AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
Senin çalışma zorunluluğun yok sana bakmak zorunda
Ah ne hayallerle kuruluyor bu yuvalar emek emek insan eşine bu kelimeleri nasıl layık görür sen babanın evinde açmıydın açıkdamıydın çok üzüldüm her bir cümlene ama hem sende evlenmeden önce böyke degildin şimdi ne oldu e sor bence
Erkeklerin evlenmeden önce söyledikleri her şey yalan mı ya... eskiden karımı çalıştırmak ben erkeğim derlerdi onunla ugrasirdik... şimdi de çalışmayanları zorbaliyorlar... empati desen yok... biz bu erkeklerle niye evleniyoruz
Eşin çok yanlış davranmış fakat bir sorum olacak size!! Evlilik aşamasında aileniz ya da siz makul isteklerde mi bulundunuz yoksa bir kez evleniyorum deyip herşeyin en iyisini mi aldırttınız? Eğer siz böyle davranmış iseniz hak etmişsiniz derim, fakat siz makul ölçülerde eşinizi de zorlamadan isteklerde bulunduysanız, eşiniz çok yanlış davranıyor demektir...
Yok hocam hatta biz hiç istekte bulunmadık. Ben düğün bile istemedim sade nikah istedim zorladı erkek tarafı. Kına istemedim yapmadım. Nişan da yapmadım. Evde söz ve isteme yaptık orada da elbise vb hiçbir şey istemedim. Takı desen o da aynı şekilde sadece bir set takıldı bileziğim falan hiç yoktu. Ev eşyalarını bile makul bir yerden bakıyordum onları da eşim gitti markalı aldı güzel güzel oturalım dedi. Düğün süreci hep bana dua ettiler zaten ailesi de kendisi de. Annesi gelinleri içinde de en çok beni sever zaten evlendiğimiz zaman zor zamanlarıydı ben de naif davranınca kadın beni daha da çok sevdi diğer gelinleri sömürücü tip. Hatta kadın ağlıyordu bana bir şey yapamadığı için şimdi eline iki kuruş geçse hala bana bir şeyler yapmaya çalışır.
Anladım kardeşim, zor bir durum ama çözülmeyecek bir şey değil diye düşünüyorum. Anladığım kadarıyla sizin söylediklerinizden eşinizin olgun olmayan birisi olduğunu düşünüyorum. Eğer maddi durumunuz yerinde ise bir aile terapistine gitmenizi tavsiye ederim. Eşlerden biri iş bulamayabilir hatta aniden işsiz kalabilir, bu erkekte olabilir. Aile birliği içerisinde para birdir, az da olsa çokta olsa sizin olmalı, eşiniz bu duruma böyle bakmalı... Yine de sen sen ol kendi hayatının kontrollünü eline al, kulaklarını kapa gerekirse sınavına odaklan... Maalesef eşinin maddiyata önem veren biri olduğunu düşünüyor ve ile başladıktan sonra sana çok farklı davranacağını düşünüyorum. Bu iyi mi kötü mü onun kararını sen vereceksin...
Ne sacmalıyprsun sen yaa kadın zaten istekleri olsa değerli olurdu bu hayatta isteyen kadınını değeri vardır erkek oyşe kadını unutmaz daha iyi davranır. Sende amma sacmalamıssın. param yokta beni böyle kabul edenler olmalı anlayışının algı yaratması bu dediğin.
Öncelikle yazım hataları sebebiyle ne demek istediğinizi anlamadım! Önce konuyu anlamaya çalıştım, kadın adamı maddi anlamda sıkıntıya sokmuşta adam o yüzden mi rahatsız olup kadının çalışmamasını sorun etmiş diye fakat anladım ki hanımefendi tam tersine çok anlayışlı davranmış, eşi yanlış davranmış... Sizi ne rahatsız etti bunda anlayamadım!
Ad hominem yapma abicim
Tamam o her neyse...
Beyninin nöronları cümle toparlaması yapamıyorsa benim sorunum değil kıt beyinleri ben dizayn etmiyorum
İçinizdeki nefreti başka tarafa kusun lütfen...
Sizde tersi olmuş. Benim eski nişanlım "senin daha çok paran olmalıydı" deyip duruyordu. Nişanı attım, kurtuldum.
