ortaktır
10 Yorumla
+1 yılEv işleri kadının işiyse o zaman o kadın çalışmayacak ev kadını olacak.
Eğer kadın da çalışıyorsa iş bölüşümü yapılacaktır. 😁10 Yorumla
+1 yılBazılarını kadın, bazılarını erkek üstlenmeli. Ornegin kadın yemek yapıyorsa, eşi de sofrayı hazırlayabilir.
10 YorumlaKadın olsun adam olsun üstüne düşen görevi yapmak zorunda
Tabi bir kişinin üstüne yüklenmemek lazım kim olursa olsun10 Yorumla
+1 yılErkek evde parayı denkleştiremeyince kadını çalıştırmak hak görülüyorsa ev işlerinin muhattabıda sadece kadın olamaz.
10 Yorumla
+1 yılTabiki de hayır. Hayat müşterek ev işleri paylaşılarak daha fazla birlikte zaman geçirilebilir
35 Yorumla
- +1 yıl
Yanlış bir düşünce kadınlar evin kölesi değildir
Soran+1 yılEv hanımıysa
- +1 yıl
Olsun ev kızı diye de her şeyi tek başına yapacak diye bir şey yok sevgilin yanlış düşünüyor
Soran+1 yılPeki
+1 yılDoğuştan üstümüze yapışmış bir görev gibi ama yardımcı destek olabilirler hastalıkta bebek bakmada
20 Yorumla
+1 yılHayır
O evde yaşayan herkes o evin işinden sorumludur20 Yorumla
+1 yılHer iki taraf çalışıyorsa ikisnin de ortak görevidir.
21 Yorumla- +1 yıl
Benim yapacağım yorum hayat müşterek 👍👏
+1 yılÇiftler aynı hayatı birlikte paylaşırlar ve ev işleri de bunun bir parçası olmak zorunda. Yani kimsenin görevi değil ortak şekilde yapılmalı
26 Yorumla
- +1 yıl
Öyle bir dünya yok. Erkek arkadaşın baba evinde çok hazıra alışmış sanırım. Hayatı iki kişi paylaşıyorsanız herşeyi beraber yapmak durumundasınız. Unutulmaması gereken birşey var o da çiftlerin hayatı birbirine zorlaştırması değil birbirine yardımcı olmasıdır. 😊
Soran+1 yılAma şu da var kadın çalışmıyorsa ev işi de yapmalı dedi
- +1 yıl
Çalışmıyorsa o zaman başka çünkü erkeğe göre kadının evde daha fazla zamanı var. Ayrıca erkek işte çalışıp yorulduğu için ev işlerinin hepsine yardımcı olamaz. En azından sana tek başına zor gelen işleri erkek arkadaşından yardım için sonraya bırakabilirsin. Ben ilk yorumumu ikiniz de çalışıyorsunuz diye düşünerek söyledim.
Soran+1 yılHm anladım tesekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim 👍
+1 yılEğer iki tarafta calisiyorsa ortaklaşa yardimlasarak yapılmalı
20 Yorumla
+1 yılHayır, ancak kadınsı birşeydir birine hizmet etmek.
20 Yorumla
+1 yılHayat müşterek dolayısıyla evde yaşayanlar beraberce yapmalı ama erkeklere bunu anlatmak zor tabi
17 Yorumla
- +1 yıl
Evdekinherkes calisip eve para getiriyorsa kizin dedigi dogru ama hayat mjsterek git disarda calis akdamda gel ev isleron yardim et dersen mustereik nerde?
- +1 yıl
@tasfırın61 her şey para kazanmak değil bu hayatta gönül de kazanmak lazım
- +1 yıl
Iyide buda insan 10 saat calis gel eve is yap nasil mustereklik bu amac gonul almaksa kadin kocasinin gonlunu neden almiyor adam işten geliyor?
- +1 yıl
@tasfırın61 bu çok uzun konu tartışmaya girmiyorum sen kafana göre takıl o zaman
- +1 yıl
Tabikide isone gelmedi diyemiyorsun evde kim bos ise ev iso onun eger esler calisiyorsa birlikte yapmali ama ne gerek var hayat musterek kadininda gonlu alinmali erkek calisip gelsin sonra evdede ise ortak kos daha yasin kucuk olaylara yalnizca kendi tarafindan bakman normal hayirli gunler ben takilmaya gidiyorum
- +1 yıl
@tasfırın61 görüşünü kabul etmeme gerek yok teşekkürler iyi günler
hayir degildir gerektiginde erkeklerde bir zahmet yardim etsinler..
11 Yorumla
- Diğer konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılKadın ev hanimıysa evet ama degilse ortak yapılmalidır degisir yani
10 Yorumla
+1 yılHayat müşterektir. Yeri geldiğinde erkekte yapabilir.
10 Yorumla
+1 yılHayir ortaklasa yapilabilir eger ikiside calisiyorsa
10 Yorumla
+1 yılİşleri cinsiyete göre ayirmak saçma bence ortak olmalı ortak yasam alanimiz nede olsa
10 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. Ev işleri ortaktır, ev hanımı olsan bile bir yere kadar..
10 Yorumla
+1 yılGenel olarak kadının görevidir ama erkek de yardımcı olsa fena olmaz 🙂)
10 Yorumlaeğer erkek çalışıp kadın çalışmıyorsa kadının görevidir ama iki tarafta çalışıyorsa ikisinin görevidir
10 YorumlaTabi ki hayır. O evde kadın tek başına yaşamıyor sonuçta.
10 Yorumla
+1 yılGenelde öyle tabi ama erkeğinde yardımcı olmasında bir sakınca yok
10 Yorumla- Diğer konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılKadın çalışmıyorsa evet diyebiliriz ama erkek de yardımcı olmalıdır.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadının görevi eşiyle ilgilenmektir, yani duygusal ve bedeni anlamda. Ona kölelik yapmak zorunda değildir
20 Yorumla- Diğer konusunda 436 cevap paylaştı.
+1 yılMutfak işi hariç herşeye varım çünkü mutfak işlerinde kötüyüm
10 Yorumla
+1 yılEv içindeki iç işler kadının dış işlerde erkeğin görevi olmakla beraber zorunluluk değildir. Yatkınlıktır bu durum.
10 YorumlaHerkezin bir görevi vardır evlilikte bunun kadını erkeği yoktur kim olursa olsun elini taşın altına koymalıdır.
10 YorumlaKadin calismiyosa hani bir zahmet yapsin iki tarafda calisiyosa ortaklaşa olmali
20 YorumlaYalnız yaşayan erkekte iş yapar kadın tek değil iş sahibi
10 Yorumla
+1 yılKadın çalışmıyorsa olabilir. Ama her iki taraf da çalışıyorsa, ortak olmalı
10 YorumlaTabiki hayır bu algıyı yıkmak gerekiyor
43 Yorumla
Soran+1 yılBende aynı Düşüncedeyim
+1 yılEğer çalışmıyor da ev hanımıysa evet onundur görev ama 2side çalışıyorsa hayat müşterek 2side birbirine yardımcı olmalı
10 YorumlaErkek yardımcı olabileceği konuşa yardım etmeli ama kadın da çalışıyorsa eşit bir şekilde yapılmalı ama kadın çalışmıyorsa iş ona daha çok düşer ama erkek yinede ufakta olsa eşine yardım etmeli
20 Yorumla- Devamını Gör (130)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat