Arkadaşlar butik pastacılık ve kurabiye kurslarına gitmeyi düşünüyorum. Daha sonrasında ise evden kurabiye pasta yaparak satmak istiyorum. Sizce bu işte para kazanabilir miyim? İşlerim iyi giderse daha sonra ufak bir kafe açmayı düşünüyorum. Bu fikirlerimi gerçekleştirmek için neler yapabilirim?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılYapması, öğrenmesi zor değildir , kurstan rahatlıkla öğrenebilirsin ,
Öğrendikten sonra evde yapması da kolay olur. Yaparsın ama malum ki isin en zor kısmı pazarlamak , satma kısmı..
Bunun için de ;
***sosyal medya , facebook, twitter, özellikle de İnstagram in bu işlerde nasıl kullanıldığını öğrenmen gerekiyor.
***Bu işlerde başarılı bir arkadasin senin teknoloji ayağını oluşturmalı tek başına takip etmek zor olabilir.
***Fotoğraf kalitesi çok önemli ve marka sayfa adı da önemli, web için
***web ten bir şekilde başlamak gerekir
***ciddi dusunuyorsan kartvizit de bastirmalisin
Üzerinde facebook twitter İnstagram isimleri de yer almalı hepsi aynı olmalı mutlaka
***web ten ugrasamam diyorsan ,
en iyi reklam müşterinin kendisidir,
Yaptığın pastalar hem kaliteli, hem göze hoş gelmeli hem de ucuz olmalı ki dikkat çeksin artık herkes yapıyor bu işi ;, tavsiye ile yurursun
***alanlarını öğrenip , belirli bir alana yönelede bilirsin. Bebek kurabiyesi , Nisan , düğün, vb bir alanda ustalasirsin
***cevre'ndeki pastaneleri takip edip onlara da sorarsin
*** #genel sonuç olarak , çok kovalamak gerekiyor, mutlaka emeğinin karşılığını alırsın ama taşlarını iyi oynaman da gerekiyor, sürekli yeni fikirler çıkıyor çok aktif takip etmen gerekiyor eski şeyleri insanlar biliyor artık , yanına da birini alsan çok faydası olur
#başarılar
#V214 Yorumla- +1 yıl
neye kadar verdin merak ettim?
Soran+1 yılHenuz kurs araştırıyorum istediğim gibi bulamadım
- +1 yıl
hmm anladım umarım başarırsın, sevgiler...
böyle kursla falan olacak bir is degil. dogrudan meslek ögrenmen lazim. grisimcilik duygunu takdir ettim. inanirsan basarili olursun. az biraz para, iyi niyet ve cesaret.. isin sirri bu. ama öyle moda kurslardan falan uzak dur. cogu para tuzagi. sadece elinde meslegin varsa o tip kurslari üzerine krema niyetine ziyaret edebilirsin. iskur'a basvur pasta ekmek ve firincilik meslegini ögrenmek istedigini söyle. sana yol göstereceklerdir. ancak büyük bir firinda isin mutfagini ögrenebilirsin. buda öyle heme olmaz en az iki seneni alir. ama ögrenim yaparken maddi destek te alacagindan zorlanmazsin.
20 Yorumla
+1 yılçok tatlı ve güzel bir iş:D pasta ve kurabiye kursları oluyor, gazetelerden veya olduğun şehrin kurslarını internetten araştır ve paraya kıyıp en iyi kursa yazıl. ve bunu unutma bence en önemli şey çeşit ve lezzet. yani herkes gibi aynı şeyleri yapmamalısın. kitapçılardan birkaç tane yabancı, türkçe tarif kitabı al, internetten ingilizce tarifler bul. kendini bu konuda profesyonelleştirmeye bak. sonrada instagram ve facebook hesabı yap, kendine güzel bir logo yarat ve profesyonel gözüksün. instagram hesabından yaptığın tatlıların resimlerini paylaş, herkesi takip et. bu şekilde büyümeye başlarsın: önemli olan özgün ve lezzetli olması ve işini severek yapman. gerisi gelir zaten;)
10 Yorumla
Instagramda ve facebookta sadece pasta ve kurabiye üzerine sayfa açıp numaranı yazabilirsin. Hangi Şehirde olduğunu ve sipariş kabul ettiğini vs bilgi olarak aktarırsın. Yaptığın şeylerin fotoğraflarını da güncel olarak paylaşırsan biraz zaman alsa bile iyi bir sonuca ulaşabilirsin diye tahmin ediyorum
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
67Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 447 cevap paylaştı. Önce bunların okullarına gitmeyi düşün. Aşçılık bölümü olmazsa eğer kursaları var ve önemli diploma ve sertifikalar veriyorlar. MSA mesela ama orası çok pahalı. Bu tür daha ucuz kurslar da var. Eğitim bittikten sonra bir süre sektörde çalışmanı öneririm iyice pişmen için. Daha sonra kendi işletmeni açarsın küçükten. Evde pek olacağını sanmıyorum ben.