Kaç yaşındasın
yeni yapılacak KPSS de atanabilir misin
doğru bir eş seçimi olmamış
sana para olarak bakmamalı
böyle davranmaya devam ederse tavrını koy yaptırımlar uygula
Yanlış eş secimi sizin kabahatiniz maalesef.
Fiziksel özellikleri ön planda tutarak verilen kararların büyük kısmı bu şekilde üzücü sonuçlar doğurabiliyor.
Kendi düşen aglamamali.
Az önce birine daha bahsettim. Fiziksel olarak eşimi yanıma yakıştırmayan çok kişi oldu. Ben güzellik kraliçesi değilim ama eşim de Brad Pitt değil. Tanıştığımızda düzgün işi yoktu o da özel sektörde öğretmendi. 4 yıldır birlikte çok zorluk atlattık onun yanında oldum atansın diye, e polis okuluna gitti 9 ay bekledim, tayin çıktı uzak mesafe ordan oraya süründü kendisi de, babam mesleği yüzünden istemedi onla olan çatışma ve ikna süreci.. Birçok zorluk çektik. Biz birbirimizi çok seviyorduk ve karakteri bu süreçtr gayet naifti. Hayatımda tanıdığım en ince düşünceli insandı bana karşı hiçbir kötülüğü de olmamıştı. Ta ki evlenene kadar. Evlendikten sonra bu sözleri kullanması beni çok incitti zaten. Belki de bunları beklemediğim biri olduğu için bu kadar üzüldüm. Tanıdığım gibi değil.
Pişmanlıklarının cikarimini onu sevdiğinden bahsederken geçmiş zaman eki kullanıyor olmandan gayet iyi anlayabiliyorum.
Eğer ortada çocuk yok ise mutsuzluğunun çözümünun gayet basit bir çözümü var aslında.
Keza çocuk olsa dahi çözülmeyecek problem yoktur fakat süreci biraz daha sancılı hale getirecektir.
Benim bir kaç cümlelik yorumumdan ne demek isteğimi anlayıp uzun bir paragraf yazarak tüm sorunu dile getirmenden anlıyorum ki zeki bir kadınsın.
Tahmin ediyorum ki ne demek istediğimi yine anlamış olacaksın.
Size çok ayıp etmiş. Sonuçta elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz destek olması lazım. Ayrıca çalışıyor olsanız bile eşinizin eline para saymak zorunda değilsiniz. Benim annem çalışmıyordu ve maalesef o da belli başlı şeylere boyun eğmek zorunda kaldı. şu an çalışıyorum ve onun intikamını alıyorum. çok sinir olduğum bir konu. Inşallah en kısa sürede atanırsınız ve evliliğinizi bu süreçte iyice gözden geçirirsiniz. bu soyledigin laflar yanına kar kalmamalı.
Benim annem de çalışmıyor babam köylerini biliyor karakter meselesi
@_Neslihan__ demekki eşin babanla aynı karakterde değil
Eşinle konuştun mu bu konu hakkında? Çok kırıcı konuşmuş seninle. Ben olsam yüzüne bakmam bir daha.
Evet konuştum zaten kendimi ezdirmem ben de ona kırıcı konuştum iki gündür de yüzüne bile bakmıyorum ne yapacağımı düşünüyorum
Defalarca konuşmuş zaten değişen bir şey olmamış ki neden bu arkadaş kendini yorsun ki daha fazla neden enerjisini tüketsin Allah o adamın belasını versin İnşaAllah çok sinir oldum çok sinir
Afedersin ama ev beslemeye g*tü yemiyosa evlemeseydi kadin eve ekmek getirmek zorunda değil
Aynen öyle dediğim gibi ben zaten çalışmak istiyorum evde boş durmayı istemiyorum ama çalışmak istemeyen bir kadın da olabilirdi bu. Dini olarak da toplumsal olarak da kadınların çalışma zorunluluğu yok ki ev geçindirmek erkeğin görevi kadın ister çalışır eve destek çıkar, ister parasını alır kendine harcar, ister evde oturur keyfine bakar. Örneğin benim annem çalışmıyor ama babam da çalışan eş istememiş ve evlenmiş yıllardır da lafını dahi etmedi. E sen de madem çalışan birini istiyorsun direkt öyle biriyle evlenseydin.
