Gizli Üye(30-35)+1 yılYorumlardaki erkekler hayir falan dese de iş icraat konusuna gelince konustuklariyla yaptiklari birbirini tutmuyor. Turk erkegi kolay kolay ev işi, cocuk bakma, yemek gibi isleri yapmıyor arkadaslar.
Turk erkeklerinin lafina da guven olmaz. Yaparim, ederimler havada ucusur sonra her seyi kadin yapar yine. Durust olalim cogunlugu calismaktan baska sorumluluk almazlar. Gunumuzde bu yaptiklari tek sorumluluk bile yuk geliyor kendilerine. Calisan kadini da bu yuzden istiyorlar. Tek yuk bende olmasin, tek sorumlulugum olan oara kazanmayi da sirtimdan atabileyim, paylasabileyim diye.
Ben bu yuzden bosandim. Calisiyorum, evlilikte calisiyordum. Evlenmeden önce de konustum. Bende calisiyorum, sana maddi destek oluyorum sende diger konularda destek olacaksin yoksa ayrılırım dedim. Yaparim ederim vs dedi.
Ilk aylarda yaptı belki cicim aylari diye cunku o beraber yaptigimiz islerde gelip sirnasmasi, yoklamasi vs bitmiyordum bence bu tarz heyecanin hatirina yapiyordu ve biraz da benim söylememle falan. Sonra yapmamaya basladi. Kavga eder olduk, restlesme oldu.
Is cikisi ikimizde eve donuyoruz, ikimizde yorgunuz ve ben belki kadin olarak daha yorgunum. Kadinlar erkek gibi enerjiye ve guce sahip degiller. Kan kaybindan falan bazi donemler gucum, enerjim hic olmuyor zaten. Rest cektim, bende yapmiyorum dedim, kendisi ne yapiyorsa onu yaptim. Oturup dinleniyorsa oyle yaptim.
Isten sonra yemek yapmayı falan biraktim, tatil günümü temizlikle yemekle harcamayi kestim. (Bunlari yaptigim sira yine soyleniyor, islere dahil etmeye calisiyordum. Bazen zorla da olsa gelip yapıyordu. Yani adami hizmete alistirip sonradan sorun cikarma gibi bir durum yok. En bastan beri bu konuda nettim)
Arkamdan laf edende oldu. Biz de çalışıyoruz da evimiz temiz, aksam iki sogan patates yapmayi gozumuzde buyutmuyoruz diyenler de oldu. Eşimde abarttığımi soyluyordu bazen, baska kadınlarla da kiyasliyordu ozellikle kavga sirasinda.
Falanca calisan kadinlar her seye yetisiyorlar, cokta guzel yemekler yapip, temizligini de hallediyorlar. Cocuklari da var üstelik. Senin o da yok vs diye.
En sonu da tamam ayrilalim o zaman. O bahsettigin, sana maasli hizmetcilik yapacak kadinlardan biriyle evlen. Ben sana hem parami hemde hizmetimi yediremem. Benim sana tonla faydam oluyor ama senin bana zerre faydan yok. Evli kalmaya da gerek yok dedim ve bosandik.
Bu yorumlardaki erkekler koca bir yalan. Turk erkegi lafta her zaman iyidir cinsellikte de agzi iyi laf yapar ama icraati sıfırdir ya hani. Diger konularda da aynisi. Degisik bir sey beklemeyin yani.
Sansliysaniz iyi birine denk gelirseniz ortak bir hayat yasarsiniz ama bu topraklarda kadin ses etmeden, kendi kendine dusunup sorumluluk alacak, evi toplayacak, supurecek, cocuklara bakacak, cocuklarin ihtiyacini halledecek, karim yorulmustur yemek yapayim diyecek turk erkegini nadir bulursunuz.
Cogu bunu siz hastayken yaparsa yapar.(kimi hastaysaniz da yapmaz, umrunda olmaz.) Onun disinda diri, iyi gorundugunuz surece, calissaniz da calismasaniz da, kariyeriniz cok iyi olsada bunlar evet bu ulkede bunlar kadinin gorevi.
