Arkadaşlar, eşimle 6 yıllık severek evliyim. Eşim bana çok düşkündür, aldatmak dışında süregelen hataları vardı toparladık çoğunu, şu an aramız iyi fakat sınırdayız düşünme aşamasındayım. Ailesi nin bana karşı büyük hataları olmuştu saygıda kusur etmeyen bir kişiydim, annesi seviyor gibi görünüyordu sürekli eleştirsek aşağılayıcı şakalar ile iğneliyordu, başediyordum. Babası sürekli memnuniyetsiz biriydi, senelerdir kızları gibi davrandım, çiçek ler mi almadım, özel günlerini hep kutladım, hep gittim mutlu olsunlar dedim ama hiç olmadı, eşimle tartışmalarımız büyük olaylarımız yansıdığında arkamdan kötü kelimeler kullandıklarını hakaret ettiklerini duymuştum 1 sene boyunca küsüm onlar ile, kıskanç bir eltim vardı, güçlü oldum şükür galip geldim eşimle mutluydum fakat ailesi aramış eşimi memleketden, ağlamış annesi hata yaptık büyük hatalar pişmanız çk özledik gelinimizi affetsin yüzümüz yok gelin memlekete burda konuşalım telafi edelim demiş, kararsızım, tkürdüğümü yalamak istemiyorum aslında ama kararsızım, sizce gidip af etmek için adım atayım mı, eşime hiçbirşey eskisi gibi olmaz dedim, farkındayım onlarda biliyor ama çok pişmanlar dedi, sizce ne yapayım bayramda memlekete gideyim mi onların yanına?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef evliliklerin en büyük sorunu bu ailelerin bir şekilde evliliğin içine burunlarını sokması birçok ailenin yapısında bu var bu yapılırken de çok büyük iş eşlere düşüyor Eğer eşler kendi ailelerini kontrol edebiliyorsa o evlilikte ailelerin etkisi çok fazla olmuyor ama ailelerin etkisini eşler bertaraf edemiyorsa Herkes kendi ailesine sahip çıkamıyorsa ya da kendi ailesinin eşler üzerindeki tasarruflarını bir şekilde engelleme çabası yoksa veya bunu başaramıyor sa tamamen aileler artık o evliliğin içerisinde yer almaya başlıyor O sebeple Bunlar yaşamış olmanıza çok doğal bunun bu hale gelmesinin sebebi Tabii ki eşiniz sizin başka problemleriniz de var siz diyorsunuz ki aldatmanın dışında başka problemlerde vardı Evet bu aldatma olayı Siz de sıradanlaşmış bunun yanında başka hatalar da gelmiş asla bunun sebebi ne biliyor musun gene eşlerin birbirine sahip çıkmaması arkasında durmaması yani ailelerin de etkisiyle ve ailelerini de seni basitleştirilmesi sonucunda Eşin de seni basitleştirilmiş eşinin Ailesi sana karşı saygısız davrandıkça saygısız olan eşin daha da fazla saygısızlık yapmış birbirlerinin tetiklemiş ler Çocuk var mı bu arada
021 Yorumla
Soran+1 yılEşim beni aldatmadı, aldatmak dışında başka hatalar yapmıştı, çocuğumuz yok. Aldatma olsa ayrılırdım kesinlikle. Ailesinin yanına gitmek istemiyorum adımı ben atmış olucam tükürdüğümü yalıycam,7 ay sonra geleceklermiş geldiklerinde onlar gelsinler ayağıma, zaten eskisi gibi olmam.
