Merhabalarr. Eşim ev işlerinde bana yardım ediyor diye herkes hanımcı demeye başladı. Halbuki hayat müşterek. Ben evi süpürürken eşim siliyor bunun hanımcılıkla ne ilgisi var anlamıyorum. Sizce ev işi yapan erkek hanımcı mı?
Değildir. Aksine mükemmeldir. Neden her işi kadın yapmak zorunda olsun ve neden ev işleri kadınların yapması gereken işler sayılsın. Böyle gelmiş böyle gider anneler yüzünden erkekler elini hiçbir işe sürmeyerek yetiştiriliyor. Erkek adam bez almaz eline, erkek adam yemek yapmaz, erkek adam bulaşık yıkamaz, erkek adam cam silmez, ütü yapmaz, evi süpürmez. Bu erkek evde ne iş yapar? Dışarda çalışmak işleri paylaşmak değildir. Ev işi dışardaki işlerden daha yoğun ve yorucudur. Hemen hemen her gün aynı şeyler yapılır. Kadın hem dışarda çalışır hem evde. Türk erkekleri neden genel olarak evde eşine yardım etmiyorun cevabı annelerdir. Kadınların kadınlara yaptığını kimse onlara yapmıyor. Sevgili anneler size sesleniyorum. Artık böyle erkek yetiştirmeyi bırakın. Erkek kadından daha önemli veya kadın erkekten daha önemli bir varlık değil. Kadınlara seçme seçilme hakkı bile ta ne zaman verilmiş. Cinsiyete göre tutum sergilemek çok yanlış.
Elin ayağın tutuyorken kendin becerebiliyorken hayat müşterek ayağına niye kocanı yoruyorsun ki. Onlar senin görevin kardeşim! Ha şu var erkeğin de evin içinde yapması gerekenler elbette var. Ama bu bu kadar basit şeyler değil. Tadilât tamirat işleri ya da evin en tepesinde olan bazı eşyaları almak ya da boyunun erişemediği perdeleri astırmak gibi.
İnsanın eşini sevdiği için ona yardım etmesi hanımcılık değil, insanlıktır. Sonuçts kimse evlenirken sen ev işlerine bakarsın ben yapmam diye anlaşmıyor. Erkek de o evde yaşıyorsa tabii ki yardım edecek o işlere. Bu içten gelir. Kimisi kendisine köle tutmak için evlenir. Kimisi de sevdiği kişiyle evlenir. Ona haksızlık olsun istemez. O yorulsun istemez. Onunla zaman geçirmek için uğraşır. Hanımcılık değil yani bu. Bu eşini sevmek, hak gözetmek, insan olmak. Siz doğru yoldasınız devam edin. Eş diye köle arayanlar utansın.
Hayat müşterek hele iki eşte çalışıyorsa yardım etmemek imkansız olacaktır Kaldı ki her erkek annesine yardımcı olur o zaman hayırlı evlat diye nitelendirir Eşine de yardım eden hayırlı eş olur :)) Aksi durumlar sadece bunu yapmak istemeyen erkeklerin abartması
Türk milleti kadar herşeyi dalgaya alan bir millet görmedim. İnsanların sağlıklı bir evlilik yürütebilmesi karşılıklı anlayış ve yardımlaşmadan geçerken bizim insanımız erkek şöyle yapmaz saçmalıklarına tutuluyor. Asla böyle bir şey söz konusu olamaz. Eşinize benden bir selam söyleyin helal olsun..
Alakası yok bence, iki erkek kardeş olduğumuz için küçükken anneme ben yardım ederdim ütüsünden cam silmesine, koltuk silmesinden toz almasına, yerleri süpürüp silmesine kadar her şeyi yapardım tabi o zamanlar sinir oluyordum bu duruma ama şimdi 23 yaşındayım tek yaşıyorum kimseye ihtiyaç duymadan her işimi kendim yapabiliyorum yarın birgün evlenirsemde bunları yapmaya devam edeceğim bu benim hanımcı olduğumu göstermez.
Toplumda erkek ev işi yapmaz, eşine yardımcı olmaz algısıyla büyüdük hep. Yardımcı olanlar da kılıbık olarak adlandırılıyor. Kadın erkek eşitliğini savunuyorsak erkek yeri gelip ev işine de yardımcı olacak , yemekte yapacak. Diğer türlü kadını bir hizmetçi , ihtiyaçlarını karşılayan bir varlık olarak görülür.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ev işi yapmak kadın veya erkeğin görevi değil ki her insanın yerine getirmesi gereken bir sorumluluk bu cinsiyetlere göre rol biçmek 1000 yıl öncede kaldı artık. İkinciside hanımcılık dediğin kötü birşey değil bunu niye utanılacak birşey gibi lanse ettin anlamadım.
Evlilik ortak yaşam demektir. Herşey eşittir. İlişkide kadın erkek olmaz. Herkes yapabildiğini yapmalıdır. Yeri geldiğinde bulaşık ta yıkayacaksın yemek te yapacaksın temizlikte...
Alakası yok! Zor durumda olursan yardım etmesi lazım. Ben olsam bende ederim. Zaten evde komple temizlikte 2 kişi olmadan olmuyor 1 kere adam akıllı yapacaksın tamam.
Onunda bir sınırı var. Şu fotoğraftaki gibi tiplere ayarım. Ne bileyim ağır birşeyi kaldırıp şurdan şuraya taşırım, o yemek yaparken ben salata yaparım gibi gibi. Ötesi hanımcılık tabi.
Evli değilim ama ramazan ayı dışında birinin bana yemek verdiğini görmedim kendim hazırlar yerim ütümü yaparım bulaşıklarımı yıkarım sıkıntı olmuyo. Öyle düşünmek isteyen düşünebilir
Sen o evi temizleyince "görevini" yerine getirmiş oluyorsun da eşin yapınca hanımcı oluyorsa öyle insanlarla muhattap bile olma cinsiyetin rolü olmaz yok öyle bir kişi çalışsın diğeri ayı gibi yatsın
sen ev isi yapan bir adam bulmussun kim ne derse desin :) sanane :) ama mevzu o degil :) mevzu hanimci desinler istemen :) adam senin kolen korkma korkma :)
beraber çalışıyorsanız iş hayatında, hayat müşterek yardımcı olmasını anlarım, bende eşim iş hayatında olursa yarıdmcı olurum, gayet doğal, hem iş çabuk biter, hemde eşimle birbirimize daha fazla zaman ayırabiliriz
Hanimci olmak niye kotu bir sey olsun? Bence bu sekilde dalga gecmeye calisan kucuk beyinlileri hayatinizdan uzaklastirin. Ayrica da yardim derken?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bizim toplumun erkekleri gerçekten çok ikiyüzlü. Kadınların çalışmasına gelince hayat müşterek derler. Hatta calismayan kadini tembellikle suclarlar. Erkek ev işi yaptığı zaman hanımcı diye dalga geçerler.
Tabii ki hayat müşterek. Eşin veya annen hasta olsa. Mecbur sana kalıcak iş. Ondan utanılcak bir durum değil bu. Herkes her işi yapabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kesinlikle hanım hanımcıktır. Erkek dediğin erkek gibi olmalı. Biz erkeklerin işine yardım ediyoruz ya da yardım istiyorlar sanki. Biz kadınların üstesinden gelemeyeceğimiz şey yoktur herkes kendi işine baksın !
Kadın ev işi yapmakla yükümlü değil. Yapması zorunlu bir şey de değil ondan dolayı bir hayatı ortak paylaşan eşler evi de birlikte paylaştıkları için ortak yapılabilir hanımcılık değil eşin doğru yapıyor.
En İyi Cevaplar