- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ay konuyu nerelere çekmişler hemen..
Bence eşiniz etrafa karşı sizi çalıştırmak istemiyor ve erkeklerin yoğun olduğu bir bölümde o ildeyken çalışmanızı
kaldıramayacak eğer üzerine giderseniz kesinlikle kavga tartışma kaçınmasız gibi duruyor. Bence kötü bir neyeti yook büyük ihtimalle kadınının çalışması o ortamda erkeklik gururunu inciltecek kendisini yetersiz görecek veya göreceklerini düşünceleri için istemiyor gibi. Birde yaşanılan yerde eskiden kalma kadınlar çalışmaz bakış açısı etkisini sürdürüyorsa izin vermiyor. Elalemin laflarindan konuşmasndan çekiniyor gibi. Ama söyledğim gibi adamın kötü bir niyeti yoook.. öyle herkesin söylediği gbii çalısmanizı kısıtlayıp özgürlügünüzü elinizden almyı düşündüğünü düsünmuyorum öyle olsa başka ilde de çalışmanızı onaylamazdı. Elbette ki o kadar emeği evde oturmak için vermediniz ama evlenmeden önce bu konuyu net şekilde konuşmanız gerekiyordu.. Eşinizin maaşı ödemelerinize ve harcamalarıniza yetiyorsa sizde bunu sorun etmeyin sabredin.
Bence evliliğinizin ilk yıllarını değerlendirin bir süre evde kendinize vakit ayırın hobilerinize yönelinnn. O kadar emeği evde yemek yapmak için mi verdin diyenler "sanki okuyan evli kadınlar evde yemek yapmıyormuş" gibi konuşuyorlar..
Bence eşinize karşı anlayışlı olun, zaten kolay bir yuva kurmamişsınız engellere rağmen bir hayat kurmuşsunuz sizi birakmamış sevmese ailenizin diretmesine karşılık ayrılmayı düşünebilirdi..20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Bazı erkekler "yobaz" bir düşünce yapısında olup " kadın çalışmaz, evinde oturur" gibi bir düşünceye sahip oluyorlar, bazılarıysa bu koşullarda çalışamazsın demiş ya hani ben çalışıyorum durumumuz iyi çalışmana gerek yok diyerek eşini düşündüğü için çalışmasını istemeyebiliyor. Eşini en iyi sen tanıyabilirsin eğer ilk dediğim düşünce yapısındaysa geçmiş olsun ama eğer senin iyiliğin için bunu diyorsa ona düzgün bir şekilde çalışmak istediğini anlat ve anlaşın. Aynı durumda olsaydım kesinlikle çalışırdım, düzgün bir şekilde konuştuktan sonra hâlâ bana " çalışamazsın" gibi bir tavırda bulunuyorsa da ayrılırdım. Gerçi ben kadının kendi ayakları üzerinde durmadan evlenmemesi gerektiği taraftarıyım ama senin için dediğin gibi o kadar emeği evde oturmak için vermedin ve tekrar dediğin gibi iş hayatı sadece para kazanmaktan ibaret değil her şekilde geliştirir insanı.
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Ben endüstri mühendisiyim ve mühendislikte genellikle erkekler hakim sektöre. Burası İstanbul değil bu şartlarda çalışamazsın dedi çalışmayacaksın demedi. Mardinde çalışanlarının genelinin erkek olduğu bir sektörde çalışmamı istemiyor ancak istanbula bir daha ne zaman döneriz bilmiyorum. Durum karışık yani, yargılamak ve beni yerden yere vurmak yerine durumu değerlendirip gerçekten işe yarar bir yorum yaptığın için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Evet bu konuda eşinin seni düşünmesini anlayıp ona da hak veriyorum ve senin çalışmak istemeni anlayıp aynı şekilde sana da hak veriyorum. Size kalmış artık umarım orta yolu bulursunuz, rica ederim mutlulukla kalın ^^
Bir kadının çalışmasının temelinde illaki para olmak zorunda değil. Bir yerde çalışmak bireye kişisel özgürlüğünü de veriyor ve eşinin yaptığı şey tam olarak bu; 'Kişisel özgürlüğe saygı göstermemek.'
