ŞİRKET MÜDÜRÜ CANIMDAN BEZDİRDİ NE YAPMALIYIM?

Sözde büyük A. Ş olan bir şirket de ARALIK 2024 de işe başladım. Ben 30.000 tl olarak teklif sundum, bana yıl başında zam olacak, şirket de ek zam yapacak dediler 25.000 tl teklif sundular. Hesapladım ben verdikleri oranların benim beklentimin altında kalıyor dedim. 40.000 TL 2025 yılı olarak hesaplamıştım beklentimi, onlar da oturur konuşuruz müdür ile dedi insan kaynakları siz gelin başlayın dedi. Hat edip gittim işe başladım evrakları topladım. Yıl başı zammında 33.750 toplam maaşım belirlendi ve canım yerine koyuldum. İK ile konuştuğumda maaş skalalarımız bu dedi, müdür ile konuştuğumda eğer 40.000 TL bulabilirsen kabul et çünkü zor durumdasın mutlu bile olurum senin adına dedi. Ben satış destek olarak girdim yani görev tanımımda sipariş girişi, teklifler, ürünlerin sevkinin takibi olarak konuştuk. Satış yapacaksın denmedi, hatta satış yapmak istersen sahaya araba veriyoruz dedi, ben kabul etmemiştim. İş başladığım günden beri görevim dışında diğer arkadaşlar ile birlikte zorbalanıyorum. Borcum da var. Bilseydim asla başlamaz başka işe başlardım. Müdürün çenesi hiç durmuyor sürekli 3 kıza birden arama yapın, satış yapın, müşterileri arayıp hal hatır sorun diyerek satışcı muamelesi yapıp hatta resmen satışcısınız diyor. Haftasonları tatilim, sürekli şirket hattından gruba birşeyler paylaşıp bakmadığımızda da herkesin içinde insanları azarlayıp saygısızlık etmekle suçluyor. Cumartesi orucum yatıyorum, tatilim ve whatsap durumunda ki ürün tanıtımı paylaşımına bakmadık paylaşım yapmadık diye saygısızlıkla suçlamış bizi. Ben napıcam bilmiyorum dayanılmaz bir hal alıyor artık. Call canter kurmuş resmen, görev tanımımın dışında satışcı muamelesi görüyorum. İş arıyorum ama çağıran yerler ise 25-27 bin tl gibi komik rakamlar söylüyorlar. Ben satınalma uzmanı-idari işler gibi işlerde uzun yıllar çalıştım ama bu maaşlar o kadar komik geliyor ki, küçümsemek için söylemiyorum üretimde çalışan ilkokul mezunu etiket takan teyze benden 3 bin tl altında alıyor. Napıcam bilmiyorum. Berbat bir şirkete düştüm. Görüşmeye çağıran yerler olumlu konuşup dönüş yapmıyor.

ŞİRKET MÜDÜRÜ CANIMDAN BEZDİRDİ NE YAPMALIYIM?