13 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yılMsa çok pahalı ama baktım ona şu an çalışmıyorum ailemden de istemek istemiyorum o yüzden daha orta halli kurslar bakıyorum ben. En fazl 2-3bine kadar
Fırın. pastane gibi yerlere bırakıp birakamayacagini sor orada satilmasi kolay olur hem sende az riskle başlarsın. Gün vb. etkinlikler için etrafındaki insanlara bildir genelde oradan kazanıyorlar. pastanelerle sadece maliyetine bile anlasabilirsin firin veya islerine gelir. internette onemli, ufakta buyukte olsa dogum gunu vs... organizasyonlari icin basit ama icerigi fazla web sayfalari facebook vs...
10 YorumlaÖncelikle web sitesi kurarak ürünlerini burada satabilirsin web sitesileri anahtar kelimelere göre kurulur kurulan anahtar kelimelerin aylık arama hacimlerine bakılır ve seo teknikleri uygulanarak üst sıralara çıkartılır aylık 5 bin kere aratılan bir anahtar kelimede ilk 3 e girersen iyi satışlar yaparsın. Sonra google da reklam verebilirsin google adwordsden onun dışında eposta reklamcılığı var 50000 tane eposta 100 lira falan bakarsın duruma göre iyi satışlar yaparsın büyütürsün. :)
10 Yorumlaeğer normaldekiler gibi olursan 6 ay dayanamaz batarsın. önemli olan yapılmayanı yapmak farklı olmak. insanlara hiç görmedikleri ve tatmadıklarını tattırıp kendi benliğini oluşturmek. şayet öyle yaparsan 6 ayda batmayı bırak 6 ayda her haltı yaparsın büyüdükçe büyürsün FARKLILIK AYRICALIKTIR ))
20 Yorumla
+1 yılMutfak Sanatları Akademisi ( MSA ) Eğer eğitimin orada alırsan takma kafana. Four Seasions Otelde staj yaptırırlar adama. İşini ayarlamadan birakmazlar. Zaten okuldan çıkanlar maksimum 2 yıl sonra kendi mutfaklarını açıp çalışmaya başlıyorlar. Başarılar.
10 Yorumla
+1 yılİlk önce çevrendeki pastahanelere gidip onlarla konuşabilirsin. Belki yaptiğın pasta ve kurabiyeleri begenebilir. Belli bir miktar yaparak satilabilinir.
Evlere , bayan günleri için yapabilirsin, cevrende boyle günler yapan varsa.
İnternetten satman zor olur onu söyleyeyim. Kimse tanimadigi birinden söylemez, birde zaten reklamsiz bu is netten çok zor.
Sen diğer dediğim 2 seçeneğe yönel.20 Yorumlabecerilerine bağlı.
O kurslarda dehşet ürünler yapanlar oluyor seri üretim makinasıbdan çıkartmışcasına yemeye kıyamayacağınız kadar kusursuz ürünler...
Eskiye oranla artık daha zor evde üretim. Bakteri merdiven altı üretim en minimal seviyede.
hijyen denetimlerinden başlayıp tonlarca tarım bakanlığı onaylı belge aldıktan sonra başlayabilirsin..00 Yorumla
+1 yılPastalari bilmemde kurabiyeleri netten paketler satarsin hatta kisiye ozel yaptinmiydi kurabiyeleri ilginc bişeyler kesin tutar. Once face sonra site sonra biraz daha buyusum cafe :d oh deisik tarifleride denersin ama beni satmicana soz ver zaten tek ben kaldm eski kurabiyelerden
10 YorumlaÇok büyük bir hedefin yoksa amaç eline 3-5 kuruş geçmesiyse kendi evinde hazıırlayıp internet üzerinde satışa sunabilirsin. Daha büyük bir hedefse pastahane gibi yerler açarsın ya da üretim fabrikalarında çalışırsın
10 YorumlaŞu an çok popüler bu tarz uğraşlar ve ciddi bir gelire sahip.
Özellikle kurabiye satışları çok iyi.
Tanesini 2-5 tl arasında satıyorlar.
Kurs ücretleri 600 kadar sanırım.
Ama büyük bir uğraş ve emek istiyor.