Bunu degisebilmesi icin 20-30 yila ihtiyaç var. Bu surecte de kadinlar hem disarda hemde evde calismaktan yipranmaktan baska secenegi yok gibi duruyor. Ya da bu sisteme karsi geleceksiniz. Evlenmeyeceksiniz, evliyseniz ve esinizin destegini goremiyorsaniz catir catir bosanacaksiniz. Ya da ozellikle calisiyorsaniz hem disarda hemde evde calismayi, tonla yukun altina girmeyi goze alacaksınız.
43 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen evleneyim esimde destek olur demek turk erkekleri icin bence hayal. Nadir de olsa denk gelirsiniz ama bu piyango hanginize vuracak? Sans oyunu oynamak gibi bir sey iste. Bosandim rahatim.
Ha bu arada maasinizi bakici, temizlikci gibi seylere harcamakta mantikli degil. Bana gore degil. Bu devirde hic mantikli degil.
Siz kadin olarak onca kariyeri, okuyup, sinavlari kazanmayi, onca emegi evliyken işi birakmak icin de vermediniz, bu emekleri ve maasi temizlikcinin, bakicinin falan eline saymak icinde vermediniz. Iki kisi kolaylikla halledeceginiz seyler icin disariya para harcamanin mantigi yok evliyken. Cok cok zorda kalirsaniz belki ama diger turlu mantikli degil.
Ben bir kadin olarak bu kadar emegi, okuyup calismayi evliligimde temizlikciye, bakiciya para saymak icin vermedim. Kendimi garantiye almak, istedigim seyleri kimseye yalvarmadan alabilmek, bir hayat guvencem olsun, ilerde emekliligim olsun diye verdim.
Cevremde cogu calisan evli kadinlarin parasi bu sekilde disariya gidiyor, esleri yardim etmiyor, kendileri her işe yetisemiyor. ne anladim o zaman para kazanmaktan falan. Iki kisi her seyi halledebilecekken buna direnc göstermeyi de anlamıyorum, her işi kadinin ustune yikmayi da anlamiyorum.- +1 yıl
Verdikleri sözler için tazminat ödeselsr sen ona güvenip evlendin sonuçta başta ev işlerine yardım edip sonra kaçtığı için tazminat ödemeli yüklü bir miktar
- +1 yıl
@nesoracaktın78 O zaman sizde makyajlı halinizin ve makyajsız halinizin fotosunu koyalım, bakalım kim daha dolandırıcı 🤣🤣
En İyi Cevaplar
+1 yılHayır, ev işleri sadece kadının "görevi" değildir. Ev işleri, bir ilişkide her iki partner arasında paylaşılan bir sorumluluktur. Geleneksel cinsiyet rolleri kavramını aşan modern bir anlayışla, ev işleri ve sorumluluklar eşler arasında eşit bir şekilde dağıtılmalıdır. Her iki partner de çalışma dışında ev işlerine katkıda bulunabilir ve ev işlerini paylaşmak, ilişkinin sağlıklı ve dengeli olmasına yardımcı olabilir. Önemli olan, eşitlik, karşılıklı saygı ve işbirliğidir.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılMavililerin bazıları lütfen sallamayın ev işinde sorumluluk almayıp üstüne birde saatlerce çalışıyorum yoruluyorum diyerek üste çıkmaya çalışıyorsunuz hele birde çocuk varsa sorumluluk alıp kadının yükünü hafifletmiyorsunuz sonrada karınızın yaptığı şeyleri beğenmiyorsunuz eşleriniz sizin hizmetçiniz değil hayat arkadaşınız
00 Yorumla
+1 yılHayır, ev işleri herkesin katkıda bulunması gereken bir sorumluluktur ve cinsiyetle ilişkilendirilmemelidir. Ev işleri eşler arasında adil bir şekilde paylaşılmalıdır, her iki taraf da bu konuda anlaşarak uygun bir denge kurmalıdır. Ev işleri, cinsiyete göre atanmış bir görev değil, ortak bir sorumluluktur. Ancak her şey görev değil ihtiyaç demektir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır tabi k ide.. benim eşim olsa ben eşime yardım ederim her konu da.. ayrıca görev diye bir şey de yoktur.. meslek mi ki bu?
00 Yorumla
+1 yılMaalesef evet
Kadının görevi
Direk görevi denildiğinde çirkin bişey gibi geliyor ama disiplinli bir görev dağlımı olmadığında zamanla kötü şeylere yol açıyor.