Seni çok iyi anlıyorum canım cok haklısın kesinlikle yapı meselesi bir insan 7. de neyse 70 de o olur böyle zor insanla hayat geçmez evliligini gözden gecirir umarım mutlu olursun
Öyle değil hayat ortak çalışmalı. Erkek burada eşitlikten bahsedilmiyor? Feminist olarak söylüyorum.
Yani haklı olabilirsin ama bunu guzel dille söyleye bilir zaten ortak calisiyoruz onlar işte calisiyor kadınlar evde calisiyor ne gecesi ne gündüzü ne tatili ne yillik izni yok kadının
Hemde yani 5 ay olmuş evleneli çok ayıp
Yelda bilmiyorum ama destek olmayacaksa neden evlendiler Bunlar ya.
Ya tamam sende haklısın kendince eşler birbire destek olmalı hayat müşterek ama kadın da ev işlerini düzenleme, çocukları terbiye etme, evde rahat yaşayabilmenin sebeplerini kolaylaştırma, evde huzuru sağlama gibi sorumlulukları üstlenmektedir Buda çalışmak deilmi abi ya
Evet abi ya
🤣🤣🤣 lafın gelişi abi
Ne dersen de. Zaten sanalsin sana Ulaşamayacağım biliyorum. Zaten hiç bir şeyden umudum yok. İstersen dede amca dayı de. Ne olacak ki? Hani sana ulaşamayacağımı biliyorum o duyguları o hasreti yaşadıktan sonra ya artık tadı tuzu yok be
Bazı Erkekler böyledir kizlar söylim evlendikten sonra değişiyorlar bende her şey göründüğü gibi sanıyordum bunu da bu siteden öğrendim böyle o kadar çok soru gördüm ki
Ben de öyle aman ne kadar değişebilirler zaten sevgililik evresinde tanıyoruz diyordum ama aynı ev tamamen farklı imiş
kesinlikle bence de gerçek yüzünü orada görüyorsun
İkiyüzlü herif bir daha sana elalemin eşini örnek verirse sende lafını esirgeme madem kıyasa girdi sende gir adam olsa dediği sözleri yutup seni hor görmezdi.
Eşin için söyleyebilecek bir sözüm yok. Zira insanlar geçim sıkıntısı yaşadıkça saracak bir yerler bulmaya başlıyorlar. Evlenmeden önce her şey istediği gibi olur zannediyormuş ama gel gör ki ülkenin koşulları kendisini zorladığında suçu sende bulmaya başlamış. Görünen köy kılavuz istemez derler. Eğer böyle yapacaksa ayrılmanı tavsiye ederim.
Takma. Yani kendini yıpratma. Saçma bir düşünce içerisine girmiş. Belki başka sebebleri de olabilir. Bilemiyorum ama kötü.
Kendi bile öğretmen olamamış gelmiş sana laf yapıyor yazık.
Seninde dilin mi yok ablacım sert ol dilli ol o sana 1 diyorsa sen 5 de. Ki bir daha agıxjnı açmaya korksun pısırık gibi boynu bükük durup eğitimci kimliğin ile düzgünce konuşmaya çalışırsan tabi susmaz devam eder ayrıva o kocan adamlığı bırak erkeklikten bile nasibini alamamış..
Siz disardada evde de calisirsiniz caninizi sikmayn ozlden yazma sansiniz var mı eski erkek arkadaşım bi suça karışmış olablr eşiniz polis ya bilir diye soru sorcam
Adam karaktersiz mi parası mı yetmiyor biryerde bir sıkıntı var oturup güzel bir sofra hazırlayıp güzel giyinip bugün seninle konuşacağız de ve yemekten sonra tatlı yerken anlat derdini oda anlatsın
seni diger arkadaslarının esleriyle kıyaslamamalı sen buna izin vermemelisin otur konuş ya düzgünce konuşsun ya da boşansın yani çünkü kırıcı şeyler söylemiş yazık ya insan düşünmeli bişeyi söylemeden önce özellikle eşiyse o kadar güvendirmiş inandırmış kendine yani ne diyelim Allah yardımcın olsun
Çalışmalısınız. evlilikte tek taraflı olmamalıdır. Siz evde hamal değilsiniz. Yemek yap... vs. siz de o da çalışmalı ve ev işlerini de beraber yapmalısınız.
