Sizce ev işleri kadının görevimidir?
Bence değildir erkekler bu işi daha iyi yapar gibi geliyor 😂😂
Bence değildir erkekler bu işi daha iyi yapar gibi geliyor 😂😂
Evdeki yapılması gereken işlerin sadece kadına yüklenmemesi gerektiğini düşünüyorum. İşler ortaklaşa yapılabilmeli, evde bir iş bölümü oluşturulabilir. Ev işi diyip hafife almamak da gerek, kadınlar için oldukça yorucu oluyor. Eğer kadın ve erkek hayatı paylaşıyorsa yapılacak işleri de paylaşmalılar diye düşünüyorum. Tek bir tarafa bütün yükü yüklemek doğru değildir.
Evet, kadının görevidir.
Eve para getirmek için binyüzelli adet belayla baş edecek olan erkek olduğu için.
Zaten kadınlığının farkında olan, kadın gibi kadınlara yük değildir ev işi. Karıncaya ekmek kırıntısı taşımak külfet gelmez çünkü.
Kadın ile erkeğin rollerini birbirine karıştırırsanız, hele ki ben özgür modern bilmemne kadının ayaklarına girerseniz tökezler ve kaybedersiniz.
Yapacak bir şey yok.
Şöyle günümüzde çoğu kadın çalışıyor ve eşleri hiç yrdım etmiyor ancak bu kadının görevi değildir
Kadını çalıştıran erkek de erkek değildir pek. Kadın dediğin narindir, itin köpeğin önüne ekmek parası kazansın diye salınmaz. Otursun para yesin, ondan kıymetli mi olacaktı.
Ben böyle bi konuda eşimi dinlemezdim babalarımız bizi bu günler için okutmuyor elin adamı gelip evinde oturttsun diyed okumuyoruz biz çok yanlış bi düşünce tarzı
Ya şimdi onca yıl dirsek çürüttüm, ben de çalışıcam derse bir şey diyemezsin tabi. Zaten fiiliyat olarak engellediğimiz de yok. Ama işte içten içe üzülürüz.
Biz sizin için üzülmüyoruz sizde bizim için üzülmeyin
Bilmiyorum. Kıyamazdım ben kadını kurtlar sofrasına göndermeye, her sabah her sabah.
Dışarı işi de erkeğin işi değildir o halde, kadınları da çalışmaya davet ediyorum. Ev işini beraber yaparız sıkıntı yok da, çalışmayıp evde oturup da ev işini paylaşmak isteyenlere sesleniyorum. Gelin dışarıda çalışıp para kazandığımız işi de paylaşalım. Eşit olmuyor öyle.
Hayır, ev işi o evde yaşayan herkesin görevidir. Evde kaç kişi yaşıyorsa, o kadar kişi sorumluluk da almalıdır. Erkek erkeğe eve çıkanların sırayla anneleri gelip temizleyemez sonuçta, erkekler de ev işi yapmayı bilmeli ve yapmalı.
Cevap
35Cevap
Bi insan pis olabilir mi
ya da aç durabilir mi
Yapılan işler yaşamsal faaliyetin gibi düşün herkes bişeyin ucundan tutar zaman gelir yemek yaparım zaman olur yaptığını yerim oh bazı yemekleride çok güzel yapio 😋
Görev diye birşey yoktur. Ama söyle bir durum var. Adam hem calısıyor hem aksam gelip ev isleri yapiyorsa. Kadin hem calismiyor hemde ev isleri yapmayip geziyorsa bir zahmet bu gorev onun olsun. Yoksa ona ne ihtiyac var. Aynı sey erkek icinde gecerli. Kimin is yuku daha azsa o yapmali ev islerini. Ha diyorsa ben ev isi yapcagima calisirim diye. Buyursun eve ekmek getirsin. Bende calismam kicimi yayar oturur evi temizlerim.
Hayat Müşterek bir herkezin ayrı görevleri sorumlulukları vardır tabi ya birbirinin eksiklerini tamamlamalıdır yetişemediği yerlerde yardımcı destek olmalıdır 🙂😉
ev işini beceremeyen beceriksizler zaten hep aynı kafada oluyor
başka zaman erkeklere her türlü işi görevi yükleyenler söz konusu bu olunca ev işi kadının görevi değildir falan filan
hasniktir mk
Bak şu an seni bunu yazdığına pişman ederdim ama işim var bi ara hatırlat haddini bildireyim senin
Kadın ev hanımı ise erkek sadece ağır işlerde yardım etmeli ama hem erkek hem kadın çalışıyor ise her işi beraber yapmalı
Eğer erkek çalışıyor kadın çalışmıyorsa kadınını görevidir. Ama her ikisi de çalışıyorsa ortak olarak yapılmalı.
Kadin çalışmiyorsa kadının görevidir tabi.. Erkek işin yorgunluğu, stresi vs. eve gelip birde iş mi yapsın? Tabi kadında çalışıyorsa erkek kadına yardımcı olmalı muhakkak
Çalışsa bile erkekte yardımcı olmalı bence
Bende çalışıyorum o tempoyu biliyorum ev ortak olduğu gibi temizliğide ortek olmalı
Ben de aynısını yazdım ztn😂😂
Yanii bence her iki tarafta bu işi eğlence haline getirip yapabilirler güzel birşey aslında.