- +1 yıl
Pardon ben yanlış anladım aldatmanın dışındaki hatalar ne gibi hatalar peki Yani bunun derecesi de önemli Bazılarına göre hata oranı minimize edilebilir Ayrıca ben adım attım o adım attığı Bence bunlar çok da önemli şeyler değil yani tükürdüğümü yaladım Yok onlar yaladığı bu şekilde Fikir çatışması içerisine girmek bir şey kazandırmaz Sen netleşmek istiyorsan gitmek gerekiyorsa gideceksin tavırlarına Bakacaksın yaklaşımlarına Bakacaksın Eğer tavır ve yaklaşımlarında değişen bir şey yoksa eskisi gibi olmaya devam ediyorlarsa bir şekilde artık setini örüp muhatap almayacaksın Ama şu an ikilemde yaşıyorsun Farkındaysan Bu arada herhangi bir meslek veya iş durumu var mı
Soran+1 yılEşimle ikimizde çalışanız, durumum iyi hamdolsun, eşim iddia bağımlısı, yani ufak tefek paralar ile iddia oynuor du benden gizli senelerdir kaçkere uyardım rızkımızı vermeyeceksin dedim, gizli kredi kartımı kullanmış hatta iddia için, benden gizli borçlar çıkıyordu borcu kapatmak için krediler çekmiş, kredi kartı çıkartmış filan, tartışmalarda çok haksızlık yapıyordu, ailesi için çok karşı karşıya gelmiştik, cinsel hayat da da sorunlar vardı, koltuklarda uyuyup kalıyordu. Sorun çoktu anlıcanız. Sene sonuna kadar ona süre verdim düzelmez ise ayrılık yoluna gidicem.
- +1 yıl
Anladım maalesef birçok konuda yol ayrımı var sizde aslında senin taleplerin her evlilikte olması gereken talepler Yani farklı bir talebin yok kumar oynamasını engellemek istiyorsun Bir de aile olduğunuzu hissetmek sana sahip çıkmak ve senin arkanda durmasını istiyorsun Tabii ki bunlar haklı sebepler Şimdi senin eşinden uzaklaşma sebeplerin Aslında Bunlar hem arkanda durmuyor hem sahip çıkmıyor hem kumar oynuyor Hem de cinsel anlamda olması gerekenler olmuyor bir çok sebep var ortada hal böyle olunca bir de ailelerin sana karşı tavırları maalesef sende bazı kopma noktaları oluşturmuş O zaman şunu yapacaksın bu tür durumlarda yapılması gereken şeyler bir sıra Usulüne göre gidilmeli bir şans verdin Mademki bu şansı kullanmasını bekle Ailesi bir adım atmış ailesinin tavırlarını gözlemle ve bu süreçte de kendine bir şekilde dinle yani geçmişi olanları ve süreci gözlemle baktın bu süreç senin istediğin gibi ilerlemiyor o zaman gerekeni yaparsın En azından gerekeni yaptığında kafanda soru işareti kalmaz yani acaba yanlış mı yaptım acaba olmasa mıydı gibi düşünceler olmaz net olarak hareket etmiş olursun
Soran+1 yılYani ailesinin yanına gidelim mi bayramda kalmaya.
- +1 yıl
Dediğim gibi siz şu an ikilem içerisindesiniz Yani siz bayramda ailesinin yanına gidin En azından ailesinin sana karşı olan yaklaşımını görün tepkilerini ölçün yoksa kafanızda soru işareti kalacak yani boşanırken boşanma kararı almış olsanız bile bir şekilde Kafanız rahat olur netleştirir siniz Keşke edemezsiniz Çünkü Evlenmek de zor boşanmakta zor boşanmak çok daha büyük bir sorumluluk Bu sebeple Siz gidin bayramda görüşün En azından tavırlarını görün yaklaşımlarını görün pişmanlıklarını görün gerçekten de samimiler mi onu ölçün ondan sonra Eşinizin durumunu gözlemleyin Eğer eşiniz halen tavırlarına devam ediyorsa ona göre hareket edersiniz Bu arada çocuk olmadı mı Siz mi istemediniz
Soran+1 yılYok ben istemedim, eşimle ikimiz borçlardan dolayı ertelemiştik, şükür sağlıklıyım eşimi bilmiyorum ama, iyikide ertelemişim. Bakalım zaman ne gösterecek, gidelim o halde bakalım, sırf rabbimden korktuğum için bayramın hatırına gidicem, sene sonuna kadar eşimi gözlemleyeceğim zaten durumagöre bakarım eğer ailesinin tavırları yapmacık ise pişmanlık göremez isem geri dönerim
- +1 yıl
Aynen öyle yap yani kafandaki soru işaretlerini bitir kafandaki soru işaretleri bitmeden adım atarsan çok üzülürsün çocuk olayında ertelemeniz isabetli olmuş yani Çok doğru bir karar vermişsiniz Çünkü böyle bir aile ortamında çocuk yapmak çok büyük yanlış olacaktı Hem sizi İş olarak yoracak tı hem de ev olarak gör olacaktı çünkü gıcık kişiler ev olayına yardımcı olmadığı gibi Çocuk konusunda da seni yalnız bırakabilir diye Siz bayramda gidin bu konuyu netleştirin devamında eşinizi gözlemleyin tavırlarına bakın onu da netleştirin ondan sonra Kararınızı verin
Soran+1 yılöyle yapacağım teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz Bu arada Yaşlar kaç sizlerin
Soran+1 yıl30-31
- +1 yıl
Yaşlarda aslında Çok da değilmiş gençsiniz yani 30 yaşında bir kadın için bence yolun başındasınız
Soran+1 yılÇocuk muhabbetini kafama takmıyorum herşey allahtan, ilerde olmazsa da teknoloji gelişti, en kötü yetimhaneden alırım yani ben böyle şeyleri takan biri değilim, evliliğimin gidaşatı daha önemli.
