Ben meslek lisesinde okudum, sınava girdim ve tabii ki sonuç berbat. Geçen sene ailem dershaneye yazdırdı bu yıl sınava tekrar girecegim fakat bu yıl istediğim sıralama gelmiyor, temelim yoktu tamamen sıfirdım ek olarak dershanenin ilk 4 ayı çok kötü geçti çünkü nasıl ders çalışacağımı programı anlayamadım sonradan videolar izleyerek kafama dank etti, şimdi tekrar seneye görmek istiyorum planım çalışma rutinim hazır, fakat babam kavga çıkartıyor bu sene tercih yapacaksın izin vermiyorum seneye tekrar giremezsin diyip kavga çıkarıyor fakat ben istemediğim bolumu okumak istemiyorum vede eğer tercih yaparsam obp kırılacak ve 2 sene sonra girecegim anca bunun olmasını da istemiyorum. Tercih yapmak istemiyorum ama aile baskısı var annem destekliyor arkamda fakat babam sorun çıkarıyor benden sana destek yok tekrar girersen diyor ama ben yazın çalışıp kitap parasını çıkartacağım zaten. Aynı durumu yaşayan oldu mu neler yaptınız neler yapabilirim. Rica etsem bana fikirlerinizi sunar mısınız?
Ben de mezuna bırakacağım. planlarımı vs de yaptım aynı şekilde. Sen de o kadar olan yapmışsın, ayarlamışsın. Gerçekten 2. kere bırakacağına değeceğini düşünüyorsan çevrene bakma. Onların eline bakacak da değilsin eğer kalırsan, anlaşılan. Zamanla kararına alışıp laf etmeye uğraşmazlar.
Yalnız ilk aylar psikolojini yüksek tutman gerekebilir, kendinde bu gücü ve motivasyonu buluyorsan -2. Sene deneyimin de olacak, bu çok iyi- hiçbir önemi kalmayacak gönlünden geçeni yap.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Motivasyonumu yüksek tutmaya çalışıyorum, fakat konu açılınca sanki benim fikrimin önemi yokmuş gibiler, dershaneye yazıldım diye itü tutturmami bekliyorlar, fakat öyle olmuyor bunu anlattığımda daha çok ortalık kızışıyor. Ne yapacağım bilmiyorum gerçekten daha onlara nasıl anlatabilirim. Ama mecbur seneye girmem gerek istediğim bölüm için
E aile baskısı, işte. Değiştirmek çok kolay değil. Boyun eğmek ya da alttan almaktan başka kaçış yolu yok. :( Dertlerin zorluklarını, p psikolojik baskıyı anlamaları hiç mümkün değil. Konuşurken kolay gibi geliyor onlara. "Tek yapman gereken dizini kırıp çalışmak "
Sürekli konuşmayı denersen belki alışırlar diyeceğim ama itü tutturmanı istemek gibi idealist bir düşünce aşılabilir mi, inan o kısmı hiç bilmiyorum, benim ailem pek umursamaz davranıyor bu konuda. Kendime baskı yapan benim.
Fakat şöyle de bir gerçek var, bu sene olmazsa olmayacak. İstemediğin bir bölüm gelirse bir seneni oraya harcamak istemezsin.
Kendinle baş başa kalacaksın neticede. Bir sene daha çalışıp karşılığını alacaksın. Kulaklarını tıkamaktan başka ne çaren var ki? Bir zamandan sonra mecburi onların da alşması, pes etmesi gerekir. Kendine odaklan sadece...
Çok teşekkür ederim sana, yazdıkların beni çok mutlu etti. Fikirlerin için de çok teşekkür ederim, ailemin baskısı benide zora soktu ama istemediğim bölümde 1 yılımı heba edemem, bu sene de dizimi kırıp güzel bir çalışma ile seneye daha mutlu gireceğim sınava ama ilk başta motivasyonumu yüksek tutup aile konusunu aşmam gerek ki bir şekilde onu aşacağım, fikrin ve önerin için çok teşekkür ederim umarım senin içinde güzel ve başarılı bir yıl olur
Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Her şeyin oluru vardır. Öyle ya da böyle o başarı senin olacak. Geç olsun güç olmasın, sağlam bir hayalle motivasyonu elinden bırakmazsan senden güçlüsü olmaz. Güne başlamak için sebeplerin olsun yeter.
Benim de teselli şeklim böyle. 👍🏼 Güzel dilekler için teşekkürler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ben de mezuna bırakacağım. planlarımı vs de yaptım aynı şekilde. Sen de o kadar olan yapmışsın, ayarlamışsın. Gerçekten 2. kere bırakacağına değeceğini düşünüyorsan çevrene bakma. Onların eline bakacak da değilsin eğer kalırsan, anlaşılan. Zamanla kararına alışıp laf etmeye uğraşmazlar.
Yalnız ilk aylar psikolojini yüksek tutman gerekebilir, kendinde bu gücü ve motivasyonu buluyorsan -2. Sene deneyimin de olacak, bu çok iyi- hiçbir önemi kalmayacak gönlünden geçeni yap.
Motivasyonumu yüksek tutmaya çalışıyorum, fakat konu açılınca sanki benim fikrimin önemi yokmuş gibiler, dershaneye yazıldım diye itü tutturmami bekliyorlar, fakat öyle olmuyor bunu anlattığımda daha çok ortalık kızışıyor. Ne yapacağım bilmiyorum gerçekten daha onlara nasıl anlatabilirim. Ama mecbur seneye girmem gerek istediğim bölüm için
E aile baskısı, işte. Değiştirmek çok kolay değil. Boyun eğmek ya da alttan almaktan başka kaçış yolu yok. :(
Dertlerin zorluklarını, p psikolojik baskıyı anlamaları hiç mümkün değil. Konuşurken kolay gibi geliyor onlara. "Tek yapman gereken dizini kırıp çalışmak "
Sürekli konuşmayı denersen belki alışırlar diyeceğim ama itü tutturmanı istemek gibi idealist bir düşünce aşılabilir mi, inan o kısmı hiç bilmiyorum, benim ailem pek umursamaz davranıyor bu konuda. Kendime baskı yapan benim.
Fakat şöyle de bir gerçek var, bu sene olmazsa olmayacak. İstemediğin bir bölüm gelirse bir seneni oraya harcamak istemezsin.
Kendinle baş başa kalacaksın neticede. Bir sene daha çalışıp karşılığını alacaksın. Kulaklarını tıkamaktan başka ne çaren var ki?
Bir zamandan sonra mecburi onların da alşması, pes etmesi gerekir. Kendine odaklan sadece...
Çok teşekkür ederim sana, yazdıkların beni çok mutlu etti. Fikirlerin için de çok teşekkür ederim, ailemin baskısı benide zora soktu ama istemediğim bölümde 1 yılımı heba edemem, bu sene de dizimi kırıp güzel bir çalışma ile seneye daha mutlu gireceğim sınava ama ilk başta motivasyonumu yüksek tutup aile konusunu aşmam gerek ki bir şekilde onu aşacağım, fikrin ve önerin için çok teşekkür ederim umarım senin içinde güzel ve başarılı bir yıl olur
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Her şeyin oluru vardır. Öyle ya da böyle o başarı senin olacak. Geç olsun güç olmasın, sağlam bir hayalle motivasyonu elinden bırakmazsan senden güçlüsü olmaz. Güne başlamak için sebeplerin olsun yeter.
Benim de teselli şeklim böyle. 👍🏼
Güzel dilekler için teşekkürler.
Mezun olsan da bir şey değişmeycek Aslanım
Ne gibi anlamadım
İşsiz kalacan