Yanlış eş seçimi abla evlendiğin kişiyi daha iyi tanıman lazımdı aşağılama kompleksi geçmez çalışsan bile bir zaman sonra parani bile ister bence boşan ama aklını karıştırmak değil kafam bunu da bilmeni isterim. Doğru insan olsa arkanda durur bu konuşma üslubu bile arkanda olmadığını ve seninle dalga geçtiğini gösterir
Aşıkken gözü kör oluyor bi ihtimal değişir diye evlendiğinde böyle oluyor kadınlar
Ne hissettiğinizi anlıyorum ama gerçekten size zarar veren bir ilişkiyi devam ettirmeyin ilerde düzelir dediğiniz her şey düzelmez daha kötü olur bir birinize saygınızı yitirmeden konuşun ama anlamıyorsa bitirin
Askerlerde polislerde bu ego var bu para hirsi olan insanlar mutlulugu hak etmiyor oysa calistigi da yetiyordur.. bence evliligini gozden gecir bu kafada birinden cocuk yapip kendini magdur etme
Ben askerlerin içerisinde büyüdüm. Babam kd. Başçavuş, erkek kardeşim havacı pilot ve ailemin geri kalanı da hep asker kökenli. Bizim memlekette asker çoktur zaten. Hiçbirinde böyle para hırsı, ego vb görmedim tam tersi mesleğin zorluklarını gördüm ve yanlarında gerçekten onu seven bir kadının gerekliliğini. Polislerde de böyledir diye düşündüm bir de aslında öğretmen olduğu için öğretmen şefkati vardı içinde meslek başında dahi insanlara kaba davranırken zorlanırdı. Ama şimdi bakıyorum ki bana bile itina etmiyor mesleki deformasyon yaşadı galina
O bahane insani meslek bu kadar kisa surede etkilemez.
Tahminimce hesabi su arkadaslarinin evine 100 giriyor lux yasiyor benimki neden 50 vvs vs ama emin olsun ki mutlulugu 1 milyon liraya bile bulamazsin ..
Dedigim gibi isler yoluna girene kadar cocuk dusunme derim
Olabilir tamam ben de isterim evimize fazla maaş girsin çalışıp edeyim zaten evde sıkılıyorum okul hayatında da hiç boş durmazdım iş hayatında da. Ama özel sektörde köpek gibi çalışıp üç kuruş maaş alıyorsun. Fakülte 1. siydim atanma potansiyelim yüksek sadece ders çalışma ortamım yoktu. En azından birkaç sene sabretmesi lazımdı. Bir de ikimiz de hesaplı kitaplı insanlarız borçtan bunaldı desem eksiye girmemek için kendimizi paralıyoruz zaten. Belki de ev araba yok diye stres yaptı. Aman anlayamıyorum. Daha fazla uzatmayayım. Kusura bakmayın çok dertlendim. Dinlediğiniz için teşekkür ederim 🙏
Yo sorun degil herseyin ev araba olmadigini zamanla olacagini huzurumuzdan onemlli degil demen yeterli bence .. etrafindakilerden etkileniyor
Erkeklerin bu ben çalışıyorum yoruluyorum bütün yük omzumda tavırları çok sinir bozucu. hele okumuşun cahili daha sinir bozucu..
Anlamasını bekleyene kadar verseydin ağzının payını veremedin mi
Kendimi ezdirmem zaten kıyameti koparttım iki gündür konuşmuyorum da ben de onu ezikledim.
