Evinin işini yapması kadını hizmetçi mi yapar?
Nereden aklına geldi? diye sorabilirsiniz. Sitede denk geldiğim bir görüş ve cümledir.

Boyle bir algı ve erkeklerde de boyle bir istek var. Bizim erkekler ben inun aşkından öluyorum, bu kadin cocuguma iyi anne olur diye evlenmiyor. Yemegimi yapsin, temizligimi yapsin diye evleniyor. Bu ulkede gercekten hangi erkek bu kadin cocugumun annesi olacak, bu kadina ben aşığım onunla bir hayat surmek iatiyorum diye evleniyor ki? Boyle evlenen erkeklerde bir elimin parmagini gecmez. Erkek utumu yapsin, evimi duzenlesin,önüme sicak yemegimi koysun diye evleniyor. erkek anneleri de benden sonra hizmetini bir kadin yapsin ben yasladim diye evlendiriyor. Yoksa hangi erkek annesi oglunu baska kadınla paylasmayi secer ki zaten. Dueum bu gercek bu. Ulkedeki cogu erkek bunun icin evleniyor. Hatta cogu erkekten şunu duydum. Sırf cocugumun annesi evimin hizmetini yapıyor diye evli kaliyorum hala. O da olmasa boşarım diyen erkekte duydum ben. Yani erkekler hatuna ölüp bittigi icin yaninda tutmuyor yeri gelince, evdeki hizmet aksamasın diye de boşanmıyor cogu zaman. Ev isi yapmak hizmetci olmak degil ama öyle goruluyor erkekler tarafindan. Annelerimizde evde is yapıyor hizmetci mi degil. Ama o kadar iş yaptigini ne kocasi görüyor ne oglu kadinin. Kiz cocugu varsa annenin yükü azaliyor. Evde kocasiyla beraber 2 erkek ya da 3 erkek varsa kadinin yuku daha da artıyor. Hangi erkek evlat annecim sen yoruluyorsun birak ben halledeyim diyor bu seferlik diyor? Erkekler kendi annelerinin yaptigi seyleri gormuyor elin kızının yaptigini mı görüp takdir edecek? Bir erkek arkadas vardi. Kadinlar calismiyor evde yatip duruyorlar demisti. Dedim annen calisiyor mu yok ev hanimi drmisti. Peki annen yatıyor mu evde deyince bozulmus, bir sey diyememisti. Bazilari annelerinin yaptigini bile gormezken bazilari görüyor annesine minnet duyuyor. Ama elin kizina el kızida degil eşine gelince evde yatiyorsun, ne is yapiyorsun ki gun boyu diye de çıkışıyor bazilari. Ev isi yapmak benim gozumde hizmetcilik degil kadının ikramıdır cocuklarina ve eşine. Ama bu erkekler tarafından yanlis algılanıyor. Yukarda dedigim gibi kadinin has yüzüne hayran olduklari icin evlenmiyorlar. Cinsellik ve hizmet icin evleniyor cogu. Zaten cinsellik ve hizmet olmasa cogu evlenmez ki. Cinsel ihtiyacini disardan karsilayan, az cok evinin işini yapan erkeklere bakın evliler mi? degiller. Hatta sorsan kadın dirdiri, tribi, git gellerini cekemem. boyle hayatim gayet iyi cevabini alırsınız.
Evini temizlemek kadını hizmetçi yapmaz, kadını hizmetçi yapan ev halkının ona hizmetçi gibi davranmasıdır.

Bir kadın ya da erkek yaptığı işten dolayı takdir görmüyor ve sömürülüyorsa bu meslek seçiminden bağımsız onu yaptığı işin hizmetçisi yapar. Yani ister CEO ol, ister muhasebeci ister taksi şoförü, ister savaş pilotu, eğer çevren yaptığın işe saygı duymuyorsa sen hizmetçi gibi hissedersin.
İnsan emeğinin değerini bilip anlamayan her birey karşısındakine istemese de böyle bir paye vermiş olur...