Ben muğazzam bir aşk evliliği yaptım
Hem hesap işleri bendeydi hemde evde eşime kıyamadığım için sürekli ondan fazla iş yapıyordum
Aman sen yorulma aman sen incinme diye diye ne çamaşır serdirdim ne bulaşık dizdirdim
Akşama kadar hayvan gibi elalemin işinde çalışırdım akşam birde eşimi gezdirir tzdururdum.
İlk zamanlar sabah kahvaltı hazırlamak isterdi ben işe gitmeden
Kıyamazdım sen yat uyu derdim puaçayla idare ederdim.
Zamanla monotonlaştı
Beni deli gibi seven kadın gitti yerine canavar gibi bişey geldi
Sanki tüm iş benim görevimmiş gibi algılamaya başladı.
Sonu ayrılıkla bitti
Ayırlma sebebi ise aşırı rahatlık sendromu.
Yani demem o ki bir iş dağlımı olmalı, erkek kadının kadın erkeğin işine karışmamalı.
Üç yıl öncesine kadar bir kişinin eşine annesine babasına çocuğuna vs su getirmesine bile şiddetle karşı çıkardım.
Şimdi ise diyorum ki, evet kadın erkeğine hizmet etmeli ki bir gayesi olsun
Bir işi amacı olmayınca çok kötü sonuçlar doğruyor28 Yorumla- +1 yıl
Senin kadın işi kötüye sürdü diye herkes için bu geçerli olmaz. Kadının görevi filan değil, senin yaptığın doğruydu beraber birlikte hareket edilir ya da herkes kendi işini yaparsa sorun çıkmaz
- +1 yıl
Sadece kadınlar özelinde değilki tecrübem.
Yakınlık derecesi ne olursa olsun
Aile iş sosyal çevre
Gibi gibi her yerde iyilikten maraz dğuyor...
Hiç akıllanmadığım bir konu olduğu için benden daha tecrübeli olamazsınız diye tahmin ediyorum
Güzel insanlar elbette var, ve hep olsunlar.
Ama iyi ya da kötü olsun insan beyni değişken ve evrilmeye zorunlu varlıktır..
İmkansız dediğiniz şeyleri yapar, çok sevdiğiniz şeylerden uzaklaşırsınız
Heran herşeye müsait olan insanı kontrol altında tutmanın tek yolu disiplindir
Türk ordusu da yüzyıllardır gücünü buradan alıyordu.
Her kışlanın içerisinde "Disiplinin olmadığı yerde kan ve gözyaşı vardır" yazıyordu - +1 yıl
of be ne dertlenmişim 😂
- +1 yıl
Ya ne büyük dert, ev içi işleri ta kışla disiplinine taşımışsiniz ohooo😅
- +1 yıl
Evet iyilikten maraz doğar bu konuda çok şey söyleyebiliriz bu yüzden iyiliği bırakıp herkes kendi işine bakmalı, son cümlemde söylemiştim herkes kendi işini yaparsa sorun olmaz yaşanmaz bu iyilik için değil sorumluluk için...
- +1 yıl
Evet kesinlikle haklısın
Herkes sorumluluklarını benisese zaten sorun kalmaz.
Ama çıkmaz sokaklarda hız kesmemek için bir kişinin herzaman lider konumunda olması gerektiğini düşünüyorum.
Eşit olunduğunda yol yürümek biraz zor - +1 yıl
Zaten her konuda erkek kadından bir adım önde olmalı. Bu liderlik için değil üstünlük hiç değil olması gereken bu..
- +1 yıl
keşke herkes sizin gibi olsa dicem ama genelde kadınlar bu şekilde konuşuyor ama uygulamaya gelince kendisinden bir adım öne geçirmiyor
Sizi tenzi ederim 😁
- Aile & Toplum konusunda 835 cevap paylaştı.
+1 yılEv işini yapamayan, yapamayacak erkek yok. Varsa zaten hiçbir işi beceremez..
Ancak erkek aynı zamanda rızkını da kazanmak zorunda. Eşi ve evlatlarının rızkını temin etmek erkeğin "en önemli görevi"..