- +1 yıl
Tabii ki şu an bu konuda Türkiye tüp bebek konusunda ve diğer konularda Avrupa'dan daha iyi yani Avrupa'da bile çocuk sahibi olamayanlar Türkiye'ye gelip burada çocuk sahibi oluyor o sebeple bu Tabii ki sizin için ikinci planda Sizin şu an çözmeniz gereken çok daha farklı problemler var tabi Bununla birlikte cinsel problemleriniz de çözmeniz gerekiyor Yani sizin Aslında çözmeniz gereken birden fazla konu var dediğim gibi hepsini sırayla gitmelisiniz
Soran+1 yılYaş 30 hangi biriyle uğraşacak isem artık, Eşimin sorunları ayrı dert, ailesi ayrı dert bakalım.
- +1 yıl
Aslında böyle düşünmeyin bir sorunlar topluluğu var Evet hepsini aynı anda düşündüğünüzde yol almak zor olur parça parça düşünün bir Sıralamaya koyun Öncelikle ailevi konuları çözün O konuda net leş sonrasında eşinin hal hareket ve tavırlarına bak Onu da bir şekilde hangi evrede olduğunu çözümde sonra cinsel konulara bakarsınız
- +1 yıl
Aslında bir evliliğin temel taşı cinsellik olur yani cinsellik eğer yolunda gitmiyorsa o evlilikte gözardı edilmesi gereken birçok problem çok daha büyük sorun haline gelebiliyor
Soran+1 yılBununla alakalı atılımlar yapacak tedavi için bakalım zamanı var yıl sonuna kadar değerlendirecekmiş.
- +1 yıl
Atılımlar yapacak Yıl sonuna kadar değerlendirecek ilginç tam olarak Sorun nedir özel olmayacaksa söyleyebilir misiniz
- +1 yıl
Eşinizin ailesiyle aynı şehirde mi yaşıyorsunuz ne kadar mesafe var aranızda
- +1 yıl
Galiba artik yoksunuz
Umarim sorunlarinizi cozmussunuzdur
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Ben asla gitmezdim gelecek olan varsa kapım açık derdim pişman olan ben değilim
18 Yorumla
Soran+1 yılPandemiden dolayı memlekete gittiler yaşları var çekindikleri için gelemiyorlar, ama bende gitmek istemiyorum açıkcası ben adım atmış oluyorum çünki giderek.
Soran+1 yılHaklısın bende öyle düşündüm, ayaklarına giderek ben adım atmış oluyorum, yapılanlar büyük sonuçta, geldiklerinde kendileri gelsinler.
Soran+1 yılBayramda ararız artık şu an arayamam. Teşekkürler tavsiye için
Soran+1 yılGitmekten vazgeçtim.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
3Cevap
+1 yılBarışın. Küs kalmanın manası yok biraz mesafeli ölürsünüz yeter
12 Yorumla
Soran+1 yılGitmeye karar verdim, mesafeli de olsa en azından son kez değerlendirmiş olurum bayramın hatırına
- +1 yıl
Aynen gidin ılımlı olun. Küslük iyi değil
+1 yılPişman olmuşlar belli ki büyüklük sende kalsin bence gitmelisin hem eşinin gözünde daha da değerlenirsin.
110 Yorumla
Soran+1 yılGitmeye karar verdim teşekkürler, son kez şans vericem onlara
- +1 yıl
Ver bakalim hakkinda hayırlısı olsun. ve sana küçük ama cok önemli bir tavsiye eşinin ailesi seni üzerse bunu eşine yansitma...