Vaktin varsa değerlendir tabi.10 YorumlaEger sansin yaver giderse cok para kazanabilirsin :)) oncelikle kendini ispatlaman gerekir o iste iyi olabilecegini en iyisini olabilecegini gostermen gerekir bir kac cevren olduktan sonra hersey arkasindan gelir bencee kendine guven :)) basarilar
10 Yorumlaevet çok güzelde kazanırsın, çünki şu zamanda bayanların çogu yapıyor günlerinde kendileri ugraşmak istemiyor ve böyle yapan kişilere sipariş veriyor ucuk paralar kazandıklarını gözümle gördüm hepsinin altında lüks arabalar var.
10 YorumlaÇevren varsa cafe aç işletirsin ama iyi bir reklam ve canlı bir semt şart derim
13 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul'da yaşıyorum Bağdat Caddesi, Kalamış, Suadiye taraflarında düşünüyorum. Ama ilk başlangıçta zor gibi sermaye lazım bu iş için.
Soran+1 yılO nedenle en başta evden çalışmam lazım :)
+1 yılürünü satabilecek bir mekanda olman lazım. ya da internetten güzel reklam. ve çenesi kuvvetli bir pazarlamacı. hızlı servis.
adınıda buldum
butiksepeti10 YorumlaBende çok istiyorum bunu seni tanısaydım birlikte yapalım dicektim bu işi
210 Yorumla- +1 yıl
Aynen bende cok istiyorum mutfakta boyle seylerle ugrasmak hosuma gidiyo bu isten para kazanmak dahada hosuma giderdi tabiki:-(
- +1 yıl
:-)
- +1 yıl
Ben isparta da oturuyorum merkez degil ama oyle imkanim cok yok malesef
Soran+1 yılİstanbuldayım ben
Soran+1 yılMaltepe sen
Soran+1 yılAy çok uzakmış ya :(
Bu konuda para kazanmak gerçekten artık çok kolay face instagram arkadaşlarımın yarısı yemek pasta, amerikan servisler, bebek kıyafetleri, dekoratif eşyalar vs yapıp satıyor. İnan dükkan açsan bu kadar satamazsın.
10 Yorumla
+1 yılBende cok istiyorum yatkinligim var ve pasta kurabiye yaparken her seyi unutuyorum dunyanin en mutlu insani ben oluyorum ve umarim sen hayalini gerceklestirebilirsin cunku ben cok baska bir meslek secmek uxereyim maalesef
10 Yorumlapastanecilere sor ihtiyac var mı evden yapip getirsem de farkli lezzetler biliyom falan
ya da numarani yaz direklere falan yapistir günlere falan bayanlar ister belki
KOlay gelsin basaRilar10 YorumlaYa reklam vs kendini iyice tanıtman lazım ya da direk bir pastaneyle anlaşman lazım. Açıkcası ben hiç tanımadığım ismini duymadığım bir insana güvenipte netten sipariş vermem..
10 Yorumla
+1 yılkurslar zaten 1 günlük bir kaç saatlik kurslar
hevesn varsa internetten kendi çabanla da öğrenirsin
sipariş alıp evden pasta yapan tanıdıklarımız var harclık çıkarıyorlar10 Yorumla
+1 yılIsmek veya sehrindeki mesleki egitim kurslarini tavsiye ederim (:
Tabi ki kazanirsin o guzel pastalar raflara nasil geliyor saniyorsun (:10 YorumlaKüçük bir pasta butik açabilirsin devlet desteği var bu tür işler için bayanlara faizsiz kredi ve ya düşük faiz ile kredi veriliyor.
10 Yorumlakendıne 1 ortak bul tek basına bırsey olmaz bence belgenı al 1-2 sene bır yerde çalış bence bol şanslar
10 YorumlaEvden yuruticeksen, reklam sart ozaman, ki herkesin haberi olsun veya ne demisler ticarete risk almak lazim, direkt butik ac derim cesaretli ol biraz, olmasa bir arkadsla ac...
10 YorumlaArkadaşım evde seker kurabiyesi yapip satiyor. Bayada kazaniyor sindit bir yardimci aldi yanina:)
Umarim seninde istediğin gibi olur10 YorumlaYapabilirsin kendine inan şirin bir cafe açabilrsn :D evden satmak biraz zor olabilir ama gerçekten istiyorsan vazgeçmzsn
10 Yorumlabence bu kursun öğrettiklerini iyi bir cafe pasta salonu gibi gibi yerlerde pekiştirmelisin deneyim kaaazan ilerde iş yeri açarsın kendine
10 Yorumlaaynısını benim ablam yapıyor özel bir pastacılık kursuna gitti şimdi evden satış falan yapıyor iyi de parası var hatta bir cafe açacak
20 YorumlaTatlım annem ve ben bu işle ilgileniyoruz instagramdan satış yapıyoruz kursta veriyoruz İstanbul avcılar
20 Yorumla
+1 yılSeviyorsan bu işi kesinlikle başarırsın ve parada kazanırsın. Bende profesyonel şef olmak için kurs araştırıyorum msa ve imse oldukça yüksek ücret istiyor uygun bir kurs bulabiliriz umarım. Yolun açık olsun..