Erkek bütün gün dışarda hatta bazen geç saatlere kadar rızkının peşinde olduğu için, ev işlerini aksatacaktır.. Bekar ve yalnız yaşıyorsa zaten ev işleri erkek için bir külfet bir yük olur..
Evlenince kadının "rızık getirme" gibi bir sorumluluğu YOKTUR! Hiç bir erkek de karısını buna zorlayamaz! Geçinemeyeceğini düşünen bir erkek de zaten evlenmeye kalkmasın..
Kadın çalışsa dahi, kadının kazancında erkeğin hakkı yoktur, hak talep edemez.. Kadın, kazancını kocasına vermek zorunda da değildir..
Bunun ışığında kadın eğer çalışmıyorsa ev işlerini yaparak sadece ama sadece kocasına yardımcı olur. Bu bir lütuftur.. ZORUNLULUĞU YOKTUR!
Kadın isterse ben ev işini yapmıyorum, temizlikçi tut da diyebilir..
10 Yorumla
+1 yılErkek alın teriyle çalışıp yuvasına sahip çıkmasını biliyorsa kadında evine bakıp sahip çıkmasını bilmeli. Tabiki erkek evde olduğu zamanlarda hanımına yardım etmekten de geri durmamalı. Bütün işi yapsın demiyoruz ama en azından bir iki işin ucundan tutup hanımının yükünü hafifletmesi ona verdiği değeri gösterir. Kadınlarda eşlerini düşünüp çok israf etmemeli , zora sokmamalı kocasını
Mutlu ve huzurlu bir yuva isteyen bunları çok görmez
20 Yorumla
+1 yılGörev diye bir şey yoktur. Her insan yaşadığı alanı temiz tutmalı ve ihtiyaçlarını gidermelidir. Yemek yapılacak ortak bile yapılabilir. Erkeklerin de iki kolu iki bacağı vardır. Kadın ne yapıyorsa erkek de yapabilir. Yetenek mevzusu ayrıdır ama bir evin içinde nerede yeteneğe ihtiyaç duyulabilir ki? Sorumluluk almak istemeyen erkek bahanesidir görev.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Şöyle bir bakınca siz kadınların istediği; ev işi yapmayalım, çalışmayalım, çocuk bakmayalım, lüks yaşayalım ve bu hayatı bize erkek sunsun. Peki siz ne işe yarayacaksınız. Nefes alıp verecek misiniz sadece. Bitki olsanız fotosentez yapar insanlığa faydanız olur.
00 Yorumla
+1 yılEğer öyle olsaydı peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) her işini kendi yapmaz ve eşlerine yardım etmezdi. Bu olay bi bizim toplumda var maalesef. Bütün erkekler böyledir diye genelleme yapmıyorum ama ben Erkeğim erkek adam ev işi yapmaz karımiyim lan ben diyenlerin sayısı da az değil. Kurban olsunlar 😂
20 Yorumla
+1 yılEv işleri evde yaşayanların görevı adı üstünde evin görevleri belli bir gruba iş koluna ayırıp ortaklaşa yapıcaksın ki kimse gerilmesin kimse gorulmasın kimse kimseye diş bilemedin hem bol vakit kalır of miss
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Kadının görevi değil desek te kadının eli daha yatkın oluyor tarihten gelen bir süreç sanki erkek gücünü dışarıda kadın becerisini mutfakta gösterir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır asla, kimin görevi ya da değil bilemem ama benim olmadığı kesin. Dünyaya hizmet etmeye gelmedim kimseye, hizmet edilecekse o bana etsin ya da herkes kendi hizmetini görsün, ben yokum
00 Yorumla Ev işi kadının görevidir evin dış işleri de erkeğin görevidir tabii ara sıra ev işlerinde karıma yardım ederim
00 Yorumla
+1 yılTabiki görev değil, biz kadınlar bakicimiyiz hizmetcimiyiz kolemiyiz o evde kaç kişi yaşıyorsa herkes kendi pisliğini pusurugunu silip süpürsün
00 Yorumla
+1 yılErkek adam da bır ısın ucundan tutsun, hayat esın karsındakı incilerin dokulmez...
Hayatta bir yuku kım tek basına omuzlarsa o erken coker..00 YorumlaEvde kimler oturuyorsa onların görevi. Kadını erkeği yok bunun.
