1 yılMaalesef bir çok erkek bu konuda kadınları hayal kırıklığına uğraşıyor. Gerek önemli bir konu olsun gerekse basit bir konu. Esasen ilişkide öncelikli olarak kadının daha hassasiyet sahibi olduğunu bilmek önem arzediyor, diğer ve en önemli husus , ağızdan çıkanlarla uygulamada olanlar birbirini tutmalı , tutmuyorsa bu iki yüzlülük olur. Evlenmeden önce her şey tozpembe , güzel vaatler veriliyor. Evlendikten kısa süre sonra değişim geliyor. Evleninceye kadar mıydı tüm güzellikler, 2-3 aylık doyuma ulaşıp , sıradanlığa oturtuncaya kadar mıydı? Böyle olmamalıydı. Nitekim olmuş ve ben sizin için gerçekten üzüldüm. Burada size şunu söylemeliyim ki , ev ekonomisinin ve evin kadının ihtiyaçlarının maddi yani parasal kazanım yükümlülüğü , sorumluluğu erkeğe aittir. Kadın evdeki işlerini bile yapmak zorunda olduğu için değil , içinden geldiği için ve vicdanen yapar. Kadın evde ne kadar huzur ve mutluluk içinde ise bu işleride o denli sevgi ve içtenlikle yapar. Zorunda olduğu için değil. Herşeye rağmen yağmak zor yıkmak kolaydır bu sebeple size aykırılık içeren sözler tavsiyeler yerinde , yapıcı tavsiyelerde bulunmak isterim. Buraya yazdınız ve eminim artık içinizde tutamayacak kadar bardak taşmış ve paylaşmak istemişsiniz , sizin için çok zor ve ağır olsa da bu zamana kadar azimli bir sanır göstermiş ve göstermeye devam ediyorsunuz. Dayanabildiğiniz yere kadar devam etmenizi tavsiye ederim. Bir de anlamıyor anlayamıyorum , böyle ince düşünceli , hassas , daha mütevazi anlayış ve sabır kabiliyeti yüksek bir o kadarda narin kadınlar neden bu tür durumlara maruz kalıyor gerçekten anlamıyor ve çok üzülüyorum. Siz umudunuzu , tevekkülünüzü , , duanızı ve sabrınızı bırakmadan sizin için hayırlı olanı isteyerek hayatınıza devam edin. İslam'da aile kazancı , aile sorumluluğu, kadının çalışması , erkeğin maddi yükümlülüğü gibi başlıklardaki konularda kısa aramalar yapın. Sağlıklı kaynaklar size kısa cümleler ile güzel sonuçlar gösterecektir ve içiniz daha da rahatlayacaktır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılErkeklerin yeni psikolojik siddeti bu galiba. Peki kadin calissin, para kazansin, eve destek erkege maddi destek olsun, ev isleri yemek yapsin, cocuk baksin. Erkek ne ise yarayacak? Biz erkegi ne diye alip evleniyoruz? Damizlik olarak mi?
Sadece uremeye yarayan bir varlik mi olacak hayatimizdaki erkek? Bundan baska ne işe yarayacak. E erkekler bu konumda olmayi istiyorlar belli ki kadinlarda cocugu yapar, nafakasini, tazminatını alır erkegi de şutlar hayatindan. Aglamasinlar sonra orada burada parami yedi, nafaka ödüyorum diye.
Evlilik boyle olmaz. Evlilik birbirinin acigini kapatmaktir. Bir elmanin yarisi olmaktir. Erkek disarda calisiyorsa kadin ev icinde aktif olur. Ikisi calisiyorsa ev islerinde bolusme olur, bu sekilde birinirinin yukunu ve acigini kapatırsın. Gun olur belki erkek calisamaz kadin calisir, erkek ev islerinde cocuk bakiminda aktif olur. Evlilik birine maddi, manevi yikilmak degildir. Tam elma olup yasamaya devam etmek benim anladigim.
Ama gunumuz erkekleri kendilerine maasli hizmetci ister olmus. Kadin calissa da ev islerinde, cocuk bakiminda da yoklar. Kendilerine maddi destekci alip paşalar gibi yaşıyorlar.
Gercekten erkek olarak kabul ettikleri damizlik olmaksa cok yazik. Bircok kadinda artik o damizlik erkegi hayatinda kabul etmiyor ve ayriliyor. Kadinda hakli. Eve para getiren kadin, evi cekip ceviren kadin, yemek yapan kadin, cocuklari buyuten kadin. Yanindaki asalaga ne gerek var? Kadina yukten baska, kahir cekmekten baska ne işe yariyor simdiki erkekler? Cocukta yapildiysa, anne de olunduysa, erkegin damizlik gorevi basariliyla tamamlandiysa tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna.
Turkiyede evlilik hicbir zaman iyi degildi. Gunumuzde daha igrenclesmis. Bekar kadinlarda evlenmek istemiyor bu seyleri duyup gordukce. Yalniz yasama orani da fazlasiyla artiyor. Okuyan calisan kesim daha az evleniyor ve cocugu bile daha az sayida dusunuyorlar. Toplumda dusuk gelirli aileler daha cok cocuk yapma egiliminde olurken imkani cok olan hem evlilik hemde cocuk konusunda daha temkinli oluyor. Kadinlarinda refah duzeyi arttikca, para kazandikca evlenme olasiligi gittikce dusuyor. Calisan kadinin evlenebilecegi sebepte yok.
Birkac yila erkekler istese de evlenecek kiz zor bulacaklar gibi duruyor. Şu gidisat iyi degil. Kadina bu kadar yük fazla. Kadini gecin hicbir insana hem calis, hem evde calis, hem cocuk buyut demek vicdansizca. Hele ki kadinin evdeki emegini kucumsemek erkeklige sigmaz. Cogumuzun annesi ev hanimi. Uzerimizdeki emeklerini biliyoruz, goruyoruz. Evdeki emeklerini de kör olmayan gorur. Bir erkek kadina, evde bos bos oturuyor derken önce Allah'tan korkar. Ne kadinin emegine laf edin, ne de erkegin emegine. Herkes emek veriyor, bir seyler icin çabalıyor.
Ben olsam kocanin bir suru acigini soylerdim. Maddiyat anlaminda yere sokar sokar cikaririm. Kendini ozguvensiz, ezik biri gibi hissederdi. Sen onun emegini kazandigi parayi, miktari kucumsesen nasil cildirirdı ama. Erkekler kendilerine hazmedemeyecegi seyleri esine, annesine soylemesin. Evlilikler, erkekler boyleyse yazik gercekten.
Kadinin ustundeki yukler, psikolojik siddetler yetmezmis gibi bir de calisma konusunda siddet uygular olmuslar. Kizlar en iyisi gercekten yalniz yasamak, evlenmemek. Calisip okuyalim, paramizi sadece biz catir catir yiyelim. Bunlara maddi destek olsan da degmez. Ona da bir kulp bulurlar begenmezler.
Ben babami dahi takdir eden biriyim. Saha 2-3 gun once senin sayende rahat yasiyoruz, senin sayende istedigimi alabiliyorum, arkadaslarimin yaninda kotu, ezilmis hissetmiyorum, iyi varsin babam, Allah senden razi olsun demistim. O da Allah sizden de razi olsun. ben sizler icin calisiyorum, siz mutluysaniz bende mutluyum dedi, gozleri doldu, bende aglayacaktim. Arada da derim babama. Emeklerini, fedakarligini goruyorum diye. Kendini degerli hissetsin diye. Kocam olsa ona da derim gocunmam. Ama bu sozleri hakedecek erkekte lazim. Bu ovguleri mutevazi karşılayacak erkek lazim.
Egolanip ben bunlari yapiyorum ama sen bir ise yaramiyorsun, benim sayemde bu ev donuyor, sen bensiz bir hicsin, sen. ne işe yariyorsun vs derse olmaz. Boyle kafadaki bir erkek takdiri hak etmez.
Iki tarafta birbirinin emeklerini gorup, desteklemeli, takdir etmeli. maalesef ozellikle kadinlarimiz evde hicbir sey yapmiyor, ev hanimiysa bir işe yaramiyor gibi goruluyor. Bu durumda hemen annem aklima geliyor ev hanimi oldugu icin. Uzuluyorum. Hic kimsenin emegini kucuk gormeyin lutfen.
Calismakta kolay degil, ev hanimi olmakta kolay degil, calisip ev hanimi olmakta kolay degil, erkeklerin calistigi bazi sektorlerde gercekten hic kolay degil. Uzlasmak, takdir etmek varken, boyle ezmek, yetersiz hissettirmek adamlik degil. Yorumlarda da cogu kadin yorum yazmis benimki de oyle, ailesi de oyle diye. Cok uzuldum gercekten.
Beyler yapmayin lutfen. Ailenizinde yapmasina izin vermeyin. Esiniz calisiyor ya da calismiyor ezmeyin. Diger kadinlarla karsialstirmayin, onlar yapiyor ama demeyin. Karsilastirmaya gireceksek erkekleri de karsilastirmak cok kolay. Ne erkekler var diye baslariz isin icinden cikamayiz. Calismaman ilk basta sorun degil deyip iki yuzluluk yapmayin. Evlilikte illaki calisir, ben onu çalıştırırim kafasina girmeyin. Kendisi calisacaksa calissin. Ya da birakin kendi meslegini atansin yapsin. Kadini oyle 3 kr para icin meslegi disinda orada burada surundurmeyin.
Cogu kiz günümuzde diploma sahibi zaten. Sadece atamasi kaliyor geriye. Nasipse atanir, daha iyi sartlarda calisir kadin olarak. Ama bu vakte, atanana kadar, o sekilde kabul edip evlendiyseniz ezmeyin, yetersiz hissettirmeyin, maddi ihtiyaclarini karsilayin, evi, karinizi gecindirmekten gocunmayin.
Bu yorumu kimse de okumaz belki. Uzun oldu. Ozellikle erkekler okumaz ama neyse yazdim yine de. Allah halden anlayan, anlayisli insanlara denk getirsin.
Gunumuzde modern kadin daha ne kadar somurulebilir diyorum ama bitmemis kadinin somurulmesi.
2832 Yorumla- 1 yıl
Sonuna kadar okudum alnından öperim kardeşim. Cümlesi cümlesine çok doğru diyorsun
Soran1 yılBen de sonuna kadar okudum elinize kaleminize sağlık. Tek bir yanlış cümleniz dahi yok.. 🌸
- 1 yıl
Ben de son cümlesine kadar okudum eksiği var fazlası yok Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın kızlar amin ❤️🌸💐
- 1 yıl
Okudum düşüncene, ellerine sağlık 👏👏👏🫂
- 1 yıl
Ne güzel konuşmuşsun hepimizin sesi oldun be güzel yürekli kadın
- 1 yıl
@Kriptobayan birey olan hatta evlilik sorumluluğunu taşıyan birinin kendi kendine yetebilen biri olması gerekmez mi?
Atama beklemek? Hem de 7 yıl? İlla devlet memuru olmanız şart mı?
Kocanın eline para saymak? O neden ki? O kişi kendini geçindiremiyor mu ki senden para istesin?
Garip geldi
Cevap sahibi1 yıl@Frankenstein16 turkiyede özel sektor zor. Kadinin fitratina daha agir. Calisma saatleri agir. Ozel sektorde evlisin, hamilesin diyerek is verilmedigi gibi bunlar bahane edilerek isten cikarmalar cok fazla. Devlette bunlar yok. Calisma saatleri daha duzenli. Hamilelikte izin ve kisi isterse bir sure ucretsiz izin gibi avantajlari var devletin.
Bazi meslekler devlette calismaya uygun. Duz memur olarak ozel sektor pek iş acmaz mesela. Ogretmen icinde az parayla cok calistirir. Ozelde surundururler. Bazi mesleklerin devlet disinda pekte sansi yok. Ozel sektor de guvenlik olmak ve devlette guvenlik olmak arasinda bile daglar kadar fark var. Maas farki var, calisma koşulları farki var. Varda var. Erkekler bile devlet memurlugu diye delirirken kadinlar niye delirmesin. Kadinin dogurganligini vs de hesaba katarsak devlet her anlamda daha avantajli.
Is veren , ozel sektor devlet gibi 1-2 yil ucretsiz izin dahi vermez, benim eleman acigim ne olacak diye dusunur. O yuzden cogu yer kadin calisan istemiyor. Istiyorsa bekar istiyor. Evliyse cocuk dusunuyor musun diye sacma sapan sorular soruluyor. Ya da kadin ozel calosacaksa bile kadinin kendi işi olmalı. Eczacidir dukkani vardir. Dis hekimidir klinigi vardir. Mali müşavirdir ofisi vardir, avukatrir burosu vardir gibi gibi. Ama kadinlar icin devlet ve kendi işinin katronu oldugu işler disinda birilerinin buyrugu altinda calismak zor. Is verende bunu cok talep eder durumda degil bu evlenir gider, hamile kalir gider diye. Erkeklerin bile cogu ozel sektorde memnun degilken kadinlar niye bu cileyi ceksin? Erkek adamsa bu cileyi cektirmez zaten kendinden daha narin varlik olan bir kadina.
Cevap sahibi1 yıl@Frankenstein16 Erkek ilk basta kadini atanmamis sekilde kabul edip ister calis ister calisma dediyse simdi cikipta calis diye baski yapmasina zerre hakki yok. Islama gore bu yapilan da ters zaten. Madem bu konuyu erkek dert ettti ya da dert edecekse ne diye calismayan kadinla evleniyor ve sonrada başa kalkiyor bunu? Git hali hazirda işi olan calisan kadinla evlenseydin derler adama. Hayatindaki kadini calis diye zorlamak adamliga sigmaz. Bunu kabul ederek evleniyorsa erkek o kadinin maddi ihtiyaclarini karsilamak zorunda. Yetersiz ve ezilmis hissettiremez.
Bana boyle yapilsa calismaya başladığım, elim para gordugu sira tekmeyi koyar, bosarim. Erkek kadinin zor zamaninda yaninda degilken , boyle baski yapiyorken calistigim zaman, elim bolluktayken bir erkege parami mı yedirecegim? Zor zamanimda neredeydi de kazancimi paylasayim? Su kafaya sahip bir erkek kadinin kazancini yemeyi zerre haketmiyor
Cevap sahibi1 yıl@Frankenstein16
Madem sorun edeceksiniz boyle seyleri calismayan kadinla evlenmezsiniz. Herkes calismak zorunda da degil. Buna erkeklerde dahil. Kadinin fitrati daha farkli. En basit iş bile kadina agir gelebilir. Adet donemlerini agir geciriyordur, kadinsal rahatsizligi vardir, hastanede serum yemeden kendine gelemiyordur, kansizligi olan cok kadin var beraberinde halsizlik ve üşüme yasayan cok kadin var vs. Bu kadinlar sicak evde daha rahat ediyordur, daha konforlu geciriyordur. Kimi kadinin boyle sorunlari yoktur gider calisir kiminin vardir calismak yuk olur agir gelir. Herkes parmak izi kadar farkli. Kimse kimseyle o yapiyor ama, o kadin soyle boyle ama diye kiyaslanmamali. Ona bakarsak insaatta calisan erkegin isini yapamayacak tonla erkek var. Madende calisan erkekler isini de yapamayacak o psikolojiye dayanamayacak tonla erkek var. Bu islerde karsilastirma yapilmaz. Herkesin mizaci, psikolojisi, yaratilisi, kendi icinde yasaiklari hastaliklari vs farkli.
Bunlar evlenmeden once iyice konusulmali. Evlenmeden once olumlu konusup, sorun etmemis gibi davranip Imzayi attirip kimsenin kimseye psikolojik baski uygulama hakki yok.
Cevap sahibi1 yıl@Frankenstein16 Kocanin eline para sayma meselesi de su. Bazi kadinlar para kazansa da onu yonetme sorumlulugunu almiyor kocasina o anliyor diye teslim edebiliyor. Ya da kadinin maas kartini zorla kadindan alan tipler var. Benim boyle tanidigim birnkadin vardi. Kocasi maas kartini aliyordu. Kadin kac defa gidip bankadan iptak ettirip, yenisini istedi. Gidip artik bizzat bankadan, icerden kendisi cekiyordu parayi kocasi el koymasin diye. Boyle erkekler var. Kocanin eline para saymak bu. Bazi erkekler sanki evde patron, isci calistiriyor gibi aybasi eline kadinin para saymasini bekliyor. Bazi erkekler, kadinin cebinde para olmasindan fazlasiyla rahatsiz oluyor. O dedigim kadinin mahkesi 8-9 yil kadar surdu. Bosansan bosanamiyorsun, ekonomik siddet uyguluyor, parana el koyuyor, gel elime say diye bekliyor. Dunyada binbir turlu huyda insan var. Evlenmeden de kimin ne oldugunu bilmiyorsun. Sakliyorlar. Tipki bu soeuda oldugu gibi evlenmeden ister calis ister calisma, para beklentim yok diyen bir erkegin, evlendikten sonra karisi calismiyor diye ezmesi gibi.
Cevap sahibi1 yıl@Frankenstein16 Birey olan kisi, kendi sorumlulugunu alip kendi kendini gecindiremiyor mu demissin. Erkekler olarak esitligi sadece para olarak anliyorsunuz, diger konularda yoksunuz. Senin hemcinslerin kadindan yemek, temizlik gibi yasamsal ihtiyaclarini bekliyor. Önce senin hemcinslerin kendi yemegini kendi yapmayi, karnini doyurmayi öğrensin. Kendi yasadigi ortami kendi temizlemeyi ogrensin. Kendi utusunu kendi yapmayi, camasirlarini yikmayi vs kendi öğrensin. Sonra bu konuda kadinlara laf atarsiniz. Şu ulkede kendi yasamsal faaliyetlerini gerceklestirebilen erkek sayisi az. Hatta sirf bu yuzden evlenen erkeklerde var. Itirafta ediyorlar kadin yemek temizlik yapmayacaksa ne diye evleniyorum diye. Kadinlar calisip kendi parasini kazanmayi ogrendi de siz erkekler hala annenizin kucuk cocugu rolunden cikamayip kendi yasamsal faaliyetlerinizi yapmayi öğrenemediniz. Evlilik sorumlulugunu tasiyan birinin kendi yasamsal ihtiyaclarini kendisi gidermesi gerekmez mi?
Gunumuzde erkekler kendi beceriksizliklerini kadinla ört bas etmeye calisiyorlar. Evi, kendini gecindiremedigi icin medet umacagi sey kendi degil, kadin oluyor. Gunumuz erkekleri boyle. Bu da sıkıntılar doguruyor.- 1 yıl
Açıkçası ben de ev işlerinden pek anlamıyorum ancak esas sorun erkeklerin böyle yetiştirilmesi... " Sen otur, ben yaparım" diyen Anneler...
Birey olmak sadece maddi anlamda değil sizin de dediğiniz gibi yaşamsal faaliyetlerini de sürdürebilmek ile sağlanır.
Ben birey olmayan evlenmesin görüşündeyim. Yani evleniyorsa da her açıdan hür olmalı... Ben onun sadece beni sevdiği için yanımda olduğundan emin olmalıyım.
Cevap sahibi1 yıl@Frankenstein16 annenin sucu oldugu kadar babaninda sucu var. Cocuklar örnekleyerek, rol model alarak yetisirler. Cocuga sigara icme zararli deyip gozunun onunde sigara içerseniz anlam veremez. Zararliysa babam niye iciyor diye kafasinda binbir soru olusur örneğin.