Aslan yattığı yerden belli olur. Bir evin hanımı o. evin ve evdeki herkesin han'ı ve efendisidir. Ev işi yapmak onun insanlığı ve ruhundaki güzelliğin eseridir. Ev işi yapıyor diye kadına hizmetçi, erkeğe kılıbık diyen varlıklar insan olamadan yaşayan ve öylece ölecek olan kişilerdir. Kadın ve erkek hayatın ortağıdır. İki ortakta kendine düşeni ve en başta yardımlaşmaya koşmak zorundadır.
Ev hanımı evinin hizmetçisi ise , evin Beyi de evin Hamalı olarak tanımlanabilir.
Rica ederim.
Cevap
18Cevap
Ev hanımı dediğimiz zaman akla hemen ev işleri geldiği için, temizlikçinin yaptığı ile aynı kefeye konulması normal aslında. Tabi olmaması gereken bir durum, sonuçta ev hanımlar da isteyerek veya istemeyerek evde durmaları gerektiğinden, evin ihtiyaçlarını karşılayabilecek en müsait insanlar oluyor. Bu durum ev erkekleri için de geçerli. Ev hanımı direkt temizlikçidir asla diyemeyiz o ayrı.
Hayır öyle bir kelime olmaz gadası. Ev işini kadın kendi isteğiyle yapar. Bu tür isimlerin verilmesi çok yanlıştır.
kadını kadın yapan vucudu degıldır tasıdıgı mezıyetlerdır.. kadın temız tertıplı becerıklı olmalı.. evladının ya da eşinin pislıgını temızleyemeyen ya da bundan gocunan kadın çer çöptür gözümde.. erkekte o ardını toplayan cekıp cevıren evını yuva halıne getıren kadına saygı duyup tabırı caızese sacını eden kadının yoluna paspas olmalı.. sahsen asla tıtızlık dercesınde temız olmayan dagıtan yemek yapmaktan acız bır ınsanla olamam.. olan erkegınde aklından suphe ederım.. bır ebeveynın en buyuk gorevı evladına ıyı bır ana-baba secmektır!
Hayır. Çok özel bir düzendir. Çocukluk döneminden başlayarak eğitim açısından da büyük yer taşır. Ailenin temel taşıdır ev hanımlığı. Ne yazık ki ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlarımızı eğitimsiz babalara emanet ediyoruz. Aslında ailenin en önemli kararı, bir annenin çocukları için evde ev hanımı olarak hayat sürmeyi kabul etmesidir. Çok büyük saygı gerektirir. ne yazık ki, tüketim toplumu olmamız kültürümüzü ve aile çekirdeğini de çok etkiledi.
Evin tüm işi birisine yıkılıyorsa bu hizmetçiliktir bence. Kadın çalışıyorsa bildiğin umursamazlık oluyor. Halbuki evde çocuklarda sadece kadınların ev işi yapmadığı algısını yaratmak için baba da bazı işlere koşmalı. Sonuçta o ev herkesin evi ama sadece bir kişi temizliyor. Erkek çalışıyor diyeceksiniz, ama kadın da çocuk bakıyor, yemek yapıyor.
Bu kelime çok bayağı bir kelime..
Ev işi yapmak kimseyi hizmetçi yapmaz...
insan kendi yaşadığı yeri temizliyor diye hizmetçi olmaz
ve temizlik işi sadece kadınlara özgü bir iş değil ev temizliği..
İnsanın kendi evini temizlemesi ilgilenmesi ne zaman hizmetçilik oldu anlamıyorum! Kavramlar hep karışıyor.
Her zaman söylerim,, bir kadın için en zor meslek ev hanımı olmaktır,, işim daha kolay inanın ,, canım çıkıyor,, ev temizliği yemek çocuklar düzen vs vs vs bunları hafife alanın alnını karışlarım,, hizmetçilik falan değil bu ,, kadına en saygı duyulması gereken olaydır net ! Kadin için bu durum özeldir en guzel yani bu zor mesleği kendi isteğiyle yapmasıdır...
Asıl mesleğim öğretmenlik ama şu an çalışmıyorum ve ev hanımıyım. Kendi evimi temizlemek, kendi yemeğimi yapmak neden hizmetçi gibi hissettirsin ki? Fakat karşı taraf bunu üslubu ile öyleymiş gibi hissettiriyorsa o zaman öyle düşünen kişiler olması normal.
Ev hanımları evimizin ortağı ve sultanıdır ayrıca hem iş hem ev işi nasıl yetişeyimki yardımcı olunabilir ancak kaldıki bu soruya birde tersten baksak
Eğer kocasıyla iş bölümü şeklinde yapılmıyorsa, evin bütün yükü kadının üzerindeyse evet hizmetçiliktir. Ama ortaklaşa yapıyorlarsa hayır tabi ki.
Sabahın 6 sında kalkıp işe giden kadınlarımız amele olmuyorsa evde evinin işini yapanlar da hizmetçi olmaz
Eğer erkekte kadında çalışmasına rağmen evdeki bütün işlerde yemek ütü bulaşık temizlik çamaşır vs. Hepsini kadın yapıyorsa burda sıkıntı var
Yeni nesil kızların uydurduğu sacma sapan söylenti işte ne alakasi var çoğumuzun annesi ev hanımı hizmetci mi oluyor annelerimiz!
Hizmetçi- hizmet eden olduğu için o bakımdan evet, hizmet ediyorsun. Köle ya da çalışan anlamında değil yani..
Hayır ama erkeğin her isini kadına yaptırması hizmetçi yerine koyduğunun göstergesidir.
Öyle algılanmamalı. Kadının bu koşulda zorunluluğu yok çünkü.
Olmaz bence ama esi ona hizmetçi gibi davranıp suyu bile kendisi almiyorsa o is biraz sıkıntı
Hayır sadece bunun beklenmesi böyle bir düşünce uyandırıyor
Alakası yok. Evde sabahtan akşama kadar otur diye evleniyor millet bir zahmet ev iside yapsın
Yardım edeni yoksa evet hizmetçi yerine koyulmuş onun görevi oymuş gibi görüyor bazı erkekler
Hizmetçi yapmaz fakat evdekiler hizmetci yerine koyarsa seni sorun orada başlar.
Erkek çalışıp kadın çalışmıyorsa genelde kadın yapar ama her ikiside çalışıyorsa ortaklaşa yaparlar yani kendi evinin işini yapmakla hizmetçi olmazsın pislik içinde yaşamak istemiyorsan tabii
Ben hep ev işi yapıyorum hizmetçi gibi hissediyorum
Maalesef öyle bir düşünce var evdeysen her şeyi mükemmel bir şekilde yapmanı bekliyorlar özellikler beyler böyle bir beklentide
Ne alakası var? Tabiki de yapmaz. bir erkeği de yapmaz. O zaman kendi evin olur ve temizlersen sen de hizmetçisin. S A Ç M A
Aksine hoşuma gidiyor. ama başkasının kişisel temizliğini yapmam. Arkasını toplamam
Evini temizliyorsun o zaman b. k götürsün de temizlik yapma
Hayir yapmaz ne alaka
Kendi evi, neden yapsın anlamadım.
Duydugum en saçma soru oldu bu🙄
Bu mantikla calisan erkekte hamal ki oluyor.
Hayır, hiç alakası yok.
Hayır hizmetçi yapmaz.
Hayır bu düşünce saçma olur.
Hep kadın yaparsa evet
Kadin ev hanimiysa yapsin bir zahmet.
Hayır yapmaz neden yapsın ki
Nereden aklına geldi çok düşündün mü 🤔
Hayır yapmaz.
Köle isaura yapar
Yapmaz
Hayır yapmaz.
Kadın ev işi yapar