Soran+1 yılYansıtmama gerek yokki zaten eşimin gözünün önünde oluyor, eşime bizzat kötüleyip hakaret ettiler eşime benim için. öyle bir aile yani.
- +1 yıl
Ahh ahh ne diyeyim arkadaşım umarim herşey düzelir yoluna girer
Soran+1 yılBana hakaret etmiş insanların yanına gidip ne yapacaksam artık, fikrim değişmez umarım, babası bana b. oşanmazsa en ad.. ilerin adi... sidir demiş, annesi k... pek demiş. Yani başkası olsa siler atardı ben naparım bilmiyorum.
- +1 yıl
tamam da canım ailesi istemiyor diye yuvani mi yıkacaksın sen eşine bak onun sana bi yanlışı var mi onemli olan o
Soran+1 yılYok tabikide ailesi için yuva dağıtmam, bakalım eşimle sorunlarımı halledebilirsem yıl sonuna kadar ne olur bilemem. Ailesinin yanına gidicem şimdilik.
- +1 yıl
Umarim halledersin belli ki iyi birine benziyorsun 😇
Soran+1 yılteşekkür ederim çok.
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim hislerim...
- Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılBen kinci biriyim ben barışmazdım ama sen ne yaparsın bilemiyorum üzgünüm
10 Yorumla bence eşin seni aldattığında sen onu affederek hata etmişsin bi kez yapmış sonuçta bi daha yapmicağının garantisi yok
015 Yorumla
Soran+1 yılEşim beni aldatmadı, aldatmak dışında başka hatalar yaptı, aldatsa ayrılırdım.
Soran+1 yılEşimi seviyorum ama eşim bu konuda benle kötü olmaz ailesinin hatasını oda biliyor zorlamıyorum ne karar verirsen sana saygı duyucam dedi, bu yüzden kötü olacaksada kendisi bilir benim bir kaybım olmaz, biliyor ailesinin neler yaptıklarını. Zaten eşim görüşüyor onu kısmıyorum, ama ayaklarına gitmek bana pek akıllıca gelmedi.
Soran+1 yılYani banada saçma geldi bilmiyorum of çoğunluk kafamı karıştırdı kimi gitme kimi git diyor.
Soran+1 yıl@hayalmee Karar verdim, özür beklemek için değilde, eşimin yaşattığı sıkıntılar sebebiyle sene sonuna kadar evliliğimize şans vermiştim eşim bu süreçte toparlamaz ise boşanmak istediğimi belirtmiştim, sırf bayramın hatırına, ve ailesini sene sonuna kadar düşünmek için değerlendirmek bağbında gidicem, zaten gittiğimde mesafeli olucam onlarda kabul etmiş, bayramın hatırına ve 3 günlük dünya düşüncesi ile gidicem bakalım tavırlarını ölçücem, soğukluk pişman olmayan tavırlar sezersem mesafeli şekilde orayı terk edicem.
Soran+1 yıl@hayalmee Of ya çok kafam karıştı çok.
- +1 yıl
Gerçekten merhametlisin bu yüzden kafan karışık yoksa her şey açık ve net daha senenin başındasın seni kıran insanların ayaklarına gidip tavırlarını kontrol edicem diyorsun bu mantıklı mı gerçekten dünden razıymış gibi koş git banane ben burada kime ne anlatıyorum sanki bana kârı zararı mı var senin iyiliğini düşünüp yazıyorum
Soran+1 yıl@hayalmee Haklısın tamam gitmiycem konuştum eşimle gitmiycem dedim.
+1 yılküçüklük sende kalsın git derim ben. Sonuçta eşinin ailesi yani atsan atılmaz satsan satılmaz.
13 Yorumla
Soran+1 yılBen atmak niyetinde değilim,7 ay sonra memleketden gelince eve gelsinler yemeğe, ayaklarına giderek adımı ben atmış olucam, zaten senelerdir büyüklük yapıp hep görmezden geldim çok çektirdiler, kararsızım ama gitmek de istemiyorm açıkcası. Zaten gitsemde eskisi gibi olmam asla
- +1 yıl
ama verdiğin her kararda eşini iki arada bırakıcaksın öyle düşün. En azından son kez gittim değerlendirmediler deyip geri çekilirsin diye düşünüyorum açıkçası yine de sen bilirsin tabii.
