Asperger sendromu engellilik raporu için kaç puan veriliyor, hangi durumlarda yüzde kaç alınır?

Kelimeleri sözlük anlamı ile anlama eğilimim var.

Mesela

" İkinci bir emre kadar hiçbir şey yapma!" diyen bir müdür düşünün hem de işe başladığım ilk gün... 6 ay boyunca hiçbir şey yapmayınca işimden oldum.

Askerde :

" Ağzımdan çıkan her şey emirdir! "dediler sonra da

" Bayılana kadar koşacaksınız " dediği zaman ben ağlamaya başlamıştım..

" Komutanım bayılamıyorum, olmuyor çok denedim " diye...

Sonra şantiye işine girdim.

Mevzuatta koruyucu donanım takılması zorunlu, takmayanı tazminatsız işten çıkarma yetkisi var şantiye şefinin. Ben de şantiye şefiydim, çıkardığım adamları patron geri işe alıyordu.

Fabrikada mühendis olarak işe girdim.

" Bu çizimin %50'sini tamamlayınca dur, haber ver beraber bakalım " demişti. Dediği gibi %50'ye gelince haber verdim ama umursamadı. İki hafta sonra " %50'yi yapan %100'ü de yapar neden bitirmedin?" diye fırça yiyen ben oldum.

Başka bir iş yerinde " Proje mühendisi " olarak işe girdim :" Hiçbir yetkin yok. Karar verme yetkin de yok! Bildiğin bilmediğin her şeyi bana soracaksın" demişti. Sahada işçiler ne sorsa " Benim hiçbir yetkim yokmuş, müdüre sorayım geleyim" diyordum. Sonra ortalık karışmış. Bu adam ne halta yarıyor? diye konuşmaya başladıkları zaman beni kenara çektiler:" Ahmet, sen insiyatif alamıyorsun, üstelik 6 yıllık mühendisin bu sorduklarını biliyor olman lazım " deyince : " E biliyorum zaten, ancak talimatınız gereği bildiğim şeyleri de soruyorum bilmediklerimi de. Ayrıca siz bana hiçbir yetkin yok demiştiniz. Yani 0 ile 10 arasındaki skalada "0" yetki. "0" da matematikte etkisiz ve yutan eleman olarak bilinir öyle değil mi? Bu koşullarda insiyatif almak teknik olarak mümkün değil. Sizin " insiyatif " olarak adlandırdığımız şey olsa olsa yetki aşımı " olurdu" deyince o gün kovuldum.

Böyle böyle 16 yılda 18 iş değiştirdim. Şimdilerde ise mesleğimi değil evrak getir götür işi gibi vasıfsız işler yapıyorum. Yani bu durumdan kariyerim etkilendi.

Doktorlar bu farklı bir beyin ve tedavisi de yok, siz dünyayı farklı algılıyorsunuz demişti.

Millet inadına yapıyorum ya da dalga geçiyorum sanıyor.

Karşı cins ile ilişkilerim de sorunlu..

Biraz vakit geçirdiğim ve benimle ilgilendiğini düşündüğüm birine " Senden hoşlanıyorum " desem de olmuyor

" Seni tanımak istiyorum " dediğim zaman da. Hepsi ağız birliği yapmış gibi " Biz sadece arkadaşız " demişti. 48 farklı kişi... arkadaş gibi davranınca da " Bu kadar kolay mıydı?" Ya da " Sen benimle dalga mı geçiyorsun?" oluyor adı.

Bu bir engellilik ise %? alırım?

Mesleğimi yapamıyorum. Olmuyor hiçbir yerde...

Asperger sendromu engellilik raporu için kaç puan veriliyor, hangi durumlarda yüzde kaç alınır?