Merhaba KScanlar, ev işleri ile ilgili herkes farklı bir şey söylüyor. Bazıları kadınlar için "evde hizmetçi, mutfakta aşçı, sokakta hanımefendi, yatakta laylamlom olsun" der. Bazı erkekler "ben çalışırım eşim ev işlerini yapsın" der. Artık günümüzde kadınlar da çalışıyor. Ve hem çalışıp hem çocuğa bakıp hem de ev işlerini eksiksiz yapmasını bekleyenler var. Ev işlerinin evde yaşayan herkesin işi olduğunu düşünenler artmakta mı? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ev işi deyip geçiliyor sanılıyor ki sadece 2 dk süpürge yapıp 10 dkda yemek yapıyor sonra gün boyu yatıyor. Kadın sürekli evinde bir iş bulur kendine, çok uzun oturmaz. Hele bebek varsa hiç oturmaz. Zaten şunu yapayım şunu da yapayım şu kalmasın bitsin diye diye kadın gün boyu iş buluyorken bir de bebek peşinde koştur, işleri bitirdim derken pisliği dağınıklığı oluyor her saniye, çocuğu koru kendini kesmesin yakmasın biyerini yaralamasın diye peşinde koş, her gün altına yaptığında zıbını batırdı çıkart çocuğu yıka temizle giydir, karnını doyurmaya çalış yemesin ona uğraş, hadi bebek değil de çocuk, bu çocuk yaralandığında da kadın koşuyor bir ihtiyacı olduğunda da kadın koşuyor hastanesi kırtasiyesi gezmek istedi lokanta parası gezi parası konser parası vs, gibi hepsini anneden istiyorlar, çocuk eve geç gelir ona dert et, evin hesabı kadında, her alışverişte nereye ne kadar gitti sonradan şunu şu fiyata alsam kaç kalır ne kadar arttırabilirim gibi hep kadında, çalışan kadın da var. Bunların hepsini onunla beraber yapıyor. Evin her türlü ihtiyacı, derdi tasası, işi gücü, para hesabı ıncığı cıncığı kadında. Erkek çalışır parayı verir ya eve bakıyorum çok zor der. Erkek çalışır yorulur tamam zor da o da yatmıyor da kadına bu kadar yüke rağmen sen hep yatıyorsun evde lafı yapıyor erkekler. Biz sızlanmıyoruz şunu yaptım bunu yaptım diye ama erkekler çalışıyorum eve bakıyorum diye çok sızlanıyor bize yatıyorsun diye söyleniyor. Kolaysa hepsini kendileri yapsın
Ben adaletten yanayım. Mesela erkek çalışıyor kadın ev hanımı. Elbette kadının görevi. Tabi ki kadının görevi diye elimi sürmem demek değil. Diyelim herkes çalışıyor o zaman tabi ki ortak birlikte yapılır. Erkek işsiz kalmıştır kadın çalışıyor o zaman da erkek yapar ev işlerini. Burda mevzu şu ;karşındaki senin eşin, canından bir parça ona karşı hesap kitap politika ile bu senin işin bu benim işim vb diye yaklaşmamak gerekiyor
Eski topraklar öyle düşünürdü. Ama devir değişti ve çağ atladık. 2018 senesinde her kadın işinde gücünde okuyup kendi kariyerini yapıyor. Hem erkek hem kadının görevi. Ev hanımları bu durumdan memnunsa amenna. Ama ben mesleğimi icra eden biriyim. Eve yorgun geleceğim. Anca beraber kanca beraber. Ain’t your mama! 😂
Erkeğin görevi'dir Ama genelde erkekler çalışıp, kadınlar evde oturduğu için Veya şöyle söyleyim bazı kadınlar çalışmaya üşenip, erkeğine sen çalış ben ev işlerini yaparım dedikleri için öyle oluyor.
Kadın ve erkek ikisi de çalışıyorsa sadece kadın yapmamalı erkek de yardımcı olmalıdır kadın calısmıyorsa erkek temizlik işlerinde degil de mesela bir eşya bozulur lamba falan takar onlarla ilgilenmeli
Kadınlar kendine yük etmeye bayılıyor bu konuda. Niye kendinize bu zulmü yapıyorsunuz. Biliyoruz sizin nelerle başedebilecek kadar güçlü olduğunuzu. Bizim anamızsınız, kardeşimizsiniz.