Aile kısmının tamamen göz ardı ederek konuşuyorum, eşinle konuşmalı ve kendine göre bir iş bulmalısın. Daha evliliğiniz 7. ayında yaşanan bu olay ileride daha da büyük pişmanlık yaşamana sebep olabilir. Ayrıca sadece iş için değil, şu an ailevi durumunun ne olduğunu bilmiyorum. Onlarla da aranı düzeltmeni öneririm. Sonuçta senin yeni bir yuvaya sahip olsan bile onlar senin her zaman ailen olacak kalacaktır.00 Yorumla
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Güncellemeye karşılık olarak ben şunları söylemek istiyorum. Nasıl siz sevginiz, aşkınız için ailenizi karşınıza alıp onunla evlendiyseniz ; onun da ailesini, çevresini yaşadığı şehrin ortamlarını göze alıp size çalışmanız için izin vermesi gerekiyor. Evet, mühendislerin çalışma alanı genel olarak erkeğin çok olduğu yerler. Evlenirken bunu bilip eğlendi değil mi?
Eğer öyleyse bu tarz şeyler söylemesi sinir bozucu.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
Öncelikle seni o yaşa kadar getiren bir anne baba var. Seni okutmuşlar. Senin meslek sahibi olmanı görmek isterlerdi. Ama sen seçimini yapmışsın o kısmı beni ilgilendirmez. Kadınlar da erkekler gibi emek veriyor, çalışıyor, sınavlara hazırlanıyor, zorlukla okuyor, uykusuz gecelerimiz oluyor. Çalışmak istemek en doğal hakkın. Bunu eşinle konuşmalısın.
40 YorumlaÖncelıkle allah mesut etsın. Fakat bunu evlenmeden önce netlestırmenız gereklı ıdı. Yanı mantıken okuyup emek verıp zaman verıp sonra evınde oturup koca beklemek cok mantıklı gelmıyor. Yanı bu sekılde ısteyenler ozaman hıc okumadan koca beklemelı. Kadının kendı özgurlugu onemlı ancak sen malesef kıtabı sondan okumaya başlamıssın ilk basta netlestırmen gereken şeylerı es gecmıssın. Yınede esınle konusup orta yolda bulusmanız gereklı malaesef bölgelere gore algı ve bakıs açıları degısık olabılıyor. Ancak mardın cok genıs yelpazelı bır kulture sahıp yanı kendıne göre bırseyler yapabılırsın bence
00 YorumlaYazılan görüşlerin her birinin haklı tarafı var aslında ama ben olaya başka bir boyuttan bakmak istiyorum. İzmirden mardine olan yolculuğunda zorlanacağın ilk şey o yerin ortamı, kendinde belirtmişsin zaten. Bambaşka yerler diyebiliriz. Sen şu an alıştığını düşünüyorsun ama daha çok başındasın. Herhangi bir işe girip ya da kendini oyalayacak herhangi özgür bir aktivite bulamazsan yavaş yavaş eşine sarmaya başlayacaksın. Suçlamalara kadar gidecek, her ne kadar eşin sana mantıklı açıklamalar sunsa da sen girdiğin bunalımdan dolayı algılayamayacaksın. Çalışırsın çalışmazsın tamamen senin kararın, (eşinin bu durumu sana nasıl açıkladığı da önem arz ediyor) ama eğer çalışmazsan kendine bir uğraş bulmalısın.
00 Yorumlasiz bir kabul ile yola başlamışsınız... kendi ailenizi hiçe saymak zaten en büyük hatanızdı... şimdi onlarda yanınızda olmaz , kendin seçtin o hayatı derler... haklı lar da... El oğlu ne derse eywallah durumunda kalıcaksınız.. daha bitmedi abartır ve Allahsıza da denk geldiyeseniz döver söver.. istediğiniz kadar okuyun... siz kendinizi yalnızlaştırmışsınız... arkasızlaştırmışsınız.. kim dur diyebilir ki.. işiniz kolay değil...
20 Yorumla- +1 yıl
Kadının çalışması demek sadece ev ekonomisine katkı demek değildir, kadının konuşma özgürlüğü de demektir, kendi ayaklarının üzerinde durabilmesidir, kendi kararlarını kendisinin verebilmesi demektir.
Ben çalış derim, eşin ne derse desin.70 Yorumla Kesinlikle böyle düşünmekte haklısın bunun kararı eşine ait değil sana ait kimse bir kadını zorla eve mahkum edemez çekeceğin sıkıntıları düşünüyorum ve senin adına üzülüyorum anlattığın durum çok zor bir izmirli olarak İstanbul'da okuyup farklı bir ortama gitmek kolay değil umarım mutlu olursun
10 Yorumla- +1 yıl
Tatlim calismana karsiysa ondan ayril ve meslegine odaklan 😇 su an icin bir sikintisi olmaz bu durumun aranizda ama sen 40 li yaslarina gelip kaportan coktugunde aldatilma durumunda ya da herhangi baska bir kotu durumla karsi karsiya kaldiginda, o yastan sonra ne is bulup ayaklarinin uatunde durma imkanin olur ne de akrabalarinin sana deatek olmasini bekleyebilirsin cunku olmazlar 😈 rurklerin dedigi gibi insan eti agirdir 🥰
01 Yorumla- +1 yıl
Boş konusmussun
Üslubundan ne kadar kaliteli bir insan olduğun kadar anlaşılıyor ki. Allah kalbine göre versin inşallah 💜
Yani eşin ve zaten maddi durumunuz da gayet iyiymiş ŞİMDİLİK göz yumulabilir. Ama hayatınızın sonuna kadar mardinde yaşayacak haliniz yok? O zamana kadar hobi edinmelisin resim olabilir veya herhangi bir şey nelere ilgi duyduğuna göre değişiklik gösterebilir. Naçizane benim fikrim. Umarım her şey senin için çok güzel olur...00 Yorumlabak maddi durumunuz çok çok iyiyse ve gerçekten biraz arkanı yaslayıp dinlenme fırsatın varsa tamam istisna olsun ama senin de katkın olsun istiyorsan buna nasıl karışabiliyor anlamış değilim. sen gel liseyi bitir bide üzerine üni kazanıp bitir adamın teki izin vermiyorum desin. ne ala?
00 Yorumlaikna etmeye çalış, olmuyorsa çekip gidebilirsin.
çocuk oyuncağı mı diyenler olmuş, sen de onun istediği gibi yönlendireceği bir oyuncak değilsin. o olmadığında ne yapacaksın, o kadar anlamsız ki eşinden ve aranızdaki ilişkiden ayrı bir bireysin, her zaman seni koruyup gözetemez veya istedigi uygun koşulları yaratamaz, karşısında himaye altına alınması gereken zayıf bir kadın görmekten rahatsız olmayan bir erkekle kendini alçatırsın ancak.00 Yorumla- +1 yıl
Sonra bana neden kürtle evlenmeye karşısın diyorlar buyur hazır örneği karşımda. Abla ailene nasıl hayır demeyi bilip kendi yolunu çizdiysen gene aynı şekilde çiz. Eşin parasal yönden iyi bir adam olabilir ama ilerde seni aldatmayacağı, şiddet uygulamayacağı anlamına gelmez. O zaman işte boşanma davası açmak için cebinde 5 kr para olmayınca kötü hallere düşmeni istemiyorum bu benim tüm kadınlara tavsiyemdir sadece kendi ayaklarınız üzerinde durun.
00 Yorumla - +1 yıl
Çalışmadığın süre zarfında çocuk yap ve büyüt aradan çıksın onlar okul çağına gelene kadar çalışma imkanın olur daha sonra rahat çalışırsın bakıcıya vermek zorunda kalmadan büyürler okul çağından önce çocukların annelerine ihtiyaçları var zamanını iyi değerlendir
00 Yorumla eşin senin yerine karar veremez ha eğer böyle bir yetkisi varsa seninde olmalı.
sende o da diyebilmelisin çalışmanı istemiyorum otur evde diye.
sen onun kölesi veya eşyası değilsin senin beynin yok mu pardon da senin yerine düşünüp karar veriyor.00 Yorumla- +1 yıl
İzmir kızısın , İstanbul'da üniversite okumuşsun sonra mardinli biriyle ailenden habersiz evlenip mardinde yaşıyorsun ve yeni yeni şikayet etmeye başlıyorsun... sen boşuna okumuşsun sadece anne babana yazık vallahi. annen baban kimbilir ne şartlarda sen oku adam ol kimseye muhtaç olma diye didinmişlerdir yıllardır
38 Yorumla- Soran+1 yıl
Bir kadın olarak adam olmak değil insan olmak amacım bunu belirteyim öncelikle. :)) Ailem zamanında kararıma saygı duymuş olsalardı böyle olmazdı. Eşime bu cesareti veren ailemin beni ciddiye almaması belki de.
- +1 yıl
senin yaşamın ve seçimlerin hep uç noktası. ailen onay vermemesinin sebebini çok iyi anlıyorum bence ailen yüzde yüz haklıdırlar. amacım doğu insanını kötülemek değil ama senin yaşamın ve mardindeki yaşam kültür insan ilişkileri çok çok farklı şeyler.
- +1 yıl
abez bir örnek verecem. bir rus kadınının bir arapla evlenip arabistana suriyeye yerleştiğini düşün. ve o rus kadının sonra arabistandaki hayatla uyum sağlayamadığını düşün. eşin çalışmanı istese bile eşinin çevresi ailesi istemez. yani demek istediğim herkes seçimlerinin sonuçlarına katlanır
- Soran+1 yıl
Eşim bana hiç çalışmayacaksın demedi bu şartlarda çalışamazsın dedi İstanbul'da veya başka bir şehirde yaşıyor olsak çalışacağım ama mardin olmaz
- +1 yıl
elbette eşin öyle diyecek ne beklyordun ki? mardinde eşi çalışan erkeğe oranın örf adetleri gelenekleri gereği iyi gözle bakılmaz. eşin de bunu bildiği için seni çalıştırmaz. ama birgün batıya taşınırsak çalışırsın diye de oyalar seni tahminim. birgün ille de çalışacam ben diye diretirsen o zaman görürsün ve anlarsın ailenin neden karşı çıktığını.. umarım sonrasını bizler gazetelerde televizyonlar kadına şiddet haberlerinde okumayız.
- +1 yıl
akrep nehirde karşıya geçmek için kaplumbağaya sorar beni karşıya geçirir misin diye.. kaplumbağa olmaz çünkü sen beni sokarsan ben ölürüm der. akrep ise ben seni sokarsam ben de boğularak ölürüm delimiyim seni sokayım nehirin ortasında der. kaplumbağayı ikna eder çıkar sırtına ve kaplumbağa başlar yüzmeye. nehrin ortasında akrep dayanamaz kaplumbağayı sokar. kaplumbağa hani söz vermiştin beni sokmayacaktın diye sorar. akrep ise ne yapayım can çıkar huy çıkmaz. huyum tabiatım bu der ve ikiside ölür...
- +1 yıl
@emrayr :)
- +1 yıl
aileni hice sayarak zaten kurguyu baslatmissin bunlar iyi gunlerin :)
60 Yorumla - +1 yıl
Bence eşin kadar sen de hatalısın. Neden kabul ettin? Ya da eşin senden bunu isteme cesaretini nerden buldu... Ben olsam çok ciddi ve kararlı bir şekilde konuşurdum aynı buraya yazdıklarını onun yüzüne de söylerdim
00 Yorumla - +1 yıl
Bak konuş bak dingil de ben onca sene sana yemek yapmak icin okumadım bırak beni bırakkkkkğğğ diye bağır
30 Yorumla - +1 yıl
Eğer evi tek başına geçindirecek gücü kendisinde görüyorsa bırak çalışma. Ama yarın bir gün gelip derse hanım sende bir iş bul yetişemiyorum, hayat müşterektir ayakları yaparsa ona de ki '' Geçti canım o işler.. Bana en başta çalışma dedin'' Diyerek konuyu kapat.. Büyük lokma ye ama büyük konuşma demişler.. Keyfbilir..
10 Yorumla Buranın İstanbul olmadığı ne amke kusura bakma da eşin biraz kas kafalı olabilir mi? İsteyen istediğini yapmakta özgür, sen bunca yıl evde kocana yemek yapmak için emek vermedin.
17 Yorumla- +1 yıl
Sonrasında ise evdeki eşlerini birer hizmetçiden farksız görerek onlardan sıkılır, çalışan, başarılı ve kariyer sahibi kadınlara göz dikerler.:)
20 Yorumla - +1 yıl
Çalışmak istediğin yer mardin! ve eşin bir mardinli olarak burada çalışman uygun değil diyorsa vardır bir bildiği sonuçta mardinli olan o. Bence soru başlığı eşim çalıştırmak istemiyor değil mardinde çalışamıyorum ne yapmalıyım olmalıydı, herşeyi üzerine yanlış anlayıp da lafı başka yerlere de çekme sana tavsiyem
00 Yorumla - +1 yıl
Büyük konuşmak istemiyorum fakat aile bu konularda hep hakşı çıkıyo. Bende 3 seneye yakın birini sevdim fakat babamın içine sinmedi razı gelmedi iyikdie gelmemiş ve babamı dinlemişim. Çünkü oda çalıştırmicaktı ve üstelil tüm sülalesi ile aynı evde yaşamak zorunda kalcaktım. Hiç bir anne baba evladının mutauz olmasını istemez. Eşin köprüyü geçene kadar demiş resmen. Biraz baskı kur ve çalışmak istediğini söyle.
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 441 cevap paylaştı. İlla Mardin olmak zorunda mı peki daha potansiyelli şehirler Bursa Kocaeli ya da potansiyelli şehirler yerleşme şansınız varsa oraları düşünebilirsiniz. Hem siz de çalışabilirsiniz belki o zaman
00 YorumlaBelki de en başta aileni dinlenmem gerekebilirdi. İkinizin arasındaki ilişkiyi bilmiyorum ya sen eşini ikna edersin ya da o seni ama her ne olursa benim için fazla itici bir tavır olurdu bu
00 Yorumlabu durum eşinin anlayışsız olduğunu göstermez ailesi yuzunden bu şekilde davrandığını soyluyor zaten şehir değiştirmek için ısrar et
10 YorumlaEşini ikna etmeye çalış. Ayrıl diyene de kulak asma. Ne bu çocuk oyuncağı mi?
20 Yorumla- +1 yıl
Istemiyorsa çalışma yazarken bile eşim diyorsun senin diğer parçan yani birleştiniz çalışma yani ihtiyacınız yoksa niye dürtüyorsun?
00 Yorumla Oooo bunlari evlenmeden once halletmeniz gerekmiyor muydu... bu dediklerinden kac dizi cekildi sen birini bile izlemedin mi
00 YorumlaBence böyle erkekler anlamıyorum calimsaya giden kadın opluk mu yapıyor sanki 🤔 eşinin çalıştığı yerde kız yok mu onlara başka gözle mi bakıyormuş
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Benimde sevgilim mardinli ve doktor bende öğretmenim o da evlendikten sonra çalışmama gerek olmadığını söylüyor ve kısıtlayıcı birisi. Mardinli birisiyle evli olmanın zor olacağını düşünüyorum çok kararsızım açıkçası :(
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ben İstanbul'da yaşadığım halde doğma büyüme... buralı insana kolay kolay evet diyemem sen kalkmış birde Mardin'e yerleşmişsin büyük cesaret valla.
Yalnız çok ileri gitme, Doğunun erkekleri sert olur. Maalesef...01 Yorumla - +1 yıl
Bence yol yakınken ayrılmalısın ileride daha büyük sıkıntılar çıkacak kısıtlanmaya müsaade etme kim tarafından olursa olsun
00 Yorumla Mardin de yaşamaya karar vermek büyük cesaret tebrik ederim. Çok istiyosan bir şekilde ikna edersin bence.
00 Yorumla- +1 yıl
Sonuçta aileni dinlememişsin kaçmışsın. Yapman gereken sabretmek esin şiddet uygulamıyorsa sadece izin vermiyo di-ye kötüyü düşünme
00 Yorumla - +1 yıl
Orta yolu bulabilirsin evinde oturup net üzerinden satış yapabilirsin hem eşini kırmamış olursun hemde kendine uğraş edinmiş olursun
00 Yorumla - +1 yıl
Ne olursa olsun bir erkek için iş hayatınızdan vazgeçmeyin.
10 Yorumla Senin kararlarına saygı duymayan biriyle çok zor. Otoriter olmak istiyor
10 Yorumla- +1 yıl
Her üniversite mezunu çalışmak zorunda değil. Bu gibi şeylerden şikayet edeceğini bile bile evlenmen de pek bir abes...
10 Yorumla - +1 yıl
hayaller iş kadını gerçekler akşam yemekte ne var karıcım 😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣
10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı. Mesleğin ne. Mardin yobaz yer değil ki. İzin vermesi gerekir
08 Yorumla- Soran+1 yıl
Endüstri mühendisiyim, mühendislikte genelde pek kadın olmaz biliyorsundur
Tum kadinlara calismalarini tavsiye ederim. Ya eger bisanirsan ve ya olurse kocan napican diyorum herkese. Tabii ki calisip kendi ayaklari uzerinde durmali kadinlar
10 Yorumla- +1 yıl
Üzüldüm o kadar emek vermişsin ama umarım herşey istediğin gibi olur🙂
00 Yorumla - +1 yıl
Çalışmak istiyor isen eğer çalışmalısın bence nerde kaldı eşitlik ve özgürlük o zaman.
00 Yorumla - +1 yıl
Kesinlikle dinleme onu. Çalış kendi paranı kendin kazan
00 Yorumla - +1 yıl
Yobaz koca seviyorsun. Ne diyebilirim ki, mutlu olun işte.
00 Yorumla - +1 yıl
İyide insan bunu flort ve nisanlilik doneminde konusmaz mi?
00 Yorumla - +1 yıl
Buna o karışamaz o kadar okumuşsun adamın biri gelip sana okuyamazsın diyor. Git çalış
00 Yorumla - +1 yıl
Çok üzüldüm. Ama seçimlerine katlanacaksin ya da eşinle yolları ayıracaksın.
00 Yorumla O zaman taşının, niye mardin olmak zorunda mı sanki. Senin için bunu yapamaz mı? Sen onun için aileni karşına alıp neler yapmışsın.
00 Yorumla- +1 yıl
Köle misin olm git çalış, kendi kararlarını kendin ver
00 Yorumla - +1 yıl
Sen o kadar sene oku adamın bırı gelsın hayatını altüst etsın valla pes
00 Yorumla - +1 yıl
Bu süreci atlatana da kadar calismayabilirsin sonrası Allah kerim
00 Yorumla - +1 yıl
-maşıyetyorsa çalışma ikna etmek için san akalmış birşey
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Meslegin zaten var. Bu iyi bir sey. Ama illa calisman gerekmez. Evinin hanimi ol, oyle daha mutlu olursunuz. Tabi sana guzel bakarsa.
10 Yorumla - +1 yıl
Esin sadece bunu da kisitlamaz tahminimce. Saygi duyan bir insanlar evlenseydin sen de. Simdi milletin eline bakacaksin.
00 Yorumla - +1 yıl
Canım benim ah şu kadınların derdi hiç bitmez seni anlıyorum lütfen o kişi kocanda olsa eyvallah etme boyun egme yoksa tepene çıkarlar eşine uygun bir dille anlatmayı dene olmuyorsa da ailenle falan konuş ama lütfen boyun egme tamam deme
00 Yorumla Sanırım orda kafa dengi bir arkadaşın yok evde sıkılıyorsun o yüzden istiyosun bunun için şehir değiştirmen lazım orda eşinin ailesi haricinde başka kimseyle yakınlığın olmaz onlarda seni anlayan senle aynı düşünen insanlar değiller sanırım
00 Yorumlabir izmirli olarak Mardinli birisiyle evlenmeden önce düşünecektin şimdi değil :D
112 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Bence senin kafan 300 yol geride sevginin yaşadığı şehirle ne alakası var
- +1 yıl
Senin kafa yapın değişk keşke geliştirsen biraz kendini çöm sevdiğin biri Karslı ve Trabzonlu da olabilir yani Trabzon da çok yağmur yağar diye oradaki insanları sevmeyelim mi senin aynen bu mantık sevgi oraya buraya bakmaz
- +1 yıl
Valla ben orda yaşamıyorum ama ülkemin tüm insanlarını da çok seviyorum ülkemin her karış toprağını da çok severim
- +1 yıl
Neyse allah mutluluk versin diyelim kötü yorum yapıp kardeşimizin aklını bulandırmayalım
- +1 yıl
Ortam koşulundan dolayı istemiyor olabilir. Eşinin ne düşündüğünü bilemem ama insan karısını da üzecek bir kararı vermez diye düşünüyorum.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
İşte böyleleriyle evlenmemek gerekiyor.
Ne demek izin vermiyor ya?
İnsan değil bunlar10 Yorumla - Devamını Gör (77)
Detaylı bilgi