Üni. Mezunuyum.. şu an 1.5yaşında bebeğim var. Ben kasiyerlik gibi işler yapmak istemiyorum Okuduğum bölümden iş bulamamamın sebebi genellikle erkek ya da tercrübeli falan arıyor olmaları. Şuanda ben zaten okuduğum bölümden iş de aramıyorum. Çünkü ilerleme , yükselme gibi ihtimallerim yok. Aslında 5 aylıkken bebeğim bir iş buldum ancak sonra bebeğim kolik bir bebek olduğundan ve anne sütünü ondan kesmek istemediğim için gitmedim o işe. şu an zaten iş arıyorum , tabiki de evli olmam çocuğumun olması da şuanda iş bulmamı zorlaştırıyor. Ancak eşim de çalışıyor , ailesi ile ortak gelir. Eve düzgün para girmiyor. Varsa yoksa ailesi.. Zaten bana karşı çocuğuna karşı ilgisiz. Ben zaten boşanmayı düşünecek kadar sıkıldım bunun saçmalamalarından.(Mevzu sadece çalıştırmak istemesi değil, tonla sorunumuz var) Ben bebeğim için boşanmıyorum. Yarın bir gün çocuğum "Annemle babam ayrı" cümlesini kurmasın diye , boynu bükülmesin ortamlarda diye şu an bu adama katlanıyorum. Evde krıılan bir vida ile bile ilgilenmeyen, eve sadece market alışverişi yapan başka hiçbir şeye yaramayan , eve gelince tv yi açıp hal hatır bile sormayan bir kişi. Ben çalışsam çocuğum için çalışacağım zwten evde onun eline muhtaç yaşamayı düşünmüyorum zaten. Ancak benim iş bulamamamla, okuduğum üni ile ( Bu arada kendi lise terk) , yabancı dil bilgim ile dahi alay ediyor ( İngilizcem iyi benim ve onun yabancı dili bile yok) Sürekli çalış, evde oturuyorsun bilmem ne diye baskı yapıyor. Ben anlamıyorum zaten bu adama zor katlanıyorum, kaç kez boşanmak için evi terkettim, hatta mahkemeye avukatlara başvurdum ama sonra geri çekmişken son zamanlarda bir de bu çalışma meselesi üzerinden benim canım oldığumu falan söylemesi beni artık çok yıprattı. Benim annem babam boşanmadı , ama çevremde ayrılan ailelerin çocuklarını görünce her şeye rağmen boşanmıyorummancak artık dayanamayacak durumdayım.. Ne yapmam lazım , nasıl bir yol izlemem lazım? Ha bu arada tekrar belirteyim bej zaten evde oturayım , çalışmayayım gibi bir insan deilim. Benim ailemde kadınlar hep çalışır, kendi ayakları üzerinde durmayı bilen insanlar. Ancak sırf çalışayım bu adama para getireyim diye iş görüşmesinde sarkıntılık yapan bir müdürün yanında işe mi başlamalıyım yani? ne zannediyor bu?
- 1 yıl
Bak bacım, annesi babası ayrı çocuklar sandığın gibi mutsuz yaşamıyor. Zaten senin çocuğun 1,5 yaşındaymış küçüklükten alışacak ayrı yaşamaya. Ben ve yakın çevremdekilerinin hepsi keşke annemle babam boşansa diyoruz çünkü sürekli kavgayla geçen bir omürdense bu daha iyi geliyor. Hayatınıza karışmıyorum ama sadece tavsiye veriyorum bence bu adamdan boşanın çocuğunuzuda alın gül gibi geçinin ikiniz özgürce sinir hastası olmadan. Eminimki çok yetenekli topluma faydalı bir çocuk yetiştireceksinizdir sizde o gücü gördüm ben. Çocuğunuza büyüdükçe 'babanla ayrı olmamız birlikte olmamızdan çok daha iyi hem bu çok doğal bir durum' gibisinden açıklayabilirsiniz. Çocuk ikinizlede birlikte vakit geçirmek isterse bunuda planliyabilirsiniz sirf mutlu olsun diye birlikte nadirde olsa aktiviteler yaparsiniz yemeğe cikarsiniz falan. Bence ayrılın kendiniz çalışın sonra belki bitirdiğiniz bölümle ilgili bir işte bulursunuz kim bilir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bir tane hayatin var bu kadar mutsuz oldugun ilgiden yoksun bir adamla gecirmeli misin sence? Sana bu sekilde yapan kisi ilerde cocuguna da yapacak aynisini kavgalar cikacak ve belki ilgisiz buyuyecek cocuk veya yeterli motiveyi alamayacak babasindan yönelecegi isler konusunda da. Evliliginizin icini bilmiyorum ve tabiki çok zor bir yuvanin yikilmasi ama iyi dusun karar ver derim, eminim sevgisiz sagliksiz bir ortamda buyumesinden iyidir ayrilmaniz. Bunu surekli kavgali ortamda buyuyen bir cocuk oldugum icin soyluyorum, buyuyunca asla ayrilmalarina izin vermedim onlari birarada tuttum ama bu bana da zarar verdi. Cocugun buyuyunca hic ayrilamazsin. Hem belki kendine yeni bir aile kurarsin hala gencsin anladigim kadariyla
22 Yorumla- Soran1 yıl
Gencim ama bu evlilikten sonra asla evlenmem... Biraz kendi ayaklarım üzerinde durabilsem boşancam zaten..
Abla bu lise terk seningibi yabancı dil bilen bir üniversiteliyle mi dalga geçiyor. Ben sana söyleyeyim sen öyle ya da böyle bir işe girip ayaklarının üstünde dur. Bu müsveddeyide boşa çünkü bu adamdan zaten ne sana ne çocuğa hayır gellmeeezz. İlerde babası var ama neye yarıyor olucak yapma etme güzel insan. Sen okuduğum kadarıyla baya güçlü ve akıllı bir kadınsın işe gir bu herifi çöpe at.
10 Yorumla- 1 yıl
kendisini sana yakıştırmıyor bunun ezikliğini yaşıyor o yüzden dalga geçiyor :// umarım iyi bir iş bulabilirsin en yakın zamanda
10 Yorumla - 1 yıl
sen mutluyan cocugunda mutlu olur mutsuz bır otamda buyuyen cocuk saglıklı olmaz esın tam bır odun ınsan karısına destek olmalı hem manevı hem maddı. bence duzgun bır ıs bulunca sepeteo herıfı bosan hayat gecmez oyle
02 Yorumla- Soran1 yıl
Öyle planlıyorum.. Ailem boşanmama karşı değil ancak bebekle dönmek hoş olmayabilir.. Çalışıp biraz birikim yapıp boşayacağım
- 1 yıl
en mantıklısı
- 1 yıl
Bebeğim var yazısından sonrasını okumadım. Bebeği olan bir kadına bunlar söylenmez
00 Yorumla - 1 yıl
Kanki çalış işte ne güzel bu alaya alınacak bir şey değil en nihayetinde
00 Yorumla - 1 yıl
o adamla bir ömür geçmez çocuğun daha küçük çabuk unutur eminimki daha mutlu olur.
00 Yorumla - 1 yıl
İnşallah sana aşık olan ve değer veren biri ile karşılaşırsın da onunla evlenirsin. Çocuğunda babasız kalmaz.
00 Yorumla - 1 yıl
saygisiz desetek olmasi gerekiyor ya
00 Yorumla - 1 yıl
kpss çalış
11 Yorumla- Soran1 yıl
Kpss de kendi bölümüö 2 alım yaptı gecen yıl. Başka bölümlerde ise en basiti bile artıl büro mezunu şartı koymuş.. Ben her şeyi araştırıyorum emin olun..
- 1 yıl
Sende git calis ya da biraz bekle iş bul calis
02 Yorumla- Soran1 yıl
Arıyorum zaten. Bu hafta sadece 4 yerle görüştüm hatta bşrazdan yinr gideceğim. Ama ben kendi isteğimle çalışacağım. Onun bu doğrultuda baskı yapıyot olması ve üstüne işe kabul edilmememi de ger. zekalılık olarak söylemesi vs nefrett ettirdi kendinden. Benim altınlarımı alıp , ev alcaz diye kamdırıp ablasının üzerine tapulu ev almış bir pislik
- 1 yıl
İyi işte bugunkunu kabul et yoluna bak
Detaylı bilgi