Vala eger kadin kendi çalisip eve ekmek getirmeyi kabul edecekse tamam ben ev isi yaparim ev erkegi olurum her iki kisi calistiginda coluk cocuga dadi bulmak lazim oda kazandigini dadiya vereceksem neden calisayim? eve cocuga kim bakacak?
@Arminamerve yalanmı çoluk çocuğu dadıya emanet etsem güvenemm ki kime bırakayım hem anne sevgisiyle büyüyen çocuklar daha sağlıklı büyür istersen katılmayabilrsin bana kinaye yapmana gerek yok mesela kadında çalışacak erkekte evde yemek yapmaya vakit olmayacak çocukları hamburger pizzayla büyütülüp sağlıksız olacaklar.. istediğin kadar dalga geçebilrisin benimle ha ev işleri sadece kadın mı yapmalı hayır erkekte yardım etmeli.. fakat erkek çalıştığında sürekli evde olan kadında evdeki işinide yapsın halletsin bir zahmet zorlandığı zaman kocasıda yorgun çok değilse işten gelince bir el atabilir ev işlerinde
@Arminamerve şendul şaban var bilirmisin kendimi o filmdeki gibi olurmuyum diye düşündüm şu an bilmem kadın kariyerinde benden daha çok kazanıp benden daha ilerideyse çocuklar doğduklarında ben ev işi yapmayı kabul ederim ben eşitlikçiyim ama hayat şartları kadınla erkeğe eşit bakmıyor malesef... anne baba her zaman olmayabilir ya da uzakta olabilirler her iki tarafında... çocuk doğana kadar iki eş çalışabilir çocuktan sonra evdekilerinin biri çocukların geleceği için kariyerini feda etmeli bence zeka harika demekte kastını pek algılyamadım dalga mı geçtin övdün mü anlamadım yanlış anladıysam sizi pardon...
Temizlik yapmak bir aliskanliktir. Temiz bir eş erkek içinde kadın içinde mükemmel bir nimettir :) hayat paylaşımca güzel iyiyide kötüyüde temizliği bile 🙏
kadında çalışıyorsa bu yük sadece kadınların olmamalı. madem ev ekonomısıne kadında katkıda bulunuyor maddı açıdan eşine kolaylık sağlıyor evde de erkek yardımetmelı. kadın çalışmıyorsa ekstra durumlar olmadığı surece kadının görevi.
Bu dünyada herşey karşılıklı hiç bir esin üstüne atılmamalı yardımlaşarak yapılmalı bence eğer bayan çalışmıyorsa daha çok iş yapması gerekir bence evde çalışıyorsa fifti fifti 😂😂
Ev işi dediğin nedir ki? Eskidendi o işler.. Şimdi herşeyi makina yıkıyor.. Haftada bir temizlik yapılır okadar.. Ama ben yinede eşime yardımcı olurum ev işlerinde.. Çalışsa da çalışmasada..
Hayır tabiiki hayat hersey le müşterik bence ben mutfaktan cıkıyorum salata corba plav yaparım esime elimden geldıgı kadar yardım ediyorum etmeye calısıyorum
hayır değildir. ev işleri herkesin görevi o an kim boşta kalırsa o yapar. bazı kadınlar çalışmadığı için boş vakitleri çalışan erkeğe göre daha fazla olduğu için ona kalıyor olabilir. ama asla mecburiyet ya da görevi değildir.
Kadının doğasında bu vardır Yanlış anlama kadınlara köle muamelesi yapmıyorum Mesela kendi evimi bazen ben topluyorum inan bir booka benzemiyor :) Ama anam gelip bir topluyor ev cilli gibi Her türlü belli oluyor kadın eli değdiği Ben iş adamıyım ev adamı değilim.
Hayır be kızım Her haltı beceriyorum elimden her iş geliyor Ama ev işeri dedin mi ben yokum Daha önce evlilikte yaptım ben Yemin ederim servetleri olsa bir erkeğin yine de bir kadının baktığı gibi kimse bakamaz ona Siz böyle düşünmediğiniz için kendinize köle gözüyle bakıyorsunuz Halbu ki siz kadınları başımızın tacısınız ama anlamıyorsunuz.
Valla kadın çalışmıyorsa onun işi ikiside çalışıyorsa (ki ben çalıştırmam şahsen kendi isterse bilemem) yine kadın yapar ama ben olsam bulaşık yıkardım halada yıkarım 😁😁
En İyi Cevaplar