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır bazıları kadın kadınlığı için ev işlerini bilmeli diyor yani evde oturmuyorsa yapmıyorsa bile bilmeli diyorlar
- Aile & Toplum konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılNormalde iş bölümü olmalı, yani kadın ev işleri, erkek işe gidip evi geçindirmeli. Ama müsait olduğunda ev işlerinde kadına yardım etmeli
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBen evlenirsem esimle beraber yaparim yani severjm usenmem usendim de bile frinda tavuklu patatez guzel olur
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 969 cevap paylaştı. Evet,
Hayırsa kadınların görevi nedir,
10 YorumlaOnunla bir şey yapmak bana haz verir onun gorevi olsada beraber yapmak daha güzel bence.
10 YorumlaDeğil erkek de yardım etmeli
218 Yorumla- +1 yıl
o zaman sizde çocuk bakımından kaçmayın
Soran+1 yıl@SoyPerfecto bi de çocuk doğursun bi zahmet çünkü her şey yarı yarıya olacakmış ya:))
- +1 yıl
adette olsunlar eşit olmak lazım ya
Soran+1 yıl@SoyPerfecto 😅😅
- +1 yıl
bilimle artık mümkün ama tarla olmadan tohum boş
Soran+1 yıl@İzmitlimm sözümüz tarla ve tohum değil o doğum sancından bahsediyorum eğer o sancıyı sen de çekebiliyorsan tamam eşitiz
- Aile & Toplum konusunda 589 cevap paylaştı.
+1 yılHayır erkeğinde eli değmeli ve kadının yükünü hafifletmeli
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. dışarı işlerini kadın görüyorsa elbet kadının görevi değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır kadın çalışmıyorsa ve eşinin işi çok ağır bi iş değilse %70 kadın %30 erkek yapar
Kadın da çalışıyor erkek de çalışıyorsa iş bölümü yapılıp yarı yarıya yapılır00 Yorumla
+1 yılBen erkeğim bulaşık yıkayıp süpürge yapıyorum hayir
00 Yorumlakoca çalışıyor kadın çalışmıyorsa doğal olarak ona kalıyor
00 YorumlaKocasi işe gidiyorsa kadında bi zahmet ev işi yapsin.
00 Yorumla
+1 yılöyle olan erkekleri tepenize çıkartmasanız sıkıntı kalmaz
00 Yorumla
+1 yılKadın çalışmıyorsa zahmet olacak ama kadının görevi
00 YorumlaEvet kadının görevi, erkek çalışacak kadın ev işleri ile uğraşacak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBence sadece kadının görevi değil ~☆😀
00 Yorumla İki taraf da çalışıyorsa ev işi ortak olmalı ama kadın ev hanımıysa kadının görevidir
00 Yorumla
+1 yılGörev demeyelim de kadın yuva yapar eve gelince mis gibi yemek kokarsa o ev yuva olur gibi düşünüyorum birde eşine ve çocuklarına yapıcak sonuçta yabancı değiller
12 Yorumla
Soran+1 yılBaba da yapabilir bunları
- +1 yıl
Yardım etsin ama erkeği çok dişilleştirmeye gerek yok
+1 yılev işleri çalışmayan kimse onun görevi eğer iki kişide çalışıyosa işler ortak yapılır
10 Yorumla
+1 yılKadın çalışıyorsa bence ortaklaşa yapılır ev hanımıysa akşam adam işten gelince bi de temizlik yemek yapacak hali yok
00 YorumlaBir işte çalışmıyorsa evet. Bir işte çalışıyorsa hem erkek hem kadının.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini bilen eş, tabi calismiyorsa kocasına iş yaptirmaz her ikisinde calisiyorsa zaten kocası ona kıymaz
10 YorumlaEv işi kadını
10 YorumlaEv hanımı ise, tabikide onun görevi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılyok erkeğin görevi...
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Çalışmıyor ise onun ama çalışıyor ise ortak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAa ben benim sanıyordum
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı. Erkekte yardim etmeli
00 YorumlaHayır pek tabi yardımlaşarak yapılmalı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılBir arada da olabilir öyle erkekler de var
00 Yorumla
+1 yılÇalışmıyorsa bi zahmet onu da yapsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılEVET, feministleri linçlemeye bekliyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Sen basit bir temizliği, yemeği yapmaktan acizsen çocuktan farkın yok demektir. O yüzden aklı başında bir kadın seni seçmez.