Baba evde sorumluluk alacak, ev isi yapacak ki erkek cocukta gorsun, rol model alsin. Anne oyle yetistirdi diye oyle kalma zorunlulugu yok. Artik birey olmus biri neyin dogru, neyin yanlis oldugunu anlayabilecek kapasitede olduguna gore ev islerinde de destek olmasi gerektigini bilir. Kizlarda artik okudugu icin evde pek ev işi yapmiyor. Bircok anne kizim sen oku, dersine calis ben yaparim diyor. Ama kizlar bu asaklligi, boyle yetisse bile , yetiskin oldugunda devam ettirmiyor. Ev isi vs illaki ogreniyor be yetiskinliginde yapiyor. Erkeklerde yapabilir. Boyle yetistiriliyor demek bir bahane degil. Yapmak isteyen, sorumluluk almak isteyen alır. Bahanelere siginmaya verek yok.- 1 yıl
@Frankenstein16 e bir zahmet çalışan kadın istiyorsanız ev işleri ellerinizden öper. Yeri gelir bütün yemekleri siz yaparsınız yeri gelir ütü dip köşe toz alma vs vs
- 1 yıl
@Kalllisssa ev işleri yapmaya karşı değilim. Ancak yapmak konusunda tecrübeli olmadığımı söyledim.
- 1 yıl
@Frankenstein16 bizde değiliz yapa yapa öğrenirsin
- 1 yıl
@Kalllisssa birgün evlenirsem neden olmasın...
- 1 yıl
@Frankenstein16 zaten bilmiyormuşsun evlenmeyi bekleme şimdiden öğren. O zamana kadar profesyonelleşirsin hem annene de yardımcı olursun.
- 1 yıl
@Kalllisssa Anneyle çok kavga ettim bu yüzden. Ölene dek ben yapıcam diyor kadın.. Mutfağa sokmuyor beni buyur buradan yak...
- 1 yıl
@Frankenstein16 niye öyle yapıyor
- 1 yıl
@Kalllisssa doktorlara gittik, evi ayırdım kabul etmedi nr yaptıysam olmadı... Kadın kendini eksik hissediyormuş yapmayınca
- 1 yıl
@Frankenstein16 olsun sen yinede yap öğrenmem lazım evlenince lazım olacak de
- 1 yıl
@Kalllisssa denerim gerçi kadınlar benimle görüşmek istemiyor nasıl evlenirim bilmiyorum...
- 1 yıl
@Frankenstein16 normal sendeki anne sana iş bile öğretmiyor geline sen yap oğlum sen yapma der. Kadınlar için iş yapan erkek 10 adım öndedir
- 1 yıl
@Kalllisssa tanımak dahi istemiyorlar demek istedim... Yani ev işi yapar yapmaz bilmeden
- 1 yıl
@Frankenstein16 e bahsederler ev işi yapıyor diye hakkında bizim akraba ev işi yapıyordu mesela bütün çocukları herkes biliyordu erken evlendi adamlar. Ama senin annen kendini böyle ön plana atarsa olmaz. İş yapmayan yatan erkeği sadece annesi sever sizde olduğu gibi
- 1 yıl
@Kalllisssa elalemin dediğine göre bana yaklaşacak olan gelmesin zaten...
Mesela evim arabam var da derler ancak ben görüşmeye otobüsle giderim görüşeceksem - 1 yıl
@Frankenstein16 o zaman yalnız yaşama devam annen arkanı toplar. Elin kadını arkanı toplamaz kusura bakma
- 1 yıl
@Kalllisssa elin kadını eşyalarıma dokunmasın zaten... Annemden yeterince çektim
- 1 yıl
Ağzına sağlık güzel ablam ❤️
Gizli Üye(18-24)1 yılGerçekten hemen hemen aynı durumlardayiz ben sadece henuz mezun olmadım ve haziranda mezuniyetim var bir yandan evlilik teklifi hayallerine giriyorum ve istiyorum ama erkek arkadasim ben ise baslamadigim sürece evlenmemizin imkansiz olduğunu yapamayacagimizi söylüyor bana ki benim isteğim öyle lüks bir hayat degil sadece sabah gözümü açtığımda gördüğüm ilk kisi olmasindan başka bir istek ya da beklentim yok bu iliskiden. Velhasıl kelam aylar kaldi mezuniyetime ve şimdiden iş aramaya basladim! Türkiye de havacılık gösterildiği kadar desteklenmiyor, bir uçak mühendisi olarak şimdiden başvurduğum çoğu yerden ya red ya da hiç geri dönüş dahi alamıyorum ve bu sevdigim adama kavusamayacakmis gibi bir hissiyat veriyor bana bugunun Türkiye’sinde.. Erkek arkadaşımın kendine ait kliniği var fakat benden şimdiden maddi anlamda beklentiler içerisine girmesi saçıma aklar düşürdü ona ziyadesiyle emek verdim çok seviyorum sahiden ama son zamanlarda artik kendimi bir adım geriye atmaya başladım sırf bu zorluklardan dolayi. Is bulamadığım taktirde sanki rezil olacakmış küçük dusecekmisim gibi hissetmeye başladım asla mezun dahi olmak istemiyorum artık sorumluluklarimi kendi sorumluluğu yapmak isteyen bir adam göremediğim için:) oh içimi döktüm kusura bakmayın.:)) biz kadınlar çok ama çok degerliyiz! Dahasi kutsaliz! Onca güzel sevilen bakilan kadin var ki..! Biz her şeyin en güzelini hak ediyoruz! Bazilari kolay kolay sana ayrıl boşan der simdi ama eminim ki o kadar kolay olmuyor bir kadın için bunlar, o yüzden hiç o toplara girme kuzum! Hiçbir şey için gec degil, karşına alıp konuşmayı dene ve kendinin her geçen gün bir basarili versiyonunu yaratmaya çalış çünkü biz özgür olmayi hakediyoruz! Evlendikten sonra ask sevgi bir yere kadar bazı erkekler için, çoğu sadece mantigiyla hareket ediyor ve biraz da karakter meselesi:) değiştiremiyoruz.!
012 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim yorumunuz için. Zaten bu durumu yaşayan pek çok kadın var. Ama sizin ilişkinizde en azından en başından neyse onu söylüyor. Ona bakın siz. Benimki en büyük destekçimdi aynı süreçten geçtiği için yarı yolda bırakmaz sandım ama 4 yıldan sonra şoklar içerisindeyim. Siz de çok üzülmeyin. Ayrılmak çözüm değil ama üstünüze külfet bindiyse siz de konuşup uzlaşmaya çalışın ilerde üzülmemek için. Dediğiniz gibi evlenmek zor boşanmak daha da zor. Eşimi seviyorum onun da beni sevdiğini biliyorum çünkü evlenene kadar çok zorluk çektik. Sadece bu değişimi anlamlandıramadım. Olay çözüme gitmezse ancak diğer yollara bakılır. Yoksa asla hiçbir erkeğe kendimizi ezdirmeyiz.
Cevap sahibi1 yılKarsi tarafin maddi olarak iyi bir durumda oldugunu bilince insan ister istemez üzülüyor ama şu bir gerçek ki erkekler kadınlara bakmak zorunda.. bunu dinen de desteklemisler zamaninda. Biz kadınlara erkeklerin eline para saymak zorunda değiliz! Kazansak dahi sadece kendine ve evine harcarsin..! Eşine harcama gibi bir durum söz hakkı dahi olamaz bırak eline saymaya! Degismesini ben biraz arkadaşlarına bağladım açıkçası onu biraz kanatların altina al sar sarmala cikmasin senin sozunden ki evlenmissin artık dönüşü yok çare sende!
- 1 yıl
Eril enerjiye girmişsin ya varya gülüyorum böyle erkeklere asla ama asla değmez güzel kardeşim. Seb emin ol kriterlerim değilsin desen peşinden koşardı sevdiğini belli etmişsin o ne yazıkki seni sevmiyor üzülerek diyorum bunu.
- 1 yıl
Aşık olduğun için defalarca konuşup kendini yorma benimki öyle de deme herkesin aşkı kendine böyle birine ne kadar daha tamamemül etmeyi düşünüyorsun kardeşim?
Cevap sahibi1 yıl@_Neslihan__ ben mi?
- 1 yıl
Görüş sahibi evet sen
- 1 yıl
Kendini geri çek lütfen yorma kendini böyle insanlardan hayır gelmez kızlar değersiz hissettirirler anca kendi değerinizi bilinnnnn
Cevap sahibi1 yıl@_Neslihan__ yillarimi verdim ha diyince bırakılmıyor:(
- 1 yıl
Sen emeklerini bırakamıyorsun kocanı değil deger mi ömrünü çürütmeye o adamla?
- 1 yıl
Bir kadın bilinçli olursa kariyeri olursa iyi olur ama öncelikle kendisi ve insanlık için güzel olur fakat bu durumu çıkarları için kullanacak olan veya suistimal eden insanlara karşı dikkatli olunmalıdır. Evliliklerde kadının maddi kazanç sağlayan bir kariyer yükümlülüğü yoktur bu sebeple erkeğin kadından, iş kariyer , para beklemek gibi bir hakkıda yoktur. Hayatını sizin maddiyatınıza ve kariyerinize güvenerek kurmaya çalışan erkek ki kendi kariyeri ne olursa olsun , cinsiyet olarak erkektir adam sıfatını kazanabilmek değildir. Karşınızdaki kişi kariyer sahibi olan kendisinin yanına kariyer sahibi olmayan veya mesleği olsada maddi kazançlı işi olmayan birini yakıştıramıyorsa veya ailesi mini mini klinik sahibi oğullarının yanına maddi kazancı olmayan birini yakıştıramıyorlarsa. Bu insanların , senin iyiliğine , mütevaziliğine , anlayışlılığıyla kadın olmanın en güzel hallerinden birini üzerinde taşıyor olmana , başlı başlına muazzam bir değere sahip oluşuna , güzelliğine, onuruna , haysiyet ve şerefine , insan ve kadın olmana ve bu kutsal değerlere, düşüncelerine ve değerlerine , sevdiğin şeylere, sana ve ailene, sen olduğun için hiç bir şekilde verdikleri manevi yani , sevgi, değer verme, saygı duyma gibi hiç bir şekilde değer verdikleri ve önemsedikleri yoktur. Diyelim ki iş buldun , onlar için aslında sen yoksun , uçak mühendisi ibaresi var , mesela aylık 100000 + kazancın var. Hepsi bu.