00 Yorumlainternet üzerinden satış yapılabilir sanırım yapanlar var
kişiye özek kurabiye pasta yapabilirsin doğum günleri özel günler için
ama gıda işi olduğu için gayrı resmi iş yapman sıkıntı doğurabilir10 YorumlaIsimli, tarihli ve ozel gunlerde alinacak kurabiye ve pastalarla baslarsan instagram ve facebooktan satisla baslayabilirsin. Oyle alan cok ve yapanlar da iyi kazaniyor
10 Yorumlaİşletme belgeni alıp butik bir pastane açarsın ama yasalarda butik otel diye bişede yok butik pastane diye bişede yok hani ayrıcalıklı bişe olmuyo sen kursunda güzelce öğren gerisi kolay
10 Yorumlainstagramdan bir sayfa açabilirsin kendine oradan dağıtım yapabilirsin bence işler iyi gider kazancın çok olursa kendini biraz daha geliştirip bir pastane açabilirsin :)
10 YorumlaBen sana fikir vereyim çok değişik bir ürün yap farklı olsun pastanede satılabilecek bozulmayacak bayatlaması uzun sürecek bişey bul. Ve satıcıya kar ettirsin. Sonra bunu numunelerle tanıt kendi ürünün olsun büyürsün çok
10 YorumlaAllah yardımcın olsun dükkan açıp müşteri beklemek kolay değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKazanabilirsiniz ancak belediyeye şikayet ederlerse, gıda mühendisiyle falan çalışmadığınız için ceza yersiniz.
Nasıl yapılır bilmem. Ben hukuki kısmını biliyorum.10 Yorumlabu işten fazla ğara kazanman için yatırım yapman gerek bu işe
10 Yorumlapasta yapmayı hiç beceremem satmak için değil ama öğrenmek için gidebilirim.
aslın da bir fikrim yok xperlerimi almaya geldim :)10 Yorumla
+1 yılkazanırsın tabi pasta ve kurabiyelerin meşhur olursa ve iyi yaparsan falan.
10 Yorumla
+1 yılKazanirsin ama cok calisman gerek cesidin bol olmali
10 YorumlaParty evleri, organizasyon şirketleriylede anlaşmalı çalışırsan daha fazla iş olanağın artar
10 YorumlaÖnce çevren sonra yatırım daha sonra zarar etsen bile sana dokunmayacak paran olması lazim
22 Yorumla
Soran+1 yılPara sorun değil yer açarken. Babam açarım ben dedi ama kurs için ondan istemiyorum para o yüzden önce hem çok pahalı olmayan hemde güzel eğitim veren kurs bulmam lazim
Ben bir unlu mamüller üreticisiyim pastane işletiyorum güzel yaparsan çalışabiliriz.
15 Yorumla
Soran+1 yılBilmem eksileyen bayanlara sormak lazım ben vermedim
Soran+1 yılBen verdim +1 olsun çok önemli değil boşver
+1 yılPastanelerde, otellerde vb yerlerde calisabilirsin bende bu meslekle ugrasiyorum gercekten cok zevkli bir is fakat biraz yaratici fikirli olmak gerekiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim bir arkadasimin annesi bu isten milyarlar donduruyo ama ondan sade pasta degil yemekte var mesela gunluk 200 tane icli kofte siparisi aliyo pastalar felan kadin sabah 6 da basliyo isi ancak aksam 7 gibi bitiyo
10 Yorumla
+1 yılBence işi öğrendikten sonra ilk iş günlere teyzelere tanıtımını yap onlar sosyal medyadan hızlı yayar becerini
10 YorumlaBir fikir ortaya atip para kazanabilirsin. Internet uzerinden birsuru firma cikmaya basladi bile pastaco felan bunun gibi teknolojiyle alakali seylerde olabilir. Tabi reklam sart
10 Yorumla
+1 yılpastanede ya da bir restuorantta çalışırsın belki :S
10 Yorumlakendi iş yerini açarak ya da iyi bir restaurantta çalışarak
10 Yorumla
+1 yılBence olabilir. Tabi ebeveynlerinin de izniyle. Bence bir Cafe'de aşçı olarak çalışırsan daha fazla para kazanacağını düşünüyorum ama evde de yapıp satabilirsin. Bu daha karlı çıkar gibime geliyor.
BOL ŞANS !
:)10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 532 cevap paylaştı.
+1 yılBir pastane açarak el yapımı pasta satarak kazanabilirsin
10 Yorumla
+1 yılSen istersen yapabilirsin. Ideallerinin pesinden kos. Bu isi yapar ve tutturusun
10 YorumlaSosyal medya kullan, işinde prof ol ve sosyal ol, biraz da sosyetik ol. Kazanırsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsosyal medyanin destegini lezzetli ve gorsel pastalarinla bulusturdun mu bu is tamamdir basarili olursun
10 Yorumla
+1 yılİyi güzel. Kurabiyelerini tadabilmem içim gorevlendirebileceğin bir deneyici olabilirim. Damak hissiyatım sağlamdır.
10 YorumlaEvden olmaz benim bildiğim yasak devletin işleri işte... Sen yine de bir araştır bakalım doğru mu
28 Yorumla- +1 yıl
Yanlis biliyorsun sara. Gorus sahibinin dedigi dogru sektorden sektore farketmekle beraber evde ticari faliyette bulunmak yasak. Yeni duzenlemeye gore depo stili yelrlerde bile yasak.
- +1 yıl
İsvercle burayi bir tutma cok farkli
+1 yılGüzel Bir Sosyal Ağ Popisi Oluştur Kendine Bu İşle Alakalı.
Ks Bunlardan Bir Parça Olsun Ve İnstgram Denilen Olayı İyi Kullan.10 Yorumlabir dönem çok modaydı, kabiliyetin ve çevren veya çevre edinme becerileren yüksek ise başarabilirsin. Her işte olduğu gibi çok çalışman lazım.
10 YorumlaÖnce pasta yapmaktan utanma oradan başla. Neden gizliyosun
10 Yorumla- Devamını Gör (65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Butik pasta ve kurabiye kursuna gitmek istiyorum, daha sonra bu işten nasıl para kazanabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Pasta tasarımcısı ve eğitmeni olarak şunu söyleyebilirim ki “Neden olmasın?” İlerlemek istediğin alan, butik pastacılık ise yapman gereken ilk adım eğitim almak. Bunu da iyice araştırıp doğru adreslerden almanı tavsiye ederim. Tecrübeli ve profesyonel olarak bu işi yapan kişileri araştırıp sana uygun eğitimleri alabilirsin.
İş tabii ki eğitimle de bitmiyor. Sonrasında yapacağın çalışmalar, başarını belirler. Eğitim alıp üstüne gitmezsen hiçbir işe yaramaz.
Öncelikle tarzını belirleyip butik pastacılığın hangi alanına ilgi duyuyorsan o konu ile ilgili kendini geliştirmeye çalış. Figür, çiçek, 3D pasta ve yüzlerce dekorasyon tekniği sayabilirim sana. Ama bu iş fazlasıyla sabır ve sevgi gerektirir. Sonrası çok çok çok çalışma.
Tabii ki bu işten para kazanmaya başlayabilirsin. Öncelikle yaptığın ürünlerin hem görsel hem lezzet olarak kalitesi, sonra da bunları pazarlama başarısı ile sen de butik pasta alanında başarı elde edebilirsin.
Kendini sürekli geliştirmeli, yeni trendleri takip etmelisin. Sosyal medyayı pazarlama aracı olarak kullanabilir; ayrıca sosyal platformlarda alanında uzman kişileri takip ederek yeni teknikler öğrenip kendini geliştirebilirsin.
Bir diğer tavsiyem ise kesinlikle yaptığın ürünü müşteri bulayım diye çok ucuza satma. Bu iş al ürünü, koy kar payını işi değildir. Emek işidir, el işçiliğidir. Bir pasta deyip geçilecek konu değildir. Saatler, günler harcanır bir tasarım için. Fabrikasyon ürün değildir. Maliyet hesaplarını çok iyi yapmalı, tasarım ve işçiliğinin karşılığını almalısın.
Kaliteli ürün, güzel fotoğraf, başarılı satış ve pazarlama... Gerisi kendiliğinden gelir.
Başarılar dilerim.
Bende pastacı olmak istiyorum ilerde pastane açmak vs ama ilk önce işin ehlini öğrenmek istiyorum. En iyi eğitim veren kurs neresi acaba?