üniversitede haftada bir ev temizlerdik boydan boya 3 erkektik ama cogu kızın evinden temizdi evimiz
Kadının görevi diye bir şey yoktur. Bence ortaklaşa olmalı her şey. İki tarafında sorumluluğu ev işleri. Çünkü ev ortak.
Bende aynı düşüncedeyim
Hayat müşterek değil mi? Ben çok saçma buluyorum düşünceleri.
kadin ve erkegin gorevidir yasadigi yerin temiz olmasini istiyolarsa
Dışarı işleri bizim içeri işleri sizin isterseniz değişiriz :)
değil tabiiki ama erkek dediğin yemek bekler
https://www.youtube.com/embed/zDDSaHhT3O0Maalesef geçmişten gelen bir algıdan dolayı kadınların hakkı gibi gözüküyor ve bu durumdan nefret ediyorum.
Bende nefret ediyorum 🤦🏻♀️
evet kadının görevidir ama kadın çalışıyorsa erkek evde duruyorsa erkek yapar. ikiisde çalışıyorsa artık herkes elinden geldiğince katkı yapar.
Şu Zamanda çoğu kadın çalışıyor
Öğretiriz😉
Evde yaşayan herkesin görevi, kadının görevi gibi düşünen az yiyip hizmetçi tutsun
Kafin calisiyorsa ortak yapilmali calismiyorsa yapsin bi zahmet hepsini
Bu düşüncenin bir kadına ait olması🤦🏻♀️
Pardonda koca calissin essek gibi kari evde bi s2m yapmasin yok ya got buyutsun bol bol oldu
Erkekte yardımcı olmalı eşine her ne olursa olsun
Ozmn kadinda calissin yardimci olsun
Çalışsın
adı üstünde ev işi. o çatı altında iki kişi yaşıyorsa da haliyle ikisinin işi.
Öyle görünüyor genelde ama yardımcı olmakta erkeğin görevi
Bence yardımcı olmak değilde ortaaj yapılmalı
Tabiki değil kadında erkekte yapar babamda yapardı
Benim babamda yapar
Milletin babası yemek yapıyo benim babam ve abimler yan gelip yatıyo. Gelde imrenme 😂
Aynen ama yeri gelince erkekte yardım etmeli ama%99 kadının işi
Çok doğru 🙂😉
Aslında hep birlikte yapılması gerekiyor ama maalesef bütün ev işleri kadınlara ve kızlara kalıyor
Ben severim yaparım da
Özellikle yemek yapmayı seviyorum işten fırsat kaldıkça
Değildir bu tip şeyleri uyduranın ayrıca
Yioo kadinin görevi degil ama ben kendim yaparim erkege yakismaz bence :D
Ben hiç birşeye elimi bile sürmem 😂😂
Haha sen malaklamaya bak o da ev isini halletsin :D en iyisi
😂😂
erkeklerde yapar tek kadına yükleme yapılmaz
Kadın dışarda çalısmiyorsa bir zahmet eve baksin
eger kadında çalısıyosa ortak olmalı
Bir evin gecimide temizligide ortaktir
eli ayağı tutan herkesin görevi
Kız arkadaşımı mutfağa sokmam
Büyük konuşmayacağım... Değildir.
Ben genellikle yaparım hatta kız kardeşlerimden daha iyi yapıyorum.
Komşu hacı İsmailin görevidir
Tamam teşekkürler 😂😂
Ortaklaşa yapılmalı
Kadın evdeyse evet ama değilse ortak
Kadın ve erkek ortak yapmalı
Bencede
Ben olsam yardım ederim
En doğrusu
Hamaratımdır
Evet Ev İşleri Kadının İşi
görücez😂
İlerdeki karın bu duruma ne diyo peki😂
😂😂
ben ufaktan ortalıgı toparlarım keyif de alırım
İstesek yaparız siz boşta kalmayın diye yapmıyoruz
Çalışmıyorsa görevidir
Yooo değildir. Kim demiş kadının görevi diye.
Kadınların evi temizlemesi başka ya
Yoo erkeklerinki daha güzel oluyo😂
Erkekler bir gün temizler 1 yil temizlemez
Zorunca olunca temizler
Yok ya arkadaşlarım hepsi temizlikten kaçıyor ben temizliyordum yanlarında olmadığım zaman baya kirli bırakıyorlar di
😂😂
Erkeklerde yapar tek kadınların işi değil.
Değildir
Kadınların Erkeklere İkramıdır.
Degildir.
Aynen görevi erkeğin yapıcak hali yok
Tabii erkek yapacak
Linçlenmeye hoşgeldin
Bence nafaka çok saçma bir olay ztn ancak Türkiye de çalışan kadınlar hor görülüyo bu yüzden nafaka alınıyor kadın ve erkek eşit olacak sizde bunu kabul edeceksiniz
Evet hanımefendi
Göreceğiz
🙂🙂
Değildir😁😁
Ben yalnız yaşıyorum
Tabiki😬👍
Değildir
Hayat müşterek
Yok komşuların işi
Çok büyük konuştun dikkat et
İlerde evlenirsen karın her yeri sana temizletmesin
Kazanacak 😂😂