- 1 yıl
Peki sen diyelim bir markette çalışıyor olsan , bir yerde garson olsan , veya bir yerde düz memur olsan , belki bir sınıf öğretmeni olsan , karakterin kişiliğin, mükemmel güzelliğin parmak ısırtıyor , insanda hayat bulmanın kadında hayat bulmuş hâli bu dedirten birisin ama uçak mühendisi , veya daha yüksek kazançlı bir iş geleceğin yok sadece yukarıda saydığım işlerden birinde çalışıyorsun. Bu insan her halinle mükemmel olduğun bu güzide kadına her ne kadar kayıtsız kalsada evlenmeyi düşünür müydü? Kısacası seni sen olduğun için sever miydi? Geleceğini kadının maddi gücüne bağlayan kişi fiziksel olarak erkektir ama adamlık vasfını tamamlayamamıştır. Mükemmel vasıflara rağmen , parlak bir maddi kazancı olmayacak birine yüzünü dönmeyecek erkek adamlık vasfını tamamlayamamıştır. İşin olmazsa kazancın olmazsa benim için sende yoksun evlilikte yok diyen bir erkek , bir iş bulduğunda seninle mi yoksa maaş kartınla mı nikah masasına oturacak? İnsanlık göremezsin , insanları ezen birini görürsün , materyalistlik görürsün , huzuru zor görürsün. Her duygudan olmalı insanda ama , konu düşünmeye geldiği zaman duygusal düşünmemeli insan , mantıksal ve gerçekçi düşünmeli ki kendi hayatını kendine zehir etmesin. Yazmışsın içini dönmüşsün paylaştığın için teşekkür ederim. Böylesi iyi , böylesi ince düşünceli , sabırlı , değer vermeyi bilen , verdiği değere sadık olan bir insanın yanında duranların bu kişinin güzelliklerini anlayabilmesini gerçekten çok ama çok isterdim lakin maalesef hiç söylemek istemesemde bunu anlamamış ve görememiş. Senin gibi insanların , senin gibi insanları görmeyenlerle, kendilerini bir hayat yaşamaya mahkum etmesi insanlığın en önemli vicdani rahatsızlığı ve kederlerinden birisi. Hiç söylemek istemesemde , ayrılmanı bütün samimiyetimle tavsiye ediyorum ve seni anlayan gören birinin hayatında olmasını diliyorum.
Eşinin beklediğin desteği vermemesi gerçekten zorlayıcı olabilir, özellikle de başlangıçta destek vereceğini söylemişse. Evlilik, her iki tarafın da birbirini anlaması ve birbirinin hedeflerine destek olması gereken bir süreç. Senin KPSS’ye odaklanman, kariyerin için çok önemli bir adım ve eşinin bu süreçte sana destek olması gerekirdi. Eşinin, kendi geçmişindeki mücadeleyi göz önünde bulundurarak seni anlaması gerektiği noktada gerçekten hayal kırıklığına uğramış olabilirsin.
Bazen insanlar, kendi deneyimlerinden yola çıkarak başkalarını değerlendirme hatasına düşebiliyorlar. Eşin, belki de kendi mücadelesinden sonra KPSS gibi bir süreçle ilgili beklentilerinin farklı olduğunu düşünüyor olabilir. Ancak bu durum, senin duygusal ihtiyaçlarını ve planlarını küçümseme anlamına gelmez.
Bu durum hakkında onunla dürüstçe ve sakin bir şekilde konuşmayı deneyebilirsin. Senin için ne kadar önemli olduğunu ve senin de onu anlamanı beklediğini belirtmek, ilişkinizdeki iletişimi güçlendirebilir. Kendi hayallerin ve hedeflerinle ilgili duygusal olarak destek görmek her zaman önemli.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
99Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 1 yılEşinizin sizi çalışmadığınız için aşağılaması oldukça üzücü ve kabul edilemez bir durum. Bu durumun hem sizin hem de ilişkiniz için ciddi sonuçları olabilir. Açık ve net iletişim kurun: Eşinizin bu davranışının sizi ne kadar üzdüğünü ve incittiğini açıkça ifade edin. Duygularınızı bastırmayın. "Benim için çok önemli olan şeylere değer vermiyor gibi hissediyorum," gibi cümleler kullanarak düşüncelerinizi net bir şekilde aktarabilirsiniz.
Nedenlerini anlamaya çalışın: Eşinizin bu davranışının altında yatan nedenleri anlamaya çalışın. Belki de kendisini sizin kadar değerli hissetmiyor veya başka bir konuda kaygıları olabilir. Ancak unutmayın, bu davranışını haklı çıkarmamak önemlidir.
Sınırlarınızı belirleyin: Eşinize bu davranışının kabul edilemez olduğunu ve böyle devam edemeyeceğini açıkça belirtin. Eğer bu durum devam ederse, ilişkinizin geleceği hakkında düşünmeniz gerektiğini söyleyin.
Profesyonel yardım alın: Bu tür durumlarla başa çıkmak bazen oldukça zor olabilir. Bir çift terapisti, ilişkinizi değerlendirmenize ve sağlıklı iletişim kurmanıza yardımcı olabilir.
Kendinize zaman ayırın: Bu süreçte kendinize zaman ayırın ve ilgi alanlarınızla ilgilenin. Hobiler edinmek, yeni şeyler öğrenmek veya arkadaşlarınızla vakit geçirmek size iyi gelebilir.
Kendinize güvenin: Çalışmak veya çalışmamak sizin değerinizle ilgili bir şey değildir. Her insanın farklı yetenekleri ve değerleri vardır. Kendinize güveninizi kaybetmeyin.10 Yorumla Öncelikle , bu konu evlenmeden konuşulmuş. Anlayış göstereceğimi belirtmiş. Şimdi sorumluluk mu ağır geldi. Zira kadın çalışmak zorunda değildir. Eğer ki , geçim sorunu varsa bunu eşine uygun dille anlatırsın. Kadın çalışmak isterse çalışır. Ama eşine öyle kelimeler söyleyemezsin. Bu zorluklar geçicidir. Gelir geçer. Ama sevgi , saygı , anlayış be hoşgörü olmazsa o evde huzur olmaz. Bir evin huzurunu ve bereketini hatta o evde mutlu oluşunu kadın tesis eder. Kadın mutsuzsa o evde bereket olmaz. Eşiniz ya olgun değil , ya karakter sahibi insan değil. Yeni evlisiniz. Size destek çıkmalı , motive etmeli , anlayış göstermeli , zorlamamalı ve ilgisini azaltmamalı. Ben her zaman şunu söylerim. Eş seçiminde gelir önemlidir. Ama asıl önemli olan karakteri, davranışları , bir konuya bakış açısı , dürüstlüğü ve merhameti. Bunlar önemlidir. Ama anlattığınıza baktığım da orada bir odun görüyorum. Sığ biri görüyorum. Bir kadın ruhundan anlamayan biri görüyorum. Nezaketten uzak , insanlıktan Irak olan biri görüyorum. Şu süreçte size ilgi gösterse , saygı gösterse anlasa ve destek verse. Sizden mutlusu olmaz. Kadının mutlu olduğu yerde de erkek asla huzursuz olmaz !!!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÜniversite mezunu bir işsiz olarak evlendim, kpss hazırlandım 2 sene olmadı yine. Bana da eşim dışında kendi ailem ve onun ailesi tarafından hep bir baskı vardı. Eşim sinirlenirdi, çalışmak zorunda değilsin derdi. Ev hanımı olup gayet sosyal, kültürel kendini geliştiren mutlu ev hanımlarını örnek gösterirdi. Ben ise ailelere kulak asar onları haklı bulurdum, çalışmak zorunda hissederdim. Dönem dönem özel sektörde çalıştım, köpek gibi çalışmanın karşılığını yaşadım eve gece 12 lerde geldiğim oluyordu. Eşim yine sabretti, hiç istemese de. Şimdi çalışmıyorum bebek bekliyorum. Artık çocuğumu güzel yetiştirme planlarım var. Benimki hayatta bir amaç arayışı, vakit geçirme arayışıydı paradan ziyade. Sağolsun paragöz değil eşim. Hiç de kıyaslamaz. Aksine ben bir kadına imrenir gibi konuşsam, sözümü keser ve kızar bana. O bölümden atanmak kolay gibi gibi sürekli beni yüceltmeye yer arar. Eş dediğin de böyle olmalı. Daha tazeciksiniz, 3 ayda sana bunları diyosa sevgisini sorgulamalısın. Karşına alıp kırıldığını tane tane anlatmalısın. Anlatmana rağmen devam ediyorsa ya nöronlarında sorun vardır ya da kalbinde.
20 Yorumla
1 yılBazı erkek kılıklı hayvanlar kendi aşağılık komplekslerini aynalama yaparak sizin üzerinizden bastırmaya çalışırlar.
Bal gibi biliyor o da nasıl stresli bir dönemde kafanı toparlamaya çalıştığını, ne kadar desteğe ihtiyacın olduğunu. Yanında gibi görünen ama başarısızlıklarına daha çok sevinen sinsiler vardır, ben bu eşleri hayat yoldaşı değil o sinsirellalardan biri olarak görüyorum..
Çalışan kız isteyen erkekler, yetersizliğinizi bize ödetmeyin.. Erkeklik gururunuz varsa gidin tedavi olun.