Soran+1 yılKararımı verdim, bayramın hatırına allahtan korktuğum için gidicem, son kez değerlendirmek için, eşimide ailesinden bayramda mahrum etmemek için.
+1 yılGit. Onlarda tükürdüğünü yalıyor. İnşallah samimidirler barışmak için.
24 Yorumla
Soran+1 yılKararsızım ayaklarına giderek ben adım atmış oluyorum bilmiyorum 3 günlük dünya diyorum bir yandan ama bilmiyorum. Onların tüküreceği bir durum yok onlar bana yaptı sonuçta hata. Yedikleri naneleri kabul etmişler telefonda.
- +1 yıl
İlla adım atmak için ayaklarına mı gitmek gerekiyor? İlk önce onlar adım atmış barışmak için.
Soran+1 yılYani bir zahmet atsınlar, küfür eden hakaret eden eşimi dolduran onlar, kadın olarak beni anlaman gerekir, size ya da kızınıza yapılsa aynı nasihatı ona verecekmisini, abisi bana kısır muamelesi yapmış eşime sürekli boşan oğlum bu kızdan demişdoktora gittim sıkıntın yok sapasağlamsın dedi, çok çektirdiler ailece, eşimin de hataları oldu ayrıca, burda en masumu benim. Bir zahmet uzak durmam normal.
- +1 yıl
Bir yorumda yaşlılar gelemiyorlar falan demişsin o yüzden böyle demiştim. Bu kadar aşağılayıcı yani kelimeler kifayetsiz kalıyor o zaman ben de gitmezdim, barışmazdım da.
- Aile & Toplum konusunda 633 cevap paylaştı.
+1 yılHanım efendi kısaca bu evliliğe 6 yıl verdim diyorsun bir altı yıl ya da 6 ay aynı durumu yaratmayacakları kesin mi
111 Yorumla
Soran+1 yılBunu eşime sordum, öyle birşey olursa asla görüşme bende görüşmem müsade etmem dedi, yinede ayaklarına gitmek mantıklı gelmiyor sanki ben kabahatli gibi, bayram diye eşim gidelim eğer sorun olursa geliriz söz dedi, bilmiyorum açıkcası.
- +1 yıl
Yazını okudum sadece şunu sormak istiyorum
- +1 yıl
Eşinin sana karşı tutumu sahiplenmesi ne durumda
Soran+1 yılAilesi konusunda arkamda tabiki, sene sonuna kadar kendi yaşattığı sorunlar ve doktor tedavileri için süre tanıdım aksi takdirde boşanmak istediğimi belirttim, onun dışında şefkatli kıyamayan yardımcı olan biri bana, üstüme titreyen birisi.
- +1 yıl
Bak bayan kim ne derse dedin hiç bir hükmü yok sana eziyet zulüm etmedi ise vicdanını dinle sevgin ve vicdanın yedi düvelden ağır basar
Soran+1 yılAçıkcası soğudum ailesinden ama vicdanen rahat değilim tabi,3 günlük dünya son kez git diyorum, sene sonuna kadar zaten eşime süre verdim, eskisi gibi de insiyatif sağlamayacağıma göre ailesine bayramın hatırına gitmek olabilir.
- +1 yıl
Affınıza sığınarak yaş kaç
Soran+1 yıl30
- +1 yıl
Oy oy nedir bu 90 kuşağının imtihanı
Soran+1 yılYa sormayın. Malesef
- +1 yıl
Teşekkür ederim bu arada
Bence boşanma diye yapıyorlar barışınca eskiye dönersin
13 Yorumla
Soran+1 yılAksine boşanması için nasihat etmişlerdi, senin kıza çektirdiklerinden bıktık o yüzden boşanda kızın hayatı kurtlsun diye öyle söyledik demişler, arada kaldım barışmak içimden gelmiyor, gelinimi özledim 1 senedir görmüyorum diye ağlamış bilmiyorum bende çok ağlamıştım ama yaptıklarından.
Soran+1 yılHaklısın teşekkürler, bayramda ararım yeter.
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılGit gitme sem aldatan onlar yüzüne bakmaz
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > EŞİMİN AİLESİ PİŞMANMIŞ BARIŞMAK İÇİN ADIM ATTILAR NE YAPMALIYIM?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım