hiçbir insanın çalışma zorunluluğu yok ama bizim toplumda çalışma sadece bize kitleniyor, üstüne üstlük bir adamın eşi çalışıyor ise adam yerine konulmuyor. Tam bir cehalet örneğiyiz bu konuda
Kadın isterse çalışır o ayrı mesele. Ama evin tüm bakımını erkeğin üstüne yıkmayı doğru bulmuyorum. Ayrıca evlilik veya birliktelik dediğimiz müessese sadece ekonomik anlayışlar üzerine kuruluyorsa o birliktelikten zaten hayır gelmez. İki kişinin bir araya geldiğinde yaptığı ve paylaştığı şeyler ilişkinin de geleceği hakkında sinyaller verir. Bence gelecekten ziyade bulunulan anda neler yapılabildiği en önemli kriter olmalıdır.
Pislik lanet olası köpek. Nefret edilesi bir varlikmis Allah kurtardı seni çok şükür. Üzüleceksin haklı olarak ama baksana biter bitmez sana dediği bu iğrenç laflara. Kalitesiz pislik
Sen kendinin kötü olduğunu mu düşünüyorsun peki? Neden değersiz biri için kendi canına kıyasın. Bundan sonra hayatına öyle güzel devam et ki, öyle güçlü ol ki ağzı açık kalsın kalitesiz varlığın
Bence her kadın çalışmalı kocasının eline bakmamali çünkü ilerde bir sorun olunca erkeğe ezilir ama kendi parası olunca kendi ayakları üstünde durunca durum daha farklı
Kimse çalışmak zorunda değil. Evliysen ya da sevgiliysen eşinle/sevgilinle konuşursun sen de istiyorsan ve eve daha fazla para akışı gerekiyorsa çalışırsınız.
İşte değilsiniz diyorum kendi ayaklarınız üzerinde de durabilirsiniz kadınım diyip işin içinden çıkmaya çalışmayın kendi konumunuzu yükseltmek yerine alçaltmayın.
@zPSiCoPaTa ben evlenirsem eşime ev işlerinde yardımcı olurum zaten dinde tüm ev işlerini karıya yık demiyor, ya da tek erkek çalışacak demiyor din. Kafanıza göre yorumlamayın dini.
@zPSiCoPaTa Çok garip gerçekten savunduğun düşünceyi uygulamıyorsun bile, geçen senin fotoğraflarını görmüştüm sanırsam bir soruda açık seçik kıyafetlerle paylaşmıştın kendini. İslamda bu da uygun değil niye yapıyorsun bunu mesela? Sana ne diyeceksen de tartışmaya gerek yok o zaman ben haklı oluyorum bu durumda.
ne alaka olması gerekeni söylüyorum uyguluyorum demedim ona bakarsak erkekte yarım kollu giyemez ya da vücut hatlarını belli eden şeyler sende uygulamıyorsun
@zPSiCoPaTa biz en ufak şeye tahrik oluyoruz sizde öyle bir durum yok. tayt giyseniz misal tahrik ediyor bizi hangi kadın erkeğin kıyafetine tahrik olacak allah aşkına :) olayları kendi açından bakıp taraflı yorumda bulunuyorsun.
@zPSiCoPaTa dikkatini çeker ama beğenme anlamında, gömleğe tahrik olan ıslanan görmedim duymadım.
Attığın kaynakları okumuyorsun galiba bana atana kadar okusaydın, erkek ipek giyemez ve göbek deliği ile diz kapağı arası avretlerinin sınırıdır avretler örtünmelidir zaten bilindik şeyler.
@zPSiCoPaTa erkekler tahrik etmez erkeğe örtünmek sadece avret bölgesinden ibarettir bunun neyini anlamıyorsun? siz gibi değiliz, sizin kalçanız gözükmemeli, göğüsleriniz gözükmemeli, saçlarınız gözükmemeli, vajinanız gözükmemeli.
kadınlar erkekler gibi önüne gelene cinsel istek duymuyor ama aradaki fark bu ayrıca kız arkadaşlarım konuşurken söylüyor zaten ben sen gibi kafadan atmıyorum
@zPSiCoPaTa işte bak kendinde diyorsun "kadınlar erkekler gibi önüne gelene cinsel istek duymuyor" işte bizi ayıran şey bu, daha ne uzatıyorsun. biz ota b*ka tahrik oluyoruz sizde öyle bir şey yok.
@zPSiCoPaTa yazdığın şeyi okumuyorsun bile. abazanlık farklı istekli olmak farklı her erkek isteklidir. ben sana hakaret mi ediyorum ayrıca sen kimsin ya? defol git şuradan ağzımı bozdurma benim.
Evde birini besleyecek olsaydı gider öküz alırdı etinden sütünden faydalanırdı. Kimse işe yaramayan birini almak istemez. Adam haklı güzelce söylemişte sana bunda ne var.
mesele o degil ki mesele calısmak degıl gerekirse 2. iş bulup sen calısıcaksın ben yüksek memurum göze batarım demesi bu ılıskıden n cıkarım var demesi
Sizin yaptığınız ırkçılık deyil ama eşdeyer: ya insanları milletine göre ayır ya da dini inancına bak ayır tabiki ayni şey. Ben ateistim kafir deyilim araplarla düşmanlığım yok. Arap mısın sen?
ne alaka ya Müslümanlık bi Araplarda mı var Müslüman Çinli de var ayrıca arapların çoğu dinin gerektiği gibi davranmıyor Allah'a şirk koşuyor yani Müslümanlıktan çıkıyor
Bence kendi ayakları uzerinde durmak için bunu yapmak zorunda
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
kanka nisanlin belliki cimri onla evleniceksen sende calis bir zahmet bile bile evlenme calismicaksann seni boyle kabul etmiyosa ayril saka oldugunu sanmiyrm
Calismayayim gri esofmani cekip cay iceyim Cok harika
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şimdiden böyle şeyler düşünüp dile getiriyorsa bi gün bile bekleme at nişanı attttttt! Ömür boyu onun o aç gözünü doyuramazsın! ne yaparsan yap yetmez ona hep eksik görür seni!
Senle evlendiğinde zaten çalışmıyordun, o da bunu bilerek evlenmiş. Şimdi de başına kakması çok yanlış. Bu durumu enine boyuna konuşun, hallolmazsa ilişkiyi bitirip bitirmemek size kalmış.
Calisip calismamak konusu hayat musterek herseyi beraber yapmaktir. Herkes ayni zorlugu cekecek otesi berisi yok. Surekli para konusunda espiri yapmak eziklik cahilliktir. Yol yakinken ya kafayi degistirmeli yasa bu is bitmeli
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Böyle yüksek bir zeka geriliği olan (yüksek memur) vakadan çocuk sahibi olup gelecek nesillerin genetigi ile oynamaya devam mı edeceksin
bak bak kadin istedigi zaman calisir istedigi zaman calismaz. erkege gelince calis ama kadina karisma soz soyleme hakkin olmasin. mkq feministleri max 2 yil surer sizin evlilikler.
erkek para kazanmali kadin ise isterse calismali demis soruyu soran arkadas. bende dedimki madem tek erkegin gorevi para kazanmak kocan izin vermedigi surece calisamazsin senin istegine bakmaz bu iş. ha arkadas deseydiki kadinda erkekte para kazanmali o onun gorusu der gecerdim. ama hem tek erkege o sorumlulugu yukleyip hem istersem calisirim bana kalmis moduna giriyorsan iki yuzluluktur bu. anladin mi feminist kardes? aldi mi beynin? anladiysan bisi yazma. anlamadiysan engelle gec yine yazma.
Israrlı “esprilerden” nefret ederim. Öyle düşünüyosa da açık açık söylesin düşünmüyosa da açıkça komik bulmadığın halde aptal aptal konuşmasın. Bilemiyorum bana çok itici geldi
İstemiş evlenmiş, istedin evlendin. Bundan sonra zorunlu olarak çalış para kazan gibi bir kanun yok. Bu sadece toplum görüşü, zorunluluk değil. İstemedin boşanma seçeneğin var/ seçeneği var. Bekar olup zengin olan insanlar olduğu gibi evli olup fakir olan insanlar da var. İstek, eylem ilişkisi.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
96Cevap
hiçbir insanın çalışma zorunluluğu yok ama bizim toplumda çalışma sadece bize kitleniyor, üstüne üstlük bir adamın eşi çalışıyor ise adam yerine konulmuyor. Tam bir cehalet örneğiyiz bu konuda
Kadın isterse çalışır o ayrı mesele. Ama evin tüm bakımını erkeğin üstüne yıkmayı doğru bulmuyorum. Ayrıca evlilik veya birliktelik dediğimiz müessese sadece ekonomik anlayışlar üzerine kuruluyorsa o birliktelikten zaten hayır gelmez. İki kişinin bir araya geldiğinde yaptığı ve paylaştığı şeyler ilişkinin de geleceği hakkında sinyaller verir. Bence gelecekten ziyade bulunulan anda neler yapılabildiği en önemli kriter olmalıdır.
Kadın erkek herkes çalışmalı
Kendini geliştirmek için gayret etmeli
en iyi yerlere gelip en iyi miktarları kazanıp
ayakları üzerinde durmalı
Bir şey diyim mi kesinlikle bitir bu ilişkiyi yol yakınken. Çok büyük örnekler görüyorum çok pişman olacaksın.
bitirdim az önce bana bi baltaya sap olamamış zavallı sen kimsinde senden maddi beklentim olsun dedi xs
Bebek sizin ikinizin bebeği ya ne cikarindan bahsediyor. Bu adamın başta bu evliliğe bakışı çok yanlış.
Oh bitirdiğin iyi olmuş dediklerini de hiç ciddiye alma. Seni nerden vuracak maddiyattan vuracak böylelerinin tek yönü budur xaten
az once ayrıldım seni zavallı senden ne beklentım olsu senın kendıne hayrın yok dedi xs
kalbim cok kırık
Pislik lanet olası köpek. Nefret edilesi bir varlikmis Allah kurtardı seni çok şükür. Üzüleceksin haklı olarak ama baksana biter bitmez sana dediği bu iğrenç laflara. Kalitesiz pislik
bir de insallah karsına senin gibi kötü biri cıkar dedi beddua bile etti. iğrenyormus benden xs xs bu gece ilac alıp ölmezsem iyidir
Sen kendinin kötü olduğunu mu düşünüyorsun peki? Neden değersiz biri için kendi canına kıyasın. Bundan sonra hayatına öyle güzel devam et ki, öyle güçlü ol ki ağzı açık kalsın kalitesiz varlığın
tesekkür ederim düsüncelerinn icin yalnız kalsam iyi olacak xs iyi değilim
Allah yardımcın olsun iyi geceler
Kimsenin zorunda olduğu şeyleri söylemeye haddim yok ama çalışmak cinsiyete göre olan bir şey değil.
mesel calısmak değil ki nişanlımın tutumu
Bence her kadın çalışmalı kocasının eline bakmamali çünkü ilerde bir sorun olunca erkeğe ezilir ama kendi parası olunca kendi ayakları üstünde durunca durum daha farklı
Kimse çalışmak zorunda değil. Evliysen ya da sevgiliysen eşinle/sevgilinle konuşursun sen de istiyorsan ve eve daha fazla para akışı gerekiyorsa çalışırsınız.
Böyle demesi hoş değilde ne demek kadınım çalışmam? Ne yapacaksın pardon bacaklarını mı açacaksın sadece akşam kocan istediğinde?
sadece? kadın sadece bu mu bacaklarını erkege acan obje miyiz biz?
İşte değilsiniz diyorum kendi ayaklarınız üzerinde de durabilirsiniz kadınım diyip işin içinden çıkmaya çalışmayın kendi konumunuzu yükseltmek yerine alçaltmayın.
dinen çalışmak erkeğin görevi
o zaman siz evde oturup bulaşık çamaşır yıkayın yemek hazırlayın çocuğa bakın evi temizleyin
@zPSiCoPaTa ben evlenirsem eşime ev işlerinde yardımcı olurum zaten dinde tüm ev işlerini karıya yık demiyor, ya da tek erkek çalışacak demiyor din. Kafanıza göre yorumlamayın dini.
gayette öyle diyor
erkeğin işi dışarda diyor
@zPSiCoPaTa hangi ayet?
yaz İnternette hangi ayet gör
bu kadar hazırcı olmayın
@zPSiCoPaTa karşıt görüş savunmaya gelince sorun yok bir ayeti atmaya mı sorun 🙃
hani biliyordun ya ayeti de bilirsin belki dedim
@zPSiCoPaTa bu kadar ayet savunuyorsan eşinizi dövün diye buyuran nisa 34. üde savunuyor musun?
şartları var ve kötü insanların olduğunu da düşünürsek evet savunurum
@zPSiCoPaTa Çok garip gerçekten savunduğun düşünceyi uygulamıyorsun bile, geçen senin fotoğraflarını görmüştüm sanırsam bir soruda açık seçik kıyafetlerle paylaşmıştın kendini. İslamda bu da uygun değil niye yapıyorsun bunu mesela? Sana ne diyeceksen de tartışmaya gerek yok o zaman ben haklı oluyorum bu durumda.
ne alaka olması gerekeni söylüyorum uyguluyorum demedim ona bakarsak erkekte yarım kollu giyemez ya da vücut hatlarını belli eden şeyler sende uygulamıyorsun
@zPSiCoPaTa erkek yarım kollu giyemez nerede geçiyormuş pardon?
bi tek kadınlar için mi geçerli sanıyon
yazık
@zPSiCoPaTa islama göre erkek değil kadın tahrik edicidir, erkeğe örtün demiyor kadına örtün diyor çünkü erkeğin nefsi vardır kadının nefsi yoktur.
erkek içinde geçerli hem erkek tahrik edici olmasaydı cinsellik de olmazdı
külahıma anlat sen onu
@zPSiCoPaTa biz en ufak şeye tahrik oluyoruz sizde öyle bir durum yok. tayt giyseniz misal tahrik ediyor bizi hangi kadın erkeğin kıyafetine tahrik olacak allah aşkına :) olayları kendi açından bakıp taraflı yorumda bulunuyorsun.
sorularlaislamiyet.com/erkeklerin-giydigi-elbiseler-nasil-olmalidir-bol-giymek-sunnet-diye-duydum-ama-ben-bazen-dar
fetvameclisi.com/.../musluman-erkegin-kiyafeti-nasil-olmalidir
yoo gömlek mesela çoğu kızın dikkatini çeker
@zPSiCoPaTa dikkatini çeker ama beğenme anlamında, gömleğe tahrik olan ıslanan görmedim duymadım.
Attığın kaynakları okumuyorsun galiba bana atana kadar okusaydın, erkek ipek giyemez ve göbek deliği ile diz kapağı arası avretlerinin sınırıdır avretler örtünmelidir zaten bilindik şeyler.
ya hadi hadi uydurma erkeksin sen ne anlarsın
okudum zaten anlaşılan altına kadar inememişin
tek o yazmıyor
@zPSiCoPaTa erkekler tahrik etmez erkeğe örtünmek sadece avret bölgesinden ibarettir bunun neyini anlamıyorsun? siz gibi değiliz, sizin kalçanız gözükmemeli, göğüsleriniz gözükmemeli, saçlarınız gözükmemeli, vajinanız gözükmemeli.
gayette ediyor öyle olmasa erkeği tercih etmenin bir anlamı olmazdı
cinsellik tahrik olmadan yaşanmaz zaten
ha arap gibiysen evet tahrik edici değil
@zPSiCoPaTa kadınlar erkek gibi tahrik olmuyor diyorum, kadınlar isteksiz, asla cinsellik istemiyor demiyorum ki. laflarımı hep çarpıtıyorsun.
bende oluyor diyorum sen kız mısında kızların ne istediğini bilcen
@zPSiCoPaTa senin hormonların diğer kadınlardan fazla diye tüm kızları kendin gibi sanma arkadaşım. herkes senin gibi yanmıyor aşırı istekli değil.
kadınlar erkekler gibi önüne gelene cinsel istek duymuyor ama aradaki fark bu ayrıca kız arkadaşlarım konuşurken söylüyor zaten ben sen gibi kafadan atmıyorum
@zPSiCoPaTa işte bak kendinde diyorsun "kadınlar erkekler gibi önüne gelene cinsel istek duymuyor" işte bizi ayıran şey bu, daha ne uzatıyorsun. biz ota b*ka tahrik oluyoruz sizde öyle bir şey yok.
mal mısın anlaman mı zayıf
sonra erkeklere abaza diyince kendinizi savunmaya çalışmayın o zaman
@zPSiCoPaTa yazdığın şeyi okumuyorsun bile. abazanlık farklı istekli olmak farklı her erkek isteklidir. ben sana hakaret mi ediyorum ayrıca sen kimsin ya? defol git şuradan ağzımı bozdurma benim.
nesi farklı uydurma
çevir kazı yanmasın
Hayır zorunda değil. Tepkinde de sonuna kadar haklısın. Bu kadar ısrarla sürekli söylüyorsa şaka falan değildir o
Evde birini besleyecek olsaydı gider öküz alırdı etinden sütünden faydalanırdı. Kimse işe yaramayan birini almak istemez. Adam haklı güzelce söylemişte sana bunda ne var.
kadında kedi besler o zaman en azından koşulsuz ilgi sevgi verir nankörlük yapmaz
Tamam
@zPSiCoPaTa zaten kimse kimseyi koşulsuz sevmiyor. Anne ve baba kendi çocuğunu bile koşullu seviyor.
Her şakanın altında bir gerçek payı vardırda bu aynı zamanda saçmalıyor
komik değil ki espri yapıyorum demesi saçma ters tepki verince böyle diyor
Aynen senden birşeyler bekliyor
evlenmeden ayrılmak en iyisi
Bu düşünce de biri ile zor kendin bilirsin
Aynen ayrılmak en dogrusu evlenınce ne isteyecek Allah bılır cimri bayaa cok sal gitsn memur olmasa hadi neyse dermde
Kadında erkekte çalışması yıl olmuş kaç hala böylr şeyleri sorun gören çiftler görmrk şaşırtıyor açıkcası
Sadece erkek ailesine bakmak zorunda dediğine göre, erkek ve kadın eşitliğine inanmıyorsun demektir. Doğru mu?
Erkek aileye bakacak diye diye. Kadınları Evcil hayvan sınıfına koydunuz. Hakikaten neden çalışmak istemiyorsunuz?
Bir erkeğin eline bakicağına kendi paranı kazanman senin için daha iyi
mesele calısmak degıl ki tuba e gerekirse 2. iş bulup sen calısıcaksın ben yüksek memurum göze batarım demesi
Peki nişanlınla evlenmeyi düşünüyor musun?
yok ayrılcam eminim en basta soyleseydi zaman kaybı benım icin
Sizin en hayırlısı neyse o olsun her şey gönlünüzce olsun 🙏
Evet çalışmalı hem ekonomi hem de sosyalleşmek için
mesele o degil ki mesele calısmak degıl gerekirse 2. iş bulup sen calısıcaksın ben yüksek memurum göze batarım demesi bu ılıskıden n cıkarım var demesi
Ayrıl madem açık açık bencilliğin belirtmiş ilerisi daha kötü
ayrılcam bu aksam gitsin kendi gibi birini bulsun bana tuhafsın dedi insan nisanlısına bunu der mi ya
Yorumdakı kadınları anlamıyorum. Erkeklere çıkarcı diyor sanki kendileri deyil çıkarcı. Ayrıca evet her iki kişide çalışmalı.
sende de o zaman temizliği, yemeği, çocuk bakımını da hizmetçi bakıcı aşçı yapar dinen erkek evi geçindirmek zorunda
Erkek ya ateistse?
Müslüman kadın ateist erkekle evlenemez
Yanı siz ırkçısınız
ırk ne alaka din bu ayrıca kuranda öyle diyor kafir misin sen
Sizin yaptığınız ırkçılık deyil ama eşdeyer: ya insanları milletine göre ayır ya da dini inancına bak ayır tabiki ayni şey. Ben ateistim kafir deyilim araplarla düşmanlığım yok. Arap mısın sen?
Arap ne alaka
ayrıca din bunu emrediyor benle alakası yok
Müslümansan uygulayacan
Arap deyilsen kafir olmam seni neden ilgilendirir? Ateistim dedim ya
ne alaka ya Müslümanlık bi Araplarda mı var Müslüman Çinli de var ayrıca arapların çoğu dinin gerektiği gibi davranmıyor Allah'a şirk koşuyor yani Müslümanlıktan çıkıyor
Mesele müslümanlık deyil asıl mesele araplar düşmanlarına kafir derlerdi, kafir arapları ilgilendiren bi konu yeğen
Müslüman olmayana denir
varya o kadar saçmaladın ki senle daha fazla muhatap olmıcam
O kadar kalın kafasınki artık senle konuşmuycam. Müslüman olmayan ya başka dine inanır ya da deist, ateist, agnostik olur.
başla dine inanan değil Müslüman olmayan
hadi yol al uğraşamam senle
Çalışmak zorunda değil, çalışmak isterse çalışabilir. Çocuk olduktan sonra çalışmamalı
çocuk olduktan sonra ben 2. iş bulcakmışım o memurmuş göze batarmış
O zaman çalışan bir kadın bulsaydı. Görmedi mi? Yazık..
aynen öyle gitsin öyle kadın bulsun
Sen çalışırmıydın peki @Sibelxxs
@ozgur00000 kendim istersem çalışırım ama bir erkek için çalışmam
Ev hanımlığı da bir meslektir. Ama kadın kendine bakabilmek için çalışmalı.
katılıyorum
Bu adamdan bir yol olmaz. Şaka diye diye evlenirsen agzindan para hesabi düşmeyen bir kocan olacak
aynısını annemde diyor yediğin yemegi bile basına kakar bu diyor
Erkeği köle gören ataerkil toplumlar, bizi bitirdiniz be.
Ya ben gözünün içine bakıyorum bana diyor bu ilişkiden çıkarım ne olay bu abicim köle-efendi oyunu oynamıoruz
Kanki çekilin piyasadan da ferahlayalım bakın evinize
tm qnq
Zorunda değil ama kendi ayakları üzerinde durabilsin iyi olur
ya orası ayrı ben erkek arkadasıımın tutumuna takıldım
Zorunda değil ama çalışmak bizim ruhumuza da iyi geliyor kadin olarak sadece para için de değil.
Boş bir insanmış nişanlın. Belli ki o da kendine güvenmiyor ve asla sorumluluk alamıyor. Boşu boşuna zamanını kaybetme onunla.
Bayağı hemde aile kurulmazmış onunla evlenmeden bitirmek en iyisi
"ERKEK ÇALIŞMAK ZORUNDA AMA KADIN DEĞİL"
Bu lafı bir kadın bile demeye devam ettikçe kadının hakkı 0 dır. Kinde ağzıyal iafde etmektedir ztn.
Bence kendi ayakları uzerinde durmak için bunu yapmak zorunda
kanka nisanlin belliki cimri onla evleniceksen sende calis bir zahmet bile bile evlenme calismicaksann seni boyle kabul etmiyosa ayril saka oldugunu sanmiyrm
Kadın çalışmak zorunda değil evin ihtiyacını erkek gidermek zorunda
Evlilikte erkeğin parası kullanılır kadın eğer çalışıyorsa biriktiriyor kadının parası harcanmaz yani
iliskimi bitirdim az önce bana bi baltaya sap olamamış zavallı sen kimsinde senden maddi beklentim olsun dedi xs
İyi yapmışsın boş ver şerefsiz kendinin parası varsa ne boka yarıyor adam olamadıktan sonra
insan nişanlısına zavallı bi baltaya sap olamamıs der mi ya ona harcadıgım emekler haram zıkkım olsun
Bunlarda ortada adamım diye dolaşıyor
Yarın köpek gibi pişman olur affetme ama sürünsün köpek
Yani bu devirde kadinlarin çalismasi zorunlu. Adam hakli ama uslüp iyi degil. Bence o adam evlenmemeli. Tabiki evlenip evlenmemek size kalmis bir sey.
Calismayayim gri esofmani cekip cay iceyim
Cok harika
Şimdiden böyle şeyler düşünüp dile getiriyorsa bi gün bile bekleme at nişanı attttttt! Ömür boyu onun o aç gözünü doyuramazsın! ne yaparsan yap yetmez ona hep eksik görür seni!
Pek espri gibi gelmedi bana ama çalışmak zorunda değilsin
Bence Nişanı Atmalısın
Bir Şaka Sürekli sürekli Yapılmaz
Bu Seninle Evlenince dediğim dedik olur
Sana Zulmeder Biraz Akıllı Olmalısınız
aynen helede boyle tatsız sevimli biseyse.
tatsız sevimli biseyse derken
Neresi Sevimli
Hanım Efendi Bu Kişi Seni Çok Üzer inanki
*tatsız ve sevimsiz yazcaktım yanlıs oldu
Hımm Peki Hangi Sehirdesin
Bi Öneride Bulunmak istiyorum
Sen Ahlaklı birine Benziyorsun
erkek çalışmak zorunda sen çalışmak zorunda değilsin dinen bu böyle nişanlın alttan alta çalış diyor sana ben olsam böyle birinden direk ayrılırım
Kadın çalışsın o tamamen ayrı konu ama senin nişanlınla olmaz. En itici erkek tipi.
Haklısın bence eğer mesuliyet almak istemiyorsa evlenmesin
Tabikide çalişmak zorunda değil zaten eve bakmakla yükümlü olan erkektir
İslam'a göre kadının çalışma zorunluluğu yoktur.
Bundan eş olmaz ya :(
Senle evlendiğinde zaten çalışmıyordun, o da bunu bilerek evlenmiş. Şimdi de başına kakması çok yanlış. Bu durumu enine boyuna konuşun, hallolmazsa ilişkiyi bitirip bitirmemek size kalmış.
böyle devam etmez sert çıkışmasam espri yapıyorum demicek üstelik. ben aşırı soğudum ya
Onun bu davranışının seni rahatsız ettiğini, artık kabak tadı verdiğini ve ondan soğumaya başladığını söylemelisin.
söyledim kavga ettik bana espri yaptıgını bunu anlamadıgım icin tuhaf oldumu söyledi xs
Sürekli o espriyi yapıyorsa o esprinin altında bir şeyler vardır. Onu tanıyan biri olarak bunu en iyi sen anlarsın.
boşanma sebebi der noktayı koyarım yol yakınken bırak gitsin ben bizzat yaşadım ve ayrıldım ben yandım sen yanma
Kadın isterse çalışır ama erkek çalışmak zorunda. o zaman nasıl kadın erkek eşit oluyor açıklar mısın?
Calisip calismamak konusu hayat musterek herseyi beraber yapmaktir. Herkes ayni zorlugu cekecek otesi berisi yok. Surekli para konusunda espiri yapmak eziklik cahilliktir. Yol yakinken ya kafayi degistirmeli yasa bu is bitmeli
Böyle yüksek bir zeka geriliği olan (yüksek memur) vakadan çocuk sahibi olup gelecek nesillerin genetigi ile oynamaya devam mı edeceksin
Sen nisanliligini tekrar sorgula bence o adamla bir omur gecmez
Alla halla istediği zaman calisabilirmiş. kocan izin vermezse nah calisirsin.
bak bak kadin istedigi zaman calisir istedigi zaman calismaz. erkege gelince calis ama kadina karisma soz soyleme hakkin olmasin. mkq feministleri max 2 yil surer sizin evlilikler.
erkek para kazanmali kadin ise isterse calismali demis soruyu soran arkadas. bende dedimki madem tek erkegin gorevi para kazanmak kocan izin vermedigi surece calisamazsin senin istegine bakmaz bu iş. ha arkadas deseydiki kadinda erkekte para kazanmali o onun gorusu der gecerdim. ama hem tek erkege o sorumlulugu yukleyip hem istersem calisirim bana kalmis moduna giriyorsan iki yuzluluktur bu. anladin mi feminist kardes? aldi mi beynin? anladiysan bisi yazma. anlamadiysan engelle gec yine yazma.
Bunun şakası bile iğrenç. Bu adamdan koca da olmaz, aile babası da olmaz.
Benimde midem bulandı soğudum
Ayrıca ailede ayrı para olmaz, aile bütçesi olur.
Calis kuzum calis bende eviliyim calismak zorundayim kocama güvenmiyorzm
o kişi gelgitli ve sorunlarını sinsilikle kabul ettirmeye çalışan kişi
Israrlı “esprilerden” nefret ederim. Öyle düşünüyosa da açık açık söylesin düşünmüyosa da açıkça komik bulmadığın halde aptal aptal konuşmasın. Bilemiyorum bana çok itici geldi
Kimse çalışmak, ailesine bakmak bir yana aile kurmak zorunda değil lmao. İstek doğrultusunda eker ve biçersin, olay çok basit.
o zaman kalabalık etmeyecek gitsin bekar hayatı yaşasın
İstemiş evlenmiş, istedin evlendin. Bundan sonra zorunlu olarak çalış para kazan gibi bir kanun yok. Bu sadece toplum görüşü, zorunluluk değil. İstemedin boşanma seçeneğin var/ seçeneği var. Bekar olup zengin olan insanlar olduğu gibi evli olup fakir olan insanlar da var. İstek, eylem ilişkisi.
burada istek ve eylem uyuşmuyor işte.
Bakamayacağı kızı kendi nüfusuna almayacak o zaman?
kralsın
Kral olsak ne yazar; kraliçemiz olmadıktan sonra 😔😔
Artık erkekler öyle degıl kadın parasına muhtaç az gözlü devrin erkekleri bundan bi halt olmaz
aylık 25 bin maaşı var ya bez parası alacak cocuguna neden ben alayım sürekli diyo mal mı ne ya
Demek ki o paraları başka karılarla yemeye hedefliyor bundan ev adamı olmaz
Cocugundan sakınır mısın kazancını? cok sinirliyim ya ikiciye hata yapmak istemiyorum zaten bosandım :(
O zaman en başından çalışıyor musunuz diye sizi araştırma yapsaydı. Sonradan bu kelimeleri cikartacagina.
Erkegin gelir duzeyi iyi ise calismak zorunda degil ama hayat musterek emeklilik icin bence kendi icin calismasi mantikli
Yerinde olsam bende onun gbi şakasina (!) "bunları yapmakla kalıcağını mı sanıyorsun" derdim
Cinsiyet farketmeksizin hiç kimse çalışma zorunda değil ama günümüz dünyasında çalışmadan belkide hiçbir ihtiyaç giderilemez.