71 Yorumla- 1 yıl
Kadın destek olmak zorunda bile değil ispat etmesine gerek yokki böyle ince düşüne düşüne değerimiz bilinmiyor.
1 yılInanamıyorum yaa kadınların suçu bu. Çalışıp hem ev işi yapip hem maaş getirip adamin eline sayanlar. Yav siz ne biçim bir eziksiniz yaa, kadinları ne duruma düşürdünüz?
Herşeyi kadinlar yapsin erkekler de sadece damizlik olarak mi hizmet verecek?
220 Yorumla
1 yılHic dokunmasin. Sen calisacan sen bakacan tabi. Bakmiyacaksan napim kocayi. Erkek adam tasi sikar suyunu cikartir gene karisina bakar ele muhtac etmez de. Karnimda senin cocugunu tasiyorum farkindamisin de. Farkinda degilsen aldirayim de (ciddi anlamda demiyorum amac adamin gozunu korkutmak)
91 Yorumla- 1 yıl
He bakamiyacaksan bana meeak etme dogumdan sonra is bulur calisirim. Bir bakici tutarsin. De
1 yılNe bekliyorsunuz ki. sana canim balım demesini mi aşkından ölmesini mi
Şu hayatta tek başınasın kızım. bunu kafana koy. ne ana ne baba ki elin oglu mu sana aciyacak. keske evlenmeden dini hassasiyeti olan biri ile evlenseydin onlar calistirmiyor karisinj. evlenirken de ben buna yıkılırım die düşünürsen. bu şekilde üzülürsün. kirici konuşmuş hakikaten ben olsam bu şekilde konuşmasına izin vermezdim
81 Yorumla- 1 yıl
👏
1 yıl
Öncelikle, bu duygularını paylaştığın için çok değerli. Eşinin davranışları seni üzmüş ve kırmış gibi görünüyor, ama unutma ki senin emeklerin de çok değerli. Kpss'ye odaklanarak geleceğin için büyük bir adım atıyorsun. Ancak, bu süreçte eşinle dürüst bir şekilde hislerini paylaşman çok önemli. Ona, senin için bu süreçte destek olmasının ne kadar kıymetli olduğunu anlatabilirsin. İleriye dönük hayallerinizde birbirinizi desteklemek, çok daha sağlam bir ilişki temeli atar. Kendine güven ve bu yolda yalnız olmadığını unutma.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBenimde eşim öyleydi. Biz görücü üsülü evlendik. İlk zamanlar da ister çalış ister çalışma derdi bana sonradan bir kaç ay evdeyim kaynanamgilde çalış istersen eve üç kuruş fazla girsin borclariniz ödersiniz falan demeye başladılar … biryere başladım iki hafta sonra bir kayıp yaşadım 😢 gidemedim… bir iki ay iyi değildim. Ailesi demeye başladı işin ne olacak falan biliyorum ailesi dolduruyor onu oda ise gitmicekmisin deyip durdu. Nekadar acimasiz vicdansız olduklarını ozaman gördüm …. Biliyorum borcumuz var bende evde oturmak istemedim ama elimde değildi … şimdi başka bir iş buldum ama giden geri gelmiyor bulamıyorum 😢…
30 YorumlaEv de oturuyorsun Evde yayılıp para bekliyorsun Bir halta yaramıyorsun Ne kadar iğrenç bir Ortaçağ zihniyeti Ev de ev işlerini Cinler periler mi yapıyormuş? Emin ol ev de çalışan kadın iş de çalışan erkekten daha çok yoruluyor Bir de hem işte hem de evde çalışmanı senden bekliyor
Arkadaşlarımın eşleri eve ekmek parası getirip eşlerinin ellerine para sayıyormuş falan Gerçekten seven olsa seni arkadaşlarının eşi ile kıyaslamaz senden menfaat beklemez Senin sevgin paradan daha değerli olmalıydı onun için
62 Yorumla- 1 yıl
👏👏👏👏👏
1 yılSen ona hiç aldırış etme sen sırf onu utandırmak için KPSS ye hazırlan nasip işi bu işler bir sene olur bir sene olmaz ama vazgeçme sakın o adam olsa zaten böyle cümleler kullanmaz sana karşı sen ona çalışıp para getirmek zorunda değilsin o çalışıp sana para getirmek zorunda lafa geldiği zaman evin reisiyim diyordur kesin bide. Neyse boş ver sen onu hayallerinden vazgeçme sakın umarım KPSS den iyi bir puan alıp atanabilirsin süre uzun sen çalışmana bak gerekirse evde özel ders ver yinede kendine zaman ayırıp KPSS ye çalış sağlıcakla kal iyi akşamlar 🙏🙏
21 Yorumla- 1 yıl
İşe girersende ev işlerini tek başına yapma gelsin beraber yapın anlaşın senin kıymetini mantıksız herif o kullandığı cümle nasıl bir cümle söyleseydin ya sen ben olmasam senden bir b. k olmaz diye ha ihtiyacınız vardır zor durumdasınızdır sende girer çalışır destek çıkarsın ama o demeden kendi isteğin ile yardım edersin zaten ama birde polis yani memur maaşı var hiç değilse geçiminizi sağlarsınız tek maaşla
1 yılHayallerinden asla vazgeçme. Eşin hayallerinden vazgeçmiş ama mutsuz bak, sen asla vazgeçme kim ne derse desin çevremizde öyle kıskanan insan gibi düşün bırak laf atsın seni negatife çekmeye çalışsın ama sen hiç dikleme jsjshs😘🌸
Gerçekten ben de yaşadım bu durumu evli değilim ama ablamlar öyleydi bana neler dediler neler senin en azından elin adamı böyle demiş ama benim öz ablam bana neler neler ben o gün ağladım napsam netsem ama şu an üniversitedeym o yüzden kim ne derse desin umursama.🌸😘10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBir erkeğin parayı kadından erkeğin görevini beklemesi yanlış bir durum, doğaya aykırı bir kere. Rolleri karıştırmamak gerek. Ki gerçek erkek zaten böyle bir şey yapmamalı. Doğanın kuralına göre erkeğin zaten 3 fonksiyonu var Avcı, Koruyucu ve Madenci bu dengeyi bozmamak gerek. Fakat maalesef testesteronu düşük erkekler bu fonskiyonları karşılayamayınca kadına yükleniyor. Sende bir sorun yok, doğru olanı yapıyorsun ve kırılmakta haklısın. Fakat onun senin kanatlarını sıkmasına ve kendini yanlış bir şey yapıyor hissettirmesine izin vermemelisin. Bu gücü ve inancı umarım içinde korursun. Hayallerinin peşinden gitmeni diliyorum.
23 Yorumla
Soran1 yılKatılıyorum. Biz her ne kadar cinsiyetçi rollere karşı dursak da yaradılıştan da kültürümüzden de gelen bize kaftan gibi biçilmiş bazı görevlerimiz var. Erkekten tüm ev işlerini yapmasını, çocuğa bakıp beslemesini görev edinmesini istemiyorsak onlar da çalışmamızı vs. görev edinmemizi istememeliler. Elbette kadın kendi ayaklarının üstünde durmalı. Ben de çalışmak istiyorum zaten. Ama hayalim olan yerde olmak istiyorum. Kırıcı olan da buna saygı duyup destek olaması işte. Yoksa sorun çalışmakta değil ki.. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim kıymetli arkadaşım. 🙏
Cevap sahibi1 yıl💗
- 1 yıl
Onları bizler alıştırmadık mı eşitiz eşitiz diye diye oldu bunlar. Hemcinslerimiz çalışan kadınları hor görmedi mi? Ortalık artık şart koşan erkek dolu.
1 yılYorumlarda birçok kişi kadın eve ekmek getirmek zorunda değil yazmış. Biri de kadın erkek eşitliği ayağına çalışmamız gerektiğini aşıladılar hemcinslerimizin suçu yazmış. Arkadaşlar eve ekmek getirmek zorundasınız. Nereden uyduruyorsunuz bunları? Kimse size kadınsınız diye bakmak zorunda değil aileniz dahil. Siz yetişkin bir kadın olarak para kazanmayı bilmek zorundasınız feminizmin beklentisi de bu zaten. Sırf kadınsınız diye kimseye muhtaç olmamanız, minnet duymamanız temel amacınız olmalı. Soruyu soranın yaşadığını yaşamayın diye yani... 21. Yüzyılda Türkiye gibi bir yerde yaşıyorsunuz. Para kazanmak erkekler için de zor, herkes için zor
02 Yorumla- 1 yıl
Sen sus munise
1 yılArkadaşlarımın eşi eve para getirip ellerine sayıyor ne demek ya? Köprüyü geçene kadar canım desteğinim arkandayım geçtikten sonra seni yargılaması, pardon da iyi oyuncuymuş rolünü güzel yapmış eş mi istiyor yoksa maddi ortak mı? Çalışmaya başlasan İnan başka bir şey bulacak işte diğer arkadaşlarımın eşleri daha fazla para kazanıyor sen az kazanıyorsun tarzın da gibi, yanlış kişiyle evlenmişsin evlilik bu değil ya olmamalı
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBranşın ne hocam?
Ben de öğretmenim zor atandım defalarca koşa ye hazırlandım
Boşandıktan sonra atandım ben
Çok zor süreçlerdi ama motivasyonum yüksekti. Pek pozitif bir motivasyonum yoktu, kızım atanamazdan yandın diyordum kendi kendime. Eşin de olsa hatalı yaklaşmış belki maddi külfetin altında eziliyor bunalıyor olabilir ama yine de bunları söylemese iyiydi. Neyse sen onun sözlerine kulağını kapat. Milletin sözlerine de kulağını kapat, bu dönemsel bir şey olabilir belki aranız düzelir belki de ayrılırsınız. Her ihtimali düşün ama muhakkak önce kendini kayır.
Her şeye kulağını tıka ve dersine odaklan. Eşin işe gittiği gibi derse başla akşama dek çalış. Pratik yemekler yap ev işini olabildiğince basit tut ve dersine vakit ayır ve atan.
Sonrasına da sonra bakarsın kendini üzme meslektaşım. Kıymetlisin 💐14 Yorumla
Soran1 yılHocam Türkçe öğretmeniyim. Benim atama süreci karmaşaya geldi aslında. Dediğim gibi aile evi baskısı vb çok çalışma imkânım olmadı ama üniversitede fakülte birincisiydim temelim sağlamdı okul zamanı disiplinli bir öğrenciydim. O çalışmayla yine yüksek puan aldım aslında ama geçen sene sınırdaydım mülakat sonrası geriye gittim. Bu sene de 81 aldım ama mülakatla yine umudum yok çünkü bulunduğum ilçe yuvarlama yapıyor. Bu sene de kökten sınav değişti zaten akademi vb ama sonuna kadar bırakmayacağım ve ne derse desin bir işte çalışmayı da düşünmüyorum. Atanmak daha mühim. Sizi de tebrik ederim kıymetli hocam ideallerine ulaşmış bir meslektaşımı görmek beni çok mutlu etti. 🌸 Evliliğim ne olur bilmiyorum ama gerçekten üslubu çok yanlıştı. Maddi bir külfeti varsa da kibarca paylaşmasını beklerdim. Bu saatten sonra kendime güzel telkinlerde bulunup sadece ideallerime odaklanacağım. Hayatta tekiz anne, baba, eş herkes yalan bunu anladım. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Cevap sahibi1 yıl😇 rica ederim Allah kolaylaştırsın işini
- 1 yıl
Dönemsel değil karakter meselesi kadın adamın istediğini yapınca iyi yapamazsa veya yapmazsa kötü olacaksa o karakter meselesi kadının onu bırakması lazım.
Cevap sahibi1 yılBırakması lazım demek bana düşmez ama sürecini iyi geçirmesi için destek olmak düşer diye düşünüp beylik konuşmamayı seçtim ben
Bir laf vardır bekara karı boşamak kolaydır, ben boşanmış bir insan olarak bu kararın kolay alınmadığını biliyorum. O yüzden böyle bir yorum yapmayı uygun buldum.
Gizli Üye(30-35)1 yılBu öğretmenlerin bir çoğunun zihniyeti bu öğretmen arkadaşların hanımı para getiriyor eve sen neden getirmiyorsun öğretmenler odasında tek tartıştıkları konu bu sen ne kadar kazandın bu ay ben ne kadar kazandım altı üstü bir tane ilkokul öğretmeni bir arkadaş eşinin çalışmadığını dile getiriyor KPSS kazanamamış evliliği sıkıntıya girmiş ben de dedim ki sen bu hanımı aldığında maaşı için mi aldın yoksa onu beslerim bakarım diye düşündüğün için mi aldın nefret ediyorum şu zihniyeti taşıyan adamlardan birde illa memur isteyen kızlar var onlar ayrı bir vaka kendisi 2 yıllık üniversite bitirmiş basit bir bölüm neymiş üniversite mezunu memur bir eş arıyormuş okumuş olmalıymış okuyup da kendi Mısır'a prenses olmuş benim kazancım bir memurun 2 katı ama gel anlat memur musun diye soran oldu mu direk uzaklaşıyorum bu düşünceyi asla taşımadım taşıyan arkaşlada iletişimimi kestim
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı. evet dediğin gibi ise kırıcı olmus. ama sen secmişsin bu damat adayını. iyi tanımamıssın belliki. niye oyle demiş bilmiyormm sanırım yıldı bıktı artık. tek maas ile zorlandı. polis maası 60 k diye biliyom yani tıkı tıkına olur. tek maas ev kiradır muhtemelen. işte idare edersiniz.
10 YorumlaUğradığınız haksızlığa çok üzüldüm sevgili meslektaşım.
Maddi sıkıntılar, biz erkeklerin gerginliğini hayli arttırıyor. Ve gerginliğimizin sebebi ne olursa olsun, en yakınımıza; bizi sevdiğinden emin olduklarımıza patlıyoruz.
Kesinlikle savunmuyorum bu davranışı lakin hamurumuzda bu var, doğa öyle yaratmış...
Biraz CV'nizden bahsetmek ister misiniz?
10 Yorumla
1 yılNe kadarda iki yüzlüymüş Allah ıslah etsin onu
sana ayrıl veya ayrılma diyemem karar senin
fakat hanımına verdiği sözünde durmayıp
zulüm eden ahmakları Allah'a havale ediyorum
bir türlü anlamlandıramıyorum haremine aldığı eşini Allah'ın kendisine bir lütfu, hediyesi ve hattâ emaneti olduğunu bazı hemcinslerim nasıl olurda unutur bu çok üzücü 🥺40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAyrılma imkanın varsa ayrıl beş aylık evlilikte assagilama varsa seni ek ücret getiren bir işci olarak görüyor demektir aynı şeyi çevremdeki kızlarda yaşadı onlar ayrıldılar eslerinden zaten. Üç arkdasim bu durumda ayrıldı. Adamlarda zaten ayrikirken bedavami oturcaktin dedi çocuğu olan var nafaka bile vermedi öylede cimri oluyorlar bu adamdan uzaklaş çünkü evlilikler çocuk doğduktan sonra daha kötü hal aliyir yıllar gectikcede daha berbat oluyor. Umarım kendini seven bir kadinsindir ve ayrilirsin ♥️
00 Yorumla
1 yılEşitlik diye savunan kadınların yine kadınları soktuğu trajik bir durumu yaşıyorsun. Sen tek değilsin senin gibi binlerce kadın var. Çalışmayı kolay ve eğlenceli sana gençlik eninde sonunda senin yaşadığın duyguları yaşayacaktır.
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÖzel sektörde iş bulursan vs. Gir çalış (baska sektörleride deneyebilirsin bankacilik, fabrikada beyaz yaka falan) parayı kazan git kendine bakım yap parayı da kocanın eline verme kendine harca. Ben sinir oldum burada
21 Yorumla
Soran1 yılÖzel sektörde iş çok zaten ama çalışma şartları iyi değil zaten istifa edip atanmak istiyordum bu da aile evinde mümkün değildi. Eşim de bana hep bu desteği veriyordu maddi manevi ama kısa sürdü 180 derece döndü. Önceliğim atanmak ama bu adamla olmayacak sanırım o yüzden en azından kurs merkezlerine vb bakmayı düşünüyorum çok az maaşı ama haftada 2-3 gün gider gelir en azından kendi ihtiyaçlarımı karşılarım dersimi de çalışırım atanınca da adan olmadıysa boşarım
1 yılBunun seni kırdığını. Bir çözümü olmadığını konuştun mu onunla. Çalışssaydın çocuk için de bırak diye baskı yapacaktı evliliğiniz yeni. Bazı şeyler ilk yıl içinde oturur. Bu yaşadığın mobing ama bunu yapmamasını sağla. Senin de hayatın bu zindan etme kendine
07 Yorumla
Soran1 yılKonuştum evet, ben zaten suspus bir kadın değilim dobrayım ve kendimi de deli gibi savunurum. O daha sabırlıdır ama sonradan o da patlar. O yüzden konuşma kavgaya dönüyor. Evlilik hemen oturmuyor onu da biliyorum ama şimdi bunu yapan düzelir mi bilmem. Maddi olarak sıkıştı da bunaldı mı yoksa dicem ama üslup yanlış
- 1 yıl
Bazen bağırmak hiç bi şeye yaramaz ki.
Bağırınca dinleneceğimizi düşünürüz. Ama benim partnerim bana bağırınca asla umursamam misal. Duygusal bir konuşma yap onunla bence. Seven adam sevdiği üzülsün istemez. Yemek sonrası film izlerken uyumadan ya da yeni uyandığında sarıl ona başını omuzuna yasla neden böyle yapıyorsun beni çok kırıyorsun bunu nasıl düzeltiriz gibi bir konuşma planla. Kavgaya dönmesini ttikleyecek kelimeler kullanma. Seni anlaması çok önemli. Duygusal yanından yaklaş
Ve lütfen.
Haklı olmaya değil sorunu odaklanmaya çalış. - 1 yıl
Seni onun düşündüğünden çok daha fazla kırdığını bilerek geçirsin o andan sonrasını
Soran1 yılHaklısınız çözüm değil ama sustukça da tepemize binerler. Yine de doğru söylüyorsunuz çok gurura gerek yok sanırım sizin önerdiğiniz yöntemi de denemem lazım. Beni sevdiğini biliyorum ondan şüphem yok ama tavırları değişti işte içinde ne yaşıyor bilmiyorum. Direkt boşan demişler ama evlenmek kolay değil ki boşanmak kolay olsun. 4 sene birlikteydik evlilik sürecinde zaten zorlandık, babam başta polis diye istemedi onu zor ikna ettim, e tayin oldu uzaktan ilişki yaşadık 2 yılını ordan oraya gelip gitmekle geçti. Yani sevgi olmasa zaten bu kadar zorluğa katlanılmazdı. Sanırım evliliğin oturması zaman alacak. Tavsiyeniz için teşekkür ederim bir de bunu deneyip öyle bir yol çizeceğim kendime. 🙏
- 1 yıl
Boşandım ben evlenirken yanında olan kimse boşanırken yanında olmayacak karsında olacak.
Ben çözemeyeceğiniz bişi görmüyorum. Bak belki de senin yaptığın bişi bunu o konuşmaya itiyordur. Onun aklındakini de öğrenmeye çalış sevdiğin adamı sana böyle davranmaya iten şeyi bilmeye odaklan
Duygusal manipülasyon yap demiyorum aman ha sakın. İletişim kur hepsi bu
Mutlu olun 💐 - 1 yıl
Bu arada bunu da denedin baktın adam düzelmiyor tam bi H*dük o zaman boşan tabi kimse için hayatı kaçırma bir gün daha yatağa mutsuz girme.