- +1 yıl
@flawsome25 yoo neden yapayım ki , veririm parasını bir kadın gelir temizler. ben vaktimi daha degerli işlere ayırım ya da kendime ayırırım. evlilikte bulacagım herseyi cok daha ucuza temin edeibliyorum. haftada bir kadın gelip evi temizliyor ütüleri yapıyor.
+1 yılKadının işi tabi benim işim mi olcak
015 Yorumla- +1 yıl
Bak şimdi, kadın çalışsa da çalışmasa da adı üstünde kadın o onun görevi yapmakla yükümlüdür.
He arada rica eder yardımcı oluruz ama her zaman gel yardım et yok öyle bir şey.. - +1 yıl
Kadın çalışmıyor olsa evet, çalışan kişi erkek olduğu için ev işlerini de kadın halletsin denebilir.
Ama kadının hem çalışıp hem eve yetişmesi çok zor. Kadının görevi olarak görülüyorsa çalışmak da erkeğin görevi o halde.
Ama şu an günümüzde kadınlar erkeğin görevine ortak olmuş durumda. O yüzden erkek de kadının görevine ortak olmalı. Ki bence erkeğin görevi kadının görevi diye bir şey yok, kendi aralarında paylaşmaları gerekir. Tek taraf her iki işi de yüklenemez. - +1 yıl
Yüklenecek
- +1 yıl
Bekarken çalışıyorsa ve yapıyorsa , mecbur evlenince de yapacak. Öyle evleneyim rahatlayım diye bir durum söz konusu olamaz
- +1 yıl
Mecbur değil ki. Ne rahatlığı? Ev işleri çok basitmiş gibi sanılıyor herhalde de anca eve yetişir zaten. Çalışmak zaten yorucu bir de evin tüm sorumluluğunu o yüklensin ne demek yani. Ev işlerinde paylaşım yoksa ancak bu şekilde olur.
Senin görevin sadece çalışmak olsun ama kadın çalışmanın yanında yemeği, temizliği, çamaşırı, bulaşığı üstlensin. Bir sürü şey düşünsün.
Adalet yok bu sistemde maalesef. - +1 yıl
Erkek olmak zaten en büyük sorumluluk o yüzden konu tartışılmaya kapalidir
- +1 yıl
Siz hangi devirde yaşıyorsunuz
- +1 yıl
Bir önceki yorumunuzdan ötürü sizi kınıyorum kadınlara ulaşabilmek vs gibi kaba kadınlari hemde Hemcinslerinizi obje yerine koymak gibi sözler doğru değildir. O yüzden sizinle daha fazla konuşmak istemiyorum
- +1 yıl
Benim kadınlara karşı ön yargilarim yok zaten olamaz. Kadın ve Erkek eşit değildir. Kadınlar erkeğe olduğu gibi erkeklerde kadınlara mecburdur. Erkek daha iri ve aileyi koruyup kollayan olduğu, eşini çocuğuna ölene kadar bakmak korumak, canı pahasına da olsa onlar için yaşamalidir ve bu yüzden kadın erkek eşit değil diyoruz. Diğer şekilde kadınların her zaman söz hakkı vardır. En basitinden ağır bir nesne düşünelim bunu kadının tasima kapasitesi, dayanmasi hiç bir zaman bir değil ve yakında değildir. Zaten kadınlar narin bir yapıya sahip olduğu için böyle işler onlara yük bırakılmamalıdır.
+1 yılHayır bence paylaşılmalı
00 YorumlaNormal şartlarda evet
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet diyenlerin ben aq
11 Yorumla- +1 yıl
Bnde senn🤭
Gizli Üye(30-35)+1 yılçalışmıyorsa evet
00 YorumlaGörev gibi gösterildi hep ama değil.!
10 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDedemin görevi
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayırr
00 Yorumla
+1 yılHayır tabikide
00 Yorumlapaylaşılmsaı gerektiğini düşünüyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılGörevlendin
00 Yorumla değil mi?
00 Yorumla
+1 yılDeğil.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılyoo hizmetcilerin
00 Yorumla - Devamını Gör (14)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne