Üniversite mezunuyum ama eşim çalışmamı istemiyor. Ne yapmalıyım?

İstanbul'da üniversite okuyup oraya yerleştim. Eşimle de orda tanıştık. Ailem tüm ısrarlarıma rağmen ikna olmayınca yüreğimin götürdüğü yere gittim. Gizlice evlendik ve onun memleketine yerleştik. 7 aydır mardinde yaşıyoruz. Istanbuldan buraya yerleşmek, bir izmirli olarak buraya ayak uydurmaya çalışmak çok zor oldu ama alıştım. Sosyal hayatımın ve alışma sürecimin tamamen düzelmesi için işe girmeye karar verdiğimseyse şok yaşadım. Eşim buranın İstanbul olmadığını ve bu koşullarda çalışamayacağımı söyledi. Evimizi eşimin geliriyle rahatlıkla geçindiriyoruz maddi bir sorunumuz yok ancak ben onca emeği ev hanımı olmak için mi verdim? İstanbula uzun bir süre daha gitmeyiz. Ne yapacağım ne tavsiye ediyorsunuz? Sadece para için çalışmak istemiyorumki ben.
Güncellemeler
+1 yıl
İçinizde beni biraz olsun anlayanlar da oldu hiç empati yapmadan yerden yere vuranlar da. İlk olarak belirteyim ailem benim kararıma saygı duymuş olsa ben bu yolla evlenmek zorunda kalmazdım. Kendi ailem benim kararlarıma saygı duymazken elin oğlundan bu saygıyı beklemek gülünç. Eşim bana hiç çalışma demedi mardinde çalışamazsın dedi ailesinden hiçbir kadın çalışmıyor ve ben mühendisim geneli erkek olan bir sektörde mardinde çalışmamı istemedi İstanbul'da yaşıyor olsaydık problem olmayacaktı.
Üniversite mezunuyum ama eşim çalışmamı istemiyor. Ne yapmalıyım?