- 1 yıl
Ooo hamile hamile eşini işe gönderenler mi desem lohusayken gönderenler mi desem neler neler duydum böyle erkekler iyi niyetli değil böyle düşünen erkekler para avcısıdır.
Eş seçimlerinde siz kızların eline su dökebilecek başka birini tanımıyorum.
Azıcık kaşına gözüne vurulduğunuzda sanki adamın her söylediği doğruymuş gibi düşünüyorsunuz.
insanları tanıma kapasitesine hiç sahip değilsiniz. Bu ayrı bir noktadır.
Eşin çok ayıp etmiş, senin onu sevdiğini düşünüyorum, beni seven böyle biri olsa çenemi tutardım.
Var çalışma, aslında çok da çalışman taraftarı değilim ya.
Böyle adamları da hiç sevmiyorum. Rahat batıyor bu adamlara gerçekten.114 Yorumla- 1 yıl
Erkeklerin de eline su dökemeyecegimiz konular var. Çoğu çok iyi rol yapıyor belki de bu yüzden de anlayamıyo kadınlar
- 1 yıl
@cimenhanimsss Valla geçen gün kendisini istemeyen biriyle tekrar konuşmak isteyen kızı vazgeçirmek için ne kadar dil döktüm bilemezsin.
Yani o kızı düşündükçe gözü kör olmuştu. Anlatıyorum anlamıyordu da...
Ona istinaden de söyledim. Burada çok kişi var ve sen de dahil Aşık olmadan evlenmem diyenlerdensindir belki.
Kimse seviyim de evleniyim demiyor, hepsi Aşık olmam lazım yoksa olmaz mantığında.
Aşkın da gözü kör olur. O an görmezsin, sorunlar başlayınca görürsün ama iş işten geçer.
Söylemek istediğim buydu.
ilk yorumumdaki yarısından sonra okursan çok da taraf tutmadığımı anlarsın. - 1 yıl
@Nergis_69 Ben kaşı gözü çirkin de gidip bulun demiyorum. Siz aşk denen şeyin peşinden çok koşuyorsunuz.
Yaa çok yakışıklıya gerek yok, şöyle baktığında hmm olabilir diyeceğiniz biri belkide aradığınız kişidir.
Biz erkekler de Dünya güzeli aramıyoruz, yüzüne baktığımızda gözümüz başkasına bakmayacak kadar gözümüzü kessin yeterli. Yoksa gidip çirkin iyidir de demiyorum.
Anlatmak istediğim yanlış kişilere umut bağlıyorsunuz. Bir de hep aynı kesim adamlara baktığınız için büyük ihtimalle yanılıyorsunuz.
Sizin tarifleriniz üzerine ben etrafınızda 1 kişi bile düzgün olduğunu sanmıyorum.
Hani hep aynı kişilere baktığınızı düşünüyorum. Bulamazsınız ki. sadece isimleri farklı olur ama kendileri aynı tip insanlardır. Bişey değiştirmiyor. - 1 yıl
@musti43 dediklerinde yüzde yüz haklısın ztn benim demek istediğim erkeklerin gerçek yüzünü görmek kadınlar için çok zor çünkü aşırı iyi rol yapıyorlar insanı beklentiye sokmakta erkekler kdr birincisi olamaz. Bazıları kadına nasıl görmezsin böyle biri olduğunu vs diyor ya o yüzden diyorum bende işin içinde hele ki aşk varsa daha zor görmesi. Bana gelince ben aşk meşk inanmıyorum geçici işler ama evleneceğim adamın az da olsa gözüme cekici gelmesi gerekiyor o adamla bi ömür aynı yatağa gircem hiç cekici gelmeyen istemediğim adamla olduğunu düşünmek can sıkıcı kaldi ki erkekler evleneceği kadında tonla özellik istiyor düş görünüşten maneviyata
- 1 yıl
@cimenhanimsss ay evet, erkekler hemen değişiyor genel olarak. Bende çok hayret ediyorum. Bize atfedilen özellikleri onlar daha çok barındırıyor
- 1 yıl
@Nergis_69 Anlıyorum seni, hem de gayet iyi anlıyorum.
Sana örnekledim ama çok da örnekleyemedim diye düşünüyorum.
Müslüman inanca sahip olan biriyle hiç denedin mi? Çünkü inançsız olan biri de Allah korkusu dediğimiz olay işlemez. Dolayısıyla hep aynı tür kişilere denk gelmez misin? Onu anlatmak istedim.
Şimdi çevrende olan kişiler hep aynı kişilerdir. milyon defa değişsen yine aynı kişidir.
Anlatmak istediğimi anlarsın umarım.
Bizde Birine sahip isek, ona yamuk da yapmayız. Ne sevgili iken ne de evli iken. Bir de Allah korkusu denen bir şey vardır. Zina falan günahtır, özünde bu konuları takmayan kişiye her şey mübah değil mi?
Yaa çok şifreleyemiyorum, çünkü ortaya açık bir ortam. - 1 yıl
@Nergis_69 Ben seni haklı buluyorum, bak bunu yine karıştırıyorsun. Çevrende bulduğun ve bundan sonra bulacağın tüm erkekler aynı olacaktır. Ben de onu anlatmaya çalışıyorum. Hep Doğan SLX gibi birilerine bakarsan bulacağın tek fark, renkleri değişik olur, yeşil, mavi, kırmızı vs. vs.
Başka bir seriye geçmen lazım. Daha şifreleyemiyorum. - 1 yıl
@Perisuuuu ve @Nergis_69
Rica ederim, umarım anlatabilmişimdir. Ben sizleri hatalı bulmuyorum, Anlattığınız erkek tipleri mevcuttur. Ben KS den bir kaç kişi ile tanıştım özel olarak da çok mevzu konuştum. KS deki sorulardan da çok kişi hakkında bilgi edindim. Ne yazık ki söyledikleriniz doğrudur ben size inanıyorum.
Araba örneğini de verdim ki mantıkla kendiniz yolunuzu bulasınız diye. Dünya üzerinde çeşit çeşit insan türleri vardır. Hepsini aynı kefeye koyamıyoruz. Onun için ömür boyu bir cinse düşmanlık etmenizi istemem. Burada siz kızların da ne fedakarlıklar yaptığınızı okuyorum. Böyle kızlar da gelip bizi bulmaz diye de bazen de bizler üzülüyoruz.
Onun için anlattığınız gibi kötü huylu olanlar da var belki de hiç tanışamayacağınız iyi huylular da varrrrrr. Onun için önceliğiniz Aşk olduğu sürece sanıyorum ki doğru kişiyi bulma şansınız hiç yok.
Tanıdığım birinin hem oğlu hem de kızları mevcut, kızlarından çok memnun ama oğlu tam da sizin tarif ettiğiniz şekilde. Genetik sanırım, Bu oğlu da evli ve gelini mükemmel bir kız ve oğlu da yakışığı yerinde birisi ama karakter yok. Hiç bir kadının istemeyeceği bir karakterde bir insan veeee bütün kızların da o adamın teklifine yok diyeceğini sanmıyorum.
Herkesle evlilik olmuyor. Beğendiğiniz kişi hayalinizdeki sizi mutlu edecek kişi olamıyor.
Diyorum yaa işte her şey seçimlerle başlıyor. - 1 yıl
@Perisuuuu Maksadım zaten platform üzerinden insanlara yardımcı olmaktır. Elimden geldiğince cevapları detaylı anlatmaya çalışıyorum ki umutları sönmesin diye.
Bir yerlerde yanlışlık var ve bunların farkına varmalarıdır.
Dünya zaten bozulmuş gidiyor, en azından biraz geri toparlamaktır.
teşekkür ederim okuduğunuz için de.
1 yılBoşan gitsin diyenlere itibar etme. Boşanmak en son aşama olmalı. İnsan evlilik için sabır göstermeli alttan almalı. Belki o an sinirli olduğu için öyle demiş olabilir her şey olabilir. Önemli olan senin onu karşına alıp duygu ve düşüncelerini söylemen dir. Kırıldığını belirt. Konuşarak anlaşmaya çalışın. Eğer sana aylarca hep böyle davranıyorsa gerçekten sıkıyorsa o zaman boşanma düşünülür. Bir yuva kolay kurulmuyor çaba gostermek lazım. Boşanmak en son seçenek olmalı. Bu yüzden burada boşan diyen cahillere itibar etme
01 Yorumla- 1 yıl
Uyarılarına rağmen aylarca böyle davranmaya devam ediyorsa ve gerçekten sıkıyorsa o zaman düşünürsün. Çocuk oyuncağı değil evlilik hemen boşanmak yakışmaz.
Çok zor bir şey senin için ama şu dönemde de tek maaşla geçim imkansız evlilik öncesi her şey toz pembe geliyor ama gerçeklerle yüzleşene kadar eşin maddi olarak zorlanıyorsa bu tepkiyle değil de daha ılımlı yumuşak kalp kırmayan bicimde söylemeliyim eşinin uslübu çok yanlış böyle bir insanla bir ömür çok zor
00 Yorumla
1 yılO yüzden evleneceğiniz kisinin anlayışlı olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Şahsen ne olursa olsun es eline bakilmamasi lazim. Az para kazansaniz bile yine de bir işiniz olmali. Yarin obur gün bunu yüzüne vurabilir. Siz azmedip sınava odaklanın.