Oh iyi yapmışsın emzirme kendini
Polislere selam bile vermem tekrar yanilmadim 😂
Kız ben tanıştığımda polis değildi böyle olacağını bilsem ben de vermezdim
Kocan belli ki evlenınce değişmiş yani yaptığı çok yanlış ve çok saygısızca olan bişey
Evet ben de buna şaşırdım zaten çok farklı davranıyor
Yazık yani hatta üzücü
Değişmiş değil gerçek yüzünü görememiş
Zaten öyle gerçek yüzünü görmüş olsa evlenirmiydi yani
Aşıkken evlenmiş bence ah biz kadınlar çok merhametliyiz
Valla biz erkekler de en azından ben kendim adına bende öyleyim O yüzden aldatıldım O yüzden terkedildim
Soran arkadaşım beni görünce mesaj at lütfen
Atar sıkıntı olmaz
Kusura bakma Türk kadını olarak seçimleriniz yanlış sadece tipine bakıyorsunuz Alın size tip
Tek sorun tipe bakmak mı erkeklerin kriterleri ne olacak peki dış görünüş açısından siz seçince mutlu mu oluyorsunuz😄
Gobekli dayilar da kalp kirabiliyor. Tip ile alakasi yok.
Tip konusu ne alaka anlayamadım. Eşim Brad pitt değil ben de prenses değilim. Normal insanlarız. Hatta bazı kişiler tam tersi eşimi yanıma yakıştırmamıştı. Ama bunlar önemsiz. Ayrıca kadınlar tipe de bakmaz. Konuştukça severler. Dış görünüşe aldanan erkekler..
Melike Nilay Sen şimdi göbekli dayılar diyerek beni küçük düşürdüğünü mü zannediyorsun Benim boyum 1.80'e 80 gayet kaslı bir vücudum var bu yaşta gayet fitim ve enerjiğim Sen aynada kendine bir bak bakalım öyle evli olduğu halde buraya hesap açarak fotoğraf koymadan yorum yapıp yandan sataşma yapıyorsun Bence sen bir kezban olarak git eşinle çocuklarınla ilgilen veyahut yoruma karşı bir sözün olsun karşındaki dayının Senin hayal kurduğun vücut tipine sahip olduğunu nereden biliyorsun Ben burada yorum yapıyorum ama en azından bekar insanım sizin gibi değilim yani Ayrıca göbeğim de yok Kel de değilim tamam mı kezbancığım
Hadi yavrum yandan yandan git bebelerinin altını değiştir işine bak
Tamam bey amca
Dedigimi dogruladi iste kizlar. Bunu anlatmaya calisiyordum.
Bahsettiğim şey Buydu işte senin seviyen seviyesiz önce insanı kendi seviyesine çeker sonra orada Galip gelmeye çalışır Sen git köyde Kısmetini bekle Hadi bakalım
Sunu da belirteyim bey amca, fotografin bile olmadigi icin gobekli diyerek seni kast etmem mumkun degil. Dusunmeden saldirdin 🙂 Hadi hepinize iyi aksamlar
hoş geldin evliliğe erkeklerin perde arkası gerçek yüzüne hjk
Allah anlayışlı insanlarla karşıılaştırsın hepimizi
Siz de ondan ev işleri, yemek vs. konularında yardım isteyin. Kabul ederse iş aramaya başlayın. Beylik laf "hayat müşterek"
Erkeklerin böyle düşünmesi nin sebebi bizim hatamız. Her şeyi yaparız çocuk ta kariyer de diye diye erkeklerin de bizden beklentisi arttı.
Bir kadının çalışması zorunlu değil dini açıdan söylüyorum Müslüman olduğunu varsayarak eşinin senden böyle bir şey istemesi de dinen uygun değil
kpss ile ogretmen akademisine giriyorsun. 1.5 sene orada 3 sene de kadroya gecis icin sozlesmeli ogretmen oluyon en son sizin is oluyo
Erkek adam pazarda limon satar karısını çalıştırmaz
Mecburiyet hali başka
Zaruri durum yok ki. Evlenirken zorlamadım zaten borçsuz evlendik. Ev arabamız yok, birikim yapmaya çalışıyoruz ona mı stres yapıyor diyeceğim ama zaten hemen alınmıyor bu şeyler, üslubu hoş değil.
Kendince kışkırtıp çalıştırmaya çalışıyor ama ben pek anlam veremiyorum, kadınların çalışmasına genel olarak hoş bakmıyorum zaten.
Bence atanmadan evleneyin ders çalışacak babasının evinde çalışsın devir kötü
Evet hocam orası öyle ama belli bir yaştan sonra aile baskı yapıyor maalesef zorunda kalıyorsun mahcup oluyorsun. Sonra evin yükü da sana biniyor annenin istekleri, babanın istekleri, kardeşlerinin istekleri hepsi sana biniyor bir de evin en büyüğüysen kendine vaktin olmuyor bile
O zaman kpss kenara bırakacaksın zaten öğretmen olman aşırı zor iş bulman daha mantıklı. Ama eşinin sana karşı tavrı çok yanlış çocuk yoksa boşa onu. En başta sana çalışırsın dese bir şey demezdim ama döneklik etmiş onunla ömür geçmez
Kaç yaşındasib sanki ailenin evlilik baskısı yapmadığına adım kadar eminim çoğu kız evliligi bir halt zannediyor sonra ağzının payını aliyor
Evlilik baskısı demedim ki ben zaten. Mezun olur olmaz işe gir baskısı beş kuruş para vermeme baskısı. Evde boş oturunca laf sokma hor görme aile evinde de oluyor. Ben kpss çalışamadan direkt özel sektörde buldum kendimi. Haftada 6 gün akşama kadar çalış, hafta içi akşam eve gel, gece dahi velilere anında dönme zorunluluğu.. Beş kuruş maaş.. Canım çıkıyordu. E annen geliyor şurayı temizle şu yemeği yap, babanın ayrı istekleri, kardeşlerinin ayrı istekleri... Kendine vaktin kalmıyor. Eşimle de uzun zamandır tanışıyorduk zaten destekçimdi yanımda olur diye düşünüyordum 180 derece döndü. Yaşım da 27
Biraz hakliymissin kanka çok üzüldüm durumuna kadınların işi ne zor ya aile evinde kalsa dert evlense dert yaslarimiz yakinmis 26 yim ben de ailem 8 bin lira falan veriyor harçlık idare etmeye çalışıyorum atan diye baski yapıyorlar bana da zaten özel sektörde iş yok bence otur karsina konuş kırıldım durum boylr böyle ben çok maaş girsin istemez miyim ama atanmam lazım sen de biliyorsun ki de yine de bana sorarsan maalesef kocanı taniyamamamissin kanka bundan adam. olmaz millet karısına ders bile çalıştırıyor meyve getiriyor çalışırken neler neler var yol yakınken boşan böyle devam ederse sakin çocuk yapma
Ev geçindirme baskısını acaba
Belli geçici sürede özel ders verip kazanç elde edebilirsin
Baskı varsa veya zorlanıyorsa bana kibarca desin ki zorlanıyorum eve maddi destek olur musun biraz elimiz açığa çıksın ben de tamam derim ama üslup iğrenç
Evt haklısın düzgün söylemeliydi
Sorun bu değil sorun adamın tutttmu kadın bu adamla evli olduğu sürece enerjisini asagıya ceket başarısız olur. ne yazıkki böyle adamlar gider başkalarına kadısından aldığı parayı harcar o kadına
Kadın neden erkeğin eline para saysın ki? Eşin para peşinde bu belli. En mantıklısı ayrılman. Bugün bu yüzden küçümseyen yarın ne yapar?
Polis olmuş işte amirinden azar yiyip eve gelip seni eziyor yazık
@ÜfBayılazam kesin öyledir
Boşan manevi tazminat davası aç gorsun ebesinin orekesini
O kim köpek ya bak arkadaşım her kadın kendi ayakları ustunde durmalı ama aşyalaması saçma sonuç olarak o ev ikinizin evi paranın lafı yapılmaması gerek
Empati yapması gerek ki kndisinin başında da geçmiş bnce anlayış yok şimdiden böyle diyorsa ilerde daha ağır şeylerde diyebilir kndi gercek yüzünü göstermemiş demek alana kadar...
Evlenirken bana mı sordun, boşanamayacak kadar güçsüz isen niye evleniyorsunuz
O sana bakmak zorunda, sen çalışmak zorunda değilsin.
Öncelikle bir bayan zaten bana göre zorla çalıştırılmaz şahsen ben eşimin çalışmasına zaten müsade etmem sizinkiler bir ayrı ya
Şöylelerini adamdan sayiyorsunuz ya çok kiziyorum bu kadinlara. Erkek dediğin kadinin eline bakmaz lafini yapmaz bunun..
Çok zor işin. pes etme kendini gelistir Alese gir aöf 4 yıllık oku lhobi el sanatları edin kitap oku çok yönlü ol seni çok evde yerken değil de üretirken biseylerle uğrasirken görsün onun yanında oturma sürekli hareket halinde ol
Detayı okumadınız sanırım zaten yüksek lisansımı da yaptım ama sadece özel sektörde çalışmak istemediğim için Kpss'ye yöneldim
Yüksek lisans üzerine yoğunlaşın bence akademik olarak yani engeliniz yok bence. calismamak için çocuk sahibi olmak çalışmaya engel değil. özelle başlarsın deneyim için sonra illaki olur gerisi gelir. yani. huzursuzsan bide eziliyorsan. son karar senin tabii.
Yanlış tercih yapmışsın. Beni kesseler onu eşime demem.
ne kadar anlaşısız biri bu süreçleri sanki bilmiyor böyle saçma sapan bahaneler
Sen ona bakma hiç düşünme
Kpss çalışmaya devam et
Utanmadan senin onun eline para saymanı mı bekliyor. İnanılmaz soğutucu bir söylem
Ya bir işe gir ya da ayrıl ondan öyle çalışmaya devam et.
gerçek yüzünü göstermiş. ne kadar anlayışsız birisiymiş. yol yakınken boşanın bence..
Çoğu erkek evlendikten sonra değişir diye boşa demiyorum
Hayır kimse değişmez en ufak sinyalde usakşasmak gerekir
Böyle insanları nasıl hür iradenizle hayatınıza dahil edebiliyorsunuz aklım almıyor. Bu nasıl sevgi?
Bilemezsin sevgiliyken çok iyi melek gibi bir insan olur sonra zorlukları görünce seni satar bir insanı tanımak için onun zorluk anında ki hallerini görmen lazim
Elbette öyle fakat bunlardan emin olmadan evlenmek çok çılgınca bir karar değil mi?
4 yıldır beraberiz bazı yorumlarda bahsettim tanıştığımızda özel sektörde öğretmendi o da ben destek oldum, polis okuluna gitti 9 ay bekledim, e tayin oldu uzağa düştük ordan oraya git gel yaptı sürekli, sonra babam polis diye istemedi onu ikna etme süreci vb bakmayın çok zorluk çektik. Ve gerçekten çok naif bir insandı her konuda. Zaten böyle kötülük hissetsem evlenmezdim ki. İnanın tanıdığım kişi olmaktan çıktı aynı eve girince
Böyle insanlar çok duydum hepside sevgili olup ne kadar birbirine bağlı ve eğlenceli olsalarda aynı eve girdikten sonra ancak o zamn birbirlerinin gerçek yüzünü görüyorlar
Kadın kendini değersiz hissediyor sevgi dediği şey aslında ona tanıdık gelen travma hissi
Kesinlikle
Nasıl bir adam bu ev geçindirmek adamın görevi kadının degil
Sakami bu arkadas ulkede ne adam ne sağlikli evlilik kalmiş bu ne yaa
Benim parama göz koyacak kadarda adisin deseydin öndekini kestir evde oturda yer değiselim deseydin 😉
Seni kendi arkadaşlarının eşleri ile kıyaslaması sana saygısızlık..
Hem boşan demek istiyorum hemde evlilikler bu kadar kolay bitmeli mi diye düşünüyorum. Kırıldığını belli ettin mi? ya da sonrasında özür diledi mi?
peki şehir dışına atanırsan ne olacak? bu konuda bir planı var mı?
Atandığım yere atıyorlar onu da
Evli oldugu için sehir dışına atanmaz
Hayır öğretmenler sözleşmeli olarak atanıyorlar 4 yıl. Sözleşmeliyken de kadrolu eş ona tabi oluyor. Kadın kadroya geçince de erkeğin tayin olduğu yere geçiyor
Peki eşin özel sektörde olsaydi ne olacakti
O zaman ayrı kalıyorlar kadın kadroya geçene dek
Hmm kötüymüş
Çok aradın mı o kütüğü
Bende şu an evlenmek aşamasındayum benimde okulum bitmedi 8 ders verirsem mezun olucsm okulum uzadı. Ailrmden destek alamıyorum. Bakalım ne olacak sonum kendimi senun gibi hissettim
Hissettiğiniz yerde kaçın sonun böyle olması yüksek.