00 Yorumla
1 yılKendi eve para getiriyor diye derviş zannediyor kendinj. Beğenmiyorsa ayrılsın kendine çalışan birini bulsun zorla güzellik olmaz kaldı ki ayrılsın bence zamanında arkandayım diyip destekleme sözü verip sonradan cayan bir adamla hiç olmasın daha iyi eğer ayrılmak istemiyorsanız bunları açık açık diyin ama yok bana fark etmez diyorsanız direk ayrılın. Sizi böyle aşağılayan saygı duymayan birine ihtiyacınız yok ki hele ki bir ögretmenin umarım istediginiz şekilde en rahat bicimde atanırsınız 🙏🏻🧚🏻♀️
00 YorumlaSen demedin mi peki ona sen evlenmeden önce böyle konuşmuyordun ister çalış ister evde otur arkandayım diyordun şimdi ne oldu da çalışmamı istiyorsun diye sormadın mı ne saygısız bir adam bu ya izin verme sana böyle hakaret etmesine bir derdi varsa insan gibi söylesin bu ne
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 979 cevap paylaştı.
s 1 yıl5 ayda bu konuşmayı yapacak ne yaşadı acaba. Bir yorumda anlayışlı davrandım borçsuz evlendik demişsin, eskilerin dediği erkeğin 2 kaşığı varsa birini kır deyimi doğru sanırım. Kendine güvenmiyorsa evlenmemeliydi ki zaten sen de çabalıyormuşsun. Her zaman kadının çalışması gerektiğini savunurum ama böyle adamlar da irite ediyor insanı
09 Yorumla- 1 yıl
Ne konuda?
- 1 yıl
Yiyen kazanır demek
- 1 yıl
İstisnalar kaideyi bozmuyor
- 1 yıl
Aynı şeyi dedin şu an
Abla seni desteklemeyen birinden şimdiden kurtul derim. Sözle aşağlamaya başlar sonra büyür kim bilir ne olur.
Eşin dediğin kişi ailendir ve aile denilen şeyde seni desteklemesi gereken bir kavramdır.40 Yorumla
1 yılBeyni yok eşinin kusura bakma da. Önce söz verip öyle sonra dönmesi. Demek ki her şey bir şeyi elde edene kadar bu millette. Algımız ne zaman değişecek bilemiyorum.
30 Yorumlaeşinden bir hayır gelmez atanınca ilk işin boşanmak olsun sana tavsiyem cocuk felan yapma boşanıp gitmek için çalış bundan sonra
42 Yorumla- 1 yıl
Bence atanmayı beklemesin böyle biri onun motivasyonunu düşürür. kendi ailesi daha destekçi olur
1 yılBirde eline para sayıp hizmet mi edecekmişsin bu hanzoya? Köle mi almış seni? Çocuk yoksa boşan gitsin yoksa ileride çok sıkıntı çekersin.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu bana ders olsun evlendikten sonra bırakırım diyordum asgari alıyorum özelde çalışıyorum sevgilimle aynı şirkette çalışıyoruz ama onun maaşı benim iki katımdan daha fazla şu an sen öyle deyince bı düşündüm
40 Yorumla
1 yılKocanız olduğu bişey demek istemem ama söylediğiyle yaptığı tutmayan biri ve ciddi bir üslup sorunu var, insan eşine böyle dememeli umarım hatasından döner ve size destek olur
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılMaalesef bu devirde kadın-erkek eşitliği diye avaz avaz bağıra bağıra, insanları doğasından uzaklaştırdılar, sistematik bir şekilde kadını erkekleştirdiler, erkeği dişileştirdiler. Sonuç kaçınılmaz. Eskiden erkekler eşini çalıştırmak istemezdi, sorumluluk sahibi olur, ekmeğini taştan çıkarır, yine eşini çalıştırmazdı. Kaldıki yüzsüzce “git çalış” demesi. Allah sonumuzu hayretsin
20 YorumlaO onun düşüncesi. O öyle düşünüyor diye onun düşündüğü şekilde olacaksın gibi bi kaide yok değil mi? Bu eşin de olsa annen baban da olsa hayallerini küçümseyen insanları takma.
21 Yorumla- 1 yıl
Bence evlilik sözleşmesi yapması gerekiyor ama bu adamla değil. atandıktan sonra
kadinjn çalışma zorunlulugu yok. . maaşını bude kocasının eline sayacakmis olduu.. ne biçim koca.. erkek dediğin zorunda olmadığı sürece esini çalıştırmadan adam olur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu yüzden asla çalışan kadın isteyen bir erkekle evlenmeyin sizi insan yerine koymuyorlar. Aynı şeyi bende yaşıyorum. Babamın evinde hem rahattım hemde maddi imkanlar iyiydi burada anca asagılanıyprum öge görüyor beni yetmezmiş gibi ailesi de öyle kötü insanlar ki…Boşanacağım sen ne yapanı düşünüyorsun peki bu değersiz hissettiren adamla?
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl4 aylık evliyim bende bu arada
Cevap sahibi1 yılSen çalışınca elindeki paraya alacak o yüzden boşan kurtul ben bunun farkındayım boşanacağım o yüzden.
Cevap sahibi1 yılBu konuda hem cinsellerim çok suçlu maalesef. Kadın erkek eşitlik adı altında çalışmayan kadınları asagıladılar. Şimdi çalışan kadınlar da uyandı ters olduğunu
1 yılAllah yardımcın olsun. O herkesin en başta görmeye çabaladığı hali evliyken göstermiş. Allah çokça sabır versin. Para diye eşini üzebilecek insanı düşünmek zorken yaşamak düşünemiyorum.
10 Yorumla
1 yılBir halta yaramıyorsun cğmlesi çok çok kırıcı yaa:(
İnsanın başka bir insna kullanması bile ağırken eşine kullanması...
Allah kolaylık versin. Umarım empati yapar da hatalarının farkına varır.10 YorumlaKestirsin boşuna erkegim diye gezmesin ortalıkta
40 Yorumla
1 yılErkeğin eline para saymak mı? Gerçek bir erkek bunun lafını bile etmezdi. Bence bosan.
40 Yorumla
1 yılBence boşan, saygısız birisi. Sana psikolojik şiddet uyguluyor. Bunu hak etmiyorsun
40 Yorumla
1 yılHem öğretmen hem de polis! Yazık ki okudukları yontmamış eşini. Böyle devam ederse toksik bir evlilik örneği... Umarım düzelir. Bence KPSS'ye odaklan, atandıktan sonra ayrıl, özelde çalışırsan da ayrıl, her halükârda ayrıl...
20 Yorumla
1 yılBence hemen ayrıl hiç bekleme.
Sana gram saygısı yok.
Paşama bak hele, elin hanımı eve ekmek getiriyormuş. Elin adamları da kadının elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor32 Yorumla
Soran1 yılCanımı yakan şeylerden biri de elin hanımlarının kazandığı paranın haram olması. Daha geçen hafta anlattı bu övdüğü kişiler zaten Ankaralı torpilin ve siyasetin merkezi. Torpille polis olmuşlar. Diksiyon yok, kendini ifade sıfır.. İş yerine gelip saftirik polislere iş kitleyip arkada kahvaltı partisi, yılbaşı partisi, doğum günü partisi yapıyorlar. İşe gelirken botlarını giymeyi dahi unutuyorlar. İşten erken çıkıp kaçıyorlar. Geçen de başka bir ile tayin açılmıştı istanbuldan kaçmak için herkes başvurmuş. Gelip benimkine torpil soktun mu araya biz soktuk demişler. Açık açık anlatıyorlar. Ben de dedim torpil bul beni de sok bir yere, senin gırtlağına bir güzel sokayım haram lokmaları diye. Utanmadan olur oh mis diyor.
- 1 yıl
Bir an önce ayrıl hayatım. Bu adamdan olmaz
Gizli Üye(30-35)1 yılİslam'da kadının çalışması mecburi değil, kadın çalışsa bile para erkeğin değil yine kadının. Yani bir kadının eline bu kdr bakacak erkek de neyine güvenip evlenmiş.
Madem baştan işi düzeni kurulu kadin alsaymis. Daha cicim aylarında baslattigi bu saçmalığa bir son verir umarim
00 Yorumla
1 yılEvi geçindirmek erkeğe ait bir şey yüzüne tükür onun
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
1 yılNarsist olabilir. Arkandayım demiş laf etmem falan dememiş ki 😆
31 Yorumla- 1 yıl
Evet narsist kişilik. maalesef bu kadında ayrilamayacak bunu sömürecek. Üstüne çocukta yaoar boyel kadınlar erkeklere sonra nafaka diye diye koşarlar çocuklara. Yazık gecekten.
Polis işte ne olacak ki
Böyle tipler zaten o mesleği seçiyor hiç yanıltmiyor
Çocuk falan yapmayın bir süre. Kadınından maddi beklenti içine giren erkeğe adam bile demem40 YorumlaAdam olsa sen çalısma ben calisirim bile der boşan abla
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 676 cevap paylaştı.
1 yılDeseydin sen de ben burada ne yapıyorum? Özelde çalışsam alacağım asgari ücret. Atanıp iki katını almak için uğraşıyorum. Branş neydi hocam?
10 Yorumla Aşağılıyor ve eşim diyorsun Allah sabır versin sana Allah yardım etsin cümlemize bu nedur ya erkekler kudurdu iyice..
40 Yorumla
1 yılZengin kocam olsa çalışmama gerek olmazdı de. Ayrıca kadın neden erkeğin eline para saysın eziktir o erkek
70 Yorumla
1 yılSakın eşini dinleyip vazgeçme bir gün ayrılırsınız ve sen KPSS çalışmadığın için pişmanlık çekersin
20 Yorumla
1 yılKadının çalışmasına ve kadının getireceği paradan beklentisi olan adam (!) deyyuzdur bana göre
70 YorumlaBen şahsen karımı çalıştırmam
Adam dediğin eşine sahip çıkar20 Yorumla
1 yılBosverrr çalışma evde yat öyle der der susar sonra bence
21 Yorumla- 1 yıl
Sanmıyorum böyleleri psikolojik şiddet yapar devamı gelir.
- Devamını Gör (147)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat